29/12 2009 - 1/1 2010

Jag är i Västerås.... Ingen fara, jag kommer inte motionera alls... men I'll be back! =)

Ligger lågt

Det jag tränat mest idag är nog min högra tumme. Den har blivit så tränad att den blev alldeles röd, öm och gjorde riktigt riktigt ont. Varför? Jo, idag har det årliga bowlingmästerskapet bland grannskapet gått av stapeln. Min tumme är inte gjord för bowling, not at all! Jag funderade till och med ett tag på att börja kasta med vänsterhanden, men kunde härda ut. Tyvärr så vann inte jag, vinsten gick inte ens till familjen utan till nån pojkvän till grannarna som fick över 200 p (så egentligen gick den till oss iom att han inte hörde till nån familj kan man säga XD). Men det var sjukt roligt i alla fall och sen så gick vi alla ut oc åt medioker/dålig kinesmat.

Jag har varit ute och gått med mammas bebishäst också. Väldigt skoj! Igår var jag bakis så då blev det inte många knop gjorda! Tyvärr på tok för full på juldan. Shit happens när drinkarna aldrig slutar komma! Dags för bättring! 2010 be nice to me, here I come!

Efter julen kommer fortsättningen...

Idag var tanken att hela syskonskaran skulle bege oss till byns lilla källargym,... men helt plötsligt kände sig syrran trött och slö så hon skippade det hela... jag satt ombytt i soffan och väntade på min bror... men så surnade han till när han inte hittade sina skor så han gick iväg utan att säga nått... och jag orkad einte gå till gymet själv... sn kändes det rätt meningslöst när jag visste att han skulle ha stången till att köra knäböj och jag ville köra bänkpress... så i protest gick jag upp och tränad elite på hans rum istället.Jag brukar aaaaaldrig köra armhävningar för jag är sjukt svag i den övningen och brukar alltid få ont i ryggen innan det tar nån annanstans. Men idag had ejag ju inte så mycket valmöjligheter så det blev en himla massa armhävningar (7 set) och det sved riktigt rejält. Häääärligt. Kanske får lägga in lite mer såna så att jag blir lite starkare i dem... sen så blev det biceps också. Lätta vikter med ganska många reps och sved rätt härligt där med! Jag är nöjd. Köörde vartannat set bröst och vartannat biceps så jag var klar på en kvart. =)

Gårdagen var jättebra. Fick många fina klappar och gav bort många fina klappar också. Just nu laddar jag inför utgång i Östersund ikväll! Klackarna i takte! =) Woohoo!

Motion: Minst 7 x armhävningar, minst 7 x hantelcurl, 3 x hantelflyes, 3 x skivstångscurl


God jul alla mina läsare


Ajajaj om mina fossingar

Det har inte blivit så mycket träning här uppe... Två pass har jag klarat av än så länge. ett på gymet i Östersund och ett i källaren här på byn. Dock har jag varit rätt flitig och varit ute och gått en sväng varje dag med hunden... lite för flitig i och med att jag har två stooooora feeeeeta skavsår på varje häl så jag kan knappt gå när jag har på mig skor i dagsläget. Så det blir vila nu... fast jag sla ev upp och köra ett axelpass på brorsans rum om jag känner för det.

Annars har jag sysselsatt mig med att koka knäck, göra fudge, baka kakor, städa, städa, lånat upp hela universitetsbibland på böcker (för att komma på vad jag ska skriva uppsats om), städat mera, klä julgranen och julpynta hela huset (av nån konstig anledning så verkar alla tro att båda är min uppgift av tradition till jul,.,, hmmm... Fint blev dte iaf), och köpa de sista klapparna. Dock måste jag slå om en julklapp som jag råkade slå in med prislappen på... lite klantigt! Tomtegröten är äten, skinkan är provad och klapparna är klara (nästintill)... Nu ska jag bara vänta på tomten...=)

UPDATE: haha, jag kund einte hålla mig... så det blev ett träningspass uppe på brorsans rum medans han satt och glodde på serier på datan. Ritkigt bra gick det också. Gud vad det sved oc kändes som att det tog. Körde många set och rätt många reps (25-13). Wonderful!

