Tisdag - igång igen...

Allt känns fortfarande sämre än sämst... Fick dock ett positivt besked idag som lyste upp tillvaron lite... men bara lite... Det har varit dåliga dagar. Mådde dåligt och åt dåligt. Skärpte mig dock igår och idag och återgick till mina vanliga vanor... Mår bättre av dem. Sen vill jag bli smal också... Nu helst... på en gång. Har druckit en del också... 2 dagar sen i onsdags och imorn blir der mer igen... Sista april, verkar bli roligt då i alla fall...

Tränade igår. Det gick piss. Klarade bara att springa 5 km... Idag gick det däremot bättre. Slängde på 5 km extra på bänkpressen och klarade det galant... Men det är så läskigt att göra när man är själv. Vill inte att jag inte ska klara det och få hela stången på mig och dö direkt... Triceps var helt otroligt. Fy vad det gjorde ont i musklerna. Kändes som om de skulle explodera... men jag antar att det är positivt. Det gick i alla fall riktigt bra...

Frukost: Yougurt, fiberhavregryn, keso, 2 st omega3, vitaminer
Lunch: Kyckling, fullkornsbulgur, senapsdressing, cola light
Mellanmål: Kesella, hallon, fun light, 1 godis
Efter träning/Middag: Proteindrink. Pastasallad med fullkornspasta, skinka, rödlök, ruccola, körsbärstomater, soltorkade tomater, balsamvänäger, 2 st omega3
Kväll: Proteindrink, 2 st omega3

Motion: Promenad 50 min
Styrketräning bröst och triceps (Trappmaskin 5 min, 3 x pecdec, 3 x bänkpress, 3 x hantelpress, 3 x enarms pushdown, 3 x rep över huvudet, 3 x pushdown i cable med brett grepp)

=(

Det har varit tråkiga dagar. De värsta dagarna nånsin till och med. Jag och min pojkvän har gjort slut och sen är det en annan grej också... Kommer tillbaka om ett tag.

Torsdag - busy dag blev ätardag

Det har varit dålig aktivitet här på bloggen på sistonde... Både från mig och från er. Få inlägg och få kommentarer. Tråkigt tråkigt. Det får väl bli bättring på det hädanefter. Idag har det varit full fart. Vaknade ju totalt uttorkad imorse efter nattens bravader. Va faktiskt riktigt roligt även fast jag ännu en gång fick bekräftat för mig att sånt där hip hop-jidder inte är för mig. Har jobbat hela dan. Åkt runt stan fram och tillbaka, suttit i solen och ätit glass m.m. Idag fick bli min ätardag eftersom det blev kebab efter krogen i natt och det inte gick säga nej när jag blev bjuden på glass till efterrätt hos min brukares föräldrar. Sånt är livet... Inget att göra åt. Har hetsat hela kvällen med att tvätta. Hade dubbelbokat med en annan tjej så vi delade på tiden istället vilket gav mig halva tiden till vad som skulle ha behövts hela till... Massvis med tvätt... men tack och lov blev allt rent. Jag är så effektiv! =)

Förresten, på lördag ska jag ta ut min motorcykel.. Det är grejer det!!! Ska bli så kul. Har gått runt och suktat i en evighet nu ju. Helst av allt hade jag velat börja säsongen med en ny sportracer! Det vore nått det! =D Ööööööööörn, öööörn....

Frukost: Yougurt, fiberhavregryn
Frukost: Keso
Lunch: Potatis, köttbullar, stuvad spenat, glass
Fika: Magnum-glass
Middag: Italian BMT-sub från subway
Kväll: Godis

Motion: Promenad 50 min (25+25)

Onsdag - utgång på G

idag har jag och en kompis varit iväg och simmat. Det va mycket jobbigare än jag trodde... Elelr jobbigt i början, men sen mest segt... Fram och tillbaka, fram och tillbaka. Simmade i alla fall 500 m eller nått... tror jag. Nu sitter jag och förbereder mig för utgång. Solen skiner så vi ska iväg på grillfest först innan det blir releasefest för nåt hiphop-band. Blir säkert roligt. Imorn ska jag dock jobba så därför får det bli lugnt ikväll...

Frukost: Yougurt, keso, müsli
Mellanmål: Äpple
Lunch: Fisk, fullkornsbulgur, grönsaker
Mellanmål: Kesella, hallon, fun light
Middag: Tacoköttfärs, fullkornspasta
Kväll: X antal cider, nattkebab

Motion: Promenad 45 min, Simma 500 m

Tisdag

Nu har jag precis avnjutit en underbart god middag. Omväxling förnöjer heter det ju även fast det var väldigt liten skillnad mot i vanliga fall. Lax är gott! =)

Dagens träning gick bra. Fast det är lite trist att den alltid blir av mitt i "rusningstrafiken" på gymet nu när jag är i skolan hela dagarna. Då kommer jag bara hem, käkar mellanmål och byter om för att sen dra och träna. Men men, dte kan ju va kul att se lite folk också... =) Rygg och biceps blev det idag. De flesta ryggövningarna kändes bra, men när jag skulle göra latsdrag så kunde jag inte hålla greppet med vänsterhanden de sista två repsen utan handen domnade lite liksom... men men. Cablecurlen tog superbra idag så sen va jag helt slut i armarna så resten av bicepsövningarna blev lite halvhjärtade... men det kändes helt okej!

