Avslutar året på bästa sätt...

... med närmre 12 km i skidspåret, längsta åket hittills den här veckan. Fint väder, perfekt temperatur, härligt sällskap och grymma skidor. Vi gled fram på snön och jag hade kunnat ta en 5 km-runda till när i var vid slutet av milspåret, men istället blev det ett avkortat varv på 2,5:an, alltså totalt närmre 12 km. Hoppas verkligen att snön håller i sig i Göteborg och att det finns bra skidspår att åka i för jag har verkligen fått blodad tand!

Resten av nyårsafton kommer att spenderas hemma hos föräldrarna. Igår bjöd jag och pojkvännen på 3-rättersmiddag och idag ska mina föräldrar försöka överträffa den måltiden. Annars blir det ganska lugnt i och med att vi ska sätta oss i bilen och åka hem vid 7-tiden imorn bitti. Önskar att jag kunde packa ner och ta med mig det skidspår som finns här till Göteborg, men det blir nog lite trångt i bilen tyvärr.... men men, det ska bli skönt att komma hem. Borta bra, men hemma bäst heter det ju! =)

Hur som, Gott nytt år allihopa. Ha riktigt kul ikväll så laddar vi inför ett grymt träningsår 2011!

Planering av diet...

Här om kvällen satt jag och räknade ihop vad min diet kommer att bestå av nu när jag börjar efter jul. 1700 kcal fyllda med massor av mat, en del tabletter och pulver, med abslut inga onyttigheter... Ja, förutom nån dag ibland då för "själens" och det socialas skull. Kommer att lägga upp mitt upplägg här senare, men jag inspireras av Josefin Magnusson i Talangjakten.

idag står jag och pojkvännen i valet och kvalet. Vi har latat oss lite länge på morgonen och nu plötsligt är det knappt om tid om vi ska hinna med milspåret på skidorna OCH hinna laga en trerättersmiddag som vi har lovat till kvällen... Eventuellt uteblir skidturen, men vi får se snart när han sutat prata i telefon... Idag är det näst sista dagen här uppe... Vi är kvar på nyårsafton också och åker hem tidigt på nyårsdagen. Inget partande för vår del på nyår alltså utan det blir lugnt här hemma med föräldrarna. Jag börjar ju jobba (äntligen!!!) på måndag så det är skönt att få en dag hemma innan det är dax. Nu ska jag kolla om det blir några skidor eller inte... Jag längtar hem till min gymträning... So long...

Grym träningsinvestering...

Jag och min pojkvän har köpt längdskidor! Superfina och jättebra längdskidor med tillhörande pjäxor, bindnigar och stavar. Grymt bra. Igår skedde den här braiga investeringen och sen dess har vi hunnit åka 2 gånger. Igår var vår teknik lite knackig, men idag gick det betydligt bättre. Båda gångerna så blev det 3 varv på det lilla korta 2,5 km-spåret (det enda som var spårat just nu). Vi var så duktiga! Det var sjukt jobbigt och väldigt kuperat men riktigt kul och vi körde på bra hela tiden. Hoppas vi hinner åka fler gånger innan det är dax att åka hem på lördag. Endast kylan kan hindra oss... verkar som att det ska bli kallare igen...

Annars har det inte blivit så mycket träning. Ett bröst- och armpass på juldagen men jag har förhoppningar om att få till några till under den här veckan. Borde inte va några problem. 2 gånger har jag ridit också. Hääärligt! Sen har det blivit mat och godsaker i stora lass, precis som det ska vara under julen! =)

God jul från -30 grader kallt Jämtland


Ett sent och härligt träningspass avslutar dagen

Idag blev det träning sista timmen innan gymet stängde, dvs 21-22. Sällan jag tränar så sent nu för tiden men ibland finns det inget annat att göra. En stor fördel med att träna så sent är att det är så lite folk på gymet att man kan göra vad man vill och sprida ut sig bäst man känner för. Mycket bra! =) Det blev i alla fall ett efterlängtat ryggpass och jag fick riktigt bra kontakt i de flesta övningar. Förutom de övningar somjag har skrivit upp så sprang jag även runt och smådrog och testade på övningar som jag varit sugen på innan, men de som jag har skrivit upp är de som jag genomförde flera set på och som jag räknar som träning och inte "lek". Bäst av allt tog rodden i början, latsmaskinen och den lätta skivstångsrodden som jag supersetade med pullovers. Pullovers är en sån övning som jag testade på, men körde flera set på bara för att känna lite på... Tror inte att jag fick till den helt, men däremot blev som sagt rodden väldigt bra då... Jag blev i alla fall rejält trött i ryggen vilket var mitt mål. Nu är det bara att hoppas att den äxer och knakar tills nästa gång... =)

Nu håller jag på att packa... Imorn kl 7 så ska jag nämligen köra upp till mina föräldrar i Jämtland. Äntligen ska jag åka mot det riktiga julfirandet! Annars har jag haft fullt upp hela dagen. Varit på stan och shoppat sista julklapparna, städat ordentligt, tvättat, haft min pojkäns föräldrar och mormor på besök och sist men inte minst träning... Det kommer i alla fall bli en del träning när jag är uppe i Jämtland också... Skönt att komma igång efter sjukan.

