30 minuter...

30 minuter härdade jag ut på crosstrainern, eller tydligen är den en maskin som heter AMT. Med den kan man i alla fall välja precis själv var man ska göra. man kan stå och trampa upp och ner, ta jättekliv framåt, göra cirkelformade rörelser, raka rörelser, m.m.m. Jag tycker den är mycket behagligare än de vanliga crosstrainers som finns på gymet för de har alldeles för kort rörelse för benen. idag var det i alla fall sjukt jobbigt. Kanske inte så konstigt i och för sig i och med att jag inte stått på maskinen sen i våras. Mina ben blev till gele och orkade ingenting så jag fick sänka motståndet successivt genom passet. Det kändes ändå som att jag fick en ganska bra träning och nästa gång kommer jag nog klara att ha lite mer motstånd. Just nu är jag bara nöjd att jag härdade ut! =)

Både ökningar och minskningar...

Gårdagens träningspass började sådär. Jag skulle göra riktiga chins och där brukar jag kunna göra 2 st själv, men nu kändes det som att jag med nöd och näppe klarade en. Som tur var fick jag hjälp sen att göra 6-7 st vid varje set men det kändes inge vidare ändå. Jag fick ingen kontakt med musklerna utan det kändes bara tungt och segt. Latsdraget kändes däremot bättre. Körde med lägre vikt än vanligt. På rodden gjorde jag precis som sist. Jag hade koll som tittade så att jag inte "hävde upp" vikten utan kontrollerat stannade när ryggen var 90 grader från underlaget. Det blev ganska många reps, men tog sjukt bra. Jag måste få in teknilken lite innan jag kan höja igen. Resten av passet gick väldigt bra. Kan ta 40 kg i ländryggsmaskinen numera. När jag började köra den tog jag bara 25 kg. Bra utveckling men så är det sjukt tungt också! Precis som det ska va med andra ord! =)

Denhär veckan blir det till att köra alla styrkepass måndag-torsdag och sen vila fredag-söndag, dvs. precis samma upplägg som förra veckan. Jag får nämligen besök i helgen och kommer ha fullt upp med shopping, after work, Liseberg, party och annat roligt. Idag ska jag masa mig till gymet på dagtid för att klara av ett konditionspass på crosstrainern. Mina benhinnor är inte i bästa skick än, men jag hoppas kunna springa en sväng på torsdag.

Motion: Promenad 75 min
Styrketräning Rygg, Baksida Axlar & Mage: 3 x chins, 3 x latsdrag 49 kg, 4 x rodd 40 kg, 3 x roddmaskin 35 kg, 3 x liggande baksida i CC 25 kg, 3 x liggande baksideflyes 10 kg, 3 x ländryggsmaskin 40 kg, 3 x ryggresningar, 3 x situps med statiskt läge emellan

Utvärdering av Dietvecka 2

Resultat: -0,8 kg

Det här resultatet är från i fredags för jag glömde bort att väga mig imorse. Tror att jag ska ta fredagar som min avstämningsdag istället för måndagar. Idag har jag dessutom en känsla av att jag väger betydligt mer än i fredags. Det blev ganska friskt ätet (och drucket) i helgen nämligen. Jaja, jag får väl kämpa den här veckan för att komma ner till samma vikt (och förhoppningsvis ännu mindre) tills på fredag igen. Resultatet är jag annars väldigt nöjd med. -0,8 kg är ju svinbra! Dessutom så började jag dricka Rage innan varje träningspass nu under veckan som var och då kan man ju kanske samla på sig lite mer vatten. Nej, nu är det bara att kämpa vidare. Har börjat veckan emd en morgonpromenad i solen. Härligt!

Ett sent, men bra, benpass avklarat...

