Galet bra ryggpass...

Jag har fått en hel del frågor om jag inte kan lägga upp en video på när jag gör latsdrag i cablecrossen... så här kommer en. En video från min sämsta form någonsin filmat från den minst smickrande vinkeln. Men här är den! Jag använder dragrem på vänster hand för det är den hand som jag har sämst grepp med och väldigt lätt får kramp i. På de sista repetitionerna tycker jag om att halvresa mig lite för att hjälpa till att dra ner med kroppsvikten. Det tar sååååå bra!

 

Hela passet var väldigt bra idag. Jag körde med ett par nya dragremmar som var lite knixiga så jag fick inte riktigt till den perfekta fastdragningen, men det funkade ändå. Det kändes faktiskt riktigt bra. Jag fick väldigt bra kontakt i både latsdraget och när jag körde i cablecrossen. För djupet la jag till en ny övning. Stångrodd med V-handtag. På mitt jobbgym finns det nämligen en skivstång där ena ändan är fastsatt i golvet. Grym övning som jag testade för första gången idag. Fick väldigt mycket tips om den av en kille på mitt förra gym så har varit lite sugen på att testa den ett tag. Nu blir den definitivt med i flera ryggpass. För magen så körde jag plankan, som jag inte har kört sen i höstas. Egentligen har jag kört väldigt lite plankan i mitt liv för jag får lätt ont i ryggen av den, me det gick rätt bra idag. Blev väldigt trött i magen. Den tog där den skulle. Det blev 45 s på tå och resten av tiden på knä. Galet sug i magen! Oj så nöjd jag är. Hoppas på träningsvärk imorn då... =)

 

Dagens träning:

4 x latsdrag 55-55-55-50 kg

4 x latsdrag i CC

4 x rodd 50 kg

3 x hantelrodd 24 kg

3 x enarmspulldowns

3 x stångrodd med V-handtag +25 kg

4 x ländryggsmaskin 40 kg

3 x benlyft

3 x 2 min plankan

 

Springa 5,65 km


5,65 km senare...


Japp, det blev en löprunda imorse, precis som planerat. Solen sken, termometern stod på 10 grader när jag vaknade och det var helt enkelt perfekta förhållanden. Lite motvind på sina ställen men vad gör det? Det kändes ju faktiskt rätt bra idag när jag sprang. Innan har jag ju känt mig somen betongklump som knappt tar mig från backen, men idag kändes det faktikt som att jag sprang och inte som alt jag sniglade/slingrade mig fram. Jag hade visserligen inte den där känslan av att jag flög fram och var lätt och att allt bara flöt på, men om man jämför med hur det har känts på de senaste passen så gick det väldigt bra. Enda negativa var att jag fick väldigt ont i magen ett tag på slutet så jag var tvungen att gå en stund (sista dippen), men annars flöt det på väldigt bra. Det var sjukt jobbigt och jag höll hög puls hela tiden. Som vanligt så gick jag uppför backarna (första två dipparna, sista backen är så brant så där hölls pulsen väldigt hög i alla fall) och sprang resten. Tror som max att pulsen skönk till 154/156 innan jag började springa igen. När jag sprang hölls den kring 173-176 oftast. Sjukt jobbigt, sjukt bra!

Average HR: 167 bpm
Maximum HR: 178 bpm

Träning dygnet runt...

Det finns gånger då jag önskar att jag var medlem på ett 24hs-gym, alltså ett sånt gym där man kommer in med passerkort när som helst på dygnet. Okej, nu ljuger jag. Jag skulle faktiskt vilja vara med på ett sånt gym jämt, inte bara vissa gånger. Det skulle kännas som en otrolig frihet att kunna välja helt och hållet när jag ska träna. Nu tränar jag ju i och för sig nästan alltid under de tider som gymmen faktiskt har öppet, men såna dagar som idag så skulle jag gärna vilja att jag kom in och kunde träna även efter stängning. Jag har varit borta på 40-årsfest och kom hem då det endast var 45 min tills gymmen stängde. 45 min med gymmet på andra sidan stan kändes inte som det bästa alternativet... så jag får helt enkelt ge mig till tåls tills imorgon istället. Idag blir det lite flyttpackning ist och under tiden så passar jag på att njuta av den härliga träningsvärken jag har i mina ben. Full pott!

Imorgon har jag stora planer... på morgonen ska jag springa lite grann, och sen efter jobbet (eftersom jag ändå är på plats tänkte jag jobba lite idag under eftermiddagen, på förmiddagen ska jag köpa lägenhet) så blir det gymmet. Ryyyyygg!!! =)

Äntligen gymmet igen...


Gammal bild...
Idag var det äntligen dax att använda min gymväska som faktiskt har stått färdigpackad sen förra måndagen. Idag kände jag mig tillräckligt frisk för att träna. Jag försökte ändå köra något av en mjukstart med att skippa värsta pulshöjarövningen (utfallsgång) men jag körde på fullt ös på de övningar jag gjorde. Jag känner mig riktigt nöjd nu och det var skönt att komma igång.

