Ett besök på gymet...

Rygg, bröst, axlar, biceps, triceps och mage blev tränade idag i en salig blandning av övningar tilsammans med brorsan och pojkvännen. Körde helkroppspass (eller ja, i alla fall halvkropp) i och med att jag inte tränat på länge nu. ska verkligen bli skönt att komma igång sen när jag kommer hem igen. Idag kände jag mig mest klen, fet, blek och otränad, men det ändras snabbt! =) nu blir det duschen och sen till att sätta igång och baka morotskaka och chokladfudgetårta. Smarrigt värre! =)

Semester i de jämtländska skogarna

Det är hääääärligt med semester (även om jag alltid är ledig numera. Kan titulera mig hemmafru, bättre än arbetslös iaf)!!!! Har inte blivit så mycket träning, men imorn tänkte jag damma av löparskorna och ta en sväng och förhoppningsvis även besöka byns gym. Idag är jag sjuuuuukt bakis. Blev en kanonfylla igår på krogstråket inne i Östersund, med efterföljande bakisdag av det värre slaget idag. Hujedamig! Igår red jag också, en lugn och fin uteritt. Tänkte försöka ta mig upp på ridbanan nån dag också för lite seriösare ridning. Life is good!

Andra springturen på semestern skedde...

... innan frukost. Sjukt jobbigt! Jag ville inte alls utan blev övertalad eftersom vi hade bestämt dan innan att vi skulle ut och springa. Regn och rusk var det. Men vi sprang! i 30 min!

On vacation...

Norrlandsturné 2010.
En springtur på en vecka...
Mer kommer...

Ett tidigt pass idag...

Det blev ett riktigt bra pass idag, trots att det var så tidigt på morgonen att jag knappt hade hunnit vakna till. Gick runt och gäspade hela tiden vilket måste ha sett roligt ut. Kan knappast ha sett ut som om jag var särskilt fokuserad, men det var precis vad jag var. Axlarna blev rejält mosade. Ont, ont, ont! =) triceps likaså. Det tog väldigt bra, men jag kände mig ganska svag, särskilt i frenchpressen där jag tidigare körde på 27 kg (innan min månadslånga vila) men nu inte ens orkade köra kvar på 24,5 kg efter 2 set utan var tvungen att byta ner mig till en lättare vikt. Men men, vikterna är egentligen inte det som är viktigast (oj vad vitsigt då) utan hur det känns och det tog väldigt bra. Jag är mycket nöjd med passet. Att det bara tog 45 min var också bra då jag har mycket att göra nu innan jag ska åka bort 2,5 veckor. Packa och greja massa här hemma.

Stannad till på systemet innan jag skulle gå hem. Det känns lite motsägelsefullt att först träna och sen gå på systemet, men så kan det va! =) En hel box med vin blev det!

Motion: Styrketräning Axlar & triceps: 4 x militärpress 24,5 kg, 5 x sidolyft med hantlar 10-9-8-7-6 kg, 3 x stående press bakom nacken 19,5 kg, 3 x sidolyft i maskin 15 kg, 4 x pushdowns 25-25-20-20 kg, 4 x frenchpress 24,5-24,5-19,5-19,5 kg, 3 x situps

På ostadiga spagettiben...

Regnet slutade igår så att jag kunde ta mig till gymet, nu äntligen med sällskap! =) Hade tänkt börja med knäböj i smithmaskinen, men min rygg ville inte samma sak. Testade några gånger med bara stången och det ville sig inte så det var bara att lägga ner den övningen. Lite synd för just det tycker jag är jättekul just nu. Fick satsa på benpressen istället och den tog riktigt bra (har redan ont i rumpan). Hääärligt! La tillutfallssteg också och de var riktigt sega. Fick grym kontakt när jag körde baksida ben. Häääärligt. Sen var jag väldigt mör i benen. De kändes som spagetti och jag var tvungen att gå sakta och försiktigt! =)

Nu ska jag alldeles strax iväg och träna axlar och triceps och sen har jag faktiskt kört igenom hela kroppen den här veckan, trots att jag varit borta och allt. Efter lunch börjar semestern! En 2,5 veckors lång tur i Norrland, till norraste norr och sen tillbaka igen med diverse stopp!

