NEJ, NEJ, NEJ!

I torsdags vaknade jag upp med liten känning i halsen...
Idag vaknade jag upp med lite mer känning i halsen...
Idag under dagen har jag haft ont i halsen, ont i huvudet och känt mig allmänt hängig...

JAG VILL INTE BLI SJUK!
INTE NU!


Jag har ju stått emot förkylning hela hösten. John har varit förkyld i 8-9 veckor nu utan att lyckas smitta mig. jag har inte heller blivit smittad av nån av alla andra sjuklingar jag har hängt med. Inte ens när jag avslutade dieten blev jag sjuk, vilket annars är väldigt vanligt... Men NU, verkar det vara nått knas. Jag hoppas verkligen inte att det blir värre. Jag hoppas att det försvinner fort som bara den! Jag ska ju börja jobba på måndag... och jag tänkte ju att jag skulle börja med lite lätt cardio nästa vecka...

JAG VILL INTE BLI SJUK!
INTE NU!
JAG SÄGER NEJ!
Favoritmuskel...

Gillar att pressa, tungt och mycket!
Härnäst på listan kommer favoritmuskel. Det som alltid har varit min favoritmuskel att träna är axlar. Det finns många roliga övningar för axlarna och jag får nästan alltid grym kontakt och känsla. Man kan dessutom köra hela passet med hantlar/skivstång, vilket jag gillar. Sen så tycker jag att axlarna lätt bli uppblåsta när man tränar dem och det är ju alltid kul när det syns i spegeln under tiden man kör! ;)

Men på sistone har axlarna fått konkurrens av andra muskler på rolighetsskalan... Sen i våras har jag ju lagt ner mycket energi på bröstträningen för att skapa mig en "klyfta" som går över bröstkorgen. Då blev den träningen superrolig! Det gick dessutom väldigt bra också. =) Även rygg har jag börjat få mer kläm på så det är också riktigt kul. Innan har jag nästan aldrig fått kontakt när jag tränat rygg och då är det bara tråkigt. Ben är också kul. För det är tungt, jobbigt, jag är hyfsat stark ibland och man blir så trött... Egentligen kan jag väl säga att jag tycker att allting som går bra är favoritmuskeln, men måste jag säga bara en så är nog axlar det säkraste kortet. Axlar går ju alltid bra! =) Men träning är nästan alltid kul... =)

Nu verkar det ju som att jag tycker om att träna allt, men så är det ju inte utan det är bara svårt att utnämna en favorit. Jag har två "tråk"-muskler också, axlar och vader. Mage tycker jag är hur tråkigt som helst. Jag är rätt svag i magen, men det som gör det allra tråkigast är att jag får ont i ryggen av det mesta... men vissa saker funkar bra. Tyvärr är det nästan aldrig roligt att träna mage. Den andra tråkiga muskeln är vader. Jag är visserligen ganska stark i vaderna och har rätt bra vadmuskler, men det händer ju så lite! Det är ju bara till att guppa upp och ner på olika sätt. Sen tycker jag aldrig att man märker nån utveckling heller. Men jag kör både mage och vader även om det är tråkigt! Jag tycker att det är viktigt att hela kroppen är tränad, oavsett om det är roligt eller inte. Brukar träna igenom alla muskelgrupper en gång i veckan, oftast i en 5-split. När jag kör igång igen snart kan det ev bli en 4-split. Vi får se. =)

Gillar inte att ligga på golvet och kräla...

Breakfast for champions!Bagels med philadelfiaost, tomat, färsk basilika och flingsalt.
Till det egenpressad juice av apelsin, blodapelsin och äpple.
Kanske lite lågt på proteinfronten men vad gör det...
Fantastiskt gott!


Kostens påverkan på sömnen...?

Det här året har jag funderat ganska mycket på det här med sömn. Jag är en av de där personerna som behöver mycket sömn. Jag vill sova så mycket som möjligt, men minst 8 timmar per natt. Då funkar allt bra. Blir det mindre än så så blir jag oerhört trött om dagarna... Nu under december så ligger jag på kring 10 timmar/natt och det känns helt perfekt! Jag skulle aldrig palla att bara sova 4-6 timmar per natt. Hur orkar man med dagen sen? Som tur är alla olika, men jag tror på ju mer sömn desto bättre! =) Med det är lyx! Nu börjar jag dock snart jobba igen så jag måste väl vänja mig med lite mindre sömn igen, typ 8 h. =)

Men nu var det inte det jag skulle skriva om utan mer om hur jag har upplevt att sömnen styrs av den kosten som man äter. Under det senaste året har jag ju haft väldigt extrem kosthållning åt olika håll i perioder och jag har faktiskt märkt stor skillnad på sömnen. I och med att jag gjort två dieter under det här året, i våras och i höstas, och upplevt samma sak varje gång så känns det inte som att det helt och hållet kan vara slumpen. Det här är i alla fall vad jag upplevt (min egen empiriska studie ;) ):
 • Diet - jag vaknar tidigt (både för att mina morgonrutiner kräver det, men mest för att jag inte kan sova längre), oftast innan 6, senast 7, alla dagar i veckan och är pigg. Vaknar oftast innan klockan. Med diet menar jag hyfsat hård diet men inte det där extrema som blir i sluttampen på tävlingsdiet. Då är man ju trött jämt. Den piggheten upplevde jag både i våras och i höstas.
 • Skräpföda - trött, tröttare, tröttast. Trött jämt, vill sova mest hela tiden. Sover länge på mornarna(som nu när jag sover till 10 varje dag) och är trött på kvällarna. Den tröttheten har jag märkt av varje gång jag gått in i en sån period. Märks mest i början för sen vänjer man sig och får tröttheten som mer ett normalstadie.
 • Normal kosthållnig - en liten blandning mellan trött och pigg... dock aldrig lika morgonpigg som vid diet och sover inte lika länge som vid skräpföda. För mig ligger kosten vid normal kosthållning nånstans mitt emellan diet- och skräpföda. Jag skulle väl vilja att den låg närmre diet än vad den kanske gör.