Motion: Styrketräning Axlar & Mage: 5 x hantellyft åt sidan, 5 x skivstångspress framför, 5 x skivstångspress bakom, 3 x benlyft i superset emd 3 x situps

Tillbaka i källaren...

...where it all began... ;) Nä då.. men nästan så... Har tränat här hemma på byn idag, dvs i ett yttepyttigt källargym med väldigt mycket mer att önska. idag var det tyvärr trasig rodd... och jag som skulle köra just rodd... Skulle nämligen köra rygg och triceps... men det blev rätt bra ändå. Fick faktiskt rätt bra kontakt när jag körde latsdrag idag. Det var ett tag sen. Sen tog skivstångsrodden väldigt bra också. Kunde öka och köra tyngre än jag kört förut, dock fortfarande bara 35 kg. Men jag är nöjd! =) testade lite hantelrodd och det är en övning som verkligen aldrig går bra för mig. Jag kan verkligen inte göra rätt, trots att folk kollat så att jag gör det. Idag testad ejag både tungt och lätt och inget kändes nämvärt. Dock kände jag mer när jag körde lättare så det fick bli med lätta vikter. Triceps tog som bara den så allt som allt är jag nöjd med passet. Sen väntade maten klar när jag kom hem. Vilken lyx! =)

Har varit ut eoch knatat lite med vovven i vintermörkret nu ikväll också. Riktigt skönt, men lite trist att det är mörkt. Min syrra kom hem idag så jag fick sällskap av henne också. Nu är hela familjen samlad för julfirandet, vanligtvis enda gången på hela året då vi ses hela familjen.

Motion: Promenad 60 min
Styrketräning Rygg & triceps: 4 x latdrag, 4 x latsdrag V-handtag, 4 x skivstångsrodd, 3 x hantelrodd, 4 x dipsmaskin, 4 x pushdowns


Testar Gold's Gym i Östersund

Idag har jag och min bror varit och vidgat våra vyer. Vi har provat ett nytt gym i Östersund, för omväxlingens skull. Eller egentligen är det inte alls nytt... jag tränade där nått år under gymnasiet när jag bodde i Östersund och han har väl varit där nån enstaka gång innan också... men vilket fall som helst var det roligt att vara där och träna istället för det sunkiga källargymet som finns här. Gold's gym var väldigt fräscht, men trevlig personal, bra omklädningsrum och nya fina träningsmaskiner (några saknade jag dock). Stort plus för egen tv-skärm vid alla konditionsmaskiner. I like it! =) Själva träningen blev väl inte allt för fokuserad. Det började bra med benpressen. Kändes som att det tog himla bra... men sen när jag kom på att jag även skulle köra bröst så blev det lite ofokusreat resten av passet. Kändes som att jag hade behövt en benövning till för att bli helslut i benen, typ utfall eller nått, och typ samma på bröst... fick ingen bra kontakt med bröstet... Benen kändes dock bra, men som sagt en övning till hade suttit fint! =)

Motion: promenad 30 min
Styrketräning Ben & Bröst: 4 x benpress 215 kg, 3 x bänkpress 50 kg, 4 x benspark 50 kg, 3 x sned hantelpress á 16,5 kg, 2 x steånde vadpress 100 kg, 3 x sittande vadpress 25 kg, 3 x sittande lårcurl 60 kg,

Minus Tjugoåtta Grader Kallt... *brrr*

Igår kväll åkte jag från - 6 grader och riktigt rejält med snålblåst. Höll verkligen på att frysa ihjäl hela dagen, Idag kom jag fram till -28 grader och det kändes ungefär lika kallt. Mycket mystikt... men nu har mitt "jullov" (tid spenderad på annan plats men fortfarande med mycket, mycket ,mycket plugg att göra) börjat på riktigt. I natt blev dte inte mycket sovet så det har jag försökt ta igen idag! Ikväll blir dte middag och mys med familjen. Det är verkligen på tiden att jag får i mig lite älgkött igen! =)