Ben blev det... Jag längtar alltid efter benträning efter att jag har vilat. Då får man sig en riktig genomkörare och det är garanterat jobbigt. Eftersom jag skippade utfallsgången idag så la jag till en annan övning istället. Horisontell benpress, eller egentligen tycker jag den är mer som horisontell hacklift. Hur som helst tycker jag att den är sjukt jobbig och jag får en riktigt brännande känsla i framsida lår. Idag blev det lätta vikter, snabba repetitioner och en riktig pumpkänsla. Benträningen kändes väldigt bra. Jag trodde att jag skulle känna av att jag varit sjuk, men jag kände mig som vanligt så det var perfekt. En annan bra sak är att min rygg känns mycket bättre nu. Inte ont alls de senaste 2 dagarna... så nästa pass kanske jag ska testa mig på lite böjar igen. =) Lite bonusträning blev det också. Jag slängde in två axelövningar också bara för att komma igång lite mer. =) Mina ben skakade när jag köre de första hantellyften. Såååå himla härligt när benen bara börjar skaka helt okontrollerat. I love it!!!! Det känns så himla härligt! Vill alltid få skakande ben när jag tränat ben! =)

Dagens träning:
4 x 11-14 benpress
4 x liggande lårcurl
4 x stående vadpress
4 x 11 horisontell benpress
4 x benspark 60 kg
4 x sittande lårcurl 40 kg
3 x hantellyft åt sidan 8 kg
4 x 10 "fjärilen" 4 kg

Mystiska kropp...


Jag börjar känna mig bättre nu. Förkylningen börjar lätta och det känns skönt. Nått annat istället som har kommit upp är att jag är väldigt öm i mina benhinnor. Det gör ont när jag går och jag känner mig öm när jag inte gör nått också. Det känns väldigt mystiskt. Jag har ju faktiskt inte gjort nånting alls det senaste dagarna och det var länge sen jag promenerade eller sprang. The body works in mysterious ways... Jag hoppas i alla fall att det går över väldigt snart, helst tills imorgon. Jag är faktiskt väldigt sugen på att just springa en sväng snart... =)

Intressant läsning...

Ibland kommer det nått på Facebook som faktiskt fångar mitt öga. Det händer inte särskilt ofta... men idag var jag tvungen att läsa en artikel i all hast under en av pauserna i dagens kurs. En artikel från Träningslära.se med väldigt provocerande titel. Jag gillar Träningslära.se. De har intressanta artiklar baserade på forskning där de har tagit ut godbitarna och även lagt till lite egna funderingar, kopplingar och resonemang. Mycket bra. Jag gillar dessutom deras tänk i mångt och mycket. De har dessutom släppt en bok också som ligger här hemma i bokhyllan (ok, just nu nedpackad i en flyttlåda, men ändå). Tidigare har jag suttit och sträckläst nästan alla artiklar som de har publicerat. Det kan jag rekommendera er som har mycket tid över. Där finns sååå mycket kunskap om kost och träning. Dagens ögonfångare var:

50 % av alla kvinnor kan vara överviktiga trots normalt BMI


enjoy...
I wish...


Men jag befinner mig i ett annat sorts liggande läge, viloläge.
Hoppas på träning imorn, men av senaste tidens erfarenhet så ska jag inte hoppas för mycket.

Löpning skulle det va

Min fina kreativa plan för träning idag var att skippa träningen och köra lite löpning på morgonkvisten. Inte det optimala passet att börja med efter sjukdom men det enda som passade mitt schema idag. Nu blev det inget med det eftersom jag vaknade och kände mig sämre igen. Värkande hals, bultande huvud, rinnande näsa. Jag har verkligen inte flyt nu. Verkligen inte. Poop!


Det säkra före det osäkra...

Jag brukar vara en sån som kör på. Som faktiskt oftast är av åsikten att det bara är att bita ihop, eller kanske allra helst härda ut. Härda ut har jag nog sagt ganska många gånger. Så just nu känner jag mig ganska mesig... Anledningen? För att jag faktiskt vilar idag också. Det blev ingen träning igår för jag kände mig helt enkelt inte bra. Var lite småkaxig när jag skrev senaste inlägget om att det blev träning söndag eller måndag... för jag masade mig upp och gick i några möbelaffärer i lördags och då kände jag att jag var ju verkligen inte frisk... Så tillbaka till viloläge heeeela helgen. Idag är jag snorig, hostar ibland, lite förkyld-röst och trött. Det känns som att det är på rätt väg ialla fall... Jag vill INTE att det ska bli lika långdraget som sist. INTE INTE INTE! Därför tar jag hellre det säkra(-re) före det osäkra nu och vilar en dag till. Annars brukar jag köra på ändå om jag känner mig lite krasslig (inför en sjuka, inte när jag håller på tillfriskna). Det brukar leda till två saker... Antingen blir jag ordentligt sjuk snabbt och då får jag det överstökat fort och slipper gå och vänta på att det ska ske, eller så brukar känslan av krasslighet försvinna och jag känner mig pigg och frisk. Idag är det dock vila som gäller!