Imorn ska jag ju egentligen äta mer... Men det blir utgång på kvällen så funderar på att skjuta mitt äta merande tills på torsdag istället för att kunna äta mer när jag är bakis och ska jobba... Tror dte behövs mer så... Men ska fundera lite på det hela... Får se helt enkelt. Imorn ska jag iväg och simma lite i alla fall! =)

Frukost: Yougurt, keso, fiberhavregryn, 2 st omega3
Lunch: Kyckling, fullkornsbulgur, tzatziki, morot
Mellanmål: Kesella, hallon, fun light, olja
Efter träning: Proteindrink, 2 st omega3
Middag: Sallad med lax, fullkornsbulgur, ruccola, tomat, rödlök, balsamvinäger
Kväll: Proteindrink

Motion: Promenad 70 min (45+25)
Styrketräning rygg och biceps (4 x smalt drag, 3 x hantelrodd, 4 x ryggresningar, 3 x maskinrodd, 3 x latsdrag i maskin, 4 x cablecurl, 3 x hammercurl med rep, 3 x hantelcurl)

Måndag - tillbaka till det vanliga igen...

En lång dag i skolan idag som inte alls kändes så lång. Så ska det vara. Är värre när man är där en kort stund och det känns som en hel evighet. Imorn blir det samma visa igen.

Träningen gick rätt så bra idag. Ökade på en del i benpressen. Trodde inte att jag kunde, men det gick ju galant. Utfallsgången blir inge vidare däremot... Den sittande bencurls-maskinen är trasig på gymet så jag va tvungen att ta den liggande. I den får jag inte alls till det lika bra men man får ju ta det som finns. Förhoppningsvis har jag träningsvärk imorn. Blev träning mellan 5-6 idag... Mycket folk och mycket folk som är i vägen men det gick rätt smärtfritt ändå.

Frukost: Yougurt, fiberhavregryn, keso, 2 st omega3, vitaminer
Lunch: Kyckling, fullkornsbulgur, tzatziki, morot
Mellanmål: Kesella, hallon, fun light
Middag (efter träning): Proteindrink. Tacoköttfärs, fullkornspasta, ruccola, tomat, rödlök, 2 st omega3
Kväll: Proteindrink

Motion: Promenad 50 min
Styrketräning ben och mage (4 x benpress, 4 x vader i benpressen, 3 x hip abductur, 3 x utfallsgång med hantlar, 4 x liggande bencurl, 4 x benspark, 4 x benlyft, 3 x mage i magmaskin)

Söndag - det lilla som slank ner va inte bra!

Ytterst kass matdag som jag redan har sagt iof... Lite mat och kass mat... Har iof inte varit någe hungrig heller, kanske e gårdagens dunderintag som ligger och värmer magsäcken...

Frukost 1 (8:30): Keso
Frukost 2 (11:30): 2,5 vitlöksbaguetter med olika pålägg t.ex. smör, ost, ägg, kaviar, kalkon
Mellanmål (16:00): 3 små bitar smörgåstårta
Mellanmål (18:00): Kesella, fun light
Kväll: Proteindrink, hamburgerkött

Motion: Promenad 130 min (25+80+25)

Solen skiner och allting är på topp! =D

image77Ååååå vilken underbar dag det har varit. Det fina vädret kan ju göra att vem somhelst blir på topphumör. Jag har i alla fall jobbat idag. Är lite småless på mitt jobb just nu, men idag var det faktiskt toppen. Anledningen? Jo, jag fick 2 timmar att slå ihjäl på eftermiddan och gav mig ut på långpromenad och satt i solen ett tag. Såååå skönt. Fast en dålig sak med jobbet finns ju också. Maten... Idag har det slinkit ner vitlöksbaguetter (planerade) och tre små smala bitar smörgåstårta (inte planerad)... men det är inte hela världen. Man kan ju inte va perfekt jämt ju... ;)

Igår va jag rätt duktig också. Jag tog mig iväg och körde ett grymt pass på crosstrainern. Gick super. Maten... Ja vad ska man säga... Godiset tog slut... haha... Och sen blev det pizza och lite annat. Såg ut som en höggravid ungefär hela dan. min mage är tööööjbar... Men dte var gott, för det mesta i alla fall.. Man måste ju stilla suget ju. Jag har faktiskt nästintill inget sug i veckorna längre. Tycker inte alls atdt et är svårt att avstå när polarna äter glass eller så... Det är sant... Nu har jag nyss tryckt i mig lite kesella och funderar hur jag ska göra med maten ikväll... Jag återkommer helt enkelt... =)

Fredag - ytterligare ett grymt gympass...

Ytterligare ett grymt pass är avklarat med min träningskompis. Bröst och triceps stod på schemat idag med omvänd ordning mot vad jag brukar köra. Roligaste var nästan bänkpressen som låg som sista övning på bröst. Helt otroligt att krafterna tar slut så pang på. Ena sekunden tror man att det kommer gå och sen så inser man att det är omöjligt. Från att orka till att va helt orkeslös. Hur som helst, grymt pass.

Jag sitter här och smaskar på lite godis nu. Eller lite och lite, har över ett kilo här men äter inte så mycket av det just nu. Förhoppningsvis tardet inte slut och jag kan spara tills nästa ätardag. Ikväll har ju min ätardag börjat och imorn förtsätter den hela dan. Jag har bara en gång kvar på min kostrådgivning nu... Funderar faktiskt på att fortsätta i 2 månader till...  men det e ju det där med pengarna. Har spanat in ett bar supersnygga byxor också...

