Vad är det här för påfund egentligen?

Godissuget är enormt... det är större än smärtan i halsen... Smärtan ihalsen kan jag leva med... men godissuget vet jag inte riktigt... Tur att jag satte första april som startdag och inte idag... idag har jag nämligen fallit för frestelsen och köpt choklad... Dock börjar jag inse att det kanske är lite väl att säga att man ska va utan godis över påsk, godisets högtid (tillsammans med julen då) så om det slinker ner lite godis under helgen, med betoning på liiiite, såär väl inte det hela världen... men jag ska försöka att äta så lite som möjligt!

Min hals gör som sagt fortfarande ont, jag har ont i huvve och är fruktansvärt trött... Imorse låg jag i sängen som itrans i en halvtimme innan jag orkade tvinga mig upp, trots sovmorgon. Det gör äve lite ont när jag trycke rpå sidan om halsen, men jag vet inte om det hänge rihop med det andra eller om det alltid är så... brukar inte klämma där så mycket i vanliga fall! =)

Nu har jag i alla fall packat... Imorn blir det roadtrip upp till de norra delarna av landet för lite påskfirande med familj och släkt... Skoj!

Funderingar och grubblerier...

... har man mycket tid till när man inte kan träna... Min hals gör ont idag med så det kommer inte att bli nån träning. Då har jag tid att tänka på annat... som vad jag stoppar i mig egentligen, och som jag tidigare har sagt så är det ju inte direkt några bra grejer... Så därför har jag tänkt ut en liten utmaning till mig själv... Iövermorn är första april... Jag behöver äta bättre... Jag behöver gå ner lite i vikt... så varför inte göra en grej av alltihopa...?
  • Inget godis på 2 månader
  • 5 kg bort på 2 månader (rimligt?)
Det skulle alltså innebära april-juni... och det är väl rätt bra tidsperiod... Godiset vet jag ju att det går bara jag vill... så länge som 2 månader har jag nog aldirg varit utan förut så det blir verkligen en utmaning.. 5 kg på 2 månader vet jag inte om det är rimligt, men jag kan ju testa för det borde ju gå. Just nu pekar vågen bara uppåt, vore skönt om den pekade neråt ett tag... såååå... Där ar vi det... Vad tycker ni? Nån som har nått tips på träningsutmaning när jag ändå håller på?

Läs och kommentera mera!

Jag var lite ledsen förra veckan faktiskt... Mitt läsarantal störtdök med för mig en ganska anselig summa läsare, en nedåtgående trend som inte verkade vilja vända sig tillbaka... Visserligen så skriver jag för min egen skull och tycker egentligen inte att antalet läsare är så viktigt... men samtidigt så är det otroligt kul att det är många som läser och när man får kommentarer (så läs och kommentera mera)... idag verkar det tack och lov vända och va på väg åt rätt håll igen, inte samma som innan, men det fortsätter inte att rasa... Det gör mig lite gladare... jag har i och för sig inte känt mig som någon bra bloggare på sistonde heller, så jag kan förstå att jag tappar läsare, men det är allid tråkigt när det går dåligt.

Jag har haft storslagna träningsplaner för dagen... men som oftast när jaghar storslagna planer så uppfylls de inte... Min tanke var en kort springtur vid lunch och styrketräning till kvällen... axlar och mage... ett av favvopassen... men så ble det inte... har haft ont i halsen idag, lite ont i mest hela kroppen och varit trött och orkeslös så istället har jag stannat hemma och byggt upp mig på andra sätt (godis). Imorn är jag förhoppningsvis på banan igen... dagen startar med 3 uppsatsintervjuer oc resten får tiden utvisa.

Totalt utsvulten och i stort behov av mat

Herregud! Igår vaknade jag upp totalt utsvulten, trots nattsnacksande på godis och chips när jag kom hem efetr krogen... Jag var tvungen att springa upp och mosa i mig så mycket mat jag bara kom över... Efter en sväng på TUR-mässan så inföll sig en liknande känsla igen... Då blev det till att snabbt springa ner till paprika och köpa en bamse-pastasallad ochsen trycka i mig 3 bars. Sen blev jagmätt kan jag lova... Så mätt att det knde sosm att jag inte kunde röra mig förrän vid kl 11 på kvällen (åt vid 4). Som tur var så skulle jag inte göra nått ansträngande heller... Tokigt det där att man kan bli så sjukt hungrig ibland, trots att man egentligen inte alls borde va mer hungrig än normalt. Jag blir helt svag i kroppen och kan verkligen inte tänka på nått annat än mat!

