Torsdag - träningen gick verkligen inte bra alls

Jag och roomien gick och tränade nyss... jag var mätt som jag vet inte vad. Hade precis käkat upp en stor pastasallad från paprika. Smaskig som bara den var det... men det verkar inte va nån hit att träna proppmätt... Seg som bara den var jag och inte nånting gick bra. Bröst och axlar blev det. Ett rätt kort pass. Inte särskilt kul var det heller, det brukar iof hänga ihop med om det går bra eller inte. Bänkpressen var upptagen nästan hela tiden. Fick inte in nått bra flyt i smithen eller ja, nästan ingenstans faktiskt. Bröstpressen gick verkligen uselt, ingen kraft alls och fick lite småont i axeln. Enda som kändes ritkigt bra var pecdecen och sidoloftsmaskinen... Men jag har ju faktiskt haft ett himla flyt på sistonde för nästintill alla pass har gått väldigt bra nu en längre period... så det var väl väntat att det skulle gå dåligt nån gång också. Men men, det måste gå sämre för att det ska kunna gå bättre! Va iof inte riktigt motiverad när jag gick till gymet vilket kan ha lite med det hela att göra också.

Annars så känns det inte särskilt svårt att stå emot godiset nu...även fast jag tog några steg tillbaka mot suget när jag åt godis i lördags... men var bra att inse att det inte var så gott... Nu ärjag mer sugen på andra grejer... som dagens pastasallad från Paprika som jag suktat efter i flera dagar. Fast i natt drömde jag om negerbollar... haha... knasigt! Imorn är det bara 2 veckor kvar på vårt godisvad.. fast jag har ju fuskat en gång... men jag höll mig en månad innan fusket kom. Det är bra ändå tycker jag... och från fusket tills det är klart är det 3 veckor... Det är också bra! =) Om inte annat är det bra för plånboken! XD

Motion: Promenad 45 min
Styrketräning Bröst & Axlar: 2 x sned bänkpress i smith 31-26 kg, 3 x sned hantelpress 12 kg, 3 x bröstpressmaskin 42-35 kg, 3 x pecdec, 4 x hantelpress 11-9 kg, 3 x baksida med hantel 7 kg, 4 x sidolyftsmaskin 15-10 kg

Kommentarer
Postat av: evisen

ja, när man tajmar fel på gymmet är de inte alls kul. o sen vissa dagar är man sjukt taggad.



drömma om chokladbollar, haha!

2009-05-21 @ 20:19:02
URL: http://evacatherine.blogg.se/
Postat av: vaspop

sockertrollet är i farten igen... :) du kör väldigt många övningar för brösten, hur många reps kör du? du kan iallafall skippa pec-decen: http://traningslara.se/blogg/daliga-ovningar-pa-gymmet-del-4/ eller ersätta den med hanteflyes, skonsammare.

2009-05-21 @ 21:01:52
Postat av: Johanna

Vaspop: Haha, alltid vet du väl! =) Okej, får väl göra det då, men tycker inte jag får lika bra kontakt med hantelflyes. Brukar köra 9 set i vanliga fall men blev lite mer idag eftersom allt kändes pissigt... kring 10 reps.

2009-05-21 @ 21:25:47
URL: http://inshape.blogg.se/
Postat av: vaspop

ah ok låter bra. Bra att du orkar köra så mycket, skulle aldrig orka så hög volym, hatar de veckor jag kör högrep :) Men variation är det bästa, men det vet du kanske. Själv var man ju dum nog och körde samma antal reps i början och variera sällan där något år och inte konstigt att man stannade upp. Senaste året har jag varierat mycket mer mellan låg och högrep och då började man plötsligt klättra lagom snabbt :)

2009-05-21 @ 21:51:50
Postat av: Johanna

Vaspop: ahaaa... nja, jag brukar faktiskt inte variera särskilt mycket... varierar mer med övningar än reps... brukar bara öka antalet när det går dåligt... fast sen har jag inte heller klättrat just nått heller... kanske får börja variera mer. Hur mycket blir högreparna på och lågreparna då?

2009-05-21 @ 22:55:10
URL: http://inshape.blogg.se/
Postat av: vaspop

ah ok, jag gjorde exakt likadant då. Du kan ju prova att variera om du stagnerat, kan ju inte bli av med muskler pga det iallafall :) Just nu kör jag ungefär 4-5 veckor lågrep/tugnt eftersom jag gillar att köra tugnt och sen 2 veckor högrep/lite lättare. Följer det inte helt slaviskt men på ett ungefär, beror lite på om man känner för den veckan, lätta eller tunga. Högrep för mig är typ 8-10reps och lågrep 3-6. Bara köra det man känner för sålänge man kör slut sig och anpassar vikterna efter repstalet :)

2009-05-22 @ 08:55:45
Postat av: J

Jag har förut kört ungefär samma program i ca 6 veckor, men har du börjat exprimentera med att variera styrketräningen varje vecka. Antingen byta ut flera övningar, byta dagar, övningsordning, vilka muskelgrupper jag kör ihop. Meningen är att jag inte vill att musklerna ska utnyttja den storlek de har utan tvingas att växa för att bli starkare. Resultaten hittils är att jag får grym kontakt i nästan alla muskler, träningen har blivit roligare och eftersom jag inte har ngt exakt fast schema så förstörs inte mitt pass av att några maskiner är upptagna :)



Trevlig fredag förresten! :) /J

2009-05-22 @ 10:17:10
URL: http://bodyandsoul.blogg.se/
Postat av: vaspop

Det är bra saker du tar upp men du glömmer en sak, det som skrivs ovan. Tänk om du skulle utsätta musklerna för "en annan form av ansträngning" (antalet repitioner, dvs tungt och lätt) också som tillägg på det du skriver, växer dem "ännu mer".



Muskler anpassar sig till det dem utsätts för och om du kör tillräckligt hårt anpassar de sig till vikten och växer i antingen styrka eller muskelvolym när de utsätts för något de tidigare inte varit utsatta för. Men efter ett tag har muskeln anpassat sig till den intensitet du kör och utförande och behöver inte växa mer och behöver då därför utsättas för något nytt för att fortsätta växa. Det jag vill få fram är att det enligt mig är viktigare att justera antalet reps (tungt vs lätt) än de andra faktorer du tog upp för att påverka tillväxten då flera av de du tar upp snarare påverkar vilka muskler man prickar in och inget med själva intensiteten som faktiskt är det som får musklerna att växa, men de är absolut bra att göra det där med.



Det blev en lite lång saga detta

2009-05-22 @ 18:11:03

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0