Frukost: Yougurt, fiberhavregryn, keso, 2 st omega3
Lunch; Kyckling, fullkornsbulgur, tzatzki, morötter
Mellanmål: Kesella, fun light
Middag: Hamburgerkött, fullkornspasta, ruccola, tomat, rödlök, balsamvinäger
Kväll: Lösviktsgodis och naturgodis

Motion: Promenad 30 min
Styrketräning bröst och triceps (Crosstrainer 6 min, 4 x bröst i pecdec, 4 x hantelpress, 3 x bänkpress, 3 x rep över huvvet, 3 x enarms åushdown med cable, 3 x dips på bänk)

Torsdag - ett möte med Mr Crosstrainer

Min träningskompis är tillbaka. Visserligen var hon det redan i tisdags, men nu är hon riktigt laddad också. Efter vårat superpass i tisdags så verkar hon faktiskt tycka att det är lite roligt med styrketräning. Tidigare har hon mest gjort det för att det är bra. Hoppas attd et här håller i sig. Trots att hon tjatade om att vi skulle träna tillsammans idag så körde jag lite på crosstrainern i alla fall. Jag har tränat aldleles för lite kondition på sistonde så det var behövligt. Svettig som få blev jag. Men imorn, då ska vi köra igen! =) Egentligen tycker jag inte att crosstrainern är lika mycket konditionsträning som det är att springa. Det är ju mest segt i benen liksom... Fast jag märkte idag att jag var ju rejält flåsig och hade hög puls så nån effekt måste det ju ha. Tydligen var det jobbigt också eftersom jag var så väldigt svettig. Hahah... Jo. det var jobbigt. Meskörde inte! Då hade jag ju lika gärna kunnat va hemma.. =)

Förresten är jag fortfarande stel som en pinne och har ont i ryggen... Eller dte är värst när jag suttit still och ska röra mig igen, annars går det rätt bra. Imorn och hela helgen ska jag jobba... Det ser jag inte fram emot med den här ryggen... Men men, så e det!

Frukost: Yougurt, fiberhavregryn, keso
Lunch: Kyckling, fullkornsbulgur, tzatziki, 2 st omega3
Mellanmål: Kesella, hallon, fun light, olja, 2 st omega3
Efter träning: Proteindrink
Middag: Pastasallad på fullkornspasta, skinka, ruccola, rödlök, tomat, balsamvinäger, soltorkade tomater
Kväll: Proteindrink, 2 st Pepsi Max, 2 st omega 3

Motion: Promenad 45 min, Crosstrainer 45 min

Vilken underbar dag! Vårkänslorna är här! =)

image76Vilken undrebar dag det är ute. Klarblå himmel, lätt bris och strålande sol. Jag har redan hunnit vara ute i  finvädret. Morgonpromenad imorse, eller ja, hem från pojkvännen och så en extra liten sväng, allt som allt 45 minuter. Sen har jag jagat runt stan efter böcker. Hittade flera bra på stadsbiblan och skolbiblan. Mycket bra. Ska sätta igång och skriva nu.

Har även hunnit med att laga mat. Gjorde en smarrig tzatziki istället för min vanliga senapsdressing... Så nu har jag ett stort lass med tzatziki. Hoppas att det står sig länge. Gott var det i alla fall och piffade upp min vanliga mat rejält!!! Hittade receptet på nån blogg, men kan inte komma ihåg vilken så jag fick gå lite på minnet och efter känsla... Gurka, kesella, vitlök, salt och peppar var det enda som behövdes. Bra sätt för mig att få i mig gurka i alla fall för jag tycker ju inte om det egentligen, men i tzatziki så går det alldeles utmärkt. Är väl samma sak som att jag kan äta pannkakor om jag har massvis med glass och sylt så att jag egentligen inte känner av pannkakorna. Fast nu var det mest gurka faktiskt... =)

Verkar som om det blir träning nån gång under eftermiddan också. Hade tänkt springa imorse egentligen men var alldeles för hungrig och matt efter allt rännande efter böcker. Kondition står på schemat, men vi får se vad det blir...

Onsdag - äter lite mer än vanligt idag...

Aaaah!!! min middag var så gudomligt god kan jag berätta. Lyxade till det med de fetaostbitarna på 3%fett som jag hade kvar sen helgen... Det är ju trots allt min "äta mer"-dag idag så lite extra kan ju inte göra så stor skada. Smaken blev som sagt superb! =) Anledningen till att jag ska ha en dag att äta mer på (förutom ätardan) är att min förbränning ska hållas i topp.

Frukost: Yougurt, fiberhavregryn, keso
Mellanmål: Äpple, 2 st omega3
Lunch; Kyckling, fullkornsbulgur, senapsdressing, cola light
Mellanmål: Kesella, hallon, fun light, olja, 2 st omega 3
Middag: Skinka, fullkornspasta, fetaost, ruccola, tomat, rödlök, balsamvinäger
Kväll: Proteindrink, äpple

Motion: Promenad 55 min

Idag är det vilodag...

... och trots det så känner jag mig tröttare än vanligt. Har spenderat dagen i skolan med att arbeta på våran c-uppsats. C-uppsatsen är det mest bara panik kring eftersom vi bytte ämne nu när man ska vara en bra bit på väg... men men, fått ett möte med kommunen nu så det finns ett litet ljus i tunneln... Eftersom vi nu ligger efter så innebär det extra mycket jobb. Kämpigt. Eftersom vi inte haft det där mötet än så vet vi inte exakt vad det är vi ska göra så det är svårt att göra nånting över huvudtaget just nu... Men nått går väl, man kanske får göra om dte lite sen men det är ju alltid bättre med för mycket än för lite...

Förutom den härliga morgonpromenaden imorse, vilket iof inte räknas som träning, så är det vilodag idag. Funderade ett tag på att dra till gynet direkt efter skolan och kämpa på med crosstrainern en stund men de tankarna kom jag snabbt över. Mitt huvud känns tungt och väldigt segt. Jag har träningsvärk i axlar och magen. Testade ju en ny maggrej igår och den verkade ha gjort susen. Träningskompisen hade tydligen grym träningsvärk hon också. Min rygg har däremot gjort fruktansvärt ont hela dan, fast börjar gå över nu. Gick väldigt knepigt där ett tag på skolan... Kanske blev det värre av de höga klackarna? Jag vet inte... Ikväll ska jag tydligen med och fira en födelsedag. Kan ju vara kul, men jag hoppa sjag får lite med fart i knoppen innan dess...

