Trötta armar på Valborg...

Idag fick jag nog faktiskt till det bästa armpasset på länge. Kunde gå från gymet och känna mig nöjd! Jag höjde vikten till min tidigare vikt i hantelcurlen och det kändes väldigt bra. Jag har kanske kört lite för lätt där på sistonde men samtidigt har jag ju känt mig svag i och med underskott i maten. Nu åt jag ju extra mycket igår så jag hade nog lite mer att pressa på med. Jag fick fktiskt superbra kontakt i hantelcurlen vilket jag inte fått på mycket länge. Hurra! Scottcurlen gick bra och bamsen likaså. Den är så härlig för jag får sån otroligt svidande känsla på slutet. Även triceps gick väldigt bra. Jag fick superbra kontakt i egentligen alla övningar, men bäst var nog frenchpressen som sved riktigt ordentligt. Där sänkte jag vikten till 27 kg och det var nog helt rätt för dagen och i och med att det var övning nummer 2. Avslutade passet med att köra lite chins i chinsmaskinen, den där man kan plocka bort vikt från sig själv. Plockade bort hela 35 kg och körde på i fyra sviiiidande set. Bra avslutning på passet. Trötta armar och lite bonusträning för ryggen. Jag är som sagt nöjd. =)

Nu ska jag vara ute i solen ett tag innan Valborgsfirande börjar. Imorn är det vår på riktigt!

Motion: Promenad 70 min
Styrketräning Armar: 4 x hantelcurl 14-14-14-12 kg, 3 x scottcurl 25,5-25,5-23 kg, 4 x bamsecurl, 4 x pushdowns 25-25-20-20 kg, 4 x frenchpress 27 kg, 3 x rep över huvudet 15 kg, 4 x lätta chins -35 kg

Vilodag(ar)

Igår hade jag en vilodag. Det kändes lite ovanligt att kliva upp sent och den dessutom inte ha nått som man ska iväg till på kvällen. Nu satte jag mig ändå på motionscykeln en timma men ändå... Det var rätt skönt, även fast jag egentligen var träningssugen. =)

Idag blir det också vila, trots egentligt träningssug. I eftermiddag blir det nämligen en avskedsafterwork till två tjejer som jag varit chef för som jobbar sin sista dag. Kommer bli superbra väder och vi ska sitta på en takterrass från i solen. Kommer att bli grymt!

Nått annat som är grymt är att jag har startat dagen med en hotellfrukost. Grymt god frukost på Scandic Rubinen och de hade verkligen allt man kunde önska och lite till. Jag hade kanske tankar om att vara lite restriktiv med maten men de försvann när jag såg allt gott! Nu sitter jag här proppmätt istället och dte är en liten obehaglig känsla men så kan det va. Grymt gott och vi ska dit snart igen! =)

En strålande dag...

Idag började jag dagen på ett strålande sätt... 60 min på motionscykeln. Härligt!

Även ett strålande träningspass. Jag var inte ovanligt stark och det gick inte ovanligt bra men det kändes bra och jag kände mig ganska peppad. Jag var riktigt sugen på bänkpressen också! Inget nytt rekord där men jag känner mig säkrare och säkrare på 60 kg. Första gången jag testade var det mest som en chansning men nu vet jag att jag säkert får upp 2 reps i alla fall. Jag vill köra tung bröstträning nu ett tag så därför börjar jag alltid med tung bänkpress. Det är den bästa övningen. Sen blir det 1-2 tunga övningar till och 2 lätta på slutet, oftast flyes. Ett pefekt bröstpass. Jag vill få fram så att man kan ana lite definition av bröstmusklerna och i issa vinklar har jag det nu på "bra" dagar... =) more to come! Bröstträningen gick som sagt bra men mage har jag sån träningsvärk i sen i måndags så det var svårt att känna nått annat än konstant värk när jag gjorde mina övningar... Jag gjorde 3 st i alla fall och får hoppas att det tog lite åtminstonde! =) bra pass!

Motion: Cykel 60 min
Styrketräning Bröst & Mage: 4 x bänkpress 60-60-50-50 kg, 3 x sned hantelpress 18 kg, 3 x bröstpress i maskin 50 kg, 3 x flyes i CC, 3 x magmaskin 43 kg, 3 x pecdec 28-28-21 kg, 3 x benlyft, 3 x situps

Perspektiv

Igår köpte min pojkvän nytt kosttillskott till oss... Vitargo, alltså snabba kolhydrater som vi ska ta direkt efter passet som ska sugas upp av musklerna och ge snabbare påfyllning och återhämtning i musklerna (min egen supervetenskapliga beskrivning). Känns roligt och spännande! Jag gillar kosttillskott. För tillfället äter jag 5 kosttillskott på träningsdagar, plus vitaminer och omega 3. Det blir BCAA och PWO innan träning, BCAA, proteinpulver och vitargo efter träningen och sen caseinprotein innan läggdax. Det är en hel del. Framför allt så är det en hel del för någon som sa att "hon skulle minsann aldrig ta sånt där pulver" och "det är ju bara idioter som dricker pulver". Men tji fick jag alltså! =) Igår stötte jag på en sån tjej efter träningen. Jag, min pojkvän och en vän stid och pratade om det här nya tillskottet och tjejen sköt in med "vad är det för fel på potatis?"... Självklart kan jag motivera användandet av varje kosttillskott för annars skulle jag inte använda dem... MEN... Jag måste erkänna att jag tycker att man blir lite uppfuckad i huvudet av det här... Hela kosttillskottsdjungeln, träningsteori, vad är bäst m.m. Jag anser till exempel inte att jag har tränat när jag har avverkat en timme på motionscykeln och bara det är ju lite knepigt egentligen. Vet inte riktigt vart jag ville komma, men jag ville nog bara säga att det är lite tokigt i alla fall! =)

För övrigt hittar ni ett väldigt bra inlägg här: Bra inlägg

Bra ryggträning!

