Kontraster...

Vilken kontrast! Från att inte ha rört mig alls på flera dagar (tränade senast i fredags och i helgen var jag väl visserligen vardagsaktiv, men sen dess har soffan varit min bästa vän) till att både cykla länge och styrketräna tre muskelgrupper (istället för de vanliga två) på en och samma dag. Det är inte ofta jag vilar så länge som jag gjort nu. Det känns verkligen som att man kommer av sig helt och hållet... men nu är det skönt att vara "tillbaka". =)

Tunga hantelpressar och sidolyft är det roligaste som finns när det kommer till axelträning enligt mig. Det var just vad jag gjorde idag också. Tog de tyngsta hantlar som jag klarar av att få upp till startposition själv och sen var det vara att pressa på. Pressa, pressa, pressa, och pressa lite till. Det kändes vill jag lova. Sån smärta i axlarna! Så skönt! Samma sak vid sidolyften. Underbart! Sen körde jag även sidolyft i CC och avslutade med dropset i axelpressmaskinen. Ett finfint axelpass. Det blev även 2 övningar för baksida axlar, 2 flyesövningar för bröst (lite lite, men bröstträningen var inte dagens fokus) och sen avslutade jag med de två magövningarna som jag fick lära mig när jag körde med PT förra vecken. Det blev ett riktigt grymt pass! Jag hoppas på träningsvärk imorn, särskilt  axlarna för där får jag nästan aldrig träningsvärk. Vore riktigt nice! =)

Motion: Cykel 80 min, Styrka Axlar, Bröst & Mage

Dagens morgonsyssla...

Längst tid jag någonsin har cyklat...
Längst sträcka jag någonsin har cyklat...
Har haft bättre tempo andra gånger, men är nöjd...
80 min, 4 mil, ett snitt på 30 km/h känns bra! =)
Efter flera dagars minimal aktivitet och maximalt frosseri känns det grymt i kroppen! =)


Världscupen i dressyr på SVT <3


Ute blåser det just nu 27 m/s.
Jag har tittat på küren från Globel på tv.
Dressyr. Bästa sporten!
Guld till Sverige genom Tinne dessutom!

En rolig sak som jag kom att tänka på var att under tiden jag tävlade så brukade jag ha en tofs med löshår för att få till den där perfekta knuten under hatten. Jag tyckte det till och med var väldigt viktigt då (och skulle även göra det om jag tävlade nu)... Det lustiga är att jag känner mig så oerhört anti till allt vad löshår, smink, och blingbling heter när det gäller Body Fitness... Just där tycker jag snarare att det är störtlöjligt... Lustigt som sagt! =)

Det går ingen nöd på mig idag...


Idag det älgfilé till middag.
Inte fy skam.
Här hemma pågår nämligen "Projekt Äta ur frysen" sen ett tag tillbaka.
På torsdag ska nämligen en hel älg flytta in här, eller i alla fall en liten oxe.
Jagad, skjuten, styckad och bearbetad av min egen far
(och Ross the killing machine, hunden).
Minst 20 kg älgfärs har jag hört ryktas om, plus alla andra smarriga bitar.
Dax att äta upp det gamla för att göra plats för det nya.

Älgfilé till middag.
Sa jag det?
Nej, det går ingen nöd på mig idag. =)En sista formcheck...


För att känna att min diet har fått ett avslut och inte bara tagit slut så bestämde jag mig för att i alla fall göra nått nu som sista grej. Body brukar ju ha en fototävling varje år, Body Open, så jag tänkte att jag kan ju lika gärna knäppa några kort och skicka in. Det är ju skönt att känna att "nu är jag klar" istället för att allt bara rinner ut i sanden. Nu är jag i och för sig inte i min bästa form längre, men den är fortfarande bra. Jag har haft 2,5 REJÄLA frossardagar sen jag tog beslutet att inte ställa upp på Fitnessfestivalen, har gått upp en del i vikt (+1,7 kg, vikten imorse låg på 67,4 kg) och känner mig betydigt plufsigare, men jag känner mig ändå rätt nöjd. Skulle helst av allt ligga kvar på den här vikten framöver, men tror nog att det kommer bli några kilon till plus på vågen innan det stabiliserar sig. Här är i alla fall några av bilderna som min käre pojkvän tog på mig imorse. Vilka det blir som jag skickar in får vi se lite senare. Annars blir det vila, julpynt och hänga på stan idag! =)

3 månader senare och 8,4 kg lättare...

77 kg i juli   vs   68.6 kg i oktober
Jag älskar jämförelse-bilder... Det är bara så grymt kul att se sin egen utveckling. Nu har jag lite dåligt med bilder från den senaste månaden eftersom jag har tränat själv hela tiden. Idag tränade jag rygg så jag tänkte att det kunde ju vara roligt att titta på lite ryggbilder. Jag tränade faktiskt rygg första dietdagen också nämligen. Tung som sten efter min uppbyggnadsperiod, 77 kg, en riktig heavyweightare. Jag har inte vägt så mycket sen jag kom hem från mina 7 månader i USA och var rund som en boll. Det skiljer hela 8,4 kg mellan bilderna, men jag tycker faktiskt inte att skillnaden är så där jättestor. Eller inte så stor som 8,4 kg låter. Jag ser lite mindre ut överallt, har kortare hår och är lite blekare så klart! =) Ska leta reda på fler jämförelsebilder framöver. Det är ju som sagt riktigt roligt! =)

Dagens pass då... jo men det gick riktigt bra. Jag var rejält taggad på att köra chins när jag kom till gymmet, men tyvärr har chinsräcket upptaget i en hel evighet... så jag fick köra i hjälpmaskinen istället. Där kan man visserligen fälla ner knäpaddarna, men det blir inte alls samma sak. Det är nått med vinkeln eller så som gör att jag är svag i den maskinen och behöver hjälpvikt... men jag fick till flera bra set där så jag är nöjd... Men nästa vecka, då blir det riktiga chins... =) Dagens bästa var nog den sittande rodden. Fick grym kontakt och det gick så himla bra. Körde även lite biceps och det kändes väldigt ovant men var rätt kul. Lär kännas imorn. =) Ett riktigt bra pass blev det i alla fall, men även idag kändes det lite snopet att jag var klar så fort. Ingen cardio efter passet... men snart har jag nog vant mig vid det också. Det är ju trots allt det normala! =)

Motion: Promenad 95 min, Styrka Rygg & Biceps

Morgonpromenader och morgonrutiner...

Imorse var jag ute och traskade på en morgonpromenad. Inte för att jag behövde utan för att jag ville. Jag gillar morgonpromenader skarpt.  Även när det regnar och är rätt pissigt väder som det var idag. Eller jag gillar promenader, oavsett tid på dygnet. Det är skönt och avkopplande. Fast egentligen tycke rjag att det är ett perfekt sätt att starta dagen och har svårt att komma iväg senare under dagen, så egentligen är det nog just morgonpromenader jag tycker om. Det blir så stor process sen... Imorse hade jag inte tänkt vara ute så länge, men det blev en extra sväng för jag trodde jag skulle hinna höra slutet i min ljudbok... men det gjorde jag inte så jag har en bit kvar som jag får lyssna på vid ett annat promenadtillfälle.