Men men... hur som helst så var jag och tränad ei lördags... Ett helt okej benpass... testade mg på knäbök igen och jag klarade av 3 x 20 på 60 kg utan några problem alls. Kanske borde testa att höja, men är orolig för ryggen så vi får se... men det känns inte som att det tar så bra på benen... Sen körde jag och Emma ett boxpass också... Sats var snälla nog att låna ut en iPod till oss så vi kunde poppa på järnet och då blev ju givetvis slagen lite hårdare. Skoj skoj! Nu har hon dock övergivit mig för en vecka eller två... mem det gör inget för på onsdag/torsdag åker jag upp till Östersund och familjen för att fira påsk!

Fighting spirit


Benen bar mig...

Idag var det dax att testa vingarna igen... att testa att springa kan man även säga. Jag har inte sprungit på 2 veckor... dte är inte så lång tid egentligen, men det känns som en evighet... Jag trodde attd et var upp emot en månad, men kollade Funbeat och såg att det bara var drygt 2 v... Mystiskt... i alla fall var syftet att se om jag fick ont i benen när jag sprang... och det fick jag inte (kors i taket)!!!! Så jag sprang hyfsat lugnt och rätt kort, men lagom sträcka. Det var inte ansträngande, bara skönt att få flyga fram lite på löpbandet. Jag gillar ju att springa på löpband, men när jag var ute och gick förut idag så fick jag ett otroligt sug efter att springa ute... Det var helt underbart väder! Så snart får jag väl testa på det... men nu blir det några dagars vila från löpandet så jag inte överanstränger mina ben... Tidigast måndag kanjag springa igen, om jag inte har för mycket träningsvärk efter morgondagens planerade benpass vill säga!

Motion: Promenad 65 min, Springa 5 km

Ryggträning

Idag var det sååååå nära att jag skippade träningen... och istället gick och köpte mig en fet påse godis istället. De har nämligen fått in rätt märke på mina favoriter på 4Gott, godisaffären alldeles härintill... Ni vet såna där chokladsnäckor som är bruna och vita och hur goda som helst?!?!?! men istället gick jag till gymet, tröttare och segare än på länge... inte ens min motivation på burk hjälpte för att pigga upp mig... Det blev rygg med lite blandad kompott på resultatet... Chinsen kändes jättebra. Fick bra kontakt vilket inte händer så ofta... I skivstångsrodden testade jag att lägga på 5 kg extra på 2 set och det gick faktiskt bra... Kändes lite i ländryggen, men det blev aldrig på ett dåligt sätt... men minskade ändå ner vikten på de sista 2 seten för att va på den säkra sidan... Kändes superbra. Sen så börjad ejag få ont i ena handen när jag skulle köra rodd i maskin... men ingen större skada skedd innan jag kom till latsdraget... Som sjuuuukt kramp så det var bara att ge upp... testade på några pullups men funkad einte det heller... fast fick till hyfsat nån gång på båda... men men... Ländryggsövningarna gick grymt bra de också... så jag är glad att jag kom iväg! =)

Motion: Promenad 35 min
Styrketräning Rygg: 5 min crosstrainer, 5 x chins med hjälp, 5 x skivstångsrodd 45-40 kg, 3 x roddmaskin 45,5-42 kg, 2 x lastdrag 56-49 kg, 2 x pullups med hjälp, 3 x ryggresningar 5 kg, 3 x ländryggsmaskin 25 kg

Efter ett besök på löplabbet...

Min ena roomie (Emma) och jag har idag tagit oss en liten sväng förbi Löplabbet... Jag för att köpa skor eller få tips för att slippa få ont i benen när jag springer... hon för att köpa nya skor punkt. Förväntningarna låg på topp. Äntligen skulle vi träffa proffsigt och kunnigt folk som förstod oss, visste vad vi ville ha och kunde hjälpa oss. Förväntningarna upplevdes INTE kan jag meddela. För det första så fick vi världens torrboll som skulle hjälpa oss... Okej att folk kan ha olika sorters humor, men nått måste man ju ändå tycka är roligt... Kanske inte allt vårat härjande (som iof är rätt mycket) passade men nått måste ju ha varit kul. näe, istället hade han snarare en otrevlig attityd hela tiden. För det andra så fick jag bara fuuuuula skor hela tiden... inte det att de var rosa eller så utan de var rent ut sagt fula. För det tredje så var han okunnig. Jag ville veta hur sensorn som man kunde ha i skon fungerade, vilket han inte hade en aning om, inte var intresserad av att kolla upp och inte för sitt liv kunde förstå varför jag skulle vilja veta det. För det fjärde så var han inte mycket till hjälp över huvudtaget annat än att han var ganska bra på att bära skor fram och tillbaka. Inga tips eller råd varken gällande skorna eller löpning kunde han ge... För det femte, sjätte, sjunde... Ja, sen finns det säkerligen massa andra saker att klaga på också... men jag orkar inte skriva ett allt för långt inlägg just nu... Jag måste återgå till att transkribera morgonens intervju... Min slutsats var i alla fall att han inte var speciellt kunnig, inte alls service-minded, noll förståelse för oss som kunder, och av det han erbjöd min rätt begränsat utbud. Förhoppningsvis hade vi väl bara otur... Hur som helst så kom Emma hem med ett par toksnygga skor (trots att de var rosa) och jag kom hem tomhänt... ska testa på mina befintliga skor snarast möjligt istället. Kanske imorn...

