Träning istället för vilodag...

Jajamensan, imorse var jag ute och kutade... med pulsklockan dessutom. Bästa löpturen hittills då jag kunde springa hela tiden förutom i de två långa sega backarna där jag ändå hade planerat att gå. Riktigt roligt med pulsklockan också... Jag höll mig på en hyfsat jämn nivå med pulsen när jag sprang men allra högst puls hade jag uppför backarna då jag trodde att jag vilade i och med att jag gick... Tokigt det där!

Har varit borta på konferens hela dagen idag och tvingats sitta med en stor fet godisskål prcis framför nyllet hela dagen... och dessutom tacka nej till den goda maten och alla fikor man får... men men, det är bara att bita ihop. Så länge man vet varför man gör det bara...

Väl hemma igen var det så klart dax för gymmet... eller egentligen har jag vilodag idag och skulle bara ha kört lite cardio på gymmet imorse... men när jag kör gym-cardio så kommer jag sent till jobbet och det funkade ju inte idag då jag hade en fast tid att passa imorse i och med att vi skulle iväg. Annars brukar det kvitta i och med att jag styr mitt jobb själv... Därför bytte jag onsdag mot torsdag så det blev axel- och magträning, faktiskt riktigt bra sån också. Tre axelövningar och en övning för baksidan sen var jag väldigt slut i axlarna, särskilt eftersom jag la till ett set extra på militärpressen. Gött mos kan jag lova! =) Fick även till magträningen riktigt bra idag. Verkar inte som det var en tillfällighet att jag lyckades bra med plankan förra veckan för även idag kunde jag köra hela första setet på tårna... även halva nummer två men sen sa ryggen ifrån... Nöjd med passet är jag! =)

Motion: Springa 30 min
Styrketräning Axlar & Mage: 10 min crosstrainer, 3 x sidolyft med hantlar 11-10-10 kg, 3 x drag till hakan med V-handtag 25-20-20 kg, 4 x stående militärpress bakom nacken 32-29,5-27-24,5 kg, 3 x framåtlutade flyes i CC, 3 x fällkniv med medicinboll, 3 x benlyft mot taket, 3 x 1,5 min plankan

Färdigtränad...

Nu har jag precis slutat jobba för dagen och jag är så sjukt slut i huvudet. Ska krasha i säng innan det är dax att kliva upp och jobba vidare... lite korta pauser för träning har det dock blivit idag. Först cardio i morse... ja, inte så mycket att säga om det egentligen... bara att köra på... men fick inte alls samma fina pigga effekt som igår utan idag blev jag mest trött och sömnig.. och har känt mig rätt sliten hela dagen... men men... men kan inte få allt..

Även ett styrkepass hans med... Ben, framsida ben och vader till och med... Klarade av 24 kgs-hantlarna i utfallsgången idag igen och det kändes himla mäktigt. Jag har faktiskt ingen aning om vad annat folk kör på för vikter (och det känns inte särskilt relevant heller) men 24 kg är grymt tyngt för mig. Jag måste söra fast mig ordentligt i dem och sen orkar jag med nöd och näppe mina 20 steg... det är alltså precis som det ska vara. Dagens besikelse var helt klart sumosquaten. Jag skulle testa att köra på två bänkar som jag blivit tipsad... men kras kras sa det i höfterna och aj i kroppen så det var inte att tänka på... tillbaka till golvet istället då... Trodde att jag körde på bra men tydligen hade jag tagit fel vikt... Trodde att jag körde på 40 kgs-hanteln men hade bara 30 visst... klantigt.. men upptäcte det inte förrän jag var klar och då hade jag ingen lust att köra om hela övningen... Ville mest hem till maten (som alltid när jag tränar). Blev väldigt sur och irriterad när jag insåg det... men som tur var så kändes allt lite bättre efter några grymma bensparkar... bra avslutning med vadträningen också. Jag får nog va rätt nöjd ändå, trots den pissiga sumosquaten.

Motion: Crosstrainer 45 min
Styrketräning framsida ben & vader: 10 min cykel, 3 x utfallsgång med hantlar á 24 kg, 3 x sumosquat 30 kg, 3 x benspark 65-60-55 kg i superset med 3 x 15 upphopp, 3 x enbenssparkar 25 kg, 3 x stående vadpress 142-142-115 kg i superset med tåhävningar, 3 x vadpress med böjda ben i benpressen 140 kg + negativa

Bokat och klart...


På torsdag är det jag som går på Bindvävsmassage!!! himla nice! Den första av 5 gånger!


Något som också är klart är dagens cardio... Idag uteblev dock piggheten som jag kände igår och jag har istället känt mig väldigt trött och sömning nu under förmiddagen... Attans också!

 


80 kg i marklyft för första gången... =)

En hel del fett kvar men nått finns det i alla fall under...
Idag har jag haft en riktigt bra träningsdag. Den började ju som ni vet redan imorse och nu ikväll så har jag fått till ett riktigt bra pass på gymmet. Rygg och mage och började med att prova att göra ritkiga chins på skoj en gång först... Men visst satt de fortfarande, 6 st klarade jag. Mycket nice! Sen fortsatte jag som planerat i hjälpmaskinen... men passet bestod mest av roddövningar och det är riktigt kul för just de övningarna är nått jag har haft svårt med jämt... men nu börjar jag faktiskt få kläm på dem. Skivstångsrodden kändes mycket bättre och det kändes som att jag hade bra kontroll trots rätt bra med vikt på stången. Hantelrodden gick jag upp 2 kg till från förra veckan och det kändes riktigt bra. Ingen av de två övningarna, eller marklyften, skulle jag dock klara utan mina dragremmar. De är verkligen guld värda! Till marklyftet då... sa till min pojkvän innan att jag skulle testa på 80 kg idag men var lite tveksam till om jag skulle klara det för 70 kändes väldigt tungt förra veckan... men visst gjorde jag det. Gick ju som en dans, men sista repetitionen var vääääldigt tung i varje set. Sjukt nöjd är jag i alla fall och jag känner redan nu att jag kommer få träningsvärk där. Förra veckan fick jag grym träningsvärk av marklyftet och det ommer jag få nu också, det är jag övertygad om. =) jag är väldigt nöjd med ryggträningen... Magträningen är väl mer ett nödvändigt ont som bara ska göras och jag blev väldigt trött i magen idag... bra där för magen är nog inte min starkaste sida så den ska tynas även om det är tråkigt. =)

Tog lite kort på ryggen när jag kom hem. Krävdes en hel del bilder för att få en där jag såg någolunda normal ut. Jag tycker tydligen om att göra konstiga saker med högeraxeln... =)

Motion: Crosstrainer 45 min
Styrketräning Rygg & Mage: 10 min rodd, 3 x chins i hjälpmaskin, 3 x skivstångsrodd 60 kg, 3 x hantelrodd 30 kg, 3 x sittande rodd med brett grepp 50 kg, 3 x marklyft 80 kg, 3 x sneda crunches på boll, 3 x russian twist 15 kg, 3 x knees to elbows

Effekterna av morgoncardio...

Idag har jag gjort egna (i min värld) vetenskapligt säkerställda studier på effekten av ett cardiopass på humör, pigghet och den positiva inställningen. Enligt de studierna så är man lite småhög på endorfiner i ca 2,5 timmar efter passet är avslutat, det trots dålig nattsömn. Under den tiden är man oerhört pigg, glad, energisk och allting är roligt oavsett om det man gör faktiskt är raka motsatsen. Ja, de är nästan så att man är lite irriterande sprallig för de personer som inte startat sin dag på liknande vis. Efter 2,5 timmar så börjar de positiva effekterna avta lite smått men man kan fortfarande tydligt känna av dem i ca 2 timmar till... men egentligen tror jag att man känner av det lite smått hela dagen... =)

Ja, som ni kanske förstod så körde jag ett cardiopass på crosstrainern imorse. Med pulsklocka dessutom. Första gången jag använder en sån (innan jag har bara använt GPS-funktionen) och det var rätt kul... eller i alla fall tror jag att det kommer bli roligt när jag ställt in den så att jag tydligare ser pulsen. Men jag skulle hålla mig mellan 75-80 % av min maxpuls vilket motsvarar 150-160 slag i minuten. Det gick ju finfint och jag låg precis rätt hela passet. En rätt behaglig ansträningsnivå. Kändes skönt under passet, dvs inte för jobbigt och inte för slött, men ännu bättre efteråt! Påt igen imorgon! =)

Axlar, armar och intervaller...

En sak som är lite knepig är att närman kör två pass på rad, t.ex. styrketräning och sen intervaller på crosstrainer efter det som jag gjorde idag, då har man nästan glömt bort att man har gjort det första passet när man tränat klart... Lustigt det där! =)

Dagens första pass, eller etapp 1/första halvlek kanske man kan kalla det, bestod av axel- och armträning och förtjänar verkligen inte att glömmas bort det för var ett riktigt bra pass med svidande kontakt i alla övningar. Axelträningen bestod av många hantellyft (som jag gillar) och jag testade för första gången att göra den med en arm i taget. Tog bra och var lättare än jag trodde. Ofta tycker jag att det brukar bli betydligt tyngre när man kör med en arm/ben och man måste trappa ner lite på vikten. Inte idag så nästa gång för jag nog höja vikten där. Roligt! Avslutningsövningen för axelträningen var min favoritövning för baksida axlar och det är den ni ser på bilden. Tar finfint! Lite lättare armträning  på det sen så var styrketräningen klar. Mycket bra!

