Axlar & Mage...

Efter lite roliga telefonsamtal så vände det igen och jag blev otroligt pigg och framförallt glad. Stack till gymmet nästan på direkten för att ta till vara på energin på bästa sätt... och det gjorde jag verkligen. Det blev hela två extra övningar för axlarna och en kvart extra på crosstrainern. Sen hängde jag kvar på gymmet ett tag för att vänta tills John blev klar. Han kom till gymmet först när jag nästan hade tränat klart nämligen.

Nått där jag känner att jag tappat styrka nu under dieten är pressövningar för axlarna... men men, flyes och sånt är jag fortfarande stark i så det är ju bra. Jag får alltid jättebra kontakt när jag pressar så de gör nog stor nytta i alla fall. Idag blev det två pressövningar, två flyeövningar och sen en övning för baksidan. Sen var jag rejält trött i axlarna. Axlar har varit min favoritmuskelgrupp att träna länge, men nu har den fått konkurrens av bröst och rygg... men det är alltid kul med axlar! Magträningen gick också bra. Tungt och jobbigt. Förra veckan fick jag rejäl träningsvärk i magen så jag hoppas på samma sak efter dagens pass. Bara att vänta och se. Nu är ytterligare en dag mot toppformen avklarad - check!

Motion: Promenad 100 min, Crosstrainer 60 min, Styrka Axlar & Mage

När man går på lånad energi...


Så här under diettider känns det ofta som att jag går på lånad energi...
Då blir det extra viktigt med bra kosttillskott, t.ex. fettförbrännare, pwo m.m.
Jag använder mig av Olimp som jag köper på Sportkost.se


.... och där vände det!

Förra veckan kände jag mig pigg, ohungrig, alert... ja, snudd på oövervinnerlig! Ingen diet var för tuff, ingen träning var för hård. De sista fem veckorna fram till tävling kändes som ingenting, lätt som en plätt. Idag började jag min morgonpromenad med en fantastisk känsla i magen, lite fjärilsaktigt och det kändes osm ren och skär lycka. Så sån man bara kan känna på morgonen såna dagar då allt känns fantastiskt bra! Ett litet pirr...

... Men....

... ju längre jag kom på promenaden desto eländigare kändes allting. Inte själva promenerandet för det är ju bara att knata på... men mot slutet kändes allt bara jobbigt och eländigt och jag hade nog lite tårar i ögonen flera gånger.

Istället för att känna mig oövervinnerlig som jag gjorde förra veckan så har jag känt mig tvärt emot idag... Jag ska inte säga som en förlorare för där är inte riktigt känslan, men det har känts hopplöst, fruktansvärt jobbigt och som att jag inte orkar mer. Hade vi haft nånting förutom min tillåtna mat att äta hemma hade jag antagligen frossat loss rejält. Tack och lov har min pojkvän gått med på att inte ha nånting hemma. Inte bröd, inte ost, inte turkist yougurt, inte fil, och absolut inte nått som är sött och gott. Jag åt 7 st körsbärstomater extra till lunch, det är dagens fusk. Jag har även känt mig toktrött och orkeslös så jag har inte orkat göra nånting heller. Bra det för det innebär att jag inte orkat gå och köpa nått extra heller. Fast jag har varit sjukt sugen. Har tittat på "Landet Brunsås" om godis och surfat runt inne på Karamellkungens hemsida. Jag älskar godis och äter bra mycket mer än snittet på 17 kg/person/år och är ALLTID sugen. Men men, det är bara att bita ihop.

Om 33 dagar är det tävling. Det är bara att bita ihop tills dess. Dagens känsla är väl antaligen lite mer normal spå här långt in på dieten än känslan förra veckan. Hur som helst, idag kommer att gå bra. Om 1,5 timme är det mellanmål och sen är det gymmet som gäller. Axlar och mage! Nice! Anyway, det jag ville säga är att det knappast är en dans på rosor att gå på tävlingsdiet, men man överlever. Nu ska jag överleva idag, imorn är en ny dag. Vem vet, morgondagen kanske känns lika grym som hela förra veckan gjorde... man vet aldrig. 33 dagar kvar. =)

Redan färdigtränad för idag...


Idag var jag klar med all dagens cardio och all träning innan lunch, och det utan att ens behöva stressa det minsta... Det är fördelen med att vrida tillbaka klockan! Kl 7 var jag och pojkvännen ute och knatade, sen blev det en dryg timme hemma för frukost och att ta det lugnt innan gymmet öppnade vid 10, knappa två timmar på gymmet, efter det iväg och veckohandla. Himla produktivt måste jag säga!

Träningen gick bra också. Promenaden imorse skedde visserligen i regn, men det hindrade oss inte. Tycker det kan va rätt skönt att promenera i regn så länge det inte vräker ner. Det blev rygg som styrketränades idag, med fokus på roddövningar. En latsövning, tre roddövningar och sen en övning var för fram- och baksida lår. Alldeles lagomt mycket. Jag fick grym kontakt i latsdraget idag. Låg runt 10 repetitioner på varje set och kände att jag verkligen dragit nytta av att kört lite lättare några gånger. Av roddövingarna var det en som kändes grym och de andra två halvdana. Jag är fortfarande sur över att mitt gym har tagit bort t-baren för idag hade jag verkligen velat kört den. Men men, det är inte så mycket att göra åt... bara att hitta andra övningar. Efter styrketräningen trodde jag att jag skulle känna mig slö i benen när jag körde cardio. Jag brukar göra det när jag kör efter ett benpass nämligen och då brukar jag köra på ett snäpp lättare motstånd än vanligt för att orka med... idag kände jag inget sånt utan allt kändes bra så det var bara att köra på som vanligt.

Det känns ovanligt att redan va klar med all träning. Tur att jag har annat att göra idag! =)

Motion: Promenad 100 min, Crosstrainer 45 min, Styrka Rygg & Ben

-0,6 kg...

... blev resultatet på vågen den här veckan!

Jag är väldigt nöjd rent siffermässigt (formen lämnar fortfarande en del att önska). Eftersom jag hade ätardag med extra allt i söndags för att fira min födelsedag (planerat sen länge) så hade jag inte allt för stora förhoppningar på vågen den här veckan. Ätardagen låg ju dessutom på söndan och inte lördan som jag haft tidigare i dieten, dvs färre dagar att "fixa till det" innan vägning. Mitt mål var att väga in på samma vikt som förra veckan, dvs. 69,2 kg, så jag blev väldigt glad när vågen visade 68,6 kg. Totalt - 8,4 kg, and counting... ;)

Den här veckan har dessutom känts grym. Det trodde jag inte så långt in i dieten. Jag har varit pigg, ohungrig och alert. Jag har orkat träna och orkat vara glad! Hoppas det fortsätter! =) Jag har börjat dagen med en lång morgonpromenad i regnet. Snart blir det gym.

Morgonstund har guld i mun...

Helt underbar morgonpromenad.

Soligt (måste ha valt enda skuggiga platsen för fotot), perfekt temperatur

och så mycket fina färger på alla träden.

Jag är inte grå i ansiktet, det är bara som det ser ut! =)

 


Grymt bra träningsdag...

Grym träning idag med! Jag har verkligen flyt just nu. Jag känner mig pigg, alert, sällan hungrig och det mesta känns rätt bra. Idag tror jag dessutom att jag skymtade en ny ådra som poppade fram mitt på bröstet när jag satte mig upp från hantelpressen. DET är ju alltid kul. Jag gillar ådror. Det är coolt! Jag vill ha fler!!! Kommer väl under de närmsta veckorna. =)

Till träningen då. Bröst, axlar och mage blev det idag. Två favoriter av tre. Fyra bröstövningar, tre axelövningar och två magövningar. Lite längre pass än mina andra, men vad gör det när det går bra? Då vill man ju bara fortsätta hur länge som helst. Hur som helst, jag fick så grym kontakt med bröstmusklerna. Körde två pressövningar och två flyeövningar. Det tycker jag är en alldeles utmärkt och ordentlig genomkörare. Jag körde bland annat sned bänk där jag är pinsamt svag men idag gick nog bättre än på länge. Axlarna var jag väldigt trött i, har träningsvärk sen gårdagens dips... Det trodde jag inte men oj då... de mosades i alla fall med flera flyesövningar. Axlar går ju alltid bra! =) Till och med magen gick bra idag. Fick sån grym kontakt och blev sjukt trött. Strålande styrketräning med andra ord. Cardion därefter gick lite segare, men jag stod där i mina 45 min och körde på samma motstånd som vanligt fastän det gick trögt. Jag är nöjd! =)

Motion: Promenad 100 min, Crosstrainer 45 min, Styrka Bröst, Axlar & Mage

Busy day...