Den underbara våffeldagen har anlänt igen!

Fast i år tjuvstartade jag redan igår med våffelätandet. Blev bjuden på våffelmiddag igår och det smakade helt gudomligt gott... Jag har faktiskt tänkt på våfflor riktigt länge... har velat gjort dem flera helger i rad, men det har inte blivit av... idag blir det dock inga våfflor... vill jag passa i mina jeans i någon rimlig framtid så får man väl hålla igen något... men till helgen kanske det slinker ner några stycken XD... Våfflor är ju så gott, särskilt med hemmagjord sylt.

Igår blev det ingen träning. Jag var trött och seg, hade inget sällskap (som jag blivit ytterst beroende av på sistonde) och kände för en vilodag... Det blev dock en 40 minuterspromenad på morgonen (även det ett steg i riktningen mot jeansen, även om något oseriöst) som var rätt skön. Kanske är jag själv om att gå morgonpromenad i högklackat, väska och mitt i stan? Haha! XD men alla vägar leder ju till Rom säger de lärda!

på grund av en grav felplanering i mitt schema, som ledde till dubbelbokning av livsviktig intervju till min uppsats och livsviktig frukost på gymet så fick jag prioritera som en vuxen människa (menas som en inte fattig gottegris) och skippa frukosten som serverades på gymet idag... Men som tur var så förhörde jag dem i tisdags och det verkar som att de ska ha frukost en gång i månaden ungefär... Nästa ska jag INTE missa!!!

Mera träningsvärk önskas...

Med rätt dosering på motivationspulvret så blev det ett riktigt bra pass igår. Jag kan i och för sig inte komma ihåg när jag hade ett dåligt axelpass sist... Axlar är nog min favoritmuskelgrupp att träna (följd av rygg, och just nu även ben). Passar ju därför bra att jag kör det tillsammans med mage som är det tråååkigaste att träna (följt av bröst). Då får jag både det bästa och sämsta. Passet gick riktigt bra. Fick bra kontakt och hantelpressen är en riktig axelmördare. Ökade ett kilo från förra veckan och det kändes ju bra, men repsen minskar drastiskt i antal mellan seten. Haha! Fick faktiskt till hyfsat bra för magen också... har lite träningsvärk där redan... för att joina mina armar som jag har massor av träningsvärk i, särskilt triceps, men även biceps. Jag är nöjd, mycket nöjd!

Motion: Styrketräning Axlar & Mage: 3 x hantelpress 15 kg, 3 x stående skivstångspress bakom nacken 22 kg, 3 x sidolyft med hantlar 9 kg, 2 x framåtlyft med hantlar 8 kg, 1 x framåtlyft med skivstång 14,5 kg, 3 x liggande baksida i CC 12,5 kg, 3 x liggade baksidaflyes i CC, 3 x benlyft, 3 x magmaskin

Public Display of Affection

Är det okej att pussas/kyssas/kramas etc. på gymet?


Tränings- och motivationsteamet reunited!

Igår blev tränings- och motivationscrewet äntligen återförenat! Emma har äntligen kommit hem och vi kan träna tillsammans... Det fick firas med ett grymt armpass! Det hela börjad emed aningens felaktig dosering av min PWO... har inte kört det på säkert en månad och var säker på att det var 2 skopor man skulle ta, men tydligen bara en... Så jag blev speedad som tusan och allt blev otroligt roligt! Körde hantelcurls som jag aldrig kör annars, men det var bra så får nog införa det... I scottcurlen testade jag ett set med 2,5 kg extra och det kändes bra!!! Woohoo! Nytt rekord! Allt kändes bra, men tiden tog slut så blev en övning för lite på triceps... men men, shit happens!

Motion: Promenad 35 min
Styrketräning Armar: 5 min crosstrainer, 4 x hantelcurls 13 kg, 4 x scottcurl +12,5-10 kg, 3 x skivstångscurl 24.5 kg, 4 x frenchpress 27 kg, 4 x rep över huvudet

Intensiv helg...

Det har varit en intensiv helg som startade redan i torsdags eftermiddag när mina föräldrar kom hit. Så helgen har bestått av att gå runt med dem över hela stan, shopping, gå vid havet (mycket gående med andra ord, lite ont i fossingarna nu), musikal (Guys & Dolls), bio (Shutter Island), massor av mat (vad sägs om sopplunch med tårtbuffé, tapas, grekiskt och massa annat gott?) och mycket trevligheter!