Annars är jag på kurs måndag-torsdag med låååånga dagar, 11 h dagar plus middagar på kvällarna. Imorn väntar trerätters. Rätt skoj. Får se om jag hinner med någon träning på morgonen eller hur det blir. Det vore ju väldigt bra, men vet inte om jag har nått gym som ligger bra till från hemmet och kursstället till. Just nu är det lite osis att jag inte är medlem på Sats än för mitt förra gym låg lämpligt nog mitt emellan mig och kursstället.... men jag kanske kommer på nått bra. =)

Börjar se ljuset i tunneln...

Nu har jag legat halvdöd i soffan i flera dagar. Förkylningen slog till på riktigt och jag har till och med varit "hemma-från-jobbet"-sjuk. Nu börjar det äntligen kännas lite bättre i alla fall  så i början av nästa vecka (eller ev söndag) kanske det blir träning igen. Jag håller tummarna för det i alla fall!

Som lite fredagsunderhållning så kopplade jag in min pulsklocka till datorn för första gången. Det var ju oerhört roligt! Nu hade jag i och för sig bara en runda registrerad i och med att jag inte hade klockan med mig sist (hade visst inte laddat den) men det var kul att se lite hur det fungerar. Man kunde ju verkligen se precis allting där. Bland det roligaste var kartan på hur jag har sprungit och en uppställning över mitt tempo på varje kilometer. Här ser ni den rundan som jag har sprungit de senaste gångerna jag varit ute. Snart är det dax att hitta en ny. Den här är lite mysig för då kan jag säga godmorgon till sälarna och pingvinerna i Slottsskogen också. Lite wildlife sådär. =)

Shoppat basvaror (kosttillskott)...


Påfyllning av förrådet med:
- 3 kg vassleprotein
- 2 kg caseinprotein
-2 st multivitamin
- 5 st omega-3
- träningshandskar
- dragremmar
(ej i läder, mer om det sen)
- handledslindor


Förkylningen är ett faktum...

Om jag kapar av den delen ovanför nyckelbenen, blir jag frisk då?


Don't worry, be happy...

Igår var mitt största problem ifall min träningsvärk i baksida lår skulle hinna gå över tills jag skulle träna ben idag eller inte... och om den inte hade gjort det (mest troligt), vad skulle jag göra då? Skulle jag träna ben ändå och mest troligt få ett halvkasst pass (jag gillar inte att träna en muskel med träningsvärk) eller skulle jag möblera om i mitt träningsschema och hoppa på nästa pass istället, alltså rygg? Ja, tankarna var många och jag har grubblat fram och tillbaka. Idag vaknade jag dessutom upp med nästan ännu mer träningsvärk i baksida lår. Jag tror minsann att löpningen har satt sig där också och ökat på den träningsvärk som fanns sen innan. Det blev alltså ett ännu svårare beslut. Tillslut fick i alla fall kläder för ryggträning följa med och därmed var beslutett taget. Jag har nämligen olika kläder för olika pass. Eller egentligen är det bara benpass som jag har olika kläder för. Då gillar jag att träna i t-shirt. Alla andra pass gillar jag att träna i linne. Sen har jag även särskilda byxor som jag föredrar om jag ska träna ben och särskilda som jag inte föredrar. Därför måste jag bestämma mig när jag går hemifrån och inte när jag kommer till gymmet.

Tyvärr var det inte bara träningsvärk i baksida lår jag vaknade upp med utan även samma känsla som jag brukar ha innan jag blir förkyld... Vet inte hur jag ska beskriva den annat än för-förkyld. Men det skulle ju gå över... Fast nej... Huvudvärken har legat tyng hela dagen och känslan har knappast blivit bättre. Det småbränner lite i svalget och på eftermiddagen ett tag började hela världen snurra. Så nej, det blev ingen träning alls idag. Varken ben eller rygg. Jag sitter hemma och myser och hoppas att det hela ska gå över så att jag är fit for fight imorn istället.

Det fick mig att tänka på att det kanske var ganska onödigt att fundera så mycket på vad jag skulle träna idag, i alla fall nu när det inte blev av. Det kanske hade varit bättre att chillat lite och känt efter för stunden istället för oroa sig nästan hela dagen igår. Visserligen kräver ju det mesta i livet ganska mycket planering för att bli bra (en slutsats jag själv har dragit efter att ha testat att i perioder leva både helt planlöst och med mycket planering), men samtidigt hade det inte varit hela världen om jag tränat rygg istället för ben idag. Det blir ju lite same same på en vecka ändå... eller på någon dag bara. Relaxa lite! Lagom är alltid bäst. Veckoplanen är vad den är, sen hur det händer under veckan är inte så viktigt egentligen även om jag föredrar mina rutiner. Don't worry helt enkelt. Det blir bra ändå. =)

Måndagsfrukost på jobbet...