Vid diet är man ju extra noga med att få i sig bra råvaror och det som kroppen behöver, bara inte tillräckligt mycket, samt att maten timas så att man får ett jämnt flöde under dagen med lite extra fokus på där den behövs som mest. Kan det vara så att bra mat gör att man blir mer utvilad? Och vid skräpföda får man typ inte i sig nått av det kroppen behöver och därför blir man trött och seg? Jag vet inte alls... Det är bara så det har känts när jag har tänkt på det under året...

Hur upplever du att din sömn påverkas av kosten?


I min träningsväska...

Min träningsväska är en svart väska från Björn Borg som jag köpt på Sportshoppen i Tanumsstrand. Med den får jag med mig det jag behöver och egentligen så packar jag aldrig ur den heller. Eftersom jag aldrig duschar på gymmet (förutom några gånger i höstas då jag körde morgoncardio på gymmet innan det byttes ut mot behagligare utecardio) så slipper jag släpa med mig saker som duschtvål och handduk. Tack vare det så blir det inte heller några svettiga grejer som måste plockas ut heller utan väskan är alltid färdigpackad så när som på drinken som måste blandas varje dag och diskas efter paset.

Det som alltid finns i min träningsväska är:
 • Hänglås
 • Gymkort
 • Träningsskor
 • Träningshandskar
 • Dragremmar
 • Vattenflaska
 • Efter tränings-drink (protein+kolhydrater)

Under hösten har jag även haft en liten svetthandduk i väskan som jag kan torka svett från pannan med när jag kör cardio. Väl behövligt eftersom jag brukar svettas som en gris då. =) Annars är det allt.

Redo för träning


Avvänjning...

Som jag har berättat innan så har jag ju druckit en hel del Pepsi Max under hösten. Eller egentligen under de senaste åren. När jag flyttade till Göteborg för 3,5 år sen så bodde jag nämligen granne med 4-Gott (grymmaste godisaffären) som sålde Pepsi Max-burkar för 5 kr/st. Perfekt för att stå emot godissuget tyckte jag och det gick från att bli en burk nån gång ibland till att höra till basvarorna. När man bara köper några åt gången kan man även lura sig själv att det inte kostar så mycket, men på sistone har vi köpt pepsin i samband med veckoandlingen och då märks verkliegn kostnaden. Onödigt högt! I våras och i höstas när jag dietade så var Pepsin till stor hjälp. Både för att stå emot sötsuget och känna att man får unna sig nått varje dag. Att ha nått att se fram emot. Sen var det även bra för att hålla igång magen som stannar av lite under hård diet. Men även för att få känna sig mätt. Min diet nu i höst var fruktansvärd och jag kände mig inte mätt nån gång (inte ens på ätardagarna). Därför åt jag lunch och sög i mig 2 burkar Pepsi Max så snabbt jag kunde efter jag ätit upp. Då blev magen som en ballong och nått som liknade mättnadskänsla infann sig (även om jag inte kände mig mätt). Superbra! Och samma sak varje dag! 2 Pepsi Max om dagen hela hösten. Nån gång ibland fler, men jag försökte hålla min gräns vid 2/dag.

Det känns ju inte särskilt hållbart av flera anledningar. 1. Det kostar pengar. 2. Det känns verkligen inte nyttigt. Även om man inte blir tjock av det så är det ändå konstiga saker man häller i sig. Sen funderar jag faktiskt på om det inte påverkade mina deffresultat ändå, även om det inte "ska" göra det. Kanske var det därför jag höll så mycket fett på magen? 3. Det är inte bra för tänderna. Jag har redan fått syraskador på tänderna som tandläkaren säger kommer från läsken och vill inte ha mer. Sen i våras dricker jag visserligen alltid läsk med sugrör, men ändå... Ja, listan kan göras lång.

Jag har ju tänkt länge att jag ska ta tag i det hela och minska mer på läsken. Nu har det faktiskt gått bättre än så. Jag har i princip slutat helt och hållet. Sen 5 december har jag endast druckit läsk 2 gånger (1 burk varje gång), varav den ena var att jag beställde av ren rutin utan att egentligen vilja ha. I början var jag iof sugen ganska ofta, men i och med att jag var hos mina föräldrar så fanns det inte tillgång och då var det inte så mycket att göra åt. Jag gillar nämligen inte flask-läsk så det var bara att stå emot. Nu är jag inte alls sugen på läsk längre. Nu har jag iof ätit sjukt mycket sött, gott, och mycket under den här perioden, men jag tror faktiskt att det kommer att hålla i sig när jag styr upp mig själv lite igen. Jag har 9 burkar Pepsi Max i kylen men de står orörda sen länge. Vi får se hur länge det tar innan de är slut. =) Just nu tycker jag mest att det är väldigt skönt att slippa läsken. =)

Ett fint idrottsminne...

Egentligen skulle jag skriva om ett fint idrottsminne... men jag vet faktiskt inte vilket jag ska välja ut... Ska det vara nått inom ridsporten kanske? Ska det då vara nån av alla de extra roliga hästtävlingar jag varit på? Ska det va nån extra prestigefylld tävling som jag vunnit eller placerat mig bra i? Ska det va nån lagtävlan som mitt lag vann? Nån träning som stod ut? Eller nån av alla galna saker? Eller ska det vara nått av det jag håller på med idag? Ska det då vara nått extra bra träningspass? Ska det vara när jag satte ett nytt personbästa som jag slitit med länge? Ska det vara när jag klarade nått jag inte trodde att jag kunde? Eller ska det vara ett sånt där pass då allt stämmer och det helt enkelt känns grymt? Nej, jag kan faktiskt inte singla ut ett minne som lyser starkare än alla andra. Jag har ju så många fina idrottsminnen och det är dem tillsammans som skapar helheten. Jag får helt enkelt vara glad över att jag är så lycklgt lottad att jag har så många minnen och att det både finns och har funnits så mycket glädje i mitt liv. =)


Facebook är bra till mycket. När den här bilden publicerades här om dagen blev
jag påmind om att jag tydligen vunnit Div. 1 ponnyhoppning en gång i tiden.
Det hade jag helt glömt bort!

