Äta, vila, växa och krympa...

Aaaaah! I love it! Nytt PB idag igen. Det gäller att våga lassa på vikt, annars orkar man ju aldrig köra tyngre. Man fastnar så lätt i sin bekvämlighetszon. Jag har sen i somras kört min skivstngsrodd på 60 kg... det har blivit ca 10 repetitioner i varje set och känts bra. Idag höjde jag dock till 67 kg och det kändes grymt. Klart märkbart tyngre, men jag kände att man kunde hålla positionen riktigt bra (det är det som varit problemet innan) och utföra övningen helt korrekt. Jag fick riktigt bra känsla i musklerna också. Jag har aldrig kört på över 60 kg innan så PB på det. Kanske kan jag ta ytterligare lite mer nästa gång om det känns bra. Känner mig peppad i alla fall. =)
 
Jag startade passet med marklyft och det känns som en evighet sen jag körde det senast... och det är det nästan också. I alla fall 4 veckor sen i och med att jag haft 3 hela viloveckor. Jag var dock inte så ringrostig som jag trodde... snarare hade vilan gjort mig gott i just marklyften för det kändes riktigt bra och John tyckte att jag lyfte fint. Dagens problemövning var väl chinsen... Att jag en gång i tiden gjort 10 chins på kroppsvikten känns väldigt avlägset för nu är det tuuungt att köra med gummiband till och med. Det känns som att jag har tappat snitsen. Känns bara konstigt och onaturligt... men jag nöter på för jag vill att de ska sitta bra. Chins är ju en grym övning faktiskt. Avslutade passet med 10 set mage... 5 set på situps på lutande bänk (joooobbigt!) och 5 set med benlyft. Sen var jag klar för idag. Bara att gå hem, äta, vila, växa (muskler) och krympa (fett).
 
Dagens träning:
3 x marklyft 100-100-80 kg
4 x chins med gummiband
4 x skivstångsrodd 67 kg
5 x situps på lutande bänk
5 x benlyft

Kommentarer
Postat av: Linda

Hej Johanna!

Vad kul att det går så bra för dig med träningen! Jag hejar på dig och hoppas att du snart tänker hoppa upp på scen! Jag är nyfiken på hur du gör chins med gummiband! Video önskas!

Kram Linda.

Svar: Får fixa en video nästa vecka...=) Men jag har ett gummiband som jag fäster kring stången jag håller i och sen "kliver jag i" det så att jag även har det under fötterna... Då hjälper det till som mest när jag har sträckta armar (=spänt band) och som minst när jag är i toppläget (=mindre spänt eller inte spänt alls).
Johanna

2012-09-14 @ 09:16:28
Postat av: felicia

prova att köra negativa chins.. Frågade en gammal svensk mästare (vunnit 2ggr) i chins och dips hur man snabbast tränade upp sig.. Å svaret var negativa chins och testade det och det är fruuuktansvärt jobbigt :D

Svar: Tack för tipset. =)
Johanna

2012-09-17 @ 08:17:53
URL: http://tkhl.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0