London baby!

Nu drar jag till London på bröllop, till stället på bilden faktiskt.
Veckans träning är avklarad men eventuallt blir det även lite på plats.
Hur som helst kommer det bli grym!


Check...

Morgoncardio - Check
Baksida lår och mage - Check
Efter träningscardio - Check

Idag ska jag kanske vidga mina vyer något...

Funderar på att prova på en annan Sats-anläggning... Kompassen eller Kungsgatan...
Axlar och bröst är i alla fall det som ska mosas sönder.

Inte min bästa dag...

Gud vilken pissdag jag haft idag träningsmässigt, eller ja, på andra fronter också men det är en annan historia. Jag hade ingen som helst ork imorse när jag körde cardio. Var tvungen att sänka motståndet för att ens klara av en halvtimme på crosstrainern, sen bytte jag till cykel sista halvtimmen för att klara av hela tiden. Inte optimalt direkt men jag fick det överstökat.

När det väl var dax för den riktiga träningen, dvs styrketräningen, och jag kom till gymmet började jag må sjukt illa och det höll i sig under hela passet. Kändes som den lilla mat jag ätit idag satt högt uppe i halsen och skulle åka upp så fort jag rörde mig. Riktigt obehagligt att köra på set efter set, men jag tog mig igenom hela passet ändå. Lyckades rätt bra med chinsen idag med... 8,5 på första set, 6,5 på andra och 5 på sista. Hade jag inte varit tvungen att häva den lilla irriterande pendlingen som började halvvägs så hade jag nog klarat en hel sista repetition på de första två seten så det är jag nöjd med. Skulle ha kört frivändningar också men fick verkligen inte till det. Fick bara ont i handleden så jag la ner efter ett tag. Själva styrketräningen gick väl okej, förutom att jag mådde dåligt då... Det blev ju gjort så det får ju räknas som godkänt.

Sen var det ju efter-tränings-cardion också. Där var jag totalt orkeslös och var på väg att kliva av hur många gånger som helst. Som genom ett under så lyckades jag härda ut alla de 45 minutrarna men sen var jag alldeles skakis. Nu ska jag vila mig i form tills imorn.

Motion: Crosstrainer 30 min + cykel 30 min
Styrketräning Rygg & Mage: 3 x chins, 3 x latsdrag 57-57-47 kg, 3 x rodd 45 kg, 3 x marklyft 60 kg, 3 x hög rodd 35 kg, 3 x fällkniven, 3 x sneda situps, 3 x benlyft. 45 min trappmaskin

Löpning, benträning och crosstrainer...

Jag lever fortfarande! Haha, jag kommer nog bli lika förvånad varje dag som jag klarar av det här monsterupplägget. Fick i alla fall till ett helt okej benpass emellan all cardio idag. Inga monstervikter, men helt okej känsla. Var knökfullt på gymmet så var med nöd och näppe vi fick tag i de maskiner/redskap som behövdes, men allt klarades av enligt schemat även om benpressen och utfallen fick byta plats. Nu när jag funderar på det så vet jag inte riktigt vad som "tog" bäst... för framsida ben så tog nog allting ungefär lika mycket. För vader var det ju helt klart de avslutande negativa pressarna. Jobbigt! Nu ligger kvällsmaten i magen och jag ska passa på att slappa lite innan det är dax att kliva upp och upprepa hela processen igen.

Motion: Morgonlöpning 40 min
Styrketräning framsida ben & vader: 3 x knäböj 60 kg, 3 x benpress 230 kg, 3 x utfall i smith 66 kg, 3 x enbensspark 25 kg i superset med 3 x 10 upphopp, 3 x stående vadpress 142 kg, 3 x sittande vadpress 160 kg, 2 x negativa vadpressar + 45 min crosstrainer

Mitt nya "jag tror att jag dör"-upplägg

I fredags fick jag göra en kontrollvägning. Trots mindre mat och mer cardio så hade jag inte gått ner nånting sen lördagens vägning trots att jag mått pyton och slitit som ett djur. Därför skickade min coach ett nytt schema till mig. Jag blev bombarderad med massor av cardio. Några längre morgonpass och dessutom alltid 45 min cardio efter styrketräningen, inget av dem lågintensivt. Min första reaktion var "det här går inte, jag orkar inte, jag dör". Jag mailade coachen, bönade och bad om att få slippa undan. Fick tillslut slippa undan, även om jag tror att det var ytterst motvilligt, och fick ett nytt kostupplägg som jag hoppas att jag mår bättre av. Det känns faktiskt redan bättre, men det är ju bara dag två än så länge. 

Efter att ha blivit överöst av energi från lördagens ätardag så kändes dock hela kroppen bättre och mitt huvud började fungera någolunda normalt igen. Nu har jag bestämt mig för att det bara är till att bita i det sura äpplet och köra på. Jag hoppas att min nya kost gör att jag mår bättre och får lite bättre ork, även om det säkert innebär en omställningsperiod först... Igår kändes det bra, idag känns det bra... fråga mig igen på torsdag eller fredag... =) Förutom mina 5 pass styrketräning i veckan så har jag även 9 timmar cardio som ska in varje vecka... totalt alltså ca 14 timmars träning på EN vecka. Imorse gjorde jag den här uppdateringen på Facebook och den stämmer mer än väl:


Fullt ös medvetslös...

Idag var första dagen jag körde mitt nya mördarupplägg... mördaddelen ligger i att det efter varje styrkepass är ytterligare 45 min cardio som ska göras. Har dock fått tillåtelse att ligga kring 70-75 % av maxpuls under de passen. Mer om det sen... I alla fall så gick dagens mastodontträning över förväntan. Började med ett grymt bra ryggpass (ja, och armar, men där kör jag så lätt så att det känns inte som man kan göra nån vidare bedömning av att det går bra eller inte). Fick bra kontakt och ar rätt stark i latsdraget. T-barrodden har jag inte kört på länge, inte sen i våras tror jag... Det är i alla fall en favorit hos mig och jag hade blivit betydligt starkare, eller åtminstonde starkare på ett sätt som gjorde att jag kunde köra mer kontrollerat och hålla positionen vid en högre vikt... Bålstyrka av all magträning kanske? Den kändes väldigt bra, som väntat! Fick bra kontakt med alla ryggövningar. Superskoj!

Men den stora utmaningen låg naturligtvis på cardiodelen... Hur skulle jag orka köra 45 min efter styrkan... och sen hem ett litet tag för att komma tillbaka och köra mina mördarintervaller (som dessutom dagen till ära var bytt till ännu jobbigare än innan)? Sanningen är att det faktiskt gick galant. Efter-styrka-cardion kändes rätt bra, tiden gick ganska snabbt och det ar inte allt för plågsamt... själva utmaningen tyckte jag låg i alla komma tillbaka och verkligen ta ut sig sen... Men hör och häpna. Det kändes faktiskt bättre än nånsin i intervallerna... som att benen liksom kommit igång på nått sätt så det var bara att köra på... klart att det var jobbigt, men den första fyra minuters-intervallen blev klar häpnandsväckande snabbt... svetten sprutade, jag flåsade som en tok, gluttade på Brokeback Mountain på Tvn, var tungen att fundera mycket för att hålla koll på intervallerna (många olika sorters längd på både vila och spurter)... och vips så var det över... Jag överlevde alltså! =) Hädanefetr blir det dock lite mer utspridda pass... Idag klämde jag in närmre 3 timmars träning på en 5-timmars period... haha... =)

Motion: styrketräning Rygg & Armar: 3 x smala latsdrag 67-67-57 kg, 3 x t-barrodd 30 kg, 3 x skivstångsrodd 50 kg, 3 x hantelrodd 26 kg, 3 x sittande hantelcurl 8 kg, 3 x hammercurl 9 kg, 3 x pushdowns, 3 x smala pushups
Trappmaskin 45 min & Intervaller 55 min

2 av 3...

Rygg/armar och efter-tränings-cardio avklarat...
Nu dax för intervaller.

Lite udda cardioalternativ...

