Intressant läsning...

Ibland kommer det nått på Facebook som faktiskt fångar mitt öga. Det händer inte särskilt ofta... men idag var jag tvungen att läsa en artikel i all hast under en av pauserna i dagens kurs. En artikel från Träningslära.se med väldigt provocerande titel. Jag gillar Träningslära.se. De har intressanta artiklar baserade på forskning där de har tagit ut godbitarna och även lagt till lite egna funderingar, kopplingar och resonemang. Mycket bra. Jag gillar dessutom deras tänk i mångt och mycket. De har dessutom släppt en bok också som ligger här hemma i bokhyllan (ok, just nu nedpackad i en flyttlåda, men ändå). Tidigare har jag suttit och sträckläst nästan alla artiklar som de har publicerat. Det kan jag rekommendera er som har mycket tid över. Där finns sååå mycket kunskap om kost och träning. Dagens ögonfångare var:

50 % av alla kvinnor kan vara överviktiga trots normalt BMI


enjoy...




Kommentarer
Postat av: emma s

Jag läste artikeln lite kort och ja, jag blev aningen provocerad. Man kanske ska fråga sig vad "överviktig" innebär när en hög andel även elitidrottare ses som feta. Jag gissar att de har ruggit bra värden överlag, bra immunförsvar, kondition osv. är det då relevant att prata om fettprocent? Nu har jag som sagt inte lusläst artikeln som sagt.... men ett smalt fokus på enbart fettprocent kanske inte är så intressant i alla sammanhang.

2012-04-26 @ 20:43:13
URL: http://fitmyself.blogg.se/
Postat av: Johanna

Emma: Elitidrottarna ansågs ha normal fettprocent. I och för sig var det bara idrotter som inte var så väldigt fysiskt krävande som de testade, som curling, golf, ridsport. Tycker det var rätt intressant i alla fall fast egentligen tycker jag att det är onödigt att man absolut måste bestämma om folk ska räknas som feta eller inte. Man kan ju få va som man vill så länge man mår bra. =)

2012-04-26 @ 21:57:16
URL: http://inshape.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0