Västerås here I come...


Jag ska ju som sagt till Västerås idag... och på grund av min nuvarande situation som nyutexaminerad och arbetslös med för mycket tid så har jag en liten undran.Är det nån som vet något gym som
man kan prova på/träna relativt billigt på när
man går enstaka gånger?

Gärna centralt, men har inga problem att ta mig en liten bit heller (typ Rocklunda, Lögarängen, ev. Hälla och dyl.)Där satt den!

Efter en ytterst onyttig lördag så startade söndagen med en lång morgonpromenad. Otroligt vad det kan göra med en av att ha matat i sig tokmycket dagen innan. Inte en skymt av trötthet, hunger, matthet som jag brukar änna när jag går långt utan att ha ätit innan. Nej, nu hade jag nog kunnat gå i all evinnerlighet, men sällskapet kände inte riktigt lika och det var nog endast på grund av att vi inte hade stenkoll på vart vi var som promenaden översteg en timme. =) Det var i vilket fall som helst väldigt härligt och perfekt promenadväder.

Sen blev det en lång och god frukost och en sväng på stan innan det var dax för gymet. Gjorde nog gott att vila på lördagen. Men hör här! ÄNTLIGEN klarade jag av de 60 kilona! En relativt obehindrad rep på 60 kg gjorde jag (och sen några med hjälp). Nytt rekord med andra ord!!! Sååå glad! Resten av träningen gick också bra. Tog tyngre i snedbänken och flyesen tog väldigt bra. Biceps var väl okej, men inget speciellt med det... Nu åker jag strax till Västerås. Blir kvar där nästan hela veckan, måndag-fredag iaf...

Motion: Promenad 85 min
Styrketräning: bröst & biceps: 4 x bänkpress 50-60-55-55 kg, 3 x sned bänk 40 kg, 2 x pecdec, 2 x flyes i CC, 3 x hantelcurl 16-14-14 kg, 3 x scottcurl 23-25,5-23 kg, 2 x liggande curl mot pannan i CC

Mosade ben...

Oooo, nu har jag nyss kommit hem från ett lyckat benpass med min älskling. Vi började med knäböj i smithmaskinen. 70 och 60 gick bra, men 70 kändes lite för tungt för ryggens skull. sen körde jag lättare och gick ner tills benen tog stopp. Var härligt att kunna göra det. Jag försökte ju lite sist med fri stång och det gick inte alls, men i smithen kunde jag det. Hääääärligt. Sen blev det 2 st djupare set benpress och 2 st inte lika djupa med tyngre. Mööööra ben! Utfallsgången tog ut det sista. Jag hoppas på härlig träningsvärk imorn! =)

Annars har jag hållt på rensa ut bland mina saker här hemma idag. Jag ska ju snart flytta. Nu blir det ju inte så att jag flyttar särskilt långt bort, bara 10 minuter gångväg, men ändå. Det innebär slutet på det här trevliga boendet med två roomies. It's an end to an era! Men men, det är inte förrän om drygt en månad. Först väntar massa annat skoj.

Motion: Promenad 70 min
Styrketräning Ben: 4 x knäböj i smith 70-60-50-50 kg, 4 x benpress 160-160-240-240 kg, 3 x liggande lårcurl 50-50-45 kg, 3 x sittande lårcurl 63 kg, 3 x benspark 70-63drop-63drop kg, 3 x stående vadpress 106 kg, 2 x utfallsgång med hantlar á 13 kg

Imorgon blir det...

Update: Såg precis att det är 20 % i hela Budo Fitness-butiken tills på måndag. Blir eventuellt ett besök där också... Jag vill ha Rage och nya träningshandskar.


Trött, matt och orkeslös...