Motion: Styrketräning Ben: 5 x benpress 200-240-240-240-140 kg, 3 x stående vadpress 106 kg, 3 x utfallsgång med hantlar á 13 kg, 3 x liggande lårcurl 45 kg, 3 x sittande lårcurl 63 kg, 3 x benspark 56-63-63 kg

I väntan på benträning...


(bilderna är klickbara och ser bättre ut när de är större)
Benpress, I loooooove it!

Ett grymt bröstpass och okej bicepspass

Igår kom jag hem från Koster och myste ner mig i soffan direkt, så pass mycket att jag knappt tog mig iväg och tränade. Som tur var så kom jag upp tillslut och iväg till gymet, men fick lite tidspress istället. Träningen gick riktigt bra! Ingen bänkpress idag heller, men maskinen gick väldigt bra och jag körde flera set på 63 kg. Hääärligt! Höjde även något i snedbänken. Hela bröstpasset tog sjukt bra. Kände mig hyfsat stark också. I biceps kände jag mig däremot inte lika stark, men har känt mig ganska svag där ett tag nu. Det blev i alla fall bra piskning av dem också. Skivstångscurlen och hantelcurlen var det som tog bäst. Scottcurlen kändes seg och som att jag inte orkade mer, men ingen känsla i musklerna men i och med att det inte går få upp stången mer så måste de ju vara trötta.

I eftermiddag ska jag köra ett benpass. Ska bli riktigt härligt! Ben hör till favvopassen just nu.

Motion: Styrketräning Bröst & Biceps: 4 x bröstpress 56-63-63-63drop kg, 4 x snedbänk i smith 36-41-41-36 kg, 4 x flyes i CC, 3 x hantelcurl 13 kg, 3 x scottcurl 23 kg, 2 x skivstångscurl 24,5 kg, 2 x 21:an 14,5 kg

Älskade träningshandskar...

Jag tränar alltid med träningshandskar, även när jag kör pass där det kanske inte behövs, så som ben. Nu verkar det som att jag sliter lite ojämt på mina stackars handskar. Som ni ser är vänsterhanden nästan helt massakerad men högerhanden är nästan helt intakt. Shit happens. Sist jag var på gymet så fick handskarna stanna kvar där, i papperskorgen. Ikväll så följer ett par sprillans nya handskar med mig som jag har haft ett tag nu som bara legat och väntat på att få användas. Tycker iof inte att det är nån hit med nya handskar. Får slita så hemskt för att få på och av dem innan de blivit inkörda och perfekta! =)

LägesrapportHälsar på Emma på Koster


Startar veckan med ryggträning

Igår var jag och tränade rygg. Det gick faktiskt riktigt bra, förutom lite trassel med vänsterhanden som krampade trpts att jag hade dragremmarna. I och för sig såhad ejag ingen hjälp att dra åt dem och fick inte riktigt till det särskilt bra själv så det kan ju ha berott på det. Styrkan var väl i och för sig inte så mycket att hurra för, men det kändes bra. Latsdraget gick väldigt tungt, men tog okej. Rodden har jag ju int ekört på länge men den kändes ockås bra med rätt många reps. Bäst var nog ändå pullupsen som tog finfint på latsen och har gett finfin träningsvärk i dem idag också. =)

Motion: Styrketräning Rygg & Baksida axlar: 3 x latsdrag 56 kg, 4 x rodd 50-55-55-50 kg, 4 x pullups med hjälp, 3 x enarmsrodd i maskin 45 kg, 3 x liggande baksida i CC 12,5 kg, 3 x liggande baksideflyes i CC, 3 x ländryggsmaskin30-35-30 kg, 3 x ryggresningar, 3 x magmaskin

Ett besök på hälsokällan i Bergslagen...


Japp, i Loka har jag befunnit mig hela helgen, Loka brunn rättare sagt. Jag har badat, solat, tagit det lugnt, ätit gott, umgåtts med pojkvännens släkt och familj och bara myst. Började både lördag och söndag med en promenad i skogen. Hääääärligt!

