Att slå huvudet på spiken...

http://mariaandersson.wordpress.com/2010/01/05/snacka-gar-ju/
Mycket tänkvärt, mycket bra!

Kommentarer
Postat av: Vas

Den är bra, men jag säger två saker till den (låter nog lite hård):



1. Måste ha vilja, hello captain obvious?

2. Problemet är egentligen (tror jag) att folk inte vågar vara lite annorlunda, alla vill äta kakan men samtidigt ha kvar den. Man försöker vara som förut men samtidigt förändra sig, noll logik? Den dagen man kopplar bort den sociala faktorn (menar inte att man ska sluta umgås) som en _påverkande_ faktor är den dagen man lyckas, kommer krävas vissa uppoffringar men det får man leva med om man vill må fysiskt/psykiskt bättre. Tror alltså att det sociala (grupptryck/tjatet) är det större hindret än själva viljan. Detta är av egen erfarenhet då jag inte vet hur många gånger man fått höra denna fras med nedsättande röst: varför byter du [MAT] mot [MAT], det är inte direkt något som höjer motivationen...



/Vas den bittra gubben :)

2010-01-18 @ 17:58:31
Postat av: Johanna

Vas: haha, jag tror den bittra gubben har rätt! Visst var det självklara saker som stod, men ändå så himla rätt. Beroende på vad det nu är man vill ändra så hålle rjag med om den sociala faktorn också, men kan man inte stå emot den kanske man inte har bestämt sig helt och hållet ändå... en liten fundering bara... Sen tror jag att med det mesta inser man inte hur mycket som måste förändras för att faktiskt uppnå förändring... man tror som du skrev att man kan äta kakan och ha den kvar ändå, vilket aldrig kan va fallet tyvärr.

Allt tåls att tänkas på helt klart! och kanske om man tänker på alla de här grejerna så lyckas man genomgå nån förändring som man vill! =)

2010-01-18 @ 18:13:06
URL: http://inshape.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0