Hembakat surdegsbröd var en hit vill jag lova. Kittlade dödsskönt i kistan.


Premiärträning på nya gymmet...

Idag har jag och John varit och premiärtränat på vårt nya gym, Life Health & Fitness. Eller det kommer bli där vi tränar sen när vi har flyttat, just nu tränar vi mest på olika gym. John tränar på Sats som vi gjorde innan och jag tränar mest på mitt jobbgym. Eftersom Life hade ett erbjudande under mars månad så passade vi på att teckna upp oss redan då även om vi inte flyttar in i förrän i maj. Idag blev det som sagt det första passet på Life. Det var ett riktigt bra gym. Väldigt fräscha och fina omklädningsrum, bra vikter, sköna maskiner och det mesta verkade finnas. En sak saknade jag dock och det var "färdiga" skivstänger. På alla gym jag tränat på har det alltid funnits flera färdigviktade skivstånger, med vikter från 9-35 kg. Här fanns inte det så man var tvungen att sätta på vikterna själv varje gång... Det kommer jag absolut att sakna. Annars kommer jag nog klara mig rätt bra.

Till träningen då. Idag blev det armar och mage. Magträningen i fredags blev ju så halvdan så jag kände att jag var tvungen att köra lite mer idag. Idag gick den rätt bra så det var tur. Tre övningar som jag blev riktigt slut av varje. Härligt! Armträningen gick helt okej. På Life har de hantlar i kilo-intervaller (på mit jobbgym har de endast i 2 kgs-intervaller) så jag kunde faktiskt öka vikten lite. Det kändes som en bra ny vikt! Bicepsträningen avslutade jag med 21:an. Det tycker jag är en bra övning för att pumpa ut det sista ur biceps. Jag kör väldigt sällan så många reps i en övning annars så för mig är det väldigt ovant. Man blir inte less lika snabbt heller som man kan bli annars när man kör månag repertitioner eftersom det är ändrigar lite titt som tätt. Det blev till och med en film på sista setet! Kors i taket! Inte den bästa filmen visserligen för det var svårt att hitta någon bra vinkel att filma från. Men ändå! När vi börjar träna ihop mer sen i maj så kommer det mer bilder/filmer från träningen. Triceps gick också helt okej. Det var ett okej pass helt enkelt. Inte jättebra men inte heller dåligt. Okej?

Dagens träning:
3 x hantelcurl 13 kg
3 x skivstångscurl stång+10 kg
3 x 21:an stång+4 kg
3 x pushdowns
3 x frenchpress stång+10 kg
3 x enarmspushdowns
4 x magmaskin
4 x benlyft
3 x situps

Löpning 5,6 km

Morgonlöpning...

Imorse var det till att släpa sig runt Slottsskogen igen. Jag hoppades på bättre känsla den här gången än sist jag sprang då det kändes totalt hopplöst. Tyvärr gick det inte riktigt som jag ville och det kändes om möjligt ännu sämre än sist. Det var alltså betoning på att släpa... Jag kände mig verkligen som en betongklump som inte ville lätta det minsta från backen. Det kändes inte så mycket som att jag sprang utan mer som att jag sniglade mig fram i någon sorts ormliknande, hasande vaggande rörelse. Sen har jag ingen aning om verkligheten, men det var känslan större delen av passet i alla fall. Det blev bättre mot slutet. Det blir alltid bättre mot slutet när jag springer. Det känns som om jag har väldigt lång startsträcka innan jag kommer igång på riktigt. Jag är ändå rätt nöjd för jag sprang överallt jag skulle springa och när jag tänker efter så blev jag nog inte riktigt lika slut som jag blivit de andra gångerna.

Det är ju inte bara dålig kondition som gör att det går lite halvkasst när jag springer. Den andra anledningen är ju att jag är tung, tung, tung också och det gör stor skillnad. Jag har märkt det förut också att just vikten gör stor skillnad för käsnlan i löpningen och det går ju inte att sticka under stol med att jag är mitt tyngsta någonsin just nu. Min kille tränar ju för Göteborgsvaravet just nu och har hittat en blogg på GP som han följer, Varvetbloggen. Det handlar om en kille som ska springa Göteborgsvarvet. Han hade tydligen fått rådet att ett sätt att bli lite snabbare när man sprang längre distanser var att gå ner några kilon i vikt. Nu springer ju inte jag längre distanser och löpningen är inte min huvudträning. Det jag är ute efter är att få en mer "behaglig" löpning. Jag vill kunna känna att jag kommer in i ett flyt utan att varje steg känns som en kamp. Att det är härligt och inte bara jobbigt (men så klart också jobbigt). Just nu är det bara härligt efteråt. Men jag tränar på. Att gå ner i vikt är inget jag går in särskilt hårt för just nu. Jag får se det från den ljusa sidan, att jag är tung gör ju bara att jag får jobba ännu hårdare och då blir jag ju sjukt bra tränad... ;)

"Fjärilen" gjorde susen...