Idag var jag riktigt sugen på att träna. Rygg är roligt! Förut brukade jag tycka att det var det tråkgaste att träna i och med att jag verkligen aldrig fick någon kontakt, men nu när jag lyckas så är det riktigt kul! Idag blev det mest breddövningar med mycket latsdrag i olika varianter. Jag körde den första på normaltung vikt och de andra två övningarna på lite lättare. Det kändes bra! Fick riktigt bra kontakt i sista latsövningen, latsmaskinen. Sen kändes även T-barrodden riktigt bra. Jag körde tyngre än jag gjort förut, 25 kg på "stången" och fick superbra kontakt. Tyvärr kändes det inte lika bra i den vanliga rodden. Jag har inte kört den på evigheter så jag trodde att den skulle kännas riktigt bra nu när jag haft en paus ifrån den men icke... Får nog testa att köra den först så kanske det känns bättre... Allt så allt kändes det som ett bra pass och nu känner jag mig riktigt slut i ryggen! =)

Motion: Styrketräning Rygg: 3 x latsdrag 57 kg, 4 x t-barrodd 20-25-25-20 kg, 3 x latsdrag V-hantag 49 kg, 3 x latsmaskin 45-45-40 kg, 3 x rodd 40 kg, 3 x ländryggsmaskin 35-30-30 kg, 3 x ryggresningar

Filmer från dagens träningspass...


Jag bara rullar fram... =)


Av olika anledningar har det har inte blivit någon styrketräning för min del sen i tisdags så idag kändes det grymt att vara tillbaka på gymet... lite svullen efter allt påskätande men lika glad var jag för det! Mycket mat ger ju oftast ett mycket bra träningspass! =)

Jag stod lite i valet och kvalet för vad jag skulle köra... Skulle jag fortsätta där förra veckan blev "avbruten" eller början om på nytt... Eftersom axlar är mitt favvopass så var valet ganska lätt... Axlar it was! =) Det gick grymt bra. jag bemästrade 19 kgs hantlarna galant även idag. Höjde dessutom vikten i 2 set på militärpressen också och det kändes mycket bra. Hela axelträningen kändes grym! jag bytte ordning på de två baksideövningarna som jag körde och det gjorde nog att jag fick ännu grymmare kontakt i baksidan. Omväxling förnöjer heter det ju och det stämmer verkligen. Magträningen var också kul. Efter att ha läst i nyaste Body att det skulle vara så himla bra att rulla med ett hjul så testade jag och min pojkvän på det, dock på knä eftersom vi båda har lite kassa ryggar och det kändes påfrestande nog. Det var väldigt knixigt att få till men kommer garanterat att få träningsvärk imorgon. Får nog köra några gånger till innan jag får till den helt bra. Nu ska jag ut i solen! =)

Motion: Styrketräning Axlar & Mage: 4 x hantelpress 19-19-19-15 kg, 4 x militärpress i smithmaskin 31-36-36-31 kg, 4 x sidolyft med hantlar 10-10-7-7 kg, 4 x upprätt rodd 15 k, 3 x baksideflyes i CC, 3 x baksideflyes med hantel 6 kg, 3 x magmaskin 30 kg, 3 x hjulet


Att äta eller inte äta, det är frågan...?

Något som är bra att diskutera så här i påsktider är kanske ägg... särskilt med tanke på att jag fick en liten "uppläxning" här om dagen när jag tog fram min eftermiddagsranson på 3 st XL-ägg. Tydligen verkar de flesta inte "klara av" att äta fler än 1-2 ägg på raken och tydligen verkar de flesta vara övertygade om att det heller inte är bra för dem att göra det. Det här med att man inte ska äta mer än 1 ägg om dagen var faktiskt inget jag hade hört talas om förrän för nått år sen men placerade det snabbt i samma fack i mitt huvud som sån sorts information som t.ex. att potatis ger cancer. Dock har jag sett att väldigt många inom styrketräningsvärlden pillar bort äggulan (det godaste) när de äter ägg och istället äter en himla massa (och kastar onödigt mycket). I alla fall, helgens uppläxning bestod i en kortare föreläsning om att det under påsken gick bra att äta kanske uppemot 7 ägg men på daglig basis skulle man inte äta mer än absolut 1 ägg om man inte ville be om hjärt- och kärlsjukdomar. Jag kan tänka mig att det var något upprörande när jag slängde in att jag åt 5 stoooora ägg om dagen, varje dag... =)

Jag har i alla fall aldrig mått sämre av att äta många ägg varje dag i en lång period som jag gjort av att inte äta några ägg alls. Jag tror att det är gammal förlegad troende helt utan belägg. Ägg är gott helt enkelt och man kastar inte mat (gulan), punkt slut.

Fler personer som diggar ägg:
Träningslära - Ägg: ett fantastiskt livsmedel
Kostdoktorn - Snabbkurs i kolesterol
Foodmonitor - Varför skulle kolesterol vara farligt?
Man ska göra det man tycker är roligt...

... och det har jag inte gjort på sista tiden. Jag har känt mig trött, matt, orkeslös och allting har känts jobbigt eller tråkigt. Jag har känt mig konstant ledsen och som att det inte finns några glädjeämnen i livet över huvudtaget. Det har känts otroligt påfrestande. Därför krävs det ändring. I helgen har jag bestämt mig för att jag skjuter upp min tävlingssatsning. Det blir inget Alströmertrofén för mig i år, inte heller några andra nybörjartävlingar som går under sommaren utan jag satsar direkt på det som har varit målet hela tiden, nämligen Body fitness-tävlingen under Fitnessfestivalen i december. Det känns som ett jättebra beslut.

Det här satsningen har dock inte varit för intet utan jag får se det som så att jag har lärt mig mycket om mig själv, kroppen och hur jag och en diet fungerar, vad som passar mig och vad som inte gör det. Det känns ju så klart alltid tråkigt att inte slutföra ett mål men jag får tänka som så att det huvudsakliga målet är detsamma. Alströmertrofén var ett träningstillfälle för mig som jag nu blir utan på vägen... så kan det gå.

Förutom att jag mått dåligt så är en annan anledning att jag inte vill fortsätta att jag inte tror att jag kommer hinna komma i den tävlingsform som jag vill ha. Jag har ingen lust att göra något "halvdant" och att stå på tävlingsscenen utan att vara i tävlingsform känns inte som ett alternativ för mig. Jag hade en bra plan och jag tror att jag hade lyckats om jag hade fortsatt på den banan men man hör så mycket från alla håll och kanter hela tiden så i alla fall jag blev förvirrad och fick aldrig någon riktig klarhet över vad som var rätt. Tyvärr ändrade jag mitt upplägg från min ursprungliga plan och vad jag trodde på och det var nog dumt eftersom det bara skapade förvirring och stress. Men, det är lätt att vara efterklok... =)

Nu är i alla fall tanken att jag ska gå på en diet med högre energiinnehåll där jag ska hitta en bra balans mellan träning, cardio, och framför allt maten. Att hitta en kost som är behaglig att ligga på varje dag där jag känner att jag inte behöver göra stora utsvävningar särskilt ofta, dvs en kost där jag slipper känna att jag måste hetsäta emellanåt. Det känns grymt roligt och jag är väldigt peppad på både träning och kost!!!!

