Med träningsvärk i hela magen hoppas jag...

... att min mage kommer att se ut så här när träningsvärken släpper...

Kanske inte särskilt troligt... men det här tycker jag iaf är en snygg mage. Alldeles lagom! Men men, jag får helt enkelt återkomma efter en period med mer träning opch mindre mat, alternativt efter att jag har lärt mig Photoshop lite bättre. ;)


Träningspasset som faktiskt blev av...

När min pojkvän bestämde sig för att hoppa gymet igår eftersom han kände sig förkyld var det vääääldigt lockande för mig att göra samma sak. Tanken slog mig flera gånger och det var egentligen tack vare honom jag tog mig iväg ändå. Jag valde mellan att träna rygg eller axlar och det blev tillslut axlar. Bestämde mig inte förrän så sent som i omklädningsrummet. =) Väl på gymet kom motivationen igång igen och det blev ett bra pass. Kände mig riktigt slut i axlarna efter varje övning. I pressövningarna körde jag lättare sista setet, i hantelpressen genom att sänka vikten och i pressmaskinen genom att köra dropset på de två sista seten. Tog riktigt härligt! Tyvärr var inte allting bra under passet. Som fjärde övning skulle jag försöka mig på sidolyft med hantlar, en av mina favvoövningar, men det ville sig inte alls. Jag fick ont i vänsteraxeln och hade svårt att lyfta armen med vikterna även om jag tog lättare så det var bara att ge upp och testa på någon annan övning. Kände inte av det nått mer under passet så får väl hoppas att det bara var nått tillfälligt. Magträningen gick tydligen bra för jag sitter redan här med en härlig träningsvärk i magen. Mycket troligt från benlyften som jag nästa aldrig kör numera. Härligt härligt! Idag blir det mer träning..

Motion: Promenad 70 min
Styrketräning Axlar & Mage: 4 x hantelpress 15-15-15-12 kg, 3 x sidolyft i cable, 4 x axelpress i maskin 30 kg, 3 x framåtlyft med hantel 6 kg, 3 x liggande baksida i CC 25 kg, 3 x baksideflyes i CC, 3 x situps, 3 x benlyft

Just nu gör jag comeback på gymet...


Home sweet home..

Efter att ha spanat på den underbara küren igår och begett mig hem till Emma där det bjöds på varma mackor och ballerina kex så var det dax för hemfärd för min del. Flyg, lätt, smidigt och snabbt... Hemma på ett kick. Skulle man kunna tro... inte för mig inte... börjades prata om att planet inte had ekunnat lyfta från Göteborg på grund av vädret och alltså inte ens kommit till Bromma än. Efter vad som kändes som en evighet, men egentligen inte var så länge, så fick vi valet att boka om och åka imorgon utan ersättning för boende över natten, eller att åka buss. Jag valde bussen för att komma hem nån gång. Kom tyvärr inte med första bussen och buss nummer 2 som skulle komma 5 min efter den andra dröjde 40 min innan den kom, men en väldigt sliten chaufför. Chaffisen hade tydligen inte riktigt förstått vart han skulle heller för han körde oss till Stockholms (ist för gbg) centralststation som första stopp... Sen blev vi stående på någon ödslig gatan i väntan på att någon som kunde köra oss till Göteborg kom till undsättning. Kl 6 imorse var jag i alla fall hemma. Äntligen. I en kliniskt ren nystädad lägenhet, en fin blombukett som väntade och en varm härlig famn.

Idag har jag slumrat fram till kl 12. Såååå härligt! Och så har jag varit ute och gått i det fina vädret. Strålande sol från en klarblå himmel. Superskönt. Ikväll gör jag comeback på gymet. Frågan är bara vad jag ska träna?! Det finn sju såmycket att välja på! =)

Stockholm International Horse Show

Nu är jag på plats i Stockholm och väntar på helgens sällskap. Sitter i hotellobbyn och surfar och fördriver tiden. I helgen, eller om 9 timmar snarare, väntar Globen Horse Show. Jag ska, som vanligt, baragå på dressytföreställningarna fredag, lördag och söndag. Förutom mycket dressyr så blir det shopping, mycket god mat och lite häng med mina ex-roomies.  =)

När man inte tränar får man tänka på det iaf...

Är det inte helt perfekt att tänka på träning när man har träningsuppehåll? Jag tycker det i alla fall. När man inte tränar kan man planera sin träning. Jag blev lite inspirerad igår när jag pratade med Emma också och hörd eom hennes planer och hennes första PT-möte. Skönt att få lite inspiration äntligen nu när den har varit helt död så länge. Min diet avslutade jag i fredags och den här veckan har jag bara ätit skräp och i mängder. Kanske inte det smartaste, men det som känts bäst för mig. I alla fall, nu är det dax för nya planer. Jag och min älskling och sambo pratade om dem igår. Vi ville väl inte riktigt samma saker, men det funkar nog ändå. Med start måndag ska jag köra en liten kort juldiet, alltså diet fram till jul, med ett annorlunda upplägg än den dieten jag kört hittills. Sen blir det äta mycket och försöka få lite mer muskler ett tag och sen ska vi båda tappa lite fett innan sommaren.

29 november - 23 december: DIET
24 december - 28 februari: Träna hårt, äta mycket
1 mars - 1 juni: Sommardeff

På måndag räknar jag med att jag kommer att ha gått upp en hel del från dietslut till dietstart, trots att det bara är 1,5 vecka... Men nu kommer jag att köra ett lite annorlunda upplägg jämfört med vad jag har gjort tidigare i höst vilket förhoppningsvis kommer leda till att jag inte är i lika stort behov av ätardagar och därmed kommer få snabbare resultat. Istället för att följa mitt matschema sön-fre och ha ätardag fredag kväll och lördag så kommer jag att satsa på en egen variant av cyklisk diet där jag varvar dagar med lite mat med dagar med mycket mat. Jag tänkte mig något liknande:

Måndag: Låg dag, minimalt med kolhydrater
Tisdag: Normal dag, lika som jag ätit under dieten i höst
Onsdag: Hög dag, mer kolhydrater
Torsdag: Låg dag, minimalt med kolhydrater
Fredag: Normal dag, lika som jag ätit under dieten i höst
Lördag: Normal dag, lika som jag ätit under dieten i höst
Söndag: Hög dag, mer kolhydrater, rätt fri måltid på kvällen

Jag tycker att det känns som ett rätt bra upplägg. Funderar även på att byta plats på ondsagen och torsdagen beroende på vilken dag jag väljer att träna. Anledningen att jag vill ha en hög dag och rätt fri måltid på söndag kväll är att jag nästintill alltid är på middag hos svärföräldrarna då och bjuds på smarrigheter. Jag antar att det svåraste kommer bli den mentala inställningen att fredag eftermiddag = ääääta, men det borde väl funka... Kom gärna med kommentarer till det här upplägget.