Etapp 2/andra halvlek bestod av intervaller, som vanligt på söndagar. Nytt upplägg på dem också... Från att ha kört 6 st 3min-intervaller och 6 st 2-min intervaller så var det nu 5 st av varje 3 min, 2 min och 1 min som gällde... och jag skulle ljuga om jag inte sa att tanken "jag kommer aldrig att orka" dök upp i mitt huvud under 3 minutersintervallerna... Jag fick faktiskt till ett grymt pass. John påstod att tjejn på crosstrainern brevid mig skrattad elite åt att jag flåsade så hemskt, men jag får väl försvara det med att hon inte tränade tillräckligt hårt om hon hörde hur jag flåsade (som iof var väldigt högt. Själv stängde jag ute det med hög volym på ipoden). Förut har jag nog legat på kring 150 strides/min i mina intervaller men idag kunde jag ligga strax över 160 stides/min istället. Kändes tokbra och tokjobbigt. 1 min intervallerna ar skönast för där kunde jag trycka på ordentligt utan att oroa mig för att inte orka igenom hela... men samtidigt ska det inte vara skönt jämt heller. Hur som helst, jag gillade det och jag fick grymt bra träning. =)

Motion: Styrketräning Axlar & Armar: 10 min crosstrainer, 3 x sittande sidolyft 7 kg, 3 x stående enarmssidolyft 9 kg, 3 x framåtlutande flyes för baksidan 6-7-6 kg, 3 x enarmshantelpress 15 kg, 3 x liggande omvända kryssdrag, 3 x skivstångscurl 17 kg, 3 x hammercurl med hantlar 9 kg, 3 x liggande press från pannan 19,5 kg, 3 x pushdown
Intervaller 55 min på crosstrainern

En liten inblick i ätardagen...


Lunch på Hard Rock Café och eftermiddagsfika på Soho
Jag har redan glömt/förträngt det dåliga resultatet på vågen imorse (eller så är det för att jag har en bra plan att lösa det på) och istället satsat på att ladda på som vanligt med mycket energi på min ätardag. Jag måste ju faktiskt fylla på så att jag orkar köra hårt en vecka till. Har även lyckats shoppa loss rejält på stan, för en gångs skull hittade jag myyyyycket! Grymt nöjd! Det är ju totalvila som gäller idag men jag är redan sugen på att träna... nyss hade jag högläsning för pojkvännen om vilka övningar vi ska köra på morgondagens axel- och armpass. =) Aaaaaaaaaah, det är allt bra skönt med helg! I love it!

Dietuppdatering - vikt och bilder


Poop! Den här veckan blev det plus på vågen, men det har jag i och för sig misstänkt hela veckan i och med att jag legat så pass högt i vikt hela tiden... Jag brukar väga mig varje dag, men nu är det slut på det. Nu blir det bara på lördagar. En knepig sak är att det här är den första veckan som jag tycker att jag sett att jag tappat lite fett på överkroppen när jag har tränat... men men, shit happens... Det som är bra är att jag redan har fått en plan från coachen om hur jag ska gå vidare. Det känns faktiskt himla bra! Jag har en lång bit kvar innan tävlingsformen sitter, men det ska gå... Det är ju 3 december det gäller, inte idag. =)

Vikt: 74,6 kg
Skillnad: + 0,2 kg
Totalt: -2,4 kg

4,5 veckor avklarade, 14 veckor kvar till scenen...

Fick till fredagsträningen tillslut...

Idag när det var dax för träning var jag inte så kaxig eller särskilt laddad. Trött, seg, hungrig och lite småyr. Vet inte riktigt varför jag kände mig knepig... Kanske är det nått som ligger i kroppen eller så, men det hoppas jag inte... men kunde genomföra passet rätt bra i alla fall.

Baksida ben och bröst var det som stod på schemat idag... Det var samma upplägg på benträningen som jag hade under förra perioden men nytt upplägg för bröst. Benträningen kändes faktiskt lite så där. Jag hade inte riktigt ork att pressa på. Bäst gick nog den liggande curlen, men så är det nog alltid tror jag. Det blev ändå helt okej träning, men jag saknade det där lilla extra... Som tur är så vände det när jag skulle köra bröst. Okej, det var kanske inte världens bästa bröstpass, men jag var nöjd med känslan som jag hade. Den här perioden är det sned bänkpress som gäller... En svår övning enligt mig men jag ska nöta den så att den känns bra. Fick ändå till den rätt bra idag. De förut sneda hantelpressarna var bytta mot raka. Jag trivs mycket bättre med raka eftersom jag är stadigare och kan pressa på bättre där, att jag sen inte kan sätta mig upp som folk med hantlarna utan måste släppa ner dem med en duns i backen när jag är klar innan jag sätter mig upp är en annan sak. =) Grymmast kändes ändå pecdecen, riktigt svidande... men fick lite småont i ena axeln så testade att köra ett ännu lättare set (video) som avslutning bara för att känna efter. Det var nog bara tillfälligt. Nöjd är jag i alla fall! Kunde dessutom ana en liiiiiten minimal linje över bröstkorgen där man kunde ana bröstmusklerna... Mycket välkommet!

Motion: Promenad 45 min
Styrketräning Baksida Ben & Bröst: 10 min crosstrainer, 3 x liggande lårcurl 45 kg, 3 x raka marklyft 60 kg, 3 x sittande enbencurl 25-20-20 kg, 3 x finnen, 3 x sned bänkpress 40 kg, 3 x hantelpress 20 kg, 3 x hantelflyes 10 kg, 4 x pecdec 28-28-28-21 kg

Underbar axel- och magträning...

Det visade sig att uppladdningen var helt rätt idag för jag kände mig pigg och laddad inför passet. Annars brukar jag bli trött och slö om jag gosar ner mig i soffan innan jag ska träna. Idag kände jag mig istället sjukt laddad och sugen på träning. Precis som det ska va! =)

Jag älskar att träna axlar! Det har varit min favoritmuskelgrupp länge men på sistonde har alla andra ökat i omtyckningsgrad så nu är det nästan lika mellan alla pass... fast ett riktigt bra axelpass är alltid härligt. Ett sånt fick jag till idag. Allting gick faktiskt bra. Jag fick bra kontakt i sidolyften (det är en rolig övning). Draget till hakan kändes mycket bättre med V-handtag istället för stång. Det blev inte alls påfrestande för handlederna och jag kunde koncentrera mig på själva träningen istället för att undvika vissa vinklar. Det var så roligt att träna axlar så det kändes lite snopet när de övningarna var över... Så jag fuskade lite och körde en extra kombo som avslutning för axelpasset som mördade mina axlar totalt, dvs. sidolyft i CCn supersetat med framåtlyft med skivstång. Lätta vikter på båda och en sjukt sugande känsla i axlarna. Bra träning och därmed bra fusk. Ska man fuska ska man göra det med kvalitet! =) För magträningen var fällkniven helt ny för mig. Lite knixig. Ska kika lite mer på youtube så jag blir säkrare på hur man gör till nästa gång. Kändes ordentligt i magen. Alla tre magövningarna dödade mina magmuskler rejält... och faktiskt för första gången nu så klarade jag att utföra heeela första setet plankan på fötterna och inte knäna som jag brukar va tungen att gå ner till efetr ett tag när ryggen krampar... Yeeey! Det går ju framåt! =)

Motion: Löpning 30 min
Styrketräning Axlar & Mage: 10 min crosstrainer, 3 x sidolyft med hantlar 11-10-10 kg, 3 x drag till hakan med V-handtag 25 kg, 3 x stående militärpress bakom nacken 32-29,5-29,5 kg, 3 x framåtlutade drag i CC, 3 x sidolyft i cc i superset med 3 x framåtlyft med skivstång 9,5 kg, 3 x fällkniven, 3 x benlyft mot taket, 3 x 1,5 min plankan

Man kan ladda för gymmet på olika sätt...


Efter jobbet ska jag ladda så här... Inte det allra bästa sättet kanske,
men det jag är mest sugen på idag... Sen blir det PWO på det så är jag ready to go!
Idag är det axlar och mage som ska mosas! =)


Jag dog nästan lite igår...

Herregud vilken plågosam vilodag jag hade igår. Fram tills strax efter lunch gick det ju bra, men sen satte tokhungern in. Efter jobbet låg jag bara helt livlös i soffan (för att göra av med så lite energi som möjligt) och väntade på att min pojkvän skulle komma hem och ge mig föda. Jag låg och led, inte bara av hunger utan av trötthet och orkeslöshet också. Tillslut var jag tvungen att ta tag i matprojektet själv i alla fall. Middagen stillade hungern en kort stund och sen var det tillbaka till samma innan jag äntligen kunde somna. Fy. Onsdagar, vilodagen, är alltid värst hungersmässigt. Tar jag bara mig igenom den så brukar jag veta att jag klarar mig tills lördan då jag kan fylla på med mer mat... Den här veckan har jag ju iof nytt upplägg, men jag misstänker att det kommer kännas likadant. 