Tisdag - fullt upp, full fart, fullt ös

Idag har det blivit en heldag på skolan. Imorn lär det bli samma sak. Segt, men det måste ju göras... Svårt att få i sig mellanmålet då. Vanligtvis äter jag det vid kl 3 ungefär... men idag blev det inte förrän 5-halv 6 men jag hade ändå inte blivit hungrig vilket är märkligt... jaja, det är ju bara att äta i alla fall, men tycker fortfarande att jag borde va hungrigare. Är som om min hungerfunktion har stängt av helt... Blec ruccola idag i alla fall... En miljon gånger godare som sagt... Snålade iof med vanliga tomater...

Träningen idag gick i alla fall superbra. Axlar blev det och körde omvänd ordning mot vad jag brukar. Var stark och det gick bra. Kändes ordentligt i musklerna. Sen har min träningskompis äntligen blivit frisk så jag fick lite assistant också vilket var väldigt bra. Hon fick hjälpa mig att lyfta upp axelpressen och sen att minska vikterna eftersom på sista på vissa övningar... Aaaah, det känns så bra. Det gick så bra! jag är så nöjd! =) Testade en ny magmaskin också vilket verkligen gjorde susen... Kramp! =)

Frukost: Yougurt, fiberhavregryn, keso
Lunch: Kyckling, fullkornsbulgur, senapsdressing, Cola light
Mellanmål: Kesella, hallon, fun light, olja, cola light
Efter träning: Proteindrink, 2 st omega3, vitaminer
Middag: Taconötfärs, fullkornspasta, ruccola, tomat, rödlök
Kväll: Proteindrink, 2 st omega3

Motion: Promenad 55 min
Styrketräning axlar och mage (Crosstrainer 5 min, 3 x sidolyft med cable, 3 x drag mot haka, 4 x baksida axlar i pecdec, 34 x sidolyft med hantel, 3 x framåtlyft med hantel, 4 x axelpress, 3 x benlyft på lutande bänk, 3 x magmaskin)

Måndag - från full fart till oproduktiv...

Jahapp... ett ord kan väl sammanfatta min mat just nu. Enformigt.... Men som sagt så är det mitt eget fel. JKag är inte alls less på maten utan tycker dte är riktigt smarrigt. Fast den där himla isbergssalladen kan jag va uten. Den smakar ju ingenting. Va mycket godare med ruccola... Men men. Så kan dte va. Får se vad jag handlar imorn... Kanske blir det ruccola istället... En miljon godare, men dyrare tyvärr.... =( Går rätt bra att äta mindre nu också... Känner mig inte särskilt mycket hungrigare. Det är fortfarande precis så att maten räcker fram till nästa måltid. Tycker att jag borde vara mycket hungrigare egentligen.

Ja, annars har det varit en väldigt oproduktiv dag. Den började ju bra med massor med motion, men sen har det inte hänt så mycket. Har spenderat eftermiddagen med att bestämma skolor och inriktningar inför hösten och sen försökt anmäla mig på studera.nu. De verkar ha nått problem med sin sida så att få in anmälan verkar ju helt omöjligt. I och för sig så var det väl så här sist också, då fick man ju en dag extra på sig för att det krånglade så mycket...

Frukost: Yougurt, fiberhavregryn, keso
Efter träning: Proteindrink, 2 st omega3, vitaminer
Lunch: Kyckilng, fullkornsbulgur, senapsdressing, morot
Mellanmål: Kesella, hallon, fun light, 2 st omega3, cola light
Middag: Taconötfärs, fullkornspasta, isbergssallad, körsbärstomat, rödlök, dressing
Kväll: Proteindrink, 2 st omega3

Motion: Promenad 55 min
Styrketräning rygg och biceps (4 x smalt drag, 3 x maskinrodd, 3 x hantelrodd, 4 x latsdrag i maskin, 3 x ryggresningar, 3 x cablecurl, 3 x hantelcurl, 3 x bicepscurl med cable)

Omväxling förnöjer... därför får jag ändra om...

image75Dagen började ju bra i alla fall. Somnade tidigt igår så jag vaknade tidigt och utsövd imorse. trots lite orolig sömn. Sen begav jag mig ut på en morgonpromenad som var väldigt härlig. När jag satt och åt frukost sen så började det regna så jag hade verkligen tur med vädret. Har hunnit med ett träningspass också. Rygg och biceps. Trodde att jag skulle ha mer problem med ryggen men kände bara av den ibland och vid de tillfällena funkade det ändå bara jag tog det lite lugnt.

Jag har i alla fall kommit fram till att min träning är på tok för ovarierad. Har ju kört samma träningsschema sen i augusti och typ samma övningar i samma ordning hela tiden. Därför tog jag och blandade ihop det lite idag. Körde grejerna i motsatt ordning mot vad jag brukar och det funkade ju det också. Får köra så ett litet tag och så ska jag se om jag kanske får ta och köra lite andra grejer istället. Omväxling förnöjer heter det ju, även fast mina vanliga pass är välinövade nu så blir det nog roligt med lite nytt. Bara den nya ordningen idag gjorde att det var lite extra roligt att köra. Att så lite kan göra så mycket...

Söndag - back to normal...

Total vilodag idag och total ätardag igår... Så kan det vara... Min rygg är ite bra än, men den är bättre än igår i alla fall och det är ju alltid något... Snart är den också som vanligt I hope!