Garmin Forerunner 305?

Nått som stod på min önskelista nu till julen (och även min födelsedag i höstas) var en pulsklocka... det var en av de få önskningar som inte uppfylldes. Nu är jag dock sjukt sugen på att ta saken i egna händer och köpa en själv. När jag sätter igång med träningen igen är jag nämligen väldigt sugen på att få tillbaka min kondition på en hälsosam nivå, både för att det är skönt att ha bra kondis och sen för att det blir lättare att styrketräna då (tänk utfallsgång och knäböj!!!). I höstas körde jag ju en del träning med pulsklocka och jag gillade det skarpt. Det enda jag gjorde då var i och för sig att försöka hålla mig inom vissa intervaller. När jag sprang så spelade inte pulsen så stor roll, men det var otroligt mycket roligare att springa när jag hade mer koll. Det jag tyckte var roligast var:
 • Puls - hur jobbigt tyckte kroppen egentligen att det var och hur var det i jämförelse med hur jag upplevde det just då. Håller jag verkligen på att dör?
 • Hastighet - hur snabbt springer jag egentligen? och hur står det sig med hur snabbt jag upplever att jag springer just då? Tydligen kunde dagar då jag kände detsom att jag sprang snabbt som vinden vara långsammare än dagar då jag kände det som jag sniglade fram. Oerhört intressant!
 • Sträcka - hur långt har jag sprungit? Hur lång är den här rundan?
Sen fanns det en massa andra funktioner som jag aldrig utforskade men som säkerligen är väldigt roliga.

I höstas lånade jag min pojkväns Garmin Forerunner 305 och tyckte att den var grym. Den hade allt! Visserligen lite klumpig, men inget man märkte av när den användes. Klockor med mindre skärm sägs dessutom vara svårare att se vad det står på. Jag vet att Madde också har en sån och har testat lite andra klockor men inte hittat nått värt att ersätta den med än. ÄN. Nu ligger 305 väldigt bra i pris och jag är som sagt oerhört sugen på att slå till... MEN... Bara för att vara på den säkra sidan...

 

Finns det nån annan pulsklocka som du kan rekommendera?

 


I mina öron när jag tränar...


Vill kunna prata med mitt <3 på gymmet
Dax för lite lista igen kanske? Ja, ärligt talat så lyssnar jag inte på nått särskilt när jag tränar. Anledningen är att jag nästan alltid tränar tillsammans med min pojkvän och det är ju kul att kunna prata också. ;) så det blir faktiskt bara den musik som spelar på gymmet som jag hör... Tyvärr spelar ju Sats på tok för låg musik... men men... I våras hade jag faktiskt en period när jag körde med egen musik även på gymmet eftersom min pojkvän har skadad och vi då tränade olika saker... men jag gillar nog mer att köra utan musik. Det känns som att jag är mer närvarande i träningen då. Sen så ville jag ofta tima in någon viss sekvens i en låt just när jag skulle köra övningen, så det blev mest bara jobbigt med musiken eftersom jag var tvungen att vänta in eller snabba på. Fast samtidigt kan jag förstå att folk gillar det och man ser ju väldigt många som har lurarna i hela tiden. MEN, bakgrundsmusik, inte egen, är det bästa för mig. =)

När jag konditionstränar är det ju en annan sak. Tränar jag själv så lyssnar jag alltid på musik. Oftast en samligt glada eller hårda låtar i högt tempo som peppar mig. Jag har sjukt dålig koll på musik, kommer aldrig ihåg vad nån låt heter och är dålig på att fylla på med nytt... Så oftast är det samma låtar som snurrar år efter år, med några enstaka nya ibland. Det gör inget, det är ändå inte samma musik som jag lyssnar på annars... Sen händer det ju faktiskt att jag springer med sällskap också och då blir det musiklöst. Oerhört jobbigt i början tyckte jag eftersom man då hör hur man flåsar och hur jobbigt det låter, men nu tycker jag att det kan vara rätt skönt också... =)

Nått som stör mig oerhört både på gymmet, spårvagnen och var som helst är folk som inte har vett att köpa riktiga hörlurar utan kör med de som följer med iphone/ipod (endast de som gör så såvitt jag vet), dvs hörlurar som släpper ut mer ljud till omgivningen än de ger till den som bär hörlurarna. Själva meningen med att ha hörlurar är ju att omgivningen ska slippa höra ens musik... Använder du såna tycker jag att du ska gå och köpa dig ett par riktiga bums! Du kommer dessutom då sjukt mycket bättre ljud i dina öron och slippa störa omgivningen! ;)

Julhelgen...

Lika mycket tradition som julfirandet är på julafton, lika mycket tradition är mellandagsrea-shoppingen på annandan! Imorse hängde jag och John på låset till utvalda affärer. Mycket lyckat då jag kom hem med flera påsar riktigt bra grejer. Dock hade jag även tittat ut några träningskläder som jag skulle köpa, men eftersom de inte var reavaror så var de bortplockade. Irriterande! men jag fick med mig så mycket fint hem ändå, "vanliga" kläder. Och eftersom jag inte tränar just nu ändå så är det ju ingen kris att fylla på träningsgarderoben ändå (som iof redan är väldigt välfylld). =)

Julafton och julfirandet var jättemysigt. Jag firade ju för första gången inte med min egen familj och visst var det lite konstigt att byta det vanliga juliga snölandskapet mot strålande sol och en dag som kändes som vår. Men julstämningen infann sig och till och med tomten hittade oss, vilket han inte brukar göra annars. Mycket och god mat, umgänge, spel och riktigt mysigt. Sen känns det ju kanske lite fel att säga men både jag och John har fått full pott på julklapparna. Sååå fina och bra grejer! Jag älskar julen. Synd att det är ett helt år till nästa...

God Jul på er allihopa...


Egenpressad juice smakar gott!