Glad Påsk alla fina läsare...


Ingen träning igår...

Massagen igår var superhärlig. Hela kroppen blev knådad och min massör var jätteduktig. Ska nog försöka komma tillbaka dit lite titt som tätt... Jag hade ju planerat att åka till gymet direkt efter att jag hämtat min pojkvän på tåget vid halv 8, men efter att jag kom hem från massagen dog min energi verkligen ut. Blev trött och hungrig, vilket inte ens middagen rådde bot på... Så jag avstyrde träningen. Skulle "bara" träna armar så kändes som att det gick bra utan. Istället blev det jobb hemma i soffan och lite tv innan det var dax att sova.

Igår kväll och idag känns som riktigt pissiga dagar. Jag är totalt omotiverad, trött, orkeslös, matt, hungrig och allmänt less. Det känns ungefär som att jag bara vill lägga mig ner och dö. Så har det känts för det mesta på sistonde. Tyvärr är dipparna många fler än de dagar/stunder då allt känns bra. Life sucks just nu. Tur att det är långhelg snart!

Strax drar jag på massage...60 min helkroppsmassage känns helt rätt idag! =)


Det ska bli så himla skönt. Det är jag verkligen värd! Ikväll väntar dessutom ett armpass på gymet och det kommer gå grymt bra! =) Pepp, pepp, pepp. Snart är det äggdax! Mumma!

Bröstträningen är rolig igen. Tungt ska det va!

Helt okej träningspass idag. Jag var kanske inte riktigt så stark som jag ville men det kändes ändå bra. Jag ville gärna klara av de där 3 repsen på 60 kg i bänkpressen som jag var såååå nära sist men tyvärr blev det bara nära 2 st idag. Med tanke på att det var dagen efter en laddningsdag jag nästan fick upp 3 reps och idag "bara" är dagen efter en vanlig dietdag så var det kanske inte så konstigt att det inte blev några nya rekord men man vill ju alltid bli starkare ändå. Bänkpressen kändes bra. Fick hjälp så att jag låg kring 4-5 reps vid varje set, alldeles lagomt i mitt tycke. Hantelpressen körde jag djuuuupt och det kändes bra. Kontaktmässigt så var flyesen bästa övningen. Där brände det rejält. Sista setet i den övningen körde jag riktigt lätt och fick det verkligen att svida. Ritkigt grym bröstträning med andra ord. Magträningen gick också bra. Jag fick okej kontakt i första övningen och sen blev den riktigt bra i den sista. 2 övningar kändes som att det räckte i och med att jag kör mage 2 gånger i veckan nu, samtidigt som bröst och som axlar.

Motion: Promenad 70 min
Styrketräning Bröst & Mage: 5 x bänkpress 60-60-60-50-50 kg, 3 x sned hantelpress 17 kg, 4 x flyes i CC, 3 x bröstpress i maskin 40 kg, 3 x flyes nedifrån i CC, 3 x magmaskin, 3 x magmaskin

Likt Jesus på vattnet...

... så skred jag fram imorse när jag var ute på en morgonpromenad(!). Haha, nej då... men en morgonpromenad var jag ute på i alla fall... den första på jag vet inte hur längre. Länge helt enkelt. Jag och pojkvännen var ute och gick i promenadtempo, ej powerwalktempo som jag föredrar, i 70 minuter utan att jag kände en tillstymmelse av smärta någonstans. Wooohooo! Men nu blir det paus i gåendet några dagar för att vara på den säkra sidan. Bättre att spara det tills i helgen då jag inte har några andra alternativ (förutom att frakta med min motionscykel då) än att använda mina överkänsliga ben till det de är skapta för... 

Vädret var underbart imorse och det är verkligen härligt att gå på morgonen... man slipper allt folk. Går man i Slotsskogen på dagen så är det ju att likna med att köra bil mitt i stan i rusningstrafiken. Trafiken också, man slipper stanna vid rödljus på morgonen. Många fördelar! =) Tyvärr såg det inte någe vidare fräscht ut imorse. Med solen och våren kommer även nedskräpningen. Folk som sitter och hänger i parkerna, dricker öl, grillar och har det härligt men som inte plockar bort efter sig. Det såg faktiskt rent bedrövligt ut i vissa delar. Ett tjockt lager med skräp... så här tidigt dessutom. Tänk hur det kommer se ut i maj... =S men men, promenaden var härlig i alla fall! =)

Grymt bra ryggträning =)

Fy, idag på eftermiddan kände jag mig både trött, matt och kraftlös... Jag är väl på väg in i dietstadiet igen vilket är bra. Omställningarna är jobbigast men snart är jag inne i vanan igen.

Jag var inte så peppad på träning men träning blev det. Skulle köra chins först men det gick inte. Klarade inte ens att dra mig upp en endagång själv och då kändes det lite meningslöst. Gick istället till latsdraget och körde tungt där. Har kört väldigt lätt på den på sistonde för att jag fått bättre kontakt så men idag satt kontakten på de tyngre vikterna också. Häääärligt! Roddövningarna får jag dock köra rätt lätt på för där försinner kontakten lätt. T-barrodden kändes grym idag. Var ett tag sen jag körde den nu och det är nog bra att ta pauser så där ibland. Känns så himla bra när man börjar med en övning igen sen, som idag. =) Det blev faktiskt ett grymt pass. Inga rekord eller så men grym kontakt och förutom chinsen så kändes det väldigt bra. Träningen går riktigt bra just nu! =)

Motion: Cykel 60 min
Styrketräning Rygg: 4 x latsdrag 56-56-63-42 kg, 4 x t-barrodd 20 kg, 4 x latsdrag V-handtag 49 kg, 3 x rodd i maskin 35 kg, 3 x latsmaskin 40 kg, 3 x ländryggsmaskin 30 kg

Nytt personbästa i hantelpressen...