Uuuuuuunderbart fredagspass

Morgonträning har guld i mun, ibland åtminstånde. Idag var en sån gång. jag ska åka bort över helgen nu vid lunch och ville passa på att klämma in ett träningspass innan dess, helst med både styrka och cardio. Började med att springa lite på löpbandet. Målet var 2 km, vilket jag tyckte var lite för högt satt med tanke på att jag precis käkat frukost och väldigt lätt brukar få håll då. Men nått håll fanns inte i sikte och bandet rullade på till 3 km på 16:40. Mycket bra. Inte särskilt jobbigt heller. Sen så gick jag på det igen efter jag hade kört mitt "riktiga" pass, dvs stycketräningen. 2 km var målet även här och det uppfyllde jag på 11:20. Uuuuunderbart! 5 km, lätt som en plätt (nästan iaf).

Sen till den "riktiga" träningen. Har sjuk träningsvärk i mina bröstmuskler och till och med lite i axlarna så att träna axlar idag var verkligen en utmaning. Skippade hantelpressen till förmån för militärpress istället. Gick galant och kändes som tusan i axlarna. Se bytte jag ner till en lättare stång och fortsatte att pressa men bakom nacken. Ajaj vad det kändes. Efter några sidolyft i CCn så avslutade jag med vanliga hantelsidolyft och där kan vi prata om smärta. Det gjorde Oooooooont att lyfta hantlarna vid första rep, gick över efetr ca 3 så jag fick nån smärtfri och sen kom det tillbaka nästan ännu värre. Kände mig rätt nöjd med axelmoset då! =) Nöjd och lycklig! Även triceps gick underbart bra. Kontakt från start som höll i sig hela tiden. Det sved, det brände, det smärtade, men jag körde på tills dte inte gick nått mer, och så körde jag lite till i de övningar där jag kunde hjälpa till/fuska. Mkt bra sätt att få ut det sista tycker jag. Totalt slut i musklerna sen. Mission accomplished!

Motion: Springa 5 km (3+2)
Styrketräning Axlar & Triceps: 4 x stående militärpress 24,5 kg, 4 x stående press bakom nacken 19,5 kg, 4 x sidolyft i CC, 3 x sidolyft med hantlar 6 kg, 3 x pushdowns 50-55-50 kg, 3 x rep över huvudet 35 kg, 3 x enarmspushdowms 15 kg

Thursday is Leg day

Trots att det regnade större delen av dagen igår så knatade jag mina 10 in dit och 10 min hem för att komma till gymet. Väl värt! Har varit riktigt sugen på att träna ben på sistonde. Tror att det är för att jag fått till knäböjen så bra nu. När jag kör i smithmaskinen känns det verkligen bra. Jag får visserligen inte så att det bränner i musklerna, men jag kommer verkligen inte upp mer (och med nöd och näppe de sista repsen) och benen känns lite spagettiliknande efteråt. Jag körde med samma vikter som sist, men nästa gång ska jag nog testa att lägga på 5 kg till. I benpressen så körde jag med lättare vikter och satte fötterna så högt upp på plattan som det gick, och ihop. Det tog väldigt bra på framsida lår. Hääääääääärligt! Ett riktigt skönt pass. Funderade på att köra lite utfall som avslutning, men bestämde mig för att gå hem och laga mat istället! =) Äta bör man annars dör man!

Motion: Promenad 50 min
Styrketräning Ben: 4 x knäböj, 4 x stående vadpress 106-115-115-97 kg, 3 x benpress 140 kg, 3 x liggande lårcurl 45 kg, 3 x sittande lårcurl 63 kg, 3 x benspark 49-56-56 kg

Formcheck av "sommarformen"...

Ja, en formcheck av "sommarformen" passar väl alldeles utmärkt när det hällregnar utanför fönstret? Här är två bilder från helgen då det var strålande sol och 30 grader varmt. Underbart! Inte bästa vinklarna kanske, men who cares? Formen då? Ja, helt klart några kilon mer än jag vill precis som det har varit på sistonde, mjukt och gosigt. Men who cares? Jag mår bra, har kul och träningen går bra. Life is good helt enkelt. Nu saknas bara ett jobb! =)

Sommar och sol...