Imorse bar det av på en liten löptur. 30 minuter var ordinerade och vilken skilln ad det kändes från förra veckan. Det kändes faktiskt grymt bra första 2,5 km. Jag hade bra flyt i steget, det kändes lagomt jobbigt och det gick faktiskt bra. Sen hade jag en gåpaus uppför en backe och efter det kändes allt mycket jobbigare... eller egentligen mest att det krampade lite i baksida lår... men det blev ändå ett helt okej pass. Jämför man med känslan jag hade förra veckan var det dessutom ett grymt bra pass! Otroligt att jag orkar släpa mig ut och springa efter gårdagens plågosamma hungerskänslor utan nån som helst påfyllnad på energi... Visst kände jag iof att jag inte skulle kunna hålla på hur länge som helst, men det kändes ändå bra... kanske var det bristen på energi som gjrode att det kändes jobbigare efter den första pasuen också... men men, ytterligare ett cardiopass avklarat. Check på den.

Lite off-topic så där...


... men jag måste bara rekommendera en grym blogg. 

http://fredrik.cafe.se/


Man kan väl inte direkt kalla det för en hälso-/tränings-/fitnessblogg... Å andra sidan sägs det ju att ett gott skratt förlänger livet och här får man många vill jag lova. Väldigt hälsosam! =)

Tjänar på att sträckläsas. Ju mer man läser desto roligare blir det. Minst en si så där 10-15 sidor bakåt i tiden är rekommenderat, helst mer. Ju mer desto bättre kan man säga. Benmos avklarat...

Bild från förra tisdan då jag provkände(ej tränade) på bensparken när jag väntade...
Ny benträning idag och det var rtt stor skillnad från förra passet. En himla massa bensparkar och sumosquats var det nya... men det vörjade på samma sätt som sist med utfallsgång. John tog 24 kgs-hantlarna och jag ille ju inte va sämre så jag hakade på. Gick ju finfint men var väldigt jobbigt. Målet var 20 steg i varje set och det klarade jag de två första seten, men det sista gav jag upp vid 14 steg för vänsterbenet pallade inte mer. Sjukt nöjd i alla fall! =) Sumosquaten var en övning som jag aldrig kört förut och den kändes lite lustig... Tyvärr fanns det inte tillräckligt tunga hantlar på mitt gym för att hålla mig endast till de ordinerade repsen. Testade runt lite för att få det att kännas tyngre med kortare pauser i bottenläget men kom ändå upp i 15 reps. Kändes rätt bra i alla fall för att vara första gången. På förra schemat så supersetade jag ju knäböj och upphopp... på det nya så är det superset mellan benspark och upphopp vilket jag trodde skulle vara mycket lättare... Tji fick jag. Sjukt jobbigt det också. Eller man kan kanske konstatera att upphopp alltid är sjukt jobbiga, sääärskilt om man kör dem i kombination med en annan jobbig övning. =) Nytt var också att stående vadpressen skulle supersetas med vanliga simpla tåävningar... Simpla, jo tjena. Vilken sjuk kramp jag fick i vaderna. Grymt bra träning! =)

Annars har jag en väldig träningsvärk i ryggen idag, särskilt ländryggen så jag antar att marklyften tog där de skulle. Jippie! Förresten så löste jag problemet med hungern innan med att äta de tmater som jag egentlige skulle ha till middag innan träningen. Funkade finfint och jag höll mig ändå till planen. Ibland får man ta till såna nödlösningar även om jag inte tycker att det är optimalt... men idag blev träningen senare än vanligt och jag därmed hungrigare än vanligt. Löste sig bra och jag hade lagom med energi till träningen.

Motion: Crosstrainer 40 min
Styrketräning Framsida ben & Vader: 10 min cykel, 3 x utfallsgång med hantlar á 24 kg, 3 x sumosquat 40 kg, 3 x benspark 65-60-50 kg i superset med 3 x 15 upphopp, 3 x enbensbenspark 25 kg, 3 x stående vadpress 142-142-124 kg i superset med 3 x 20 tåhävningar, 3 x vadpress med böjda ben i benpressen 120 kg

Tänk vad snabbt det kan svänga...

En timme efter lunch idag så tänkte jag:

"Det här med att vara hungrig är ju en piece of cake.
Jag kan nog vara hungrig hela tiden utan att det gör mig nått."


Tre timmar senare så sitter jag här och tänker:

"Jag håller på dör. Vad kan jag äta? Vad som helst!
Gaaah! Jag kommer aldrig klara dieten!!!"


Inte van vid morgonträningen...

... eller det jag inte är van vid är snarare att träna på morgonen och sen gå direkt till gymmet... Hur gör folk? Okej, nu hade jag med mig frukosteni min vanliga matpåse och åt den direkt när jag kom till jobbet sen... men det funkade ju i och med att jag äter en rätt liten frukost med fååå ingredienser. Yougurt och müsli, dvs en liten burk med yougurt och sen müslin i en av delarna till Smartshaken. Så mycket mer tror jag nte att jag skulle orka ta med mig... Hur gör man då om man vill bli mätt på riktigt och inte bara tillfälligt ohungrig?

Sen har vi det här med träningskläder. Jag svettas när jag tränar. I vanliga fall kastar jag mig ur träningskläderna typ det första jag gör när jag kommer innanför dörren hemma och hänger dem på vädring/torkning. Att de nu skulle ligga nerknövlade i väskan hela dagen kändes ju inte särskilt fräscht... särskilt inte efter ett svettit cardiopass. Som tur är har vi ett tomt kontor på mitt jobb så jag gick in dit och hängde upp mina kläder, skor och handduk på tork lite var stans. Som tur vad jag själv på jobbet idag så ingen behövde oja sig över mina konstigheter eller eventuell lukt. Men annars?!? Kommer man hem med halvmöjliga träningskläder då eller? Fulkapar man ett skåp på gymmet och låter grejerna hänga kvar på tork tills man ska dit nästa gång eller? Hur gör man egentligen?

Sen har vi det här med att duscha på gymmet... Fruktansvärt obehagligt. Naken är man när man är själv eller med den man tycker om, inte mitt bland en hop vilt främmande människor. Tack och lov så var det bara jag och en tant som duschade idag och hon höll till på sin halva av omklädningsrummet och jag min och hon hade duschat klart när jag skulle börja. Jag förstår mig inte alls på folk som går omkring naken i omklädningsrummet en evighet efter duschen, eller kommer på den strålande idén att stretcha naken heller... Jag vill inte se!

Nej, det är bara för mig att vänja mig vid de här sakerna för nu ingår crosstrainer som cardio för mig på tisdagar. Bara att hoppas på att det inte är lika många som vill duscha och byta om samtidigt som jag... och att det är lika roliga tv-program som går vid samma tid alla tisdagar i åtminstonde 3 veckor till... =)

Just nu svettas jag på crosstrainern...


Många nya rekord...

Bild från dietstart 4 veckor sen. Av en händelse hade jag samma kläder idag =)
Åååå så roligt det var med nytt träningsupplägg. Faktiskt mycket roligareän jag hade föreställt mig. Tänk att så "lite" kan göra så mycket. =) Det blev faktiskt ett grymt pass dessutom. Bra kontakt i chinsen i början. Nytt rekord i skivstångsrodden. Vågade äntligen höja vikten till 60 kg och det kändes bra i ländryggen också. Mycket trevligt. Även nytt rekord i marklyftet där jag vågade höja till 70 kg. Gud vad mycket tyngre det var än vad jag kört innan... men det kändes väldigt bra! Körde betydligt tyngre än nånsin i hantelrodden. Har mest försökt bana in rörelsen när jag kört hantelrodd innan och hitta kontakten, men idag var det dax att mosa på. Nästa gång blir det nog ännu tyngre. Höjde även vikten i russian twist till 15 kgs-viktplatta. Tog finfint! Nu sitter jag här i soffan och känner det småvärka i ryggen. Underbart! Väx, väx, väx. Jag är så himla nöjd med dagens träningspass!

Dagen började dessutom med en bra morgonpromenad. Bra tempo och jag kände mig inte lika tung och klumpig som jag brukar när jag går. Kände inte heller av några benhinnor som jag gjorde en kort stund i lördags i en provhytt (!). Skönt. Vill inte att de ska börja krångla igen. Imorn är det dax för det nya cardiopasset på mitt schema. Kommer börja dagen med 40 min på crosstrainern och vet ni vad?!? Jag ser faktiskt fram emot det. Jag är sugen på att bränna fett! =) Bort ska det så att jag blir finfin i december! =)

Motion: Promenad 45 min
Styrketräning Rygg & mage: 3 x chins i hjälpmaskin, 3 x skivstångsrodd 50-60-60 kg, 3 x hantelrodd 20-28-28 kg, 3 x sittande rodd med brett grepp 50 kg, 3 x marklyft 70 kg, 3 x diagonala crunches på boll, 3 x russian twist 15 kg, 3 x elbows to knees

Snart dax för träning...