Jag vet inte vad som hände idag riktigt... Det var ju axelträning som gällde och jag började i smithmaskinen med militärpress. Det kändes väldigt konstigt och jag fick ont i halva handen. Det kändes ungefär som om det tryckte på en nerv eller nått. Jag körde på i tre halvdana set totalt utan kontakt och utan att kunna pressa ordentligt... Det var bara att ge upp. Körde hantelpress istället. Det var riktigt länge sen jag körde hantelpress så det var kul. Jag kände mig rätt svag och var det också. Har blivit betydligt svagare i stabiliserande muskler så det är inte så konstigt. Det är ju lättare att köra i smihen för där slipper man stabilisera själv. Fick i alla fall hyfsad känsla så det är jag nöjd med. Det gick i alla fall bättre med hantelpress för handen/handleden så det var tur. Jag tycker oftast axelpassen känns rätt tomma om jag inte får pressa. =) Annars blev det mycket sidolyft, både med hantlar och i CCn... Sen återgick jag till två övningar för baksidan som jag körde mycket förut. Båda liggandes på en bänk i cablecrossen. Tog finfint! Men jag kände mig inte riktigt nöjd. Den där känslan av utmattning hade inte riktigt kommit... Jag hade ju ingen lust att pressa mer så tog ut det sista genom att köra några set av fjärilen... Sen var jag utmattad i axlarna kan jag lova! =) Körde två halvdana magövningar. De tog inte riktigt bra och jag var inte särskilt motiverad. Gjorde lite ont i ryggen också... Så allt som allt kan man knappast kalla det för ett superpass, men det känns ändå okej.

Idag blev det lite bonus också. Jag körde en kvart på crosstrainern efter styrketräningen. Körde med lite intervallstuk. Normalt i 5 min, sen 5 st 1 min intervaller med 30 sekunder lugnt emellan och sist 3 min normalt igen. Det var svettigt vill jag lova! =) Nu kan jag ta helg!

Dagens träning:
3 x 6 militärpress i smith 45 kg
5 x hantelpress 16-14-14-14-12 kg
4 x 10 sidolyft med hantlar 10 kg
4 x 10 sidolyft i CC
3 x liggande baksida i CC
3 x liggande omvända kryssdrag
5 x 10 fjärilen 4 kg
3 x benlyft
3 x magmaskin

15 min crosstrainer

Härlig ryggträning...

Dagsfärsk bild...
Imorse var jag ute på en liten morgonpromenad. Jag började lite senare idag så behövde inte kliva upp särskilt tidigt. Jag och min pojkvän brukar försöka röra på oss 2 ggr i veckan, tisdagar och torsdagar, för att få in lite mer rörese. Vi har ju båda väldigt stillastittande jobb och jag har inte särskilt mycket vardagsmotion heller. Ibland blir det promenad och ibland löpning. En bra vana helt enkelt!

Idag var det dax för ryggträning på gymmet. Jag har fortfarande inte skaffat några nya gymhandskar så dragremmarna blev flitigt använda. Normalt sett har jag dem vara i latsdraget, hantelrodd och när jag kör latsdrag i CCn (endast vänstern). Idag hade jag dem på alla övningar utom ländryggsmaskinen. Tur var det för det hjälpte mig att då till ett riktigt bra pass. Jag höjde vikten i cablecross-latsdraget och det kändes helrätt. Jag försökte även att höja vikten i rodden, men då tappade jag kontakten så jag får nog ha lite mer tålamod där. För ca 1,5 år sen körde jag alltid väldigt tungt i både rodd och latsdrag. Jag kämpade och slet och hittade ingen kontakt... Då blev jag frustrerad och körde ännu tyngre utan att få några vidare resultat. Nu kör jag lättare och hittar oftast kontakten ganska bra. Det känns mycket bättre och träningen blir roligare. Förut tyckte jag att rygg var riktigt tråkigt att träna, nu hör det till favoriterna. Jag tycker mig se bättre resultat också... Hoppas det i alla fall. =) Jag försökte mig även på vanlig skivstångsrodd, men det funkade inte. Jag har haft ont i ryggen och lite av en låsning på vänster sida så jag har undvikit just rodd, men även böj och mark. Blir till att pausa de övningarna ett tag till. Dagens pass blev bra även utan skivstångsrodd. =)

Dagens träning:
4 x latsdrag 55-55-55-50 kg
4 x latsdrag i CC
4 x rodd 50-55-50-50 kg
3 x 10 hantelrodd 24 kg
3 x roddmaskin (enarm)
3 x latsmaskin
4 x ländryggsmaskin 40 kg

Promenad 55 min

Fulast på gymmet hindrar inte mig...