Formcheck numero uno

Vikt: 70,2 kg med träningskläder och skor på
Dips: 15 st
Chins (-15kg): 5 st
Bicepscurl (32 kg): 4 st
Benpress (146 kg): 52 st
Bänkpress: -

Imorse körde jag och roomien får lilla formcheck. I början av året så hade vi ju tänkt vara med i Body Open men tiden gick och inget hände och nu är det bara nån vecka kvar av 2009... Så vi bestämde oss för att ta kort i alla fall, men inte skicka in... och samtidigt göra lite tester från FF som vi såg... Så nu ska vi göra det här engång i månaden och se om vi blir starkare, större, mindre, smalare, fetare och vad som än kan hända. Vi blev dock väldigt chockade båda två att kameran tyvärr inte ville fånga våra otroligt vältränade kroppar på ett fördelaktigt sätt... Det ser ut som om jag har nått fel på magen. Den är ju alldeles knölig, och alla muskler över kroppen verkar vara på flykt... Bättre lycka nästa gång! XD Snacka om ett rude awakening! men bra att se och roligt att följa upp. Gör det du också! =)

Vi hade verkligen ingen aning om ur man skulle stå eller vad man skulle göra på de där korten... satt och bläddrade i tidningen och sen testade vi... Blev en hel del skratt kan jag lova och konstigt resultat! Men vi försökte iaf! Blir jättebra att jämföra med! =)

Så sjuuuukt roligt! =)

http://www.felsms.com

Lilla julafton

Igår var jag och roomien och tränade. Båda rätt peppade under dagen tror jag, men absolut inte när vi kom dit. pratade mest i början, men det var ju trevligt... Hon fick bestämma alla övningar och jag följde mest efter, i vanliga fall brukar det mestadels vara tvärt om. Men det var bra att inte behöva tänka så mkt. =) Sen på slutet kom vi igång ordentligt genom att köra lite superset, men då var det dax att gå hem. Idag har jag sprungit. Gick inte alls lika lätt som i söndags, men helt okej ändå. Det var mycket jobbigare. Jag tog mig 5 km vilket var målet (brukar ha det målet och allt därutöver är pluspoäng=))

Igår hade jag sista presentationen på mitt sista grupparbete EVER! Jag ska aldrig mer skriva grupparbeten och behöva dras med puckon (eller ha givande utbyten med smarta studenter). Det är sååååå otroligt skönt! =) Nu har jag bara individuella grejer kvar av min skoltid. Sen är den över! För alltid! Jag längtar som en tok!

Idag har vi haft lilla julafton här hemma innan alla (vi 3) åker till våra föräldrar över jul. Jag fick massageredskap och massageolja. Blir toppen. Särskilt nu när jag har ont i ryggen. =)

Motion: Springa 5 km

En sak gick bra i alla fall =)

Ja, dagens pass gick väl rätt så medelmåttigt. Rodden gick bra, latsgrejerna gick dåligt, särskilt chins. Bröst var jag svag i. Jag körde en annan ställning för rodd idag med andra vikter så det blev 57 kg, det tyngsta jag kört rodd på. Kändes rätt bra. Det gick segt mot slutet av passet... hade en pratpaus och sen kom jag inte riktigt igång igen. Jag är i alla fall göad över rodden och resten går säkert bra nån annan gång... får bara ge järnet! =)

Motion: Styrketräning Rygg & bröst. 5 min crosstrainer, 15 st dips, 3 x chins med hjälp, 3 x latsdrag 45,5 kg, 3 x lutande bänkpress i smith 26 kg, 4 x rodd 57-47 kg, 3 x latsdrag V-handtag 45,5 kg, 2 x roddmaskin 40 kg, 3 x pecdec 28 kg, 2 x T-barrodd + 5 kg, 3 x ländryggsmaskin 30 kg