Motion: Styrketräning Ry gg: 4 x rodd 45-45-40-40 kg, 4 x latsdrag 42 kg, 4 x T-bar rodd 15 kg, 4 x latsmaskin 40 kg i superset med 3 x ryggresningar, 3 x pullover i superset med 3 x skivstångsrodd 32 kg, 3 x ländryggsmaskin

Som jag har väntat...

Ååå igår blev äntligen det mycket efterlängtade träningspasset av. Och vilket träningspass sen. Det gickl jättebra. jag hade väntat mig att jag skulle vara lite starkare än vad jag var, men efter att ha varit sjuk i en vecka så är det kansk einte så konstigt om jag inte sätter några personliga rekord. Jag var i alla fall väldigt seg och kunde pressa på många flera reps än vad jag trodde att jag kunde. Kan det ha varit tack vare Rage Nitron kanske? Mördarövningen var i alla fall dropset i axelpressen. Den är så bra den övningen. Svårast är att ta sig upp från startläget när man ska börja, men om man väl kommer upp (vilket brukar vara med nöd och näppe) så är det bara att pressa på. Sen hade jag väldigt svårt att lyfta armarna kan jag säga... =) Precis som det ska vara med andra ord... Nått som tydligen också gick äldigt bra ar magträningen för redan imorse hade jag träningsvärk i hela magen. Bra jobbat där får jag säga till mig själv. =)

Angående Rage Nitro så är den grym. Man blir sjukt mycket mer uppiggad än av vanliga Rage och Rage limited edition (bara dem jag testat innan) och så får man gryyyym pump... precis som utlovat. Och jag upplever att man blir segare och kan pressa på mer när man har tagit den. Jag kan verkligen rekommendera den... It loooove it!

Motion: Styrketräning Axlar & Mage: 5 x hantelpress 15-15-15-13-13 kg, 5 x sidolyft med hantlar 9-9-9-7-7 kg, 4 x framåtlyft med hantel 7 kg, 5 x axelpress i maskin dropset 30-30-30-25-25 kg, 3 x liggande baksida i CC, 3 x liggande baksideflyes i CC, 3 x situps på lutande bänk, 3 x benlyft

Att säga vad man tycker...

Jag har fått ganska mycket kritik för mitt inlägg "Några ord om framtiden...". Att jag är naiv som tror att jag kan se ut som på bilden om 6 månader, att jag inte förstår omfattningen av min satsning, att jag inte har nån koll alls, att det tar längre än 6 månader att bygga upp en tävlingsfysik, att jag har orimliga förväntningar och inte är beredd alls på det jobb och slit som krävs. Kritiken kanske inte är framförd på det bästa sätt, men jag tycker faktiskt att det är rätt härligt ändå. Folk som säger vad de tycker istället för att stryka en medhårs hela tiden. Annars tycker jag ofta att det känns som att man bara omger sig av ett gäng med "ja-sägare" i bloggvärlden. Jag håller visserligen med om att man ska peppa varandra och inte trycka ner någon, men man kan omöjligt hålla med om allt eller tycka att allt är så strålande som jag i alla fall ofta upplever att inlägg och kommentarer är. Lite kritik/pointers hjälper dig att hålla fötterna på jorden. När jag skriver ett inlägg om planerat upplägg så vill jag gärna ha både positiv och negativ feedback just för att kunna förändra saker till det bättre.

Inför min tävlingssatsning kan jag säga att jag startar faktiskt inte från scratch utan jag har styrketränat seriöst i flera år, känner mig bra insatt i träning och kost, har kostscheman från tidigare dieter individanpassade till mig av en mycket duktig person, kommer att inspireras av kostschemana och upplägget från en person som deltog i årets Talangjakt, har bra hjälp och stöd hemifrån, kommer att göra regelbundna fettmätningar för att hålla holl och dessutom finns det massor hjälp att få om jag känner att det inte går som jag vill. Jag är seriös i min satsning, men samtidigt så tycker jag inte att det är liv eller död. Jag är dessutom hellre optimistisk och satsar än pessimistisk och aldrig försöker eftersom jag tror att det är för svårt. Jag ångrar hellre något jag gjort än något jag aldrig vågade.

Mycket prat, lite action...

