Havregrynsgröt, vilken besvikelse...

Enda sen man var ett litet barn har man ju fått höra hur otroligt bra det är med havregrynsgröt. Det är nyttigt, gott och man står sig otroligt länge på det. Det där med gott har jag aldrig riktigt förstått och därför har jag även hållt mig ifrån gröten för allt vad jag kunnat. Sen har det ju varit nästintill omöjlig att missa prisandet av gröten på diverse bloggar. Gröt, och då särskilt proteingröt, ska ju tydligen vara "the shit" att äta till frukost... 

För att bli kvitt mitt enorma godissug så tänkte jag försöka äta mer kolhydrater och då testa denna otroliga frukosträtt... Start i lördags. Smaken tänkte jag att jag skulle ha blivit vuxen nog att gilla nu och visst var det så... Smakenvar väl okej, men otroligt slemmig konsistens... men det gick bra... Jag körde på proteingröt för att få en så komplett måltid som möjligt. Lördag, med smak av vanilj och kanel... Söndag, med smak av mintchoklad och kanel... Nu blev jag återigen stärkt i min åsikt att det inte är gott med söta frukostar... men men, för den goda sakens skull kan det väl gå... 

Den goda saken då... nyttigheten och att hålla sig mätt/stå sig länge... Ja, nyttigt är det säkert... men nån mättnadskänsla uppstod knappast. Visserligen var det lie kämpigt att få i sig all gröt för jag kände mig mätt/full i magen... men den känslan varade kanske 5 minuter. Efter en timme var jag ju dödshungrig igen... I söndags tyckte jag verkligen att jag drog ut på tiden så länge som möjligt innan jag kände att jag verkligen var tvungen att äta mer... och då hade det gått 1 h och en kvart... Så stå sig på havregrynsgröt det gör jag inte... Nej fy... Ingen mer havregrynsgröt för mig. Så fruktansvärt överskattat!

Kommentarer
Postat av: emma s

haha :P håller med dig inte blir man mätt vidare länge på gröt... är en myt!! Tycker dock det fukar bra om man äter ett par ägg till =) och skippar blanda i proteinpulver gröten :s mkt bättre naturell med sin intetsägande smak! x)

2011-05-30 @ 11:58:55
URL: http://fitmyself.blogg.se/
Postat av: Johanna

Emma: Jag skippar den helt istället. Finns roligare saker att äta... men kan tänka mig att den är godast som den är...

2011-05-30 @ 13:04:18
URL: http://inshape.blogg.se/
Postat av: elli

hett tips! Dinkelgröt med torkade aprikoser (saltå kvarn järna) Är inte heller något stort fan av gröt men den är faktiskt riktigt bra! Både mer mättande och godare än vanlig havregryn.. :)

2011-05-30 @ 14:11:20
Postat av: Nina

Jag förstår om du skippar den, men om du ångrar dig så håller jag också på ägget. Annars bli man inte mätt alls, håller med. Koka noga efter ägget dock, och rör ordentligt, annars blir det verkligen slemmig konsistens... Mycket salt och pimpad med massa goda bär och nötter är min melodi!

Postat av: Carina-bakkonst

Hej! Följer din blogg flitigt. Kul och inspirerande! Jag baka och tränar mycket men har ingen träningsblogg tyvärr... funderar på att skaffa.

Nu till gröten: Att du inte blir mätt är nog en vanesak, men ett hett tips för smaken är att blanda i frusna bär vid slutet av tillagningen. Då blir gröten rikigt god! Speciellt med blåbär och hallon. :o) Gillade inte heller gröt innan men nu älskar jag det och äter det varje dag. Fast utan en massa proteinpulver i som min man gör. :o)

2011-05-30 @ 22:35:33
URL: http://carinasbakkonst.blogspot.com
Postat av: Partyplupp

Ingen gröt för mej heller, men däremot en omelett på ägg, creme fraiche, grädde, keso och lite riven ost mums Är mätt till middagen (som vi äter vid 16-tiden). Prova ;-)

2011-05-31 @ 14:46:25
URL: http://traningsplupp.blogspot.com
Postat av: Olivia

Testa 1 dl rågflingor (havregryn av råg) med "bara" 1,5 dl vatten istället för 2 dl som det står på paketet, och kör i 4 min i micron. Den blir ganska "torr" då, och inte så där slemmig som havregrynsgröt blir! Blir tuggmotstånd och har en tydlig rågsmak, jag blir så mkt mättare än på vanliga havregryn plus att jag läst att rågflingor håller blodsockret jämnare.



Jag brukar ha på yoghurt över min gröt! Det låter konstigt men det är jättegott! Har man smaksatt yoghurt slipper man sockret i all sylt, plus att den är "tjockare" så det blir inte så rinningt som med sylt o mjölk.



Ge det ett försök, tom en kille som åt choklad till frukost lyckades jag övertyga att byta till rågflingegröt med smaksatt yogi mini! Det låter äckligt men är väldigt gott bara man vågar smaka! :)

2011-06-06 @ 09:16:05
Postat av: Emelie - PT och kostrådgivare

Testa att lägga till något med fett, typ valnötter, pumpakärnor, linfrön eller ägg. Då brukar man vara mätt mycket längre med gröten. Gör den i micron så blir den lite hårdare också och inte lika slemmig :) Men alla älskar ju inte gröt heller :D

2011-06-09 @ 21:08:28
URL: http://bodybybeijer.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0