Mina rutiner på morgonen har sett likadana ut hela tiden de gånger jag gjort just morgonpromenad eller morgonjogg. Varför ändra på ett vinnande koncept? För mig är det viktigt att komma ut genom dörren snabbt så jag inte hinner bli hungrig. Under dieten var det även viktigt att få extra motivation redan från start. Den extra motivationen behöver jag inte längre eftersom morgoncardio inte längre är ett måste utan nått jag gör om jag känner för det. Så här har mina rutiner sett ut i alla fall, samma visa varje dag.

  1. 7:30-8:40 Vakna av mig själv
  2. ca 5 min Ligga i sängen och blippa på mobilen för att få extra motiation. Det första jag ser är att Petra är på Life och tränar. Redan innan jag gått upp ur sängen. Sen går jag in på twitter och läser alla tweets som Pauline Nordin skrivit under natten. De är verkligen en spark i baken. När man har läst dem kan man omöjligt ligga kvar.
  3. Kliv upp, gå på toa, väga mig
  4. Ta fettförbrännare, koffein och bcaa
  5. Klä på mig och ut genom dörren för morgonpromenad (ute inom 10 min)

Snacka om att man vänjer sig snabbt...

Passet tog liksom bara slut. Pang så var det klart... 45 min och sen var jag klar att gå hem... Det kändes... TOMT! Både min kropp och knopp undrade nog lite vad som hände när jag inte ställde mig på crosstrainern i minst 45 minuter. Idag var det bara styrketräning och inget mer. Ett träningspass, inte dubbla. Normal träning, inte extrem... och det kändes... TOMT. Jag har aldrig gillat att köra cardio efter styrkan. Det har känts fel. Känts som att mina muskler sakta äts upp för varje varv jag trampar på crosstrainern, vilket givetvis är inbillning. Det har aldrig känts riktigt kul att köra cardio efter styrkan, utan mer som ett måste och nödvändigt ont... Därför kändes det oerhört konstigt när både kropp och knopp drogs mot crosstrainarna efter passet. Jag kände mig liksom inte klar. Jag hade ju "bara" styrketränat, och dessutom "bara" i 45 minuter. Haha, helt galet! Men ingen cardio blev det. Jag satt faktiskt på cykeln här hemma imorse och cyklade och det får räcka för idag. Mer än väl!

Till träningen då. Det gick faktiskt riktigt bra! Jag hade bra med energi och det kändes tokigt bra i musklerna. Körde några favoritövningar som jag inte kört på väldigt länge, dvs hantelpress och axelpress i maskin med dropset på den sista som avslutning. Saknar en hel del styrka jämfört med innan dieten, men det är inte så konstigt. Fick riktigt bra tryck i alla fall. Jag tycker dessutom inte att vikterna är det viktigaste utan hur det känns när man kör. 4 st axelövningar, 2 st övningar för baksida axel och sen 2 st övningar för triceps. Min plan var att köra mage egentligen med det gjorde jag ju igår så då var jag tvungen att hitta på nått annat... jag har ju inte kört varken biceps eller triceps på 1,5 månad och sen i juli har jag bara kört lätt träning för armarna. Idag testade jag på att köra lite tyngre bara för skojs skull och oj vad jag hade tappat i styrka... Det kändes riktigt härligt att köra igenom dem. 2 övningar blev det. Armar är dock inget jag prioriterar så jag redan har lite för stora armar i relation till resten, men det kan vara skoj ibland. =) Det blev ett riktigt bra pass, snabbt och effektivt och jag fick en himla bra känsla!!! Styrketräning är underbart!

Motion: Cykel 60 min, Styrka Axlar & Triceps

Mot gymmet för axlar och triceps (?)

(tröjan jag har på mig kan vara det skönaste plagg nånsin)


Du är inte ensam i en diet...

En kväll här om veckan:
John
: Vad tänker du mest på nu inför de kommande drygt fyra veckorna?
Jag: Inte vet jag, som vaddå menar du?
John: Ja, tänker du mest på tävlingen eller är det nått annat?
Jag: Nej, nästan inget på tävlingen...
John: Nähä, är det då XXX, eller är du kanske orolig att du inte kommer att få några julklappar på julafton?
Jag: VA?!?!
John: Ja, det har ju inte varit ditt snällaste år direkt... ;)

En himla rolig kommentar men kanske inte när det kommer till kritan. Jag har varit på diet i stort sett hela 2011. Min egna tävlingsdiet från nyår till påsk, sen en period där jag försökte hålla kvar vikten genom att fortsätta hålla samma diet som blandades med hetsätning fram till nationaldagen, sen följa uppbyggnadsdiet under några veckor för att i slutet av juli gå på ytterligare en tävlingsdiet, denna gången med hjälp. Oavsett hur gärna man vill att ens diet inte ska påverka någon annan än sig själv så gör den det. Det jag ju jag som har valt att gå på diet och ingen annan så därför borde det ju endast påverka mig kan man tycka, men så är det inte. Det påverkar alla runt omkring dig och särskilt de närmaste. Det är oundvikligt.

För det första så blir vardagen oerhört inrutad med mat, träning och att att form av spontanitet blir som bortblåst. Därför försakas vänner, roliga saker och socialt umgänge. Vill man umgås så får man acceptera de väldigt snäva gränser som finns. Dessutom så blir i alla fall jag även trött, orkeslös deprimerad, arg, ledsen, irriterad, apatisk, och utan vilja att göra någonting. Stunderna med energi, ork och glädje har varit få. Som jag fick höra igår så är det inte roligt att leva med någon som är deprimerad och det kan jag verkligen förstå. Nästa diet hoppas jag att jag kan hålla lite lugnare tempo och därmed få behålla mitt förstånd. =)

Man måste helt klart vara beredd på uppoffringar när man går på tävlingsdiet, och måste tycka att det är värt slitet och mödan. Jag har verklien haft världens bästa stöd hemifrån under hela året. Min kära pojkvän blir glad av att se mig uppfylla mina drömmar, sträva efter mina mål och tycker själv att fitness är roligt och intressant. Han har peppat mig, gått med på varje morgonpromenad/morgonlöpning, planerat hela sin dag kring mig och mina rutiner, gjort allt för att underlätta för mig, ändrat mycket i sin kost eftersom jag inte klarat av att ha någonting frestande hemma över huvudtaget (hejdå bröd, fil/yougurt, korv, ost, normala basvaror, m.m.m.m.), bitit ihop och försökt sprida kärlek när han inte fått mycket tillbaka över huvudtaget. Verkligen beundransvärt! Han är en riktig guldklimp! Det har ju som sagt inte varit mitt snällaste år... och han är nog glad nu när dieten slutar och vi kan leva ett mer normalt liv igen... som kommer att bli helt underbart! Vi var båda inställda på att det skulle bli en jobbig period, men det blev nog ändå värre än väntat. Men som sagt, att tro att en tävlingdiet endast påverkar den som dietar är naivt och därför tycker jag att det är viktigt att om man ska gå in i en tävlingssatsning så är alla parter med på det och förberedda på vad det innebär (även om man inte vet ritkigt hur man reagerar i förväg)... Det är ingen dans på rosor men tänk vilken glädje när man har nått sitt mål! =)

Idag har jag tränat med PT för första gången...