....and it feels so good! =)

Woohoooo! Jag har springit 9 km och riktigt bra gick det också! Funderade först på om jag verkligen skulle orka springa för det var så länge sen jag hade ätit... men jag ahde ångan uppe så drog till gymet direkt efetr julklappsshoppingen och det ångrar jag inte. Helt klart årets bästa springpass (och längsta tror jag också). Förutom de första 2 km så ökade jag 0,1 km/h för varje km jag springit och sen lite mer på slutet och vips så hade 49 min och 9 km gått... När jag ökade till 10,7 så trodde jag inte att jag skulle orka hålla den hastigheten särskilt länge, men jag klarade varje ökning galant!!! Wonderful! Det känns verkligen superbra nu! Glädjen sprudlar! Ett till löppass ska jag nog hinna med innan jag öker mot julfirandet! =)

Motion: Springa 9 km

Ett besök på Lisebergs julmarknad...

Jag vill att det ska vara jul nu! Julen är helt klart en av årets största (bästa?) höjdpunkt! =)

Upp sol en sol, ner som en pannkaka

Idag blev det verkligen inget bra träningspass. Jag vet inte varför riktigt för jag hade ätit ordentligt, vilat, till och med druckit Rage innan... kanske var jag trött i musklerna eftersom jag tränade halva ryggpasset igår... men men, man kan inte va på topp jämt. Jag tog mig igenom passet ändå, men körde lättare vikter istället. Latsgrejerna kändes rätt bra. Fick bra kontakt tillslut förutom i chinsen... I biceps var jag bara svag, svag, svag! Attans också!

Jag har verkligen jätteträningsvärk i mina ben!!! had ehoppats på att den skulle gå över tills imorn så att jag kunde springa lite då... Om den gör det återstår att se, men jag håller tummarna.

Motion: Stykreträning Rygg, Biceps & Mage: 3 x chins med hjälp, 3 x latdsdrag 49-42 kg, 3 x latsdrag med V-handtag 42 kg, 3 x Skivstångscurl 24,5 kg, 3 x scottcurl + 5 kg i superset med 3 x benlyft, 3 x längrygg 30 kg, 3 x Skivstångscurl lättare i superset med 3 x situps

Morgonträning is the new thing?

Idag blev det ett morgonpass på gymet igen (jag klassar i alla fall halv 11 som morgon XD). Jag hade planerat ett rygg pass "och nånting mer"... Började med rodd för att variera mig lite och det gick jättebra. Kändes som att det tog bra också och jag höjde vikterna ett snäpp i de sista två seten. Sen fick jag lite hjälp av en snubbe också så jag körde T-bar rodd, fast emd väldigt lätta vikter. Fast trots de lätta vikterna sved det rejält. Tror inte jag kan lassa på så mycket mer utan att få ont i ryggen så det är lika bra att inte göra det! Vara proactive! =) Sen började jag på med chins, me nhade verkligen ingen lust att fortsätta med mera rygg så det fick bli axlar istället. Testade ett set med tyngre hantlar, men kände mig inte helt klar för det än så gick på snäppet lättare än vanligt istället. Sen körde jag även upprät rodd som jag inte kört på säkert 1,5 år... men det tog riktigt bra. Sen matade jag ur axlarna totalt på slutet. Kände mig helt slut efter passet och jag känner fortfarande att mina muskler är trötta. Bra resultat mao. Har sjuk träningsvärk i ben och rumpa dessutom!