idag gick jag till gymet utan nån större förhoppning att det skulle gå bra. jag har visserligen laddat rejält med mat under de senaste dagarna men jag kände mig otymplig, seg och däst. Tji fick jag. Det blev nämligen nytt rekord, det andra för dagen. Min pojkvän sa att det var lika bra att jag körde rejält tungt idag när jag ändå hade så mycket energi i kroppen så det var bara att lyda. Testade på 18 kgs hantlarna när jag normalt kör på 17 och de kändes ju bra så det var lika bra att höja lite till... 19 kg, en omöjlighet trodde jag... men icke. Fick till 2 st bra set på ca 4-5 reps. Väldigt bra och helt klart min vikt för dagen. Att köra lättare än så hade ju varit "för lätt" i mitt tycke men jag är osäke rpå om jag hade höjt utan peppningen. Det tråkiga är bara att jag får inte upp varken 18 eller 19 kgs hantlarna själv till startläge så jag är beroende av hjälp... men det har jag ju iof nästan jämt ändå. =) Resten av passet var också grymt. jag var stark, hade bra kontakt och fick sjuk pump. Fick sån kramp i musklerna på slutet att det var helt otroligt. Fick stå och hålla i dem... Haha... Lustigt! Grymt pass! =)

Motion: Cykel 60 min
Styrketräning axlar & mage: 4 x hantelpress 18-19-19-15 kg, 4 x sidolyft med hantlar 10-10-10-7 kg, 4 x militärpress i smithmaskin 31 kg, 4 x sidolyft med cable, 4 x baksideflyes i CC, 3 x situps på lutande bänk, 3 x benlyft, 2 x magmaskin

Hur snabbt går det att tappa 7 kg?

Imorse stod vågen på +7 kg från tidigare lägsta notering. På 4 dagar. Gaaaalet! Eller egentligen kanske inte med tanke på vad och hur mycket jag ätit. Jag ser ut som en flodhäst just nu och känner mig därefter. Mina ben väääärkte imorse när jag cyklade (nytt längsta rekord på 1 h) antagligen för att de var så fullproppade med vätska för det kändes som att de skulle sprängas. Är huvudet dumt får kroppen lida, helt klart sant!

Nu till det roliga. Hur snabbt tror ni att jag blir av med mina nyvunna kilon? Hur snabbt går det att tappa 7 kg? 3 dagar? 1 vecka? 2 veckor? 3 veckor? Vi får se.... =)

Nu drar jag till gymet och mosar axlar... =)


Några dagar i "fel" riktning....

... är vad jag haft de senaste dagarna. Onsdag, torsdag, fredag och lördag. Jag har inte gymat, jag har inte hållt dieten och jag har inte kört min cardio. Istället har jag slappat, vräkt i mig allt jag kommer över och lite till och haft stora tvivel på om jag ska fortsätta med min satsning mot alströmertrofén eller inte. Imorse låg vikten på +5 kg från min tidigare lägsta notering under dieten och jag känner mig som en flodhäst. Hela jag är uppsvälld, till och med i ansiktet och det känns jobbigt att röra mig. MEN, idag har jag bestämt mig för att fortsätta. Idag är det exakt 8 veckor kvar till tävlingen och jag kommer få jobba arslet av mig men det är vad som kommer att ske med start imorgon. Ikväll tar jag det lugnt och äter gott. Imorn börjar allvaret.

Hypokondriker?

Jag har självdiagnostiserat mig till (kronisk) kompartment syndrom och inte benhinneinflammation. Fuck! Inte roligt alls men efter några dagar utan någon fysisk aktivitet över huvudtaget så känns det lite bättre i benet i alla fall... men ändå... Inte bra, nej nej.

Dessutom känns det skrämmande välbekant när jag läser:Min favoritlåt att träna till just nu


Okej, det är nog favoritlåten just nu. Punkt. Funkar för alla tillfällen.
I love it! Den är grym!

Armträning

Igår blev det träning lite senare än vanligt, nämligen kl 19. I och med att jag äter mitt mellanmål vid 16 så kändes det som lite för lång tid gått så jag fick stödfylla på med lite nötter tillsammans med min PWO. Det gjorde susen för det blev ett ganska bra pass faktiskt. Inga hisnande vikter men lugnt och sansat och jag försökte pressa ut det sista hela tiden. Det kändes bra. Körde även några väldigt lätta set chins med hjälpvikt som avslutning i hopp om att de gör min rygg bredare. Grym kontakt och bra bonusträning. =) Inget särskilt märkvärdigt träningspass i det stora hela, men allting kändes bra och jag är nöjd. Ytterligare ett av veckans pass som jag kan bocka av. =)

Motion: Cykel 60 min
Styrketräning Armar: 3 x hantelcurl 13 kg, 3 x scottcurl 23 kg, 3 x bamsecurl, 3 x pushdowns 25-25-20 kg, 3 x frenchpress 27 kg, 3 x rep över huvudet 15 kg, 4 x chins med hjälp -35 kg

Idag känner jag mig riktigt huslig! =)

Jag har redan förberett middagen... eller mat som räcker till flera portioner till och med. Har gjort kålpudding... En till mig med begränsade kalorier och en till pojkvännen utan att räkna kalorier. 600 kcal inehåller min och ger mig 2 portioner á 300 kcal. Perfekt! De ska bara in i ugnen ett tag sen men det fixar sig när vi duschar. Piece of cake! =)


Mina dryckesvanor...

På sistonde har jag varit väldigt duktig. Senaste året (åren) har jag druckit väldigt mycket läsk och nu under dieten har det blivit minst 1 Pepsi Max om dagen... men när jag la om kosten till mer lchf-stuk så bestämde jag mig för att skära ner, mestadels för att inte rubba ketosen men även för att jag intre tror att det är särskilt nyttigt att hälla i sig massa sötningsmedel, kolsyra och allt annat som finns i läsk. Det har gått grymt faktiskt. Istället för 1+ läsk om dagen så har det blivit en läsk i veckan, om ens det... men i helgen så halkade jag dit igen. Jag drack läsk fredag, lördag, söndag och måndag... men nu får det vara slut!

Nått annat som jag har brörjat dricka på sistonde är te. Tar en stor kopp till frukosten och en stor kopp efter lunch på vardagarna för att hålla mig mättare. Riktigt gott och skönt att bli varmt i magen. =) Däremot fick jag en liten chock när jag kollade teförpackningen. Te innehåller tydligen ca 4 kcal per dl drickfärdigt te...(!) Jag har alltid trott att te var likställt med vatten, men tydligen inte. Visserligen är det inga mängder som gör att jag kommer hålla mig borta från det men det var verkligen inget jag hade räknat med eller ens trott... ja, man lär sig nått nytt var och varannan dag! Favoriterna nu är Vanilj och African Roibos!