Tack vare min nyfunna energi har jag orkat gjort rätt mycket idag. Hittills har jag hunnit med en lång morgonpromenad, poseringsträning med Minette, ett besök på dansbutiken för att ta mått och beställa tävlingsbikinisar, ett besök på stan för att spana efter lite tillbehör till tävlingen, och lite annan shopping. Här om dan bokade jag dessutom upp mig på tävlingsfärg också. Många av förberedelserna börjar bli klara! Skönt det. Nu får jag slappa ett tag innan det blir dax för träning. Ska bli kul. Jag är laddad! =)


Det går bra nu...

Chins i april -11. Förhoppningsvis har jag mkt mer muskler nu. =)
Vilken grym träningsdag! Min energi är inte slut än utan jag känner mig jättepigg och det är så otroligt härligt! Har till och med gått utan musik/prat i öronen de senaste dagarna och bara gått och njutit av naturen, vädret och allt det varit skönt att va ute. Kände för att ta en extra sväng imorse på promenaden men avstyrde på grund av ömma knän. Däremot blev det extra tid på crosstrainern efter styrketräningen istället. En kvart extra och sista halvtimmen varvade jag 5 min på ett hack tyngre motstånd med 5 min på normala motståndet. Piece of cake! Jag har väntat hela veckan på att energin ska försvinna och jag ska gå tillbaka till mitt sömngångarläge som jag haft på sistonde, men jag är glad ju längre det dröjer. Det här är ju superskönt! =)

Styrketräningen gick också jättebra. Jag får grym kontakt med ryggmusklerna när jag kör enligt 20-15-10-10 reps upplägget. Det riktigt suger musten ur dem. Sååå bra! Jag har alltid haft svårt att få kontakt med ryggen och det är först nu i år som jag tycker att jag har fått till ryggträningen någolunda. Idag kändes det som sagt superbra. Körde ett set vanliga chins först bara för att det är så kul och jag fick till 9 st säkra utan att kämpa och pusha mig allt för mycket. Hade nog kunnat klämma dit den tionde om jag gått in för det från början. Det som kan krångla lite när jag kör så många repetitioner är kramp i vänsterhanden och idag var det precis på gränsen men krampen kom aldrig riktigt. Tack och lov. Det är sååå frustrerande när det händer. Skulle ha kört bänkdips men jag kände för vanliga dips istället så det fick bli såna. Jag är riktigt nöjd med dagens träning... Nu vila lite ikväll och sen på det igen imorn! =)

Motion: Promenad 100 min, Crosstrainer 60 min
Styrketräning Rygg & Triceps: 4 x chins med hjälp, 4 x latsdrag 40-40-47-47, 4 x rodd 40-40-47-47 kg, 4 x ryggresningar 3 x omvända ryggresningar, 4 x dips, 4 x kickbacks 5-5-9-9 kg, 4 x pushdowns

Går mot strömmen...

När "alla andra" gör hårförlängningar och skaffar löshår inför tävling klipper jag av mig mitt.
Det hände i början av veckan och det känns så grymt bra! =)
Så här såg det ut före.

Nu kan jag bland annat:
- Springa i linne utan att håret fastnar i svetten på skuldrorna och luggas
- Styrketräna utan att håret är ivägen JÄMT
- Lägga mig ner utan att behöva fundera på vart jag ska lägga håret
- Slippa dreadlocks-tovor a la XXL
- osv...

Happy Birthday to me!!!!

 

Jajamensan! Idag fyller jag år.

27 bästiga år och vill inte va en dag yngre!

 

 


När kroppen inte riktigt vill...

... får man förlita sig på huvudet istället. ;) Energin sitter fortfarande i sen helgen. Underbart! Vad som däremot inte verkar lika med på noterna är mina knän. Under dagens benpass var de inte nöjda. Knäböjen gick ju bra, men när det blev dax för benpressen så ville de inte mer. Det kändes ungefär som dåligt oljade gångjärn som knarrade. Jag gav upp efter 2 (ganska bra) set och körde lite i bensparken istället. Den kändes i och för sig inte heller så himla bra, men kändes ändå bättre än benpressen. Körde dessutom inte med några tunga vikter men desto mer kontakt, känsla och absolut mjölksyra. Nått annat som inte är helt hundra heller är ju mina benhinnor. De funkar när jag går försiktigt på mina promenader men jag är verkligen försiktig med hur jag sätter ner fötterna och att inte spänna mig... därför vill jag inte heller köra den sittande lårcurlen för där spänner jag mig rätt mycket i fötterna då jag kör... Mosade mig istället helt slut i den liggande lårcurlen. Galet vad bra den tog trots lätta vikter. Jag tror faktiskt att jag fick till ett rätt bra benpass trots mina krämpor. =)

Avslutningsvis skulle jag ju köra cardio på crosstrainern, men för ovanlighetens skull var alla crosstrainerns upptagna. Det brukar va löpbanden som är upptagna (om det är fullt nånstans vilket det sällan är) och alltid nån crosstrainer som är ledig, men idag var det tvärt om. Såg dessutom bara ut att vara långkörare som stod på maskinerna så jag tog ett löpband istället. Egentligen vill jag inte gå så mycket mer än imina morgonpromenader för att skona benhinnorna, men ibland måste man. Upp med inclinen bara så känns det betydligt skonsammare. Ble en rejäl uppförsbacke som jag knatade i och det var riktigt jobbigt så det blev godkänt på cardion också idag! Tummen upp! =)

Motion: Promenad 100 min, Promenad på lutande band 45 min
Styrketräning Ben: 4 x knäböj 40-50-60-60 kg, 2 x benpress 200 kg, 6 x benspark 40 kg, 4 x liggande lårcurl 35 kg, 4 x goodmornings 24,5-24,5-29,5-29,5 kg, 4 x stående vadpress 124-124-124-106 kg, 4 x vadpress i benpressan med böjda ben 160 kg

Energifyllt träningspass...

Energin sitter fortfarande i från gårdagen. Jag fick till ett riktigt grymt pass på gymmet. Eller det var väl inte nån större skillnad på vikter och sånt jämfört med i vanliga fall. Skillnaden var att jag inte kände mig trött och det kändes helt underbart. Man blir verkligen glad för det "lilla" nu för tiden. Jag i alla fall på med 20-15-10-10 upplägget och tycker att det är riktigt kul. Axlarna får verkligen jobba och det svider som bara den. Att börja med militärpress gör ju att jag egentligen känner mig färdigtränad direkt för den tar så otroligt bra, men axlar är ju kul så ju mer desto bättre. En bonusövning och precis som förra veckan blev det stående skivstångspress bakom nacken. Tre övningar för axlarna och en för baksidan, sen mage. Idag fick jag verkligen till cablecrunchesarna. Pausade och höll ett litet tag i bottenläget och det gjorde susen. Magträningen blev faktiskt grym idag. Det var länge sen jag kände mig så trött i magen som idag. Då har man gjort det rätt! =)

Inte nog med att styrketräningen gick bra så gick även cardion efteråt bra. Jag bestämde mig för att köra en kvart extra och det gick ju finfint. Även där hade jag bra energi så jag kunde hålla bra tempo genom hela passet. Sista halvtimmen körde jag varannan 5-minutare på ett hack högre motstånd också. Vips så var jag klar! Gud vilket härligt pass! Träning när den är som bäst! =)

Motion: Promenad 100 min, Crosstrainer 60 min
Styrketräning Axlar & Mage: 4 x militärpress i smith 30-30-35-35 kg, 4 x sidolyft med hantlar 7-8-10-10 kg, 3 x stående skivstångspress 27 kg, 4 x framåtlutade flyes, 5-6-8-8 kg, 4 x cablecrunches, 4 x benlyft på lutande bänk, 3 x hjulet

Sitter och laddar inför ett axel- och magpass

Inväntar bara träningssällskapet, sen kör vi!

Axlar, mage och cardio!

 

 


By the way...