2011-10-30
Idag var det dax för mig att inkassera min vunna PT-timme (som egentligen var mer 1,5 h). Mitt önskemål var ju som jag sa förut att få träna ben, och ben blev det. Jag fick både tekniktips och alla de möjliga övriga tips, t.ex. att dra upp tempot betydligt när jag kör. Snabbare hastighet = större kraftutveckling = större muskler, något jag läst om å forskningssidorna i Body men inte kommit till att använda. Det var sjukt jobbigt. I kombination med dropset i varje övning så blev det om möjligt ännu jobbigare. Knäböj 80 kg - drop till 60 kg gick finfint. Sen kom vi kanske till det svåraste med hela passet, benpressen. Jag har ju nämt innan att jag inte brukar gå så jättedjupt där för att jag helt enkelt inte tycker att det känns bra... men nu var det djupt som gällde, att gå ner tills rumpan började släppa. Tydligen hade jag bra rörlighet så det skulle gå finfint, om jag vågade, vilket jag inte gjorde. Det kändes så oerhört obehagligt och vi fick sänka vikten lite för att jag skulle kunna prova men ändå gick det bara kanske var fjärde repetition... men vid det fjärde setet gick det lite bättre i alla fall och trött var jag, särskilt i framsidan... Vidare till utfallsgång med skivstång. Jag har bara kört med hantlar innan men skivstång var även det sjukt jobbigt... särskilt när man ska gå hysteriskt långt och hålla ett högt tempo. Suuuuugande i benen kan jag lova. Det blev även liggande lårcurl, sittande lårcurl, benspark och stående vadpress... alltså vanliga övningarna, men på ett nytt sätt. Grymmaste övningen på hela passet var helt klart sittande lårcurlen där vi körde excentriskt, ds. jag höll emot på vägen tillbaka och han drog för att få ner den. Jag trodde mina muskler skulle hoppa bort från kroppen! Har jag inte träningsvärk i baksida lår imorn komme rjag aldrig ha det mer... Eller ja, jag tror jag kommer ha träningsvärk i hela benen och det kommer kännas så sjukt härligt! =)

Magträningen kom vi fram till att jag är vääääldigt svag i magen, vilket jag redan visste. Vi gjorde två grymma övningar som tog jättebra även fast jag var hur svag som helst och inte orkade många repetitioner alls... Sen blev jag även avrådd att köra statiska övningar eftersom jag inte är tillräckligt stark för dem vilket jag i och för sig har förstått själv i och med att jag alltid får ont i ryggen när jag gör dem. Skönt att få det bekräftat i alla fall.

Jag har ju aldrig tränat med PT förut och har faktist varit lite skeptisk till det... men jag blev positivt överraskad och tyckte att det var väldigt bra. Det hjälpte mig absolut på många sätt och jag har fått en hel del nytt att tänka på. Sen tror jag att det är viktigt att man väljer rätt PT också, någon som passar för dina mål och din inriktning.

Motion: Promenad 95 min, Styrketräning Ben & Mage

Ingen Body Fitness-tävling för mig i år...

De senaste dagarna, eller egentligen väldigt länge, har jag funderat över om jag ska ställa upp på Luciapokalen nästa helg eller inte. Nu har jag tillslut kommit fram till att jag INTE kommer att göra min debut i år. Det finns egentligen flera anledningar till det hela, men den allra största är att jag inte är nöjd med min form. Jag har fortfarande flera kilon kvar till den formen jag har haft som målbild och jag kommer inte att hinna nå dit. När jag gick in i satsningen så var det med inställningen att jag bara skulle ställa mig i scenen om jag var i en form jag var nöjd med. Nu på senare tiden har jag tänkt att jag skulle vara med oavsett om jag hinner i form eller inte, då jag vetat att jag inte kommer hinna nå min målbild. För mig känns det dock helt fel. Jag vill kunna stå på scenen och känna mig nöjd med min form. Det känner jag inte att jag kan göra i dagsläget. Om jag skulle ställa upp nu så skulle det inte vara för att jag själv vill utan det skulle vara av andra anledningar. För att andra tycker att jag kan och ska, för att familj och vänner redan köpt biljetter och för att ställa upp för teamet. Det känns helt enkelt inte rätt och därför kommer jag inte att ställa upp.

I och med att jag inte är nöjd med min form så har jag även förlorat mycket av glädjen i det hela. Det känns liksom inte värt det när jag vet att jag inte kommer att hinna få det resultat som jag vill. Hade jag haft ca 6 veckor till på mig så hade det inte varit någon fråga om saken, men nu har jag inte det utan endast 1,5 vecka. Fast jag är ändå glad att jag fortsatt så pass länge då det har varit väldigt lärorikt och jag kommer att ha mycket bättre utgångsläge för nästa diet då jag vet mer hur jag fungerar och vad som krävs.

Jag kan förstå de som tycker att man ska fortsätta i alla fall, att man kommer känna sig stolt och nöjd när man väl står på scenen. Det tror jag säkert. Men JAG gör inte det. Jag känner mig stoltare över att ha tagit beslutet att inte vara med. Att erkänna och inse at jag inte är i den formen jag vill, att stå för mina principer (ej stå på scenen om jag inte har tävlingsform) och att göra som JAG vill. Det känns helt rätt och jag är väldigt nöjd med mitt beslut. Samtidigt förstår jag även de som är i samma sits men som är med i alla fall. Vi är alla olika och det finns inte nått som är rätt eller fel. Man måste gå efter sig själv helt enkelt. Jag ser det inte som att jag "ger upp". Jag orkar dieta 1,5 vecka till. Jag orkar tömma och ladda. Jag kan stå på scenen... men det är inte det. Jag vill inte stå på scenen så här. Punkt.

Jag ser fortfarande fram emot Fitnessfestivalen, men nu kommer jag att sitta bland åskådarna och heja fram mina teamkamrater. De kommer att vara grymma!

Dietuppdatering - vikt

Strålande resultat på vågen den här veckan, -1,2 kg. Då känns förra veckans 0,2 rätt okej ändå... Men det vore ju grymt om jag kunde tappa 1 kg / v de här sista två veckorna också. Men vi får se hur det går. Totalt har jag tappat 11,3 kg under den här dieten... alltså på 16,5 veckor och det känns ju grymt bra. Nu är det bara att köra på hela vägen in i mål... =)


Tömning, laddning, diet och tävling

Idag fick jag mail från coachen, det var mitt upplägg för de sista två veckorna. På måndag börjar nämligen tömningen lite lätt. Det känns så oerhört skönt att se ett slut på det här. Under så lång tid har fokuset varit på EN sak och nästintill alla tankar har kretsat kring EN sak. Ändå har jag insett att jag faktiskt inte tänkt särskilt mycket på själva tävlingen. Det jag tänkt på har varit min kost, min träning och framför allt min form. Jag har hela dieten känt att jag inte kommer att hinna bli klar i tid, inte hinna nå den form och målbild som jag satt upp för mig själv. Oerhört stressande och självklart har jag tänkt mycket på det hela tiden så det har inte funnits mycket utrymme för annat...

