Det som gick fel med min tävlingsdiet...

Fitnessfestivalen 2010, could have been me 2011...
Väldigt många har frågat mig vad det var som gick fel med min diet, och jag har tänkt att jag ska svara länge... men jag har helt enkelt kunnat svara bra förrän nu eftersom jag fortfarande är väldigt missnöjd och besviken. Nu känns det som en evighet sen min tävlingsdiet och den tävlingen som aldrig blev av, Luciapokalen 2011. Som jag ser det så fanns det några huvudfel. De som jag tycker fanns var:
  • Inte lite på min magkänsla.
  • För kort diet. Min diet var på tok för kort med tanke på hur mycket jag hade att tappa. Jag kände det själv redan från första början, vilket gjorde att jag tvivlade hela dieten.
  • Upplägg inte anpassat efter mig. Jag hade ett upplägg som jag inte orkade med vilket gjorde att jag kände att varje dag var ett nederlag. Inte direkt den bästa motivationshöjaren! Gjorde om flera misstag som jag gjort tidigare.
Det största felet var ju så klart den på tok för korta dieten. Hade behövt många veckor till för att nå den form jag hade önskat. Tyvärr kan man ju inte göra så mycket åt den saken i efterhand. Totalt sett så tappade jag ju bra under dieten, men det var tiden som tog slut. Jag är en tävlingsmännsika och tycker inte om att vara med "bara för att". Visserligen räknade jag ju inte med att vinna men jag ville i alla fall vara i tävlingsform och på så sätt kunna få en rättvis bedömning av min kropp. Det jag tror är viktigt är att ha något eller någon som man kan tror på, är på samma bana som, kan diskutera och är överrens om målbild och ett upplägg för att nå den målbilden. Det är inte omöjligt men förutsättningarna måste vara de rätta. Det var de inte den här gången.

Kommentarer
Postat av: victoria

Jag tror absolut du har mycket rätt i det du säger och tänkte själv på samma sak faktiskt under din diet. Både vad du skrev och andra som använde samma coach/er.

Men alltid har du lärt dig nåt av detta och nästa gång vet du att du själv vet bäst! :)

2012-02-01 @ 20:06:46
Postat av: Lisa

Var det samma coacher som hade en vinnare i en av de andra klasserna? För visst var det en purefitness-tjej som vann någon klass?

2012-02-01 @ 20:44:35
URL: http://kramasmera.blogg.se/
Postat av: Annica

Lisa det stämmer men den tjejen hade inte tagit hjälp av coachen för teamet utan la upp dieten själv/fick hjälp av någon annan.

2012-02-01 @ 20:55:04
Postat av: fitnesscoachen

Annica- nu har du fel. Diskutera inte saker du inte vet. Linda hade hjälp av mig halva dieten, första halvan skötte hon själv. Den "coach" hon hade anlitat var aldrig närvarande.



Jag önskar att vi kan lämna det här ämnet nu, och att ni som läser kan komma ihåg vem det är som ätit ett halvt kilo godis om dagen hela januari, kanske finns det två sidor av en story??

2012-02-01 @ 21:14:28
URL: http://fitnesscoachen.com
Postat av: em

Johanna- du som alla andra gör helt rätt i att analysera det du upplevt, det lär du dig av. Du som alla andra har all rätt att vara kritisk till en tjänst du köpt. Som kund är det viktigt att utvärdera en tjänst, service, köp. Du ska inte misskrediteras.

2012-02-02 @ 08:38:31
URL: http://emliscious.blogspot.com/
Postat av: veronica

Fitnesscoachen- shit vad pinsamt du är!! kan du inte ta kritik bättre än så där?? Ska du skriva så nervärderande saker om en föredetta klient? Så oprofesionellt och riktigt pinsamt!!!!!

2012-02-02 @ 08:40:01
Postat av: Therese

Jag vet att Fitnesscoachen är duktig och har mycket kunskaper. Jag tycker att det är barnsligt att skylla ifrån sig på någon annan.

2012-02-02 @ 08:43:37
Postat av: Johanna

Annica, Lisa och Angela: Alla hade inte samma coach utan det varierade. Vissa var nöjda, andra inte. Jag uttalar mig dock bara om min diet och kan inte svara för någon annan.

Fitnesscoachen: Jag hör gärna din sida av storyn i såna fall. Jag har väntat länge på en utvärdering men den verkar ha uteblivit. Sen får du gärna berätta hur din anser att sista kommentar är relevant för ämnet.

Em: Tack!

Veronica: Jag håller med.