... så gick jag ner 0,9 kg under förra veckan. Lördagsvikten slutade på 69,2 kg och det är jag väldigt nöjd med. Glömde helt bort att göra ett inlägg om det eftersom jag haft fullt upp.

Nu är det hårdkörning som gäller. Tycker Emelies benämning av det hela med "in-i-dimman-och-kom-inte-ut-förrän-du-är-klar"-upplägget är väldigt bra. Det är verkligen det som det handlar om. Skärma av allt annat, bli trött hungrig, inte kunna tänka klart men köra på ändå tills det är dax. I mitt fall får vi se om jag blir "klar" eller inte, men jag ska kämpa på hela vägen i alla fall. Går det så går det, gör det inte det så har jag i alla fall försökt. Det är faktiskt en intressant grej med Body Fitness att det finns inte riktigt någon nybörjarnivå. Du måste lägga ner lika mycket jobb innan oavsett om du vinner eller kommer sist. Man ska vara i tävlingsform på scenen, så är det bara, sen är det andra saker som skiljer som utgör vilken plats man kommer på. Det är allt eller inget som gäller redan från första tävlingen. Tufft och en rejäl slap in the face. Men nu är det bara att köra på.

Idag började jag dagen med en härlig lång morgonpromenad. Lite krämpor här och var, men jag var fylld med energi, pigg och det kändes som at jag kunde hålla på i en evighet. Det har jag gårdagens ätardag att tacka för. Idag är enda gången jag kommer känna så innan september. Nu kommer det bara bli jobbigare och jobbigare att släpa sig runt. Men så är det. Det är ju ändå bara 5,5 veckor, 40 dagar, kvar att bita ihop. 5,5 veckor låter som ingen tid alls, 40 dagar låter som en evighet. Hur som helst är det inte så länge. =)

En trevlig överraskning...

Igår hämtade jag ut ett paket från Sportkost på Posten.
Jag hade beställt mer fettförbränningspiller (burn fat burn).
Trodde att de hade skickat fel när jag öppnade lådan först. Vad var det här?
Men den var fullproppad med samples!
Den här och den här från Olimp. Ska genast prova.
En mycket trevlig överraskning!

Mina favoriter i Body Fitness på NM

Korta klassen: Tarja Vähäkuorpus från Finland (silver)
Långa klassen: Kristina Skjelberg från Norge (silver)
Veteran: Maria Eriksson från Sverige (guld)
(tyvärr gjorde inte vår kamera dem rättvisa på det långa avståndet)

Ja, man kanske borde tycka att jag så klart skulle sitta och hålla på Sverige under hela tävlingarna men jag fick andra favoriter vars fysik och form tilltalade mig mer. I korta klassen var det dock (i mina ögon) väldigt jämt mellan Carina Isaksson och Tarja, men Tarja hade inte koll på hur T-walken skulle utföras och förlorade nog mycket på det. Kristina var bara såååå fin, särskilt i front-posen! Och Maria var grym. Stenhård och poserade så avslappnat.

Det var riktigt roligt och imponerande att se alla tjejer som gjort ett sånt superjobb att ta sig i så grym form (det är ju sjukt svårt!). Nått som jag tycker är väldigt roligt att se är hur olika alla ändå ser ut. Alla är liksom supervältränade, neddeffade till nästan max och ser ändå helt olika ut. Vissa saker kan man inte på verka så klart men andra går ju naturligtvis. Fina var de!

Body Fitnessen var det jag åkte till Lund för att se i och med att jag själv planerar att ställa upp i Luciapokalen... men roligast att titta på var ändå damernas bodybuilding. Det händer lite mer. Det är lite mer av en prestation just där och då. Vi såg alla damtävlingar, men valde bort herrtävlingarna för att hälsa på en kär vän och hennes pojkvän. Kändes som att jag fick en alldeles lagom dos av tävlingar och jag känner mig verkligen peppad för att köra stenhårt de sista 6 veckorna... men idag är det paus i dietandet. Idag firar vi min födelsedag som inträffar senare i veckan med allra sista ätardan. Nu blir det hårdkörning framöver!

Grymt rolig dag på NM

Medaljörerna i korta Body Fitness-klassen


Jag har haft en grymt rolig dag i Lund!
Tittade på alla damklasser och sen drog jag till Malmö och fikade med en kompis istället.
Sverige tog 7 GULD, 5 SILVER och 3 BRONS!
Imorn berättar jag vilka mina favoriter var. =)


Sämsta passet nånsin?

Idag skulle jag ha stannat hemma istället för åka till gymmet... Eller kanske snarare åkt dit lite tidigare, eller ätit nånting lite snabbt innan det var dax. Det gick på tok för lång tid från mellanmålet till träningen och jag var vrålhungrig när det var dax för träning. Jag hade ingen ork över huvudtaget och det kändes verkligen. Fick träna med minivikter och en helt värdelös känsla. Hela passet kändes helt bortkastat faktiskt. Dessutom kund jag inte köra två av mina tre bicepsövningar för det var upptaget. Det enda positiva var att det såg rätt bra ut i spegeln och att jag orkade med hela crosstrainer-passet efter styrkan. Det trodde jag verkligen inte när jag kom dit. Visserligen tränar jag ju hungrig nästan varje pass, men idag gick det alldeles för lång tid. Ska INTE träna så igen. No way!

Jaja, nu är dagen träning/motion avklarat. Imorn får jag vila hela dagen. Skönt! =)

Motion: Promenad 100 min, Crosstrainer 45 min
Styrketräning Bröst & Biceps: 4 x sned bänkpress 35 kg, 4 x pecdec, 4 x flyes i CC, 4 x hantelpress 13-13-15-15 kg, 4 x cablecurl, 4 x hantelcurl, 3 x skivstångscurl 14,5 kg

Vad gjorde jag i natt egentligen?

Det kan man verkligen undra... Jag vaknade nämligen upp i morse och hade ont i höger benhinna. Mycket mystiskt då jag inte kände av nånting igår kväll och inte har känt av nått på i alla fall 2 veckor. Jag hoppas att det är a varianten snabbt övergående... Gick i alla fall okej att promenera på imorse, men jag har ondare nu... Preparerear för fullt med Zon. Som tur är har jag helvila imorn och ska inte röra mig många meter (av egen förmåga i alla fall). Förhoppningsvis är det borta på söndag så att jag kan fortsätta med allting som vanligt.

Annars börjar jag bli mer och mer peppad för morgondagens äventyr... fast det känns rätt overkligt, men ändå. Imorn tuffar jag och mi pojkvän ner till Lund för att titta på NM i Body Fitness. Det ska bli grymt roligt att se de mest vältränade i Norden fightas.

De som ska representera Sverige är:
Veteraner: Maria Eriksson
- 163 cm: Alexandra Söder och Carina Isaksson
+ 163 cm: Eleonore Eriksson, Emma Mohlin och Jannika Larsson


Grym ryggträning, seg cardio...

Okej, jag får erkänna. Jag var inte riktigt så peppad på träningen som jag kanske lät i förra inlägget... eller det var väl mest att jag inte kände att jag hade energi nog. Det var svårt att ta sig iväg helt enkelt. Lika svårt som att ta sig iväg på morgonpromenad imorse. Men jag kom iväg på båda två som tur var. Knepigt. Igår gick det lätt att komma ut på promenaden, men det var den jobbigaste och tyngsta promenaden hittills. Idag var det svårt att komma ut, men väl ute gick det lätt. Hur som helst, jag kom iväg till gymmet och väl där gjorde jag vad jag skulle också. Thumbs up!