UPDATE: Ingen motivation att börja dieta så snabbt inpå förra dieten så börjar min bygga muskler-period redan nu och dieten innan jul uteblir.

Det blir nog en hel vilovecka för min del...

... ja, så känns dte nu. Det blev vila igår också. Varken jag eller min älskade kände för att träna igår, trots att vi hade bestämt det så det blev en kväll med hemmamys istället. Riktigt skönt var det i och med att jag inte alls kände för att träna. Jag känenr inte för att träna idag heller och det har faktiskt känts lite så där på sistonde. Träningen har inte gått så bra heller, jag har inte haft någon större lust och inte heller någon ork när jag väl varit där. Vid såna här tillsällen så finns det två alternativ i mina ögon.

Alternativ 1: Power through, dvs. bita ihop och kämpa sig igenom den tunga perioden.
Alternativ 2: Vila och vänta på bättre tider. Återhämta sig och vilja kommer.

Jag brukar nästan alltid köra på alternativ 1 när det känns tungt. Det är bara att bita ihop, härda ut, så blir det bättre snart, och det stämmer nästan alltid. Det blir bättre. Man är ju ingen maskin utan kroppen OCH knoppen går i vågor, upp och ner, ner och upp. Ibland känns det dock extra jobbigt, när lusten inte finns där, och då tycker jag att det är bäst att ta till alternativ 2. Man vilar helt enkelt ett tag tills det kryper i kroppen och lusten är tillbaka igen. Oftast tar det inte särskilt länge från det att man väl bestämt sig för att vila en period utan det verkar vara så att bara beslutet att inte träna gör att man vill träna igen... Jag brukar ändå vila den betsämda perioden ut. Nu har jag i alla fall betsämt mig för att det inte blir någon träning den här veckan. Det blir träning igen nästa vecka istället. jag komemr alltså vila totalt 1,5 vecka och det känns gött, svingött! Vila och vänta på bättre tider!

Hej mitt vinterland... äntligen är du här...

Idag har jag börjat dagen med en morgonpromenad i snöyran. Riktigt härligt med snö hade dte kommit.... några centimeter så att allt ser vitt ut. Riktigt skönt var det ute också även om det kanske hade kunnat blåst liiiite mindre. Jag känne rmig fortfarande inte särskilt peppad och det var bara tack vare snön som jag gick ut imorse. Ikväll blir det dock träning, det är redan bestämt. Jag ska köra nått som jag tycker är roligt (egentligen tycker jag ju att allt är roligt, men man har ju vissa favoriter som är roligare än de andra) så det blir ett favoritpass med antingen axlar eller rygg. Vi får se. Jag får antagligen köra själv i såna fall för min älskling har ont i handleden och har haft det i 2 veckor nu... trist för honom och jag hoppas dte blir bra snart. Nu ska jag lägga mig i soffan igen och titta på en film.

Same position, different day...

...different year, different appartment, different almost everything.... Har legat och läst nyaste BODY, mycket bra läsning. Jag är verkligen glad att jag prenumererar på den tidningen. Finns så många andra träningstidningar men jag tycker mest att de innehåller löjliga träningstips som jag inte tror på. Hur som helst så har motivationen inte kommit som ett brev på posten trots den inspirerande läsningen. Min pojkvän/sambo kom hem på lunchen för att hinna med lite lunchkramar och vi bestämde att et blir ingen träning ikväll heller. Ytterligare en vilodag med andra ord, men det känns riktigt bra för jag har ingen lust alls. Förhoppningsvis blir dte nya tag imorgon, men vi får se.

Omotiverad, osugen, olust...

Jag känner mig så totalt omotiverad och osugen på träning och fysisk aktivitet så det finns inte. Föga förvån ande så blev det inget gympass igår, men det blev i alla fall en skön promenad på morgonkvisten. Idag hade jag tänkt börja dagen pås amma sätt, men sov lite längre än jag trodde och kände helt plötsligt inte alls för det längre. Jag känner mig inte ens särskilt sugen på träning ikväll, eller träning över huvudtaget. Är dock ganska säker på att det blir träning ikväll, både för att jag är övertygad att jag tar mig i kragen och tar mig till gymet själv och sen så har jag sällskap som säkert får dit mig... men den här olustskänslan är inte rolig att dras med. Att träna är ju egentligen det jag tycker är allra roligast, det jag tänker väldigt mycket på och det jag längtar efter att göra varje dag... Jag antar att det går upp och ner för alla, men jag hoppas att den här tillfälliga svackan går över snart...

Ikväll tränar jag beachvolleyboll...


När man inte orkar/har lust att gå till gymet får man helt enkelt träna på andra sätt. Men snö utanför fönstret så lngtar man ju till jul, alternativt sommaren. Idag tyckte jag att det var dax att få lite sommarkänsla (visserligen samtidigt som jag smaskar på lussekatter) så vad kan då vara bättre än sol och att få känna sand mellan tårna? Som tur vad anlände vår andra Playstation Move-kontroll igår så jag och älsklingen har kört volleyboll, pingis, boule, m.m.m.m. men ikväll är jag själv (och kan köra med båda kontrollerna själv) och då har beachvolley regerat. Jag är grym. Vinner rubbet! För er som inte vet så kan man tro att Playstation Move är ungefär som Wii, och det är det, förutom att här är det även avgörande ur stora rörelser då gör och hur hårt du slår... Du kan alltså inte sitta och vicka lite på handleden bara, inte heller sitta och slöa i soffan som jag gör på bilderna... Det är grymt kul!