Det blev ett sent träningspass igår, mellan kl 21-22, men det var riktigt härligt. Förut tränade jag ofta vid den tiden, men numera så blir det alltid kring kl 18. Dax för ben igen och den här gången blev det knäböj i smithmaskinen. Det kändes riktigt bra. Körde på tills jag höll på att inte komma upp igen. Dock så känns det som att den ställningen jag står i när jag kör i smithmaskinen inte är riktigt naturlig så vill testa ned fri stång snart igen och testa gå långt ner med den för det har jag inte gjort. När jag kör i smithmaskinen kör jag verkligen så långt ner det går, sitter på huk. Känner inte av det i musklerna, men det går ju inte att komma upp så det måste vara bra. Känner mig matt i benen efter ett set. Benpressen blev ytterligare lite lättare än förra gången. Det kändes inte särskilt tungt, men det tog bra efter ett tag. Ritkigt nöjd är jag med passet. Alla övningar kändes bra! =)

Igår hade jag förresten värsta supersuget efter godis och mycket mat. Kände sosm att jag höll på bli galen. Men 2 st Pepsi max, nötter och torkad frukt räddade mig innan det var dax för middag. =) Tur det, ätardagen börjar inte förrän ikväll och sen hela lördag.

Motion: Promenad 75 min
Styrketräning Ben: 3 x knäböj i smith 41 kg, 3 x stående vadpress 106-115-115 kg, 3 x benpress 160 kg, 3 x liggande bencurl 50-45-45 kg, 3 x sittande bencurl 63 kg, 3 x benspark 63 kg (drop sista)


Är detta anledningen till mina grymma pass?


Både biceps och triceps blev rejält mosade

Varannat pass-principen är verkligen bruten! Igår blev det ytterligare ett grymt pass. Den kontakten jag fick med musklerna var inte att leka med. Sjukt härligt! Jag brukar oftast fuska rätt rejält på slutet av bicepsövningarna och svinga på hejvilt, men igår skippade jag det och fick ta extra hjälp av mitt fina sällskap. Det var nog det som gjorde susen. Blir till att köra lite striktare i hela övningarna framöver. Triceps började också strålande med tricepsextension med rep över huvudet. Tog grymt bra och det höll sen i sig i hela passet. triceps tycker jag dock är lite "lättare" att få kontakt med än biceps. Det jag är mest nöjd över är nog den grymma kontakten med biceps och att magträningen gick så bra. Situpsen när jag håller upp benen mellan seten är grymma. Skulle inte ha kört nått mer än dem, men det blev lite tid över så slängde in 4 set till. Situpsövningen var det som tog bäst av magövningarna. =)

Idag har jag tagit sovmorgon och avnjutit en lång frukost. Ska tvätta här hemma och ikväll blir det ett benpass på gymet. Nu skiner solen ute så kanske blir en promenad också.

Motion: Styrketräning Armar & Mage: 3 x hantelcurl 13 kg, 3 x skivstångscurl 24,5 kg, 3 x liggande curl mot pannan 21 kg, 3 x rep över huvudet, 3 x frenchpress 24,5 kg, 3 x pushdowns 21 kg, 3 x situps med statiskt läge emellan, 2 x benlyft, 2 x magmaskin

Good times to come...

Hör och häpna! Varannan dag-principen är bruten! För jag fick till ett grymt pass igår!!! Bröst och axlar var det dax för och jag var laddad. Tyvärr var bänkpressen upptagen när vi kom till gymet så det fick bli bröstpress i maskin istället. Jag tycker väldigt mycket om den övningen för man kan lassa på bra med vikt och det tar bra, så även igår. Passets grymmaste bröstövning! De andra två övningarna gick också bra, men det var helt klart bröstpressen som jag var starkast i och som kändes mest. När det var dax för axlar så var de nog ganska möra efter all tung bröstträning. Körde axelpress i maskin som första övning. Även den tycker jag är grym. Den tar så väldigt bra och det gjorde den igår också. Har inte kört den på länge så det var roligt. Tycker jag har haft lite svårt att få kontakt i hantelpressen på sistonde så det får nog bli att köra i maskin ett tag. Omväxling förnöjer heter det ju! =) Även på axlar var det första övningen som var grymmast, men alla tog fint!