Den här veckan är det ju bara nya pass i och med att det är första veckan på nya schemat. Rygg och triceps idag. 20-15-10-10 repetitioner. Något färre ryggövningar och en extra tricepsövning. Började med att testa på chinsen igen och 9 st satt ju klockrent... sen blev resten av den, de som gick enligt schemat, i hjälpmaskinen. Hujedamig vad det kändes. Jag tror faktiskt aldrig att jag har känt så mycket i latsen innan. Det kändes grymt i hjälpmaskinen helt enkelt!!! Hade samma känsla i latsdraget, men handen började krångla där. En rejäl träning av latsen alltså! Mycket nice! Jag fick även till rodden grymt bra. Har verkligen fått till en bra teknik där på sistonde som gör att övningen känns mycket bättre. För ländryggen var det ryggresningar som gällde. Jag är sjukt svad i just ryggresningar så jag kunde inte ens göra så många repetitioner osm jag skulle men ska jag gå på känslan så tror jag att jag fick bra träning i alla fall. =) Sen vände jag på mig och körde tvärt om, "benresningar". Skoj, skoj. Bra ryggträning. Sen ar det dax för triceps. Där har jag ju kört endast 2 övningar väldigt länge och nu var det tre st med 4 set på varje... Stor skillnad. =) men det gick bra med! =)

Cardion däremot gick fruktansvärt segt. Tycker oftast att den första kvarten sätter en stämpel på hur passet ska bli. Idag gick det tungt. Oj vad många gånger jag funderade på att sluta... men samtidigt skulle det kännas så dumt när jag precis skrivit ett helt inlägg om hur jag klarar av 45 min... så det var bara att härda ut idag igen. 30 min på ett lägre motstånd (10) och sen höjde jag till migg vanliga (11) den sista kvarten. Är väldigt nöjd över att jag kunde höja sista stunden. Så allt som allt blev det en mycket bra träningsdag. =)

Motion: Promenad 100 min, Crosstrainer 45 min
Styrketräning Rygg & Triceps: 4 x chins, 4 x latsdrag 40-40-47-47 kg, 4 x rodd 40-40-45-45 kg, 4 x ryggresningar, 3 x omvända ryggresningar, 4 x bänkdips, 4 x kickback 5-5-6-6 kg, 4 x pushdowns

Ladda inför träning...


Skaka, drick och KÖÖÖÖR!
Rygg, triceps och cardio på crosstrainern!


Konsten att härda ut 45 min crosstrainer...

Ja, jag kan ju inte direkt säga att jag tycker att crosstrainern är det roligaste jag vet. Det kan vara kul ibland, men att nöta den 5 gånger i veckan när man egentligen redan borde ha tränat klart (iom att jag är klar med den "riktiga" träningen, styrketräningen) är oftast allt annat än kul. För att klara av att stå hela tiden ut så är det en sak som gäller - mind games. Jag kan inte gå in med inställningen att jag ska ge allt, då funkar det aldrig. Jag måste försöka hitta en nivå där jag känner att jag kan hålla på ganska länge och sen försöka förtränga det jag gör. Mina mind games handlar alltså inte så mycket om själva prestationen utan mer om ett sätt att hantera tiden. Det allra viktigaste är att försöka kolla på klockan så sällan som möjligt. Jag brukar dela upp passet i olika delar:

0-15 min: Startfasen. Här är det bara att härda ut för en kvart är ju egentligen ganska kort och det ska man ju egentligen klara. Jag ser det som 5 min-etapper.

15-30 min: Den kritiska fasen. Här är det jobbigast och lättast att ge upp. Jag hanterar det genom delmål med små belöningar. Delmålen och belöningarna är följande:
-  20 min: Jag får dricka för första gången på passet.
-  25 min: Jag får torka svetten från pannan med svetthandduken för första gången
-  30 min: Jag får dricka för andra gången

30-45 min: Härda ut-fasen. Nu är det ju "bara" en kvart kvar, piece of cake. Bara att härda ut, det går snabbt. Delmålen och belöningarna fortsätter.
-  35 min: Får både torka svett och dricka
-  40 min: Får både dricka och torka svett, sen är det fritt fram med dem till slutet

KLAR!!!

På det sättet klarar jag av min efter-tränings-cardio även de dagar jag egentligen inte orkar. Sen så hjälper även musik i öronen och att det är nått bra på tv samtidigt. Det är bara att köra på helt enkelt!

Sitter och kikar på nya träningskläder...

Sitter och kikar på att beställa nya träningskläder. Från Dcore så klart! Äntligen har delar av höstkollektionen kommit upp, resten kommer senast fredag. Underbart! Sååå mycket snyggt. Jag har ju ett linne sen innan som jag gillar skarpt (se bilden) och nu ska jag fylla på med mera. Man kan aldrig få för mycket träningskläder! =)

Som en urvriden disktrasa...

Idag har inte varit min bästa dag direkt. Jag har känt mig helt slut. Har bara legat och vilat i soffan heeeela eftermiddagen. Trodde det skulle ge mig energi till träningen, men icke. Kände mig som en död sill/urvriden disktrasa när det var dax för träning. Seg, trött, matt, ont i huvudet och hungrig. Men iväg till gymmet bar det ändå. 

Även idag var det 20-15-10-10 repetitioner som gällde på varje övning. Rätt roligt med variation under passet. Började med knäböjen och det blev ju inte direkt några hisnande vikter. Tyckte det var svårt att få nått sorts tryck i magen när jag känner mig helt tom i magen... det gör ju knäböjen (och magträning) svårare, men det går ju. =) Kändes rätt bra i alla fall. Faktiskt kändes hela passet rätt bra. Det var inget toppenpass, långt ifrån, men med tanke på hur jag kände mig så var det bra. Jag mådde illa under styrketräningen också. Tog inte ut mig till max i de tunga övningarna, men tillräckligt för att få bra träning hoppas jag. Jag orkade inte mer i alla fall. En ny övning var goodmornings. Den har jag aldrig kört förut och var ganska kul, men jag behöver nog köra den mer för att få till den helt perfekt. Jag klarade mig i alla fall igenom styrkedelen av passet, och otroligt nog cardiodelen också. Det var inte "full ös medvetslös" för det hade jag inte energi till, men jag är väldigt nöjd med att jag lyckades hålla på tiden ut när jag trodde att jag inte ens skulle orka kliva upp på maskinen (eller ja, jag trodde ju inte att jag ens skulle orka åka till gymmet).Jag inser att jag kan inte vänta mig kvalitetspass varje gång nu när jag kommit så långt in på dieten, men det gäller att pressa och försöka få varje pass så bra som möjligt. Hur som helst, nu är jag en dag närmre målet helt enkelt.

Motion: Promenad 100 min, Crosstrainer 45 min
Styrketräning Ben: 4 x knäböj 40-40-60-60 kg, 4 x benpress 200-200-240-240 kg, 4 x benspark 35-35-45-45 kg, 4 x liggande lårcurl 35-35-40-40 kg, 4 x goodmornings 19,5-24,5-32-32 kg, 4 x stående vadpress 106-106-115-115 kg

Poseringsträning

Kände mig betydligt säkrare på poseringen idag, även om den inte sitter än...

men snart så. Jag kör på hårt med poseringen nu.

Träffa med Minette minst en gång i veckan... plus egen så klart.

I söndags fick jag frågan om jag höll på med nån "superövning" när jag

stod och försökte posera... Kan manju inte tolka som positivt.

Kan inte ha sett så avslappnat ut direkt... =)

Men det är ju inte bara poserna som ska sitta utan formen också...

Jag jobbar på båda! =)


Nytt träningsschema från och med idag...

Idag började jag nytt träningsschema. Huvudgrejen var olika antal repetitioner per set, nämligen 20-15-10-10 st. Tjugo reptitioner är ju helt sjukt många upptäckte jag! Jag gör aldrig så många repetitioner annars, förutom i benpressen då där jag typ alltid ligger på 20. Jag tycker att 10 reptitioner är många och nu var det minimiantalet... Hur som helst så var det helt sjukt bra. Blev såååå trött i musklerna. I militärpressen hade jag lite väl höga tankar och trodde att jag skulle klara 20 på 36 kg, men jag var tydligen klen så John fick slita av ena viktskivan för de allra sista... Men 15 st skulle jag väl klara, men icke... Det var samma där... Till tiorna var vikten däremot rätt... Haha... knäppt! =) Körde en liten bonusövning också "bara för att" men där körde jag inte efter samma princip... Blev i alla fall rejält trött i axlarna, helt slut, av mina fyra övningar. Magen mosade jag med cablecrunches som är en övning som jag typ inte har kört förut. Fick till den rätt bra tillslut, men svåraste var ju att hålla fast i repet... men men... Skulle även ha kört hängande benlyft men min rygg funkar inte för det så fick blli hjulet istället. Himla effektiv övning det där... Passet gick bra, men tyvärr så mådde jag illa hela tiden. Kändes nästan som att jag skulle spy mellan seten men det blev inget med det. Tack och lov får man väl säga. =)

Cardion efter passet kändes oerhört seg. Hade måååånga tankar på att sluta tidigare än planerat, köra lägre motstånd än det vanliga och lite såna saker. Tiden gick oerhört sakta. Som tur var så härdade jag ut, körde på med mitt vanliga motstånd hela tiden och stod tiden ut. Grymt nöjd! =)

Motion: Promenad 100 min, Crosstrainer 45 min
Styrketräning Axlar & Mage: 4 x militärpress 36 kg, 4 x sidolyft 7-8-9-9 kg, 3 x skivstångspress 24,5 kg, 4 x framåtlutade flyes 6-6-7-7 kg, 4 x cablecrunches, 4 x benlyft, 3 x hjulet

Slottsskogen...