Angående gymet så bestämde jag mig för att skjuta på det ytterligare en dag. Det blev stressigt till stängning och jag kände inte riktigt för det. Imorn får jag se till att få arslet ur vagnen och ta mig iväg. Mitt arsle är visserligen rätt tungt, men det ska inte va omöjligt... ;)

Uppdatering Diet och Dietgnäll

Resultat: -0,3 kg

Det känns som att resultatet av min diet gick och tvärdog någångstans i slutet av oktober, rättare sagt innan jag fyllde 26 år. Innan dess så gick jag ner stadiga 0,5 kg/vecka i snitt trots vissa dåliga veckor med mycket fusk. Sen dess har jag gått ner totalt -0,4 kg. På 4 veckor! Visserligen hade jag en pausvecka, men precis som min förra pausvecka så ordnade det upp sig till veckan efter på +-0, en veckas dåligt tar en vecka att botgöra. De senaste två veckorna har jag lidit. Varit trött, hungrig och visserligen kanske det blev en del extra förra helgen... men det blev INTE så mycket att jag inte borde ha gått ner mer i vikt. Nu har jag gått ner -0,3 kg på två veckor, alltså i snitt 150 gram i veckan. Jag hade väntat mig det dubbla för ett drägligt resultat. Nu kanske ni säger att man inte ska lite på vågen utan titta sig i spegeln, men jag ser ingen som helst skillnad där heller. Min pojkvän märker för övrigt ingen som helst skillnad från när jag började heller, men det vet jag bättre än.

Det känns verkligen som att min diet går dåligt just nu. Jag har dålig motivation och jag hoppades verkligen på ett ganska bra resultat idag så att min motivation skulle få sig en liten extra skjuts, men icke. Förra helgen blev lite konstig i och med att jag blev sjuk och valde att flytta min ätardag till torsdag-fredag istället för fredag-lördag som är det vanliga och lättsammaste alternativet. Därmed blev det lite onyttigt öven lördag och söndag. Men som sagt, fortfarande inte dåligt nog för det här resultatet. Jag funderar på om min diet kanske behöver ändras lite. Om jag (snyft) kanske måste ta bort min halva ätardag istället och bara köra på lördagar(?)... eller om jag kanske måste göra mer drastiska ändringar i hela matschemat(?)... men men, det är bara att inse att jag inte kommer att nå mitt mål tills nästa fredag... men ingen ändring kommer att ske tills dess heller. Nästa helg åker jag ju till Stockholm fre-sön och vet att jag kommer äta allt annat än nyttigt där. Det är ett av syftena med hela resan... Jag fortsätter så här tills dess och sen får jag ta tag i det hela igen.

Det finns nog liiite muskler trots allt...

Idag har jag längtat och gruvat mig för att gå till gymet om vartannat. När det väl är dax för träning har jag inte nått riktigt sug längre... men jag tog mig i alla fall iväg till gymet idag också, och det blev ett halvdant pass, som vanligt på sistonde. Idag var jag även sjuuukt sugen på att ta min ätardag torsdag-fredag istället för fredag-lördag... men jag lyckades hålla mig men det var på håret... bra av mig, däremot blev det inget strålande pass. Orken fanns inte där helt enkelt.

Testade att köra lite bänkpress först, men det kändes så värdelöst att jag gick vidare till en maskin istället direkt. Där kändes det ganska bra. Det kändes faktiskt ganska bra i alla bröstövningar. Jag fick inte superkontakt, var inte särskilt stark heller, men det kändes ändå bättre än det gjort på länge i bröstmusklerna. När jag gick över på axelövningar så väntade jag mig att det skulle gå bra. Det brukar det ju göra när jag kör axlar. Tyvärr hade jag inte mycket kraft alls där. Försökt mig på press med skivstång några gånger men gav upp och körde hantelpress istället, men gick ner betygligt i vikterna och orkade knappt i alla fall. Orken blev det i alla fall bättre med på nästa övning, men efter 2 st sidolyftsövningar var jag rätt död i axlarna så körde en lätt militärpress i smithmaskinen. Det var övningen som tog och kändes allra bäst. Brände som bara den i musklerna. Riktigt härligt och en bra avslutning på passet. I och för sig är det väl inte konstigt om jag inte orkar lyfta särskilt tungt i och med att jag inte äter så mycket, men det är frustrerande i alla fall... Bättre lycka nästa gång helt enkelt... =) Imorn blir det armar och då ger jag järnet!

Motion: Promenad 70 min
Styrketräning Bröst & Axlar: 4 x bröstpress i maskin 50-50-50-40 kg, 3 x sned bänk i smith 40 kg, 3 x sned hantelpress 15 kg, 3 x flyes i CC, 3 x hantelpress 15-13-13 kg, 3 x sidolyft med cable, 4 x sidolyft med hantel 7-7-7-5 kg, 3 x militärpress i smithmaskin 21 kg

Träna eller inte träna...?

Nu är jag nyss hemkommen från stallet. Onsdagar är ju nämligen min riddag, sen rider jag eventuellt någon dag extra i veckan också men alltid på onsdagar. idag blev det en härlig sväng men det var kallt om fingrarna i början. Tur att jag ska till Globen nästa helg och titta på Stockholm horse show så kanj ag shoppa mig ett par varma ridvantar inne på mässan. =)

Jag sitter här och funderar på om det ska bli en vilodag idag eller inte. Jag skulle kunna ta mig ner till gymet och köra lite kondition i form av corsstrainer lite senare. Det skulle jag verkligen inte dö av. Samtidigt har jag tränat två dagar på raken och tycker att onsdagar är en ganska härlig mitt-i-veckan vilodag. Jag är i valet och kvalet... men det blit ett sent träningspass i säna fall. Först ska jag ta det lugnt. Vi får se hur det blir.