... precis de orden kan sammanfatta gårdagens träning. Crosstrainern var tung, tung, tung och det var väldigt jobbigt. Jag härdade ut i 30 min och kände mig nöjd med det. Mina ben bar som spagetti ungefär hela tiden så det kändes som ett under att jag tog mig igenom det. På kvällen var det dax för styrketräning. Kände att jag var lite hungrig när jag gick iväg och tyvärr var jag föööör hungrig. Självklart är ju det bästa att inte va hungrig alls, men ibland orkar jag inte äta extra när jag ändå ätit ganska nära inpå. Fast jag brukar va rätt duktig på att planera med maten efetr hur jag ska träna. Tydligen inte igår. I början av passet var jag hungrig, matt, orkeslös, lite illamående och småyr. Ett tag funderade jag på att gå och fårga om jag inte kunde få ta en bar som jag kunde betala idag istället. Men efter brist på sympati från sällskapet (som tydligen alltid tränar hungrig) så bet jag ihop. Efter ungfär halva passet så släppte det och det gick bättre. Var mest chins och latsdraget som blev påverkade av min matthet. Roddövningarna kändes bra och de tog där de skulle. Gött! Mage tog grymt bra. Allt så allt var det en ganska bra träningsdag trots allt.

Idag har jag tagit mig en promenad så här på morgonkvisten. Superskönt!!!

Motion: Crosstrainer 30 min
Styrketräning Rygg, baksida axlar, mage: 3 x chins, 3 x latsdrag 56-49-42 kg, 3 x roddmaskin 49-49-49-42 kg, 3 x enarmsroddmaskin 40-45-40 kg, 2 x liggade baksida axlar i CC 25 kg, 2 x liggande baksideflyes 10 kg, 3 x benlyft i superset med 3 x situps, 3 x ryggresningar, 3 x ländryggsmaskin 25 kg

Värsta grymma passet

Hujedamig vilket grymt pass jag fick till igår då... Började grymt med nytt rekord i hantelpressen. 18 kg. Gött mos! Efter att ha fått hjälp med hantlarna upp så var dte bara att pressa på. klarade iof inte så många reps själv (ca 3-4), men sen så kunde jag pressa ut några till med hjälp. Tog väldigt bra. Sen trappade jag ner vikterna igen. Ökade i sidolyften också till 10 kg och var helt slut i axlarna när det var dax för sista axelövningen. Frenchpressen tog ovanligt bra. Helt sjukt bra till och med. Det gjorde även de andra tricepsövningarna. Jag var stark och hade grym kontakt. Åååååå så bra!!!

Hade tänkt börja den här dagen med en promenad, men lite andra saker hände och jag har bara degat runt... men snart ska jag följa med Emma till gymet och köra ett pass på crosstrainern. Det var väldigt länge sen sist... känns som att jag behöver lite mer konditionsträning faktiskt. Bara att ta sig i kragen, få arslet ur vagnen och allt annat ...

Motion: promenad 95 min
Styrketräning Axlar & Triceps: 4 x hantelpress 16-18-17-16 kg, 4 x sidolyft med hantlar 10-10-8-6 kg, 3 x press bakom nacken i smith 26 kg, 3 x frenchpress 27 kg, 3 x pushdowns 25 kg, 3 x rep över huvudet 15 kg

Jag lever...

ojojoj, på sistonde ar det varken blivit mycket bloggat eller tränat. men i och med att jag blev klar med skolan i måndags så kräved det ju lite rejät firande... Firandet steg mig dock till huvudet och efter att ha druckit vin och bubbel sen kl 13 så ansåg jag att jag inte behövde någon middag... Det resulterade i att kvällen slutade med mig hängandes över toalettstolen... ajaj, inte bra. Igår krävdes ju stillsamma aktiviteter (inte träna dagen efter) så det blev ett antal filmer och sen en sväng på stan.

idag har jag dock börjat på bästa sätt. En långpromenad i Botaniska trådgårn! Underbart! ikväll väntar axlar och triceps på gymet. Pumpa, pumpa, pumpa!

En underbar helg...

Åt typ världens största glass... Nu är uppsatsen klar... NU ÄR JAG KLAR MED SKOLAN FÖR ALLTID! 5 års studier är klara! Jippie!!! ska ut och luncha med klaskompisarna om ett tag och sen väntar det vinpimplande i slottsskogen heeela dan och kvällen!