Igår morse åkte de hem så då kunde jag återgå till det normala... med andra ord gymet bland annat... eftersom jag kände mig lite krasslig tidigare i veckan så skjöt jag upp benpasset tills igår... Igår bleb det ett ganska snabbt och effektivt pass. Jag testade på att göra utfall i smithmaskinen för första gången. Gillar inte riktigt den där känslan av att sitta fast, men det gick rätt bra ändå efter nått set... Jag får nog träna lite mer på det innan jag får in snitsen,men det kändes som att det tog rätt bra trots att jag barakörde med stångens vikt. Ska fortsätta med det och trappa upp lite eftersom det känns bra... är lite orolig för min rygg i alla såna där övningar där man har vikt på axlarna... men det kändes bra igår i alla fall. Träningsvärken börjar redan göra sig påmind! Häääärligt och välkommet! =)

Motion: Styrketräning Ben: 3 x benpress 270 kg, 3 x utfall i smithmaskin 30 kg, 3 x liggande lårcurl 50 kg, 3 x sittande låtcurl 70-63 kg, 3 x benspark 70-49 kg, 3 x st. vadpress 106 kg

Poop

Tyvärr kliade de lite i min hals igår så det blev ingen träning... istället tog jag mig ett långt bad och sökte lite jobb. Nästa träningspass blir på söndag och då ska jag träna som bara den. Inatt har jag legat lite konstigt så har ont i axeln så det är vl lika bra att jag vilar... Har dessutom fortfarande ont i benet när jag går, bara högerbenet... himla poop... kanske borde äta nått antiinflammatoriskt eller så... och gå förbi löplabbet... Ja, det är mycket nu... Nu väntar föräldrarna..

Gör mig svag, fet och lat anyday!

Igår tränade jag ett alldeles förträffligt bra axelpass... det gick så bra att jag borde skämmas... Jag bröjade med hantelpressar och var starkare än förra veckan och på en gång fick jag grym kontakt som sen höll i sig hela passet... Pump so mtusan. Trodde axlarna skulle explodera... Stående press bakom nacken med skivstång! Grym övning, man riktigt mööördar axlarna... Hantellyft och liknande i maskin... Tokigt bra! Även baksideövningarna gick grymt... Motivationen tröt lite när jag skulle köra mage,men jag var glad ändå... Alltså varför kan jag inte få nått "straff" för? Jag äter som en påse skräp... bara massor mackor och enorma mängder godis varje dag (snittar väl på 400-500 gram per dag minst. Jag har prcis snacksar i mig 2 st 200gr mjölkchoklad, Kittlar dödsskönt i kistan!) och sen en stor fet middag vis 22 på kvällen. Det borde INTE gå bra att träna. Men det gör det! Jag ökar till och med i vissa grejer ibland... Det är så fel... Jag har haft den här diskussionen med mig själv många gånger förut om pluggandet... Jag kan komma till en tenta och känna att jag verkligen inte pluggat tillräckligt... men sen går jag ändå därifrån med ett mycket bra/väldigt acceptabelt resultat... Vad lär man sig av det? Jo, att det går bra ändå så att man kan fortsätta och nästa gång plugga ännu mindre och fortfarande få sitt VG... Vad som hade varit bäst vore ju att få ett fett IG så att jag skärper mig och pluggar somjag ska egentligen... Samma sak är det med träningen... Jag borde vara svag som en anorektiker, lat som en soffpotatis och fet som ett fläskberg. Då skulle jag skärpa mig... för nu går det ju faktiskt bra ändå... Okej, min mage är vääldigt degig nu och jag har inte vägt så här mycket på lääänge, men det påverkar på inget sett min prestation... Jag kan springa snabbare än nånsin till och med (förutom nu när ja har ont i benet då)... Det går bra ändå! Det är bara så fel, fel, fel! Det ska INTE gå bra ändå!

Just att det går bra ändå gör ju att det blir så mycket svårare att göra rätt, för hey, det går ju faktiskt bra ändå! Aktion för att bli av med degmagen ska sättas in på måndag, när föräldrarna har åkt... Tills dess ska jag fortsätta med det här levernet! Jag är övertygad om att jag kommer få höra att jag har blivit chubby, rund i ansiktet och liknande saker nu när de kommer hit... och jag kanske är knäpp men jag är tacksam för det... för då blir det lättare att skärpa mig sen! Självdiciplinen är annars obefintlig! XD

My new addiction...

Fazer Aktiv Flerkorn... kittlar dödsskönt i kistan. 2 påsar för 29 kr måste ju vara det billigaste Konsum har i sitt sortiment. Det bästa (eller sämsta beroende på hur man ser det) är att de ger absolut noll mättnadskänsla så man kan äta hur många som helst vilket man givetvis vill eftersom de är så goda. Jag har just ätit 8 st (4 dubbel) som post-frukost snacks... De ska givetvis förtäras lagomt rostade med ett tjockt lager smör på och tre svep med salt över... Hur gott som helst!

Bra eller anus?