I natt har jag knappt kunnat sova nånting. Precis när jag gick och la mig igår så högg det till i magen och sen gjode det sjuuukt ont. Det gjorde ont i vänster sida bara. Mycket mystiskt. Tillslut lyckades jaghasa mig upp ur sängen och ta lite starka värktabletter som gjorde att jag lyckades somna. Idag är värken borta. Tack och lov! Jag skulle börja dagen med en härligpromenad, men hann gå 100 meter innan det började spöregna så då vände jag och gick hem istället! Det ska ju vara härligt att vara ute, annars kan det kvitta! =)

Motion: Springa 5,2 km
Styrketräning Bröst & Axlar: 3 x bröstpress i maskin 56-63-63 kg, 3 x sned bänk i smith 36 kg, 3 x flyes i CC, 3 x axelpress i maskin 30 kg, 3 x stående press bakom nacken 19,5 kg, 4 x sidolyft med hantlar 7 kg (drop sista 2 seten)

Tji fick jag...

... som trodde att jag skulle kunna springa 2 ggr i veckan helt problemfritt. Idag innan lunch var det dax för veckans första (vecka 2 med det här upplägget) löppass. Det blåste halvstorm ute och regnade stup i ett, men jag begav mig ut i alla fall. Redan efter 100 meter så började det göra ont i benhinnan på ena benet, men jag sprang vidare ia lla fall. Det kanske bara skulle göra lite ont i början, men gå över sen. En del (ungefär halva) sträckan är på grus/mjukare underlag och halva är på asfalt så när jag kom bort till gruset så kändes det bättre och jag kände ingenting i benen, men sen på vägen hem igen så fick jag ont i båda benhinnorna och nu har det gjort ont ett litet tag efteråt också. Poop! Det innebär nog att det inte blir nått mer löppass den här veckan, men jag ska i alla fall stå fast vid 2 st konditionspass i veckan. Nästa får helt enkelt bli på crosstrainern eller nån annan maskin.

Till passet då... Det gick faktiskt bra! Jag hade väldigt låga förväntningar för jag kände mig hungrig, seg i kroppen och ville inte alls. Men jag kom i alla fall ut och sprang vilket var målet. Sprang rätt sakta och det kändes faktiskt bra. Inte en tillstymmelse till håll ens en gång och benen rullade bara på. Sen "gav jag upp" och gick en liten sträcka på den sista låååånga och sega backen när jag nästan var hemma, mest för att jag var mentalt inställd på det tror jag. Summa summarum: 5,2 km sprungna. Jag är nöjd. Mycket nöjd! =)

Strålande start på gymveckan...

Blev ett rygg, baksida axlar och magpass på gymet igår, precis som förra måndagen. En härligstart på träningsveckan. Drog i mig Rage innan också så var rejält peppad. Det gick riktigt bra (varannat pass principen?) dessutom. Latsdraget tog härligt, men bäst var roddövningarna. Jag gick ner betydligt i vikt och körde mycket striktare och hade hjälp som kollade så att jag verkligen stannade med ryggen rätt upp (90grader) och inte kunde fuska nånting. Sved rejält kan jag säga! Har kommit på en bra grej med magträningen också. När jag tränar situps nu så har jag börjat med att jag gör mina situps tills jag har sjuk kramp och sen lägger jag mig med benen upp i luften under "viloperioden" och går sen direkt till nya situps. Tar även det sjukt bra och gör magträningen roligare. =)

Har fått frågor om vad jag menar med liggande baksida i CC och baksideflyes i CC. Det är mina egna namn som jag kallar de övningar som jag gör för baksida axlar. Liggande baksida i CC är i alla fall den övning som killen på bilden gör, med skillnad att jag ligger ner på en bänk istället. Baksideflyes är som tjejen gör på bilden ochd et är den positionen jag har i båda övningarna. Tar svingött! =) Alla åsikter är så klart välkomna! =)

Motion: Promenad 70 min
Styrketräning Rygg, Baksida axlar & Mage: 3 x latsdrag 56 kg, 3 x rodd 55-40-40 kg, 3 x chins med smalt grepp - 25 kg, 3 x roddmaskin 42 kg, 3 x liggande baksida i CC, 3 x baksideflyes i CC, 3 x ländryggsmaskin 40 kg, 3 x ryggresningar, 3 x situps


Utvärdering av Dietvecka 1

Resultat: -1,5 kg

Tror jag i alla fall... Våran våg verkar ha fått ett litet eget liv och ibland börjar den från 0 och ibland från 2,3 så det fick bli en tolkningsfråga imorse. Jag är faktiskt väldigt nöjd med resultatet, särskilt med tanke på att jag hade två stycken fulla ätardagar (fredag och lördag). I övrigt har jag hållt mig till det jag ska väldigt bra. Inget fusk alls. Har rört mig mycket också och idag har jag börjat dagen med en promenad. Härligt! Blir spännande atts e nästa veckas resultat. Jag räknar med att det är mindre, men fortfarande minus. Fortsättning följer...