Frukost: Yougurt, fiberhavregryn, keso
Lunch: Kyckling, fullkornsbulgur, senpasdressing
Mellanmål: Hallon, kesella, fun light, 2 st omega3, vitaminer
Middag: Taconötfärs, fullkornspasta, isbergssalld, körsbärstomater, rödlök, dressing
Kväll: cola light

Jag har gjort mig illa...

Det är inte för intet jag har undvbikit alla sorters övningar som trycker ihop ryggen, och det finns ju en hel del tydligen. Sist när jag tränade ben med min käre pojkvän så testade jag trots allt att köra hacklift relativt lätt och det gick bra oich var ju en rätt rolig övning. Så glad i hågen skulle jag köra samma övning idag. Värmde upp lite utan vikt först ochd et gick finemang. Sen på med lite vikt och pang bom så smällde det till i ryggen och jag har nu konstant ont och kan inte böja mig. Aj! Men men, jag har ju bara mig själv att skylla. Visste ju om det sen innan... Men det är ändå väldigt surt att det blev så här. Min dumma rygg... Den har orsakat mig mycket smärta och bekymmer genom åren... En annan grej som den inte heller tycker om är alla dessa magträningsmaskiner där man helst ska svanka. Vem vill svanka när man ska göra en situps? För mig är det i alla fall totalt omöjligt. Jag tror meningen är att man ska ha stöd för ryggen, men jag tycker att det blir helknepigt!

Jaja, nu ska jag och min onda rygg positionera oss i sängen och glo lite på tv... Eventuellt äta godis också... Precis som jag gjorde till frukost idag... Har nyss avnjutit en av mina favoritmåltider... Blir en lugn och slapp dag idag... Härligt. Ikväll vankas grillning.

Fredag - the eating begins...

Hade egentligen sagt till mig själv att jag bara skulle köra en ätardag den här veckan... Men det blir filmkväll med tjejerna ikväll så då var det svårt att motstå godiset som jag gömt undan i skåpet. Men men, det är inte direkt hela världen för det är ju trots allt en kväll och påföljande heldag som är ätardagar i min kostplan...

Frukost: Yougurt, fiberhavregryn, keso
Lunch: Kyckling, fullkornsbulgur, senapsdressing, morot, zuccini
Mellanmål (efter träning): Kesella, hallon, fun light, olja, 2 st omega3, vitaminer
Middag: Taconötfärs, fullkornspasta, isbergssallad, körsbärstomater, rödlök, dressing
Kväll: Lösviktsgodis och naturgodis

Motion: Promenad 50 min (25+25), Springa ca 6 km

Inomhuslöpning vs. Utomhuslöpning

Idag kom jag återigen på varför jag tycker bättre om att springa inne/på löpband än utomhus. Det är underbart väder här i mellansverige och eftersom det har gått så bra för mig på löpbandet på sistonde så beslöt jag mig för att springa en sväng utomhus idag. Alternativet var att stå ett tag på crosstrainern inne i gymet. Det hela började bra förutom att mina be n var blytunga och mina vadmuskler gjorde ont träningsvärk från förra gången. Sen fick jag håll flera gånger också så var tvungen att gå titt som tätt. Enligt vad jag kunde tolka kartan till blev det en si så där 6 km, eventuellt lite till...men fy vad jobbigt det är att springa ute, 100 ggr jobbigare än inne ju. Tydligen är det motvind oavsett vilket håll man springer åt och det finns nästan inte en fläck som är helt platt utan det är mestadels uppför överallt, oavsett hur lite det än var (egentligen borde dte ju ha varit lika mycket nedför, men det kommer jag inte ihåg). Men det är inte det värsta... Det värsta är att man ser hur otroligt sakta det går hela tiden. Man ser varje meter, hur långt det är kvar till korsningen, kurvan, huset eller vad det nu är. Man ser brevid sig hur sakta det går mot marken. På gymet står man där man står. Enda måttstocken på hur fort det går är hur snabbt benen rör sig. image74Man ser visserligen på skärmen också, men en siffra säger inte så mycket ändå... Dessutom finns det ju inte så mycket att titta på heller för om man ser nått intressant så har man ju sprungit förbi det efter några sekunder. På gymet kan man istället iakta hela spektaklet/skådespelet som pågår framför en alternativt kolla på tv. Knepigt att jag tycker att det är såååå härligt att promenera men nästan en pina att springa ute. Egentligen tror jag att det handlar om vad man är van. Jag borde nog springa mer ute för visst låter det mer logiskt att tycka att det är härligare att springa ute i friska luften och naturen (ok, så mycket natir blir dte inte iom att jag bor mitt i stan, men lite hinns det med). Jag ger det några försök till... man ser ju trots allt väldigt hurtig ute när man springer ute.. haha =)

Torsdag - en härlig dag helt enkelt...

Verkligheten har kommit ikapp mig, tyvärr... Med det menar jag att det har gått upp för mig att jag kanske måste börja leva efter mina tillgångar, jag är ju trots allt student och CSN räcker inte på långa vägar för att jag ska klara mig en månad, trots att jag snålar. Därför blir det no more ruccola, no more körsbärstomater (från när jag har ätit upp de jag har) och no more onödiga matinköp för att de ser spännande ut... På tal om det sista där så köpte jag en zuccini idag. De är roliga tycker jag. Vet inte riktigt när man vet ifalld e är mogna eller inte, men på nått sätt ska jag väl få i mig den. Inte för att de smakar så mycket, men det är så rolig konsistens ju... hihi! =) Pepsi Max/Cola light e kanske inte så nödvändigt att köpa heller... Men det dämpar ju sötsuget... och det är faktiskt "rea" på Ica just nu, 2 för 10 kr, annars skulle jag aaaaldrig köpa dem! =)

Två härliga promenader har det blivit idag. Skööönt, även om det snöade vid första promenaden och regnade lite under den andra. Hade bra tempo och det var bara härligt att vara ute... Precis som det ska vara! har inte varit någe extremt hungrig idag heller trots att jag äter mindre idag än jag gjort tidigare... Skönt det! Nu ska jag fortsätta min härliga dag med ett långt varmt bad poch en rolig skvallerblaska... Sen blir det till att genomsöka nätet till vårat eventuella byte av ämne på c-uppsatsen...