UPDATE: Efter att ha råkat slumra till i soffan i 2 timmar blir det vila hela kvällen.

Helt okej ryggträning på en helt okej tisdag...

Gammal bild när jag kör latsdrag

Efter ett lite senare mellanmål än vanligt så kände jag mig ovanligt mätt och belåten när jag kom till gymet igår och hoppades att styrkan därmed skulle vara lite bättre än vanligt... Tji fick jag. jag var lika svag som jag brukar vara på sistonde. Min hand krånglade lite trots dragremmarna, som jag iof inte kunde dra åt till max, så jag var väl 1-2 repetition ifrån önskad utmattning på alla dragövningar, men jag fick ändå bra kontakt. Tänkte faktiskt på just det där med kontakten i ryggträning lite senare på kvällen. Det var inte alls länge sen jag nöstintill aldrig fick någon kontakt med musklerna när jag tränade rygg. Utan kontakt var det tråkigt och frustrerande att köra rygg. Nu känns det däremot som att jag fått till det ganska bra. Jag får nästintill alltid kontakt när jag kör roddövningar. Jag kör betydligt lättare än förut, striktare och fler reps och så kommer kontakten som ett brev på posten, ofast iaf. Latsövningar som chins och latsdrag är lite knepigare men oftast får jag kontakt ändå så länge handen inte krånglar. Igår blev det som sagt hyfsat bra kontakt i alla övningar, inte superbra men ändå okej. Det blev ett helt okej träningspass. Med morgonens promenad blev det även en väldigt okej motionsdag. =)

Motion: Promenad 70 min
Styrketräning Rygg och baksida axlar: 4 x chins med hjälp, 4 x skivstångsrodd 45-45-45-40 kg, 4 x rodd 45-45-45-40 kg, 3 x latsdrag 42 kg, 3 x liggande baksida i CC, 3 x liggande baksideflyes i CC, 3 x latsmaskin 40 kg, 3 x ländryggsmaskin 35-40-35 kg, 2 x ryggresningar

Uppdrag mosa ben

Jag kände mig faktiskt inte så sugen på att träna igår. Kanske för att det var dax för ben och jag visste vilket jobbigt pass som väntade... men men, iväg tog jag mig så klart ändå. Vi hoppade över knäböjen och vips så blev passet inte fullt lika jobbigt, men ändå tungt. Tunga benpressar. Kom på att jag har nog inte kört särskilt tungt i benpressen sen innan sommaren. Körde tyngre än vanligt, men hade ändå lätt kunnat ta mer vikt ändå i och med att jag låg mellan 17-15 reps på 240 kg, men det gäller att skynda långsamt och det kanske blir mer vikt nästa gång. Jag går ner tills benen är knappt 90 graders vinkel, djupare än så tycker jag bara är obehagligt och jag har inga planer på att börja gå djupare heller. Djupet fixar jag i andra övningar istället så lassar jag på med vikt i benpressen för att få rejäl träning. Funkar finfint för mig. Benpressen och utfallen var väl det som kändes bäst. Annars fick jag även till bensparken väldigt bra den här gången. Mitt gym hade en jättebra bensparksmaskin förut, men den är utbytt mot en nyare variant som jag inte alls gillar. Benen ligger inte längre mot plant underlag utan längst ut, nästa i knävecket, är det ca 1 dm som är betydligt högre än den delen man sitter på och det känns ungefär som att man "hänger" i knävecken vilket resulterar i att jag omöjligt kan köra särskilt tungt. Igår fick jag i alla fall till en riktigt bra kramande rörelse och jag stördes inte särskilt mycket av obehaget av att hänga... Ett helt okej benpass och jag känner redan av lite träningsvärk i rumpan... Hääääärligt!

Motion: Promenad 70 min
Styrketräning Ben: 5 x benpress 200-240-240-240-200 kg, 3 x stående vadpress 124-124-106 kg, 3 x utfall i smith, 3 x liggande lårcurl 45 k, 3 x benspark 40 kg, 3 x sittande lårcurl 45 kg

Jag önskar att jag hade en PWO för att...

... tagga till ordentligt inför träningen och kunna köra ett riktigt intensivt pass. Just nu känner jag mig rätt slö. Tyvärr är min PWO slut sen ca 3 veckor tillbaka och nu har jag uppehåll ett tag. Snart sk ajag skaffa en ny och jag funderar på att kanske testa någon ny. Vilken PWO kör du med? Någon du kan rekommendera eller avråda från?


Helgen...

Det blev ett riktigt bra pass på gymet i lördags. Jag vilade ju från gymet onsdag-fredag och det var nog bra för min kropp kändes inte alls som att den var på topp. I lördags blev det i alla fall först armar och mage och sen så körde jag en halvtimme på crosstrainern efteråt. Riktigt jobbigt för benen trots att jag hade väldigt lätt motstånd.

Det var tänkt att det skulle bli träning igår också, men istället spenderade jag hela dagen utslagen i soffan. Bakis big time! Så fruktansvärt ont i huvudet, trött och helt borta. Efter att ha fastat hela dagen åkte jag sen till svärföräldrarna och åt otroliga mängder god mat. Vi var 6 pers och jag skulle tippa på att jag åt upp hälften av all mat och de andra fick dela på resten. Sen mådde jag bättre i alla fall. =) Ingen hit för dieten kanske, men det känns inte om att den går särskilt bra just nu i alla fall. Jag vill bara att fettet ska försvinna, men det verkar svårt. Toksvårt till och med!

Idag har jag börjat dagen med en lugn promenad med försiktiga steg. Jag kände inget i benhinnorna tack och lov! Ikväll blir det gymet, antingen ben eller rygg. Körde ju ingen rygg förra veckan i och med att det bara blev 3 gympass, men jag tror att mitt kära sällskap vill köra ben. Vi får se. Oavsett vad det blir så blir det nog jättebra!

Nu till gymet och träna armar och mage


Nu kan julen få komma...


Trött, matt, orkeslös och ont ungefär överallt...