Snart är den första jobbdagen efter semestern till ändo. Det känns precis som det brukar... som att jag aldrig varit borta. Tog inte månmga minutrar (om ens några) innan den känslan infann sig. Nu är det snart dax för träning. Jag håller på väntar in mitt kära träningssällskap så att vi kan mötas på gymmet för ett grymt pass. Ett rygg- och magpass enligt det nya schemat. Det ska bli roligt. Jag är min pojkvän kör alltid tillsammans när vi är på gymmet samtidigt, vilket vi iof oftast är. Det är riktigt kul för då har man nån att diskutera passet med som varit med om exakt samma sak. Får se vad vi båda gillar dagens pass. 

Efter att ha mailat lite med min coach om tävlingsbikini så har jag bestämt mig för att komma på vilka som är mina styrkor och svagheter rent kroppsligt. Vad är det som är bra och vad är det som är dåligt... Vad vill jag framhäva och vad vill jag dölja med min bikini. Riktigt spännande! Ska fundera under kvällen. =) Även spana på lite andra fitnesstjejer som är byggda som jag och hur de har valt att skära sin bikini... Spännande, spännande. =)

Sista passet innan nytt träningsschema...

Då var sista träningspasset på den här periodens träningsschema avklarat. Det blev en bra avslutning dessutom. Fick till de sittande hantellyften riktigt bra. Grym kontakt. I båda pressövningarna körde jag på mina vanliga vikter i de första två seten, men antalet reps jag orkade i set två sjönk rätt drastiskt jämfört med första setet så till det tredje så sänkte jag vikterna för att kunna ta ut mig rejält och hålla rätt antal repetitioner. Bra strategi för jag blev väldigt trött och fick superbra kontakt. Armträningen är svår. Särskilt biceps. Jag får snabbt mjölksyra och känner mig trött. Det känns som att det inte spelar så stor roll hur lätta vikter jag kör på så blir jag trött ungefär vid samma antal reps. Att hålla mig till 15 reps, som jag är ordinerad på armarna, blir därmed en rejäl mjölksyraträning... men det är roligt. =)

Galet bra intervaller idag. Kände att jag orkade mer. Kunde pressa mer än de tidigare gånger jag har kört intervallerna. Sista 30 sekunderna på varje intervall böjde jag ner huvudet och kopllade i backen och kunde köra ännu snabbare. Riktigt jobbigt! Gud vad glad man blir när intervallerna är avklarade. Det känns så skönt i hela kroppen. =) Nästa söndag är det dax för ett nytt intervallupplägg, liknande, men ändå annorlunda. Har gillat det här upplägget även om det är så sjukt jobbigt. Kommer bli roligt att prova nytt också. =)

Motion: Styrketräning Axlar & armar: 3 x sittande sidolyft 7 kg, 3 x arnoldpress 15-15-13 kg, 3 x sittande framåtlutande hantellyft 6 kg, 3 x enarmspress 15-15-13 kg, 3 x omvända kryssdrag, 3 x hantelcurl 11-11-9 kg, 3 x hammercurl med rep, 3 x sittande tricepspress, 3 x pushdowns
Intervaller 50 min

Dietvecka 4 - vikt och bild

Den här veckan har det skett några småändringar i mitt upplägg och det verkar ha gjort susen. Har gått ner med en nivå som jag tror är behövlig för att hinna bli klar i tid men det känns som jag har en väldigt lång väg kvar att gå. Maten har skött exemplariskt, förutom en liten miss med mellanmålen i onsdags. Hade inbillat mig att det var ett mellanmål som gällde, men upptäckte i sista sekund att det var ett annat... som inte fanns hemma och inte fanns tid att inhandla eftersom vi skulle åka bil hela dagen... så det fick bli torsdagsens mellanmål öven på onsdan... men men, shit happens. Det var nog ingen större katastrof ändå. Annars har allt gått super. Har mest tränat på förmiddagarna i och med att jag varit ledig.. Nästa vecka blir det tillbaka till de vanliga rutinerna med eftermiddagsträning igen. Hunrgig har jag varit mest hela tiden, det ska jag inte sticka under stol med... men ibland känns det skönt också, känns som att det "tar"... =) japp, bara att kämpa vidare till nästa vägning om en vecka... men först hel fridag matmässigt och vilodag träningsmässigt!

Vikt: 74,4 kg
Skillnad: -0,8 kg
Totalt: -2,6 kg

3,5 veckor avklarade, 15 veckor kvar innan scenen...

Nytt kost- och träningsschema från måndag...

Igår fick jag mitt nya kost- och träningsschema från coach Madde (eller den numera självutnämnda "Sadisten"). Det är alltid lika roligt när det mailet dimper ner i inboxen. En sak som jag tycker är rolig med de här schemana är att jag "tvingas" prova saker som jag aldrig provat innan, och antagligen aldrig skulle ha kommit på tanken att prova heller om ingen sagt åt mig att göra det. En sån sak är galet tokiga intervaller, superseta knäböj och upphopp, köttfärs- och bönröra och som jag kommer att börja med från och med nästa vecka, tonfiskbiffar. Oftast är det positiva upplevelser. Roligt roligt!

Det nya schemat kommer att innebära en del förändringar. Samma träningsupplägg men andra övningar. Ett extra cardiopass. Ca 100 kcal mindre varje dag. Spännande. Jag vill börja nu på en gång... men det är inte förrän på måndag det är dax. Bara att vänta och längta! =)

Jag har fått många frågor om jag inte kan berätta mer om mitt dietupplägg. Hur jag tränar ser nu i spalten till höger och i varje träningsinlägg. Hur mycket jag äter har jag skrivit ut. Exakt vad, när och hur jag äter tycker jag känns rätt orelevant att berätta av flera anledningar. De flesta av anledningarna kan du läsa i det här inlägget (ja, jag är för lat för att skriva ett eget när det redan finns bra beskrivet. Lägger energin på träningen ist ;)).

Visst längtar jag efter måndag då det nya upplägget kör igång... men tills dess så är det mycket roligt som händer. Imorn är det dax för formchech och jag ska väga och fota mig. Spännande! Den här veckan har jag dessutom längtat som en galning efter ätardagen som infaller imorgon... Smaskens ska det bli... Sen härliga/dödsjobbiga intervaller och träning på söndag. Det är bara att köra på helt enkelt...

Fredagsträning...


Börade dagen med en skön morgonpromenad. Att det regnade som bara den gjorde faktiskt ingenting. Det var skönt ändå, i alla fall om man har bra kläder och sällskap. =)

Dagens träning gick bra. Inget rekord eller nått sånt utan det kändes bara genomgående bra. Varje övning tog där den skulle och jag kände mig varken särskilt svag eller trött. Om jag ska klaga på nått så var det första setet på hantelpressen där hantlarna låg fel i handen och tryckte på nån ner eller nått som gjorde att jag hade ont i händerna resten av passet... men men, ingen fara med det. Fick ändå till en grymt bra avslutning och när jag gick ifrån gymmet så var jag riktigt nöjd. Det sved i bröstmusklerna och det kändes som att baksida ben hade fått sig en ganska bra omgång också. Körde 10 kg tyngre i marklyften än jag gjort innan och det kändes riktigt bra. Som sagt, inget revolutionerande eller så... bara ett bra pass. Ett pass som tar mig ett steg närmre målet. Och på slutet så kunde jag skymta lite bröstmuskler också tror jag... Hoppas hoppas... annars så fick de sig en omgång för att växa på sig lite. =)

Motion: Promenad 45 min
Styrketräning Baksida Ben & Bröst: 10 min crosstrainer, 3 x liggande bencurl 45 kg, 3 x raka marklyft 60 kg, 3 x sittande enbenscurl 20 kg, 3 x finnen, 3 x bänkpress 55-55-50 kg, 3 x sned hantelpress 19-19-16 kg, 3 x flyes i CC i superset med 3 x 15 armhävningar

Axlar & Mage...


Japp, efter morgonens cardio var det bara hem och slänga i sig frukost, dega på ett tag tills det var dax för mellis och sen iväg till gymmet. Kan vara rätt skönt att få all träning avklarad tidigt när man är ledig. Kan man slappna av resten av dagen sen.

Idag var det axlar och mage som gällde. Axlar är det jag brukar tycka är allra roligast att träna men på sistonde har alla andra pass också stigit i omtyckningsgrad så nu är det svårt... Har nog ingen riktig favorit längre. Allt är lika viktigt och roligt, utom armar då. Fick i alla fall till ett riktigt bra pass idag igen. Svidande kontakt med axlarna. Superseten på slutet gör verkligen susen och axlarna skriker efter nåd (som de inte får så klart). Jag blev riktigt trött i axlarna efter alla övningar. Kände till och med av det i plankan som jag körde allra sist i passet. =) Magträningen gick också bra. Jag känner att jag har blivit lite starkare i magmusklerna och det känns himla bra. Förhoppningsvis innebär det även att jag fått lite mer muskler där för det vore behövligt. Även på axlarna behövs det. Bara att vänta och se... =)

Motion: Jogg/gå 40 min
Styrketräning Axlar & Mage: 10 min crosstrainer, 3 x sidolyft med hantlar 10 kg, 3 x hög rodd, 3 x hantelpress 18-18-16 kg, 3 x drag till hakan i superset med framåtlutad rodd 20,5 kg,  3 x press bakom nacken 24,5 kg i superset med 3 x hantellyft framåt 7 kg, 3 x situps på boll, 3 x bencykling, 3 x 1,5 min plankan

Man har alltid tid att dra en pose innan man går hem... ;)

Ingen energi alls...