... ar det varit på träningsfronten den senaste veckan... Väldigt naivt trodde jag redan i torsdags att jag skulle kunna sätta igång med träningen igen, men under eftermiddagen kände jag att det faktiskt inte alls skulle funka. Jag var fortfarande sjuk. Samma visa var det på fredagen.Jag var kanske inte sjuk helt och hållet, men tillräckligt för att inte kunna träna. Det är den mest irritersamma sortens sjukdom tycker jag. Det här mitt emellanläget. Man är inte sjuk nog för att bara ligga och kurera sig, men inte frisk nog för att faktiskt göra nått roligt, dvs träna och må riktigt bra. Samma tankar om träning slog mig även i lördags men efter att ha arit ute och frusit i fredags kväll var jag fortfarande inte fit for fight för gymet. Robyn var dock grym så det var helt klart värt att vila en dag till. Samma visa var det igår... Idag däremot så finns det ingen återvändo. Jag är kanske inte i perfekt skick, men nu ska det ske. Ikväll ska jag gymma! Rygg eller axlar, det är frågan... =)

Trots att det inte har blivit någon träning har jag haft en grym helg i alla fall. Började med Robyn på Trädgårn i fredags. Mycket bra helt klart. Sen sista julklappsshoppingen i lördags och mys på stan... Igår blev det räkmacka på Heaven 23, jul på Liseberg och sist söndagsmiddag med julklappsutdelning hos min pojkväns familj. Massa fina grejer! På onsdag åker i upp till min familj för att fira jul! =)

Jag har varit ute och ridit i snön...

Åååå vilken härlig ridtur jag hade imorse. Jag hade inte tänkt vara ute så länge eftersom jag bara har mina läderridstövlar att rida i och de är inte särskilt varma för tårna när det är -11 grader ute (som är en väldigt kallt temperatur i Göteborg).. men som tur var lyckades jag hålla värmen om fossingarna så det blev en riktigt lång tur istället. När jag kom tillbaka till stallet hade de funderat på att ringa och höra hur det gick för mig eftersom de tyckte jag varit borta så länge... haha, så kan det gå! =) men det var strålande sol, äldigt fint ljus på sjöarna och genom träden och det gick bra att rida. Då är det bara att fortsätta!


Tyvärr känner jag mig inte helt kry än. Jag är betydligt piggare än jag har varit innan, men än är jag nog inte träningsduglig som det känns. Jag är tjock i halsen och den kliar, jag är superhes och hos horrhosta titt som tätt... Inte kul... Men jag vilade igår, och jag vilar idag (förutom ridningen då) och så hoppas jag innerligt på att jag kan träna imorgon. Jag vill, jag vill, jag vill... Sen ska jag träna varje dag fram tills jag åker upp till Jämtland för att fira jul... men där blir det också träning men inte med lika bra gym som här så det är bra att passa på så mycket det bara går innan vi åker. När jag går på gymet (förhoppningsvis) imorgon så ska jag starta min träning med ett grymt axelpass! Jag längtar!

Några ord om framtiden...

Igår diskuterade jag och min käre pojkvän min framtida Body Fitness-kropp medan vi bläddrade i Body-tidningar för att få tips. Vi kom fram till att det jag skulle behöva träna lite extra är helt klart rygg på grund av mina nästan obefintliga lats, ben för att det är snyggt och sen tyckte jag även axlar för att jag tycker det är snyggt med mycket axlar och det verkade ha gått hem under tävlingarna i helgen. Att endast besitta ett par väldigt bra axlar verkar ta en lååångt i tävlingen. För att förbättre de här muskelgrupperna så diskuterade vilite fram och tillbaka om träningsupplägget, mestadels vilken träningssplit som skulle köras. Min pojkvän röstade för att dela upp benpasset i framsida vid ett pass och baksida vid ett annat, men jag trivs bra med att träna ben på endast en dag. Vill gärna springa nån gång i veckan och vill inte springa med träningsvärk i benen. Ett benpass i veckan ger alltså större möjlighet till att springa. I övrigt så får axlar ett separat pas soch rygg ett separat pass och det kommer bli mycket strikta övningar och dropset i ryggträningen. Styrketräningsupplägget kommer att se ut så här:
  1. Axlar & Mage
  2. Rygg
  3. Bröst & Armar
  4. Ben
Något som vi också diskuterade var diet. Egentligen vore ju det ideala att satsa på att bygga upp de här muskelgrupperna i ett halvår och sen gå på diet för att ge dem en chans att faktiskt växa. Men ska jag ställa upp i Alströmertrofén så är ju inte det möjligt i och med att den går redan i juni. I och för sig kanske det finns en chans att ändra sina muskler även under diet för det verkar ju ha fungerat för tjejerna i Talangjakten... Min pojkvän tycker att jag ska köra diet lite på känn medan jag tycker att jag ska mäta och väga och så kommer det att bli. Kontroll helt enkelt! Frågan är bara när dietstart ska vara och hur mycket som jag borde tappa... Blir det Alströmertrofén så borde jag nog börja redan efter nyår... Frågorna är många och svaren är få just nu... Men det är roligt att sitta och klura på... =)

Så här skulle jag vilja se ut när det är dax...


Kan det bara inte gå över nån gång...

Det är så himla tråkigt att vara sjuk. Det finns inget vettigt att göra. Inte för att jag brukar göra så mycket vettigt om dagarna annars heller, men ändå. Igår fick jag dessutom skippa ridningen för den här dumma sjukan... men idag känner jag mig bättre, jag kanske kan träna ikväll... Kanske, vi får se. Jag är inte i perfekt skick än och man ska ju vänta tills man är helt frisk och lite till, men vem orkar vänta? Men vi får se hur jag gör...

