Axlar, bröst och pt-skola...

Idag har jag inte vaknat på min starkaste sida. Alla vikter kändes väääldigt tunga... mycket tyngre än vanligt. Men det var bara att kriga på. Det blev bara lite färre repetitioner, men jag gillar få reps så för min del gör det inget. Jag fick rätt bra kontakt med både axlarna och bröstet, de muskelgrupper som jag tränade idag... Kanske lite extra bra kontakt i axlarna nu när jag tänker efter. Jag fick kasta om pressövningarna för smithmaskinen var upptagen när jag kom till gymmet. Det fick helt enkelt bli hantelpressen först... men annars så kör jag samma pass idag som jag har gjort hela sommaren. Nästa vecka blir det nog nått nytt, men jag tycker att det här passet tar väldigt bra. =)
 
Till nått annat... så har vi en PT-skola på mitt gym och jag förvånas alltid över hur de håller på. Det känns lite som att aerobicsen har flyttat ut ur gruppträningssalarna och blivit på individuell nivå istället. Inget fokus på grunder och teknik utan det ska hoppas, skuttas, tjoas och allt ska gå så fort som möjligt även när de tränar på varandra... Ja, det var dagens (och alla andra ggr jag sett dem härja i gymmet) iaktaggelse, nog om det.
 
Dagens träning:
4 x hantelpress 16 kg
4 x sidolyft med hantlar 9 kg
4 x stångpress i smith 30 kg
4 x sidolyft i CC
4 x omvända kryssdrag
4 x bänkpress 40 kg
4 x flyes i CC

Proteinsmootie - heeeelt underbart gott...

Här om dagen så testade jag att göra en proteinsmoothie. Normalt sett är det inget jag brukar göra. Jag är helt enkelt för lat för att hålla på med såna avancerade saker. Jag brukar antingen satsa på riktig mat eller nått som går snabbt att äta utan några förberedelser, t.ex. keso eller kesella (utan nått till). Men jag jobbade hemifrån här om dagen när jag mådde dåligt och då fick jag för mig att prova nått nytt. Resultatet var gudomligt gott! Så gott att jag gjorde en till samma dag... och även gjorde en till frukost både imorse och igår. Jag rekommenderar helt klart!!! De här ingredienserna mixade jag ihop:
 
en hel del hallon (500 gr räckte till 3 drinkar)
1 burk ICA-kvarg lätt
40 gr proteinpulver vaniljsmak
1 msk Chiapsyl (mer info kommer sen)
vatten efter behag
 
Sen är det bara at dricka och njuuuuuuta!
Galet gott!
 

Bryter vilan med grymt benpass...

Idag blev det träning minsann! Äntligen! Planen i måndags var ju att köra ben men jag har ju inte mått bra, så därför blev det ben idag istället. Ingen mjukstart här inte. På med vikterna och bara att pressa på. Kanske fegade jag lite i böjarna eftersom jag var själv... jag vet inte. Trött blev jag i alla fall. Mina knäböj kändes säkra, djupa och fina. Kanske fuskade något med djupet på sista repetitionen på nått set, men i övrigt mycket bra. Jag är riktigt sugen på att testa 100 kg nu, bara för att se "om jag kan". Jag har ju faktiskt aldrig böjt över 90 kg och det är ju den vikten jag tränar på. Det känns dock som en väldigt bra träningsvikt just nu så för den delen finns det ingen anledning att gå tyngre... men jag tror att om jag har testat att köra lite tyngre också så kommer jag kunna pressa mig bättre även på träningsvikten. Så har jag upplevt det innan i alla fall i andra övningar. Det kanske sitter mentalt, men om jag vet att jag "kan" tyngre så känns det automatiskt lättare och jag kan ta i mer. =) Helt klart nått att testa på nästa benpass som jag har sällskap på!
 
Annars då? jo, jag blev sjukt flåsig på både knäböj, frontböj och utfallsgången. Frontböjen var riktigt jobbig idag... men mattast i musklerna kände jag mig nog av de rumänska marklyften. Mina baklår kändes som spagetti. Huvamig, men oj så bra! Lårcurl och benspark, inga nyheter där... kan de övningarna ens gå dåligt? Det känns ju som sånt som alltid går bra. Som bonus la jag till lite situps. Det kändes bra. Och hela passet kändes bra. Jag är helt klart nöjd och det var en riktigt bra start på träningen. Kick-start! =)
 
Dagens träning:
4 x 7 knäböj 90 kg
3 x 7 frontböj 60 kg
3 x 20 utfallssteg med hantlar á 15 kg
3 x 10 rumänska marklyft 60 kg
3 x sittande lårcurl 45 kg
4 x benspark 70 kg
4 x stående vadpress
4 x situps

Off to do some squats... 

Träningsbloggträff...