Igår åkte jag bil hela dagen, eller närmare bestämt i 10 timmar. På slutet av dagen höll jag på doooog av hunger. Var så sjukt hungrig så länge. Och källscaseinet gjorde ingen som helst skillnad. Imorse vaknade jag lika hungrig. Galet hungrig och inte alls sugen på den morgonjogg som väntade. Men det var bara att bita ihop för det står på schemat och ska därmed göras. Det var bara att slänga på sig kläder och skor och bege sig ut.

Jag måste dock erkänna att det var långt ifrån mitt bästa löppass som avklarades imorse. Jag orkade inte mycket alls utan fick ta många gåpauser. Sista halvan av rundan gick bättre och jag kunde springa längre men jag kände mig trött... fast ändå så gick det bättre än jag hade trott när jag låg där i sängen och trodde att jag skulle svälta ihjäl. Jag hade på mig gps-klocka också så kunde hålla koll på min hastighet. Låg oftast omkring 5:30 min/km när jag sprang, men det varierade mellan 4:45-5:50 min/km. Hade jag sprungit saktare så hade jag kanske orkat springa mer, men jag tyckte redan att det kändes som att jag släpade mig fram. Tycker det är svårt att springa riktigt sakta, över 6 min/km (10 km/h), när jag springer ute... men jag ska tänka på det nästa gång så kan jag springa mer på rundan. Men nästa gång hoppas jag att jag inte är lika hungrig, trött och orkeslös också. =)

Nu är det i alla fall avklarad... Check för det! =) Vidare mot nästa utmaning.

En liten inblick i dagens träningspass...


Jag var trött, riktigt trött...
men så här såg det ut... även mina finfina upphopp som jag får klagomål
på varje gång men de är jobbiga som tusan och det svider i benen och jag flåsar som en tok!


Ett riktigt mördarpass...

Japp, det bidde träning på Golds i Östersund idag igen. Himla bra gym det där. Ett av veckans absolut jobbigaste pass stod på schemat och jag kände mig både trött och småhungrig redan under uppvärmningen... Tack och lov så hindrade det mig inte från att få till ett grymt bra pass. Det gäller ju att tagga till ändå! PWO och skallen är bra till det. =)

Allting gick bra faktiskt. Enda dåliga var att den stående vadpressen vad så smal så den tryckte så mycket på nacken att jag var tvungen att ge upp och köra den övningen i benpressen istället... men det gick ju bra det med. =) Jag kan faktiskt inte tänka ut en övning som var bättre eller sämre än nån annan idag. Allting gick bra. Utfallsgången var tung och jobbig, frontböjen fungerade bra, benpressen fck jag fin kontakt i, knäböjen hade jag bra kontroll på och det kändes riktigt bra, upphoppen orkar jag mer och mer på, och vadövningarna sed som bara den. Ett riktigt bra pass med andra ord. Lägger upp en film sen.

Jag blev dessutom heeeelt slut av träningen. Har varit jättetrött resten av dagen (tränade kl 11 ca) och känner redan träningsvärken komma krypande... Har mest tagit det lugnt och avslutade precis dagens aktiviteter med en ridtur på min mammas 3-åring. Skoj skoj!

Motion: Styrketräning framsida ben & vader: 10 min cykel, 3 x utfallsgång med hantlar á 20 kg, 3 x frontböj 50 kg, 3 x sittande vadpress, 3 x benpress 175 kg, 3 x knäböj 30 kg i superset med 15 st upphopp, 3 x vadpress i benpressen

Promenad, rygg och mage...

Igår började jag och min pojkvän dagen med en morgonpromenad med mina föräldrars jakthundar. För mig blev det mer av en dragkamp än en promenad då valpen var mer vild än tam, men lite roligt var det allt. Det är så mysigt mes hundar!

Sen blev det gästträning på Golds Gym i Östersund. Ett riktigt bra pass fick jag till också. Fick väldigt bra kontakt i latsdraget och fick dessutom till skivstångsrodden ovanligt bra. Där körde jag både 5 kg tyngre och fick kontakt som om jag hade kört betydligt lättare. Tycker ofta att jag får mindre och mindre kontakt ju tyngre jag kör i den övningen så det var verkligen en positiv överraskning. Två övningar gick lite så där och det var smalt latsdrag och en vanliga rodden. Anledningen att det kändes lite sämre var mest för att handtaget var så slitet att det kändes som att jag bara gled... men men, körde en extraövning istället för att vara säker på att jag fick bra träning och den kändes grym. =) Tyvärr hade inte gymmet någon riktigt bra magmaskin så det fick bli vanliga situps för min del. tre magövningar på rad gav mig riktigt trötta magmuskler när det var dax att gå hem. Som sagt, ett riktigt bra pass. =)

Motion: promenad 45 min
Styrketräning Rygg & Mage: 10 min rodd, 3 x latsdrag, 3 x skivstångsrodd 50-55-55 kg, 3 x smalt latsdrag 55 kg, 3 x rodd, 3 x latsmaskin 50 kg, 3 x marklyft 60 kg, 3 x situps, 3 x russia twist 10 kg, 3 x knees to elbows

Mina intervaller häromdagen...

Måste verkligen ha gått undan för jag har ont i/har träningsvärk i/är mör i:

ryggen
magen
rumpan
baksida lår
vader

Det är gaaaaalet! Galet bra! :)

Jag överlevde!!!

Efter styrka, innan intervaller... Ännu ovetandes om what to come...
Intervaller på schemat idag. Jag befinner mig ju i en liten by där det inte finns ett komplett utrustat gym och verkligen inga crosstrainers... därför blev dagens interaller löpning. Även uppvärmningen till styrkan blev löpning och redan där kände jag att det här kommer inte att gå bra. Jag kände mig som en heffaklump som segade fram längst gatorna och som att marken skakade när jag satte ner fötterna... Ungefär lika graciös som en jätte som försöker sig på att springa... Som tur var så kändes det lite bättre när det väl var dax för intervallerna. Jag vet att jag inte är en löpare (och särskilt då inte en snabb-löpare utan mer statiskt och länge) och att jag har usel kondition just nu men inte nånstans kunde jag ana hur fruktansvärt jobbig den första (!!!) intervallen skulle vara. Jag trodde att jag skulle dö. Jag ville sätta mig ner på backen och gråta när min pojkvän skrek att vi hade sprungit endast en minut av tre. Jag trodde inte att jag skulle klara det, inte klara mer än en, inte ens en. Tre minuter är fruktansvärt lång tid. Men gissa vad? Jag klarade den första! Jag klarade även de efterföljande 5 3-minutersintervallerna. Tempot var inte särskilt högt, men jag pushade mig igenom varje sekund. Jag klarade även de 6 styckna 2-minutersintervallerna som kom därnäst. Där blev tempot lite högre och det kändes lite bättre. Jag visste att jag skulle klara det. Det fanns två saker som hjälpte mig att pusha igenom alla intervaller. Det ena var att tänka på mig själv på scenen i december och det andra var att tänka på att Emelie hade gjort ett (tror jag) exakt likadant intervallpass och klarat det. Då kan inte jag vara sämre. Jag brukar sällan jämföra mig med andra bloggare på det sättet, men idag hjälpte det verkligen. Jag klarade passet och känner mig sjukt nöjd. Sååå flåsigt! kände mig ändå ganska pigg rent kroppsligt när jag var klar, men trött konditionsmässigt. =)

Innan intervallerna var det ju styrketräning som gällde. Axlar och armar på gymmet. Det blev ett rätt bra pass. Lagomt mycket. Jag kände mig i och för sig trött och som att kroppen inte hade vaknat riktigt i början av passet, men den känslan försvann eftersom. Jag antar att jag vaknade till. =) Bra kontakt var väl egentligen nyckelordet för styrkepasset. Väldigt bra, svidande kontakt hela passet igenom på både axlar och armar. Man får mjölksyra av att köra högreps på armarna, så är det bara.

Motion: Styrketräning Axlar & Armar: 10 min löpning, 3 x sittande sidolyft, 3 x arnoldpress, 3 x sittande framåtlutade hantellyft, 3 x enarmshantelpress, 3 x hög rodd, 3 x hantelcurl, 3 x hammercurl, 3 x sittande tricepsextension, 3 x pushdowns
Löpning intervaller 50 min

En bra dag...