Min pojkvän fick en juicemaskin i julklapp från sin chef idag. Vi invigde den på en gång han kom hem. Eller John satte ihop den och gjorde juice och jag tittade på. Premiärjuicen gjordes på ananas, apelsin, äpple och päron och den smakade helt gudomligt! Det kommer definitivt att bli mer juice i det här hushållet. Jag har redan spanat in en hel del spännande varianter hos Träningsglädje som jag planerar att testa.


Kosttillskott...

Idag läste jag ett väldigt bra inlägg om kosttillskott. Det hittar du HÄR.

Jag älskar kosttillskott! Tycker att det är jättebra! Jag gillar kosttillskott som inte är några knepigheter eller mirakelkurer, såna som ger mig extra av nått som jag egentligen skulle kunna äta. Jag vill inte ha så mycket konstigheter i min kropp. Jag har några bastillskott som jag i princip alltid använder. De är:
- Proteinpulver (både vassle och kasein)
- Kolhydratspulver
- Preworkout-produkt
- Vitaminer och omega-3

Det konstigaste jag brukar få i mig är väl PWOn. Där har jag testat många olika och de flesta har faktiskt inte haft någon effekt på mig alls. Jag har en som jag vet funkar och den håller jag fast vid nu. Jag gillar PWO just för den känslan som den ger mig. Jag blir pigg, det kryper i kroppen och jag känner att jag vill och kan träna hur länge som helst. I början kände jag även att jag antingen blev starkare eller uthålligare, men det är inte nått jag tänkt på på sistone. Nu tänker jag dock pausa användningen av PWO eftersom jag åt det till varje pass utom en handfull (kan nog räkna dem på 1 hand) under 2011, nu menar jag alltså styrkepass och inget annat. Det är styrketräning jag menar när jag säger träning. =)

Jag tycker egentligen att man ska försöka äta så mycket mat som möjligt och så lite kosttillskott som möjligt. Jag tycker att det passar sig med tillskott efter träning (vassle+kolhydrats-drink), ev innan om man tar pwo och som sista mål innan läggdax (kasein). I övrigt ska man äta mat tycker jag. Mat är ju dessutom så mycket godare! Nån gång ibland kan en p-drink funka som nöd-mellis, men helst inte.

Det mest överskattade kosttillskottet som jag har testat är nog fettförbrännare. Jag har provat tre olika sorter. En i våras och två nu under hösten. Jag har inte märkt nån effekt alls och tror inte att de funkar... men antagligen kommer jag att köra på någon fettförbrännand variant under in nästa diet också... man vet ju aldrig. =) Andra grejer jag provat är bland annat kreatin, ZMA, och olika varianter på allting från olika märken. Det viktigaste man ska komma ihåg är nog ändå att grunden ändå ligger i träningen. Det spelar ju inte så stor roll vilka tillskott du proppar i dig om du inte tränar bra. Det bästa är helt klart:
Bra, hård träning med bra vanlig mat, plus lite tillskott.

I somras när jag fick hem ett lass kosttillskott.
Nästan lika bra som julafton... ;)

Inget mer Pure Fitness för mig...

Emelie gissade rätt på vad det var som hade ändrats på min blogg igår. Min teamlogga försvann. Jag har ju under 2011 varit medlem i Team Pure Fitness, men nu inför 2012 så har jag valt att gå ur teamet. Det känns inte som rätt team för mig då åsikterna om mycket går isär. Jag gillar dock medlemmarna i teamet och önskar dem lycka till på sina framtida tävlingar. Just nu står jag utan team men det gör inte så mycket i dagsläget. Det är ju ganska långt till tävling än så länge, men jag lär väl börja leta så småningom. Nu har jag gott om tid att fundera ut vilket team som passar mig. Det blir nog super det här.

Jag vill tacka teamets sponsorer Olimp och Dcore för er hjälp med kosttillskott och träningskläder. Det har varit till jättetstor hjälp och jag gillar verkligen era produkter.


Ser du vad som har hänt?En "stor" förändring skedde på min blogg igår?
Ser du hade som har hänt?Min träningsbakgrund...

Occarina, Mammas häst som jag tävlade i hoppning - min D-ponny Zeb - min Heineken
Det var det dax att börja beta av listan... Min träningsbakgrund finns som hos många andra inom fitness (som jag har förstått det iaf) inom hästsporten. Jag är inte alls förvånad över att det är så många föredetta hästtjejer som väljer att fortsätta med just styrketräning. Det finns många likheter. Båda är individuella sporter som kräver mycket tid, regelbundenhet och långsiktighet. Jag gillar båda två!

Jag fick min första egna häst när jag var 11 år. Totalt har jag haft fem egna hästar (tre ponnyer och två stora hästar) och några till låns. Som mest har jag haft tre hästar samtidigt. Nästan på en gång började tävlandet. I början var det inom både hoppning och dressyr (samt en enstaka fälttävlan), men allt eftersom så valde jag bort hoppningen för att bara satsa på dressyren. Jag älskar dressyr! I dressyren slipper du det där tur-momentet som man inte kan förneka finns i hoppning. Dressyr är enligt mig betydligt svårare än hoppning och där ligger även charmen. Hur som helst har jag tävlat sjukt mycket. Jag kommer ihåg det året som det var som allra mest. Då tävlade jag varje helg från mars till november, oftast både fredag och lördag, eftersom jag tävlade ponnyhoppning, ponnydressyr och storhästhoppning. Busy, men otroligt roligt och som jag sagt innan så älskar jag ju att tävla!

Jag har tävlat i:
Dressyr: St George
Dressyr Ponny: FEI (kvalade till SM, men ställde inte upp)
Hoppning: 120 cm
Hoppning ponny: LA/Msv
Fälttävlan ponny: Lätt

Som ni kanske förstår så fanns det inte tid för så mycket annat även om jag tror att jag varit på någon enstaka fotbolls-/basket-/längdskidsträning när jag var riktigt liten. Jag var en av dem som aldrig gillade idrotten i skolan, kanske för att det var så mycket bollsport och lagövningar? Efter gymnasiet gick jag lite (mycket) sporadiskt på gymmet och styrketränade. När jag började plugga igen 2005 började jag styrketräna 3 ggr i veckan och sen har det väl ökat därifrån. De senaste tre åren har jag tränat riktigt hårt och det tänker jag fortsätta med. I framtiden hittar jag gärna tillbaka till dressyrsadeln igen. Mina stövlar och hatt ligger i källaren och väntar! Nu nöjer jag mig med att rida mammas hästar ibland.