Veckans sista träningspass är avklarat

Träning med full träningspartersstyrka idag. Att vara 3 personer är väl knappast det mest effektiva, men jag tycker ändå att vi fick till ett rätt bra tempo. Jag glömde mina handskar hemma (skandal) och det kändes inte alls kul att träna utan dem. Bara på uppvärmningen kändes det som att stången gled omkring  händerna. Fick låna Emmas handskar när jag körde bänk. Bänkpressen kändes helt okej. var inte jättestark, men inte jättesvag heller. Helt okej. Flyesen gick också väldigt bra och scottcurlen. Sned hantelpress tycke rjag är väldigt svårt. Det blir ganska vingligt och jag känen rmig inte riktigt stabil i handlederna tyvärr. Men men, fick fin passning av Emma där så kunde köra lite fler reps än jag skulle ha gjort annars. Ville gärna köra med 16 kg i hantelcurl också, men där var dte bara att se mig besegrad. Dock kändes alla vikter där väldigt tunga så jag är nöjd i alla fall. =)

nu har jag kört igenom kroppen den här veckan, 4 dagar på rad. Imorn åker jag bort lördag-söndag. Tyvärr måste uppsatsen med... men snart är det över.

Motion: promenad 70 min
Styrketräning Bröst & Biceps: 4 x bänkpress 50-55-55-50 kg, 4 x sned hantelpress 16-17-17-16 kg, 4 x flyes i CC, 4 x hantelcurl 15-14-13-13, 4 x scottcurl 23-25,5-25,5-23 kg, 2 x hammercurl 11 kg

Att skapa en bra vana...

... är något det känns som att jag har lyckats med nu. Jag har varit ganska ihärdig med att ta mig ut på morgonpromenader på sistonde även fast jag kan erkänna att det inte har varit en dans på rosor alla gånger. Mitt sällskap (<3) påpekade att jag var så tyst och lite småirriterad förra veckan och det stämde bra. Jag var hungrig och kände mig totalt orkeslös och vi gick 70 min vilket kändes läääänge. dock blev jag glad så fort jag fick lite mat i magen igen. Nu har jag däremot kommit in i vanan. Nu vill benen ut och gå på morgonen. Nu känner jag mig inte hungrig eller allt för matt. Nu är det bara skönt! Jag knatar på för mig själv, lyssnar på musik tittar på naturen och går runt med mina egna tankar. En väldigt bra start på dagen.

Förutom att det är en alldeles ypperlig start på dagen så känns det också som att det gör susen för min diet. Två flugor i en smäll. Som ni kan se här i spalten till höger har jag tagit mig ut 4 ggr den gär veckan och väldigt långa promenader också. Härligt härligt!

Den bästa sortens gruppträning enligt mig...

Ja, den bästa sortens gruppträning är inte att gå på pass... Det är helt enkelt att träna flera stycken tillsammans. Idag gjorde jag, Emma och Emelie det. Vårat gym firade ett år så vi bjöd in Emelie som vi precis fått veta bor alldeles vid oss. Osis att vi alla ska flytta snart. Vi möttes i alla fall utanför gymet och bestämde oss för att köra ett benpass ihop. Emelie var en liten kotte som var sjukt stark och en mästare på knäböj och frontböj, eller ja alla övningar egentligen, så jag försökte studera mycket teknik. Dock tror jag aldrig att jag kommer kunna gå ner så där djupt i knäböj. Bra jobbat där! Efter diverse övningar så väntade förfriskningar i form av frukt, negerbollar, saft och tävlingar i entrén. (nu vill jag vinna) Var väldigt kul med en ny bekantskap. Nästa vecka ska vi testa på hennes gym!