Riktigt dåligt fredagsträning...

Varannan dag--principen verkar ju stämma rätt bra igår. Fick till ett riktigt pissigt pass. Skulel köra efter det pass som stod i förra Body, i periodiseringsartikeln, för att testa på. Rätt kul att köra efter nått förbestämt. Koncentrationscurlen kändes inge vidare. Fick lite kontakt i första setet, men inte annars. Skivstångscurlen kändes helt okej, men svårt att få ut det sista. På triceps var det väl bara mer repet som det kändes bra. Det tog riktigt rejält. Annars var det inte mycket att hänga i julgranen. Sen stängde gymet så det var lite tidspres på magövningarna så de blev inte heller någon höjdare. Men men,  Better luck next time?

Nu sitter jag och väntar på min älskling. Vi ska äta choklad, dricka vin, se på film och spela tv-spel även fast klockan bara är 2. Ikväll väntar kräftskiva.

Motion: Promenad 70 min
Styrketräning Armar & Mage 3 x koncentrationscurl 11 kg, 3 x skivstångscurl 24,5 kg, 3 x liggande curl mot pannan, 3 x rep över huvudet, 3 x frenchpress 27-27-22 kg, 3 x pushdowns, 3 x situps, 3 x magmaskin

"Varannan gång"-pass?

Ja, det verkar nästan som att det är varannan gång jag går till gymet som det känns som att det går bra och varannan gång som det känns dåligt. Mycket mystiskt. Måndagens rygg = bra, Tisdagens Bröst/Axlar = dåligt, Torsdag Ben = Bra. Vad kommer att hända när det är dax för armar ikväll? Föhoppningsvis bryter jag trenden och får ett strålande pass!

Gårdagens pass gick som sagt bra. Kände mig lite småmör i benen redan efter morgonens löpning, men det funkade fint ändå. Hade lite tidspress för det var tänkt att vi skulle ner på stan och öla efter passet, men det ställde vi in sen. Blev många set på benpressen och jag har tydligen börjat gå djupare där nu, nästan 90 grader. Ska försöka komma ännu djupare nästa gång. Tror det är tack vare att jag kört knäböj så väldigt djupt som det funkar. Benpressen tog i alla fall härligt och jag låg mellan 17-22 reps per set. Alla andra övnigar tog också bra. Särskilt bra tog bencurlarna då jag fick lite hjälp med någon sista reps när jag inte orkade längre. Tog sjukt bra. Körde dropset sista setetn på benspark och det fick det att svida rejält också. Nästa benpass vill jag köra lite knäböj igen, men kanske med fri stång nu. Vi får se nästa vecka helt enkelt! Just nu är det riktigt kul att köra ben! =)

Motion: springa 5,2 km
Styrketräning Ben: 6 x benpress 200-220-220-220-200-180 kg, 3 x stående vadpress 106 kg, 3 x liggande bencurl 45 kg, 3 x sittande bencurl 70-70-63 kg, 3 x benspark 63-63-63drop kg

Nya träningskläder! Woooohoooo....


Veckans andra springtur...

Gud vad duktig jag är ibland! =) Imorse tog jag mig ut och sprang igen, dock inte alls med samma resultat som sist. I måndags kände jag mig stark, benen rullade på, det var jobbigt men överkomligt. Idag kände jag mig svag, orkeslös, det var jobbigt men inte så jobbigt som sist men jag hade bara inte energin att fortsätta.  Kanske för att sist hade jag laddat ned massor av energi i flera veckor innan och de senaste dagarna har jag ju ätit gansk alite mat. Jag sprang, men fick ta hela 7 st gåpauser. Det låter som väldigt många pauser på endast 5,2 km men jag är ganska stolt över att alla pauser bara bestod av 10-12 andetag och alltså var väldigt korta, sen var det dax att springa igen. Eftersom pauserna var så pass korta så känns det verkligen i kroppen som att det är ett löppass jag varit ute på, annars brukar det ofta kännas som nått slags mellanting när jag har gått mycket. Jag brukar bli på ganska dåligt humör när jag måste gå när jag vill springa,men idag lyckades jag hålla humöret uppe för det kändes inte som nått stort nederlag ändå i och med att pauserna blev så korta.