Grymt träningspass

Jag fick ingen passning igår heller så hela träningspasset rann ut i sanden, iof inte bara av den anledningen. Det var ganska skönt att ha ytterligare en vilodag. Idag började jag däremot med träningen på en gång på morgonen. Frukost, surf och sen iväg till gymet. Hade inga större förväntningar på passet så de överskreds med råge redan på första övningen. Blev bröstpress istället för bänk eftersom jag räknade med att jag skulle vara svag iom att jag inte kört bröst på över en månad. Kändes bra så jag höjde och fick nog nytt rekord tror jag när jag körde med 63 kg. Häääärligt. Fick grym kontakt också i alla bröstövningar så det kändes härligt. Biceps var jag inte särskilt stark i (som väntat) men jag fick härlig kontakt även där. Sen avslutade jag med lite mage i maskin som även det tog mycket bra. Summa summarum, så himla härligt pass! =)

Nu väntar jag på att pojkvännen ska hämta mig så att vi kan luncha nånstans! =)

Motion: styrketräning bröst & biceps: 5 x bröstpress 49-56-63-56-49 kg, 4 x sned bänkpress i smith, 3 x flyes i CC, 3 x hantelcurl 13 kg, 3 x scottcurl 23 kg, 2 x skivstångscurl 22 kg, 4 x magmaskin

Sånt som man inte ska göra...

Här om dagen köpte jag ett par byxor som var lite trånga i hopp om att jag själv säkert ska bli mindre snart. De i storleken större var som ett hus och de jag köpte var lite för trånga, men inte jättemycket... Ett köp som man inte skaaa göra med andra ord, för det där med att bli lite mindre händer ju aldrig... Men man vet ju aldrig. De var sjukt snygga iaf... (men kanske bäst att kolla hur många dagars öppet köp det är???)

Mitt livs första backintervaller...

... inträffade igår. Jag började med att springa drygt 3 km som uppvärmning och sen var det dax i en lång backe. Jag sprang i och för sig inte hela, men delade upp intervallerna i set om 5 st. Först 5 st längre som var 3,5 lyktstolpar långa och sen 5 st lite kortare på en gång som var 2,5 lyktstolpar långa. Mina ben blev till spagetti vill jag lova. Jag är ju totalt ovan att springa i backar, men jag klarade det. Första 1,5 lyktstolparna kändes bra och jag spurtade bra, men sen så gick det helt enkelt inte. Benen blev till spagetti och gick inte snabbare. Jag blev rejält trött. Trodde att jag skulle vara tvungen att stå stilla och vila några gånger, men klarade det genom att gå sakta ner varje gång så behövde aldrig stanna. Det gick helt klart bättre än jag trodde. Benen gav vika innan konditionen kändes det som, även om det var sjukt jobbigt även för kondisen. Flåsade som en tok! =) Ska definitivt testa fler gånger. Totalt var jag ute i ungefär 50 minuter. Sprang en bit och gick en bit hem sen som avslutning. Härligt!

Bänkpressen får vänta tills imorn...

... när jag har passning. Idag blir det till att testa de där backintervallerna... Det tar redan emot, men jag ska göra det! Jag måste få lite bättre kondition känns det som...

Helgen...

Fredagen bjöd inte bara på en promenad utan även ett ryggpass. Hääääärligt var det. Dessutom så hittade jag mina dragremmar på gymet också. De har varit borta ett tag, men antar att jag glömt dem där. Lätt hänt. Nu är de dock i säkert förvar här hemma igen. =) Till passet då, fick grym kontakt när jag körde latsdrag. Det var riktigt härligt för har alltid svårt med det. Det blev inte så tunga vikter på någon övning, men allting kändes väldigt bra. Dock hade jag ont i ländryggen sen dagen innan såkunde inte köra de roddövningar jag hade tänkt, men det ordnade sig bra ändå. La även in lite mage och baksida axlar i passet. Var väldigt nöjd tillslut! Det är sååå härligt att träna! =)

Helgen har varit underbar. Mycket fotboll och mys. I fredags blev det VM (dumma uruguay) på en bar här i stan. I lördags åkte vi ut till havet och låg på klipporna hela dagen. Sen fotboll och grillning hos några. Sen fotboll och vinpimplande här hemma innan vi drog ut på stan. Var helt galet mycket folk på Port de Solei så även om vi stod på listan var det omöjligt att komma in, eller ens fram. Istället drog vi vidare till några andra ställen. Gårdagen spåenderades som en dagen-efter ska göras. I soffan framför flera filmer och nån serie med pizza och massor av godis och kramar. Hääärligt! En perfekt söndag med andra ord.