Jag vet inte riktigtvad jag ska säga om gårdagens pass faktiskt. Vet inte om det ska klassas som bra eller dåligt... på den dåliga sidan kan jag ju säga att jag var rätt så svag. Orken fanns inte där och vikterna kändes ovanligt tunga så jag gick ner lite på vissa övningar vilket aldrig är roligt... Vill ju bara öka! =) På den braiga sidan kan jag säga att jag fick väldigt bra kontakt, särskilt i biceps och roddövningarna, och jag äääälskar kontakt. Även att jag redan nu känner av lite lätt träningsvärk i både ryggen och biceps... Så var det bra eller dåligt? Vem vet? Men det är ett steg på vägen i alla fall! =)

Idag är planen att köra axlar och mage. Har inte tränat mage på länge nu... eventuellt tänkte jag också stå ett tag på crosstrainern efteråt, om jag inte tar mig ut på promenad nån gång under dagen vilket är väldigt tveksamt... Imorn kväll kommer mina föräldrar hit och stannar över helgen såjag måste klämma in hela veckans träning innan dess... eller ja, det blir ju mindre träning än vanligt... men träning varje dag fram tills dess i alla fall! Sen blir det bara att umgås, ha det gött och äta gott! Emma ärar mig också med en veckolång visit från imorn kväll. Det kommer nog att bli en bra helg det här!!!! =)

Motion: Styrketräning Rygg & Biceps: 3 x chins med hjälp, 3 x latsdrag 56-49 kg, 4 x skivstångsrodd 40-35 kg, 3 x maskinrodd 45 kg, 4 x scottcurl + 10 kg, 4 x skivstångscurl 24,5-22 kg, 4 x ländryggsmaskin

Jag lever...

Igår blev det träning... men kände mig så seeeeg och osugen och hela passet gick väl ungefär likadant. Det mesta var tungt, segt och kändes halvdant. Men jag tror ändå att jag fick till ett rätt bra pass som "tog". =) Så mycket mer finns dte väl inte att säga om gårdagens pass.. Vad jag däremot väldigt gärna skulle vilja göra är att springa... men mina ben gör fortfarande ont... åtminstonde högerbenet... känner det speciellt när jag tartyngre kliv, typ ner för trappor och så där... funderade på att gå på spinning istället (kors i taket) men de enda 30 minuterna (tror inte jag orkar mer, om ens det! Cykling är så sjuuukt jobbigt) går igår och idag och idag kan jag inte... kanske ställer min på corsstrainern nån dag istället,men även den kändes sjukt tung igår när jag värmde upp... =S

Motion: Styrketräning Bröst & Triceps: 5 min crosstrainer, 3 x bänkpress 50 kg, 3 x bröstmaskin, 3 x pecdec 35-28 kg, 3 x pushdowns 25 kg, 3 x frenchpress 24,5 kg, 3 x enarmspushdowns 10-7,5 kg

Hur kunde jag missa något så viktigt?

Hur kan det komma sig att efter ett gryyymt benpass är det jag tänker mest på att jag missade att gymet bjöd på frukost i onsdags? Jag missade frukosten!!!! Gaaaah! Som tur är så ges en ny chans nästa torsdag, dvs den 25:e... Redan inskrivet i kalendern! =)

Till passet då... Det gick väldigt bra. La på 10 kg till i benpressen utan att jag totaldog. Hade tänkt höja vikten på hantlarna när jag gick utfall med körde på samma ändå... det tog väldigt bra. I vanliga fall brukar det bara bli flåsigt och segt, men idag kände jag faktiskt i musklerna, främst baksidan... det gjorde att jag var lite trött när jag väl skulle köra baksida sen men det gick bra det med! Väldigt bra pass och jag blir mycket chockad om jag inte får träningsvärk imorn! =) Kommer bli riktigt gött! Inget mer bloggande/träning den här veckan för jag ska ha spelkväll med vin här hemma ikväll och sen åker jag bort över helgen! sooo long!

Motion: Promenad 70 min
Styrketräning Ben: 3 x stående vadpress 106 kg, 3 x sittande vadpress 30 kg, 4 x benpress 280-270 kg, 3 x utfallsgång med hantlar á 10 kg, 3 x liggande lårcurl 50 kg, 3 x sittande lårcurl 70-63 kg, 3 x benspark 70 kg

En vårhälsning från Göteborg

Jag har precis kommit hem från en promenad i Slottsskogen. Egentligen tog det emot litegrann att ta sig ut i och med att förra gången jag var ute och gick så tyckte jag inte alls om det... Idag kände jag ett behov av att röra lite på mig så de fick bli en promenad... Tack och lov var det inte lika farligt som förra gången utan ganska så skönt. Snart tycker jag nog om promenader igen! =) Dock står jag fast vid att de är ganska så ineffektiva tidsmässigt, men allt behöver ju inte gå ut på träning eller hur? Men dte känns som att det tar liiiite för lång tid innan det känns som att man har rört på sig (vilket var syftet med att gå ut)... Men nu är det gjort och jag är nöjd... Dessutom hittade jag dehär lilla blomknppen inte allt för långt från mitt hus... Snart är våren här! Jag längtar!