Min D-ponny Zeb - Min D-ponny Midnight Sun - Min C-ponny Kläringe Nougat
Saknas bilder på är min storhäst Nepal


Lite mer information om mig...

Nu när jag har en viloperiod från träningen så har jag funderat lite på vad jag ska skriva i bloggen... jag tränar ju inte! För nått år sen höll alla på skrev en lista där det var ett inlägg per ämne. Man fick veta rätt mycket intressant om bloggarna tyckte jag då, men jag orkade aldrig ta tag i det själv. Både för att jag egentligen tycker att listor är rätt töntigt men framförallt för att jag är en väldigt lat bloggare (som ni kanske har märkt). Nu tänkte jag dock bli lite töntig och köra på listan. Har letat rätt på den och får börja beta av inlägg allt eftersom tiden går. Vissa kanske jag hoppar över och vissa kanske jag slår ihop, men I´m on it! Här är listan som ska betas av.

1. Min idrottsbakbrund
2. I mina öron när jag tränar
3. Ett fint idrottsminne
4. I min träningsväska
5. Favoritmuskel
6. Mål med träningen
7. Favoritövning
8. Favoritmat
9. Mina inspirationskällor
10. Då mår jag som bäst
11. Favoritkonditionsträning
12. Favoritidrott
13. Mina bästa kosttips
14. Favoritmellis
15. Då tränar jag allra helst
16. Favoritlivsmedel
17. Mitt måtto
18. En fredagskväll unnar jag mig gärna
19. Hälsa för mig
20. Det här åt jag idag
21. Därför tränar jag
22. Min favoritfrukost
23. Detta skulle jag vilja utöva
24. Favoritidrottare
25. Så sover jag
26. Detta klarar jag mig inte utan
27. Där tränar jag helst
28. Detta tränar jag allra helst
29. Glöm inte att...

Stark i bänkpress...


Uppvärmning under rekordpasset
Jag läste i nyaste Body att norskan Mari Asp precis blivit värdsmästare och satt nytt värdsrekord i bänkpress. Hela 152,5 kg pressade hon upp, med en flygvikt på 60 kg i kroppsvikt. Otroligt bra!!! Etthundrafemtitvåochetthalvt kilo...

Mitt eget rekord i bänkpress ligger på 70 kg, alltså inte ens hälften av Maris vikt. Jag slet som tusan för att lyckas pressa upp den vikten. Tung bänkträning hela våren, flera envisa maxningsförsök och sen så gick det. Knappt 2 veckor innan jag började min diet inför Luciapokalen så lyckades jag äntligen pressa upp 70 kgs-stången. Jag tycker att det är riktigt roligt med bänkpress och det är enligt mig helt klart den grymmaste övningen för att träna bröstmusklerna. Jag hoppas på att i alla fall kunna ta 80 kg någon gång i framtiden, men det ligger nog en hel del träning innan jag klarar det. Skam den som ger sig. =)

En helt ny dimension av..... VILA!

Vila
Paus
Trycka på stoppknappen
Fokusera på annat
Ladda om

V  I  L  A  .  .  .  .

Jag har vilodag idag. Det är inte en vanliga vilodag. En vanlig vilodag är en dag utan fysisk aktivitet som ligger mellan två eller fler dagar med hård träning. Det här är INTE en sån dag. Det här är en dag i mängden. Det är en dag, som följs av ytterligare en vilodag och sen ännu en. Jag har nämligen tagit en paus från träningen nu. Jag har en viloperiod helt enkelt. Jag har aldrig haft en viloperiod förut, eller ens  haft mer än max en vecka utan träning någon enstaka gång.... men nu blir det ingen träning förrän i slutet av januari. Ovant!

När min viloperiod är över så förväntar jag mig att komma tillbaka till träningen med sjukt mycket motivation, grymt peppad, ha vilat ut mina krämpor (knäna som tyvärr började spöka under dieten och inte blivit bra) och redo att köra riktigt hårt! Det kommer att bli grymt! =)

Jag har funderat lite på hur jag skulle göra med bloggen nu när jag ska vila, men jag kommer fortsätta blogga bara inte om specifika pass. Jag har ju fortfarande en hel del tankar och åsikter om träning, kost och övrigt, och saker som jag kan berätta om mig själv och min bakgrund. Det blir nog helt okej ändå. Om inte, välkommen tillbaka i slutet av januari. =)

Det är med hunger...

Under min diet var jag hungrig hela tiden. Konstant. Eller jag hade ett litet trick som gjorde att jag kände mig mätt en stund. Det var att efter jag ätit min lunch snabbt hälla i mig 2 burkar Pepsi Max och så löste kolsyran mättnadskänslan... men förutom den stunden var jag hungrig från slutet av juli fram tills häromdagen.... Även om min diet slutade i slutet av november så går ju inte kroppen tillbaka till det normala direkt bara för att jag har bestämt mig att nu är det slut... Nej, istället har det här med hunger- och mättnadskänslor varit helt uppfuckat. Jag har känt mig hungrig eller i behov av mat/godis/ätbart hela tiden. När jag skriver i behov så menar jag inte att jag varit sugen utan att det känts mer som att jag måste ha, annars dör jag. Så därför har jag ätit, och ätit, och ätit, och ätit ännu mer. Jag är faktiskt grymt bra på att äta, och särskilt på att äta mycket och mycket onyttigt! =)

När man äter mycket så borde man ju bli mätt, men det har jag inte blivit. Jag har väl känt mig rätt full i magen (inte så konstigt med tanke på att den stått ut som att jag varit höggravid), men inte mätt. Istället har jag bara känt mig ännu hungrigare. Ju mer jag ätit desto hungrigare har jag blivit. Nu menar jag alltså att jag är vrålhungrig en kvart efter att jag avslutat en XXXL-måltid. Jobbigt, frustrerande och jag har så klart ätit ännu mer.