... är där jag tar mina morgonpromenader. Det är väldigt fint med stora fina träd, små "sjöar" och snyggt ordnat. Man kan även spana in lite tuffa djur som pingviner, älgar, pelikaner, sälar m.m.  om man vill det... Sen kan man även spana in lite annat fitnessfolk. Brukar möta flera som jag misstänker också ska tävla. Har bland annat mött hon byggartjejen som det var ett tv-program om på 3:an/5:an för nått år sen... och imorse mötte jag Minette också... Himla tur för då kunde jag berätta för henne att det var imorn och inte idag som hon trodde som vi skulle poseringsträna. Innan mina  morgonpromenader tar jag fettförbrännaren Thermospeed, koffein och BCAA för att bränna fett, få energi och behålla min muskelmassa. 

Nu är det ruggigt väder i Göteborg så jag ska krypa ner under en filt och titta på film. =)

Ingen mer t-barrodd för mig... =(

Idag började jag dagen med en underbar morgonpromenad tillsammans med min prins. Fin väder, härligt sällskap och bra diskussioner!!! En riktigt bra promenad.

Väl på gymmet så skulle jag egentligen köra rygg och armar, men armarna är redan klar för veckan så jag la till några extra set här och där på ryggträningen istället. Hela sex stycken grymma set i latsdraget till exempel. Lagomt trött efter det. =) Dagens besvikelse var dock att mitt gym valt att ta bort T-barrodden. Såååå tråkigt för jag gillar verkligen den övningen. Inte har de ersatt den med nått annat bra heller utan den är bara borttagen... Trist! Fick i alla fall till grymma roddar i den vanliga sittande rodden istället men det är ju alltid bra att kunna växl lite övningr. En latsövning, tre roddövningar och två ländryggsövningar senare så var det bara cardio kvar... Gick som en dans... och eftersom John valde att hoppa på nån sorts crossfit-gruppträning så hann jag med lite poseringsträning också... Bra att vara förberedd inför träningen med Minette på tisdag. =)

Motion
: Promenad 100 min, Crosstrainer 45 min
Styrketräning Rygg: 6 x smalt latsdrag 67-67-57-57-47-47 kg, 4 x rodd 45 kg, 3 x hantelrodd 28 kg, 3 x skivstångsrodd 50 kg, 3 x ländryggsmaskin 40 kg, 3 x ryggresningar

Försöker hålla godissuget i styr...

Idag har jag varit helt galet hungrig... Det har antagligen att gör med att jag har helvila idag och därmed åt min frukost bra mycket tidigare än vanligt (kl 8 istället för 10-halv 11) och därmed hade längre tid tills det var dax för lunch... också för att jag normalt sett har ätardag på lördagar och då äter allt jag kommer över och lite till... Hjärnan är nog inställd på det och jag har varit väldigt sugen på det också... Dock kände jag att jag behövde lite påfyllning av främst kolhydrater så jag gjorde en rejäl fruktsallad som jag åt med en burk vanilj-kesella... Mums. En banan, ett äpple, ett päron, en kiwi, vindruvor och en halv apelsin. Smaskens och nu känner jag mig faktiskt mätt... men nästan ännu mer sugen på chooooklad. Var och fikade förut och blev oerhört frestad av både kakor och kladdkakor... men jag tryckte i mig några ägg och en Cola light istället och bet ihop... Så kan det va. Det är i alla fall skönt att för en gångs skulle känna sig mätt. Osugen är jag ju ytterst sällan så det hade väl varit för mycket begärt. =) Just nu är jag sjukt sugen på en kladdkaka från Soho, godis från 4-gott och en "äta-med-bestick"-hamburgare från nått bra ställe.

By the way, om en vecka befinner jag mig nere i Lund för att spana på Nordiska Mästerskapen i Body Fitness,  Bodybuilding och CBB. Kommer att bli grymt skoj och jag förväntar mig att komma hem fulltankad med inspiration som förhoppningsvis både räcker och blir över enda fram till tredje december. =)

Dietuppdatering - vikt och bilder

Eftersom jag inte redovisat vikten på ett tag så är det svårt att säga vad skillnaden är... Sen sist jag gjorde en formcheck tre veckor sen är skillnaden -1,6 kg... Sen i lördags är det - 5 kg (galet). Men det här är i alla fall vart jag ligger nu. Skulle så gärna vilja tappa mer på magen men det sitter stenhårt. Jaja, nu är det 7 veckor, 49 dagar, kvar att fightas mot magfettet. Vi får se om det räcker. Jag kämpar på i alla fall. =)

Vikt
: 70,1 kg
Totalt: - 6,9 kg

11,5 veckor avklarade, 7 veckor kvar till scenen...

Det blev visst tre pass idag...

Hantelflyes i från i söndags...
Idag har jag delat upp min träning i tre pass. Det gör jag aldrig annars... Kändes väldigt konstigt. Först promenad imorse och det kändes ju normalt... Sen styrka med min kompis på eftermiddagen... Kändes kort och lite snopet, typ "jaha, redan klar", att inte köra cardio efter eller vara på gymmet i en evighet... Sen blev det en liten deja vu känsla när det endast var cardio kl 5... Mycket mystiskt... Men jag fick ju allting gjort och det är det viktigaste... men det tar väldigt mycket tid att dela upp det så mycket så jag gillar nog mer att få det överstökat och göra både styrka och cardio på en gång.

Träningen gick i alla fall bra. Jag fick bra kontakt med bröstmusklerna som var huvudfokuset på passet. Var rätt kul att ha med nån som inte styrketränar särskilt ofta också... Fick liksom tänka till var som var viktigt i varje övning... men det gick bra för både mig och henne. Vi provade dessutom ett gym som var nytt för oss båda, Sats Kompassen... Nu höll de på byggde om men det blir nog superbra när det är klart sen. Cardion blev däremot på mitt vanliga gym. Kände mig lite småseg när det var dax att åka dit, men det var bara att bita ihop och köra och jag fick gjort mina 45 min medans John körde bröst och axlar... Och lite stretch på det. Väldigt välbehövligt... =)

Motion: Promenad 100 min, Crosstrainer 45 min
Styrketräning Bröst, Triceps & Mage: 4 x bänkpress 40-50-50-40 kg, 4 x sned hantelpress 18-18-18-15 kg, 3 x hantelflyes 9 kg, 3 x flyes i CC, 3 x pushdowns, 3 x rep över huvudet, 3 x magmaskin, 3 x benlyft

Man får hitta motivation där kan man...

Idag var min motivation till att gå ut på morgonpromenad att fylla min Runkeeper-lista. En hel vecka med extra lång morgonpromenad. Inte missat en enda dag. Det lustiga är att det är samma runda. Tydligen lite olika lång varje dag... Runkeeper är helt klart inte det mest pålitliga mätverktyget... men lite kul är det. =) Jag gillar att gå samma runda, eller ha kanske 2 som jag varierar mellan... Det gör att jag inte behöver tänka på morgonen utan bara kan slå på autopiloten och köra. Jag har inget behov av "upptäcktspromenerande" när jag kör förbränning och att inte veta exakt vart på min runda jag är gör snarare att jag tycker att tiden går så otroligt sakta. Samma/välbekant runda = time flyes...

Idag ska jag träna med en vän. Det blir på Sats Kompassen. Kommer bli kul för jag har aldrig varit där innan och jag har aldrig tränat med henne heller. Hon håller mest på med löpning så förhoppningsvis så spelar det inte så stor roll för henne vad vi kör idag... Så jag tänkte övertala henne att köra bröst, triceps och mage. Vi får se hur bra jag lyckas med det. =)

Välförtjänt vilodag...