Under dieten har jag egentligen haft två perioder som känts grymma. Den första var i början av oktober då jag bestämde mig för att jag skulle ställa upp i tävlingen oavsett om jag inte nådde den formen som jag hade siktat på. Den andra var här om veckan då jag fick klartecken på att det jag trott hela tiden stämde, att jag faktiskt inte kommer hinna nå den formen som jag siktat på. Båda gångerna har det på ett sätt känts otroligt skönt. Det har varit som en stor vikt som har lyft från mina axlar och efter det har allting känts grymt och gått grymt. Det har hjälpt mig att veta mer vad som väntar istället för den osäkerhet och framförallt ovisshet som jag känt innan. Och då har dieten känts lätt och jag har varit pigg i några dagar. Tänk om det hade kunnat kännas så varje dag... =)

Till tävlingen då... nu har jag tänkt på den lite för jag här om dagen läste jag om en tjej som var så otroligt nervös för själva tävlingen. Den tanken har inte ens slagit mig faktiskt. Jag känner mig jättelugn över tävlingen. Den känns inte som nått problem... Om jag ska oroa mig så är det väl i såna fall att jag glömmer nått hemma som jag borde ha med mig... I övrigt kommer jag bli väl omhändertagen av Madde och Minette som vet hur det går till och jag behöver ju bara sköta min del. Det känns lugnt! Kanske beror det på att jag tävlat så otroligt många gånger förut. Jag skulle kunna tapetsera alla väggar i hela vår lägenhet med alla de rosetter och plaketter jag vunnit på ridtävlingar. Inte samma sak visserligen, men förhoppningsvis har jag fått lite tävlingsvana som jag kan ha nytta av här också. Just nu känns tävlingen under kontroll, men det kan ju naturligtvis ändras... Man vet aldrig! =)

Hur som helst, mitt upplägg för tömningen och laddningen såg grymma ut. Det är ett upplägg som jag är säker på att jag kommer kunna hålla. Nästa vecka är sista veckan med "riktig träning" så då blir det nedräkning på passen. Jag längtar tills dagen innan tävlingen då jag får börja fylla på med kolhydrater! =) och sen tävlingen då... och så klart tiden efter!

TVÅ VECKOR KVAR....!

Wake me up when november ends...

Idag har jag försökt sova bort dagen. En otroligt jobbig dietdag.
Just nu skulle jag helst av allt sova och vakna när det är dax för tävling....
Gud så smidigt det vore.

Kände inte alls för gymmet idag. Det tog emot som bara den!
Men jag grät en skvätt, sen tog jag mig i kragen och gick dit.
Bröst, axlar och 60 min crosstrainer.


Jag är ju sååååå smidig....

Ojojoj, idag var verkligen inte mitt bästa gympass. Jag var så trött och energilös när jag gick till gymmet så jag hade väl i och för sig inga större förhoppningar. Om jag bara tog mig igenom passet så skulle det kännas som ett under. Otroligt nog så började jag med att sätta ett nytt rekord i chins, hela 11 st klarade jag... men resten fick bli i hjälpmaskinen. Får mycket bättre kontakt med musklerna när jag kör där. Det var nog den bästa övningen också för sen tog den lilla energin som fanns tvärslut. Jag orkade med några halvhjärtade övningar, men de sista 1-2 repetitionerna på varje set orkade jag inte med. Väldigt dumt i och med att det är de som gör susen tycker jag. Det är i de sista repetitionerna det "händer". Det är där man blir riktigt trött, det svider i musklerna och känns härligt... Eller nu kom jag på, jag fick faktiskt till en bra roddövning också. Good for me! =) Otroligt nog lyckades jag även köra 45 min på crosstrainern. Det är verkligen lustigt det där... att även om man knappt orkar röra sig egentligen så kan man göra sååå mycket. Jag blir lika förånad varje gång. Jag trodde knappt att jag skulle orka gå hela vägen till gymmet... men det gjorde jag, plus styrka och cardio.

När jag tränat klart gjorde jag en finfin avslutning inför hela gymmet också. Jag gick och hämtade min eftertränings-drink och gick ut för att hålla min pojkvän sällskap medan han tränade klart (han kommer oftast till gymmet medan jag kör cardio och blir klar ungefär samtidigt som mig så vi kan åka tillsammans hem). Smidig som jag är så missade jag munnen totalt när jag skulle ta första sippen och häller en rejäl dos rätt på bröstet ner under linnet och längst hela magen. Bra där! Fast jag blev mest snopen av att jag fick lite mindre drink. Där hade jag ju kämpat så bra för att få min belöning och så blev den mindre än väntat. ;)

Angående tröttheten och orkeslösheten så försöker jag ställa in mig mentalt på att varje dag framöver kommer att kännas så här. Hittills har det varit lite upp och ner för mig. Ibland har det känts lika illa som idag i en hel vecka och sen har jag haft veckor där jag haft otroligt mycket energi (i deffmått mätt). Bättre att ställa in sig på det värsta. =)

Motion: Promenad 100 min, Crosstrainer 45 min, Styrka Rygg & Mage

Trött och orkeslös...

Ojojoj, vad trött och slut jag var igår. Kände mig totalt kraftlös i hela kroppen. Att jag sen var på bindvävsmassage efter lunch gjorde inte det hela bättre... där försvann de sista dropparna av energi. Jag var så otroligt trött och matt i kroppen. Det liksom värkte överallt... och benen, ja, den ska vi inte ens prata om så trötta var dem. Idag känns det dock lite bättre, men inte är det mycket. Jag längtar så tills jag är som vanligt igen, 16 dagar kvar.

Nu ska jag strax iväg och poseringsträna med Minette. En stor kraftansträngning helt klart, men absolut värt det. Brukar känna mig som att jag inte kommer orka kliva på eller av spårvagnen när jag åker dit, men det känns alltid bättre när jag åker därifrån. Hoppas på samma effekt idag! Eller att jag hittar mer energi någonstans ifrån under dagen. =)

Senaste poseringsträningen

Promenad, benträning och crosstrainer...