Snubben som jag fick hjälp av tyckte att jag tränade bra, men behövde lite mer aggressivitet... Haha.. kanske kan stämma. Han skulle få mig att försöka stå och spänna ut mina vingar framför spegeln, men nått sånt lyckades jag då inte med! XD Sen trodde han även att jag och roomien var syskon, fastän vi inte alls är lik varandra... är iof många som har undrat samma sak... man blir väl lite skadad av att umgås så mycket! XD

Har varit i skolan 13-20 idag... Gruppmöte till 13-18 och sen direkt ner till skolpuben för lite nice AW med klasskompisar. Riktigt trevligt. Var faktiskt första gången jag var där trots att jag pluggat på skolan i 1,5 år... Var på tiden med andra ord! XD Men jag gick hem tidigt för jag är så himla trött och ska upp tidigt och göra en telefonintervju imorn. Igår blev det ingen promenad och inte idag heller. Nu ska jag mysa ner mig i soffan! =)

Motion: Styrketräning Rygg & Axlar: 4 x rodd 50-55 kg, 3 x T-bar rodd + 5 kg, 2 x maskinrodd 40 kg, 4 x hantelpress 15-13 kg, 4 x sidolyft med hantlar 7-8 kg, 3 x upprät rodd 30 kg, 3 x sidolyft i maskin i superset med 2 x axelpress 15 kg

Träna mera! =)

Det är konstigt hur man kan va så totalt opeppad att träna en dag och totalt överpeppad att träna nästa dag. Jag had eju tänkt såpringa i morse, men så blev det int... Jag gick och tränade ben (det var på tiden) efter frukosten istället. Det gick rätt bra också, var helskakig och mina ben darrade bort ungefär... fast det kändes att jag inte kört ben på ett tag för jag var inte riktigt lika stark, men kom snabbt igen. Nu vill jag bara träna mera, mera, mera!!!! hade gärna kört ett till pass ikväll... men mina ben lär ju va mosiga ikväll så nån kondition är nog inte tal om och jag vet int ehur bra det är att köra 2 styrkepass på en dag. Kroppen måste ju hinna vila också... nej, vi kanske får se om det blir en promenad istället. Det var länge sen nu! Ut och njuta lite av naturen/betongen! =)

Motion: Styrketräning Ben: 4 x Benpress 230 kg, 3 x stående vadpress 106 kg, 2 x utfallsgång med hantlar á 10 kg,  3 x liggande lårcurl 45-40 kg, 3 x benspark 56 kg, 3 x sittande lårcurl 63 kg, 2 x horizontal benpress 61-52 kg lätt

En helt annan sorts uppbyggnad...

... trots påfyllning av motivation från helgens Fitnessfestival så har jag inte orkat gå och träna idag. Det var nära att jag kom iväg direkt efter skolan, men segade på och sen bestämde jag mig för att träna senare samtidigt som roomien... men när det väl var dax ville jag inte längre... Vad jag ville var istället att, precis som igår, käka massa godis. Och käka godis är vad jag har gjort också. Himla smarrigt har det varit. Det är en helt annan sorts uppbyggnad än den jag hade planerat i form av styrketräning... Ikväll har jag istället jobbat på att bygga upp mina fettdepåer, insulinnivåer och annat onyttigt i kroppen. Men men, vad ska man säga. Var sak har sin tid helt enkelt. Idag var det tid för godis, imorn är det tid för träning... Det börjar med lite morgonlöpning. Det är synd bara att det tydligen blivit lite för mycket tid för godis på sistonde... men vi gör ju alla våra egna val...

Ett besök på FitnessFestivalen rikare...

... jag och roomien bestämde oss att inte gå när vi såg entrépriserna till fitnessfestivalen i fredags. Många hundralappar för att titta på nått som i våra ögon hade betydligt lägre nöjesvärde, särskilt i jämförelse med andra event. Men men, på morgonen så bestämde vi oss för att knata ner till Svenska Mässan i alla fall och se om de hade några billigare priser. Det slutade i alla fall med att vi gick in på bara mässan, inga tävlingar. (hela biljettsystemet skulle visserligen behövas se över. Maken på oeffektivt system får man leta efter).