Frukost: Yougurt, fiberhavregryn, keso, 2 st omega3
Lunch: Kyckling, fullkornsbulgur, senapsdressing
Mellanmål: Kesella, hallon, fun light, 2 st omega 3, vitaminer
Middag: Taconötfärs, fullkornspasta, isbergssallad, körsbärstomater, rödlök, salladsdressing, cola light
Kväll: Proteindrink, omega 3

Motion: Promenad 100 min (45+55)

Acceptera att livet inte är rättvist...

För nån vecka sen när jag satt på flygbussen på väg hem från Arlanda så bläddrade jag igenom Metro... Där hittade jag en väldigt intressant artikel om Ann Heberlein, doktor i etik. Hon har precis släppt boken "Det var inte mitt fel" som handlar om att vi svenskar har slutat att ta ansvar för våra misstag. Vi skyller ständigt på något eller någon annan, t.ex. om en tenta inte gick som man ville så var det läraren som ställde fel frågor, eller att om bilden inte blir bra så är det fotografens fel. Enligt henne så har vårat samhälle blivit så att goda handlingar belönas inte och dåliga handlingar får inga konsekvenser... I alla falls å verkar boken väldigt intressant och jag skulle gärna ha den. Tycker mest man hör undanflykter, ursäkter och att folk skyller ifrån sig hela dagarna nu för tiden, alldeles säkert jag också... Titeln på artikeln var den bästa... "Acceptera att livet inte alltid är rättvist!". För det är inte rättvist på nått sätt... men man kan ju ändå göra det bästa av vad man har. (stod om boken i aftonbladet idag också såg jag precis)

Idag blir det vilodag för min del. Jag har träningsvärk lite här och var, speciellt i vaderna, så det blir nog bra tat inte göra så mycket. Tog en lite längre promenad än dn vanliga sträckan hem från pojkvännen imorse så fick en morgonpromenad på 45 minuter i alla fall. Gjorde inte alls nått att det snöade. Nu har det däremot slutat snöa. Har tvättid i eftermiddag, men sen kanske det blir en till promenad... Det är ju så härligt! =)

Onsdag - det tråkiga vädret förstör mina planer

Jag är sugen på att gå ut och gå,.... Var till och med på väg nästan, men så upptäckte jag att det fortfarande regnar/snöar och ser äckligt kallt ut ute... Det var även den snötäckta backen och taken som imorse fick mig att ta åp mig mina "snöpulsarskor" som ni ser nedan. Knappast modernt, men mycket behagligt. Istället för att gå ut och gå så sitter jag här hemma och gör ingenting. Lite less... Väntar iof på att pojkvännen ska jobba klart så att vi kan umgås, men det dröjer nog ett bra tag... Egentligen borde jag väl plugga, men har ingen lust... Fast får se om jag sätter igång ändå. har ju absolut ingenting annat att göra!

Idag hade jag ju min "äta mer"-dag... Nice nice... Fast det var väldigt kämpigt att klämma i mig ett äpple efter träningen kan jag säga. Var tvungen att vänta och duscha emellan... Brukar vanliogtvis inte äta så där supernära inpå efter att jag har tränat utan bara ta en p-drink. De är goda de! =) Jag tycker att jag borde ha blivit less på min banansmak, men den är lika smarrig varje gång. Har mintchoklad också, men den känner jag inte alls för att dricka även fast jag vet att den också är god.

Frukost: Yougurt, müsli, keso
Efter träning: Proteindrink, omega3, äpple
Lunch: Fullkornsbulgurn, kyckling, senapsdressing
Mellanmål: Kesella, hallon, fun light, solrosolja
Middag: Lax, fullkornspasta, ruccola, körsbärstomater, rödlök, balsamvinäger
Kväll: Äpple, proteindrink

Motion: Styrketräning bröst och triceps (Crosstrainer 5 min, 4 x bänkpress, 3 x pecdec, 3 x hantelpress, 4 x dips på bänk, 3 x enarms-pushdown, 3 x rep över huvudet)

Ingen vila och ingen ro, bara knas och trassel!

image73Jag kan inet sova på mornarna... Jätteirriterande är det. På sistonde har jag sovit väldigt oroligt på nätterna också. Idag verkligen kämpade jag för att kunna sova till strax innan 8, och då hade jag vaknat flera gånger innan... Inte för att det känns som om jag behöver sova längre heller, men det vore skönt att sova ut ordentligt och kunna ta sig en redig sovmorgon.

Klev i alla fall upp imorse och gick iväg till gymet. Var jätteskönt för vi var nog bara 5 st där på hela tiden, väldigt öde med andra ord... Bland de 5 så var det en väldigt förvirrad amerikan som var rolig att titta på för han var verkligen udda. Körde i alla fall bröst och triceps och det gick väl rätt bra, förutom attd et känns som om jag blivit svagare i bänkpress... Ja, jag är ju rätt värdelös på det från början, men det var ovanligt jobbigt nu har har varit de senaste gångerna också.

Annars har jag lite skolångest...  Ingenting funkar bra med våran c-uppsats. Vi tyckte att vi hade överlägset bästa inlämningen till dagens seminarium (och det hade vi faktiskt, med hästlängder) men fick ändå massa skit från de andra kassa grupperna... Funderar på att byta ämne helt och hållet för företaget vi har valt verkar inte särskilt samarbetsvilliga... Men men, det visar sig.