Idag var kameran på väg att få följa med in på gymmet... Det har ju blivit pinsamt få bilder till bloggen på senaste tiden. Inte lätt när man tränar själv hela tiden har jag insett... Det blev dock tvärstopp för kameran när jag tog mig en titt i spegeln. Jag har faktiskt aldrig varit fulare klädd när jag tränat än jag var idag. Kändes nästan som att jag hellre ville gå hem och byta om än kliva in på gymmet på den mest befolkade tiden, så illa var det... men lite fåfänga ska väl inte sätta stopp för min träning så det var bara att bita ihop. Jag brukar faktiskt inte bry mig så mycket om vad jag har på mig när jag tränar. Huvudsaken är att det är funktionellt. Idag kunde jag dock inte undgå fulheten i det hela... men men, shit happens... Träningen blev bra i alla fall, men bildlös. =)

Idag var det benens tur att tränas. Självklart började jag med min favorit just nu, benpressen. Tog lika bra som vanligt och jag pressade på som bara den. Tog flera reps extra trots att jag redan var slut. Good for me. Körde även utfallsgång. Jag orkade faktiskt lite bättre där nu än jag har gjort se senaste gångerna. Då har jag kört 20 steg i första set, 18 i andra och 16 i tredje tror jag... Idag blev det 20 i varje set. Det tar sig! Snart får jag höja vikterna. Känns futtigt att köra på 16 kg när jag brukar köra på 24... men så kan det vara. Jag är på G i vilket fall som helst. =) Idag övergav jag finnen som jag kört nu under en period och gav mig på liggande lårcurl... Tyvärr gick det inte alls bra. Jag var inte kompis med den maskinen. Den var alldeles för mjuk, som en säng ungefär, så det fanns inget som höll emot när man skulle curla... Mycket mystiskt... Tog i alla fall igen det med bravur på den sittande curlen. Mosade även rejält i bensparken. Fem set. Tungt som bara den. Jag är nöjd som bara den också. =)

Dagens träning:
4 x 10-14 benpress
3 x stående vadpress
3 x 20 utfallsgång med hantlar á 16 kg
3 x liggande lårcurl 35 kg
4 x sittande lårcurl 35 kg
5 x benspark 70 kg
3 x situps
4 x magmaskin
3 x sittande vadpress 30 kg

Gymväskan packad & I'm ready to go

Efter jobbet blir det träning. Ben coming up!


Nu är påsken slut...

Nu sitter vi i bilen på väg hem till Göteborg igen. Det har varit en riktigt härlig påsk. Några höjdpunkter:

- längdskidor på fjället
- ridning
- bowling
- promenad med vänner
- löpning
- shopping
- träffas hela familjen
- goda middagar

Påsk hos oss brukar innebära skidor och skoteråkning. Tyvärr var det väldigt lite snö i år så det blev ingen skoteråkning och bara lite skidåkning. Påskbord och sånt har jag faktiskt bara hört talas om senaste åren, men aldrig provat (vad är påskmat egentligen?). Vi har aldrig haft nån särskild mat vid påsk, mer än kanske ett ägg till frukost om man kommer ihåg. Påskägg slutade vi nog med när jag var 10 år. Fast inte har det gått nån nöd på mig för det. En hel del god mat har det blivit, precis som alltid när jag åker upp. Igår var det +300 gram älgfilé per person till middag (Jessica, jag tror nog det hade räckt till dig med:)).

På tal om mat så stannade vi precis och åt lunch på McDonalds i Mora. Nöden har ingen lag ibland. En fullsatt ganska stor restaurang. 90% barnfamiljer och av alla där inne var nog mer än hälften småbarn. Jag tycker det är ganska fascinerande att det verkar vara så vanligt att ta sina barn till snabbmatsställen. Fascinerande, lite äcklande och mest blir jag lite rädd. Iom att jag sitter och knappar på mobilen just nu orkar jag inte gå in så mycket på ämnet, men det är ju inte konstigt att barn blir så tjocka idag. Nu avskyr visserligen mina föräldrar McD men annars hade man väl fått vara glad över att McD inte öppnade i Östersund förrän jag var 14 kanske? Nu har jag iof ingen aning om hur deras vanor ser ut i övrigt men så många barn på samma gång som såg riktigt hemmastadda ut är ju knappast ett gott tecken.

 

 


Mera påsk...


En underbar påsk...


En betongklump kommer farandes...

Jajemen, löpning blev det imorse även om det var väldigt svårt att komma ur sängen just idag. Fast jag hade vi bestämt mig för att premiärspringa min nya pulsklocka så det var ju bara att pallra sig upp. Eftersom jag dessutom ska sitta i bilen i dryga 10 timmar idag (3,5 timme avklarade än så länge) så ville jag röra lite på påkarna innan dess. Så som sagt, det var bra att pallra sig upp. Tyckte jag alltså. Det tyckte nog inte min kropp. Det kändes som att jag släpade runt på betong. Kroppen var tung, benen var som stora tjocka stockar och jag tror det var med nöd och näppe jag lättade något från backen. Nog för att jag inte direkt är någon lättviktare just nu, men jag kände mig tyngre än jag förtjänade tycker jag allt. Kanske var det så att jordens dragningskraft, tyngdkraften, var extra stark imorse?