Näe, jag kände mig inge vidare alls igår. Trött, matt, ont i kroppen, ont i benhinnan, ont i huvudet och totalt orkeslös. Därför bestämde jag mig att det var bäst att skippa gymet igår och bara vila. Jag bestämde mig även att det var bäst att fylla på med energi så därför blev det en portion fil med müsli, quesadillas med köttfärs och godis extra på torsdagskvällen. Det la jag min halva ätardag på och  det känns sjukt värt det. Jag kände mig bättre, eller i alla fall inte lika matt, efter att ha ätit myyycket. Kvällen spenderases därför mest i soffan, spelandes tv-spel eller tittandes på Californication. En riktigt skön kväll.

Idag känner jag mig bättre, piggare, men fortfarande ont i huvudet. Benhinnan (det är bara vänsterbenet) är bättre, men inte helt bra än. Vi får se hur jag känner mig i eftermiddag om det blir någon sorts träning eller inte. Jag är ju väldigt sugen på det där armpasset... men som sagt, vi får se. Det kanske är lika bra att vila för att va på den säkra sidan...

Förbaskade benhinnor! Igen!

Tror ni inte att imorse när jag var ute och knatade (4:e gången den här veckan, bra gjort av mig!) så fick jag ont i ena benhinnan. Helt utan förvarning. Det har känts jättebra hela veckan och jag borde ju vara van i och med att jag brukar gå ungefär samma sträcka ca 4 ggr/veckan och har gjort så rätt länge nu. Det har ju till och med gått bra att springa på sistonde. Idag var tydligen dagen som det inte gick något mer. Tyvärr var jag längst bort på rundan också när det satte in och vid laget jag kommit hem så hade jag riktigt ont. För ett tag sen var jag tvungen att gå till Tempo och handla och varje steg jag tog kändes som ett knivhugg på mitt smalben. Ajajaj... men i och med att det gör så väldigt ont så hoppas jag på att det är en sån här benhinneinflammationsomgång som både kommer och går snabbt... Hoppas, hoppas, hoppas! Typiskt bara att jag redan hade bestämt med min kärlek och hans syster att vi skulle ut och springa imorn innan det blev After Work... Blir inget av det för min del. Vila, vila, vila är det som gäller., och detta. Gå på moln om jag kunde... ;)

En riktigt jobbig dietdag...

Idag har det varit en sjuuuukt jobbig dietdag. Jag har i och för sig märkt av en liten trend där att början av veckan oftast går bra men just ondagar och torsdagar känns ganska olidliga. Mest onsdagar för  torsdagar är det ju "bara en dag kvar till ätande". Jag antar att det beror på att min kropplegat på underskott ett tag och börjar tycka att det är jobbigt i slutet av veckan. Tur att jag kan fylla på med energi på fredag kväll och lördag. Jag längtar redan!

Till det jobbiga då... jag har varit hungrig, sjuuuuukt sugen på godis, sjukt sugen på det mesta faktiskt och dessutom tyckt lite synd om mig själv så att jag har tyckt att jag förtjänat det. Det var verkligen inte lätt att hålla mig från allt godis och alla kakor när jag var på Lidl och handlade precis innan lunch... Det kanske var dumt att gå dit hungrig när jag var så sugen på saker, men jag höll fingrarna i styr. Jag höll öven fingrarna i styr till lunchen då jag funderad epå att lägga till både avokado, pesto, mer bulgur/pasta och allt möjligt. Efter lunchen åkte jag som tur var till stallet och har varit borta hela eftermiddagen. Det känns som min räddning. Hade jag bara varit hemma och inte gjort nått hade jag nog inte kunnat hålla mig... Att distrahera sig själv/sysselsätta sig är ett bra sätt att sluta tänka på suget. Ikväll vet jag att det inte blir nått extra ätande för nu har ju snart hela dagen gått och då känns det helt enkelt inte värt det. Jag kommer hålla dieten idag också. Hallelulja! Imorn är en ny dag, men det är dagen innan vägning så den är alltid lättare att inte fuska på och sen vips så har jag klarat ytterligare en dietvecka! Det jag faktiskt har ätit idag är:

Innan morgonpromenad
: amonisyror
Frukost: Keso, lättfil, müsli (Sunt&Gott, kruskakli, linfrön), vitaminer, omega 3
Lunch: Lax, bulgur, romsås, brysselkål, morot,
Mellanmål: Kesella, macka (Pågen God form)
Middag: Tacoälgfärs, tacosås, kesella, ruccola, tomat, lök
Kväll: Proteindrink

Halvdan träning från en halvdan kropp...

Jag är inte på hugget med träningen just nu. Eller egentligen är det väl min kropp som inte är riktigt på hugget. De senaste 2 veckorna har jag haft väldigt ont i nacken, igår hade jag ont i halva kroppen och ont i huvudet. Men iväg till gymet kom jag i alla fall. Idag ska jag därmot vila och hoppas att det blir bättre. Det är endast ridning som väntar i eftermiddag.

Till passet då... Det var återigen massvis med folk på gymet så det var ritkigt svårt att få tag på nånstans att köra bröstövningar. Blev i alla fall en start på hantelpressen. Lite irriterande i den övningen är att jag ibland kan få lite kramp i handen så att det nästan känns som att jag ska tappa hanteln. Så blev det igår, menjag fick i alla fall till 3 bra set och ett halvdant. Bänkpressen i smithen körde jag ganska lätt på. Jag kunde göra många reps och hoppas att jag på så sätt kunde pumpa ut musklerna fast jag vet inte om det blev så. Ärligt talat så kändes det som ett ganska dåligt bröstpass... Men men, det är ett pass i mängden av många. Det kan inte alltid gå bra... Axelträningen gick väl lite bättre, som alltid... men det var inte strålande där heller. Körde hantelpress som jag inte kört på länge nu. Riktigt härlig övning men jag får det inte till att bränna i musklerna under seten men efteråt däremot... Den tar där den ska helt enkelt. Sidolyft i cable följt av sidolyft med hantlar visade sig vara riktigt brutalt. Jag kunde knappt röra mig efteråt som det kändes men körde några lätta set i maskin som avslutning... Ett pass helt enkelt, men inte så mycket mer. Inget plus i kanten.