Annars så måste jag faktiskt masa mig ut idag också. Ytterligare en intervju i eftermiddag. Lite dumt att när jag är frisk är det inte mycket som händer på den fronten, men nu under sjukan har jag fått släpa mig iväg 3 dagar på rad med min hesa raspiga röst, hostningar och allt annat än pigga uppsyn... Men men, de får ju se mig från mig värsta sida så sen kan det ju bar abli bättre! =) Imorn blir det i alla fall ridning och nästan garanterat gym. På kvällen blir det även konsert med Robyn på Trådgårn... Det ni! =)

Jag har bestämt mig...

...för att tävla i Body Fitness. Det är något som jag funderat på ett tag och särskilt nu när Emma också ska tävla. Jag var nästan säker innan, men hade bestämt mig för att göra det slutgiltiga beslutet när jag sett hur en tävling faktiskt gått till under Fitnessfestivalen. Nu tycker jag att Body Fitness egentligen är en ganska tråkig sport, men det är den enda som jag kan tänka mig att ställa upp i inom det här området. Det ska i alla fall bli väldigt roligt att vara med och nu kommer jag säkert att få äta upp att jag tycket att klassen för de korta tjejerna på FF var rätt dålig... Det jag tycker ska bli roligt är att ha ett tydligt mål, kämpa för att nå det och komma i grym form. När och hur tävlingen ska ske har jag inte helt bestämt, men mest troligt blir det nybörjartävlingen Alströmertrofén i juni som jag börjar med för att testa på hur det är och sen Fitnessfestivalen i december som riktig tävling. Det här kommer att bli superskoj ju! men först ska jag koncentrera mig på att bli frisk! =)


WTF!

Jag är så sugen på träna! Jag är jättemotierad efter all inspiration jag fick på Fitnessfestialen i helgen och jag är sjukt sugen på att testa min nya Rage Nitro igen... men tji fick jag, så blir det inte... Jag har nämligen blivit sjuk istället. kan det vara min ständigt sjuke pojkän som tillslut lyckats smitta mig, min brorsa som mådde dåligt hela helgen han var här, eller har det helt enkelt blivit min tur nu? Så himla typiskt i alla fall! Jag har ont och det kliar i min hals, jag har ont i huvudet och är sjukt trött hela tiden... orkeslös. Igår låg jag hela dagen i soffan utan att göra nånting. idag måste jag dock tvinga iäg mig ner på stan till min jobbcoach... Jag hoppas att jag är frisk tills imorn för då är det jobbinterju som gäller.

Äntligen känns det som bra benträningen

Ungefär så här döende kände jag mig typ hela benpasset som jag körde i lördags... okej, kanske mest när jag körde utfall... Sån fruktansvärt jobbig övning trots att jag har nästan obefintligt med vikt! Det gav resultat också. Jag sitter här med grym tränigsvärk i ben och rumpa... det blir bara mer och mer och det gör ont när man trycker på benen och det är svårt att sätta mig ner utan stöd. På sistonde har jag inte fått så mycket träningsvärk när jag kört ben så det känns härligt att den är tillbaka. Kanske var det nya Rage Nitro som gjorde susen? Den kändes jättebra, men nästa gång ska jag nog ta en lite mindre dosering. Övningarna som ordnade den här finfina träningsärken var benpress, utfall, stående vadpress, liggande lårcurl, benspark och sittande lårcurl.

Min upplevelse och några tankar kring FF

Först och främst, Gud vad skönt det var att slippa åka långt för att komma hem efter festivalen. När Emma skulle gå för att orka köra till Stockholm och komma hem i rimlig tid kände jag att jag var glad att jag bara hade två spårvagnsstop, alt en liten promenad hem. Nu har jag lämnat brorsan på tåget och har några timmar för mig själv att slappa innan jag ska hämta min kära pojkvän på flyget från Berlin. Full fart!

Till Fitnessfestivalen då... det var väldigt roligt. Det var kul både igår på mässan då jag och brorsan shoppade och tittade på chins-SM. Tjejen som vann klarade 32 chins... Jag har som mest gjort 3. XD Idag har vi tittat på tävlingarna inne i Kongresshallen också. Riktigt roligt! Har även sett massa "kändisar" och olika bloggare som jag känner igen. Riktigt roligt har det varit och jag är väldigt glad att jag gick på hela grejen i år. Jag känner mig verkligen jättemotiverad till att träna som en tok, växa och få mer muskler. helst skulle jag dra till gymet nu, men tyvärr så är det redan stängt (Sats borde införa passerkort för oss som vill gymma). Imorn däremot ska jag ge järnet. Nu är det bara att vänta på nästa års fitnessfestival, om det inte blir att jag åker på nån tävling innan dess också... =)