Idag har jag ingen träning... Egentligen skulle jag haft vilodag igår men då hade jag ju bokat upp mig på träning med en vän så det blev ingen vila för mig... men igår hade jag verkligen behövt vila. Jag var trött, kände mig matt (särskilt på eftermiddagen, tidig kväll) och var riktigt sugen på att vila... Idag däremot känner jag mig rätt pigg. Det gjorde mig ingenting att ta det där extravarvet på morgonpromenaden imorse (som jag iof gjort varje morgonpromenad den här veckan, men idag gick betydligt lättare än igår)... Kände mig pigg på förmiddagen och det känns helt okej nu också... Men jag ska ändå vila för jag vet att jag behöver det. Jag har kört stenhårt sen i lördags och kroppen behöver lite återhämtning så att jag kan fortsätta på samma sätt imorn. Vila i förebyggande syfte helt enkelt!

Istället för träning har jag sysselsatt mig med att få en timmes bindvävsmassage... Glömmer bort hur ont det gör varje gång... svinont under tiden men sååååå skönt när det är klart! Jag har ju väldigt träningsvärk i baksida lår (fortfarande!) och när hon körde där över kittlade det järnet så jag låg och fnissade. Min massör trodde jag var lite smågalen... hihi... Nu blir det en skön myskväll med min älskling!

Morgonpromenad i underbart höstväder...

 


Cardio, styrka, cardio - CHECK

Den här veckans träning är helt upp och ner, kors och tvärs, ut och in, hit och dit... I och med att jag hade ont lite överallt förra veckan så blev det lite omstuvning av passen, vilket följde med in i den här veckan... Så den här veckan har jag mest använt mitt träningsschema som inspiration, men träningen har blivit lite blandad och improviserad. Därför passar jag på att göra saker som kan rubba på rutinen den här veckan, när ändå allt är så rubbat redan... Till exempel träna med en vän, den aktiviteten ska jag lyckas trycka in två gånger den här veckan. Idag var första gången och vi turades om att hålla i taktpinnen... På fredag ska jag träffa en annan vän och då får jag nog bestämma allt själv.

Axlar och triceps... Militärpress i smithmaskinen. Grym övning som det var riktigt länge sen jag körde. Oj vad trött jag blev. En gång fick jag stången i knät för jag bara segade ner utan att orka trycka upp... haha, sånt som händer. Borde väl ha hakat fast mig men höll istället fast vid hoppet att jag skulle lyckas pressa upp... men icke... Men hellre i smithmaskinen än bänkpressen. ;) Blev lite blandade övningar för axlar och alla kändes riktigt bra. Kände mig inte nämvärt stark utan snarare lite trycklös, men jag fick en bra känsla i axlarna och blev rejält trött... Körde två lätta övningar biceps också och så var styrkedelen över.

Jag har funderat mycket på hur det skulle bli med cardiodelen av mitt pass... Det är väl inte så många som orkar vänta, slöa runt eller så när jag ska köra mina 45 min cardio... Alla är faktiskt inte lika tålmodiga som min käre pojkvän och just den här personen var beroende av att jag körde tillbaka honom till hans hotell sen också... så jag har funderat på om jag skulle köra cardion på dagen istället, korta ner passet eller inte köra det alls. Det är så lätt att hitta anledningar till att inte köra... men jag körde faktiskt mina 45 min på bra intensitet. Fick sällskap på crosstrainern brevid i en halvtimme och sen prat fram sidan brevid mig. Det är faktiskt det jag är allra mest nöjd med idag... att jag faktiskt körde mitt cardiopass också... Visserligen förvarnade jag i förväg om att det var 45 min cardio som gällde, men ändå... Tummen upp!

Motion: Promenad 100 min, Crosstrainer 45 min
Styrketräning Axlar & Biceps: 3 x militärpress 40 kg 3 x sidolyft 10 kg, 3 x framåtlutade flyes 6 kg, 3 x framåtlyft med skivstång i superset med 3 x drag till hakan 14,5 kg, 3 x hantelcurl 10 kg, 3 x liggande curl mot pannan

Det händer grejer...

Det är massa roliga saker på gång i mitt tävlingsteam Pure Fitness!!!

Först ut är att teamet åker till Stockholm den 9:e november för att fotas och vara med i en artikel i min favorittidning Body. Sen är det även så att vi är sponsrade av Dcore. De har sååå grymma träningskläder! Så den 12:e november ska vi åka ner till Kristianstad och bli fotade i studio iklädda höstkollektionen. Det kommer att bli en busy week där i november! =)

Spännande helt klart! Riktigt kul när det händer saker i teamet. Jag är verkligen glad att vara med i team Pure Fitness med mina teamkompisar och grymma coacher Madde och Minette!

Det funkade...

Kände mig inte så där superpeppad när det väl var dax för träning idag... men lite spännande att testa benen, eller benen vet jag ju vad det går för, men knäna. Nu har jag inte ont längre men varje gång jag böjer knät under en viss vinkel så knäpper det liksom till, som om nått lägger sig rätt... så även i övningarna idag... så jag körde lätta vikter istället och med många repetitioner. Det verkar ha gjort susen på gårdagens pass för jag har en väldig träningsvärk i bensida lår... =) Knäböjen var maxdjup och jag blev seg i benen, och rejält flåsig! Körde egentligen bara tre övningar för låren, men med några extra set på bensparken. Där valde jag att inte gå ner hela vägen utan stanna innan "knäppet". Fick finfin kontakt och en rejält svidande känsla. Ben, vader och lite mage på det... sen var det mot crosstrainern... Där tog energin slut. Hade inte alls nån ork... men med lättare motstånd så gick det visst hela vägen i alla fall. Skönt. Jag är glad att jag inte gav upp. Funderade ett tag på om det kanske räckte med 30 min, men icke! Japp, då var man en dag närmre målet då. Räknar man tiden i antal benpass som är kvar är det löjligt få,,,, =)

Motion: Promenad 100 min, Crosstrainer 45 min
Styrketräning Framsida ben, Vader & Mage: 3 x knäböj 40 kg, 3 x utfall i smith 36 kg, 5 x benspark 35 kg, 4 x stående vadpress 106 kg, 3 x situps på boll, 3 x magmaskin

Poseringsträning med Minette...

Gud vad svårt det ska va att posera då!

Upp här, ner där och all denna kramp överallt...

Det finns bara en lösning...

Träna, träna, träna!


Harder, faster, stronger...

Om träningen gick bra igår så gick det ännu bättre idag! Började med en bra morgonpromenad... Var lite tveksam till om jag skulle orka fortsätta med de långa promenaderna ju längre jag kom från senaste påfyllningen av mat (i fredags) men det verkar ju gå finfint det här! Hur som helst, man kan ju knappast mäta hur lyckad en träningsdag var på själva promenerandet som ju inte ens kan räknas som träning. Det allra supergrymmaste kom på första grejen jag gjorde inne på gymmet. Nytt rekord i chins!!!!

JAG KLARADE 10 CHINS!!!!

Det liksom bara hände. Körde rätt fort på de första 7 tror jag och sen saktare på 8-9 och en riktig segis på den sista, men upp kom jag och det högt också. 10 st fullgoda chins! Jag är så himla nöjd! Det känns helt otroligt att ha kunnat utecklas så i chinsen nu under dieten... Jag är ju inte nämvärt lättare heller så det är inte att jag har gått ner till nån fjädervikt som har gjort ökningen... Galet nöjd i alla fall. Resten av passet gick också bra. Jag körde som ni kanske förstår rygg och så slängde jag in två övnigar för baksida ben eftersom jag inte körde det förra veckan på grund av benhinnorna. Fick jättebra kontakt i rodden på ryggen och jag blev rejält trött i baklåren av de två övningarna även om jag körde ganska lätt. Det kändes faktiskt riktigt bra i alla övningar. Ett grymt pass helt enkelt!

Bra träningsgrej nummer två var att jag pushade mig extra mycket på crosstrainern efter styrkan. Jag körde en halvtimme på motstånd 11 vilket brukar få mig att ligga mellan 75-80 procent av maxpuls... .Sista kvarten höjde jag dock till 12 och körde på. Märkbart jobbigare men jag höll ut hela tiden. Jag lyckades pusha mig själv lite extra och det känns grymt!