Emelie skrev att hon har ångest ofta inför sina löppass och jag kan väl känna igen det litegrann, mest att det tar emot så otroligt mycket att bege mig ut och springa. Det tar emot särskilt mycket nu när jag är tung och otränad med dålig kondition. Min käre pojkvän har öreslagit att jag ska springa helt utan krav, bara vara glad att jag tar mig ut och sen kommer resultaten komma av sig själv om jag verkligen är ihärdig och tar mig ut. Jag tror jag ska köra efter den filosofin nu ett tag, dvs. att målet ska vara att ta mig ut kontinuerligt och sen behöver jag inte göra nån anmärkningsvärd prestation i hastighet, längd och tid. Förhoppningsvis går det lättare då. Jag ska ju trots allt springa 2 ggr i veckan nu... =)

Just nu skulle jag helst av allt vilja...
...vilja ligga på soffan med en stor godispåse på magen... men jag biter ihop och lagar mig lite lunch istället. Kyckling och bulgur, nästan samma sak som choklad och sura godisar va?
Upp som en sol, ner som en pannkaka...

Efter att ha suttit ute och kollat på en fotbollsmatch igår så blev det dax för gymet, lite senare än vanligt. Jag var väldigt peppad med tanke på att passet innan hade gått så väldigt bra och det senaste bröstpasset också gick mycket bra (om jag kom ihåg rätt). Tyvärr hade jag inte alls samma känsla i det här passet. Istället för att känna mig stark så kände jag mig svag och trött och orkade inte alls särskilt mycket. Körde i alla fall ett set på 55 kg i bänken men det blev bara nån enstaka repetition. När det var dax för axelträningen var jag redan väldigt slut i axlarna men kämpade på ändå. Hantelpressen kändes väldigt tung, men som tur var hade jag bra passning. =) De andra övningarna gick lite bättre. Jag hade dessutom väldigt svårt att känna nån kontakt under hela passet vilket kändes lite trist. Allt som allt var det väl ändå ett okej pass, men absolut inget superpass som jag hade väntat mig. Men men, det är bara att samla nya krafter och göra om. =)

Motion: Promenad 70 min
Styrketräning Bröst & Axlar: 3 x bänkpress 50-55-50 kg, 3 x sned bänk i smith 36 kg, 3 x flyes, 3 x hantelpress 14-14-12 kg, 3 x stående press bakom nacken 19,5 kg, 4 x sidolyft med hantlar 9-8-7-6 kg, 3 x framåtlyft med hantlar 6 kg

En strålande start på gymveckan...

Gud vad bra det gick att träna igår! Man blir så glad när manfår till riktigt bra pass. Jag kände mig stark i alla övningar och fick bra kontakt. Hurra! Till och med i roddövningarna som har varit lite omöjliga på sistonde sved det till. Dock känns det att jagmest har vilat den här sommaren för jag blir snabbt trött i seten. Kan klara hyfsat många reps första setet och sen så blir det markanta minskningar till set 2 och 3, men det är gött! =) mest nöjd var jag med latsdraget och rodden. Häääärligt! Hade inte planerat att köra mage, men min kärlek skulle stretcha och ha sig så jag hann med mage också. Även det tog bra. Grymt pass helt enkelt. Allt gick super. Jag är allt bra grym! =)

Idaghar jag börjat dagen med en morgonpromenad. Spanat in oredan efter Way out West.

Motion: Springa 30 min
Styrketräning Rygg, Baksida axlar & Mage: 3 x latsdrag 57 kg, 3 x rodd 55 kg, 3 x smala chins med hjälp -25 kg, 3 x roddmaskin 49 kg, 3 x liggande baksida i CC 25 kg, 3 x liggande baksideflyes i CC 10 kg, 3 x ländryggsmaskin 35-40-35 kg, 3 x ryggresningar, 3 x situps, 3 x sneda benlyft

Med lite för mycket av det goda...