Ett totalt värdelöst uselt träningspass

Trots min superba mentala laddning inför träningspasset igår blev det ett riktigt pisspass och sjukt irriterad blev jag också av att det gick så dåligt. Klarade visserligen 2 chins och sen några med hjälp, samt 1,5 och några med hjälp i nästa set och 1 plus några med hjälp i sista setet av chins så det var väl helt okej. Sen körd ejag några i maskinen där man kan dra bort lite av sin vikt också. Det kändes dock inget i musklerna, men när det var dax för latsdrag var jag totalt slut. 63 kg var omöjligt. 56 gick med nöd och näppe... men det kändes inte just i musklerna det heller. Hatar när det inte känns. Då känns det som att träningen är totalt meningslös. Rodden kändes inte heller nått bra, sen försökte jag mig på skivstångsrodd men det var bara att ge upp. Maskinrodden kändes väl okej, det enda, men det blev lätta vikter och många reps. Bäst på träningen var i alla fall magövningarna som tog riktigt rejält. Nej, sjukt missnöjd är jag. Så nu är det bara att ladda om. Gör om, gör rätt...

Motion: Promenad 70 min
Styrketräning Rygg, baksida axlar & Mage: 5 x chins, 3 x latsdrag 56-49-42 kg, 3 x rodd 55 kg, 3 x maskinrodd 42 kg, 3 x liggade baksida i cc, 2 x baksideflyes, 3 x benyft i superset emd 3 x situps, 3 x ländryggsmaskin, 3 x ryggresningar

Pepp, pepp, pepp...

Jag sitter hemma och laddar... Jag laddar inför ett träningspass. Ett ryggpass nämare bestämt. Det kommer att gå grymt. Jag kommer att vara starkast. Jag kommer att klara 2 chins igen. Jag komemr att kunna köra några reps på 63 kg i latsdraget. Jag kommer att öka vikten på flera övningar. Inte nog med det kommer jag att ha väldigt roligt. Ta ut mig rejält. Jag komemr att vara en bra passare och att själv få bra passning. Det kommer att bli ett bra pass, ett mycket bra pass. Jag kommer vara grymmast helt enkelt. Over and out

Heavy weights here I come....

Tillbaka på gymet! Härligt! Körde ganska många set på varje övning idag med upplägget 2 tunga och sen 2 lite lättare och 2 ytterligare lite lättare. Det tog riktigt bra! Hade tänkt köra med 17 kgs hantlarna igen, men jag fick helt enkelt inte upp dem själv utan stora besvär och när jag väl fått upp dem så hade jag ingen ork att köra. Det fick bli 16 kg istället. Tog riktigt bra. När jag bytte ner till 12kgs hantlarna var jag riktigt slut. Det kändes som ett väldigt effektivt pass. Sen körde jag 15 min på crosstrainern efteråt också för att förbränna lite av gårdagens gotta. Det var svettigt och tiden gick ganska fort. Jag gillar att svettas! =)

Jag tänkte att jag skulle försöka köra lite tyngre nu. Försöka öka på de flesta övningar och kanske nöja mig om det bara går med 4 reps. Tycker oftast att jag inte får nån vidare kontakt förrän jag kommer upp emot 8-10 reps, men omväxling förnöjer ju. Några tunga reps och kanske ett lättare... Ja, jag får testa mig fram helt enkelt. Vill öka vikterna i alla fall. Idag ökade jag på sidolyften och pushdowns, good for me! Öka, öka, öka. Nu ska jag bli stark(are)!

Motion: Promenad 90 min
Styrketräning Axlar & Triceps: 6 x axelpress 16-16-14-14-12-12 kg, 6 x sidolyft med hantlar 9-10-8-8-6-6 kg, 3 x framåtlyft med skivstång 12-14.5-14,5 kg, 6 x pushdown 50-55-55-55-40-40 kg, 3 x rep över huvudet 35 kg, 2 x enarmspushdown, 15 min crosstrainer

Vila, vila, vila...

De senaste dagarna har det inte blivit någon träning. I fredags vaknade jag med välidgt ont i halsen... Det gick över till kvällen, men kom tillbaka nästa morgon igen och så har det varit hela helgen. Idag vaknade jag tack och lov smartfri i halsen. Har haft stora träningsplaner hela helgen, men inget har blivit av. I lördags blev det en promenadoch jagskjöt upp benträningen till söndan... Söndagen blev det samma sak. Klev iof inte upp förrän efetr kl 2, men hade planer på en långpromenad och benträning, men det blev inte av då heller. Igår hade jag noll ork att göra nånting. Kände mig lite småsjuk... så ingenting har hänt här... men idag vaknade jag på topp men lite trött, och gav mig ut på en promenad. Eftersom jag irrade runt mest så blev den lång. I 90 härliga minuter var jag ute. såååå skönt! snart väntar styrketräning!