Motion: Promenad 100 min, Crosstrainer 45 min
Styrketräning Rygg & Baksida ben: 3 x chins 10-7-6 st, 3 x latsdrag 57 kg, 3 x rodd 45 kg, 3 x hantelrodd 26 kg, 3 x raka marklyft 50 kg, 3 x liggande lårcurl 40 kg, 3 x ländryggsmaskin 45-40-40 kg

Boooooobs...

Haha, inte min mest attraktiva stund direkt, men vem är på gymmet för att va snygg?

Älsklings-John lyckades i alla fall ta en bild där man ser mina bröstmuskler igår!

Yes, de existerar på riktigt. De HAR växt!

Syns kanske inte så där tydligt jämt, men ändå!!!

Stor skillnad mot från i våras!

Happy me!

 


1 steg framåt, 10 steg bakåt?

Dax att erkänna.
Jag freakade... I slipped... Jag spårade ur.

Jag hade ett upplägg som jag inte orkade med vilket var oerhört psykiskt påfrestande. Jag valde att tro på de tankarna som sa "Du kan inte..." istället för de som sa "Det kanske går...". Jag visste inte om jag ville fortsätta. Det kändes hopplöst och framförallt meningslöst om jag ändå inte lyckades. Berget kändes för högt helt enkelt.

Min diet har gått rätt bra. Jag har haft en snittminsknig på ett halvt kilo i veckan. Det ÄR bra... men samtidigt måste man vara realistisk. Det spelar inte så stor roll hur "bra" dieten går om den inte hinner ta mig till målet i tid. Det spelar alltså ingen roll om jag går ner 0,5 kg i veckan om det som krävs är 1,5 kg. Många såna tankar har kretsat i mitt huvud. Jag orkade inte med mitt träningsupplägg som skulle ta mig till målet. Om jag har en lång väg att gå och inte orkar göra det som krävs för att komma dit, varför fortsätta? EN liten del av mina tankar. Nu var det iof betydligt mer än att jag "bara" freakade", men ni kanske förstår lite av det.

Och vad har resultatet varit då? Jo, onsdag för två veckor sen, när jag fick veta att jag skulle sluta jobba måndagen efter, hade jag en ätardag. Fredag kväll-söndag var jag i London och det var omöjligt att hålla nån diet, men man behöver inte frossa som jag gjorde. Men de verkliga "out of control"-dagarna var onsdag-fredag förra veckan då jag åt allt jag kom över. Massa godis, massa mat, och många tårar. Tankar på om jag skulle ge upp eller fortsätta. Jag blir deprimerad av diet. Förlorar livslusten, ser inte glädjen i nått och tycker att det mesta är piss. Jag har i alla fall bestämt mig för att fortsätta. Ska i alla fall komma i en grym form.

Är det inte ironiskt? Jag freakade för att jag var så långt ifrån målet... Jag freakade och gjorde så att jag kom ännu längre ifrån målet. Hur smart är det egentligen? Nu måste jag ju kämpa ännu hårdare. Jag vet inte om det går att nå tävlingsform på den här korta tiden som är kvar, men jag ska i alla fall försöka... Om inte annat kommer jag ju i en grym form.

Det positiva? Nu har jag i alla fall rätt mindset....
Det negativa? Nu ligger jag så sjukt efter med formen...

Grymmaste träningsdagen på länge...

Gud vad nöjd jag är över dagens träningsdag. Idag har jag verkligen kört hårt och kunnat göra så utan att nått dumt (smärta eller huvudet) satt stopp för mig. Grymt mycket och bra cardio och ett stenhårt pass på gymmet. Helt klart godkänt, mer än godkänt... Grymt helt enkelt. Bara till att upprepa imorn, och dagen efter det och enda fram till 3 december.

Körde bröst, triceps och mage som styrketräning idag och det kändes så himla bra. Kunde pressa på bra i bänkpressen, så även om jag blev trött på fjärde repetitionen så fick jag till 10 st i första set. Egentligen vill jag ju köra på mer vikt, men så här under defftider så finns ju inte det där extra trycket och då nöjer jag mig med 55. Fick superbra kontakt från start i bänkpressen som höll i sig under hela passet. Hantelpressen är ju en övning jag har svårt för eftersom jag är väldigt vinglig och dessutom får kramp/domnar av i händerna när hantlarna blir tyngre... idag fick jag i alla fall till så att jag fick ganska bra kontakt och det är helt klart nått jag är nöjd med. Och flyes, vad ska man säga om dem? Flyes går ju typ inte att misslyckas med. =) Efter bröst var det två lätta set triceps och två tyngre set mage, allt bra... Men kändes att jag var "tom i magen" när jag körde mage... =) Som avslutning crosstrainer incline 5 i 45 min. Kändes bra! Jag är väldigt nöjd! =)

Motion: Promenad 100 min, 45 min crosstrainer
Styrketräning Bröst, triceps & Mage: 4 x bänkpress 55-55-55-40 kg, 3 x hantelpress 18 kg, 3 x hantelflyes 9 kg, 3 x flyes i CC, 3 x pushdowns, 3 x pushdowns med rep, 3 x magmaskin, 3 x benlyft mot taket, 3 x situps

Cardio, cardio, cardio...

Igår hade jag tankarna på att gå till gymmet och köra ett riktigt grymt cardiopass på seneftermiddagen... Men när jag kom hem ifrån en liten shoppingrunda på stan så värkte knäna... Innan har de mest gjort ont när jag böjt dem men igår var det en ihållande värk. Så istället för ett pass på crosstrainern blev det vila och upprepad insmörjning av Zon. Senare under kvällen, och idag, så känns det mycket bättre så det var nog rätt beslut.

Idag har jag börjat dagen med samma morgonpromenad som igår. Lite bättre tempo idag med snitt kring 6,4 km/h enligt Runkeeper. Inte särskilt ansträngande utan mest skönt. Ingen smärta nånstans, varken knän eller benhinnor. Det ser verkligen ljust ut! Hoppas på att kunna ta en löprunda snart, men just nu är det de långa morgonpromenaderna som gäller.

I eftermiddag ska jag köra bröst, triceps och mage på gymmet och sen blir det crosstrainer. Ska antingen ta den gamla crossen som har ganska kort rörelse för benen eller ta nån av de nya och ställa inclinen lågt (den startar automatiskt på incline 10 av 20) så hoppas jag att det går bra för knäna. Smärtan på utsidan av underbenen är säkert borta nu när jag vilat från crosstrainern enda sen i tisdags. Det blir nog bra det här. =)

En bra start på dagen...

Morgonpromenad, 10,5 km, 1 h 45 min.

Inte ont trots lite högre hastighet än sist (6,0 km/h i snitt).

Snart kanske jag är uppe i normala pw-hastigheter igen.

Mösspremiär, inte för att det behövdes utan mer för att dålig frilla.

En bra start på dagen helt enkelt.

 

 


Trött eller inte?

Det blev ett konstigt pass idag. Jag kände mig svag och "trycklös" men fick sån sjuk pump och smärta i axlarna så det var inte sant. Ibland kändes det som att jag slutade övningen mer för att det gjorde ont i muskeln än att jag var trött, eller i alla fall som att jag inte visste riktigt vilken av de två det var. Förhoppningsvis var det väl båda... fast jag tycker att det är riktigt härligt när man känner ordentligt när man tränar. Är ju jättetrist om man tar i allt vad man har och så "händer" ingenting. Så har jag haft mycket med ryggträningen förut... var väl egentligen i vintras som jag började hitta kontakten där, men jag tycker fortfarande att det kan va svårt. Innan så tog jag i, kämpade, men kände ingenting. Blev inte trött, fick inte "ont" nånstans eller kände nått, bara att jag segade ut och inte orkade mer... Då gillar jag mer pass som blir som dagens, även om det var lite för mycket åt det andra hållet. Det ska svida och bränna, då är jag nöjd! =) men man kan nå det perfekta varje gång.

idag blev det i alla fall ett rätt improviserat axelpass. Jag har ju redan tränat axlar en gång den här veckan så idag samlade jag väl egentligen ihop några favoritövninhar och körde dem. Roligt! Jag vill att mina axlar ska växa och bli jättestora. Det är snyggt med stora vältränade axlar! Dagens pass var förhoppningsvis ett steg på vägen till det. Körde även lite underhållsträning på biceps. Sååå tråkigt men två övningar tar man sig ju igenom lätt. Är nöjd med passet i alla fall. Får se om det blir träning imorn eller endast cardio. Jag planerar i alla fall för en lång morgonpromenad till att börja med.