Motion: Promenad 70 min
Styrketräning Bröst & Axlar: 4 x sned hantelpress 16 kg, 3 x bänkpress i smith 40 kg, 3 x flyes i CC, 4 x hantelpress axlar 15-14-13-12 kg, 3 x sidolyft med cable, 3 x sidolyft med hantlar 7-7-6 kg, 3 x axelpress i maskin 25 kg

Man kan inte vara på topp jämt...

... och igår hade jag verkligen ingen bra träningsdag. Jag kände mig rätt osugen på gymet, trött, orkeslös, inte alls sugen på att köra ben, m.m. Det blev både ben och gymet i alla fall. Gjorde nått tappert försök i knäböj först men gav upp väldigt snabbt. Det kändes inge bra och jag hade ingen lust. Vidare till benpressen istället. Där hade ja inte heller nån riktig ork att köra ordentligt så jag satte benen högt på plattan istället och körde så. Då tycker jag att det tar ännu mer på framsidan av låren. Körde tills det sög ordentligt, men kände mig inte alls helt slut. Vadpressen kändes också dålig, eller jag hade ingen lust att pressa mig till max där heller kanske är en bättre beskrivning... De andra övningarna däremot gick bra. Jag fick tillbaka lite gnista och tränade bättre. Utfallen tog finfint, nästan så att jag sa testa att slänga på lite vikt på stången nästa gång. =) Ja, det blev ett benpass i alla fall. Inte världens bästa direkt, men bättre lycka nästa gång!

Har varit ute och knatat idag igen på morgonkvisten... Totala motsatsen mot gårdagen. Igår var det strålande sol och idag var det blåsigt och snö. Det blev ändå samma sträcka, men lite lugnare tempo. Härligt att vara ute och få frisk luft och röra sig. Perfekt start på dagen!

Motion: Promenad 70 min
Styrketräning Ben: 5 x 20 benpress 160 kg, 3 x stående vadpress, 3 x 15 utfall i smith 30 kg, 3 x benspark 45 kg, 3 x sittande lårcurl 45 kg, 3 x liggande lårcurl 45 kg

Jag har handlat nytt kosttillskott idag!

Whey-100 proteinpulver och Omega 3. Killar döddsskönt i kistan!
(Observera att jag även lyckats ta kort så att jag fick med de enda sladdarna i hela lägenheten som hänger fult och syns. Bra jobbat!)

Helgens träning...

Helgens träning har blivit av mestadels tack vare min pojkvän som har släpat med mig både till gymet och ut på en springtur. Efter att ha shoppat ett tag i lördags, kollat in Sportshopen både i Tanumstrand och Grebbestad, så kände jag mig rätt matt och ville mest tillbaka till den goda lunchmåltid som jag visste väntade. Ihärdig som han är så blev det istället gymet först, precis som vi hade planerat, och vi fick till ett helt okej ryggpass. Gymet var däremot väldigt litet och det fanns begränsat med vikter och maskiner. Bäst är nog att köra nått av bröst/axlar/armar/mage när man är där, men det blev rygg. Fick bra kontakt i chinsmaskinen med dropset och i skivstångsrodden, samt övningarna för baksida axlar. Resten av övningarna kändes ganska kassa, men vi fick till ett pass i alla fall och det är alltid bra.

Igår skulle vi fortsätta på förra veckans succé med att börja söndagen med en löptur. Det var strålande sol ute och vi skulle springa vid havet. Härligt kan man tycka. Dock var det även -5 grader ute och jag blev totalt osugen. Jag blev i alla fall ivägtvingad och tyckte att de första 2,5 km var pest och pina. Det gjorde ont när jag andades och allt kändes värdelöst. Sen släppte det litegrann och gick bättre, men jag tycker ändå inte det var så trevligt att springa när det var så kallt. Kanske mest eftersom jag försöker suga i mig så mycket luft som möjligt i långa djupa andetag för att undvika att få håll... Men men, det gick helt okej. Gick några väldigt korta sträckor på slutet uppför de brantaste backarna (det var dessutom en väldigt kuperad runda.. jag som INTE gillar backar), men annars sprang vi hela tiden och det flöt på väldigt bra. 5,8 km blev resultatet. På eftermiddagen när jag kom hem så tog jag mig ut på en promenad i finvädret också. Det hade blivit varmare (+6) så det var riktigt skönt. Hade med puls-/gps-klockan och mätte min morgonsträcka som jag brukar gå... 7,7 km. Bra kämpat av mig på mornarna! Ganska aktiv helg ändå!

Just nu tränar jag rygg på ett för mig nytt gym


Utvärdering Dietvecka 12

Resultat: -0,8 kg

Jag är glad. Det blev ett bra resultat den här veckan och jag klädde faktiskt min tidigare lägstavikt även om det bara var med ett hekto. Nu är jag på rätt väg igen! Jag gick dessutom ner mer än de 0,6 kg/v som krävs för att jag ska nå mitt mål med -2,6 kg innan den 26:e november. Dessutom åt jag väldigt stor middag i söndags och en bit kaka efter det, veckans fusk med andra ord, men det har gått vägen ändå... Det är irriterande att se att det tar så lång tid att "rätta till" lite fuskande, men jag antar att en veckas fusk tar en vecka att få bort. Nu är förra veckans fusk borta från min kropp och nu är det nya fettreserver på min kropp som ska mosas, förstöras och tillintetgöras!

Den här veckan har det verkligen känts motigt. Jag har inte haft någon större lust att vara på diet och mest bara kunnat tänka på onyttigheter. Det har däremot inte varit särskilt svårt att följa dieten. Förutom middagen i söndags och en utelunch (där jag försökte äta vettigt) har det liksom gått av bara farten. Tur det. Annars hade jag nog inte pallat det hela... Nu när jag fick ett rätt bra resultat den här veckan så är jag mer sugen på att köra på. Heja hej!

Fick till bästa armpasset på väldigt länge idag!