Benpress, tidigare i höstas
Imorse var det premiär på de fodrade tightsen på morgonpromenaden. Lite mysigt! =)

Det var lite blandade känslor när jag gick till gymmet idag, som oftast inför ett benpass. Jag gillar ju benpass för man kan verkligen ta ut sig då, men det tar alltid emot lite innan just för att det är så himla jobbigt. Nu under diet är det dock inte de vanliga tankarna som kommer innan ett benpass utan nu handlar det mer om ifall jag kommer att orka. Det känns lite som en chansning varje gång. När orken egentligen inte finns där så känns det som att jag lika gärna kan ramla ihop med vikterna som att jag kommer lyckas med ett set... Lite läskig känsla det där... men som tur är så har det gått varje gång hittills så då är det bara att tagga till och köra. Sen känns det alltid så himla bra i kroppen efteråt. =)

Idag fick jag till ett väldigt bra pass. Jag valde faktiskt bort knäböjen helt och hållet idag. Det känns som att jag inte haft någon kraft över huvudtaget där när jag är så pass tom i magen. Jag har liksom inget att sätta emot och svårt att hålla stöd på mitten. Istället tar jag ut mig rejält i benpressen. Så sjukt bra. Och idag gick även utfallen i smithmaskinen bra, riktigt bra. Hela passet gick faktiskt jättebra och jag är väldigt nöjd. Sen lyckades jag även köra på med rejält tempo på crosstrainern efteråt, en kvart extra dessutom. Så ja, jag lyckades riktigt bra idag. Näst sista benpasset innan tävlingen avklarat. Nu är jag dock lite öm i mitt ena knä så det känns bra att jag bara ska ta en långpromenad imorn. Imorn är det vila nämligen... men då ska jag iväg på bindväsmassage mitt på dan och sen spana efter lite saker till tävlingen på stan. Mycket småsaker som ska fixas nu så här på slutet.

Motion: Promenad 100 min, Crosstrainer 60 min, Styrka Ben

Jag har redan vunnit på Luciapokalen...

Ja, jag kanske inte har kammat hem bucklan i Body Fitness-klassen, men jag har definitivt vunnit på tävlingen även om den inte ens har ägt rum än. Jag tränar ju på Sats och de hade en tävling i höstas där man deltog genom att sätta upp sitt träningsmål med en fin lapp på väggen. Mitt mål var kort och koncist:

Jag vill debutera i Body Fitness på Luciapokalen 2011.

Imorse ringde de och berättade att jag var en av vinnarna. Jag har vunnit en PT-timme med en av anläggningens personliga tränare. Om allt blir som jag vill, dvs om hans schema sammanfaller med mitt på rätt sätt, så blir det nästa veckas benpass (det sista innan tävling) som jag får hjälp med och extra push igenom. Det vore grymt bra! Så därför har jag redan vunnit på Luciapokalen, jag har ju vunnit på att använda dess namn! ;)

Tummen upp...

Energin har suttit kvar idag också! Superbra. Men imorse var det lite krisigt innan morgonpromenaden eftersom jag inte hittade mina hörlurar och var tvungen att leta som en tok. Mitt "window of opportunity" för att kunna köra morgoncardio är väldigt litet. Väntar jag för länge blir jag för hungrig och då funkar det inte alls. Men om jag kliver upp, klär på mig och går direkt ut så går det finfint och jag blir inte hungrig förrän jag kommer hem, eller eventuellt sista biten. Imorse var det på gränsen verkligen, men jag hann ut innan det var för sent. En härlig promenad blev det också och mycket spännande hände i min ljudbok.

Kände mig pigg och fräsch på träningen också, nästan som att jag inte deffat. Just därför gick det väldigt bra. Axlarna blev rejält mosade. Jag fick inte riktigt samma kontakt som vanligt men det var ändå bra. Jag brukar få helt grym kontakt i just axlarna normalt sett, men man kan väl inte vara på topp med precis allting jämt. Idag var energin på topp, då får nått annat stryka på foten. Varvade pressövningar med flyeövningar, två av varje och sen en avslutning med baksida axlar innan jag övergick till magträningen. Den tog ovanligt bra. Jag hoppas verkligen på träningsvärk i magen. Det är så skönt, men nått jag sällan får. Tyvärr var alla crosstrainers upptagna idag igen när jag skulle köra cardio så det blev inget med det... Testade först att jobba lite men kände av det lite i benhinnan på högerbenet. Jag vill inte riskera nått nu i slutet av deffen så jag bytte till cykel istället. Det var ett bra val för jag kände att jag verkligen kunde ta ut mig. Tummen upp för idag med andra ord! =)

Motion: Promenad 100 min, Cykel 60 min, Styrka Axlar & Mage

Farligt surfande... Farligt gott... =S

Jag råkade surfa in på Satus blogg tidigare idag.
Något jag kanske inte skulle ha gjort upptäcker jag så här i efterhand.
I just can´t get it out of my mind!
Vad? Jo, nått som låter som det godaste jag kan tänka mig!!

DUMLE...
... med smak av PEPPARKAKA...

Sug på den ni.


Ska ätas snarast (typ eftermiddagen 3/12)


Sista teamträffen innan tävlingen...

Igår hade vi, Team Pure Fitness, vår sista teamträff innan Fitnessfestivalen. Det som är så roligt med vårt team är att vi alla är nybörjare och ska tävla för första gången. De flesta av oss ska göra sin debut nu på Luciapokalen om knappt tre veckor. Vi är alla lika oroliga, nojiga och förvirrade nu i deffdimman och det är skönt att omge sig med folk som sitter i exakt samma sits som man själv gör. Grymt bra sätt att skapa teamkänsla också.

Igår så träffades vi i alla fall på World Class (tack för att vi fick vara hos er) för först lite gymträning och snabb individuell poseringsträning med Minette, sen ett spinningpass i intervallform med Madde och sen längre gemensam poseringsträning med Madde. Gymträningen var kul. Det är roligt att spana in hur andra tränar tycker jag, och särskilt när det handlar om duktiga och målmedvetna tjejer. På mitt gym går de flesta tjejer endast på pass, eller så sysslar de med sån träning som har ett helt annat syfte än min egen och som jag därmed inte finner särskilt motiverande. Mina teamkompisar är verkligen rena inspirationskällor och jag både fick och hittade många tips som jag ska ta med mig. Att ha en "egen" PT i form av Madde som övervakar och är tillgänglig var också grymt! Dagens största utmaning var dock spinningen. Jag har gått på en prova-på-spinning i ettan på gymnasiet, alltså för 11 år sen, oc nu för tiden när jag cyklar så håller jag en jämn hastighet hela tiden vilket är helt annorlunda mot det vi fick köra igår. Det var riktigt kul och otroligt jobbigt. Mitt knä började krångla mot slutet så jag var tvungen att köra sista delen sittandes, men det tog där det skulle ändå. =) Kan nog tänka mig att gå på nått mer spinningpass framöver, om jag orkar passa tider. =)

Sist ut var poseringsträningen. Jag känner mig mycket säkrare på poserna nu och det är skönt. Självklart finns det fortfarande en hel del att fila på men det ska nog hinnas. Jag kanske inte kommer att vara hårdast på tävlingen, men jag ska i alla fall posera snyggt. =) Det var riktigt kul att se de andra tjejernas form också. Alla har verkligen gjort ett jättejobb och fått grymma resultat av sina deffar. Vissa är hårdare än andra och det är nog inte någon som är den andra helt lik i kroppstyp, konstigt vore väl annars. Det ska i alla fall bli riktigt kul att se alla på scenen om 19 (!) dagar. Kör hårt tjejer!


Snacka om timing...