Gammal bild från när jag spelat Move
Haha, min käre pojkvän fyllde år i torsdags. I present fick han bland annat tv-spelet The Fight till Playstation Move (för er som inte vet så är det som Nintendo Wii, men hur stora rörelser och hur snabbt/hårt man rör kontrollerna spelar roll) eftersom han är en tvättäkta tv-spelsnörd. Ikväll har jag suttit här i soffan och ätit kladdkaka och tittat på när han har spelat. Svetten har sprutat (och droppat ner på golvet), han har flåsat och verkar ha haft väldigt kul. Ett cardioalternativ för mig kanske? haha, det vore nått det! Whatever works iof.

Kladdkakan då... omg vad god den var. Jag bakade den i torsdags och var så sjukt sugen. Det dröjde nog en timme innan jag sköljde ur smetskålen och fudgekastrullen... De fick bara stå i köket och vänta ifall jag inte skulle orka fortsätta med dieten just då... Det blev inget i torsdags, men desto mer idag. Idag har jag en riktig ätardag med extra allt... framöver tänker jag bara hålla mig till att äta vanlig mat. Inget snask.

Dietuppdatering - vikt och bilder

Som sagt... en jobbig dietvecka.... och den gav faktiskt inte utdelning förrän idag. Igår morse var jag beordrad kontrollvägning och då stog jag på samma vikt som förra lördagen. Idag var det 8 hekto ner. Kroppen är allt bra lustig. Jag har i alla fall en lång bit kvar och känner mig stressad över den korta tiden. Jag ska ner ungefär 10 kg till. En ny växel läggs i på måndag. Idag ska jag bara ta det lugnt. =) Jag ser även att jag behöer bli bättre på poseringen. Betydligt bättre. Poserna ska sitta så att man kan väcka mig mitt i natten och jag ska sätta dem perfekt, vilket ni kan se att jag inte kan i dagsläget (morgontrött Johanna kl 6:30). Öva, öva, öva!

Vikt: 71,7 kg
Skillnad: -0,8 kg
Totalt: 5,3 kg

8,5 veckor avklarade, 10 veckor kvar innan scenen...

Den här veckan har jag lärt mig följande...

 

Det är sjukt jobbigt att sätta sig och cykla efter styrketräningen, men det går...

Det går bra att träna bröst efter axlar, även om man inte tror det först...

Man kan va sjukt hungrig, orkeslös och livlös, men man överlever ändå...

Härda ut!

 

 


Diet är inte en dans på rosor om ni tror det...

Jag har inte gått och dött om ni tror det... även om det varit, är, nära...
Senaste veckans diet har verkligen fått mig att känna piss.
Att det är tufft att dieta och att jag efter ett tags diet har 'ledsen' som grundläge vet
jag sen innan, men att känna sig deprimerad, må piss, gråta och bara vilja
lägga sig ner och dö är en helt annan sak.
Jag har dock följt dieten till punkt och pricka även om jag varit frånvarande
från bloggen och även om det varit extremt tufft. Nu har jag bara några timmar till
att härda ut idag innan det är dax för dietpaus/ätardag/vilodag imorgon...
Sen är det nya tag som gäller igen.
Andra tag.

Trött, tröttare, tröttast...


Ingen bra dag...

Idag känner jag mig riktigt trött och hängig. Har haft några dåliga dagar på dieten nu på sistonde också som inte gör de hela bättre. Eller egentligen är det väl samma sak som alltid, dvs. frågan om jag kommer hinna komma i tävlingsform, som spökar... men även saker ur det privata som jag verkligen hoppas på en lösning på så snart som möjligt. Idag har jag i alla fall varit på bindvävsmassage. Känner mig helt slut i kroppen nu efteråt. Det är bra... då känns det som att det gjort nytta. Bra timat också i och med att jag har vilodag idag.

Eftersom jag inte har så mycket att säga idag så bjuder jag på en bild på den enligt mig bästa tillagningen av grönsaker på diet (när man inte kan dränka dem i sås elelr nått). Koka, mixa till mos och ät.

Broccoli och vitkål


9 chins!!!!

Gud vad grymt!!! Jag satte 9 chins idag! Nytt rekord!!!! Och dessutom är jag ju tung. jag provvägde mig på gymmet bara för att se vad jag vägde under träningen med kläder och allt för att se hur mycket det var jag drog upp. 74 kg, nio gånger! Superbra. Känns verkligen som att jag fått in tekniken i chinsen nu på sistonde och det är det som jag tror har gjort det. Klarade många även i andra set och tredje. Egentligen skulle jag ha supersetat med latsdrag, men det var upptaget där så det fick bli efteråt. Superset blir nästa gång.

Nytt på dagens pass var frivändningar. Jag hade studerat youtube och böcker och kände mig rätt säker på hur man skulle göra... när det väl var dax så funkade ingenting. Fick inte till det över huvudtaget... varken jag eller John. Så vi gav upp eftersom vi inte hittade någon vettig att fråga heller... men senare in i passet så kom det en kunnig PT som vi kunde fråga så då fick vi hjälp med både frivändningarna och marklyft. Verkligen supernyttigt med tekniktips! Skulle inte gå så långt bak med överkroppen som jag gjorde i toppläget utan stanna när magen tog stopp om man spände den, alltså typ helt upprätt. Frivändningarna blev det bara några omgångar med stången för att känna in rörelsen. Verkligen knepigt men tillslut fick jag till det. Var svårt att tima att böja på benen och fånga upp stången. Nästa gång kör vi fullt ut. När vi gav upp där först så körde jag några set skivstångsrodd som kompensation, så det blev nog rätt bra träning i alla fall. Avslutade med lite mage... gick rätt bra förutom hängande benlyft. Hade så ont i händerna (valkarna) så kunde inte hålla mig uppe länge nog för att få nån vettig träning. Försökte på en benlyftställning också, men den som finns på mitt gym har en halv boll i ryggen och är därmed totalt värdelös enligt mig så det blev inge vidare där heller... Bara att förlita sig på att de första två övningarna tog där de skulle istället. =) Bra träning blev det hur som.

Motion: Crosstrainer 45 min
Styrketräning Rygg & Mage: 3 x 9-7-5 chins, 3 x latsdrag 57 kg, 3 x rodd 45 kg, 3 x skivstångsrodd 60-60-50 kg, 3 x hög rodd, frivändningsträning, 3 x marklyft 70 kg, 3 x fällkniven, 3 x sneda crunches, 3 x hängande benlyft

Morgoncardio, grönsaker och vilopuls...

Imorse var det crosstrainerns tur att tuktas lite... gick ju bra, även om man skulle kunna önska att de visade lite roligare tv-program där strax efter kl 7 på morgonen. Jag var i alla fall först in på gymmet idag. Stod och hängde på låset ett tag innan de äntligen öppnade. 

Idag har jag nog ätit äckligaste lunchen på dieten hittills... Wokgrönsaker (och kyckling). Jag tycker inte särskilt mycket om grönsaker och stora mängder wokat/stekt utan någon god sås blir därför rena rama plågan. Jag kunde inte få i mig allt. Det gick inte. Tack och lov ska jag få byta ut det mot nått mer ätligt framöver. =)

Nått jag roat mig med under lunchen är att mäta min vilopuls. Nu sitter jag ju i och för sig på kontoret så det är väl kanske int eoptimala förhållanden... men ändå... Känns lite trist att jag försämrat min puls de senaste åren... men det kanske är så när man blir gammal... 

Test 1: 53 slag/min
Test 2: 51 slag/min
Test 3: 53 slag/min

Premiärpasset på nya träningsupplägget...

Jag känner mig fortfarande nöjd över löpningen imorse... Rätt nöjd är jag över benpasset som jag precis blev klar med också. Det känns som en evighet sen jag körde knäböj... i och med att sist jag körde det så var det i superset med upphopp så var det egentligen 8 veckor sen jag körde det på riktigt... Lite väl kaxigt kanske att då tro att man ska kunna köra på exakt samma vikter för tekniken, eller kanske snarare känslan, satt inte alls där lika bra nu. Det kändes riktigt svårt på 80 kg... men jag klarade ett set innan vi sänkte vikten och satsade på lite lättare men så djupt det gick istället. Kändes jättebra! Utfallsgången var utbytt mot vanliga utfall som jag körde i smithmaskinen... Tycker det är en lite knixig övning, men den tog ju där den skulle i alla fall. Grymmast under dagens pass var helt klart benpressen. Jag älskar benpress. När man kör med mycket vikt tar den så himla bra. Nästa gång blir det mer vikt... idag smög jag lite eftersom det var första gången på länge... "smög" men gav inte upp förrän jag var slut i musklerna. =) För vaderna skulle jag ha kört donkey raises, men jag försökte på alla de möjliga sätt utan att få till den så att det kändes bra... tillslut gav jag upp... får testa mer när jag har mer tid... gick till den gamla hederliga vadpressen istället. Där är det inga problem att få till bra träning i alla fall. Sjuuuuukt trött i vaderna blev jag av de avslutande negativa seten... Ett bra pass förutom att jag inte lyckades med donkey raises... och att jag blev sjukt irriterad över att jag inte är i den formen jag vill vara. På't igen imorn bara!