För övrigt kan jag meddela att jag endast druckit alkohol en gång i år... en gång sen juldagen till och med... och den enda gången var det bara några få glas vin, ingen partykväll. Renlenadsmänniska here I come! =) Haha... nej, men tills efter tävlingen blir det uppehåll i alla fall! =)

Formcheck Rygg 10/4 2011

Jag ser faktiskt inte nån större skillnad mot den senaste bilden.
De tidigare formcheckarna på ryggen hittar nu här och här.
Jag tycker nog att jag stod snyggare sist. =)


Nytt personbästa i bänkpressen!

Gammal bild i bänkpressen

Woohooo! Nytt rekord! Idag klarade jag 2 st reps på 60 kg i bänkpressen och den tredje gick med nästan ingen hjälp alls. Så himla härligt! Nytt personligt rekord! Det verkar ha gjort susen att slappa i bröstträningen för jag är tydligen starkare nu än förut! 5 set bänkpress och jag klarade i alla fall 1 reps på 60 kg själv varje gång och sen pumpade jag på lite på 50 kg. Tung bänk och tung bröstpress. Häääärligt! Låg på ca 4 reps per set i bröstpressen. Det är antalet som är "tungt" för mig men jag har märkt att många kör på 6-8 reps som sin tunga träning. Alla är vi olika! =) 2 tunga övningar för bröst och 2 lättare mer pumpövningar. Finfin träning! =) Sen försökte jag köra tungt med magen också men det tycker jag är rätt svårt... Men jag tror att det gick rätt bra... Jag gick i alla fall från gymet nöjd, mycket nöjd! =)

Även cyklingen imorse gick väldigt bra. Jag var inte så supersugen på att kämpa utan mer bara få det överstökat men efter ett tag så kom jag in i det och körde på och nådde precis till mitt tidigare rekord. Svetten sprutade! Sååå skönt att få svettas ordentligt. Det känns som att man rensar huden lite då... man får lite gratis skönhetsvård! =)

Motion: Cykel 60 min
Styrketräning Bröst & Mage: 5 x bänkpress 60-60-60-50-50 kg, 4 x bröstpress i maskin 55-55-50-50 kg, 4 x flyes i CC, 3 x pecdec 21 kg, 3 x magmaskin 35 kg, 3 x situps på lutande bänk, 2 x benlyft

Det svåra är inte att hålla en diet...

... utan det svåra kommer när man INTE håller sig till dieten. Konstigt kan man tycka... men egentligen inte. Hur svårt är det att veta exakt vad och när man ska äta? Du behöver inte tänka, kroppen vänjer sig, man känner sig nöjd, har sina glädjestunder (måltider) med jämna mellanrum varje dag och allting känns helt okej. När man sen ska äta någolunda fritt så börjar kroppen skrika efter näring. Igår åt jag mer av min vanliga dietmat (alltså råvaror som är tillåtna i min vardag men i större mängder) och trots en större lunch blev jag vrålhungrig på eftermiddagen. Trots stort mellanmål var jag vrålhungrig direkt efteråt. Jag ville ha allt jag kom över och kände mig totalt utsvulten även efter direkt middagen och mitt kvällsmål.

Idag är jag väääldigt hungrig och dessutom sugen på allt möjligt (ok, mest choklad och mackor). Har varit väldigt nära att gå och köpa både baguette och choklad hela förmiddagen... men istället blev det 2 st Pepsi Max nu efter lunch. Hade jag inte ätit mer igår hade jag säkerligen känt mig både mätt och nöjd igår, mätt och nöjd idag och dessutom sluppit det här fruktansvärda begäret. Värt det eller inte, vet inte men tror det är vettigt... 

Jag antar att det är kroppens naturliga överlevnadsmekanismer som sätter in... Jag befinner mig ju ändå i ett stadie av svält och kroppen anpassar sig till det. När den inser att det finns tillgång till mer mat så försöker den väl intala mig att få i mig så mycket som möjligt. Precis kände jag igår också... och jag åt mer än planerat men det var bara bra mat allting så det känns bra... Nästa helg har jag planerat en dag med kolhydrater. Då blir det nog ännu svårare att "komma tillbaka" till dieten sen. Just nu vill jag (egentligen bara springa och köpa choklad) bara härda ut och vänta tills allt känns bra igen...

Grym söndagsträning

Idag är en superbra träningsdag. Började imorse med att jag cyklade snabbare än någonsom och klådde mitt rekord med 1,1 km. Känns verkligen kul att bli bättre och bättre på cyklingen... Första 15 min är en plåga med sen går det bra. Nu tittar jag på Biggest Loser samtidigt som jag cyklar. Imorse var jag vråååålhungrig så det fick bli frkost innan cyklingen... kanske därför som den gick så bra. =) Härligt var det i alla fall. Svetten sprutade.

Efter att ha tagit igen mig ett tag, fikat och väntat på att gymet skulle öppna nån gång så blev det träning. Rygg. Roligt pass. Jag var riktigt sugen på att försöka klå förra veckans rekord på chins, men där lyckades jag inte riktigt... fick bara till 3,5 idag.. men jag krigade på med 3 st set fria chins och 3 st där jag hade en bänk som jag tryckte mig upp lite med. Det blev faktiskt ett riktigt grymt pass även fast det inte ble några rekord... Superbra kontakt i båda roddövningarna. Det känns som att jag fått in bra teknik där nu. Okej kontakt i latsövningarna och jag kunde ta ut det sista i latsmaskinen på slutet. Ett snabbt, bra och effektivt pass... Nu är det bara att hoppas att ryggen växer därefter! =)

Motion: Cykel 60 min
Styrketräning Rygg: 6 x chins, 4 x cablerodd 60 kg, 3 x latsdrag 42 kg, 4 x maskinrodd 35 kg, 3 x latsmaskin 40 kg, 3 x ländryggsmaskin 35 kg, 3 x ryggresningar

Mina intryck a Battle of Scandinavia...

  • Många killar och tjejer i grym form. Jag vill också! och jag ska! =)
  • Riktigt roligt med så mycket träningsintresserat folk på en och samma plats!
  • Jag förstod mig inte på bedömningen i vissa av Body Fitness-klasserna... De jag tyckte var klart bäst kom väldigt långt ner och de som jag ansåg inte förtjänade en topplacering fick just en sån. Det är ett mysterium... Vissa placeringar höll jag med om, andra inte alls... Men så är det alltid med bedömningssporter...
  • T-walk vad nog bland det löjligaste jag sett... Jag förstår inte hur man kan införa nått sånt i något som ska föreställa en sport (även om jag tycker att bodyfitness är mer en utställning än en sport). Själva tanken med någon sorts prestationsdel är ju bra men när det hela verkar gå ut på att kasta med håret, gå snyggt/sexigt i högklackat och bete sig allmänt fjolligt tycker jag att hela poängen försvinner.
  • Thank God för att Body Fitness numera bara består av 2 ronder och att de inte är likadana... Mycket roligare att titta på!
  • Nu är jag ännu mer taggad på att tävla själv. Ska bli jätteroligt! =) Om 9 veckor är det jag som står där, på precis den där scenen. Tufft! =)

Battle of Scandinavia...