Mina tankar om tävlingarna...
Självklart roligt att se tjejerna för det är dem jag kan identifiera mig med och inspireras av mest men jag kan inte säga annat än att Body Fitness är en seeeg tävlingsklass. Roligare var boddybuilding och Cbb med lite mer showigare inslag och prestationsmoment istället för att bara "stå och snurra". Det är nog bra att baddräktsmomentet försvinner nästa år så slipper det bli så långdraget. Jag är dessutom van vid lååååånga dressyrtävlingar så jag borde klara av långa, sega tävlingar. Som staketprofessor var min första tanke, och även brorsans och Emmas, när de korta tjejerna kom in var vilken otroligt skiftande nivå det var på tjejerna. Merparten av dem hade kanske kunnat träna ett tag till innan de ställde upp på tävling, men samtidigt förstår jag att det är kul att vara med iom att man får ett mål och nått att sträva efter. När jag såg dem blev jag väldigt besviken, men besvikelsen försvann när den mellanlånga klassen kom in där tjejerna hade mer muskler och var i bättre form. Jag tycker ändå att det är imponerande att de orkat kämpa ela ägen fram till tävling. Kanske var det den PINSAMT DÅLIGA speakern till Body Fitness-klasserna som drog ner mitt intryck. Herregud alltså... jag trodde att de skulle byta ut henne snabbt som attan men hon blev kvar genom alla 3 klasser och ronder och hann på slutet slänga ur sig grodor som att "man inte kan förstå att det finns tjejer som faktiskt kan vara smarta". Nu låter det kanske som att jag är väldigt negativ till Body Fitness, men så är inte fallet alls... Berättar mer om det sen...

Roligast att titta på var finalerna i alla klasser. Roligast av allt var Classic Bodybuilding långa klassen för endast där såg vinnaren faktiskt riktigt genuint glad ut när han vann! Grattis!

Höjdpunkter från igår och idag...

  • Dips... Klarade som 4:e övning 18-10-6 dips själv och några etra med hjälp. Snacka om att överträffa mina egna förväntningar. Trodde knappt att jag skulle orka göra 5 st eftersom jag inte kört chins särskilt mycket på sistonde och jag rdan kört en tricepsövning och 2 st bicepsövningar. Tji fick jag. Mitt tidigare rekord är 18 st och det gjrode jag själv nu också i första setet. Gött!
  • Smal bänkpress. Brorsan introducerade mig för en (för mig) ny tricepsövning som det tog ett tag att få in känslan på men på sista setet tog det finfint. Kommer att bli fler gånger på den. 3 set á 40 kg.
  • Fitnessfestivalens mässa. I väntar på att Emma skulle komma så kunde jag och brorsan inte hålla oss utan vi begav oss till korsvägen för att gå på bara själva mässan idag. Jag kom hem med nya Rage nitro, 2 st Smartshakes och 20 st Dahlblads bars, träningsglädje och motivation och dessutom såg jag även Sm i chins. Sjukt starka tjejer och killar.
  • Rage nitro. Jag tror den kommer att vara grym! ska testa nu strax!
Nu väntar vi fortfarande på Emma.. sen blir dte ett grymt benpass på gymet. Imorn mer fitnessfestival och då ska vi även se på tävlingarna. Kommer att bli gryyyymt!

Strax armträning på gymet med lillebror...

Jag har inte tränat armar "på riktigt" på minst 3 veckor... Men idag är det dax... lillebror hade redan planerat hela träningspasset när han klev av tåget imorse... Skoj kommer det bli.


Värsta grymma passet!

Igår kände jag mig stark. Igår fick jag konstakt. Igår blev mina axlar så mosae att de bara skrek efter mercy. och det var underbart! Det gick så himla bra! redan i hantelpressen kände jag att jag hade mer kontroll och kunde pressa på. Funderade på att ta en tyngre vikt men det får bli nästa gång kanske. Sidolyften ökade jag 1 kg och dt kändes som rätt vikt. Varför har jag fjantat på med de lägre för? Sen tycker jag attd et är riktigt skönt och tar sjukt bra i den övningen om man avslutar med nått set med en lätt vikt. Svider rejält! körde upprätt roddockså som jag aaaldrig kör numer och den kändes väl okej. Inte super, men okej och det var kul emd lite variation. Bäst av allt var nog mina dropset i axelpressmaskinen. Där kan man snacka om mjölksyra och jag orkade ändå pressa på mer än vanligt. Sjuuukt skönt.

Nu ska jag sticka iväg och hämta brorsan som kommer med nattåget från Östersund. Det blir shopping idag på dan och sen ett armpass efter det. Härligt härligt!

Motion: Styrketräning Axlar: 4 x hantelpress 15-15-15-13 kg, 5 x sidolyft med hantlar 9-9-9-5-5 kg, 3 x upprätt rodd, 3 x framåtlyft emd hantel 7 kg, 4 x axelpress i maskin 30-30-30-25 kg dropset, 3 x baksida axlar, 3 x situps

José Feliciano får mig i rätt stämning till jul...


Den bästa julsången tycker jag... Man blir så glad av den.
Vill ha in lite tips... vilka jullåtar tycker du om?

Oj vad roligt det är att träna...

