Veckans andra springtur...

Gud vad duktig jag är ibland! =) Imorse tog jag mig ut och sprang igen, dock inte alls med samma resultat som sist. I måndags kände jag mig stark, benen rullade på, det var jobbigt men överkomligt. Idag kände jag mig svag, orkeslös, det var jobbigt men inte så jobbigt som sist men jag hade bara inte energin att fortsätta.  Kanske för att sist hade jag laddat ned massor av energi i flera veckor innan och de senaste dagarna har jag ju ätit gansk alite mat. Jag sprang, men fick ta hela 7 st gåpauser. Det låter som väldigt många pauser på endast 5,2 km men jag är ganska stolt över att alla pauser bara bestod av 10-12 andetag och alltså var väldigt korta, sen var det dax att springa igen. Eftersom pauserna var så pass korta så känns det verkligen i kroppen som att det är ett löppass jag varit ute på, annars brukar det ofta kännas som nått slags mellanting när jag har gått mycket. Jag brukar bli på ganska dåligt humör när jag måste gå när jag vill springa,men idag lyckades jag hålla humöret uppe för det kändes inte som nått stort nederlag ändå i och med att pauserna blev så korta.

Emelie skrev att hon har ångest ofta inför sina löppass och jag kan väl känna igen det litegrann, mest att det tar emot så otroligt mycket att bege mig ut och springa. Det tar emot särskilt mycket nu när jag är tung och otränad med dålig kondition. Min käre pojkvän har öreslagit att jag ska springa helt utan krav, bara vara glad att jag tar mig ut och sen kommer resultaten komma av sig själv om jag verkligen är ihärdig och tar mig ut. Jag tror jag ska köra efter den filosofin nu ett tag, dvs. att målet ska vara att ta mig ut kontinuerligt och sen behöver jag inte göra nån anmärkningsvärd prestation i hastighet, längd och tid. Förhoppningsvis går det lättare då. Jag ska ju trots allt springa 2 ggr i veckan nu... =)

Kommentarer
Postat av: Ebba

Låter som ett bra råd =)

2010-08-19 @ 13:49:19
URL: http://ebbastraningsblogg.blogspot.com
Postat av: Jimmy

Jag har samma problem, mest för att jag tycker det är väldigt tråkigt att springa långdistans. Provat köra intervallöpning i uppförsbacke? det är roligare och tar på ben och baksida lår som attan. + att det är bland den bästa hjärtträningen som finns.

2010-08-19 @ 15:44:03
URL: http://itfeelsgood.blogg.se/
Postat av: Emelie

Att träna ska ju inte behöva vara ångestladdat, speceillt inte löpning. Lyd rådet så går det nog lättare. Jag ska nog börja köra likadant. Bara göra det utan några som helst krav eller mål. :)

2010-08-19 @ 20:11:15
URL: http://metrobloggen.se/emelieullberg

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0