Nu drar jag och min prins iväg och tittar på Battle of Scandinavia!
(haha, såg precis att det står fel datum på bilden)

Dumma benhinnor som hindrar mig i allt!

I torsdags n'är jag gick till gymet tog jag ett felsteg... ett steg där jag satte ner foten liiiite hårdare än vanligt och givetvis straffar det sig på en gång. Benhinnan börjar värka som bara den trots att jag arit smärtfri rätt länge nu... Igår hade jag vääääldigt ont men det har aldrig påverkar min träning innan som det gjorde igår... Det gick ju tydligen inte att göra alla benövningar när man har sååå ont i benhinnan... Sittande och liggande lårcurl är t.ex. omöjligt i och med att man spänner sig lite i underbenen då och då gör det ont kan jag meddela... Inte heller benpressar där man sätter fötterna högt går nått vidare... Därför blev mitt pass igår inte roltigt som planerat, men jag lyckades ändå få till det bra. Körde inte supertungt i benpressen men tills det sved ordentligt. Bästa övningen för benen tycker jag! Den tar så himla bra. La även in en bröstövning på slutet bara för att få lite mer träning men annars kändes allt rätt bra... ja, förutom att jag var tvungen att hasa mig runt på gymet och släpa fötterna efter mig och gå oerhört försiktigt men det är sånt som händer. Det är i alla fall hårdvila som gäller för mina stackars ben nu. Inget promenerande. Lite surt för jag trodde äntligen att jag skulle kunna ta lite promenader i helgen... Det är ju sååå härligt och nu ska det ju a fint väder också... men men.. tråkigt att ETT steg kan göra så mycket...

Motion: Cykel 60 min
Styrketräning ben: 5 x benpress 240-280-280-280-280 kg, 4 x stående vadpress 142-142-142-97 kg, 4 x benspark 55-55-50-50 kg, 4 x bollrullningar för baksidan, 3 x pecdec 28 kg

Kaloriförbrukning...

Jag jobbar på en liten arbetsplats och just nu pratar vi mycket om mat, kalorier och träning. En kollega har precis gått med i Viktklubb på Aftonbladet för att nå sommarformen och en annan kämpar mot sockersuget. I viktklubb för du äta mer om du tränar och man registrerar hur mycket man rör sig och får en kalorikvot extra att äta. Den andra kollegan promenerar mycket och har en app på mobilen som mäter kaloriförbrukningen när han är ute... Själv cyklar/crosstrainar/löpbandar jag och håller koll på kaloriantalet, inte för att jag tror på det utan för att hålla koll på att jag håller samma intensitet som vanligt. Som sagt, det blir mycket kalorisnack helt enkelt... Ett väldigt intressant ämne om ni frågar mig. =)

Nu till saken... Det skiljer otroligt mycket mellan de olika mätsätten... Enligt mobilen så är en timmes promenad drygt 550 kalorier vilket enligt mig känns som sanslöst mycket... vilket viktklubb håller med om... Sen är det min nya vän, motionscykeln här hemma, som visar 120-130 kcal på en cyklad timma vilket inget annat mätsätt håller med om... Och till det intressanta... Vi har lite olika syn på hur man ska se på det här med kaloriförbrukning. Min promenadkollega anser att man ska ta den högsta siffran för att det känns bäst så och kompenserar därefter, min viktklubbskollega kör stenhårt på programmets siffror och jag räknar helst på så låga siffror som möjligt för att vara "på den säkra sidan". Nu räknar inte jag motionskalorier... men ändå.. Sen tror jag inte att någon av dem är helt korrekt heller då det säkerligen varierar från person till person.

Hur tänker ni kring det här?

Bra kontakt i axelträningen!

Grymt bra start på dagen med 60 min cykel... Jag gillar det nu! =) Mera cykel imorn.

Gick direkt till gymet efter jobbet idag. Skönt att slippa rusningstiden, även om det inte direkt var folktomt nu heller... Sen är det skönt att komma hem tidigt... kvällen känns sååå mycket längre! Träningen gick bra också. hade tänkt börja i smithmaskinen men båda var trasiga så fick bli den gamla hederliga hantelpressen. Körde inte lika tungt som vanligt och den kändes sådär faktiskt. Har träningsvärk i bröstmusklerna så kanske det påverkade... Militärpressen kändes bättre dock... Många set och mycket kontakt. Bäst kändes det däremot i sidolyften. Jag försökte hålla emot ordentligt på vägen ner och det gjorde verkligen susen. Grym kontakt. Kändes som att musklerna verkligen blev mosade, även baksidan. Häääärligt! Som avslutning testade jag en annan magmaskin som jag inte brukar köra för att jag inte gillar den... men nu fick jag till den bra och den var ju grym... Ble 7 st set där bara därför, rätt tungt. Hoppas på träningsvärk! =)

Motion: Cykel 60 min
Styrketräning Axlar & Mage: 3 x hantelpress 15 kg, 5 x militärpress i smithmaskinen 26-31-31-31-26 kg, 4 x sidolyft med hantlar 8-8-8-6 kg, 3 x upprätt rodd 15 kg, 3 x framåtlyft med hantel 6 kg, 3 x baksideflyes 6 kg, 3 x stående baksideflyes i CC

Såg några nyupptäckta blodådror idag... =)

I och med att jag valde att köra "bara" bröst igår och inte armar så var de kvar tills idag.. men det kändes lite futtigt att "bara" köra armar (iaf just idag) så jag ha in lite ryggövningar också som bonus... Började med chins som gick okej, sen så körde jag väldigt lätta chins på slutet med hjälp och fick grym kontakt! Nice! Armpasset gick också helt okej... Var väl inget som var strålande bra, men helt okej. Roligt att se när blodådror poppar fram både mitt på biceps och på ena axeln i hantelcurl. =) 3 övningar var blev det i alla fall för armmusklerna. Jag fick faktiskt rätt bra kontakt i hantelcurlen... men annars var nog bamsecurl bäst för biceps, som vanligt på sistonde... För triceps var enarmspushdownen bäst... men frenchpressen var väldigt tung så den tog nog där den skulle den med. Helt okej pass!