What to do when the mind goes blank?

(så här stora negerbollar finns dte i Göteborg, för att inte prata om kanelbullarna...
Just nu känns dte som att jag har gjort mig förtjänt av en, särskilt med tanke
på att jag missade Negerbollsdagen förra veckan)

Promenaderna har blivit poppis igen...

Jag har verkligen kommit in i det här med att promenera den här veckan! Var ett tag i vintras som jag tyckte att det var förenat med döden ungefär, men nu har jag kommit tillbaka till mitt normala stadiet då jag tycker att det är riktigt skönt. Det är härligt med sällskap, men jag tycker nog ändå attd et är allra bäst att gå själv och bara fundera på saker. Fast omväxling förnöjer ju så en lite blandning är bra. Imorse gick jag själv. 45 minuter i regn. Härligt först, men på slutet blev detl ite för blött. Allt som allt var det skönt.

Dagens benträning blev uppskjuten tills imorn. Ikväll ska jag nämligen på champagnemiddag och ska ta med en efterrätt så eftermiddagen har gått åt till att baka denna. Har bara smakat fugden men den var smarrig så jag tror att det kommer bli en hit!

Värsta grymma passet! Jag är bäst! =)

Ååååå! Ytterligare ett bra styrketräningspass med nytt rekord! Woohoo! första setet bänkpress kändes fruktansvärt tungt så trodde aldrig att jag skulle klara att lägga på 5 kg till, men det gick bra. Klarade visserligen bara 4 reps själv och några till med hjälp, men ändå. Mycket nice! Till det bästa. Alla hantlar mellan 10-15 kg var upptagna av tonårskillar när det var dax för mig att köra bicepscurl så fick ta det som stod näst på tur, dvs. 16 kgs hantlarna. Brukar ju normalt curla på 13 kg. och hör och häpna. Jag fick upp dem! Några repssjälv och några med hjälp. Woohoo! helt klart nytt rekord. Sen bytte jag ner mig till 14 kg efter det och det gick också bra. Avslutade lättare. Jag är nöjd. Mycket nöjd! Särskilt eftesom jag bara kört hantelcurl ett väldigt kort tag. Woohoo! vilken grym träningsvecka!

Motion: Promenad 70 min
Styrketräning Bröst & Biceps: 4 x bänkpress 50-55-55-50 kg, 3 x sned bänkpress 35 kg, 2 x sned hantelpress 16 kg, 3 x flyes i CC, 4 x hantelcurl 16-14-14-12 kg, 3 x skivstångscurl 24,5 kg, 3 x hammercurl 10 kg

Hur har jag kunnat missa det här?

Efter att ha bott i Göteborg i snart 2 år och hela tiden kännt att jag inte haft nån bra stans att promenera. Men bra stans menar jag att slippa kryssa mellan husen, trafiken och avgaserna och istället komma ut i naturen. Slottsskogen känns inte särskilt naturlig för mig, även om det är bättre än Gibraltargatan. Igår hittade jag till Botaniska trådgårn. Klar bättring. Idag tog jag mig ut i skogarna där också. Ett evigt virrande. Gick aldirg ut i naturreservatet men ska göra det snart, mycket snart. Det var verkligen härligt där och jag var ute i NATUREN! i love it! Kommer bli många promenader där framöver kan jag lova.

