Oj så bra det går...

Jag tror det var vid det här passet jag tog mitt PB i bänk förra sommaren (mer än på bilden).
Ååå jag är så nöjd idag! Bänkpress! I love it! Jag hade inte så höga tankar om min förmåga i bänkpressen innan passet idag. Jag har inte kört tung bänkpress sen slutet av november, sen dess körde jag inte alls förrän i juni då jag började köra lite lätt igen... men det har endast varit högreps-träning sen dess... idag var det därmot dax att lassa på vikterna igen. Jag skulle hamna mellan 4-6 repetitioner var mina instruktioner, det bästa repsantalet om du frågar mig. =) Jag trodde att jag kanske skulle kunna köra på 50 kg för att hamna där... men icke... inte 54 heller... utan det var bara att lassa på till samma vikt jag brukade reppa på innan den långa vilan och köra. Kändes jättebra! 60 kg blev det tillslut och jag kände mig grymt nöjd! Snacka om att underskatta sig själv. Jag är glad att jag var starkare än jag trodde. =) Och starkare ska jag bli så klart! Bara att träna på.
 
För tricepsträningen körde vi den vanliga frenchpressen lite annorlunda än jag är van vid... istället för att stanna vid pannan som jag brukar göra så fortsarre jag ner nedanför huvudet. Tog på ett annat sätt och mina små triceps blev riktigt möra. Riktigt bra övning som det blir mera av! Jag är riktigt nöjd!
 
Dagens träning:
2 x Bänkpress 60 kg
1 x hantelpress 21 kg
3 x armhävningar
3 x liggande tricepspress runt huvudet 24 kg
3 x pushdowns

Kommentarer
Postat av: Vepe

Följer din blogg nästan dagligen, kul o peppande läsning :)
En undran, när du skriver viktena du tar är det med eller utan vikten på stången? Alltså lägger du på 60kg på stången?
Respekt i vilket fall!!

Svar: Näe, är det en "vanlig" stång så skriver jag vikten inkluderad stången... När jag körde bänkpress här om dagen hade jag alltså 40 kg på stången, plus de 20 kg som stången väger. Om det är andra mer "ovanliga" grejer, t.ex. benpress så räknar jag alltid utan själva släden utan endast på vad jag lassar på.
Johanna

2012-09-13 @ 08:39:46

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0