Nu verkar det äntligen vara slut på det hela. De senaste dagarna har jag börjat känna mig rätt normal igen. Att jag blir hungrig när jag ska att jag blir mätt och nöjd när jag ska. Det är så skönt! Min diet gjorde nog skada på ganska många sätt tror jag och nästa gång ska det definitivt ske på ett annat sätt. Nu är jag bara glad att allt känns som vanligt igen. =)

Gott bröd...

Igår när jag kom hem så satte jag fart och bakade bröd under tiden John lagade middag. Fick dock lite assistans med brödet också... Även om det är världens lättaste som bara är att röra ihop ingredienserna. Dessutom blev det supersmarrigt! Det var perfekt till frukosten idag! Jag åt äggmackor till min keso och John åt skink- och ostmackor till sin mannagrynsgröt.

Home sweet home...

Japp, då var man hemma i Göteborg igen då. Jag har varit en och en halv vecka uppe hos mina föräldrar i Jämtland och sen ett stopp ons-fredag i Stockholm på vägen ner, med bland annat fika och span på nya lägenheten hos Emma. Jag har haft det jättebra faktiskt! Två ridturer på mammas 3-årsvalack har det blivit. Hon har två halvblod och vi har varit ute med dem tillsammans. Jätteroligt! Tre gympass har det blivit, ett på det lokala källargymmet och två på ett gym inne i Östersund. Allihopa grymma pass! Så roligt. Ett löppass á la backintervaller och någon enstaka hundpromenad. That's it rent träningsmässigt. Oj, och ett zumbapass också... Icke att förglömma. Mycket viktigt! ;)

Nu sitter jag här i vår julpimpade lägenhet (4 julstjärnor och 2 elljusstakar på 5 fönster!) och myser. Det är faktiskt rätt skönt att vara hemma igen. Ikväll väntar fredagsmys med taccos!

Team Pure Fitness i Body...

När jag kom hem idag så låg Body innanför dörren...
och titta vilka snygga tjejer man hittade där!
Bra jobbat teamet!


Dubbel träning på Golds gym

När jag är och hälsar på mina föräldrar brukar jag nästan alltid köra nått träningspass inne i Östersund. De bor en bra bit ifrån så det brukar bli lite pusslande för att få till det, men nu har det blivit av både igår och idag. Två grymma pass dessutom. Rygg och axlar igår och ben och mage idag. Har massvis med träningsvärk sen igår och kommer garanterat att få det imorn också. Härligt. Jag får så sällan träningsvärk så jag blir glad varje gång. Så det känns att man tränat. Att inte träna så ofta verkar göra susen för träningsvärken. ;)

Igår var det ju som sagt rygg och axlar som gällde. De hade en väldigt bra maskin för att träna latsen. Egentligen är den ganska vanlig, ni vet en sån som man lassar på viktskivor på ena sida för var arm, men den här var extra skön och tog riktigt bra. Vi har tyvärr ingen sån på mitt gym så man får passa på när tillfälle ges. Den gav mig grym kontakt! Och ja, axlar går ju alltid bra att träna. :) superpass helt enkelt!

Idag var det en tidig morgon på gymmet, redan kl 9 var jag där för att träna ben. Jag verkar ha fått ett himla sug för att träna ben på sistone. :) tror det är för att det känns bra att träna rejält när man väl gör det och vad är då bättre och rejälare än ben? Det blev tunga djupa knäböj, utfallsgång med hantlar, djup benpress, finnen, sittande lårcurl och benspark. Fick även till 2 magövningar. Idag kände jag dessutom nått i benen när jag körde knäböjen. I vanliga fall brukar det liksom bara sega ut. Mycket nice! Jag känner mig rejält mör i benen nu. Precis som det ska vara alltså. :)

 


Ben & Mage...

Idag blev det äntligen gymmet. Jag har gått och tänkt i flera dagar att jag ska dra iväg till gymmet och bara tokmata knäböj. Vet inte varit jag varit så sjukt sugen på att köra knäböj... det är inget jag upplevt innan... Hur som helst så har jag liksom inte kommit iväg förrän idag. Men knäböj blev det... fast jag lessnade rätt snabbt... Stegrade upp med set på 20-40-50-60 kg och landade tillslut på 70 kg där jag körde kanske 5 set med 15 repetitioner i varje. Gick inte så där tokdjupt, men hyfsat och det kändes riktigt bra... fast tillslut blev jag för trött i ländryggen oc i och med att jag var less på övningen så gick jag vidare till annat. Jag har sett många göra utfall genom att ta ett steg framåt och sen trycka ifrån så att de kommer upp tillbaka till samma stående ställning, och sen köra vartannat ben i samma set. Jag har bara kört utfallsgång och utfall i smithmaskinen förut så eftersom jag hade snålt med utrymme så provade jag på den varianten idag. Kändes rätt bra faktiskt, men jag var lite vinglig och fick inte in snitsen riktigt för att kunna gå på de tyngre vikterna... men nån dag så... Körde i alla fall med lätta hantlar (orkade inte lasta om vikt på stången) och släppte dem när det blev segt och körde med kroppsvikten det sista... Blev väl inte tokslut, men lite mör i benen. Den där svidande känslan uteblev, men det gjorde nog susen ändå. =)

På gymmet jag tränade idag (minilitet källargym med maskiner och vikter från stenåldern) finns det inte mycket att använda när man ska köra ben... men jag fick va lite kreativ... för att köra baksida lår så använde jag faktiskt en ryggresningsmaskin, en sån av varianten man spänner fast underbenen horisontellt och sen lutar sig över en dyna som går upp i ca 45 grader. Jag vände helt enkelt på mig, spände fast mig och körde finnen. Tog så sjukt bra. Bästa sättet jag kört finnen på hittills. Brukar oftast få ont när nån håller i benen. Det här var perfekt. Sen fick jag även till vadpress och benspark. Så det blev ett riktigt bra pass tillslut.