Nått som faktiskt INTE går bra med träningen just nu är bröst. Det känns som att jag bara blir svagare och svagare. 45 kg bänkpress i smithen kändes nästan oövervinnerligt igår trots att jag för några månader sen brukade köra ina set på 55-52,5 kg i vanliga bänkpressen. Jag tycker dessutom att jag får ganska dålig kontakt också... Fy, det är alltid tråkigt när det känns som att man går bakåt i utvecklingen... men ofta, i alla fall inom ridningen, brukar det vara så att man tar ett steg tillbaka innan man kan ta 2 st framåt i uytevcklingen... Jag får helt enkelt fortsätta och hoppas på att samma ska ske med det här. Annars så körde jag rätt många bröstövningar igår, 5 st. Jag körde även armar, både biceps och triceps, efteråt. Jag har inte kört armar på typ 3 veckor så jag körde lite lättare än vanligt. Biceps gick inge vidare. Jag hade svårt att få kontakt, särskilt i hantelcurlen som annars brukar vara superbra för just det. Triceps kändes super. Kontakt på en gång och hujedamig vad det sved. Avslutade passet med den sista bröstövningen. Trots bristande styrka så var det ett häääärligt pass! Nu har jag hittat motivationen, glädjen och suget till träningen igen! =)

I natt har det kommit ytterligare snö här i Göteborg. Nu har vi så mycket snö att det måste vara nått slags rekord... Det var ju 2 "snöningar" sen som folk sa till mig att det var mååånga år sen vi haft så här mycket snö sist. Jag tycker i alla fall att det är härligt. Och det är så ljust och fint ute med all snö på träden och så. Ska det va vinter så ska det va så här... antingen rejält med snö eller ingen alls, aldrig slask. Nej nus ka jag baka lussekatter, igen. =)

Motion: Ridning
Styrketräning Bröst & Armar: 4 x bänkpress i smith 45-45-45-35 kg, 3 x sned hantelpress 15 kg, 3 x bröstpress i maskin 45 kg dropset, 3 x pecdec 28 kg, 3 x hantelcurl 13 kg, 3 x pushdown 20 kg, 3 x liggande curl mot pannan, 3 x rep över huvudet, 3 x flyes i CC

Vila och väx mina små muskler, väx, väx, väx!


Vilodag...

Efter 4 dagars träning på raken så bestämde jag mig faktiskt för att vila igår. Jag hade egentligen tänkt träna, men soffan blev så skön efter att jag legat i den ett tag så där blev jag kvar resten av kvällen istället. Ingen skada skedd... Blir träning idag och nästkommande tre dagar, alltså 4 dagar träning på raken igen. Idag kör jag bröst och armar, imorn kör jag ben, på fredag kommer min lillebror hit så då är jag fit for fight för att köra vad han än vill träna (utom ben kanske), och sen på lördag så ansluter även Emma till träningsteamet så då kan jag köra vad som hon och brorsan är sugna på. Superbra upplägg... och sen på söndag väntar Fitnessfestivalen och ett beslut för mig. Ska bli rriktigt kul att se alla tävlingar. Förra året gick jag bara på själva mässan, men i år blir det som sagt var även tävlingarna. Kul, kul!

Jag låg faktiskt inte bara i soffan hela dagen igår utan jag satt i sadeln innan kl 9 på morgonen och fick en superhärlig ridtur i det fina vintervädret. Idag blir det ridning på eftermiddagen och sen är veckans två ridpass redan avklarade. Nästa vecka har jag bara ridning inbokat en dag än så länge, men jag hoppas på att få ytterligare en. Jag invigde förresten ett par av mina nya ridbyxor igår och de var super! =) Nej, nu ska jag göra lite nytta. Nytta  form av jobbsökande och annat bra dvs. So long...

Det blev som jag sa...

Jajamensan! Det blev ett grymt ryggpass också! Redan från första övningen gick det väldigt bra. Superbra kontakt och det sved rejäääält i ryggmusklerna när jag körde strikt och noggrannt i rodden. Så himla skönt! Tog precis där jag hade fått ont tidigare av shoppingen så det var riktigt skönt att få jobba igenom där lite. Jag körde faktiskt precis samma pass som veckan innan, fast den här gången var det andra grejer jag gick och smådrog i emellanåt. Det blev 5 kg mer på T-barsrodden. Inte särskilt tungt kanske, men med uppemot 20 reps så tar det fint. Latsdragsövningarna gick ganska bra. Inte super, men helt okej ändå. Sen mosade jag ur den helt med att köra chins med hjälpvikt i dropset. Började inte särskilt tungt ens en gång men det tog riktigt bra. Ett till härligt pass!

Motion: Styrketräning Rygg: 5 x rodd 40-45-45-45-40 kg, 3 x latsdrag 47 kg, 3 x t-barsrodd 15 kg, 3 x latsdrag V-handtag 49 kg, 2 x chins med hjälp i dropset, 3 x ryggresningar, 3 x ländryggsmaskin

Just nu kör jag ett grymt ryggpass...