Det gick ändå hyfsat bra. Jag sprang precis de sträckor som jag planerat (går uppför två långa, sega backar) och det känns som ett under att jag tog mig runt så pass bra som jag gjorde med tanke på hur det kändes. Pulsklockan visade dessutom att jag höll mig mellan 5:15-6 min/km vilket känns rätt bra. Det kändes ju som att jag singlade mig fram. Helt klart är jag nöjd. Och känslan efteråt är ju sååå härlig!

Pulsklockan då? Jo den funkade jättebra. Nu ska jag bara lära mig alla funktioner också så blir fet nog superbra. Kan ju inte utvärdera den än, men känner mig väldigt nöjd med köpet!


Garmin Forerunner 210

Igår gick jag äntligen och hämtade ut min nya pulsklocka. Eftersom jag inte haft nått löppass planerat har den fått lega på posten och väntat ett tag. Imorn bitti ska jag inviga den dessutom. Så roligt!Lunchträning för andra dagen i rad...

Två dagar med lunchträning på rad. Det hör inte riktigt till vanligheterna, men jag gillar att träna på lunchen så varför inte. Idag mötte jag upp två kollegor som sitter i ett annat hus och fick dessutom med mig en till kollega som inte brukar lunchträna (eller träna alls). Kändes väldigt kul att jag lyckats få med mig henne... En tjej dessutom! Annars är det bara killar som brukar va intresserade av styrketräning, i alla fall på mitt jobb. Men mitt pass, det genomför jag själv i alla fall så egentligen så spelar det ingen roll hur mycket sällskap jag har... men lite extra roligt blir det ju så klart... Fast mest saknar jag att träna med min älskling John nu. Vi har ju inte gymkort på samma ställe längre, inte under den här månaden som återstår tills vi flyttar... men sen... Då ska vi träna ihop! =)

Axlar stod på schemat idag. Axlar, axlar och bara axlar. Körde samma pass som jag har gjort på sistone, men tror att jag ska byta snart. Får klura lite på det. Det tar i alla fall väldigt bra känns det som. =) Jag är verkligen helt totalslut i axlarna när jag går därifrån. Avslutar med att mata enarmspressar i en maskin. Varannan arm utan vila emellan och sänker viktern för vartannat set. Ojoj, har jag några krafter kvar sen innan så där de absolut då. Annars fick jag till ett rätt bra pass. Jag höjde vikten på sidolyften så nu är jag tillbaka på samma vikt som jag hade innan min långa vila. Det känns väldigt bra. I övrigt var det jämnt flyt. Alla övningar gick bra. Kontakten var bra. Styrkan var bra. Inget gick dåligt. Det var ett bra pass helt enkelt. Maten efteråt var också bra. Nu sitter jag och hoppas att axlarna växer därefter också. Då vore ju det hela komplett! =)

Dagens Träning:
5 x militärpress i smith 45-45-45-40-40 kg
4 x sidolyft med hantlar 10 kg
3 x skivstångspress bakom nacken 22 kg
4 x sidolyft i CC
3 x omvända kryssdrag
3 x framåtlutade sidolyft med hantlar 6 kg
6 x enarmspressar i maskin 20-20-15-15-10-10 kg

Det gäller att välja rätt låda...


Vi har rätt mycket konsulter på mitt jobb... från rätt många olika konsultföretag. Det innebär att vi överöses med påskägg fyllda med massvis med godis till påsk (och tydligen är det ännu "värre" vid jul). Bra smak har de rackarna också. Flera av äggen har innehållt några av de godisar som jag gillar bäst. Och jag har gått och plockat lite varje dag... Valt ut guldkornen ur alla påskägg. Plockat och stoppat i min ena låda... Så där lite längre in i lådan... inte längst ut så att man lätt kommer åt det, utan längre in så att man verkligen måste dra ut lådan för att få tag på dem... Där ska de ligga tills en dag då jag är väääääldigt godissugen och då ska jag äta dem. Idag var inte den dagen. Mest troligt inte imorn heller... men de är i tryggt förvar så länge... Fram tills jag är så där riktigt sugen kan jag bara öppna lådan under där jag samlar på nått annat... Frukt. Där plockar jag på mig lämpliga mängder frukt från de fruktkorgar vi får flera gånger i veckan. Här ser ni gårdagens och dagens ranson.


Som om latsen ska slitas loss...

Någon gång i höstas...
Gaaaah! Jag måste köpa nya träningsvantar! Jag blir så svettig om händerna och bara glider. Väldigt irritersamt. Jag bor dessutom precis ovanför MM Sports och har inte heller långt till gymgrossisten, men inte får jag arslet ur vagnen för det. Jag vill ju helst slippa köpa nya just nu eftersom mina befintliga inte är helt utslitna än. De har allt någon månad till kvar i dem. Jag hoppas allt att jag ska hitta min andra vante nånstans, men den verkar inte dyka upp...Istället har även mitt hänglås försvunnit lika mystiskt ur min gymväska... Var tvungen att köpa ett nytt idag. Surt, men nödvändigt så klart.