Motion: Löpning 40 min
Styrketräning Framsida ben & Vader: 10 min cykel, 3 x knäböj 80-60-60 kg, 3 x utfall i smith 66 kg, 3 x benpress 260 kg, 3 x enbensparkar 30 kg i superset med 3 x 10 upphopp, 3 x stående vadpress 142-142-115 kg, 3 x vadpress med böjda ben i benpressen 160 kg, 2 x negativa i vadpressen 240 kg

Stor skillnad mellan 30 min och 40 min...

Imorse var det löpning som stod på schemat. Trots att jag faktiskt ställt klockan på 15 min senare än vanligt när jag ska upp och springa så kändes det både som att det var tidigare och mycket mörkare och ruggigare ute. HUr som helst, iväg kom jag och visst gick det bra. Dock slogs jag av hur mycket längre det är att springa 40 min istället för 30 min. Jag trodde att det skulle räcka med att jag tog stora rundan i Slottsskogen (normalt tar jag pingvin- och sälsvängen) men icke... utan jag var tvungen att ta en extra sväng innan jag lämnade Slottsskogen. Sjukt mycket längre och jobbigare... men oj så härligt det känns nu. Har suttit på jobbet sen kl 8 och bara njutit av att det känns så skönt i kroppen. Hihihi... =)

För övrigt har jag varit tvungen att lusläsa mitt nya upplägg. Jag måste verkligen ha varit helt snurrig i fredags när jag läste det. Samma mängd cardio och knappt 100 kcal minskad mat... trodde jag... No no... efter en powernap i fredags em så vaknade jag och trodde att jag läste nån annans träningsschema... Why? Jo, för där var det visst med lite cardio som jag inte sett innan. Och sen när jag sov/försökte sova på natten så vaknade jag av ett ryck när jag kom på att mitt dåvarande matintag innehåll 1900-2000 kcal och då blev ju hoppet ner till det nya schemat större... Haha... helt galet vad vimsig man kan va... Nu hoppas jag att jag lärt mig det i alla fall... Annars har jag det i mobilen som stöd vart jag än är. =)

Igår kväll var jag såååå trött. Efter att ha hetsat med styrketräning, intervaller, hem och kasta i sig mat och sen vidare till 1,5 timmes poseringsträning så var energin totalt slut. Tog en fika på stan efter poseringen och blev helt dåsig när jag satt där. Brukar alltid bli sömnig efter intervallerna, men poseringsträningen gjorde väl att jag blev extra trött. Man har inte mycket till övers så här under diet. Nu är det ny vecka, nytt upplägg och nya tag!

Poseringsträning med teamet...

Poseringsträning, line och t-walk.
Jag fick en hel del bra och nya saker att tänka på.
Det tar sig, sakta men säkert.
Mindre flubb önskvärt, särskilt på mitten av mig...
Men gud vad svårt oc fullkomligt onaturligt det känns i poserna.
Träna, träna, träna!

Söndagsträning...

Idag var det bara till att kliva upp, äta frukost och mellanmål och sen vidare till gymmet för ett dubbelpass... Axlar & Armar och sen efter det intervaller på crosstrainern. Framöver kommer jag att dela upp dem i två pass... kommer bli skönt att inte va på gymmet riktigt lika länge, men ett himla rännande.

Träningen idag gick i alla fall bra. Fick sån grym kontakt i axlarna och jag hoppas erkligen att de växte på sig lite, eller åtminstonde undviker att krympa. =) Sidolyften satte standarden för resten av passet och det blev därför jättebra. Jag är riktigt nöjd med styrketräningen. Intervallerna var jag väl inte så jättesugen på men när jag äl kommit upp på crosstrainern så skedde de som bara av farten. Det går verkligen mycket snabbare när man kör intervaller än att bara stå och köra samma motstånd/hastighet hela tiden... fast jag gillar både och... =)

Motion: Styrketräning Axlar & Armar: 10 min crosstrainer, 3 x sittande sidolyft 8 kg, 3 x stående enarmssidolyft 10 kg, 3 x framåtlutande flyes 6 kg, 3 x enarmshantelpress 15 kg, 3 x liggande omvända kryssdrag, 3 x skivstångscurl 19,5 kg, 3 x hammercurl 9 kg, 3 x frenchpress 19,5 kg, 3 x pushdowns med rep
Intervaller på crosstrainer 55 min

Mot veckans och uppläggets sista pass..

Känner mig som enheffaklump efter gårdagen då det blev alldeles för mycket mat och gotta, som förut ungefär... I extra behov av träning alltså... men känner mest för att lata mig idag... men iväg ska jag! =)

 


Dietuppdatering - vikt och bilder

Den här veckan har gått riktigt bra på dieten. Jag har inte varit så extremt hungrig som jag varit de tidigare veckorna. Jag har haft bra med ork för att genomföra träningspassen... Det var väl onsdagens cykelpass då jag inte kom upp tillräckligt högt i puls, men annars har det gått fint. Jag trodde att jag skulle få se ett stort minus på vågen idag... men icke... Nästan inte minus alls, men lite i alla fall... Jag tycker att jag känner mig lite bättre i kroppen så jag vill gärna tro att det beror på att jag typ inte sovit över huvudtaget se senaste två nätterna och eventuellt även att jag har ont i magen/mår småilla hela tiden, även det de senaste två dagarna... Men men, anledningen är ju inte så jätteviktig. Så här ligger det till. På måndag börjar jag mitt nya upplägg så det blir nog jättebra i alla fall! =)

Vikt: 72,5 kg
Skillnad: -0,1 kg
Totalt: -4,5 kg

7,5 veckor avklarade, 11 veckor kvar till scenen...

Fredagsmos...

På sistonde har jag blivit så himla irriterad när jag kör baksida ben. Det går helt enkelt inte som jag vill. Det känns inte som jag vill. Den liggande lårcurlen känns grym, men de andra övningarna har gått pissigt. Noll kontakt. Likaså idag. Man blir så irriterad. Fast idag kändes det i alla fall på sista setet i finnen som att jag fick till det rätt bra... Jaja, jag får tänka att det tar ändå... och det gör det säkert. Nästa vecka är det nytt upplägg så det blir nog bra för lite chockning av musklerna. Bröstträningen är däremot rolig så då blir humöret bättre igen. Idag körde jag tyngre i snedbänken och kände mig betydligt stadigare och säkrare än innan. Riktigt kul. Det jag är absolut sämst på i bröstträning är ju hantelpress. Jag är så sjukt ostadig och sen kan jag få kramp i händerna också så att jag inte kan hålla greppet om hantlarna... Första setet kändes bra, men sen kändes det bara sämre och sämre så jag körde ett extra set med lättare vikt för att avsluta övningen med en bra känsla. Resten gick super. Bra kontakt och jag blev ordentligt trött. Jag är riktigt nöjd! Nu har jag bara söndagsträningen kvar innan det är dax för nytt upplägg... men först en heldag ledigt från både diet och träning. Bara att slappna av och ladda om inför mera hårdkörning. =)

Motion: Promenad 45 min
Styrketräning Baksida ben & Bröst: 10 min crosstrainer, 3 x liggande lårcurl 45 kg, 3 x raka marklyft 60 kg, 3 x sittande enbenscurl 25-20-20 kg, 3 x finnen, 3 x sned bänkpress 45 kg, 4 x hantelpress 20-20-20-15 kg, 3 x hantelflyes 9 kg, 3 x pecdec 28-28-21 kg

Snart dax för nästa växel på dieten...