Therese: Självklart tycker jag att jag har del i misslyckandet, men jag måste kunna analysera det hela också. Jag har aldrig sagt att det saknats kunskap. Dock handlar det om att kunna förmedla dessa också. Som jag skrev var det största felet att dieten var på tok för kort. Den beräkningen gjorde inte jag utan den gjordes av min coach som bedyrade att det inte behövdes längre diet. Även den målvikt som var på tok för hög sattes av min coach. Tiden var korrekt för målvikten men för att nå tävlingsform var de båda helt felaktiga. Det anser jag inte är att skylla ifrån sig då båda låg på coachens ansvar. Jag försökte prata om längre diet och lägre målvikt, men blev lovad att de utsatta var de rätta.

2012-02-02 @ 09:17:19
URL: http://inhape.blogg.se/
Postat av: Veronica

Till Therese- hur menar du nu? Om man betalar någon är det väl självklart dennes uppgift att lägga upp ett upplägg som fungerar? Klart Johanna måste ta ansvar och följa planen men om planen är fel är det väl coachens fel?

2012-02-02 @ 09:43:44
Postat av: Annie

Hej. Har läst ovan. Det måste vara något av det allra svåraste och känsligaste att lägga sin kost i någon annans händer. Det krävs som du skrev Johanna- kommunikation, förtroende osv osv. Det är ett otroligt ANSVAR att ta hand om någons kost som ju inför en sån uppgift som tävling i fitness är ganska extremt för oss som "äter som vanligt".

Jag vet att Madde ger precis 100 % i sitt jobb. Det är bara att titta på vilka framsteg många av hennes klienter gjort för att fatta att hon inte har det här som någon skojig hobby. Hon VILL att det ska gå bra. Hon KAN det som behövs för att det ska gå bra.Men det är inte en bit lera man jobbar med. Det är ju personer som har en triljard med variabler som hon aldrig kan ändra i efterhand- bara försöka skapa det bästa i det läge då hon kliver in som ansvarig för kosten. jag vet ingenting om dig Johanna och det låter tråkigt att det inte blev som du tänkte. Du har lärt dig massor på vägen förmodligen och jag hoppas att du når dina mål framåt.

Jag tror inte Fitnesscoachen menade att skriva en dum kommentar. Men hon är säkert frustrerad, det är ju väldigt mycket i ett sånt här arbete som är utom hennes kontroll också. Alla har nog lärt sig något, men smutskastning på nätet är aldrig konstruktivt tror jag. Sådär. Nu ska jag verkligen inte skriva ett ord till om Fitness- jag skulle inte fixa EN dag på en sån där diet! Ni är helt grymma!

2012-02-02 @ 10:50:44
Postat av: veronica

annie- intressant! vilka klienter gick det bra för? hon som vann hade inte haft madde som coach hela vägen. för de andra i teamet gick det väl inte särskilt bra... många som blev eliminerade direkt.. och flera tycks ha bytt team... undrar varför du?



klart det är en dum kommentar att gå till personangrepp och försöka framställa att en klient har en ätstörning... proffsigt....

2012-02-02 @ 11:06:20
Postat av: Tella

Seriöst. Vilken pajkastning. Klart man ska få ha åsikter och analysera vad som gått fel på vägen, men att hänga ut en coach på nätet tycker jag är helt fel. Varför inte direkt kommunikation med Madde istället för att gnälla i bloggen?



Det är såklart trist att det inte gick hela vägen när man har så höga förväntningar och verkligen vill satsa. Jag hoppas du hittar någon annan coach som passar dig bättre. Det hör nog inte till ovanligheten att det kan missmatcha ibland.

2012-02-02 @ 15:09:03
URL: http://tellasplace.blogspot.com
Postat av: Anna

Jag tror fitnesscoachen gjorde så gott hon kunde. Problemet är kunskapsbristen hos henne. Tar man betalt för en tjänst ska man kunna erbjuda lite mer än bara myter/egna åsikter om kost och träning. Johanna jag tror du klarar en diet alldeles utmärkt på egna ben i fortsättningen. Om du undrar något granska artiklar och skit i att lyssna på bloggare och självutnämnda experter... deras utbildning suger generellt (och NEJ tiotusentals kurser räknas inte som bra utbildning).

2012-02-02 @ 20:08:14
Postat av: miranda

Tella- hur menar du med pajkastning? Ja från coachens sida är det ju det verkligen... men johanna har köpt en tjänst från ett företag och hon väljer att recensera tjänsten i sin blogg. Välkommen till 2012. Den moderna tiden. Och sociala medier!

2012-02-03 @ 09:05:47
Postat av: Johanna

Alla: Nu tycker jag att ni har tolkat mitt inlägg till nått det inte är och en del fula påhopp som inte stämmer är gjorda genom ERA kommentarer på både mig och min fd. coach. Därför tycker jag att vi lägger ner det här.

2012-02-03 @ 10:15:59
URL: http://inhape.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0