Annars har jag inte kört någon cardio idag alls... Funderar fram och tillbaka på hur jag ska göra... om jag ska ta det lugnt nu och nästan inte köra nån cardio alls för att ha extra mycket att kunna ta till på slutet... eller om jag ska köra på en behaglig nivå nu så jag slipper slita så hemskt på slutet... Svårt... alla säger olika så man blir förvirrad... Imorn börjar jag dock dagen med att cykla ett tag oasett vilket upplägg jag ska ha...

Motion: Styrketräning Armar: 4 x chins (3,5-2,5-2,5-2), 3 x hantelciurl 13 kg, 3 x scottcurl 23 kg, 3 x bamsecurl, 3 x frenchpress 29,5 kg, 3 x pushdowns 20 kg, 3 x enarmspushdowns, 3 x chins med hjälp -40 kg

Med några enkla klick...


.. så blir jag några böcker rikare och några kronor fattigare...
hade även tänkt beställa en bok om mental träning vid idrott som jag såg på nån blogg,
men glömde bort vad den hette och hittar den inte längre... Osis... men men...
nu är det bara att vänta med spänning!

Stark i bänkpressen!

Ett tungt bröst- och magpass stod på schemat idag. Var faktiskt länge sen jag körde bröst tungt. På sistonde har jag mest lalat omkring med lätta vikter och kört mååånga reps och försökt gå extra djupt i övningar och såna saker. Idag åkte vikterna på igen. Mitt PB i bänken är ju 1 reps på 60 kg och det gick finfint idag med... tror att jag hade klarat 2 st galant om min käre pojkvän inte varit lite för ivrig med passningen... men jag klarade iaf 1 reps själv varje set jag körde på 60kg och sen fick jag hjälp med några extra. Innan har jag bara klarat det en gång och sen direkt varit tvungen att sänka vikten... Det tar sig! =) Härligt att vara tillbaka i bänkpressen också! Körde sned hantel på tyngsta nåntin, 20 kg... men det kändes för tungt... så fick bli några set på 18 kg istället som kändes mycket mer rätt, iaf när det kom som andra övning. Jag får lite kramp i vänsterhanden när jag har tunga hantlar i den övningen så hade problem att hålla hanteln mot slutet av de tunga seten... Råkade tappa den när jag skulle lägga ner... ooops! Annars gick bröstdelen väldigt bra. Ingen vidare kontakt i bänk och press men grym kontakt i flyes. Blev riktigt slut! Magträningen däremot... Blä! Gick inte alls bra. Jag brukar oftast bara köra med kroppsvikt där eller rätt lätta vikter... Nu blev det tyngre och jag fick inte alls till så att det kändes bra... Har ni några tips? Eller tips på bra tunga övningar? Inget som involverar ligga på någon boll eller liknande!.

Nu håller jag på steker 1,1 kg biffar med fetaost i... Snaaaart middag! Mums!

Motion: Cykel 60 min
Styrketräning bröst och mage: 5 x bänkpress 60-60-60-50-50 kg, 5 x sned hantelpress 20-18-18-14-14 kg, 4 x flyes i CC, 4 x flyes underifrån i CC, 3 x magmaskin, 3 x mage med rep, 3 x höftrullningar

Idag är en pissdag helt enkelt...

... av anledningar som jag inte ens orkar, eller kan, ta upp. Jag hoppas att ett tuuuung bröst- och magpass kan råda bot på det ikväll. Här ska mosas muskler! I need boobs! Annars känner jag mig mest tjock och plufsig... Degig och tung. Inte kul alls kan jag berätta!

En sak har gått bra idag och det är cyklingen... Mitt vardagsrum är ju numera möblerat med en träningscykel som jag dessutom har cyklat på hela 3 ggr! Ni kanske inte förstår storheten i det hela men jag har i många år tillhört den skaran (jag antar att vi är flera) som hatar att cykla. Jag har undvikit att cykla till varje pris. Därför var det kanske en aning knepigt att jag valde just en cykel när jag skulle ha en konditionsmaskin till hemmet... men så blev det och det känns faktiskt jättebra. Första passet (i lördags) blev 30 jobbiga minuter... I söndags siktade jag på samma tid men blev positivt överraskad när jag orkade pressa på i 15 min till... Imorse blev det ytterligare en kvart. Grymt bra... Första 10 min är en plåga men sen är benen bortdomnade så då är det bara att köra på. Kör inte så supertungt motstånd men fullt tillräckligt för min del. Känns bra att kunna variera cardion lite... Att kolla på How I met your mother samtidigt som man cyklar gör det helt klart roligare! =)

Ett försök till posering...

Jag ycker att jag ser liten och klen ut men samtidigt för stor och plufsig... men det är (var) 10 veckor kvar och med träning, bättre posering och bättre form så blir det nog bra tillslut...


Matnyttigt från poseringsträning...

  1. Det är sjukt svårt att posera!
  2. Det är sjukt svårt att posera!
  3. Det är sjukt svårt att posera!
Det ska spännas här, slappnas av där, upp med den, ner med den, glöm inte det där, gör si och gör så... Och se dessutom ut som att det är fullständigt naturligt och det roligaste du vet! INTE helt lätt med andra ord! Att det dessutom känns som en nerv kommer i kläm i vissa poseringar gör inte det hela bättre... Men nu är det nöta som gäller. Poseringsträna en gång i veckan och gärna dra några poser efter varje styrkepass. Det ska sitta i ryggmärgen tillslut så att det faktigt kommer kännas fullständigt naturligt för mig! =)

Andra viktiga grejer är betydligt mindre cardio, ätardagar i behåll och att det kommer gå vägen. Känns också kul att höra att jag har bra vader, baksidalår, axlar och rygg (även fast jag tycker att de 2 sista kan förbättras avsevärt)... Men behöver få bättre klyfta så mer och tuuuung bröstträning, gärna efter ätardagen... och tung magträning. Jahapp... Det är bara att göra. Kanske låter knasigt men jag börjar med att äta extra idag! =)

För övrigt var det tufft att träffa en väldigt vältränad och musklig tjej... Jag kände mig liten och klen! Såna ser man inte så ofta och det tycker jag är tråkigt! Mer muskler till tjejerna! =)

F Y R A ! ! !