Motion: Styrketräning Axlar & Biceps: 4 x sidolyft 10-10-10-7 kg, 3 x hantelpress 16 kg, 3 x stående skivstångspress bakom nacken 27 kg, 3 x sidolyft i cc supersetat med 3 x framåtlyft med skivstång, 3 x omvända kryssdrag, 3 x hantelcurl 10 kg, 3 x hammercurl med rep

Snart dax för ett pass på gymmet...


Tidsfördriv...

Som arbetslös har man mycket tid till övers, i alla fall så här i början. jag har inte riktigt hittat nått att göra på dagarna än, men samtidigt är det rätt skönt att bara vila ut nu i början också och jag tror att min kropp behöver det. Benhinnorna känns bättre idag. En tanke som slog mig alldeles nyss var att det är tur att jag INTE tycker om online-shopping. Annars hade jag ju kunnat köpa upp hela internet redan. Är endast Dcores höstkollektion som jag väntar på och när den kommer ska jag shoppa friskt... any day now hoppas jag. =) Nått som jag kanske borde börja med är nån sorts underhållning på internet istället, typ online casino. Roligt och kan ju dessutom ge bra utdelning och sånt är ju alltid välkommet. =) Det enda som talar emot mig där är ju att jag har tur i kärlek, inte spel... Attans också! ;)

 


På promenad genom stan...

Gula/röda löv på backen, gröna löv på träden. Hur kommer det sig?

Hur som, så klart så slutade både regn och blåst när jag kommit utanför dörren...

Jag fick därför en vaaarm och skön promenad.

75-80 min i ca 5,8 km/h-speed.

Benhinnorna känns okej, knäna känns ömma.

Godkänt!

 


Dumma kropp som jobbar emot mig...

Igår blev det 2 min på motionscykeln på morgonen innan jag klev av och begav mig ut på en morgonpromenad istället. Det kändes för mycket i knät för att kunna fortsätta. Den här veckan har jag känt mig som en gammal pensionär med krämpor överallt...
  • Mina knän gör ont, främst det högra. Det känns mest när jag cyklar och böjer det.
  • Mina benhinnor är ömma. Känns när jag går/springer och spänner fötterna som i lårcurl.
  • Jag får ont i utsidan av smalbenet när jag kör crosstrainer.
Ja, som ni hör är det inte direkt positivt... Promenaden igår gick i alla fall smärtfritt men jag gick också betydligt lugnare än vanligt och med försiktiga steg, ibland kände jag mig lite som Bambi. =) Nu ska jag strax ut igen. sitter och hinkar i mig lite BCAA först bara. Det stormar som bara den utanför fönstret. Galen blåst och massor av regn... men jag ska bädda in mig i mitt regnställ från topp till tå och mina goretex-löpskor så klarar jag mig bra från både vind och regn. Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder heter det ju. =)

Igår fick jag dessutom till ett riktigt värdelöst träningspass... Tänkte testa att köra ben men efter ett uppvärmningsset iknäböjen så gav jag upp på grund av knät. Plan B var bensida lår, vader och mage... men där satte ju benhinnorna stopp... Så tillslut blev det ett improviserat pass av rygg och mage... men tyvärr med helt avsaknad av kontakt genom hela passet. Ja, det kändes helt enkelt ingenting. Kände mig svag och trycklös trots att jag laddat på under eftermiddagen. Kände mig illamående och som att jag nästan skulle spy hela tiden också eftersom jag druckit ganska mycket Pepsi Max och PWO precis innan passet... men men, det blev i alla fall avklarat och som jag ser det så var det i alla fall bättre än att inte ha gjort det.

Axlar och bröst...

Idag fick jag till ett riktigt bra träningspass. Mina axlar kändes totalt överkörda när den delen av passet var klar. Bröstmusklerna kändes även de riktigt trötta, men jag tycker att det är svårt att bli lika trött där när jag kör det efter axlar jämfört med när jag börjar med bröst... men jag antar att det är naturligt. Jag kan ju inte alls ta i lika mycket när jag redan är trött i axlarna som när jag är pigg och fräsch. Hur som helst så känns det som att jag får bra träning ändå och det är ju bra att variera sig. =) Jag gillar ju att köra både bröst- och tricepsträning så det är riktigt kul med båda, även om det så klart är roligast att få känna sig stark. Det blev ett litet improviserat pass idag, inte helt enligt schemat men riktigt bra i alla fal. Jag är väldigt nöjd med hur det gick! Allt kändes bra trots att jag kände mig tom i kroppen.

Mina knän känns fortfarande lite ömma. Vill inte slita på dem mer än vad all cardio gör, men jag får nog ta och köra mitt benpass imorn i alla fall. Jag har aldrig haft ont i knäna förut så det här känns verkligen inte kul och är inget jag vill ska fortsätta. Benhinnorna är även dem ömma fortfarande, men de känns ändå helt okej men inte redo för några raska promenader eller löpturer... Bara att "vila" på...

Motion: Styrketräning Axlar & Bröst: 4 x sidolyft 10-10-10-8 kg, 3 x hantelpress 16 kg, 3 x fjärligen 5 kg, 3 x stående militärpress 24,5 kg, 3 x bänkpress 50 kg, 3 x hantelpress 18 kg, 3 x flyes i CC, 3 x omvända kryssdrag,
Cykel 60 min, Crosstrainer 30 min

Träning på heltid...

Igår lämnade jag över alla mina projekt.
Idag är jag arbetslös
(eller officiellt inte förrän första november, men jag behöver inte gå till jobbet nått mer).
På grund av andra personers puckade beteende. Helt obegripligt egentligen.
Sånt man läser om i tidningarna som "inte händer i ens närhet".
Men men, förhoppningsvis har jag ett nytt jobb snart.


Nu kan jag i alla fall lägga all min tid på att träna och äta på bästa sätt.
Ser man det från den sidan så är det ganska bra på ett sätt.
Jag kan vakna utvilad varje morgon.
Jag behöver inte stressa.
Jag kan träna när jag vill och hur länge jag vill.
OM jag vill.


Tillbaka på gymmet...

Förra veckans t-bar. Den här veckan gick ännu bättre!
Jahapp, då var man tillbaka på gymmet då efter en kortare paus... eller jag körde faktiskt ett litet express-pass i lördags också som bestod av 2 övningar för axlar, 3 övningar för rygg och 1 övning för bröst... Idag tog jag igen det passet som jag missade igår. Hade egentligen tänkt skippa det och köra direkt på måndagens pass, ben, men har knepigt nog haft ont i knäna så valde att skjuta upp det tills imorn. Hoppas det känns bättre då.

Passet gick i alla fall bra. Fick kontakt från start som sen höll i sig hyfsat passet igenom. Jag tycker egentligen att det är svårt när man kör flera roddövningar på rad att känna så mycket. Det känns lite som att man får kontakt i första övningen och sen är man lite smått avdomnad där under de följande övningarna... men det kändes bra i alla fall så det tog nog där det skulle. Bäst idag kändes de smala latsdragen och t-barrodden. I latsdraget kände jag ovanligt långt ner på ryggen vilket jag jag vill göra. Kände mig ganska stark i den övningen idag också. Kontrollerat och bra. I t-barren har jag verkligen blivit starkare på det senaste halvåret, men kan ha att göra med bålstyrka också, att jag orkar hålla positionen. Nästa gång ska jag nog testa med ännu mer vikt på den. Bra tränat idag!

Motion: Styrketräning Rygg & Armar: 4 x smala latsdrag 67-67-57-57 kg, 3 x t-barrodd 30 kg, 3 x skivstångsrodd 50 kg, 3 x hantelrodd 26 kg, 3 x hantelcurl 10 kg, 3 x hammercurl 10 kg, 3 x pushdowns, 3 x dips
Cykel 60 min, Crosstrainer 30 min

I helgen sprang jag i Richmond Park...

.. och det var oerhört vackert!

Hjortar på nära håll och en väldigt fin natur med perfekta motionsvägar/stigar.

Promenad på lördagen och springtur på söndagen.

Idag gör mina benhinnor ont.

 

 


RSS 2.0