... och det känns så himla skönt efter all julshopping den här eftermiddagen. Just det, promenaden blev utbytt mot julshopping men det blev nog många meter knatade fram och tillbaka ändå... =) Härligt att jobba igenom ryggen lite efter statiskt bärande av påsar.

Bonusträning

Jag fick faktiskt upp mersmaken för träningen med mitt benpass så jag var sugen på att träna igår också, trots att jag redan tränat igenom mina vanliga 4 pass/vecka för veckan. Jag gick till gymet och körde ett grymt axelpass! Riktigt roligt var det och grymt bra tog det. Sämsta övningen var sidolyft i cablecrossen. Den övningen tycker jag har tagit bra länge men på sistonde har den känts lite sämre så jag ska nog skippa den ett tag. Jag är rätt glad över axelpressen i både maskin och med hantlar. Med hantlar kunde jag köra rätt kontrollerat och med bra kontakt och i maskin kunde jag mosa på rejält. Så himla skönt att köra dropset där på slutet. Jag blev totalt slut. Även "luft"-vikter kändes sjukt tunga. Det blev en övning mer än jag vanligtvis kör för axlarna och sen testade jag på 2 set på en övning för baksida axlar som jag aldrig kör. Framåtlutade flyes med hantlar. Var visserligen rejält trött i de musklerna när jag testade (efter 5 set andra övningar) men den tog rätt bra kändes det som. allt som allt ett väldigt bra pass och bäst av allt är att jag känner mig riktigt peppad att träna nu! =)

Tanken var egentligen att jag skulle ha tagit en långpromenad igår, men det hade kommit så mycket snö så bara att pulsa ut till bilen och borsta av snön för att ta mig till gymet gjorde att jag blev blöt om fötterna. Istälelt blev det som sagt en härlig stund på gymet. idag ska jag nog ta mig ut och knata lite istället. Måste ju lyssna på min ljudbok. =)

Motion: Styrketräning Axlar: 4 x hantelpress 15-15-15-12 kg, 3 x sidolyft i cable, 4 x sidolyft med hantlar 8-8-8-6 kg, 3 x framåtlyft med hantel 7 kg, 4 x axelpress i maskin med dropset 25-30-30-25 kg, 3 x liggande baksida i CC, 2 x baksideflyes i CC, 2 x baksideflyes med hantlar 5 kg, 3 x situps

Benpass på en lördag

Japp, vid 12 idag så entrade jag gymet för ett benpass. Var väl inte jättesugen, men det skulle ändå bli skönt att mosa ut lite energi ur benen. Värmde upp lite med knäböj med fri stång först men när jag började lägga på vikt så kände jag lite i ryggen (samma ställe där det gjorde ont när jag red) så jag bestämde mig för att skippa den övningen. Var länge sen jag körde med fri stång men nu gjorde jag 2 set med 40 kg och riktigt djupt. Hurra vad bra! Har aldrig tordats gå djupt i den övningen innan men jag antar att övningen i smithmaskinen har hjälpt mig med det. Jag fortsatte i alla fall till benpressen. För att gottgöra för den uteblivna knäböjen körde jag öven 4 set med hög och smalare fotställning. Jag tycker att det tar extra bra på framsida lår och även rumpan. i övrigt blev det de vanliga maskinövningarna för fram- och baksida lår. Körde några dropset som tog finfint. Jag pressade mig kanske inte till det yttersta i alla övningar, men jag tycker ändå det var ett bra pass. =)

Utöver det har jag även varit på stan med min kära pojkvä. Vi har klarat av större delen av julklapparna och mös med god mat. Härligt! Ikväll blir det mer mys.

Motion: Styrketräning Ben: 5 x benpress bred fotsättning 200-240-240-200-200 kg, 4 x benpress hög smal fotsättning 160 kg, 3 x stående vadpress 115-115-88 kg, 3 x liggande lårcurl 45 kg drop, 3 x benspark 40 kg, 3 x sittande lårcurl 40 kg

Testade om jag hade någon kondition kvar...

Nu är jag nyss hemkommen från gymet. Det blev ingen träning igårkväll utan den blev idag förmiddag istället, precis som förra passet. När jag ska träna själv har jag kommit fram till att jag tycker att det är rätt trivsamt att träna på morgonen/förmiddage. Lite folk på gymet och jag hinner inte sega ner mig i soffan. Det blev ett ganska härligt pass idag, men styrka var inte mycket att hänga i julgranen. Det kändes inte alls som att jag orkade mycket. Istället körde jag på lägre vikter på alla bröstövningarna och jag fick grym kontakt av det. Riktigt härligt. Men den stora utmaningen idag var inte bröstträningen utan jag hade bestämt mig för att springa. Det var rätt länge sen jag sprang nu och extremt länge sen jag hade någon sorts rutin med det hela. idag var alltså bara lite "prova på". Både prova på om jag faktiskt hade någon kondition kvar, om mina benhinnor pallade och om mitt tålamod klarade att stå på löpbandet i en halvtimme. Allihopa lyckades jag med! Jag sprang inte särskilt fort utan varierade mellan 10,0-10,2 km/h men det kändes alldeles lagomt. Det var behagligt jobbigt och det svåraste var under de perioder som jag var på gränsen att få håll. Jag vill absolut få in rutin på att springa/konditionsträna nu. 2 ggr i veckan vore det bästa, men minst en i alla fall. Jag avslutade passet med riktigt skön magträning mellan benstretchen. Sitter snett i en magmaskin för att träna sneda magmusklerna och det tar som tusan! Trots bristen på styrka i bröstövingarna så tycker jag att det var ett bra pass! Thumbs up!