Mitt jobb befinner sig just nu tillfälligt i Gårda i Götebord... och med dagens strålande väder så bestämde jag mig för att gå en liten bit längst ån när jag skulle hem (jobbar hemma resten av em) istället för att hoppa på första bästa spårvagn... Så det blev gå 2 hållplatser och sen åka 2. Sååå skönt! Kom fram till Korsvägen och hoppade på där istället. Spanade lite på Svenska Mässan där tävlingarna kommer hållas i december. Tur att jag bor nära så att jag slipper hålla på stöka med hotell och sånt. Är så mycket annat som ska stämma ändå.

Idag fick jag även mitt nya upplägg på dieten... men det börjar inte gälla förrän på måndag. Det ser riktigt bra ut. Jag hade väntat mig en chocksänkning av maten och chockhöjning av träningen. Istället blev jag positivt överraskad med endast ca 100 kcal sänkning de flesta dagar förutom söndag där det var lite mer... samma antal cardiopass men inga lågintensiva alls längre. Jag hade iof bara ett sånt sen innan ändå. Har insett att jag verkligen kommer att bli stammis på gymmet med 9 besök i veckan. =) Hur som helst, det känns i alla fall överkomligt och jag hoppas att jag tappar fett som bara den under den kommande månaden. Det är bra att veta om den långsiktiga planen, fast jag får ta ett steg i taget. Först är det vägning imorn som gäller. =)

UPDATE: Tydligen är jag helt snurrig och kan inte läsa mitt nya upplägg rätt... har missat en hel del cardio... men det går nog bra iaf... tur att jag upptäckte det i tid! =)

 


See you again den 3e december...


Med oddsen emot mig...

Jag kan säga att jag inte hade några större förhoppningar på dagens löptur... Med magont hela dagen så tvivlade jag på att jag ens skulle kunna springa... sen kom jag hem lite senare än planerat och borde egentligen ha ätit mellanmål istället för att springa. Och jag kände mig dessutom att jag hade blivit för trött och hungrig för att springa... men jag insåg samtidigt att jag antagligen inte skulle få nått bättre tillfälle än just kl 16:40 idag... Mitt window of opportunity för löpning är nämligen väldigt litet. Det är så mycket som ska stämma in för att det ska funka. Jag får nämligen extremt lätt håll (inte nådigt heller) så ett löppass måste timas otroligt noga med maten om det sker under dagen. Sker det direkt på morgonen innan frukost så är dte lite lättare för då får jag inte lika lätt håll men då måste jag snabba mig ut innan jag blir hungrig. Är det under dagen så ska det helst ha gått så länge som möjligt sen jag åt, ju fler timmar desto bättre. Helst en si så där5-6 i alla fall.. Det bästa är om jag är lite hungrig, men inte för hungrig så att jag blir på dåligt humör och lägger ner/inte vill. Sen är det en himla massa annat som ska stämma också... Hur som helst så kändes det inte optimalt där vid 16:40, men det var dagens bästa tillfälle så det var bara att sätta fart.

Väldigt förånande blev det faktiskt ett grymt pass. John som inte varit med på de senaste 2 löppassen var positit överraskad över vilken bra hastighet vi höll. Sen klagade han iof lite på att jag ville gå i de två långa och sega uppförsbackarna, men man kan inte få allt här i livet. Min puls var ändå hög även i dem så jag var nöjd. Det gick snabbt, magen höll, benhinnorna höll och det kändes bra. Jag är så himla nöjd! Tyvärr krånglade GPSen på pulsklockan så kunde inte riktigt hålla koll på hur snabbt det gick, men snabbare än sist i alla fall. När det går bra är det riktigt kul att springa... ungefär lika kul som det är fruktansvärt och tråkigt när det går dåligt. Nu är veckans jobbigaste cardiopass avklarade och jag har bara en skön promenad kvar imorgon... Det klarar jag ju galant!


Bilder från morgonens pass...

 

 


Löpning blev till styrketräning...

Igår kväll började jag känna mig riktigt konstig i magen. En brännande irriterande känsla i magen. Inte alls kul... Tyvärr var samma känsla där imorse så det kändes inte lockande att bege sig ut på en löptur. Bilder som denna flashade fram i mitt huvud. Att regnet smattrade för fullt mot rutan gjorde ju inte det hela bättre... Det blev helt enkelt till att byta plats på passen. Morgonens cardiopass byter plats med kvällens styrkepass.

Sagt och gjort... bara att vänta ett tag och sen bege sig till gymmet istället. Sist när jag tränade så tidigt på morgonen (kl 7) så kände jag mig svagare än vanligt... idag kände jag mig helt okej. Fick grymt kontakt redan i första övningen. Var väl inga nya rekord som sattes, men ett bra pass på vägen till målet. Axlar är alltid roligt. Kunde inte låta bli att köra ett extra set på både sidolyften och pressövningen men när man tränar på morgonen så är dte ju lite tidspress för att komma till jobbet... Tur det, annars hade jag nog kunnat köra på tok för mycket och för länge. Hur som helst så kändes det riktigt bra. Jag tyckte dessutom att jag såg något hårdare ut idag. Jag är på väg nu och det känns himla gött! Mina träningsbyxor modell större som jag köpte i början av sommaren är nu för stora. Yes! Även magträningen gick bra idag. Jag blev väldigt trött av den. Jag vet inte om jag kanske fortfarande var trött i magen efter måndagens magpass, men det kändes som att jag inte orkade nånting idag... Jaja, passet är klart och nu är det bara att hoppas att magen ger med sig till i eftermiddag. Kameran hängde med också så jag slänger in lite bilder sen.

Motion: Styrketräning Axlar & Mage: 10 min crosstrainer, 4 sidolyft 10 kg, 3 x drag till hakan 20 kg, 4 x militärpress bakom nacken 29,5-29,5-22-22 kg, 3 x framåtlutade flyes i CC, 3 x fällkniven, 3 x benlyft mot taket, 3 x 1,5 min plankan

"Älskling, nu börjar du bli riktigt sladdrig..."

... är kanske inte nått som man normalt vill höra från pojkvän... men så här under defftider så blir i alla fall jag glad över en sån kommentar. Jag upplever nämligen att jag blir slapp och sladdrig i hullet när jag går ner i vikt. Hård under men fettlagret över blir liksom lösare. Jag inbillar mig att det blir lösare innan det löses upp och försvinner. =) Självklart är målet att sen även bli hård, men det här känns definitivt som ett steg på vägen mot slutformen. Än så länge är den långt borta, men jag är på väg!

Idag är det vilodag på schemat. Jag känner mig ganska pigg och just nu sitter jag här och ångrar att jag inte tog ut mig mer på cykeln imorse... men då var jag trött, benen ville inte snabbare och jag tycker det är svårt att få upp pulsen när jag cyklar. Får kanske lägga ner det... eller skärpa mig. Hade en liten fundering på att gå förbi och ordna med någon som ska sy min bikini, men det får jag ta nån annan dag för nu är jag redan hemma och ska ta det lugnt resten av dagen. Det är skönt med en liten paus i mitten av veckan. Nu är det bara två dagar kvar tills arbetsveckan är slut, det är paus i dieten och jag är ledig. Två dagar är ingenting. De försvinner i ett nafs. Tiden går så fort! Nej, nu ska jag fortsätta att vila innan tiden sprungit iväg och det är torsdag. Jag ska vila och sladdra på... =)

Morgoncardio...

Sjukt seg morgoncardio imorse. 60 min på motionscykeln...

Orkade inte ens trampa mig upp i rätt pulsintervall. Slappt!

Tur att The Big Bang Theory var bra iaf. =)

 


Sista benpasset på schemat...