Ryggträning och crosstrainer

Under tiden vi gjorde styrketesten i tisdags så skulle ju även den vanliga träningen utföras, dvs ryggträning. Efter att ha klarat 2 chins belv jag sugen på att förbättra mig i dem så höjde vikten direkt på atsdragen. 63 kg och det gick hyfsat bra. Körde 2 set på det och sen lättare. Nytt rekord! Woohooo! Härligt! 2 nya rekord den här veckan. Måndagens hantelpress och tisdagens latsdrag. vad väntar vid nästa styrketräningspass mån tro? Imorn blir det bröst och triceps så då får vi se. Jag har i alla fall sjuklig träningsvärk just nu och har haft det sen i tisdags morse ungefär. Härligt att känna att det tar även efteråt! =)

Igår had ejag ingen ork till styrketräning så det fick bli ett pass på crosstrainern. Kändes ganska bra i början och blev väääldigt jobbigt på slutet... jag härdade ut i 45 minuter och allt som allt kändes det bra. Jag gillar crosstrainern mer och mer. Idag är gymet tyvärr stängt. Istället blev det en morgonpromenad imorse (ok, halv 1) och sen har jag degat hela dan. Härligt härligt. Samlat kraft inför morgondagen! =)

Jag såg ju riktigt biffig ut en gång i tiden

För två år sen vill säga... Härlig kontrast med bakelsen också... =)

Styrketest på gymet

Igår hade de nån sorts army-dag på gymet med krigsmålad personal och diverse olika combat-klasser och sånt... Inget för mig med andra ord. Vad som däremot var kul var att de hade olika styrketester som man fick tävla i... Grenarna var chins, plankan, jägarvila och armhävningar. Jag ställde upp i allihopa och det var riktigt roligt.

Chins 2 st
Plankan 3:16
Jägarvila 2:36
Armhävningar 25 st

Är riktigt nöjd med chinsen och armhävningarna. Särskilt med tanke på att träningsvärken i axlar och triceps inte var nådig! Med de resultaten klådde jag de andra tjejerna. Får se om de höll i sig hela kvällen. Lite sur blir jag allt att jag inte kan tagga till och gå all in. Jag ger liksom upp när jag har klått den som hade bäst. är säker på att jag kunnat stå längre i både jägarvilan och plankan... Men men... Det var himla kul att vara med. Min love fick dessutom grymma resultat och slog de andra killarna med hästlängder! Vi var bäst! XD Nu är dte bara att vänta på vinnarsamtalen! ;)

Axelträning och Vårrus

Igår hann jag med ett snabbt träningspass innan Vårruset. Jag och Emma rusade til gymet och slet lite i vikterna... Under den korta stunden lyckades jag göra personbästa i hantelpressen med 17 kg. Fick inte upp hantlarna jsälv, men väl på plats kund ejag pressa. Tog som bara den. Träningsvärken idag sitter som ett smäck! Det tog grymt bra på både axlar och triceps. Sen var det bara att springa hem, duscha snabbt och göra sig klar för vårruset. Det blev promenad för min del och jag lyckades ta mig runt på 37 minuter. Sen böev det en iskall picknick... brrr...

Motion: promenad 6 km
Styrketräning Axlar & triceps: 4 x hantelpress 15-17-17-15 kg, 4 x stående press bakom nacken 24,5 kg, 4 x sidolyft med hantlar 9-8-8-6 kg, 4 x pushdowns 25-25-20-20 kg, 4 x frenchpress 27-27-22-22 kg

på väg...


Startskottet har gått - Vårruset 2010


En urladdning...

Fredag kl 23:25 skickade jag in min uppsats efter att ha suttit konstant i flera veckor och allt som oftast fram tills 23-24 också. Såååå skönt! Imorn väntar opponering och den 24:e är sista inlämning. Sen är jag klar med skolan för alltid. Sen i fredags har jag varit supertrött. Är väl alla spännigar som släppt skulle jag tro. Sov till 12 i lördags. Däckade sen med kläderna på i sängen i lördags kväll efter några glas vin på stan och sov ungefär lika länge. Igår gick jag och la mig tidigt och vaknade kl 12 på dan idag, och hade kunnat sova mera. haha! Härligt! =)

Nån träning har det inte blviit i helgen och nu kliar det i min hals igen. Ikväll är det vårruset. Under eftermiddagen ska jag bestämma mig ifall jag ska springa eller gå... Vi får se hur det blir... Men nu är jag tillbaka igen. Sugen på träning, bra kost och att bli nått kilo lättare! =)


Time out

Imorn har vi inlämning av vår masteruppsats. Jag blir därför lite frånvarande på bloggen tills efter dess... 5 års studier är snart slut och god vad skönt det ska bli... Bara en sak kvar! =)
Har gått några morgonpromenader denhär veckan så jag fortfarand einte rä helt bra i halsen... menjag vill bara träna! förkylningen har dock kommit rätt lägligt!