Dagen har spenderats på dressyrtävling. Där känner jag mig som hemma... Dock rätt ovan att vara den som står bredvid, men det är roligt det också. En bra vilodag har det varit. Trevlig dag, fint väder och massor av god mat uppe hos föräldrarna. Sen känns det redan bättre med vikten. Visste väl det. Det blir nog bra det här ändå. =)


Dietvecka 3 - vikt och bild

Jag har skött mig så himla bra. Varit sugen men stått emot. Varit på gymmet och tränat helt sjukt tidigt. Ätit det jag ska. Tränat det jag ska. Men jag tycker inte vågen visar mitt slit, hur mycket jag vill, hur mycket jag kämpat. Jag är inte nöjd... Kanske känner jag nöjd om nån dag... men just nu är jag inte det. Piss säger jag bara!

Vikt: 75,2 kg
Skillnad: -0,3 kg
Totalt: -1,8 kg

2,5 veckor avklarade, 16 kvar innan scenen.

All dagens träning redan avklarad

Såååå nu är jag både färdigpromenerad och färdigtränad. Tror ni inte att idag när jag skulle gå på ett annat ställe än Slottsskogen så var det motionsspåret avspärrat också för de höll på göra om spåret. Då blev jag less och klättrade över och tog mig fram ändå... Endast lite bränd från brännässlor som men så det får ju anses som ett bra drag av mig.

Det var rätt skönt att va på gymmet tidigt också... Var där 7:20 tror jag... inte alls mycket folk och jag tror de ville ha nån myskänsla för volymen på musiken var så låg och trots att jag sa till att personalen skulle höja så blev den inte mycket bättre. Till passet då... baksida ben och bröst. Baksida ben gick ju bra. Det kändes väldigt bra i den liggande curlen. Jag fick fin kontakt. I marklyften testade jag att höja vikten men det kändes lite så där så jag gick tillbaka till mina 50 kg. Jag tror jag var trött i ryggen för den kände jag av i både marklyften och finnen. Kan ha varit från plankan igår. Annars så kände jag mig faktiskt rätt så svag. Tänkte inte på att jag var svag i benträningen, men nu i efterhand så har jag kommit på att jag brukar faktiskt känna mig och vara starkare. I bröstträningen kändes min svaghet mycket mer. När jag värmer upp i bänkpressen så brukar 40 kg kännas ungefär som luft men idag var det oerhört tungt... Därför blev det inte träning på mer än 50 kg och det kändes fruktansvärt tungt. Däremot fick jag väldigt bra kontakt och bröstmusklerna liksom krampade ihop på sista repetitionen i varje set. Mycket härligt. Sen blev de ordentligt dödade i flyes-armhävnings-kombinationen så det sved som bara den när jag gick från gymmet. Very good! Godkänt på träningen idag också alltså!

Motion: Promenad 45 min
Styrketräning Baksida ben & Bröst: 10 min crosstrainer, 3 x liggande lårcurl 45 kg, 3 x raka marklyft 50-60-50 kg, 3 x enbens-bencurl 20 kg, 3 x finnen, 3 x bänkpress 50 kg, 3 x sned hantelpress 18 kg, 3 x flyes i CC i superset med 3 x 15 st armhävningar


Rätt nöjd med tillvaron ändå...

Jag tycker att det är jättetråkigt när man tar kort på sig själv i spegeln... Såna bilder är inte alls roliga att titta på, undantagsvis någon gång väldigt sällan... Tyvärr har det blivit mest såna bilder i min blogg på sistonde eftersom kameran bara verkar hänga med på fredagspassen, så även imorn... men det får vi se till att ändra på... jag gillar nämligen mest bilder "in action" och tycker därför att min egen blogg ska fyllas av just såna bilder... För det är ju min blogg och jag bestämmer! =) idag tyckte jag däremot att mina axlar såg stora ut på gymmet, men kunde inte riktigt fånga det på bild... Förstår inte hur folk lyckas... =S

Trots en dålig start så vände dagen till nått positivt. Den var iof inte så pissig som det kanske lät i förra inlägget utan jag kände mig rätt nöjd med tillvaron ändå. Ett bra pass på gymmet och att min käre pojkvän kommer hem ikväll fullbordar det hela, samt att jag bara har en "halvdag" kvar innan en till semestervecka. Det här kommer bli riktigt bra!

Till passet då... Full fart. Mycket bra axelträningen men jag fick ett litet hjärnsläpp där i början. Kunde inte komma ihåg om det var arnoldpressar eller hantelpress jag skulle köra... Började med hantelpress, kom på att det nog var arnoldpress så jag körde en sån, kom på att det nog visst var hantelpress så jag körde 2 set till med det... haha, virrigt! Inte lätt när man har två axelpass att memorera. =) Bra träning blev det i alla fall för jag orkade inte mycket i hantelpressen sen och superseten fullkomligt dödade mina små axlar. Tyvärr fick jag ont i handleden när jag körde drag till hakan men det är smällar man får ta. Tycker man håller i en fruktansvärt oergonomisk ställning för handlederna när man använder sig av en stång men tar på axlarna det gör det helt klart. I magträningen kände jag mig starkare faktiskt. Plankan var int elika outhärdlig som vanligt. Jag kunde visserligen inte stå på tå särskilt länge, men jag kände mig starkare... bra tränat idag alltså! =)

Motion: Promenad 60 min
Styrketräning Axlar & Mage: 10 min crosstrainer, 3 x sidolyft med hantlar 10 kg, 3 x hög rodd, 3 x hantelpress 18-15-15 kg, 3 x drag till hakan i superset med 3 x framåtlutad rodd 23 kg, 3 x skivstångspress bakom nacken 24,5 kg i superset med 3 x framåtlyft med hantel 7 kg, 3 x situps på boll, 3 x bencykling, 3 x plakan 1,5 min

Pooop!

Imorse när jag skulle gå ut på min morgonpromenad så var allt frid och fröjd... tills jag kom in i Slottsskogen och såg avspärrningarna för Way Out West som börjar ikväll. Fine, gångvägen var inte avspärrad såd et gickju bra och dessutom så hade jag härt att man brukar kuna gå runt ändå... så jag fortsatte tills jag träffade en festivalvakt (varför han var där kl 6 på morgonen vet jag inte, kanske för att mota bort oss motionärer) som jag försökte få ut lite information om hur avspärrningarna låg och om man fick gå på området. Området fick man inte gå på och hur avspärrningarna låg kunde han inte svara på... så jag fortsatte glad i hågen... men insåg tillslut att jag var tvungen att tänka om och skapa en ny runda... Inte kul... Jag vill inte vara kreativ så tidigt på morgonen. Jag vill gå min runda, samma som alltid, utan att behöva tänka... Jag har inget behov av att utforska så tidigt på morgonen. Jag vill bara få det avklarat så jag kan gå vidare med dagen (vilket iof inte utesluter att jag kan tycka att det är skönt att promenera på morgonen). Dessutom tycker jag att tiden står stilla när jag inte vet var på min runda jag är, hur lång jag har kvar etc. Eftersom jag var inställd på att gå min vanliga runda imorse hade jag ingen klocka med mig heller... Summa summarum blev rundan 60 min istället för 45 och jag fick en rätt stressig fortsättning på morgonen. 

Till råga på allt så sprängde jag nyss bort knappen på mina byxor när jag skulle resa mig ur kontorsstolen. Stiligt. Den flög över hela rummet och det var inte trådarna som gav med sig utan plasten i knappen som gick av (!). Dessutom provade jag mina jeans imorse och kan konstatera att de är fortfarande alldeles för små... =(

Det här känns inte som att det kommer bli någon bra dag...

Vilodag för fulla muggar...

Mellanmål, kittlar dödsskönt i kistan... =)

Idag är det vilodag som gäller för mig... Varken cardio eller träning och jag tog till och med bilen till jobbet imorse... slappt, slappt, slappt. Känner mig lite trött så det är faktiskt skönt med en vilodag. Hade lite småfunderingar på att klämma in ett pass ändå för på fredag åker jag eventuellt upp till Jämtland, men det problemet får jag ta då. Kanske kan träna på morgonen eller nått. Så kan det faktiskt mycket väl bli... Det brukar va skönt att ha rört sig ordentligt innan man ska sitta i bilen i en si så där 11 timmar. =)

Istället för träning så ska jag bara ta det ännu mera lugnt idag... och just ja,, tvätta kläder så jag har nått att träna i framöver. Läsa bok, se på tv och surfa efter nya utmaningar. =) Utförde lite risky business innan då jag gick in i världens bästa godisaffär 4-gott efter att jag varit och shoppat kosttillskott... Som tur var kom jag ut utan godis! =)


Träning är bästa botemedlet mot godissug!