Aaaaaaaaaaaaah vilket härligt pass det blev. Det trodde jag inte under eftermiddagen, kände mig nämligen trött, seg och utan energi. Det gick dock över när man kom till gymet och jag körde till och med mer än planerat. Så himla härligt när det blir bättre än man tänkt sig. =) Började med hantelcurl och jag gillar verkligen den övningen. Tar grymt bra! Mina vanliga 14 kgs hantlar var upptagna så jag fick köra med andra. Testade på 15 kg, men det kändes lite väl tungt så fick köra på 13 kg istället med superkontakt. Blev 4 övningar och bäst gick hantelcurlen och scottcurlen. Superhärligt! För triceps la jag in en övning som jag nästan aldrig kör. Har nog bara testat den 2-3 ggr förut, tricepsextension med viktplatta över huvudet. Tog väldigt bra och jag ska kanske köra den lite mer. Alla övningar för triceps tog superbra! Riktigt härligt när precis allting går bra. Till och med magövningarna tog väldigt bra. Avslutade med 15 jobbiga minuter på crosstrainern. Kändes som att mina ben blev till gelé, men jag härdade ut. Mycket bra pass, MVG! ;)


Motion: Promenad 70 min
Styrketräning Armar & Mage: 4 x hantelcurl 15-13-13-13kg, 4 x scottcurl 25,5-25,5-23-23 kg, 3 x cablecurl, 2 x bamsecurl, 3 x pushdowns 50 kg, 4 x rep över huvudet, 4 x tricepsextension med viktplatta 15 kg, 2 x enarmspushdown, 3 x situps, 3 x sned magmaskin. 15 min crosstrainer

För att hitta inspiration...

... brukar jag läsa bloggar, särskilt de dagarna det tar emot lite att äta nyttigt och gå till gymet. Gå till gymet tar iof inte emot särskilt ofta, men som bekant har jag ju ett rätt stort godissug. När "mina vanliga bloggar" inte räcker brukar jag spana in tjejerna som är med i Talangjakten i år. De får verkligen grymma resultat och kör fullt ut varje dag, och då borde väl jag orka lite till... Sen måste jag väl erkänna att jag gärna hade bytt plats med dem också, men nu ville det sig ju inte så. Här hittar ni dem ---> LÄNK.

I helgen ska jag bege mig till Bohuslän... mest troligt blir det även ett besök på Sportshopen i Tanum. Grym outlet av sprotgrejer. Jag vill ha ett par träningstights (helst ett par såna här fast med vita ränder), fodrade löpartights och ett par skor att gymma i. De jag använder i gymet nu är totalt utslitna. Dessutom är de alltid alldeles grusiga eftersom jag även använder dem som promenadskor. Tänkte därför hitta ett par fina skor att bara gymma i. De behöver ju ite va särskilt avancerade med dämpning och sånt ens en gång i och med att jag inte kommer springa i dem. Gympersonalen (och min väska) blir nog glada de också så slipper jag dra in ett lass med grus varje gång jag är där. Jag är min kärlek ska mest troligt även träna ett pass på gymet som ligger i närheten. Vi ska även ta med kläder att springa i. Kanske blir en riktig träningshelg... men mest så ska vi bara mysa och ha det gött!

Dagen har jag startat på ett strålande sett... Liten sovmorgon och sen en härlig morgonpromenad i solskenet. Inte knatat sen i måndags så det var riktigt skönt. Ska slappa heeeeela dagen och sen blir det gymet vid 18! Armar och mage. Can't wait! =)

Några frågetecken så här på vilodagen...

Varför är det så mycket folk på gymet nu för? Hela den här veckan har det varit smockfullt... Måndagar brukar iof alltid var alite mer än vanligt, men jag var till och med tvungen att köa för att få ett skåp att låsa in mina grejer i, ett tag dessutom... Nästan samma sak igår, och knökfulla klasser och massor av folk på gymet. Flera ggr var jag tvungen att fråga om folk hade många set kvar, och fick samma fråga ställd till mig några ggr. Jag trodde sånt här bara hände efter nyår och strax innan sommaren... Har folk plötsligt gått och avgett novemberlöften eller vad händer?

Varför har min motivation till att fortsätta dieta gått och dött?
Jag har känt mig hyfsat peppad hela tiden fram tills förra veckan och nu känns det som att jag inte alls har lust. Det känns dessutom som att jag har blivit en total degklump, som att dieten inte funkar för fem öre och det enda jag kan tänka på är min ätardag på fredag kväll-lördag. Jag tänker på godis. Jag tänker på hur det skulle va om jag åt godis varje dag... fast egentligen är det inte alls nått jag vill. Jag vill gå ner några kilon till, hålla den vikten och äta måttligt med godis. Varför är det så lätt att gå upp i vikt och så svårt att gå ner? Nått som jag hoppas får igång min motivation igen är ett strålande resultat på fredags vägning men just nu känns det tveksamt... det slank ner en liten tårtbit i söndags nämligen... Det känns ännu mer tveksamt att jag kommer nå mitt mål om -2,6 kg tills den 26:e. Jag ska försöka bita ihop. Hur svårt kan det va egentligen?

Är det bara jag eller är Anna Anka rätt vettig i sin träningsfilosofi? Inte allt kanske, men ändå betydligt bättre än vad jag först fasade när jag hörde talas om programmet...

Godiset från någon ätardag sen... det enda jag kan tänka på... =S


3 godkända övningar and then some...

Fy, igår var jag trött, seg och otroligt hungrig hela dagen. Jag ville helst ligga i soffan under filten hela dan, vilket jag också gjorde större delen av dagen. Men som sagt blev det ridning på morgonen och sen på kvällen så blev det gym. Det blevett okej pass. Själva bröstpasset kändes sådär. Jag kände mig ganska svag i bänkpressen och ostadig i hantelpressen, samt att jag inte hade nån större lust att fortsätta köra bröst. Men 3 godkända övningar blev det och det är ju bra. För axlarna blev det samma pass som förra veckan eftersom jag fick sån bra träningsvärk av det då. Annars tycker jag att det är ganska svårt att få träningsvärk där om jag inte haft ett träningsuppehåll, men nån gång ibland sker det ju. Bäst av axelövningarna tog sidolyften, men den där axelpressmaskinen är vekligen bra den också. Grym!