Gud vilken härlig helg på alla sätt och vis. Bland annat för att jag har varit fylld av energi vilket inte direkt är nått som växer på träd nu för tiden. Jag har varit pigg, hyfsat energisk och faktiskt inte lidit nämvärt av dieten alls under helgen. Så himla underbart! Det vände där nångång på onsdag eftermiddag och sen har det bara ökat och blivit som bäst i helgen. En helg då jag helt klart har behövt energi, positiva tankar och framför allt ork. Helgens schema har nämligen varit fullspäckat! Fullspäckat med roligheter visserligen, men när man lever ett väldigt inrutat schema normalt sett och är van vid att ha två huvudaktiviteter varje dag (morgoncardio och träning+cardio) där resten av tiden däremellan består till största del av att vänta in nästa aktivitet, då ÄR det jobbigt med minsta lilla ändring. Att frångå sin normala rutin ÄR jobbigt när man äter minimalt, tränar maximalt och är sjukt beroende av just sina rutiner. Jag är dessutom själv om dagarna normalt sett och behöver inte lägga ner kraft och energi på att prata med någon och vara trevlig. Sånt tar tydligen också energi har jag märkt, även om det så klart är väldigt trevligt. Att vara någolunda skärp.  Därför är jag så himla glad och tacksam att den här piggheten kom just den här helgen. =)

Vad är det då som hänt i helgen? Jo, som ni redan vet så var det en fullspäckad dag igår då teamet åkte till Kristianstad. Från tidig morgon till kväll var i borta. Sen åkte hela teamet till Göteborg där jag fick min kära fd roomie Emma inneboendes. Idag har det nämligen varit teamträff. Fullt ös-teamträff dessutom. Nästan hela teamet har spenderat flera timmar idag på World Class här i Göteborg. Superbra, superroligt och väldigt nyttigt. Exakt vad vi har gjort skriver jag med om imorn, för nu ska jag mysa ner mig ytterligare i soffan och sen sova riktigt gott i natt! Som tur är har jag sovmorgon imorn. =)

Grym dag hos Dcore...

Jag försöker "pumpa upp"...
Som jag skrev innan så var ju jag och större delen av mitt tävlingsteam, Team Pure Fitness, i Kristianstad igår för att träffa vår fantastiska sponsor Dcore. De har precis släppt en tjejkollektion och vi skulle komma dit för att diskutera den och kommande kollektion. Ge tips, idéer, berätta hur vi tänker kring träningskläder och vad det är vi vill ha. En helt fantastisk chans med andra ord att vara med och få ta fram grymt bra kläder som kommer att komma nästa höst. Dessutom så skulle vi fotas i höstens kollektion också. Jag som är totalt ovan skulle alltså fotas på riktigt. Väldigt obehagligt men det var rätt skoj när vi kom igång, även om jag kanske var stel som en pinne. =) Jag tror vi fick riktigt grymma bilder på de flesta och det ska bli kul att se dem sen. Jag kunde dessutom inte hålla mig från att köpa ännu fler träningskläder trots att jag redan köpt en hel bunt, sååå snygga! =) Här är i alla fall lite "backstage"-bilder som coach Madde tog under dagen, plus några egna.


Mot Kristianstad och Dcore med teamet...

Japp, idag åker Team Pure Fitness till Kristianstad för att träffa vår sponsor Dcore. Det ska tas kort, det ska pratas och diskuteras kring kommande kollektion, bjudas på middag och framför allt så ska vi ha väldigt trevligt. Sen åker vi tillbaka till Göteborg och imorn har vi teamträff med träning, spinning och posering på World Class. Fullt upp i helgen med andra ord!


En bra träningsfredag...

Idag blev det ytterligare ett bra gympass. Dem är man inte bortskämd med så här på sluttampen av dieten då kraften oftast tryter. idag kände jag mig bra och kunde pusha lite extra och då känns det genast som att det går strålande även fast jag kanske inte orkar göra fler repetitioner eller tar mer vikt än de sämre passen... Men som jag sagt innan, det är känslan som gör skillnaden! =) Jag längtar tills merparten av passen känns bra och jag får känna mig stark igen. Nu känner jag mig som vekast på gymmet... men men, så kan det va!

Det blev två pressövningar och två flyesövningar för bröstmuskulaturen. När jag kör flyes i cablecrossen, som är något av en favoritövning för mig, så ser man bröstmusklerna så himla bra och det är riktigt coolt tycker jag. Inte bara att man ser klyften bra utan man ser även hur själva muskeln ser ut, så här med delningar fast inte lika mycket. Tuuufft! I love it... fast man ser det bara då och i deh övningen, men det är alltid något. =) Bröstträningen gick i alla fall väldigt bra och sen körde jag några omgångar med sidolyft md hantlar och i ccn för axlarna. Lite extra på crosstrainern blev det också. En mycket bra träningsdag alltså! =)

Motion: Promenad 100 min, Crosstrainer 60 min, Styrka Bröst & Axlar

Sneak peek på tävlingsbikinin...

image description
Har precis varit på Dansbutiken och provat min svarta tävlingsbikini.


Varför har alla blivit crosstrainer-besatta?

Cykel idag igen! (bild från tidigare i dieten)
Idag har det varit en bra dietdag. Jag har känt mig rätt pigg och haft lite mer energi än vanligt. Ställde mig till och med och stekte lite biffar till min pojkvän på eftermiddagen. I vanliga fall blir det inte många knop gjorda på dagarna... Skönt med en bra dag! Hoppas att det håller i sig. Fast egentligen är det inte hunger, orkeslöshet eller kroppsliga saker som jag tycker är jobbigast. Sånt kan jag härda ut. Det är när jag blir riktig deprimerad vilket händer rätt ofta under diet. Tidigare i veckan har jag legat hemma och bara velat gråta hela tiden. Idag vände det och känns bra... och att jag är piggare är ju ett plus i kanten så klart! =)

Jag var och tränade på eftermiddagen idag. I vanliga fall brukar jag träna mellan 15:30-18 typ, men idag skulle jag iväg för att träffa coach Madde då så det var bara att flytta fram träningen. Det blev ett riktigt bra pass med bra kontakt i alla ryggövningar. Hade inte tillräckligt med energi för att kriga på med riktiga chins så det fick bli hjälpmaskinen istället. Där fick jag superkontakt så det var ett bra val! Två latsövningar, två roddövningar, två ländryggsövningar och två magövningar blev det. En roddövning som jag körde var hantelrodd, fast med två hantlar. Jag har bara provat på den nån enstaka gång förut men den tog faktiskt väldigt bra. Ryggträningen gick faktiskt superbra så jag är riktigt nöjd. Mage, nja, det var väl mer bara godkänt på det men så kan det va.

Otroligt nog så var alla crosstrainers upptagna idag igen när det var dax för cardio efter styrkan. Klockan tre på eftermiddagen dessutom då det var rätt tomt på gymmet... Mycket mystiskt. Jag blev lite småirriterad när jag såg att en av tjejerna stod och körde på absolut lägsta motståndet vilket typ är lättare än att röra benen i luften. Då kan man väl hellre lämna över maskinen till nån bättre behövande som faktiskt tänker använda den till att träna... Men men, alla får träna som de vill men det är ju lite störigt när det hindrar mig från att träna som jag vill... Blev i alla fall 45 min på cykeln istället. Imorn SKA jag ha en crosstrainer!

Motion: Promenad 100 min, Cykel 45 min, Styrka Rygg & Mage

Personer som imponerar på mig...