Tisdag - några få råkade slinka ner...

I och med att det blev så stressigt så hann jag inte äta lunch innan jag skule iväg på kostrådgivningen idag och därför kunde jag börja på en gång med att följa det nya schemat lite smått. Hade ju redan lagt upp mängden köttfärs enligt gamla schemat. Dumt nog paketerade jag allting efter gamla när jag storhandlade också... men det går väl ordna om... Jag försöker glömma bort de där godisarna som jag har gömt i skåpet... Litet misslyckande idag men tror det mest berodde på att jag var hungrig för efter middan har jag inte haft nått sug. Sååå! Nu har jag glömt bort att de finns! =)

Jag hålle rpå att preparera mina smalben med Zon också... Fick ju benhinneinflammation efter en promenad för nån vinter sen oich trodde att det bara var att härda ut vilket gjorde att jag gick och sprang och sen knappt kund egå på flera veckor... Därför får jag det mycket lättare nu. Jag har ju promenerat lite på sistonde och varit rätt så ovan så det är väl därför det har kommit... Får det bara av promenader, inte när jag springer. Men men, med Zon och vila kan jag förhoppningsvis hålla det borta...

Frukost: Yougurt, fiberhavregryn, keso
Efter träning: Proteindrink
Lunch: Kyckling, fullkornsbulgur, senapsdressing, morötter
Mellanmål: Kesella, hallon, fun light, solrosolja, 2 st omega 3
Middag: Taconötfärs, fullkornspasta, ruccola, körsbärstomater, rödlök, 5 cashewnötter med choklad på.
Kväll: Proteindrink

Motion: Promenad 25 min, Springa 10 km

Återbesök kostrådgivningen

image72Vikt: 69,3 (-0,6, totalt -2,4)
Fett: 12,75 % (-1,12, totalt -3,85)

Jag fick ett nytt kostschema idag... Det verkar väldigt jobbigt för det är så liiiite mat... Nästan ingenting... Eller jo... Men jag ska tydligen äta lite i några dagar och sen höja kolhydraterna på onsdagar och sen lite igen... Och på helgerna är dte ju ätardag också... Sen så ska jag ta lite omega3-kapslar och få in mer olja också... Hoppas det här funkar bra och att jag slipper vara allt för hungrig... Men jag antar att det blir som sist att först håller jag på dör innan kroppen vänjer sig och då känns dte helt okej. Jaja, hur som helst så ska det ju bli spännande att testa och se vad som händer. Resultatet blir lite mindre daller förhoppningsvis! Det är i alla fall vad jag hoppas på! =)

Jag har förbättrat mig igen... =)

Läste på någon blogg förut om en utmaning som gick ut att man skulle förbättra sin tip på att springa en mil med 30 sekunder vid varje försök. Damer och Herrar, jag vill meddela att jag har klarat det hela med bravur! Dessutom klådde jag alla andra som stog på löpbanden i både snabbhet, tid och uthållighet. Det är ju alltid en tävling! =)

Försök 1: 55:20
Försök 2: 54:50
Försök 3: 54:10
Försök 4: 53:10


Idag gick det riktigt bra trots att jag inte trodde att jag skulle orka en ynka kilometer när jag med tunga steg gick till gymet. Nu har jag ju i och för sig inte tränat nån kondition alls mellan föröken och det är si så där 2-3 veckor mellan dem men jag är glad ändå. Måste nog börja köra kondition oftare, men det är ju inte lika roligt som styrketräningen... Men jag ska testa ge mig på den där backen jag hittade i helgen nån dag... Men jag fasar för att det kommer att vara obarmhärtigt jobbigt, fast det är väl det som är meningen...

Kom att tänka på en sak när jag sprang idag också... Det kryllar ju av midgets på gymen... Man ser dem oftast när de springer brevid en ett bra tag för skillnaden blir verkligen påtaglig då,... Ja, jag pratar ju naturligtvis om alla dessa minikorta tjejer... Inte för att det är nått fel på att vara kort (fast ser man samtidigt väldigt löjlig och barnslig ut har jag väldigt svårt att ta personen på allvar, no offense...) men de måste väl kämpa mycket mer för att springa en mil än vad jag behöver... Kortare person --> kortare ben --> kortare steg... Så för att hålla samma hastighet måste de kämpa mycket mer, så egentligen så är nog Mialenas prestation större än min... Men men, that's life!

Måndag - Det blev ett axelpass =)

Ja, tog ett av de passen som krävde minst maskiner eftersom jag misstänkte attd et skulle vara rätt mycket folk på gymet... Och rätt fick jag i det också. Det kryllade av folk som jag antar hade ångest över helgen... Det gick i alla fall bra för mig att träna. Höjde vikten på några övningar i första seten. Stark som en oxe var jag... Haha, nääää... Har ju haft lite ont i ena axeln, känns liksom som om den ligger lite fel fastän den inte gör det., som om den är på väg att "klucka till" om ni förstår... Men det var lite bättre idag faktiskt.

Nån kille kom i alla fall fram och började snacka med mig om stretching. Eller inte med mig... image71Han pratade och jag lyssnade... Har ingen aning om varför han tyckte att jag behövde veta det där... Knepigt var det i alla fall... Jag brukar vanligtvis inte prata med nån när jag tränar men nu blev det två stycken... Stretching-snubben och en som jag skrivit till på internet förut nån enstaka gång som alltid ska trackasera mig så fort vi är på gymet samtidigt. Herregud, man vill väl få vara ifred!