Passet gick i alla fall strålande! Att inte ha några handskar på mig påverkade mig bara i en övning så det gjorde inte så mycket. Jag hoppas att den tog där den skulle ändå även om jag inte kunde köra klart de sista repsen på de tre seten jag körde i rodden. Nu till det braiga! Jag testade en stång som jag inte brukar använda i latsdraget. Ni vet en sån där bred rak men som det är handtag i längst ute som är parallella. Det var ju superbra! Jag fick inte alls lika lätt kramp i händerna och kunde köra på riktigt bra. Fick grym kontakt och det kändes som att livet lekte! Den stången blir helt klart en favorit framöver. Mitt förra gym hade bara en sån med rörliga handtag och den gillade jag inte. Den här hade fasta och något vinklade. Mycket ergonomiskt och bra. Just latsövningarna var faktiskt dagens bästa. Jag är så glad att jag hittat till cablecrossen för latsdrag också. Jag får verkligen otroligt bra kontakt i den. Det känns ungefär som att latsen håller på slitas av. För nån som alltid haft svårt att hitta kontakten i ryggövningarna kan ni kanske tänka er attd et känns helt underbart! Roddövningarna gick bra de också. Bäst var roddmaskinen där jag jobbade mest med att hålla emot på vägen tillbaka. Tog där det skulle vill jag lova! Ett perfekt lunchpass! Sååå härligt! Sååå bra!

Dagens träning:
4 x latsdrag (breda, parallellt grepp) 50 kg
4 x latsdrag i CC
3 x rodd 50 kg
3 x hantelrodd 24 kg
3 x latsmaskin 55 kg
3 x roddmaskin 55 kg
4 x ländryggsmaskin

Promenad 55 min

Kompressionsstrumpor...

I höstas köpte jag mig ett par kompressionsstrumpor. Förhoppningen var att det skulle hjälpa mig att inte få ont i benhinnorna så fort jag promenerar eller springer regelbundet. Nu har jag i och för sig varit väldigt försiktig sen dess också men jag har i alla fall sluppit problem med benhinnorna. Mina strumpor är med mig på alla promenader och löppass. De sitter riktigt tight och är väldigt sköna. Kompressionsstrumpor ska även vara bra om man har krånglande vader eller känner att vaderna är stumma (tror jag det var). Jag rekommenderar i alla fall! :)

 

 


Värsta grymma passet...

Aaaah! Jag har verkligen kommit in i ett bra flow med benträningen just nu. Det går så bra! Det är särskilt kul att köra benpressen. Som ni kanske vet har jag ju börjat köra benpressen på ett helt annat sätt än vad jag gjort tidigare. Innan har jag kört ner till 90 graders djup och sen vänt upp igen. Nu kör jag enda ner i botten, men det tog ett tag innan jag tordes gå så djupt. Det kändes väldigt obehagligt först, men nu går det bra. Det är rätt fascinerande för jag blir väldigt olika trött på de två sätten. På mitt tidigare sätt så blev jag väldigt trött i framsida lår och även rumpan. Det sved som tusan. Nu blir jag mer segt trött och jag känner det mest i rumpan. Jag tror nog faktiskt att båda sätten är bra, men nu ska jag fokusera på det ritkigt djupa ett tag.

Benpressen gick väldigt bra. Jag kunde pressa på även om jag var trött. Sjukt bra! Får nog garanterat träningsvärk i rumpan efter det. OCH efter utfallsgången. Hujedamig! Sen fick jag väldigt bra kontakt i den sittande lårcurlen. Den övningen har jag faktiskt inte kört på länge. Jag brukar köra liggande för den tycker jag känns som en rejälare övning, men jag ska nog skippa finnen ett tag och köra både liggande och sittande curl istället. Har kört finnen ett tag nu och tycker det känns som den börjar ta sämre nu... Dax att ändra om i upplägget med andra ord. Mosade ut framsida lår bra i bensparken också. Jag körde tyngre än förut och sen avslutade jag med två dropset. Oj vad mina ben var möööööra efter det. Som bonus blev det även lite mage... men Oj så kul det är att träna ben när det går så där riktigt bra! Jag längtar redan tills nästa gång då jag också ska bli totalt slut! =)


Dagens Träning:
4 x 14-14-12-12 benpress
3 x 20-18-16 utfallssteg med hantlar á 16 kg
4 x finnen i latsdraget
3 x sittande lårcurl 40 kg
5 x benspark 70-70-70-65-65 kg (2 sista drop)
3 x stående vadpress
4 x magmaskin
4 x benlyft

Måndagsfrukost på jobbet...

Perfekt när all mat var slut hemma!


RSS 2.0