Idag har jag börjat dagen med en promenad. Riktigt skönt. Nu sitter jag och klurar på vad det ska bli för träning idag. Antingen ska jag springa och köra mitt livs första backinternaller, eller så ska jag köra bröst och triceps på gymet... Berättar sen vad... Spänningen är olidlig.

Benpass men en gnutta hjärnsläpp...

Jag kom iväg till gymet igår också. =) Beeen. Har faktiskt längtat lite efter det eftersom det kändes så grymt med knäböjen i smithmaskinen sist när jag körde ben (vilket iof var mer än en evighet sen). Det gick inte lika grymt i smithmaskinen den här gången. Min kropp och knopp kom helt enkelt inte ihåg hur men gjorde knäböj då man sitter fast. Jag testade med att ha fötterna på många olika ställen, låg vikt, mer vikt m.m. Fastnade tilloch med längst nere en gång och fick haka fast stången... XD Tillslut fick jag i alla fall till det och kunde köra. Körde med lite lättare vikter och gick så långt ner som det gick innan min kropp inte kan vikas ihop nått mer. Det är just det jag gillar med smithmaskinen att jag kan gå så djupt då för det kan jag inte (än) när jag kör fritt. Trots ganska låga vikter så tog det riktigt bra. Det brände inte i benen som när jag kör benpress, men jag kände mig riktgt mör och höll inte på komma upp de sista repsen. Resten av passet körde jag med lägre vikter än vanligt men tills det kändes rejält, ca 15-20 reps. Bäst kändes sittande lårcurl och benspark. Efter passet gick jag hem och sen ut på en promenad i det fina vädret. Jag har även hört att en promenad eller annan aktivitet som genererar lite blodgenomströmning i benen efetr ett benpass ska lindra den kommande träningsvärken, vilket jag tyckte kunde vara bra för mig.

Motion: Promenad 50 min
Styrketräning Ben: 4 x knäböj, 4 x stående vadpress 106-106-88-88, 3 x benpress 200 kg, 3 x liggande lårcurl 45 kg, 3 x sittande lårcurl 63-63-56 kg, 3 x benspark 49-49-49drop kg

Första gympasset på evigheter!

Trots mina numera stora hinder (se föregående inlägg) så tog jag mig faktiskt iväg till gymet igår, och ska absolut dit idag igen. Axlar och triceps blev det igår och jag tog det hyfsat lugnt. Inte alls för tunga vikter och inte allt för många övningar. Jag ville bara komma igång igen. Jag har trots allt inte tränat ordentligt på nästan en månad. Alla övningar tog otroligt bra, men samtidigt kände jag att jag inte hade kraften att pressa ut det lilla extra. Visserligen verkar det inte ha spelat nån roll för idag sitter jag här med träningvärk i både axlar och triceps. Häääärligt! och mer sånt ska det blir! =)

Idag skiner solen och jag hade tänkt börja dagen med en morgonpromenad. När jag vaknade och såg att klockan var 10:35 så ändrade jag mig. Det känns inte helt okej att äta frukost närmre 12 (men 11 är helt okej), även om jag numera är arbets- och sysslolös. Iställer blev det till att äta en utsökt frukost. Vem vet, andan kanske faller på till en promenad nån gång senare!?! Gym blir det iaf garanterat! =)

Motion: Promenad 35 min
Styrketräning Axlar, triceps och mage: 4 x hantelpress 15-15-15-13 kg, 4 x sidolyft med hantlar 9-9-7-6 kg, 3 x stående skivstångspress bakom nacken 19,5 kg, 3 x framåtlyft med skivstång 12 kg, 3 x pushdowns 20 kg, 3 x rep över huvudet 15 kg, 3 x benlyft i superset med 3 x situps

RSS 2.0