För mycket av det goda har det definitivt blivit på sistonde, eller inte bara på sistonde utan väldigt länge vilket har resulterat i att jag är lite väl kramgo nu. Rund och go. Idag har jag påbörjat en minideff för att rätta till "problemet". Det känns bra. Nu ska jag lyckas. Så det så! Jag kommer att följa mitt gamla kostschema som jag gick efter för ca 2,5 år sen och jag tror det kommer att gå superbra! Nu i början lägger jag till lite extra mat och drar bort den om några veckor. Det innebär frukost, lunch, mellanmål, middag, och kvällsmål, samt en efterträningsdrink, under kontrollerade former (väga och mäta). Har varit och inhandlat kesella alldeles nyss. Kostar bara 9 kr/burken på Lidl idag. Skynda fynda! =) Efter allt frossande på semestern ska det nu bli ordning och reda i maten. Here we go!

Att springa...

... känns inte särskilt naturligt för mig. Jag känner mig klumpig, det är jobbigt och det går sakta. Under semestern (4,5 veckor) har jag sprungit 3 gånger med dåliga resultat. Gång 1: Innan middagen, håll efter ett tag och ett otroligt skvalpande i magen trots att jag inte druckit på länge. En gåpaus. Gång 2: Innan frukosten, sjuuuukt jobbigt, håll flera gånger, flera gåpauser. Gång 3: Innan middagen, håll 2 ggr, 3 gåpauser, sjukt jobbigt och ett otroligt svalpande i magen hela tiden. När det går så dåligt så blir man inte särskilt motiverad att fortsätta. Jag har i och för sig sjukt svårt att motivera mig att springa över huvudtaget när det tar emot. Min pojkvän är chockad att jag är så "svag och klemig" när det kommer till springningen när jag inte alls är det i andra avseenden.

I vilket fall som helst, det jag skulle komma till var att idag så började jag det nya livet efter semestern med att ta en löprunda som faktiskt gick bra. Kors i taket! Jag sprang hela tiden förutom en kort gåpaus i den långa sega uppförsbacken på slutet och det kändes naturligtvis tungt, men ändå uthärligt. Det var ganska skönt till och med. Jag var ute i 30 minuter och det spöregnade den sista biten, verkligen vräkte ner, men jag sprang ändå. Min kondition är i botten, jag är tung vilket gör det ännu jobbigare att springa, men nu ska jag härda ut och springa kanske 2 ggr i veckan i höst. Så det så!

On vacation...

Igen... jag är lyckligt lottad. Nästa vecka återgår allt till vardagen. =)

Benträning på en söndagsmorgon

Jag har sett fram emot att köra ben i flera dagar nu. Lite galet kanske, men så är det. Längtat tills det har varit dax, likaså idag. Men när jag väl kom till gymet och började köra så försvann all motivation. Knäböjen var det som gick bäst då jag la på 5 kg till. Kändeslite knas i ryggen, men precis så på gränsen att det gick att köra. Sen hade jag inte motivation att pressa mig ytterligare så alla andra övningar blev lite halvhjärtat gjorda. Tog inte ut mig maximalt på dem, men förhoppningsvis tillräckligt för att få en rejäl träningsvärk imorn (särskilt med tanke på att det var ett tag sen jag körde ben ordentligt).

Motion: Styrketräning Ben: 3 x knäböj 36-41-41 kg, 3 x stående vadpress 106 kg, 3 x benpress 200 kg, 3 x liggande lårcurl 45 kg, 3 x sittande lårcurl 63 kg, 3 x benspark

Några utav väldigt många semesterbilder...

Saker gjorda på Norrlandsturnén 2010:

 • Bada
 • Fiska
 • Gå i fjällen
 • Åka båt
 • Besöka vattenfall och forsar
 • Gå på Fäviken Game Fair
 • Ostlunch på Skårvångens mejeri
 • Rida
 • Skjuta
 • Åka Stekenjokk-vägen
 • Träffa mycket släkt
 • Party på krogstråket
 • En väldig massa bilåkande
 • m.m.m.m.m.m.