UPDATE: Pluggfilm att spana in

Die, die, die, die, die, dieeeet bitch!

haha... Jag vet att jag har sagt det flera gånger förut, men nu är det dax och nu är jag motiverad vilket jag inte har varit tidigare gånger (trots att jag har sagt det. Har känts som om jag är pojken som skrikit varg XD). Efter Emmas lyckade resultat med hennes provdeff så har jag själv blivit motiverad. attjag dessutom har känt mig som heffaklumpen på sistonde har ju naturligtvis hjälpt till också... Samt att jag ska åka till Mallorca 10-22/6 och inte känner för att vara ett vandrande daller. Bara för att det inte skulle vara ytterligare en av de gångerna jag sagt att nu är det dax såhar jag väntat några dagar med att avslöja det här i bloggen... Min diet började i lördags, dvs. 1 maj, och jag har skött mig exemplariskt. Jag följer det kostschema jag fick när jag gick på kostrådgivning för jag trivs väldigt bra med det. Eller jag följer det visserligen inte slaviskt, men till största del. Äter just nu en annan frukost, men ska snart övergå till den som är med där. Däremot tänkte jag vara lite restriktiv med ätardagar. Främst för att jag har kort tid på mig, att jag dessutom inte kan äta med måtta då och för att det är lite av en utmaning. Jag har bestämt mig för utemat och negerbollar på negerbollsdagen den 11:e maj och sen får vi se. Hur som helst är målet att komma i en behaglig form sm jag trivs i, exakta siffror har jag ingen aning om men det ska vara under 70-strecket. Sne får jag känna efter vad som känns bra. En annan framgångsfaktor är att alla i min omgivning vet om det vilket underlättar mycket. Vid söndagsens frågade sällskapet:
- Vill ni ha bullar och sånt när ni kommer?
- Jag vill alltid ha bullar, men Johanna är nog svårflörtad på den fronten
.
Guld värt! Förutom mitt sjuka godissug (som faktisk tinte varit så farligt än) så är det just såna tillfällen som är svåra att stå emot för det känns som ett slag i ansiktet på de som bjuder... men det gå rbra det här!!! Nu kör jag!

Inställd träning

Nej, både crosstrainer och styrketräning har blivit inställt idag. Istället har jag suttit hemma med ont i huvudet, kliande hals och varit väldigt törstig hela dan. Jag funderad epå att ta en promenad nån gång under dan, men det har hängt stora regntunga moln på himlen hela tiden och då är det inte säkert att gå ut i Göteborg kan jag lova! istället blev det ett härligt bad. Sen kom jag även på att det inte direkt var någon katastrof med en vilodag idag i och med att jag tränat tre dagar på raken, en ganska lämplig träningsmängd inför en vilodag. Förhoppningsvis är jag piggare imorn. (gammal bild som demonstrerar rätt bra hur det känns)


Bra kontakt, men dålig ork

Jag hade inte mycket ork igår på träningen. Kände mig så kraftlös vilket märktes främst på pressövningen i smithmaskinen. Lunde inte alls ta lika mycket som vanlig och det kändes otroligt tungt. Axlarna kändes dock rejält mosade efter mina tre övningaroch baksidan efter 2 till. Mage har faktiskt blivit roligare att träna nu när jag har kört kombinationen benlyft-situps några gånger. Det känns så otroligt mycket! Så det blev väl ett okej pass ändå i och med att jag fick grym kontakt, men minus att jag kände mig så kraftlös.