Väl inne var det väldigt bra. Mycket kosttillskott och många maskiner, men dåligt utbud på träningskläder. Många välbekanta ansikten från BODY och bloggar så det var roligt. Tittade på många roliga tävlingar (Body press, biceps battle) och så som jag och roomien tänkte testa på nästa gång vi tränar. Köpte inget utan tittade mest och provsmakade olika bars och drickor. Främst så såg vi många sjuuuuukt vältränade människor. Det är riktigt fascinerande vad man kan göra med sin kropp egentligen. Jag tycker inte att det är snyggt i alla lägen, men beundransvärt är det helt klart! Nu är jag tillbaka hemma, fylld med motivation och galet sugen på att träna! Synd att tiden tryter i veckan...

Mycket sakta, men någolunda säkert går det...

Vilket otroligt godissug jag har haft idag... heeeela dagen. choklad, lösviktsgodis, surt, salt, sött... ja, allt... fast inget godis har det blivit och nu har jag precis proppat i mig en bjässeportion med mat för att bli av med suget. Massa pasta, 2 avokados, lax och pesto... Smaskens! men lite sug finns fortfarande kvar... men nu är det så sent så blir inge godis.

Jag och roomienhar tränat axlar och mage idag... i värsta träningsrushen... men det gick rätt bra. Vi hade rätt dåligt tempo, men väldigt trevligt. Just nu känner jag mig lite småirriterad på att det tar sån tid att utvecklas... Det går så segt att bli starkare eller att få mer muskler! Det finns så många som är starkare än mig! Dumma otränade killar som kommer och lyfter mer än mig lätt som en plätt. Men jag antar att man får va glad för det lilla. Det är ju väldigt roligt och det går sakta men säkert framåt. Jag har blivit betydligt starkare än när jag började och lite muskler har jag allt fått. Hurra! =)

Min brorsa kör nån sorts hårddiet just nu... -9,9 kg på 5 veckor har han gått ner... och siktar på 6 till tills jul... Ska bli kul att se honom då. Jag, mamma och brorsan mätte oss ju lite här och där sist vi var hemma... Kul att jämföra! =) Undra vems huvve som växt mest! ;)

Motion: Styrketräning Axlar & Mage: 5 min crosstrainer, 3 x hantelpress 14 kg, 3 x lyft åt sidan 8 kg, 3 x axelpress 25 kg, 3 x lyft framåt med skivstång 14,5-12 kg, 3 x liggande baksida i cc 25 kg, 3 x flyes för baksida axlar i cc, 3 x benlyft, 3 x situps.

Ut å kut!

Det blev lite springning idag trots att detvar segt att komma iväg. Trodde nämligen att jag skulle få håll för det var rätt nära (för mig i springsynpunkt) inpå sen jag ätit... men blev lite peppad av mina roomies så jag tog mig iväg. Fick håll eller nästan håll de första 10 minutrarna, men jag härdade ut och sen funkade det bra... En härlig stund, fast det gick lite småsegt.

Motion: Springa 6 km

Både starkare och svagare...

Efter en heldag på skolan igår blev det direkt till gymet. Det är skönt att göra nått helt annat när man bara suttit och tokfokuserat stirrat på dataskärmen och sammanställt annual reports och sustainability reports i evigheters evighet. Dessutom blev det ett bra pass. Det gick rätt snabbt och jag fick bra kontakt. Mycket nice! Ökade även upp till 5 kg per sida i scottcurlen vilket gick bra. Lite starkare har jag allt blivit. men dte är knepigt hur olika det känns i olika övningar. I scottcurlen kan jag känna mig starkare medans jag snarare känner mig svagare i skivstångscurlen... Ja, det är en krokig väg framåt antar jag men huvudsaken är ju att den går just framåt! =)

Hade tänkt springa lite nu på morgonen, manjag var alldeles för hungrig för det. Får se om det blir någon sorts konditionsträning senare under dagen. Time will tell! =)

Motion: Styrketräning Armar: 5 min crosstrainer, 3 x skivstångscurl 24,5 kg, 3 x frenchpress 24,5 kg, 3 x scottcurl + 10 kg, 3 x rep över huvvet 35 kg, 3 x liggande press mot pannan, 3 x enarms pushdown 15 kg, 10 min crosstrainer

RSS 2.0