Imorse när jag var ute på min vanliga morgonpromenad så mötte jag som vanligt en hel del andra motionärer. Av dem var det en tjej som utmärkte sig utöver det vanliga. Det var en relativt ung tjej som var kraftigt överviktig och var ute och gick med rullator. Ung tjej med rullator, sorgligt kanske ni tänker... men jag blev så himla glad och imponerad! Tjejen använde sin rullator för att faktiskt kunna vara ute och motionsgå och hon lyckades hålla ett riktigt bra tempo tack vare den. Jag blir alltid så glad när jag ser rejält överviktiga personer som motionerar och tränar. Helst av allt skulle jag vilja stanna dem för att ge dem beröm eller ropa "kämpa på", fast jag har aldrig gjort det eftersom jag inte vet hur det skulle mottagas. Även riktigt gamla personer som motionerar och tränar skapar samma känslor i mig. De är så duktiga! Det går inte alltid fort och kanske inte är den längsta rundan, men de är ute där och gör det och det är det som är huvudsaken!

Vi vet väl alla hur svårt det kan vara att komma igång med träningen efter att ha vilat ett tag. Det tar emot och man måste tvinga sig själv några gånger innan man kommer in i det igen. Därför kan jag nästan inte föreställa mig hur hög tröskeln är för att komma igång om man är helt ovan och dessutom har en massa övervikt att bära på som gör det ännu jobbigare. En person som har lyckats och som fortfarande kämpar varje dag är Robine. Hon har gjort en otrolig resa och är grym helt enkelt! En sann inspiration för oss andra!

Jag älskar tv-program som Biggest Loser, Du är vad du äter och liknande som försöker lära överviktiga eller ohälsosamma personer ett hälsosammare sätt att leva. Istället för att stoppa in mer och mer pengar på att göra magsäcksoperationer kanske man borde lägga mer resurser på att lära folk hur man lever hälsosammare... men det går det ju att skriva en hel uppsats om... Det jag ville ha sagt är att jag imponeras stort av överviktiga personer som tar själva tag i sitt problem, börjar motionera och hitta en aktiv och hälsosam livsstil!
Tummen upp för er!

Idag plåtas Team Pure Fitness av Body


Japp, idag är teamet på plats i Stockholm för att plåtas för Body.
Jag är övertygad om att mina snygga teamkompisar kommer att bli grymma på bild.
Spana in dem sen i nått av de kommande numren av Body.


Älskade benpress...

Idag fick jag börja mitt benpass på det gamla vanliga sättet, dvs med benpress. Den fria stången var upptagen och jag kom inte på förrän senare att jag hade kunnat höja den ena bänkpresställningen till rätt höjd och kört där... men men... Benpress är bästa benövningen tycker jag, i alla fall när man kör den först i passet och kör riktigt tungt. Då är den grym! Har jag kört andra övningar innan får jag inte alls samma känsla. Idag körde jag tillsammans med en kille som jag tror trodde att jag skulle stanna på ganska låga vikter, men han var nog riktigt impad tillslut för han kommenterade flera gånger hur stark jag var redan under uppvärmningsvikterna... och då tyckte jag själv att jag körde ganska lätt i och med att det inte blir lika tungt som när jag inte deffar. Fick i alla fall grymt bra kontakt och det sved rejält i framsida lår och jag kände av rumpa och baksidan också. Grymt alltså. Körde även utfall i smithen och sen bonusövning blev det utfallsgång utan vikt. Går man tillräckligt många steg så blir det riktigt sugande tillslut. När deffen är över ska jag köra mycket utfallsgång, med tunga hantlar! Sjuuuukt jobbigt och sjuuuuukt bra, precis som det ska va!

När jag väl var klar med benträningen så skulle jag upp på min vanliga crosstrainer (jag kör nästan alltid på samma maskin) men den var upptagen och alla andra också... dessutom så såg det ut som att alla skulle köra länge. Eftersom jag haft en pratstund med en vän mellan styrka och cardio kände jag mig redan lite "sen" så det var bara att ta nått annat cardioalternativ... idag blev det cykel. Eftersom jag glömt att sätta i linserna så var det väl ett bra val för de står närmast tvn. ;)

Motion: Promenad 100 min, Cykel 45 min, Styrka Ben

Gårdagens träning....

Det blev full fart på träningen igår. Jag kände mig stark för ovanlighetens skull så jag kunde pressa på rätt bra med axelträningen vilket kändes. Jag kände mig stark, men var kanske inte så väldigt stark ändå. Jag tycker ändå inte vikterna är särskilt väsentliga, det viktigaste är känslan när man tränar. Känns det tungt med 10 kg så är det tungt! Hur som helst så fick jag helt sjukt galen pump. Det kändes som att axlarna skulle sprängas! Ritkigt härligt, men ibland tycker jag att det kan va svårt att ta ut det sista när det blir så... ialla fall i pressövningar. Men det löste jag med flyes så det är lugnt! =) Magträningen var tråkigare än vanligt, men den blev ju gjord i alla fall. Tre övningar med lite extra plankan-inslag.

Motion: Promenad 100 min, Crosstrainer 60 min, Styrka Axlar & Mage

Invigning av mitt nya snygga Dcore-linne


Morgonpromenad...


Poseringsträning med Minette...

Idag har en stor del av träningen gått ut på att lära mig att gå kvinnligt... Haha, svänga på höfterna och bete mig allmänt onaturligt. Vickeli, vickeli, vick, vick... ;)

Kändes hellustigt men det var helt klart välbehövt.

 

Sista delen av träningen var även Petra med. Hon är i grym form och jag tror det kommer att gå jättebra för henne på tävlingen. Hon ska tävla i mellanklassen.


Inspektion av fettet...

Kläm, kläm. Ben, mage, armar.
Minette inspekterar...
Mitt i gymmet. Det är inte till att va blyg. =)


Dietuppdatering - vikt

Vikt: 67,1 kg
Skillnad: -1,5 kg
Totalt: -9,9 kg

Den här veckan verkar vikten ha rasat av mig. Jag är både glad och oroad. Glad för att jag fortfarande (!) har mycket att ta av och en rejäl minskning behövs, men oroad över att det inte bara är fett som jag tappar utan även en del muskler. Får väl domen av coacherna sen. Jag är även glad över att det ger resultat på vågen hur mycket jag har lidigt den här veckan, dock är det inte alls i proportioner till lidandet. Det har verkligen varit en helvetes-vecka och jag är glad att jag har förmånen att inte behöva arbeta under den här perioden Jag tror faktiskt inte att jag hade pallat att jobba den här veckan, särskilt med tanke på att jag inte ens har orkat sitta upp i soffan vissa dagar mellan mina "måste"-aktiviteter (cardio och träning). Jag har varit totalt utslagen och varje uns av aktivitet har varit en kamp. (En liten instickare om att inte jobba, glöm för guds skull inte att gå med i a-kassan när ni jobbar så att ni sen får stämpla när ni inte gör det. Man lär sig av sina misstag.)