Skynda fynda snygga träningskläder

Jag har fått möjligheter att ge mina läsare och de som stödjer Team Pure Fitness ett specialerbjudande från vår grymma sponsor Dcore. Fram tills söndag kl 23:59 så har ni 25 % på hela Dcores sortiment. Hur bra som helst ju! Skynda och fynda. Perfekt för julklappar både till sig själva och de man tycker om. Här kan du se vilka produkter jag har. Dcores kläder är både riktigt snygga och i otroligt bra kvalitet! Jag älskar dom!

 

TILL DCORE


Inte tillräckligt tunga hantlar på gymmet?

Brorsan har svetsat på en extra stump på sina hantlar för att få på några extra viktskivor. Även släpat med sig metallborren till gymmet för att borra extra hål i bänkpresställningen så den går höja tillräckligt för att kunna göra chins. Här tar man lösningen i egna händer! Han är rätt grym på träning min brorsa. :) Nu ska jag fortsätta köra knäböj. =)

 


Roligt att sitta i sadeln igen...


Var ju ute med mamma på hennes två hästar.
Superroligt!


(om jag inte nämnt det innan så förflyttade jag mig i måndags
upp till Jämtland för lite pre-julmys. Lagom till snön kom. Snacka om timing! =))

Kors i taket...


Jag började dagen med en springtur...
Backintervaller dessutom!
Runt kvarteret, sen upp och ner 10 gånger, och avslutade runt kvarteret igen.
Grymt bra av mig!
Nu bör det strax iväg till stallet. Ska ut och rida på mammas 3-åring.Brist på motivation...

Man skulle kunna tro att efter att ha varit på Fitnessfestivalen i helgen skulle jag vara helt fullproppad av inspiration och vara tokmotiverad till att träna... så är det INTE! Istället känner jag mig just för tillfället ganska less på hela fitnesskalabaliken. Just nu har jag mer negativa tankar än positiva om Body Fitness... men det vänder säkert. Just den saken bryr jag mig faktiskt inte så mycket om... Det löser sig helt enkelt! =)

Det tråkiga är att jag känner mig totalt omotiverad till allt vad träning heter. Sen jag anslutade min diet för 2,5 veckor sen så har jag knappt tränat nånting (3 ggr/v) och mest bara suttit på mitt arsle (om ens det, dölegat i soffan eller sängen) och ätit så mycket jag bara orkar. Jag skojar inte. På 10 dagar åt jag minst 5,5 kg godis, plus allt annat jag har kommit över i stora mängder, och så har det fortsatt på ett ungefär. Flera gånger mer än dagsbehovet varje dag. Den fina formen är ett minne blott och igår på zumban kände jag hur det skakade och dallrade lite här och var på kroppen. Mycket obehagligt... Jag vill inte ens tänka på vad vågen visar. Ja, man kan väl säga att jag har gjort precis så som man inte ska göra efter en diet... Jag hade en plan, men den gick ju så där...

Jag brukar faktiskt nästan alltid känna mig motiverad till att träna. När jag inte gör det brukar jag strunta i den känslan och köra på ändå... Träna igenom hela kroppen varje vecka... Det har jag gjort hittills också, men på betydligt färre pass än normalt... Imorn måste jag nog faktiskt gå till gymmet, även om det tar emot. Nu har jag känt mig anti gymmet så länge... jag vet ju att det är roligt och skönt när jag kommer dit... men ändå! Det är inte roligt varje gång!

Det hade man aldrig kunnat tro...

... att idag har jag testat zumba.

Jag som hatar gruppträning och då framförallt såna i mina ögon "löjliga" pass som zumba... men där var jag, nästan längst fram och försökte hänga med så gott det gick... men det gick som förutspått inte så vidare bra. =) Det där med tjo och tjim, skaka, vicka, hoppa och ha sig är verkligen inte min grej. Nu har jag i alla fall provat.

Jag har faktiskt aldrig dragits till gruppträning. Jag vet många tjejer som börjar gå på pass, typ aerobics, spinning, pump, och sen flyttar ut till gymmet istället... men jag har aldrig tyckt att gruppträning varit nått för mig. För det första så tycker jag inte om att bli tillsagd vad jag ska göra. För det andra tycker jag att gruppträning omöjligt kan vara det bästa för mig att få ut det mesta av mitt träningspass, jag kanske inte är trött i magmusklerna när situpsdelen eller liknande är klar, eller trött långt innan. För det tredje så tycker jag att det måste vara oerhört svårt/omöjligt att ha nån sorts mål med sin träning när man endast tränar pass. De enda pass jag förstår mig på är rena konditionspass som spinning, men i övrigt... nej... För det sista, så gillar jag inte tjo och tjim som jag tycker den mesta gruppträning består av.

Men bara för att gruppträning inte är nått för mig så betyder det ju inte att det inte är bra på sitt sätt. Jag tycker att det är grymt för människor som inte känner sig så jättemotiverad till träningen. Då är det ju bara att ta sig till gymmet så fixar instruktören resten. Även om man inte vet hur man tränar i gymmet (nu är gymmet iof inte den enda andra träningsformen man kan sysselsätta sig med). Det är "the easy way" helt enkelt! Sen är det ju väldigt populärt också så nått måste ju vara bra med det... Det viktigaste är att man hittar den träningsform man själv tycker om, annars blir det aldrig hållbart i längden. Gruppträning är som sagt inte min grej. =)

Jag har vunnit på Luciapokalen... IGEN!