En aktiv morgon må jag säga... Först 45 min på cykeln till 2 st avsnitt av How I met your mother. Himla härligt faktiskt, eller härligt och härligt... Svettigt och jobbigt för benen kan man kanske säga... Sen blev det matlådefix och iväg till gymet. Jag klarade fyra chins idag. FYRA! och de var riktiigt bra dessutom! Woohoo! Nytt rekord! Sen kändes även de när jag använde en bänk bra. Bra kontakt helt enkelt. Fortsatte passet med den grymma roddövningen från förra ryggpasset. Den tog super idag med. Jag hade egentligen tänkt att köra 3 st "latsövningar" och 2 st "roddövningar" men det blev 3 st för båda och alla övningar kändes faktiskt väldigt bra. Jag fick mycket bra kontakt och blev rejält slut i musklerna. Ett superbra pass. Jag är faktiskt välidgt nöjd med det. Bästa ryggpasset på länge, eller nånsin!

Efter passet bestämde jag mig för att testa på benhinnorna lite och gick på bandet i en halvtimme. Gick endast på 6,4 km/h vilket var ganska behaglig fart och hade 3 graders lutning för att inte få lika hårda stötar för benen. Det kändes bra hela tiden men nu efteråt känner jag när jag spänner till att det inte är helt bra än... Mera vila, men det går även hand i hand med att jag ska dra ner min cardio nu.

Motion: Cykel 45 min, promenad 30 min
Styrketräning rygg: 6 x chins (4-2,5-2, sen resten med hjälp) 4 x cablerodd 55-60-60-60 kg, 3 x maskinrodd 35 kg, 3 x latsmaskin 40 kg, 3 x latsdrag V-handtag 42 kg, 3 x ländryggsmaskin, 3 x maskinrodd 35 kg, 3 x ryggresningar

Häääääärlig lördagsträning för axlar och mage

Grymt bra träning idag! Strax efter 10 var jag på plats på gymet för lite axelträning. Körde vanliga starten med hantelpress. Jag har kört mycket med passning senaste året då jag tränat med min pojkvän och jag tror att jag lagt mig till med olaten att ge upp för tidigt och inte riktigt pressa ut det sista eftersom jag ändå får hjälp... men nu har han varit skadad ett tag så jag har fått pressa ordentligt själv och det börjar verkligen kännas som att jag kan pressa på bättre nu... Jag kan sega upp en gång till vilket känns härligt. Precis det får jag till bra i hantelpressen! idag körde jag även militärpress i smithmaskinen vilket var en evighet sen sist... men den kändes superbra så jag ska definitivt ha med den övningen på nästa pass också. Höll väldigt bra tempo genom passet så hann med många övningar. Mina axlar kändes verkligen döda sen. Fick väldigt bra kontakt med baksidan också idag. Jag brukar iof få det nästan jämt men idag kändes det extra bra. Det var ett grymt pass helt enkelt! =)

Motion: Crosstrainer 30 min, Cykel 30 min
Styrketräning Axlar & Mage: 6 x hantelprss 17-17-15-15-13-13 kg, 4 x militärpress i smithen 26 kg, 3 x sidolyft i cable, 4 x sidolyft med hantlar 8-8-6-6 kg, 3 x upprätt rodd 15 kg, 4 x magmaskin, 3 x baksideflyes 6 kg, 3 x baksideflyes i CC

Tyngsta benpasset hittills! =)

Igår när det var dax för träning kände jag mig oerhört fräsch... Pigg, stark och utvilad och som att jag hade mycket energi. Jag antar att de senaste dagarnas vila har gjort susen. Resultat blev det också därefter för jag tog tyngre vikt än någonsin i benpressen. 310 kg! Efter fem stycken riktigt bra set ar mina ben rätt möra kan jag säga. Kände mig rätt slut i heeela benen. Finfint! =) Resten av passet flöt också på bra. Jag körde mina vanliga isolationsövningar och så körde jag även sittande benpress i en maskin där jag satte fötterna så högt jag kunde och ihop. Det tog finfint på rumpan! =) Det kändes som ett mycket bra pass allt som allt! Det är ju roligt att träna ben när man har energi till det! =) Efter styrka så körde jag 30 min amt, första cardion sen tisdags! =)

Motion: Styrketräning Ben: 5 x benpress 240-280-310-310-280 kg, 4 x stående vadpress 142-142-142-88 kg, 3 x sittande benpress 146 kg, 3 x liggande lårcurl 50-45-45 kg, 4 x benspark 55-55-55-40 kg,
AMT 30 min

Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här...


... men mitt godissug är faktiskt borta! Putsväck! Gone! Obefintligt!
Ja, nu ska jag kanske inte ta i. Jag skulle säkerligen tycka att det var väldigt gott att 
trycka i mig en godisskål liknande den på bilden, men jag känner absolut inget behov 
av det alls och det är inget jag går och längtar efter/tänker på. 
Jag tror faktiskt att det är första gången i mitt liv!


Konditionsmaskin hemma?

Nu när mina benhinnor krånglar så har jag börjar fundera på att skaffa någon sorts konditionsmaskin att ha hemma... som jag kan använda vid såna här tillfällen och sen när cardion måste utökas ännu mer... Smidigt att bara kunna kliva ur sängen och köra... Nu (med benhinnorna) är alternativet att släpa sig till gymet när de behagar öppna, ta med sig så man måste duscha där (vilket jag hatar) och vara beroende av en himla massa saker. Hade gått finfint om jag bodde mitt emot gymet som innan, men det gör jag inte längre. Samtidigt känns det också otroligt klumpigt och fult att ha en maskin ståendes hemma då vi inte har överdrivet mycket utrymme... men ibland har ju nöden ingen lag. Den åker ju bums i förrådet/blocket.se så fort tävlandet är över. 

Vad är då bäst? Crosstraineraktiga maskiner eller cyklar? Jag är väldigt kräsen med "kvalitén" på crosstrainers. Gillar inte när det är för kort rörelsebana och min bild av de hemmavarianter som finns är att de är rätt kassa och vingliga. Till cyklar då, jag gillar ju inte att cykla men kanske får bita ihop och köra på... Vad är då bäst där? En riktig spinningcykel eller en motionscykel? Någon som vet? Vad är skillnaden och hur påverkar den mig?

Jag tar även väldigt gärna emot alla tips om olika maskiner, hur det fungerar att ha en hemma, erfarenheter av hemmaträning m.m. Jag har verkligen ingen aning! =S

RSS 2.0