Är huvvet dumt får kroppen lida...

... jag borde ha vetat bättre... Men det kändes ju bra när jag sprang i tisdags... nästan inget ont i benen och inget ont efteråt... Igår kände jag inte heller nånting... imorse när jaggick till skolan kändes det däremot rätt mycket... men jag tänkte att det var väl nått annat... så vad gör jag? Jo, naturligtvis tar jag mitt pick och pack och drar till gymet vid lunchtid för att springa... INTE en bra idé kan jag säga... Det gjorde ont i varje steg... så jag sprang lite saktare istället och inte lika långt som jag hade tänkt. Gav upp efter 5 km (för att få till en acceptabel sträcka, annars had ejag nog gett upp innan)... nu sitter jaghär och fortfarande gör det riktigt ont... Ja, vad ska man säga? Jag får skylla mig själv helt enkelt!

Axlar och triceps

Igår hade jag nästan lagt ner planerna på att träna helt och hållet. Skulle göra det under dagen, men kom aldrig iväg. Men sen valde jag att gå hem och träna istället flr ut och ta en öl, så det hanns med i alla fall. Ett riktigt bra pass blev det också trots (eller kanske tack vare?) godisladdning. Jag körde lite andra grejer än mitt vanliga axelpass och det har jag tänkt fortsätta med. Hantelpressen återinfördes. Kändes väldigt bra, men orken försvann fooooort! Det smärtade så väldigt mycket i axlarna. Då känns det att man tränar!!! I love it! Triceps gick också väldigt bra. Åååååå styrketräning är såååå najs! =) Här är en bild när jagtar mig på magen! En liten axelmuskel ser man allt! XD

Motion: Styrketräning Axlar & Triceps: 4 x hantelpress 14-11 kg, 3 x stående press bakom nacken 19,5 kg, 4 x sidolyft med hantlar 9-8 kg, 3 x sidolyft i CC, 3 x liggande baksida i CC 12,5 kg, 3 x liggande baksidaflyes i CC, 3 x pushdowns 24,5 kg, 3 x viktplatta 15 kg, 3 x enarmspushdowns

Ur fas...

ja, precis... Jag känner mig ur fas... med något så oväsentligt som mitt bloggande... men det stör mig faktiskt. Klockan är kvart i 4 och jag har fortfarande inte bloggat om gårdagens träningspass... ska jag då göra det innan eller efter jag skriver nått om dagens pass? Jag har flyttat de flesta styrkepass till 6-7 tiden för att passa in roligt träningssällskap och sen blir det inte så mycket met internet för min del efter det... rätt skönt eftersom jag normalt sett sitter uppkopplad varenda vaken minut... men ändå... min bloggning kommer ur fas.

För att upprätthålla ordningen här så kan jag meddela att igår tränade jag rygg och biceps. Latsövningarna tog riktigt gött. Rodden sådär, men maskinrodden och ländryggsövningarna brände fint. Biceps gick även det okej... Ett helt okej pass med andra ord.

Idag har jag sprungit. Även idag med inställningen att bara röra mig litegrann och att det är tidseffektivare att springa än att gå. Dock svider det liiiiite att det är så fint väder ute och jag springer inne... men men, till våren ska jag faktiskt ta mig ut. Fast iof så gillar jag att springa inomhus... Lite knäppt kanske. Jag hade lite träningsvärk kvar i benen sen fredagens grymma benpass och var fruktansvärt trött och seg (var nära att jag inte kom iväg), så förhoppningarna var väl inte så höga... men de överträffades... Det gick ritkigt bra... benen gjorde inte ont (så förhoppningsvis slipper jag inlägg) och jag kunde springa i ganska bra tempo... Sprang på i 5 km och sen saktare i den sista 3 km... Det var riktigt jobbigt på slutet, men ack så sköööönt! jag gillar att springa! åtminstonde när det går bra... Man blir så lycklig, men samtidigt känns allt så värdelöst när det går dåligt... idag är en bra dag. 8 km!

Mos av axlarna avklarat!