Knepigt nog känner jag mig alltid lite matt inför tisdagarnas träningspass... Kanske något jag framkallar undermedvetet i och med att jag vet att det är ett benpass som alltid är jobbigare än alla andra pass... Hur som så brukar jag vara tvungen att nalla på kvällens grönsaker för att få lite extra energi och det har faktiskt gjort susen varje gång. Tänk vad lite tomater kan göra... Hihi... Fick i alla fall till ett bra sista pass på det här upplägget. Dock blev jag väldigt trött, fick hög puls och blev otroligt svettig. Kände mig lite småyr när jag gjorde utfallsstegen, men inget som påverkade träningen. Kom igång riktigt bra och stegen kändes grymma. Annars var det nog bensparkarna som var bäst: Där fick jag superbra kontakt och i superset med upphoppen var det en riktig mördarkombination. Bra känsla i både låren och vaderna. Eftersom JOhn inte var riktigt klar samtidigt som mig så fortsatte jag i benpressen när jag egentligen hade tränat klart. "Pumpade" lite i benpressen på samma vikt som för vaderna. Inte särskilt tungt men med rätt korta, snabba reps så fick jag en skön känsla i alla fall. Bra avslutning. Jag ger mig själv godkänt och  får en välförtjänt vila imorgon!

Motion: Crosstrainer 45 min
Styrketräning Framsida lår och vader: 10 min cykel, 3 x utfallsgång med hantlar á 22 kg, 3 x sumosquat 40 kg, 3 x benspark 65-60-55 kg i superset med 3 x 15 upphopp, 3 x enbensspark 25 kg, 3 x stående vadpress 142-142-115 kg i superset med 3 x 20 tåhävningar, 3 x vadpress med böjda ben i benpressen 140 kg, 3 x benpress 140 kg

"Efter morgoncardio"-looken...

 

Man kan väl lugnt konstatera att tiden strax efter

morgoncardion inte direkt är min snyggaste stund på dagen.

Blek, glåmig, svettig och en galen blick... Scary!

 

 


Bästa dietdagen hittills...

Bästa dagen på dieten hittills!!! Jag har inte varit hungrig på hela dagen! Det är verkligen otroligt med tanke på att jag varit konstant hungrig hela veckorna innan. Förra veckan var jag dock lite mindre hungrig och nu verkar hungern ha gått över helt. Såååå skönt. Äntligen har jag vant mig. Hoppas det innebär att kroppen släpper ifårn sig fett också. =)

Det är även bästa dagen eftersom jag klarade 7 st chins idag. Jag bestämde mig för att prova på innan det var dax för den riktiga träningen... och visst gick det. 6 st gick oförskämt lätt och den sjunde gick bra den med, dock lite trögare. Kom upp halvvägs på den åttonde men sen ville det sig inte mer... men de 7 var riktigt bra och snygga om jag får säga det själv. Jag är så himla nöjd! =) Sen fortsatte den riktiga träningen som även den gick väldigt bra. Testade på 70 kg för första gången i skivstångsrodden och visst gick det. Det var väldigt tungt men det gick bra och det kändes som att det tog väääldigt bra. Ryggträningen gick faktiskt super idag. Sen så tittar min blodådra på axeln fram tydligare och tydligare för varje pass nu och det är också roligt. Än så länge syns den mest när jag kör en övning men snarty syns den nog hela tiden. Avslutade som vanligt med mage. Sista rygg/mag-passet på det här upplägget och jag tycker jag fick till en finfin avslutning! =)

Motion: Crosstrainer 45 min
Styrketräning Rygg & Mage: 10 min cykel, 3 x chins i hjälpmaskin, 3 x skivstångsrodd 60-70-60 kg, 3 x hantelrodd 30 kg, 3 x sittande stångrodd 45 kg, 3 x marklyft 70 kg, 3 x sneda crunches på boll, 3 x russian twist 15 kg, 3 x knees to elbows

Sista veckan på nuvarande dietupplägget...

Tiden går så himla snabbt! Jag får ju mina dietupplägg för 4 veckor i taget. Fyra veckors kost och träning som ska skötas. Sen är det dax för nytt. Idag går jag tydligen in i sista veckan på det nuvarande upplägget... jag som tycker att jag precis fick det... men hellre att tiden går snabbt än att den släpar sig fram. Som det är nu kommer väl dieten vara avklarad i ett nafs!

Imorse var det i alla fall morgoncardio på crosstrainern som gällde. Det var faktiskt det bästa crosstrainer passet hittills. Jag kände mig pigg och fräsch och var tvungen att höja motståndet för att hålla mig i rätt pulsintervall. Vanligtvis blir jag trött i benen när jag höjer över min vanliga nivå, men idag kändes det bra... Nu har jag nog en ny "vanlig" nivå. En väldigt bra start på dagen och veckan. Nu är det bara att köra på här sista veckan!

Söndagsträning...

Guuuud vad jobbigt det är med intervaller... men guuuud vad skönt det är efteråt... Jag kör ju 3 st olika långa intervaller och 5 av varje sort... det är väldigt skönt för då får man små delmål längst vägen. När jag är klar med de första fem så är jag ju "klar"... När jag är klar med nästa fem så är jag också "klar". När jag sen är klar på riktigt så känner jag mig sjukt nöjd! =)

I och med att jag körde mitt senaste styrkepass kl 7 i fredags så känns det som att det ar en evighet sen jag tränade i och med att jag körde kl 5 idag... Skönt att vara tillbaka i alla fall! =) Ett superpass dessutom med mycket hantellyft. Jag gillar hantellyft så det är super. Får väldigt bra kontakt där som sen sitter i genom hela passet. Axelträningen gick riktigt bra... armträningen kan jag inte säga så mycket om. Det är inte så utmanande att köra med lätta vikter och därmed inte lika roligt heller... men mina armar är ju rätt stora och behöver inte bli större så det är bara att köra på med den lätta underhållsträningen. Jag får i alla fall grym pump och superkontakt så det är ju alltid trevligt! =) Ett bra pass allt som allt!

Motion: Styrketräning Axlar & Armar: 10 min crosstrainr, 3 x sittade sidolyft 8 kg, 3 x stående enarmssidolyft 11-10-10 kg, 3 x framåtlutade baksideflyes 6 kg, 3 x sittande enarmspressar 15 kg, 3 x liggande omvända flyes i CC 3 x skivstångcurl 19,5 kg, 3 x hammercurl 9 kg, 3 x frenchpress 19,5 kg, 3 x pushdowns med rep
Intervaller på crosstrainer 55 min

Ett steg i taget...

Jikes, jag skickade precis in min anmälan till Luciapokalen... Jag blev alldeles till mig när jag såg att det börjat trilla in anmälningar och att man kunde gå in och spana på de anmälda, så min anmälan skickades liksom in av bara farten. Så kan det gå. Jag känner mig lite osäker... mest osäker är jag på om jag kommer att hinna komma i tävlingsform. Jag vill inte stå på scenen i en form som jag inte känner mig nöjd över. Jag gör det inte för att det ska bli så himla kul att stå på scenen i en svart/glittrig bikini utan själva utmaningen ligger ju i att pressa sig själv att komma i en så grym form så att man VILL stå där och presentera den framför ett gäng domare. Det är inte "stå på scenen till varje pris" utan mer "stå på scenen om jag lyckas". Därför känns det lite läskigt. Tänk om jag inte hinner... men samtidigt, vad är det värsta som kan hända? Jag kanske får stryka mig eller nått... men samtidigt har jag en plan, en grym coach och en otroligt stark vilja att ro det här i land så det är bara att köra på. Nu är i alla fall anmälan inskickad. 12 veckor hårdkörning kvar! =)

För att se de andra som har anmält sig så kan ni spana in här: --> Anmälda
Jag tävlar självklart i den långa klassen... Lång och ståtlig så klart!

Dietuppdatering - vikt och bilder

Den här veckan har känts grym dietmässigt. Redan från i söndags så har det känts som att jag har krympt lite varje dag. Jag tycker att jag har sett lite hårdare ut på gymmet, lite mindre ut när jag tittat mig i spegeln och det har helt enkelt känts bra hela tiden. Alla styrkepass och cardiopass har gått bra. Det har varit lite ändringar i dieten med mer fett än innan och den har jag ju även ätit Thermospeed sen i onsdags. Resultatet på vågen har varit grymt. Största tappet hittills på dieten. Fast jag kan inte säga att jag har kämpat mer den här veckan än någon annan för jag kämpar varje vecka, varje dag, och sen gör jag det igen nästa dag. Kroppen är helt enkelt lite lurig och inte helt förutsägbar. Den här veckan har gått bra helt enkelt. Nu känns det extra värt att bara sitta och titta på under gårdagens frukostbuffé och stora godisskål på jobbet, gårdagskvällens After work med goda tilltuggstallrikar och allt annat smarrigt som veckan hade kunnat bjuda på men inte gjorde. =)

Vikt: 72,6 kg
Skillnad: -1,4 kg
Totalt: -4,4 kg

6,5 veckor avklarade, 12 veckor kvar innan scenen...