Nej, nu ska jag bege mig ner på stan på MQs medlemsdag kl 7-10. Idag blir det bara ridning som motion. Vilodag med andra ord. Känns rätt bra. Jag behöver samla energi.

Motion: Ridning
Styrketräning Bröst & Axlar: 4 x bänkpress 50-50-50-40 kg, 3 x sned hantelpress 16 kg, 3 x flyes i CC, 4 x axelpress i maskin 30 kg, 3 x sidolyft med cable, 3 x press bakom nacken med skivstång 22 kg, 4 x sidolyft med hantlar 8-8-6-6 kg

Som den hemmafru jag är...

... så gjorde jag lite hemmafrusysslor igår, även om jag normalt sett är mer en sån hemmafru som knappt utför några hushållssysslor. Eftersom jag har frysen fullpackad med älgkött som måste ätas upp innan jul då det blir påfyllning med nytt så var det ju väldigt lägligt att BODY hade massa recept med vilt i det senaste numret. Jag bestämde mig för att testa viltfärsköttbullarna. De blev ganska goda, men inte mer än så. Rätt torra (men sen så är ju älgkött väldigt magert också) och lite mer smak hade nog inte skadat... tycker jag, som iof är väldigt kritisk till mat jag lagar. i vilket fall som helst så känns de hundra gånger mer nyttiga än Mamma Scans "köttbullar" , det är roligt att testa på nytt, bra med variation till köttfärsen och jag har några portioner kvar som kommer hålla mig mätt framöver. Thumbs up!


I väntan på träningsvärken...

Igår blev det mycket motion... promand, ridning och träning. Tanken var att det skulle bli samma idag, men nu regnar det redan ute trots att det inet skulle börja förrän kl 13 så jag väljer att stanna inne istället. Promenera kan jag u göra en annan dag. Stallet har jag redan hunnit med eftersom jag var där redan kl 8 imorse. Duktigt av mig!

Det var kanske inte det mest optimala upplägget att gå direkt från ridningen till ett benpass. Jag kände mig lite småtrött i benen från start och det märktes ganska mycket i knäböjen då jag inte orkade särskilt många djupa (4 st på 60 kg, brukar kanske vara 7-8). Istället så körde jag några inte lika djupa utan tills låren var parallella med golvet för att pressa ut det sista i benen så att jag ändå fick typ 10 reps per set. Fick dock ingen vidare kontakt och kände inte att det tog. Nått som däremot tog bättre var knäböjen. Är ganska glad över att jag bara kan bita ihop och fortsätta pressa 10 reps till fastän jag egentligen känner mig slut och det bränner vid 15 rep. Härligt! Det var väl egentligen benpressen och utfallen som tog bäst. Den lätta smitmaskinen var upptagen så fick köra på den tyngre där stången väger 30 kg, så jag körde utan extra vikter på 12 reps per ben i varje set. Tog hur bra som helst och jag känner hur träningsvärken i rumpan börjar smyga sig på... Hurra!

Motion: Promenad 70 min, Ridning
Styrketräning Ben: 4 x knäböj i smith 50-60-60-60 kg, 3 x stående vadpress 115 kg, 4 x 25 benpress 180 kg, 3 x liggande lårcurl 45 kg, 3 x sittande lårcurl 40 kg, 3 x utfall i smith 30 kg, 3 x benspark 40 kg

Nu drar jag till stallet för en ridtur...Det blev en härlig promenad i höstvädret innan lunch. Fina färger ute nu! Men nu drar jag till stallet för en ridtur. Härligt härligt!Helgen lite mer detaljerat, bland annat...

Det blev träning i lördags. Det där extrapasset som var istället för benpasset som jag flyttat tills idag. Ett riktigt bra pass blev det dessutom. Ja, så klart, när jag började med att göra 3 riktiga chins så är dte klart att det belv ett bra pass. Sen stod jag tydligen och sken som en sol, men jag var ju överlycklig också! =) Fortsatte med dropset i chinsmaskinen. Tog jättebra faktiskt och jag ska nog köra det nästa gång också. 1 set = 3 vikter. Annars känns det verkligen som att jag fått till ryggträningen bra nu på sistonde. Jag får grym kontakt i roddövningarna nästan j'ämt och om inte handen krånglar så får jag rätt bra kontakt i latsövningarna också. Superbra, för jag har alltid tyckt att det varit svårt att träna rygg...

Efter att ha ätit på rejält både fredag kväll och lördag så begav jag och min pojkvän oss ut och sprang igår morse. En sak som är bra med att äta på tok för mycket är att det funkar finfint att springa innan frukost för man har förtfarande energi kvar i kroppen av allt överskott man ätit dagen/dagarna innan. Vi gav oss ut och GSP-träningsklockan var med så det gick att se hur snabbt och långt vi sprang. Höll en ganska jämn hastighet på 5:45 min/km och det blev 6,2 km så jag har mätt upp rätt sträcka innan när jag suttit och mätt på internet. Wophoo! Jag kunde dessutom springa hela vägen, även uppför den seeega uppförsbacken på slutet. Superbra och ett härligt sätt att börja dagen på.

Annars känns det faktiskt som att min diet går åt skogen... Det känns snarare som att jag blir degigare och degigare, fettigare och fettigare. Jag hade visserligen en "paus-vecka" den här veckan, men det känns som att det bara fortsätter uppåt hela tiden. Jag ska väl vänta tills på fredag och se vad vågen visar då men just nu känns dte inge bra alls. Jag hoppas att det bara är inbillning, men tvivlar på det... =S

Jag hade tänkt börja dagen med en morgonpromenad, mennär jag gick utanför dörren så regnade det... Då var dte bara att vända in igen och äta frulle... Blir nog en promenad innan lunch istället. Efter lunch åker jag till stallet och rider. Den här veckan blir det ridning måndag, tisdag och onsdag. Superskoj! Ikväll blir det där benpasset äntligen av! =)

RSS 2.0