Snart ska jag äta nått och dra till stallet. Blir en ridtur idag igen och det sk abli jätteskönt. Dumt bara att jag har ont i ena sidan av ryggen. Sist när jag red hade jag svårt i vänstergaloppen pga ryggen (i galoppen sitter man och skjuter fram en höft hela tiden) och på slutet även i traven när jag satt ner. Hoppas att det inte känns nått när jag rider idag, men tror nästan det i och med att det känns sämre än i onsdags redan nu... Nästa vecka blir det ridning tisdag och onsdag. Jag är verkligen glad att jag tagit upp ridningen lite igen.

Motion: Styrketräning Bröst & Mage: 4 x bänk i smith, 4 x bröstpress dropset, 3 x flyes i CC undre trissan, 3 x pecdec, 3 x sneda crunches i maskin per sida, 3 x situps
Springa 5 km, Ridning

Kalla tår...

Det blev en riktigt härlig ridtur i vintervädret igår. Strålande sol, klasblå himmel, snäll häst och bra underlag. Och varma öron... tyvärr blev mina tår som isbitar när jag skrittade av hästen på slutet. Iiiiiskallt... jag kanske får skylla mig själv när jag rider i tunna strumpor och läderstövlar... men de är ju så bra att rida i. Det bästa! Hoppas det är varmare imorn så mina tår kan få behålla värmen... Blir inga varmare skor/stövlar att rida i förrän till jul då jag hämtar hem lite mer grejer från mina föräldrar. Blir fullt förråd tillslut med alla mina saker! =)

Idag har jag inte orkat gjort särskilt mycket alls... Ätit mycket, slöat mycket och sökt ett jobb hos ett bantningsföretag är det jag gjort hittills... Ska snart se en film och söka flera jobb... Jag har inte bestämt mig än om det blir träning eller inte idag. Jag har i alla fall grym träningsvärk i ländryggen från igår. Häääärligt! Även i övre delen av ryggen, men den känns inte lika mycket. Annars gillar jag att ha träningsvärk. Känns att man gjort nått.

Ett pass med "drag och slit" lite här och där...

Det som skulle ha blivit gårdagens kvällspass fick bli dagens morgonpass istället... några timmar hit eller det kan ju kvitta. Någon gång vid 4-5 igår blev jag sjuuukt osugen på att gå till gymet, men det var nära att jag tog mig iväg i alla fall... fast tillslut blev jag hemma så jag körde samma pass idag istället. Passet blev rygg med ganska lätta vikter och strikt och långsamt utförande. De gick faktiskt riktigt bra och bara av uppvärmingen med skivstångsrodd på 22 kg kändes det rejält i ryggen. Hade tänkt fortsätta med den övningen, men den riktiga stången var upptagen (typ hela tiden jag var där, av EN person) så jag gjorde ett försök i smithen innan jag gav upp och körde vanlig rodd istället. Brukar aldrig börja mina ryggpass med rodd så det var härligt med omväxling. Jag kände dessutom även i mina lats idag när jag körde rodden och det har jag aldrig gjort förut. Härligt! jag är äve glad över latsdraget för jag körde 2 set utan dragremmar och det kändes bra. Kände bara av liiite kramp i underarmen på slutet av andra setet så jag körde mina 2 sista set med rätt lösa dragremmar. Fick bra kontakt både med stången och V-handtag. V-handtag har jag inte kört på länge så det var roligt. T-bar rodd har jag inte heller kört på länge och kör inte särskilt ofta, men det var roligt att köra idag. Förutom de övningar jag har skrivit upp så var jag öven runt och testade lite olika grejer, men det blev bara halvdana set här och där. Jag hade tänkt köra biceps också, men hade ingen större luft och fick ingen kontakt när jag testade så sparar det till ett annat pass istället. Allt som allt var det ett bra pass!

I eftermiddag ska jag ut och rida i snön med Magic. Tur att jag var smart nog att investera i ett par vinterridvantar när jag jag på Globen i helgen för det är -10 grader ute idag. Det enda jag är orolig för är mina öron, men det går nog bra. Köpte 2 st nya ridbyxor på Globen också. Pikeur, det enda vettiga att köpa i ridbyxväg. Underbar kvalitet!

Motion: Ridning
Styrketräning Rygg: 4 x rodd 40 kg, 4 x latsdrag 42 kg, 3 x T-bar rodd 10 kg, 3 x latsdrag V-handtag 42 kg, 3 x ryggresningar, 3 x ländryggsmaskin 30 kg

RSS 2.0