Igårkväll kände jag att jag hade lite, lite, lite ont ihalsen. Imorse var det mer och även ont i huvudet. Jag hoppas att jag inte ska bli sjuk nu. Idag hade jag planerat att köra ett pass på crosstrainern och träna rygg och biceps. Vi får se hur det blir med det lite senare...

Motion: Promenad 70 min
Styrketräning Axlar & Mage: 4 x press bakomnacken i smith 26 kg 4 x stående skivstångspress 24,5 kg, 4 x hantellyft åt sidan 9 kg, 3 x hög rodd, 3 x liggande baksideflyes i CC, 3 x benlyft i superset med 3 x situps

Började dagen med en promenad...

Idag började dagen med en lång morgonpromenad tillsammans med Emma. Vi gick, och gick och gick, och sen gick vi lite till. För såna som mig som är ovana att promenera och mestadels bara sitter inne på våra växande arlsen så kändes det rätt ovanligt... jag fick dessutom skavsår både här och där. Men trots ovanligheten var det väldigt skönt. Jag brukar äska att promenera, men påsistonde har det känts så himla tidsödande så jag har inte haft nån större lust. idag var det dock skönt igen. Vi gick i Slotsskogen, 7 km. Duktigt av oss!

Snart, om en och en halv timme närmare bestämt, blir det träning. Axlar och mage står på schemat. De ska mosas rejält! Axlar är ju favoriten att täna så blir nog inga problem.

Benträning med träningsvideo på köpet

Ett tidigt benpass har jag dragit av idag... redan kl 10 på morgonen, när gymet öppnade, var jag där. Trots att dte var så tidigt på morgonen så gick det riktigt bra. Benpressen tog jättebra. Kändes riktigt mycket i framsida lår redan när jag värmde upp. Sen körde jag lite utfall i smithmaskinen, men utan vikter på stången bara för att få in rörelsen och kuna köra lite mer om nån gång... Känns dock inte helt okej. Alla andra övningar kändes bra och tog väldigt bra. Jag komemr a träningsvärk imorn och det komemr vara sååå nice!!!

Jag har gjort en liten video fårn när jag och Emma filmade förra helgen. de är alltså inte dagens träning ni ser utan lite mer träning för att filma. XD Skoj skoj... det är väldgt kul att sätta ihop videos förstår ni, särskilt när man egentligen ska skriva uppsats. På videon ser ni när jag värmer upp lite i benpressen och kör baksida lår med grym träningsvärk i hela benen. =) i och med att jag kände mig lite krasslig i veckan så har jag inte hunnit köra igenom kroppen den här veckan... Dumt... men så är det ibland. 3 pass av 4 är inte fy skam. Nästa vecka blir det fullt ös! massa styrka och en del kondition!!!

Motion: Styrketräning Ben: 6 x benpress 240-260-260-260-200-200 kg, 3 x stående vadpress 97 kg i superset med 3 x utfall i smithmaskin 30 kg, 3 x liggande lårcurl 50-45 kg, 3 x sittande lårcurl 63 kg, 3 x benspark 63 kg, 2 x hip abductor 75 kg

Kors i taket...

Idag blev det löpträning, men inte de 8 km som var planerade sist utan jag sprang här hemma i krokarna istället. hade tänkt springa/gå 5 km med tanke på hur dåligt det gick sist jag försökte mig på att springa... men som genomett under gick det bra idag. Jag blev liksom aldrig trött. Benen bara rullade på. Ett tag kändes det som att jag skulle få håll så då sänkte jag farten något så det kändes inte som att jag sprang fort över huvudtaget, men lyckades ändå hålla en medelhastighet på åtminstonde 10,3 km/h vilket kändes helt okej (mer än förväntat). Som vanligt när det går bra att springa så får man sån mersmak, men nu ska jag verkligen inte springa på ett tag... kände lite, lite i benen och om jag springer för nära inpå måste jag vila så himla länge omjag får ont... Nej, istället får det bli crosstrainern som jag får konditionsträna på... springa ska jag inte göra förrän det närmar sig helg igen!

Motion: Springa 6 km

RSS 2.0