Hujeda mig vad nära det var att jag trillade dit idag... Tur att det ändå är ett litet projekt att gå in i en butik och köpa godis... Nu känner jag mig dock safe igen. Strax innan träningen försvann godissuget. Tack och lov. Det var enormt. hade känts rätt kasst att trilla dit på tredje veckan, eller egentligen två veckor och en dag. Men jag klarade det! =)

Träningen gick också rätt bra faktiskt... trots en del motivationssvackor under passet. Började starkt med att faktiskt få rätt bra kontakt när jag körde utfallsgång. Jag brukar bara bli så otroligt flåsig att jag inte orkar mer men nu kände jag faktiskt rejält i benen... bra för mig... mest rumpan iof... men ändå! =) Vidare till frontböj. Tyckte jag fick till den riktigt bra idag. Det blev ingen höjning på vikten men kände mig rätt säker på alla repetitioner, dock utan att känna nånting i benen... jag älskar när det bränner i musklerna men nu segar det liksom bara ut och jag orkar inte mer. Jag antar att det tar ändå, men utan den brännande kontakten känner jag mig aningens snuvad på kompotten... För en gångs skull så var benpressen ledig precis när jag ville ha den så kunde köra benpress direkt. Finfina repetitioner med bra kontakt. Nice! Men sen var stången ockuperad när jag hade tänkt köra knäböj så jag fick nästla mig in och köra emellan i den stående vadpressen. Hihi, jag körde mer än dubbelt så tungt som killen jag delade maskinen med. =) Tillslut fick jag äntligen fatt i den fria stången igen för att köra mördar-kombon knäböj och upphopp... Knäböjen gick så himla bra. Ass to the grass, djupt och fint, säkra och bra. Nästa gång kansk ejag kan höja vikten? Kanske... körde även upphoppen mycket bättre. Innan har jag fått fuska lite med djupet för att orka, men idag kunde jag böja mig nästan hela vägen ner i dem också och ändå klara mina 15 hopp. Det tar sig. Passet känns betydligt mindre jobbigt än första gången så det känns verkligen som att jag har förbättrat mig! =)

Motion: Styrketräning framsida ben & vader: 10 min cykel, 3 x utfallsgång med hantlar á 20 kg, 3 x frontböj 50 kg, 3 x benpress 180 kg, 3 x stående vadpress 142 kg, 3 x knäböj 60 kg i superset med 3x15 upphopp, 3 x vadpress med böjda ben i benpressen 140 kg

I min väska - any day but saturday...

Eftermiddagens p-drink och äpple följer med mig överallt! =)


Men idag kan jag bara tänka på godis... godis, godis, godis... 

Godissuget är på topp och träningemotivationen är i botten... Precis tvärtemot vad det borde vara... Det rimmar inte bra när det är dax för ett av veckans jobbigaste träningspass snart... och inte heller är det bra att 4-gott äntligen fått in "rätt sort" av mina favoriter...
Gaaah! Jag blir galen!


6 st chins och hyfsad träning...

Jag känner att jag är inne i ett riktigt bra träningssug just nu... Jag vill bara träna mera och mera och mera... så härlig känsla. Dock håller jag mig till mitt träningsschema, varken mer eller mindre. Idag blev det dock ett liiiitet fusk. Var så sugen på att testa på chins så jag tog en omgång som uppvärmning. 6 st blev det och nytt rekord... Okej, kanske inte var fullt sträck i bottenläget, men ganska bra i alla fall. Jag är glad!

Tur att chinsen gick bra för resten av träningen kändes så där... Det hjälper tydligen inte att vara superpeppad för att få till ett grymt pass... Jag kände mig väldigt missnöjd med ryggträningen idag. Åtminstonde när jag gick från gymmet... nu när jag tänker tillbaka så var det nog inte så farligt ändå. Båda latsdragövningarna gick bra. Min hand var med på noterna och jag fick hyfsad kontakt. Tyvärr så var den fria stången upptagen heeeeela tiden så fick improvisera lite... Blev den älskade t-barrodden istället för skivstångsrodd och marklyft i smithen istället för fritt. Rodden tog väldigt bra och kändes skönt att köra där igen. Marklyften kändes väl ungefär som vanligt men lite obehagligt att vara låst i rörelsen... Så det som egentligen gick dåligt var den vanliga rodden där jag fick absolut noll kontakt. Testade att köra både tyngre och lättare utan resultat... Fast nu känner jag mig lite småmör i ryggen ändå så det tog nog i alla fall... =) Magträningen satt där den skulle också... så egentligen får jag vara nöjd... ett nytt rekord och mestadels bra träning... men ändå nått som gnager och gör att jag inte känner mig helt nöjd med passet... Bättre lycka nästa måndag.

Motion: Promenad 45 min
Styrketräning Rygg & Mage: 10 min rodd, 6 st chins, 3 x latsdrag 57 kg, 3 x t-barrodd 20 kg, 3 x latsdrag V-handtag 57 kg, 3 x rodd 47-57-57 kg, 3 x marklyft i smith 56 kg, 3 x magmaskin, 3 x russian twist, 3 x knees to elbows

Första dagen tillbaka på jobbet...


... firar jag med att beställa en ny helårsprenumeration på Body!

Happy reading for me... =)Sittande axelträning och galna intervaller

Svett, svett, svett...
Idag var det dax för det som jag gått och tänkt på i flera dagar... Tänkt, fruktat och längtat efter... Intervallpasset. Först var det dock dax att träna, axlar och armar. Nästan alla axelövningar utfördes sittande och det är verkligen nått jag inte är van vid. Jag blir lite svagare, det blir lite mer koncentrerat och jag tror att det är grymt bra för mig som omväxling mot hur jag brukar köra. MEN, jag föredrar nog ändå mer stående träning, vid t.ex. hantellyft. Ändå fick jag väldigt bra kontakt och jag är riktigt nöjd med både axelträningen och armträningen. För armarna är det ju högreps som gäller och det svider som bara den. Bicepsövningar i cable är nog det jobbigaste sättet jag vet att träna biceps. =S

Till intervallerna då... såååå sjukt jobbigt... men ändå kändes det mycket bättre idag än förra veckan. Förra veckan trodde jag ju inte att jag skulle klara det efter första intervallen men den känslan inföll aldrig idag. Idag kändes det bara som en grym utmaning och jag försökte köra så hårt jag kunde i alla intervaller. Testade om det kändes bättre att köra på tyngre motstånd, men det gjorde det inte så blev medeltungt och snabbt tempo istället. Svetten sprutade! Precis som förra veckan var det 6x3 min- och 6x2 min-intervaller med en minut lugnt mellan varje som skulle utföras på crosstrainern. Första halvan med 3 min-intervaller är så sjukt jobbig så att 2 min-intervallerna känns väldigt enkla sen. =) Lustigt det där för 2 min är också sjukt jobbigt... Kanske är det lite som när man kör benpress... 240 kg kan kännas sjukt tungt när jag stegrar upp, men när man kört några set kring 300 kg och sänker sen så känns de där 240 ungefär som luft... =) Jag klarade det i alla fall... Den här veckan också! =)

Motion: Styrketräning Axlar & Armar: 10 min crosstrainer, 3 x sittande sidolyft 7 kg, 3 x arnoldpress 15 kg, 3 x framåtlytande sidolyft för baksida 5 kg, 3 x enarmshantelpress 14 kg, 3 x omvända kryssdrag, 3 x hantelcurl 10 kg, 3 x hammercurl med rep, 3 x sittande tricepspress, 3 x pushdowns
Intervaller 50 min (5 min uppvärmning, 6x3min max, 6x2 min max, 5 min nedvarvning)

Lördagsläsning...

Regn ute och vilodag gör det perfekt att plugga på Body Fitness-reglerna lite... =)

Idag har jag även fridag med maten. Startade dagen med en mysig och god frukost med min käre pojkvän på Scandic Rubinen vid Avenyn. Jag gillar verkigen hotellfrukost! =) Mums!!!

Dietvecka 2 - vikt och bild

Då var ytterligare en dietvecka slut. Det går ju undan det här... tiden bara flyter iväg snabbt som bara den, knappt att man hinner med själv. =) Hur har det gått den här veckan då? Jo då, riktigt bra... Jag har varit hungrig rätt mycket, men inte lika hungrig som förra veckan. Jag börjar väl vänja mig lite smått. Det funkar jättebra med maten. Jag känner mig inte särskilt sugen på nått och har tillräckligt med energi för att klara träningen och vardagen bra. Det var ju visserligen nån dag nu i veckan då jag kände mig väldigt hungrig på eftermiddagen och då blev jag sjukt sugen på att ta ett extra stort mellanmål, men inte mer än så... Dock blev det inget med det. Det är bara att härda ut så går det över.

Även den här veckan har jag följt allt i mitt mat- och träningsschema till punkt och pricka... Så klart. Jag kanske inte ska skriva det som om det vore nått ovanligt utan snarare normalläget. Man ska ju inte fuska så klart... Eller okej, även den här veckan var jag tvungen att mixtra med några få träningsövningar då det inte fanns rätt utrustning på gymmen... men jag har försökt välja gym efter vilken utrustning jag vetat har funnits där och vad som har krävts till vilket pass så det har blivit väldigt lite sånt och då har jag ändå försökt välja nått som är så likvärdigt som möjligt. Det blir nog bra! =)

Den här veckan har jag tappat lite mer än förra veckan. Det känns så himla skönt för jag var orolig att jag skulle stå stilla... Kanske behövde min kropp bara lite längre tid att komma igång med att tappa vikten...-0,9 kg den här veckan och det är en takt jag gärna fortsätter att hålla, eller något mindre, varje vecka. Jag är nöjd!