Söndagens brunch kom inte förrän efter ett träningspass... Man måste ju arbeta uppp aptiten lite för att kunna förtära så mkt som möjligt sen (brukar iof inte vara några problem). Axlar och mage... dock med lite tidspress... mitt axelpass som jag har kört sen i julas ungefär har ju varit grymt... men nu så känns det som att det inte tar lika (sjukt) bra längre så det kanske är dax att köra nån annan variant... Omväxling förnöjer heter det ju. Fast passet var inte på något sätt dåligt, det var bara den där grymma kontakten och sjuka pumpen som saknades. Smärtade i axlarna gjorde det i alla fall och jag ökade i vissa övningar. Testade på 10 kgs-hantlarna en sväng när jag körde hantellyft, med bra resultat.... Ökadepå skivstången till 27 kg när jag körde skivstångspress, även det med bra resultat... Sen körde jag även något tyngre för baksidan... Det går bra nu! =)

Motion: Promenad 30 min
Styrketräning Axlar & mage: 3 x sidolyft med hantlar 10-8 kg, 3 x stående skivstångspress 27-24,5 kg, 3 x stående skivstångspress bakom nacken 19,5 kg, 2 x liggande baksida i CC 15-12,5 kg, 2 x liggande baksidaflyes i CC 5 kg, 3 x magmaskin

Brunch...

Igår var jag på brunch (eller jag skulle snarare kalla det lunch-middag iom att vi kom vid kvart i 3) och det var en ny upplevelse... Superbra ju! hur mycket mat som helst! Pajer, lax, gravad lax, olika skinkor, korv, bacon, ägg-sorter, biffar, ostbricka, bröd, croissanter,m.m.m.m.m. och ett helt efetrrättsbord! Såååå gott att jag rullade därifrån XD

Underbara ben!

Gryyyymt benpass i fredags! ökade lite på benpressen (20 kg) och köde tungt på de andra övningarna... skulle ha börjat med knäböj egentligen med stången var upptagen i en evighet och jag vill inte köra i nån av smithmaskin... Känns ju som att man sitter fast där. Utfallsstegen tog där de skulle också... ska nog testa att ta tyngre hantlar nästa gång jag ska köra utfall. Sen så körde jag brevid några killar när jag körde olika lårcurls och benspark och jag var starkare än dem... Haha... sånt är alltid roligt! XD Nu, tre dagar efter, sitter jag här med gryyyyym träningsvärk... and I'm loving it! =)

Motion: Styrketräning ben: 4 x benpress 270-280 kg, 3 x sittande vadpress 35-30 kg, 3 x stående vadpress 106-79 kg, 3 x utfallssteg med hantlar á 10 kg, 3 x liggande lårcurl 50 kg, 4 x sittande lårcurl 63 kg, 4 x benspark 70-42 kg

Diverse krämpor och andra skavanker...

Jajamensan, godiset och alla mackorna som jag åt igårkväll gjorde att jag hade tillräckligt med energi för att springa imorse. Första kilometern kändes ganska jobbig, kändes nästan som att jag sprang i uppförsbacke men det släppte efter ett tag... Körde på med samma taktik som förra gången, dvs att höja med 0,2 km/h för varje kilometer... Dock gav jag mig när jag nådde 11,5. Sprang på så i 5 km och sen så sprang jag 3 km i lugnare tempo. Riktigt skönt!

Dock så har jag börjat få ont i benen nu. Det gör ont på insida av vaderna när jag ska börja springa och även nu efteråt. Det är inte benhinneinflammation för det vet jag preciiiis hur det känns. Det känns snarare som att det är själva benet/skelettet som gör ont. Frågade de på gymet och de trodde att jag satte i foten konstigt och behövde bättre skor/skoinlägg och borde uppsöka löplabbet... Ja, det tål att tänkas på... så länge så härdar jag ut...

Jag har även fått värsta skavet av min sportbh. Precis under armhålan, ovanför kanten till sportbhn... och jag får det bara när jag springer. Antagligen så är de väl kanske i minsta laget nu när jag gått upp lite. Jag gillar ju när det sitter stenhårt, men kanske är det fööör hårt nu? Har haft det rätt länge... Preparerar med helosan hela tiden och det blir bättre emellanåt, men sen så blir det värre när jag springer... Funderar på att sätta dit ett plåster nästa gång... tanken på att köpa nya sportbhar har även slagit mig, men de som jag har nu är så bra och jag tror att om det bara får chansen att läka ut så är problemet ur världen sen... Ja, aldrig kan det vara perfekt... som tur är så går det ju rätt bra att springa nu! =)

Motion: Springa 8 km

Onsdag är en vilodag...

Idag har det blivit vila... hade en liten tanke på att kanske träna axlar, men orken fanns inte riktigt där... Sov som en stock till halv 11 då jag tvingade mig upp (hade lätt kunnat sova vidare)... sen efter lite effektivt pluggande satte värme-kyla-attackerna in... från att hålla på frysa ihjäl till att vara helt överhettad... och så fick jag så ont i huvudet efter ett tag också, antagligen för att jag borde investera i ett par glasögon/linser (eller åtminstonde använda de jag har)... så det blev ingen träning... inte ens en promenad i det fina vädret... jag gick faktiskt inte ens utanför dörren förrän vid halv 9 för att köpa choklad. Nu har jag laddat med en stor uppsättning mackor för att kunna palla mig till gymet och springa lite imornbitti... Jag har inga förväntningar på att det ska gå lika bra som sist, bara att få lite rörelse i kroppen vore bra. Jag sitter ju trots allt totalt stilla resten av dagarna... Idag är dessutom första dagen på länge som uppsatsskrivandet har gått bra... Det är ingen motivationshöjare att vara helt själv utan deadlines, eller press från någon annan än en själv... men nu får jag ta mig i kragen... Har slöat bort allt för mycket tid på sistonde...