Sist igår, först idag...

Igår var jag som sagt och tränade kl 21, sista timmen innan stängning. Idag stod jag och hände på låset för att köra igen kl 7 imorse. Sist igår och först idag. Känns verkligen som att man är inbiten (halvgalen) gymmare vid såna tillfällen. att styrketräna så tidigt hör dock inte till mina favoriter. Kände idag att kroppen inte riktigt vaknat till än... Men men, nöden har ingen lag ibland. Gymmet stänger ganska tidigt idag och jag har aktiviteter inplanerade efter jobbet. Dagens cardio, 45 min promenad, får jag köra ikväll. Man får pyssla för att få det att gå ihop ibland, men det går oftast. Huvudsaken att allt blir av som det ska...

Gårdagens pass gick i alla fall väldigt bra. Axlar och mage. Gött mos! Jag tycker dessutom att jag såg ovanligt biffig/ofettig ut i spegeln vilket alltid känns kul. Fick grymt bra kontakt i axlarna. Fyra stycken axelövningar där jag körde nått extra set på lite lättare vikt på nån av övningarna. Grymt bra. Bäst var hantellyft åt sidan och militärpress bakom nacken. Jag brukar hoppa lite för att kunna pressa upp stången nån/några extra gånger i den övningen. Så himla effektivt. I magövningarna var det benlyft mot taket som var bäst. Fick faktiskt till ett riktigt bra magpass också. Jag var nöjd! =)

Dagens pass var jag ju som sagt inte helt med i kroppen, inte som vanligt... men jag tycker ändå att det gick bra. Baksida lår och bröst stod på schemat. Det var en övning som inte gick bra, raka marklyft... men fick bra kontakt i de andra baksida lår-övningarna så det var kanske hugget som stucket... I bröstträningen så höjde jag vikten i sneda bänken med 5 kg till hisnande 45 kg. Jag är verkligen betydligt svagare i snedbänk än vanlig bänkpress... och betydligt svagare i hantelpress än bänk. Jag är så ostadig... men får kontakt ändå och det blir bättre och bättre. Avslutade bröstträningen med pecdec, en säker övning för att få en ritkigt brännande känsla i bröstmusklerna. Ritkigt nice... =)


Laddar inför ett grymt axel- och magpass...

 

Idag blir det sen träning, inte förrän kl 21...

Ingen PWO då utan satsar på att peppa mig själv.

Det här kommer gå grymt!

 

 


Morgonjogg...

Gud vad skönt det är att sitta och känna sig riktigt nöjd över ett cardiopass. Jag känner det oftast i bröstet ett tag efteråt. Idag är det torsdag och då är det 30 min morgonjogg på schemat. Men när joggat man egentligen och när springer man? Vart går gränsen för det? Eftersom jag inte är nån toksnabb löpare så ser jag det som att jag ska springa... Idag tycker jag faktiskt inte att jag var så saktig av mig för jag lyckades hålla ett tempo mellan 5:00-5:30 min/km för det mesta. Så himla bra ju!

Jag tycker att det är väldigt kul att springa med pulsklocka. Jag ställer in den så att jag ser puls och hastighet. Pulsen är väldigt kul att hålla koll på... Jaghar betydligt högre puls när jag springer än när jag crosstrainar/cyklar. Då ligger jag oftast kring 150 slag/min och det tar ett tag innan jag kommer upp dit. När jag springer kommer jag rätt fort upp i puls och ligger oftast mellan 160-170 slag/min. Jag gillar det där med att hålla koll på siffrorna... Hur snabbt springer jag nu? Hur jobbigt (puls) tycker jag att det är? Är pulsen samma som känslan? Bristen på siffror och riktmärken när man springer ute (och för att det sällan finns nånstans att springa där det endast är platt) har varit en av orsakerna till att jag inte gillat att springa ute. Man har ingen aning om hur snabbt eller sakta det går, om man maskar eller är grym, det är svårt att veta hur långt man har kommit och hur långt man har kvar... och sen det värsta av allt att man hela tiden ser sträckan... Men nu, med pulsklockan har det blivit roligare och nu tror jag faktiskt att jag tycker bättre om att springa utomhus än inne...

Vad hände där?

Onsdagar brukar vara min jobbigaste veckodag nu under dieten. Jag brukar vara sjukt hungrig. Det brukar faktiskt vara helt olidligt just på onsdagar... I natt så sov jag väldigt lite men jag har inte känt mig trött idag, jag som alltid brukar va lite grundtrött. På grund av den dåliga sömnen hade jag väntat mig en extra jobbig dag, särskilt eftersom jag även visste att det skulle gå ovanligt länge mellan frukost och mellanmål just idag. Men, jag har faktiskt nästan inte känt mig hungrig alls. Kanske är det thermospeedens effekt men redan imorse innan jag tog den så var jag faktiskt ohungrig. Det är i alla fall skönt att slippa den där akuta hungern, även om jag kan säga att jag inte känner mig "mätt" så är jag i alla fall inte hungrig.

Idag är det dessutom vilodag. Just idag känner jag mig inte särskilt trött men jag vet att jag kände mig lite sliten igår så jag vet att det gör mig gott att vila idag ändå. Det gör jag med glädje också. Imorn tar jag nya tag. Istället ägnar jag mig istället åt:
  • Läsa klart min bok
  • Kunna kramas och mysa hela kvällen utan att känna stress
  • Se en film
  • Bara vara

Sätta fart på fläsket...

Idag börjar jag med Thermospeed från Olimp. Det är en fettförbrännare som förhoppningsvis får fart på mitt fläsk. =) Det blir två kaplsar om dagen hädanefter. Hoppas på att känna bra effekt av dem. I förmiddags var jag ut och besökte Madde för att hämta mina fina piller och även göra en fettmätning. Riktigt kul. Nästa mätning blir om tre veckor så får vi se vad det är jag tappar. Sånt tycker jag är roligt! Hoppas på bra resultat! =)

Thermo Speed Extreme består av en speciellt utvald blandning ämnen vilka ökar förbränningen av oönskat fett i kroppen och stimulerar metabolismen samt ökar termogenesen det vill säga kroppens temperaturreglering.

Jag kom iväg i alla fall...

Ojojoj, man ska inte lägga sig i soffan när man kommer hem från jobbet om man vill ta sig iväg till gymmet sen... Jag blev sjukt osugen och kände mig väldigt nära att hoppa över kvällens benpass... men jag blev ivägtvingad av min käre pojkvän som inte tyckte att det var ett alternativ att inte gå till gymmet. Tur att jag har honom. Han hjälper mig att ta mig iväg till gymmet även om jag inte vill, hjälper mig på gymmet och hjälper mig att hålla mig till mitt kost- och träningsschema när det känns svårt. Han är guld värd min käre prins!

Trots den sega starten blev det ett väldigt bra pass... kanske det bästa på det här upplägget... Jag kände mig ju lite slö så jag sänkte vikten med 2 kg på utfallsstegen, eller inte bara därför utan 24orna var upptagna också... men jag had emycket bättre kontroll än vanligt. Det kändes nästan lätt och som att det tog sjukt bra... Då kom min pepp tillbaka. =) tyvärr blev det lite lättare även i sumosquaten för tyngsta vikten var upptagen, men det hade nog inte gjort nån större skillnad ändå. Bra bensparkar med riktigt sugande upphopp emellan och sen ta ut det sista med benbenssparkar... Vadövningarna kändes som vanligt bra. Det är svårt att få det fel i dem tycker jag, så länge man ser till att verkligen gå ner och sen pressa upp till toppläget så svider det fint efter några reps... Just nu sitter jag här i soffan och känner mig så himla nöjd över att jag tog mig iväg till gymmet... Nu förtjänar jag verkligen en vilodag imorgon. =)

Motion: Crosstrainer 45 min
Styrketräning Framsida ben & vader: 10 min cykel, 3 x utfallsgång med hantlar á 22 kg, 3 x sumosquat 38 kg, 3 x benspark 65-60-55 i superset med 3 x 15 upphopp, 3 x enbensspark 25 kg, 3 x stående vadpress 142-142-115 kg i superste med 3 x 20 tåhävningar, 3 x vadpress med böjda ben i benpressen 150 kg + negativa

Carbs, carbs, carbs, give me some carbs...