Vikt: 75,5 kg
Skillnad: -0,9 kg
Totalt: - 1,5 kg

1,5 vecka avklarade, 17 veckor kvar innan scenen...

Träning på hemmaplan...

Träning hemma igen... morgonpromenad i bekanta trakter, Slottsskogen närmare bestämt och sen vidare till gymmet efter lite frukost, slappande och mellanmål hemma. Träning på mitt gym innebär att det finns en liggande lårcurl, nått som faktiskt verkar saknas i hela Bohuslän. Mycket mystiskt... Idag tog den väldigt bra också. Det var nämligen baksida lår och bröst som skulle tränas. Förra veckan var det finnen som kändes så sjukt bra... men idag var den övningen lite av en besvikelse. Fick inte alls till det lika bra som sist och kände inte så mycket heller, det gick bara segt... Bäst för baksidan var nog faktiskt den liggade curlen. När det kom till bröstträningen så kände jag mig faktiskt rätt trött i bröstet. Orkade inte så mycket som jag brukar men det kändes som att bänkpressen tog väldigt bra. Hantelcurlen däremot var jag svag och ostadig i så den gick väl lite så där... tur att jag hade en riktig mördarkombination att avsluta med som gjorde att det sved ordentligt i bröstmusklerna... Nu hoppas jag att de växer även om jag går på diet. Tycker jag kan skymta ett litet sträck/klyfta på bröstkorgen nu om jag tittar noga... Hurra, men lite till skadar inte!!! =)

Motion: Promenad 45 min
Styrketräning Baksida ben & Bröst: 3 x liggande lårcurl 45 min, 3 x raka marklyft 50 kg, 3 x finnen, 3 x sittande enbenscurl 20 kg, 3 x bänkpress 55-55-50 kg, 3 x sned hantelpress 20-20-17 kg, 3 x flyes i CC i superset med 3x15 st armhävningar

Torsdagsträning...

Började dagen med en väldigt härlig morgonpromenad i nya områden. Hittade en fin och bra stig att följa som dessutom visade sig vara lagomt lång. En mycket bra start på dagen!

Nu i eftermiddag/kväll så har det blivit träning också. Ett intensivt axel- och magpass. Fick till det lite bättre med vilka vikter som var lagom idag jämfört med förra veckan. Det är inte helt lätt att veta vart man ska ligga med övningar man är lite ovan med och särskilt såna som ska ske i superset. Där blir man trött snabbt! Jag tycker att passet blev riktigt bra. De flesta övningarna kändes bra och som att de tog fint. Jag hade rätt jämt och bra kontakt i alla övningar. Inget som gick dåligt men kanske inte heller nått som gick märkvärdigt bra heller. Fick ett bra flyt, det var roligt och allt kändes bra! Dessutom var det rolig underhållning på gymmet i form av tre tonårskillar som trodde de var störst, bäst och starkast i världen. Not so much... hihi... men de växer väl till sig nån gång och inser hur övningar ska utföras och vad som kan anses vara lämpliga vikter.

Nu har vi i alla fall lämnat sommaridyllen och återvänt till ("stor")staden för att spendera semesterns sista dagar här. Kom precis hem och det känns rätt skönt. Men vänta, jag ska ju bara jobba en ynklig vecka, fem dagar, för sen har jag semester igen! =)

Motion: Promenad 45 min
Styrketräning Axlar & Mage: 10 min crosstrainer, 3 x sidolyft 10 kg, 3 x hög rodd med hantlar, 3 x hantelpress 17,5 kg, 3 x drag till bröstet i superset med 3 x framåtlutad bred rodd 25 kg, 3 x stående press bakom nacken 28 kg i superset med hantellyft framåt 7 kg, 3 x crunches på boll, 3 x bencykling, 3 x plankan i 1,5 min

Vilodag...

Onsdag är lika med vila nu för tiden... Ganska skönt efter tre dagars hård träning, men jag gillar ändå träningsdagarna bättre... både för att det så klart är roligt att träna, men även för att jag håller mig mättare när jag tränar. Antingen är det träningsdrinkarna som gör det, allt jag sysselsätter mig med nått eller att träningen har den effekten.

Dagen har i alla fall spenderats ute på en ö i skärgården på Västkusten, precis som varje dag på sistonde. Strålande fint väder och superhärligt... dessutom antagligen den dietmaten som är godast på hela veckan till lunch, dvs min köttfärs- och bönröra. Så lätt och så gott... de övriga semesterfirarna är ute på en löptur men nått sånt ingår inte i mitt träningsschema och därför är jag hemma, även om jag var lite sugen på att hänga med innan de skulle iväg. När de kommer hem bär det dock iväg till Sportshoppen för att spana in utbudet. Sportshoppen är ett stort outlet (eller kanske bara en väldigt billig affär) med massa bra tränings- och fritidskläder och skor. Väldigt nice! Hoppas att reorna har startat, annars kan manju alltid spana ut vad man ska köpa när det satt igång sen... Inte för att det direkt är dyrt annars heller, men det kan ju alltid bli billigare! :)

Tränar så att svetten sprutar...

Genomdränkt av svett är mer regel än undantag numera...
Idag var det dax för ett av veckans två "värsta" (och roligaste) pass. Så fruktansvärt jobbigt. Fast det kändes bra mycket bättre den här gången än förra veckan då jag verkligen höll på dog. Nu kunde jag utföra övningarna bättre. Alla knäböj blev djuuupa, sist så orkade jag inte riktigt på de sista så de blev inte fulldjupa men ändå rätt bra. Jag hade bättre kontroll på utfallsstegen, höjde vikten med 2 kg och flåsade på som en tok... Det måste vara bland de flåsigaste styrketräningsövningarna som finns. Förra veckan så sa vi ju att vi skulle höja vikten i frontböjen den här veckan och det gjorde vi också... Gick finfint men kändes så klart betydligt jobbigare. Nästa vecka testar vi 60 kg. Jag har verkligen fått in det bra vart stången ska ligga nu. På dagens gym hade de annars ingen vadderad tub/kondom till den fria stången så jag trodde att jag skulle få rätt ont i knäböjen... men det gick bra det också... Det som var mest snopet var nog faktiskt benpressen. Den såg himla fin och bra ut, men kändes som helt fel vinkel. Man tryckte för mycket uppåt för att det skulle ge särskilt mycket. Man kunde lasta på hur mycket vikt som helst utan att det kändes vidare tungt... osis... Jag gillar ju benpress annars. Tyvärr hade gymmet inte heller nån stående vadpress så det fick bli två övningar i den sittande. Var inte att tänka på att köra det i benpressen heller för hade blivit alldeles för skarp kant att köra mot pga den konstiga vinkeln. Men men, bra att passa på antar jag då det inte finns nån sittande på mitt vanliga gym.

Dieten går bra annars. Jag är inte sugen på nått särskilt... inte heller frestad när resten av semesterfirarna i huset äter goda middagar och efterrätter eller på de andras medhavda luncher ute på öarna... I eftermiddags var jag dock sugen på att äta mer... mest för att jag var så himla trött och hungrig och visste vilket mördarpass som väntade... men icke... hade energi nog att genomföra passet bra ändå. Tur det! =)

Motion: Styrketräning framsida lår och vader: 10 min cykel, 3 x utfallsgång med hantlar á 20 kg, 3 x frontböj 40-50-50 kg, 3 x sittande vadpress, 3 x benpress, 3 x knäböj 60 kg i superset med 15 st upphopp, 3 x sittande vadpress

Har ni sett vem som är med i Body...

Hade nästan glömt bort det... =)

Jag hamnade ju på bild på Fitnessdagen... =)


Precis som det ska vara...


(bilder från förra veckans ryggpass)
Började dagen med en rask morgonpromenad följt av en heldag ute på öarna här i skärgården. Mycket härligt... sen lite träning innan det var dax för middag ute på terrassen. Så skönt! Känns verkligen som jag prickat in semestern rätt! Det är underbart!

Till träningen då som faktiskt är det väsentliga i den här bloggen (även om livet består av väldigt mycket mer)... det blev ett okej pass. Varken mer eller mindre. Ingen sensation men inget som kändes dåligt. Ett pass i mängden helt enkelt. Svetten sprutade i alla fall och det känns alltid bra. Hade egentligen rätt bra kontakt i alla övningar. Lats- och roddöningar kändes bra. I marklyftet la jag på 10 kg från förra veckan då jag gjorde övningen för första gången och visst kändes det bra även idag. Nästa vecka blir det nog 10 kg till. =) Härligt slut i både rygg och mage var jag när passet var klart... precis som det ska vara! =)

Motion: promenad 45 min
Styrketräning Rygg & mage: 10 min rodd, 3 x latsdrag 61 kg, 3 x skivstångsrodd 50 kg, 3 x latsdrag V-handtag 61 kg, 3 x rodd 43 kg, 3 x marklyft 50 kg, 3 x magmaskin 50 kg, 3 x russian twist, 3 x knees to elbows

RSS 2.0