Träning, träning, träning!

Mycket träning blev det igår. Blev ett rygg och bicepspass på kvällen också. Kunde inte riktigt ta i så jag fick ut det sista, men det kändes ganska okej ändå. Fick ingen kontakt i rodden, men desto bättre i skivstångsrodden, särskilt när jag sänkte vikten. Biceps gick jättebra. Skivstångscurlen var grym! Men jag är nog ändå mest nöjd med löpningen! =) Blivit dåligt med bilder i bloggen på sistonde så lägger in en från i somras då jag skulle göra chins på brorsans "hemmagjorda" chinsräcke, preciiiiiis så högt att man kan hänga på raka armar. XD Haha, finns inte rätt utrustning så gäller det att va kreativ (och ha en bra borr)!

Motion: Springa 7 km
Styrketräning Rygg & Biceps: 4 x latsdrag 56 kg, 3 x rodd 60-55 kg, 4 x skivstångsrodd 40-32 kg, 3 x skivstångscurl 24,5 kg, 3 x liggande curl mot pannan, 3 x ryggresningar, 3 x ländryggsmaskin


Ett oväntat uppsving...

... det gick faktiskt bra att springa idag... ovanligt bra till och med. Tror knappt att det gått så bra nån gång förut... Gick till gymet utan större förväntningar. Tänkte bara springa lite lugnt för att röra mig (mer tidseffektiv motion än att promenera). Satte på löpbadet på 10,8 km/h till att börja med, men räknad emed tat få sänka rätt snart med tanke på att det gått så kasst att springa på sistonde... men idag kändes det toksakta, så planen blev att höja 0,1 km/h efter varje kilometer, men det kändes på tok för sakta så jag höjde 0,2-0,3 varje gång och det blev kändes så himla härligt hela tiden. Sista sprang jag på 12 km/h. Jag gav upp innan jag blev trött och tänkte småjogga sista kilometern, men det kändes så otroligt sakta så jag sprang den i saktare, men fortfarande okej tempo istället. Totalt 7 km med en snitthastighet på 11,39 km/h och en helt underbar känsla. Behöver jag säga att jag är nöjd?

Äntligen ett bra bröst- och tricepspass!

Det var verkligen på tiden. Bröstträningen har gått så dåligt så länge nu. Det har känts som att jag bara blivit svagare... 50 kg kändes förut som en okej vikt i bänkpress men på sistonde har det snarare känts som en omöjlig vikt. Igår så kändes det bra igen. Äve sneda bänken somjag rä sååååå svag i gick bättre än vanligt. Kunde lassa på 10 kg extra. Frenchpressen testade jag även att köra tyngre med och det gick ju alldeles utmärkt! och allt detta trots de allra sämsta förutsättningar. Jag var trött som ett as och hade inte ätit nått annat än stora mängder godis (okej, jag vet att jag inte kan klaga på såna här saker när jag äter som en påse skräp, men ändå). Det blev dock igen löpning igår. Det kändes som o jag var för långt borta från träning i mitt mindset... kanske blir det idag... det återstår att se...

Något som däremot inte var så kul var att alla skäp i tjejernas omklädningsrum var slut igår när jag skulle träna... ochdet cirkulerade massa tjejer som bara väntade på att skäp skulle bli lediga... Fyyyy! Jag la mina grejer i receptionen tillslut... tror gymet får ta och skaffa fler skäp för det var inte första gången det har hänt.

Motion: Styrketräning Bröst & Triceps: 4 x bänkpress 50 kg, 4 x sned bänk i smith 36-26 kg, 4 x pecdec 35-28 kg, 4 x frenchpress 27 kg, 4 x pushdowns 25-20 kg, 3 x triceps med viktplatta 10 kg, 3 x situps

Några dagar utan träning...

... och det känns som att jag elt har kommit ifrån det här med att träna. Senast jag tränade var i torsdags, men det känns som en evighet sen. Jag har vilat i tre dagar, men det skulle lika gärna kunna vara 3 veckor. Kanske är det vad som händer efter en 2-dagars partyhelg med rejäl efterfest? men idag blir det i alla fall träning. Har en träningsdejt inbokad kring kl 18 och så funderar jag på om jag inte borde springa lite vid lunch... Inte så långt, lite lagom så där...Vi får se helt enkelt! Till gymet ska jag i alla fall tillbaka! =)

RSS 2.0