Bild från i somras när jag hämtade ut min kära Carbonox (bland annat)

Jag måste slå ett slag för kolydrater efter träningen.... Jag tillhörde länge dem som "bara" tog en proteindrink efter gympasset och sen var det bra... men sen i våras har jag kört med protein och snabba kolhydrater efter träningen och just kolhydraterna är verkligen nått som jag känner skillnad av. Förutom preworkout-produkter tycker jag att det är rätt svårt att känna nån sorts effekt av kosttillskotten men jag brukar i alla fall tro att de gör nytta och hjälper mig på vägen mot mina mål. Snabba kolhydrater direkt efter passet kan jag nästan känna hur de sugs upp i musklerna och hjälper dem att återhämta sig, växa och bli stora (tillsammans med proteinet givetvis). Det känns faktiskt grymt och jag tycker att jag har lagt på mig lite mer muskler sen jag började med det också. Till en början så använde jag mig av Vitargo, men sen i somras så har jag kört på Olimps Carbonox. Fördelen där (förutom priset) är att man slipper "papperssmaken" och istället har en väldigt massa goda smaker att välja på. Själv har jag Citrus just nu och när man blandar det med mitt chokladprotein så blir det en minst sagt lustig smak, men god. Både jag och min pojkvän gillar den! =)

Sen träning...


Idag blev det sen träning.. kl 8 närmre bestämt... är inte så ofta det händer... eftersom klockan var så pass mycket så skippade jag PWOn innan passet för att vara säker på att kunna sova sen. Jag har haft ganska svårt att somna på sistonde så vill inte ha nått mer som jobbar emot sömnen... men det visade sig att jag inte behövde PWOn idag i alla fall för jag fick till ett bra pass ändå. Chinsen kändes bättre än vanligt. Fick riktigt bra kontakt och kunde segdra mig upp på slutet. Nice. Testade även att höja 5 kg i skivstångsrodden i ett set och det kändes också bra... men jag safeade lite och sänkte tillbaka till vanliga vikten sen igen. Blev 80 kg i marklyftet idag igen och det funkade igen, dock fick jag väldigt ont i händerna men vad gör väl det... Det var ju sista övningen där jag behövde ett bra grepp... Magövningarna funkade det också... ja, allting funkade. =)

Det kändes bra att träna så sent, men i och med att jag ska köra cardio på gymmet imorn bitti så känns det lite dumt... blir som bara hem och vända nästan och så på det igen... men men, så kan det va ibland... =) Äta, sova och upprepa helt enkelt... =)

Motion: Crosstrainer 45 min
Styrketräning Rygg & mage: 10 min crosstrainer, 3 x chins i hjälpmaskin, 3 x skivstångsrodd 60-65-60 kg, 3 x hantelrodd 30 kg, 3 x sittande rodd med stång 45 kg, 3 x marklyft 80 kg, 3 x sneda situs på boll, 3 x russian twist 15 kg, 3 x knees to elbows

Team Pure Fitness <3 Dcore


Idag är jag extra glad över att tillhöra Team Pure Fitness. Vi har nämligen inlett ett samarbete med Dcore gällande träningskläder. Jag älskar Dcore... så himla sköna och snygga kläder. Av en slump så hade jag faktiskt på mig mitt linne som jag har därifrån imorse när jag körde min morgoncardio på crosstrainern. Roligt! Jag tror i alla fall att det kommer att bli grymt och jag har sett lite bilder på vad som ska komma till hösten också och det ser väldigt snyggt ut. Det rycker i beställarfingrarna! =)


Intervaller...

Jag vet inte riktigt vad som hände... jag var på stan och tittade på när Emma poseringstränade med coach Madde... När jag gick därifrån så var jag väldigt peppad och sugen på att gå och köra hårda intervaller... allt för att bli så grym som möjligt till den 3 december... men nånstans på vägen mellan World Class och Sats försvann motiationen. Ja, den dog totalt. Jag hade inte alls lust att köra intervaller, styrketräning kanske, men inte intervaller. Funderade länge på att gå hem istället och komma tillbaka för att avverka dem senare... men John var ju redan uppe på sin crosstrainer så det kändes lite taskigt... fast jag tänkte tanken enda tills den tredje intervallen... Då insåg jag att har jag ändå kommit så långt så kan jag väl lika gärna köra klart... och så blev det också.

Mitt mindset var kanske inte det bästa. Jag kände mig sjukt irriterad innan jag började... och tyvärr inte på ett sånt sätt att jag skulle lyckas pusha mer extra mycket utan mer i ge upp-tagen... Så jag tänkte att jag håller mig på en okej nivå och får det bara överstökat, inte någon "jag tror att jag dör"-nivå med andra ord... Det verkade i och för sig väldigt svårt för jag kom till stadiet där jag trodde att jag skulle dö vid nästan varje intervall... Höll inte lika hög frekvens på trampandet jämfört med förra veckan, men jag hade ett snäpp högre på motståndet genom hela passet... Totalt tog jag mig lite längre än sist... mot slutet kom lite jävlar anamma-tänk också... Fick till ett väldigt bra intervallpass ändå... Bra att jag härdade ut.

Nu efteråt är det otroligt skönt att ha gjort det. Det känns bra i hela kroppen! Jag är nöjd.

Tränings- och motivationscrew reunited...

Japp, idag var Emma på besök i stan och då krävdes det ju så klart ett gemensamt gympass... Sagt och gjort, det var bara att flytta morgondagens träning tills idag. Dock hade Emma sån träningsvärk i axlarna så när jag körde axlar i början av passet så körde hon bröst och sen sammanstrålade vi för lite gemensam armträning på slutet. Vi hann även med att dra liteposeringar i gruppträningssalen medans John duschade och bastade. Väl använd tid!

Axelträningen gick i alla fall väldigt bra för mig. Jag gillar att träna axlar. Det var dessutom extra skönt idag eftersom jag hade ätit en rejäl frukost så jag hade lite energi att trycka ifrån med. Fast det är bara en känsla, brukar kunna trycka ifrån lika bra utan energi också. =) En sak som är säker är att jag gillar hantellyft och det här passet innehåller massor med hantellyft så det kan inte bli annat än bra. Enarmspressar har jag väl inte kommit att älska än då jag tycker att tvåhandsvarianten är snäppet bättre, men jag kan ju inte förneka att de tar väldigt bra i alla fall. Trött, trött, trött i axlarna. Trött blev jag även i armarna trots att det var lätta vikter som gällde. När man lättar på vikterna tycker jag man enklare märker ifall man trycker ojämnt. Trycker man ojämnt med en tung stång gör det inte så mycket med med en lätt så åker den ju på sniskan. Det är helt enkelt lättare att hitta balansen med mer vikt. Hur som så var jag nöjd med passet... då är det bara intervaller kvar imorn... det är ju nästan "ingenting"... men sen ska jag faktiskt med och insupa kunskap och agera fotograf när Emma poseringstränar med coach Madde imorn också... Det ska bli kul! =)

Motion: Styrketräning Axlar & Armar: 10 min crosstrainer, 3 x sittande hantellyft 8 kg, 3 x stående enarmshantellyft 10 kg, 3 x framåtlutade hantellyft 6 kg, 3 x enarmshantelpress 15 kg, 3 x omvända flyes i CC, 3 x skivstångscurl 17 kg, 3 x hammercurl 9 kg, 3 x press från pannan 19,5 kg, 3 x pushdowns


Dietuppdatering - vikt och bilder

Den här dietveckan har rent prestationsmässigt varit den tuffaste veckan hittills. Mer cardio och högre intensitet på den cardion som jag har gjort. Det har känts bra. Det har känts som att det har "tagit". Jag har legat i de pulsintervaller jag ska under cardion. Jag har kört hårt på gymmet och till och med trappat upp vikten på vissaövningar (raka mark igår t.ex.). Jag har varit hungrig i stort sett hela tiden. Min kropp verkar inte vilja vänja sig alls. Det är jobbigt. Jag får kämpa. Om det inte vore för att jag ska skicka in vikt och bilder varje lördag och att jag är övertygad om att det skulle märkas direkt om jag fuskat på nått sätt så tror jag faktiskt att jag skulle ha slinkit dit på ett fusk nån gång under den här perioden. Lite keso eller en morot extra eller kanske blivit helt galen och köpt en bautagodispåse... men så är det inte. Jag tror faktiskt att jag behöver den kontrollen för att sköta mig. Jag följer mitt schema till punkt och pricka och jag är himla nöjd och stolt över mig själv för det!