Tyvärr så verkar hunger, lidande och slit inte vara ett mått på hur mycket fett man tappar eller hur bra dieten går. De första 10 (?) veckorna av min diet höll jag på hungra ihjäl, varje dag, och tappet gick ändå segt. Den här veckan har jag iof tappat mycket, men det är en av många veckor... Hade hunger och lidande varit ett mått på hur "bra" det går hade jag varit stenhård för länge sen. Ja, det hade rent utav inte varit nånting kvar av mig över huvudtaget. Jag antar att alla reagerar olika och det är bara att gratulera de som mår bra under deff. Jag håller tummarna att det är olika från gång till gång. =)

Idag ska jag dock fylla på lite med lite mera mat så jag hoppas att jag får lite mer energi och att det känns bättre sen. Snart väntar poseringsträning med Minette där även John ska följa med för att lära sig vad han ska titta på när jag försöker posera här hemma eller på gymmet. Sen väntar det fika och häng med Emma på stan. Idag har jag dessutom helvila för det tycker jag att jag är värd! Helvila idag för att orka pusha ännu hårdare nästa vecka. =)

Lite fredagsträning...

Idag har varit ytterligare en tung dietdag. Jag har varit trött och orkeslös, men det har ändå känts något bättre än det gjorde igår. Hur som helst, det är bara att köra på. Jag har fått gjort allt jag skulle idag och körde till och med en kvart extra på crosstrainern så idag har ju fått klart godkänt. Cardio, träning, cardio och mat, allting bra och skött som det ska!

Träningen var bröst och axlar, ett riktigt roligt pass. Fast det är så frustrerande att jag är sååå mycket svarare i sned bänkpress än i rak, men kanske just därför behöver jag träna extra på det... hantelpressen verkar jag aldrig bli stadigare i, men men, så kan det va. Jag fick i alla fall till rätt bra träning för bröstmusklerna med två pressövningar och två flyeövningar. För axlarna var det ju veckans andra pass. Jag kör ju axlar på måndagar också, så därför blev det bara två övningar för dem och sen att pumpa ur lite. Kändes riktigt bra men jag tror jag såg ut som att jag höll på dog under hela styrkedelen av passet.. men men, så kan det va. Jag fick det ju gjort och det blev rätt bra. Det är huvudsaken. =)

Motion: Promenad 100 min, Crosstrainer 60 min, Styrka Bröst & Axlar

Mina konkurrenter på Luciapokalen...

... fast jag ser dem mer som medtävlanden. Anmälningslistan fylls på allt eftersom. I dagsläget är vi 28 st anmälda i långa klassen, varav 4 startande från mitt grymma team Pure Fitness. Största klassen förra året var -163 som var 24 startande har jag för mig. Det kommer helt klart att bli trångt på scenen. Trångt, men roligt. Igår var det exakt en månad kvar. Idag är det 29 dagar tills vi står där. Jag tar en dag i taget fram tills dess, men snart är den stora dagen här.

 

+168 cm


Det känns lite som julafton...

Har varit nere på stan hos Madde och hämtat mina kläder från Dcore.

Såååå snygga och sköna!

 


"In i dimman, kom inte ut förrän du är klar"

Ojoj, idag har varit en tung och jobbig dietdag. Jag har varit trött, matt och känt mig totalt utsvulten. Morgonpromenaden imorse var verkligen en plåga, men det gick... samma sak med träningen. Däremellan har jag legat som en död sill i soffan och rört mig så lite som möjligt. Vissa tillfällen har det känts som att jag ska dö på riktigt, men otroligt nog har jag överlevt idag igen. "In i dimman" har aldrig känts mer sant för det känns  som att jag går runt i just en dimma... lite halvt lock om öronen, såsig i huvudet och i min egen lilla bubbla.

Det blev ju som sagt träning som planerat, rygg och mage... Det började ju väldigt bra för trots den orkeslösa känslan så lyckades jag sätta nytt rekord i chins. Mitt bästa resultat ligger numera på 11 stycken! =) förutom det blev det väl inga större sensationer, men jag fick till ett ganska bra pass i alla fall. Ryggen fick en genomkörare och så två magövningar på det. Trodde inte att jag skulle orka med cardion efteråt, men med något lättare motstånd och lite högre hastighet så lyckades jag både ligga i rätt pulsintervall (75-80 %) och härda ut hela tiden. Jag är så nöjd! =) Nu är det bara imorn kvar och sen är det lördag. Även om jag inte har ätardagar på lördagar längre så känns det ändå som en "brytpunkt" och lite som att man är klar för veckan. Det är ju iof vägning då så jag får veta resultatet a veckans slit. =)

Motion: Promenad 100 min, Crosstrainer 45 min, Styrka Rygg & Mage

Poseringsträning med Minette...


Att det ska vara så svårt!
Se lätt och naturligt ut men vara raka motsatsen!
Som tur är ger övning färdighet. =)
Öva, öva, öva!

Mestadels soloträning framöver...

Jag brukar allt som oftast träna tillsammans med min pojkvän och det är supermysigt.

Framöver kommer jag dock att träna själv, fram till tävlingen.

Anledningen är att jag måste se till att träna när jag har energi (= nära inpå måltid). Det rimmar dåligt med att han har mycket på jobbet och kommer hem för sent.

Tråkigt så klart, men det är ju bara i 4,5 veckor. =)

 


Kände mig som en urvriden disktrasa...

Gud vad knepig kroppen är! Hur kan samma kost kännas helt olika från en dag till en annan? Idag har jag hållt på hungra ihjäl. Hela dagen dessutom. Och det känns så himla tröstlöst att man inte ska få va mätt förrän om 32 dagar, eller ja, kanske inte ens förrän om 33 dagar. En EVIGHET! I vissa avseeenden en kort tid, men för just det här är det hur länge som helst!

Det var på vingliga och sjukt trötta ben jag släpade mig till gymmet idag. Kändes redan som att jag hade tränat ben för jag har varit helt tokmatt i dem hela dan... så det kändes ju inte så lovande inför passet... Men jag brukar piggna till lite efter eftermiddagsmellisen och pwon och så brukar träningen gå bra ändå. Idag blev det inte så. Tror jag såg ut som ett spöke i ansiktet under hela träningen. Sååå matt och orkeslös. Gjorde mitt bästa för att få till ett hyfsat benpass i alla fall och det blev nog godkänt i alla fall, men långt ifrån hur jag ville att det skulle gå och kännas. Ingen smärta i några knän idag och det var ju helt klart ett plus. Jag var lite duktig i alla fall och gick tre vändor utfallsgång fram och tillbaka i gymmet, utan vikt visserligen, men lite nytta gjorde det nog i alla fall... Och om jag tyckte att benträningen var jobbig så var nog cardion lika jobbig. Batteriet i min mp3 dog det första den gjorde så fick köra utan musik. Tiden stod stilla, huvudet dunkade och det kändes mest bara olidligt... men jag fick till mina 45 min i alla fall... Så nu ska jag kollapsa i soffan ocj hoppas på bättre lycka imorn. Då är det bara morgonpromenad som gäller, och poseringsträning. Förhoppningsvis får jag lite ny energi av vilodagen.

Motion: Promenad 100 min, Crosstrainer 45 min, Styrka Ben

RSS 2.0