Renoveringen avklarad...

... nu är det klart. Tillslut. Mycket jobb men fint blev det. och trött blev jag. Helt slut till och med. Orkade inte träna alls i torsdags och sen blev det en utekväll så igår var jag bakis så ingen träning då heller. Idag är jag däremot helt utvilad så ska köra ett armpass på gymet i eftermiddag. Ska bli riktigt härligt! Mennu först ska jag se på nya sex and the city filmen och kolla igenom semesterkorten. =)

Onsdagens träningspass

Vi påbörjade ett litet projekt här igår morse. Projekt måla om hallen. Lätt som en plätt!? Eller? Inte direkt. Tydligen var det mycket mer saker att göra än jag trodde så igår hann vi bara med förarbetet. Idag börjar det roliga, dvs målandet. I och med att jag hade fullt upp med annat igår så fanns de inte allt för mycket tid till träningen. Det fick bli ett snabt och effektivt bröst och axelpass. Tyvärr tappade jag min ena träningsvante på vägen till gymet så fick köra utan handskar. Inte bra. Kände hur händerna gled ut hela tiden i bänkpressen. Riktigt obehagligt, och ven i de andra övningarna. Lustigt att jag alltid körde så förut och nu kan jag knappt köra utan. Hittade som tur var vanten sen på vägen hem! =)

Bänkpressen gick väl okej. hade velat köra på 55 kg, men 50 kändes mer än väl. Idag har träningsverken redan hunnit sätta in (och har sen innan i benen och ryggen, jikes). Resten av bröstövningarna kändes bra. Var svag, svag, svag i axelpressen. Tog fort slut med 13 kgs-hantlarna. Fick inte riktigt nån kontakt med axlarna förrän i sidolyftsövningen, men kände mig riktigt slut på slutet av passet ändå. Nej, nu blir det på med målarkläderna och måla på...

Motion: styrketräning Bröst & Axlar: 4 x bänkpress 50-50-50-40 kg, 3 x sned bänk i smith 36 kg, 2 x flyes i cc, 3 x hantelpress 13 kg, 3 x stående press bakom nacken 22 kg, 3 x sidolyft med hantlar 8-6 kg

Tillbaka på gymet...

Igår blev det äntligen ett gympass. Som jag har längtat. Fast trots att jag har längtat såmycket så kändes det inte alls särskitl kul eller lockande när det väl var dax. nej, nu gäller det att tvinga sig v'g ett tag innan man komme rin i det igen och det börjar flyta på. Körde några lättare benövningar för att röra lite på benen och främst för att inte få så sjuk träningsvärk sennär jag väl tränar ben.... men de övningarna såg jag mest som uppvärmning inför det egentliga passet, rygg och baksida axlar. Det gick faktiskt bättre än väntat. Var inte så mycket svagare än förut, men skillnaden var v'l att jag böev trött så snabbt på andra och tredje seten. Bra kontakt i latsdraget och sjukt kontakt i chinsövningen. Gryyyymt! Roddövningarna gick så där men ländryggen blev sjukt piskad. Jag är nöjd, mycket nöjd..... idag ska det bli ett till pass. Jag längtar just nu! =) Ska köra som en tok! =)

Känner mig totalt förslappad nu efter så här mycket vila, men nu ska det bli bot och bättring... mot en mer aktiv vardag! =) först halvdan träning, sen vila en månad, träna 1,5-2 veckor, vila 2,5 veckor... Galet dåligt har jag tränat på sistonde. Nu ska jag köra på. Semestern är snart slut och då är det lättare att få tid.

Motion: styrketräning ben & rygg: 4 x benpress 160 kg, 2 x utfall i smithmaskin, 3 x latsdrag 56 kg, 3 x rodd 50-55-50 kg, 3 x chins med smalt grepp, 3 x roddmaskin 49 kg, 2 x liggande baksida, 2 x baksideflyes, 3 x ländryggsmaskin, 3 x ryggresningar. Springa 1 km

Slut på semestern, nästan...

idag sker första passet på gymet. vad ska det bli? Ben kanske?

RSS 2.0