Den här veckan står vågen tack och lov på minus. Dock står den inte på så mycket minus som jag trodde. I och med att jag gick upp i vikt förra veckan och att jag "växlat upp" den här veckan väntade jag mig ett större minus. 0,6 kg är jättebra egentligen, men jag har så långt till tävlingsform så jag undrar om det räcker. Jag känner mig oerhört nojig. Jag är fortfarande långt över min "comfort"-vikt. Jag kan fortfarande inte ha mina vanliga byxor (alltså ej skinny-jeans utan de normala)... Jag känner fettet överallt... Vissa dagar ser det mindre ut medans andra känner jag mig instängd i en fettkropp. Ja, nojor hör väl till... men nu är det bara 13 veckor kvar. Jag känner mig stressad! =S

Vikt: 74,0 kg
Skillnad: - 0,6 kg
Totalt: - 3,0 kg

5,5 veckor avklarade, 13 veckor kvar tills scenen...

Love is in the air...


Roligt när träningen ger resultat...

Jag vet inte vad som hände men i kväll har jag inte alls känt mig hungrig, inte matt eller svag utan jag har faktiskt känt mig rätt bra. Kände mig ganska stark när jag var på gymmet även om det inte var någon skillnad på vikterna jämfört med vanligt... men känslan. På sistonde har jag gått till gymmet och känt att det kanske inte kommer att gå, jag kanske inte orkar genomföra passet eftersom jag känt mig hungrig och matt... Idag kände jag mig laddad och stark och det var grymt skönt! Det trots att jag borde va som tröttast idag då jag gått på underskott som längst... Tur att det inte stämmer. Skönt att vara pigg!

Passet blev inte så strålande som man skulle kunna tro, men helt okej. Lårcurlen kändes som vanligt grym. I marklyften öjde jag vikten till 70 kg. Så tungt har jag inte kört förut... men jag kände inte nått särskilt. Visst stretchade det fint i bottenläget, men inget annat... fast jag tycker inte riktigt att jag fått till den raka ordentligt, men jag kämpar på i alla fall. Baksida lår tycker jag faktiskt är rätt trist att träna... så det var skönt när den delen av passet var över och jag fick ge mig på bröstmassakern. Bröst är roligt! Innan jag träffade Minette i våras så mesade jag på rätt mycket med bröstträningen för jag hade inte insett att jag hade rätt taskig bröstmuskulatur. Jag var ju yfsat stark så trodde att den hängde med resten av kroppen, men icke... Sen dess har jag kämpat på och jag tycker att jag äntligen börjar kunna se resultat nu. Tycker jag ser bröstmusklerna under bröstpassen och kan ana dem om jag tittar noga på de andra passen också. Såååå skönt när träningen ger resultat. Jag vill bygga mig en klyfta! =) Dagens bröstpass gick bra. Fick väldigt bra kontakt i den sneda bänken och flyesövningarna... Hantelpressen var jag väldigt ostadig i och vänsterarmen gav sig lite för fort... den ville liksom inte... men jag tror det blev bra i alla fall! =)

Motion: Promenad 45 min
Styrketräning Baksida lår & Bröst: 10 min crosstrainer, 3 x liggande lårcurl 45 kg, 3 x raka marklyft 60-70-70 kg, 3 x sittande enbenscurl 20 kg, 3 x finnen, 3 x sned bänkpress 40 kg, 3 x hantelpress 20 kg, 3 x hantelflyes 10 kg, 3 x pecdec 28 kg

Mitt tävlingsteam...

Jag har kommit fram till att jag tycker att det är oerhört roligt att vara en del i ett team! Body Fitness är visserligen en individuell sport, men det är roligt att dela vägen fram till tävling med några och att känna samhörighet med några. Jag kan dra direkta kopplingar till hästtävlingar och särskilt ponnytiden. Vi hade sån gemenskap och så otroligt roligt. Ponnytiden är något speciellt och det är inte alls samma sak när man sen tar steget upp till storhästtävlingar. I mitt fall kanske det förstärktes ytterligare av att det bara var jag i min klubb som tävlade på den nivån på storhäst just då så det blev lite ensamt. Hur som... jag har inte ens startat i min första tävling än och jag känner ändå stor samhörighet med mina teamkompisar. De flesta har jag bara träffat en gång och vissa aldrig. Coacherna har jag också bara mött ett fåtal gånger. Vissa bloggar läste jag innan jag gick med i teamet medan andra hade jag stött på utan att de hade fångat mitt intresse. Nu är team-kompisarnas bloggar de första jag spanar in (så uppdatera så ofta ni bara kan ;)) och de som jag tycker är allra intressantast. Vi går på samma väg, vi har samma mål och vi gör det tillsammans (om än på lite olika sätt)... Oerhört roligt! Kan bara tänka mig vad kul det ska bli på tävlingsdagen. Imorn kommer min team-kompis (och vän sen innan) hit för lite gemensam träning. Emma!!!

Sen så gör det ju inte det hela sämre att jag känner mig väldigt nöjd med valet av team. Jag får jättebra coachning, bra stöd och det är spännande att vara med i ett nystartat team. Dessutom så händer det spännande grejer för Team PureFitness. =)


Aj aj aj...

Precis som väntat så var massagen igår inte direkt någon dans på rosor. Det gjorde ont! Och det gjorde ont överallt dessutom, endast övre delen av ryggen kändes hyfsat okej. Vissa ställen kändes nästintill outhärdliga, men jag bet ihop. Särskilt när tjejen sommassegarde mig berättade att hon brukade köra maskinen på 8:an på en av hennes kunders ben och på mig hade hon bara 2-3 där. Ojoj... Idag känns det också kan jag lova. Armarna är ömma. Men mest tydligt är väl de blåmärken som jag fått på ryggen. De är mycket mörkare än bilden (som jag tog igår kväll) men gör inte särskilt ont... Ja, det var kul att testa i alla fall. Skaffade ett 5-kort så jag kan prova några gånger till och utvärdera. Än så länge känns det iaf bra.

Nått som också gick bra var morgonens cardio. Promenad på stod på schemat och idag var vi ute nästan helt ensamma... annars brukar man faktiskt möta en hel del personer i Slottsskogen även fast klockan inte är särskilt mycket... Dieten flyter på precis som den ska men jag känner att ätardagen imorgon inte kommer en dag för tidigt! =)


60 min blandad morgoncardio

60 min blandad morgoncardio stod på schemat idag, den längsta cardion på hela veckan. Jag var väl inte världens piggaste imorse... det kan jag verkligen inte skryta med... Men jag körde mina grejer och jag låg medtadels i rätt pulsintervall hela tiden. Hade tänkt springa lite mer frö jag blev peppad när det kändes så bra igår... Dock hade jag lite småont i benen så skippade det och körde annat tillslut. Jag gillar inte riktigt det där med att byta runt när jag kör cardio. Vill slippa tänka... Köra igång på en maskin och sen bli klar. Men det gick vägen i alla fall... Så här såg det ut: 

2 min löpning
30 min cykel
13 min promenad på lutande band
15 mincrosstrainer
= 1 h morgoncardio

Annars så har jag vilodag idag och det känns faktiskt skönt. Känns som att det behövs. Ska bara mysa ner mig totalt ikväll. Inga aktiviteter, inga måsten. Mycket bra. Snart är det även dax för min bindvävsmassage... Ska bli spännande... Jag är lite orolig för att det kommer att göra ont, men vill man bli fin (och bra i musklerna) får man lida pin... =S

RSS 2.0