Under dagens tågresa fick jag ett roligt samtal... Jag vann hanteltävlingen som Sportlife hade i sin monter på Fitnessfestivalen i helgen... där man skulle stå och hålla ett par hantlar rätt ut på raka armar så länge som möjligt. Så roligt! När jag tävlade klådde jag det då bästa resultatet med 5 sek, sen vek sig armarna... men tydligen kom det fler duktiga kämpar för jag hade bara en ynklig liten sekunds marginal till tvåan... men det räckte ju. =)

Jag var ju med och tävlade på Fitnessdagen också och kom endast några sekunder efter vinnaren... Då hade jag precis tränat axlar och fick en tid på strax under 2 min... och kom med på bild i Body. =) I lördags drog jag iväg med 2 min och 30 sek! Det ger mig 3 månaders guldkort på Sportlife! Såååå roligt! Jag är en vinnare!

Fitnessfestivalen 2011


Finalfältet i -168 vanns av Linda från Team Pure Fitness!
Igår var det Fitnessfestivalen som gällde för hela slanten... som ju jag spenderade sittandes på läktaren istället för på scenen. Ett beslut som jag fortfarande är väldigt nöjd med. Jag tycker att det är alldeles för roligt att tävla för att ställa upp och vara missnöjd med min form och vara med "bara för att". Däremot var det väldigt kul att se alla de som faktiskt ställde upp i tävlingen. Såååå många grymma tjejer (såg bara Body fitness)! Från mitt team var det 7 tjejer som tävlade. Emelie i korta klassen. Linda, Matilda och Petra i mellanklassen. Emma, Madde och Carro i långa klassen. De var såååå fina och gjorde jättebra ifrån sig. Linda gick till och med och vann mellanklassen! Så bra!!!!

Själv hade jag en mycket trevlig dag med pojkvän, föräldrar, lillebror och svärmor. Jag fick försöka förklara tävlingsformen för dem (inte lätt för den oinsatte att förstå), hålla ihop och lotsa det stora sällskapet genom mässan i jakt på mat och även lite mässhäng, men inte mycket. Riktigt trevligt som sagt!

@ fitnessfestivalen hela dagen


Bra och snygga träningskläder...

Snygga träningskläder är verkligen nått som kan göra att man tycker att det är roligare att träna. Nu går i och för sig inte jag till gymmet för att vara snygg, men visst är det ett plus om kläderna man använder är rätt fina också. Det viktigaste är dock att de sitter bra och är funktionella för sitt användningsområde. Jag använder alla möjliga märken, men har som ni vet köpt ett nytt lass kläder från Dcore nyligen i och med att mitt team är sponsrade av dem. Nu gillade jag Dcore även innan så jag hade antagligen shoppat friskt nu när deras höstkollektion släpptes i alla fall. =) Dock har jag varit lite dålig på att visa grejerna här i bloggen, men de används flitigt. Tänkte visa (och tipsa om) vad det var jag köpte senast.

Rib singlet - snyggt, välsittande och passar till all gymträning
Net tank - nätlinne med skön lite loose passform. Snyggt och skönt! Jag som är anti-rosa blev dessutom lite wild and crazy och tog färgen crocus. Galet! =)
Micro 3/4 pants - trevartsbyxa med perfekt passform och skönaste materialet nånsin
Performance Halfzip - herrtröja som är helt galet skön. Perfekt efter passet!

Behöver jag ens säga att jag är nöjd? =)

Sen innan har jag även Bodyfit singlet som är mitt favvolinne att träna ben i!
Min pojkvän har även flera funktionstees och linnen som han är väldigt nöjd med.
Sen har vi även vår snygga teamdräkt från Dcore. Jag har inte hunnit fota min men ni kan se Emma ha på sig sin här. Den är riktigt snygg och skön och jag kommer använda min flitigt.

Dcore kommer också att finnas på plats på Fitnessfestivalen. De kommer ha en stor monter där man kan hänga och kolla in kläderna. Dessutom kommer det att krylla av fitnessprofiler i montern hela helgen som man kan prata med! Helt klart värt ett besök! =)
Hoppas på träningsvärk imorgon...


2011-09-19
Idag skulle jag försöka mig på att göra om det grymma benpasset från förra veckan. Jag fick ju sån sjuuuuuk träningsvärk efter det passet så det måste ju vara grymt. Sen var det så otroligt jobbigt och det verkligen sved och skrek i musklerna. Då hade jag ju i och för sig push, pass och pass-opp, vilket jag inte hade idag. Idag var jag all by myself. Då är det svårt att köra dropset i övningar som knäböj till exempel, men jag tänkte köra liknande i alla fall, så gott det gick... Tyvärr var de andra gymmarna inte riktigt på min sida idag. Jag skulle ju börja med knäböj i smithmaskinen, men då var alla smithmaskiner upptagna och även ställningen med den fria stången... så jag höjde en bänkpresställning till max istället och körde där... men det blev inte samma. Så istället körde jag lite lättare och så djupt jag kunde i några repetitioner och sen några korta snabba som avslutning på varje set. Det tog fint det också. Utfallsgången blev med hantlar istället för stång, och dubbelt så tungt. I benpressen satsade jag på lätt vikt och att bara försöka tordas gå ner dit jag ska. Jag tror jag lyckades, men det kommer helt klart att ta ett tag innan jag får in det naturligt. Sen blev det några maskinövningar också där jag körde dropset på de flesta. Lyckades inte då till det lika extremt sjukt jobbigt som förra veckan, men jobbigt som tusan var det. Riktigt bra träning!

Nu sitter jag här hemma med middagen i magen och väntar på att mina föräldrar och lillebror ska komma. De sitter i bilen på väg ner just nu och ska vara här tills på söndag. Imorn blir det en dag på stan, på lördag blir det Fitnessfestivalen och förhoppningsvis så hinner jag även med ett gympass med brorsan. Annars ska vi mest ha det härligt, äta gott och ta det lugnt. En riktig myshelg med både Fitnessfestivalen och andra advent! Det ska bli riktigt kul!

Motion: Cykel 45 min, Styrka Ben (3 x knäböj 60 kg, 3 x utfallsgång med hantlar á 20 kg, 3 x benpress 160 kg, 3 x liggande lårcurl, 3 x benspark, 3 x sittande lårcurl, 3 x stående vadpress 106 kg

RSS 2.0