Sen Frukost: Keso
Lunch: Pepparstekt fläskfilé och grönsaker, potatis, sallad
Sen eftermiddag: Kesella, hallon, fun light, ca 10-15 godisar
Efter träning: Keso, proteindrink
(medveten om att det var dåligt ätet)

Motion: Styrketräning axlar och mage (Crosstrainer 5 min, 4 x axelpress, 4 x sidolyft med hantel, 3 x framåtlyft med hantel, 3 x drag mot haka, 3 x sidolyft med cable, 3 x baksida axel i pecdec, 3 x benlyft, 3 x situps)

Träna vs. inte träna...

Jag och en kompis har varit på Lidl i eftermiddag. Det blev ingen promenad utan det blev en busstur dit. Tur va nog det för det var tunga påsar som vi släpade hem. Tyckte dte va jobbigt nog att släpa den från busshållplatsen och hit... Köpte även godis till helgen... Dum som jag var så slank det ner några stycken här hemma och nu är jag ännu mer orad över morgindagen... Att jag bara inte kan sköta mig istället...

 Två funderingar har jag just nu. Den ena är vad avsaknaden av kontakt från pojkvännen beror på. Den andra är om jag ska träna eller inte. Är inte så där fasligt trött längre och skulle nog behöva det... men det är rusningstrafik på gymet och jag har ingen egentlig lust... Vet inte riktigt vad jag ska köra heller. Ben står på schemat, men tänkte springa lite imorn och då funkar dte inte med träningsvärk i benen ju... Som i hör är det svåra beslut det rör sig om...

Sökte ett sommarjobb igår som jag verkligen vill ha... I Eskilstuna. Hoppas att jag får det! =)

Storhandlat...

Är hemma sjuk idag... Rätt skönt. Har bara legat och vilat hela dan. Inte gjort nånting... Segat på. Känns faktiskt bättre idag. Fast nu är väl det tråkiga att jag är osams med pojkvännen istället... Antagligen på grund av att jag mådde dåligt igår... Men men... Det enda vettiga som skett idag är väl storhandlingen jag gjorde med min pojkvän och hans polare nyss... Och rejäl storhandling blev det, mestadels kött... image70
  • 2,5 kg nötfärs (=17 portioner)
  • 1,8 kg kyckling (=15 portioner)
  • 0,8 kg påläggsskinka(=5 portioner)
  • 0,5 kg lax (=4 portioner)
Så nu har jag att äta så att det räcker ett tag i alla fall... Skulle bara behöva iväg till Lidl för att köpa lite kvarg. Va dit en sväng idag men det va stängt. Jag får väl ta en promenad nån dag antar jag... Enda jobbiga är att släpa på all kvarg på vägen hem... tar en timme fram och tillbaka och är inga problem alls egentligen förutom att det blir väldigt tungt att bära.

På tisdag ska jag tillbaka till kostrådgivningsstället. Jag vill inte egentligen. Funderar på att ringa dit och säga att jag struntar i det här nu. Jag har verkligen ingen lust att stå där och skämmas. Det går inte bra. Eller är jag hemma är det ju inga problem... men nu har jag ju varit uppe hos föräldrarna och ätit allt annat än nyttigt och dessutom verkar vågen vägra att röra på sig. Precis som när jag började följa kosten så gick det supersnabbt i början för att sen stå helt still... Samma sak nu sen förra gången jag va dit... Känns som om jag har gått upp istället... Fy! Vi får väl se hur jag gör...

Återuppstått?

Fy vad tråkigt det är att inte blogga... Jag sitter (ligger mest) hemma och mår piss just nu. Eller jag mår inte dåligt, bara lite, utan jag är mest helt totalt slut och utpumpad. Fast känns iof som om jag håller på att få feber. Sitter och messar febrilt för att försöka få tag i nån som kan jobba åt mig imorn... Fast egentligen vill jag ju inte gå miste om pengarna...

Till råga på detta så har jag även fått nån allergisk reaktion mott nått... Vad har jag ingen aning om... Jag är ju egentligen en supermänniska som inte är allergisk mot nånting så detta kommer verkligen plötsligt. Mitt ansikte har nu i några dagar varit alldeles buckligt. Jag har trott att det berott på flottig mat och godis för då brukar det kunna anta samma form, men dte var lite väl mycket den här gången faktiskt... Först igår när jag stod i en provhytt inne på Gina Tricot provandes en gudomligt snygg kjol (som fick följa med hem trots att jag inet skulle köpa nånting den här månaden... Att jag sen klickade hem parfymer för 750 kr på StrawberryNET gör ju att resten av månaden inte blir särskilt rolig) så såg jag att även mina ben och midja hade massvis av små runda röda prickar, ca 5 mm i diameter... Då slog det mig..: Samma symptom som när jag blev allergisk mot ett penicillin. Som tur va så har jag lite allergimedicin hemma (har många mediciner här =D) så jag kunde dämpa det hela innan jag såg ut som det monster jag förvandlades till sist... Hemska tanke... Hela jag var en stor böld då... alldeles total bucklig...

Träningen och maten går väl lite si så där med kan jag säga. Eller maten går bra så länge jag är hemma... Träningen går bra när jag tränar, men har varit mycket nu på sistonde. Idag var jag däremot ute och gick och hittade en jättelång och JÄTTEbrant backe. Ska nog ta och springa dit nån dag när jag mår lite bättre (vilket jag hoppas är snart) och köra backintervaller. Har aldrig gjort det förut och kan tänka mig att det är fasligt jobbigt... Egentligen alldeles för jobbigt för mig... Jag är ju lite bekväm av mig... Men skulle va kul att testa i alla fall...

Deffad Kropp och MsFatso!

Deffad Kropp och MsFatso... Kan ni maila era lösenord till mig! Jag vill ju läsa vad ni har för er!!!
[email protected]

RSS 2.0