 
Jag var lite wild'n crazy nyss och anmälde mig till en träningsbloggträff om nån helg.
Innan har jag undvikit all form av såna träffar bäst jag kan, men nån gång ska va den första! =)
Skoj skoj! Träffen ordnas av Madde och Stina här i Göteborg.
Kommer att bli roligt!
 
 

Ändrade planer...

Som jag nämnde i inlägget nedan så hade jag storslagna planer för gårdagen. Det vankades ju träning. Har man inte tränat på ca en vecka så känns det ganska storslaget när det väl är dax. Jag var ju dessutom öppen för att köra vilket pass som helst... John tyckte dock att vi skulle köra ben så att vi kom igång ordentligt. Jag håller med där. Ben är min favorit att köra när jag har vilat ett tag... Det är tungt, man tränar en stor del av kroppen och man blir helt slut. Så ja, man kommer verkligen igång ordentligt. Dessutom har benpassen seglat upp och blivit mitt absoluta favoritpass just nu så det var väl klart att vi skulle köra ben. =)
 
Ja, ni kanske hör... Skulle... det blev inte riktigt som planerat. Jag mådde dåligt hela dagen med en väldig huvudvärk, illamående och lite yrsel. Tydligen mådde inte John heller på topp. Så ingen träning där inte. Gymmet fick vänta. Idag känner jag mig inte heller bra så vi får se ur det känns i eftermiddag, men det är väl ytterst tveksamt till om det blir nån träning. Hur som helst, det är inte hela världen. Lite vila har ingen dött av, snarare motsatsen. Vila gör gott för både själ och träningsresultaten.
 
Men... samtidigt tänker jag att det får bara inte bli som i vintras. Jag var ju tvungen att vila i vintras i ca 3 månader (!!!!!) för först hade jag en planerad viloperiod och när jag skulle sätta igång så blev jag sjuk och det gick aldrig över... 1 månad blev till 3. Fy! Jag vill verkligen INTE att det ska hända nu igen. Hemska tanke!! Så bara till att försöka kurera sig helt enkelt. =) Blir frisk och stark NU!

En vilovecka...

Jag har haft en vilovecka... Det bara blev... I vanliga fall så är min tränin väldigt planerad... Jag har mina pass och jag genomför dem som planerat... men så kom jag hem lite senare från jobbet än vanligt i tisdags och så hade jag helt plötsligt ingen lust att träna... inte heller i onsdags, eller dagen efter det. Så ingen träning har det blivit. Jag har tagit en hel vilovecka. Jag saknar träningen och det känns som år och dar sen jag var på gymmet. Det känns redan som att jag har gått från att vara "en av de som tränar" till att vara "en av de som inte tränar" (även om jag inte tycker att man ska placera in sig själv eller andra i fack). Hur som helst så har säkert den här viloveckan gjort mig gott. =)
 
Imorn ska jag gymma igen... Frågan är bara vad jag ska börja med... Nu är jag ju fräsch och utvilad i kroppen... har inte träningsvärk någonstans... så jag kan faktiskt börja med vad som helst. Normalt sätt så är det sånt jag brukar tänka på för att bestämma vilket pass det blir och oftast har jag passen upplagda efter hur bra de passar med vad jag tränat innan och vart jag således har träningsvärk den dagen. Vad det blir imorn, det får vi se imorgon. =)
 
Annars har jag hunnit med en hel del jobb, en tripp till Stockholm dör jag både hunnit träffa min syster och vara med på Emmas Niklas 30-årsfest. Inte fy skam måste jag säga. =)
Niklas in action med födelsedagspresenten...

Ca 2 veckor till diet...

 
 
Jajamen... Snart drar jag igång en diet...
Syftet är att tappa en hel del fett.
 
Om en si så där 2 veckor sätter jag igång.
Ska bli skönt att krympa lite. =)
 
 
 

Överträffade mina förväntningar...

Sidolyft för några veckor sen...
Idag överträffade jag mina förväntningar som jag hade på mig själv på gymmet. Jag fick nämligen arslet ur vagnen och fick till ett riktigt bra pass trots brist på sug, energi och vilja... men i och för sig så är det väl som alltid... När man väl kommer iväg till gymmet så går det bra och är roligt! Idag hade jag ändå inget bättre för mig så det var bara att pallra sig iväg. Trodde det skulle gå riktigt kasst. Egentligen har jag varit sugen på träning hela dagen, men jag var tvunge att sitta och vänta länge på att skaffa nytt pass efter jobbet... Då försvann träningssuget lite... Dessutom såg jag ut som en massmördare på bilden (helt bedrövlig bild, men jag var nog inte snyggare än så idag) så det känns lite som ett under om jag blir insläppt nånstans med det passet... Nåja, det ska ju testas snart i alla fall. =)
 
Träningspasset var i alla fall axlar och bröst, ett riktigt roligt pass. Jag fick riktigt bra kontakt och rejäl pump... så det blev bara tre set på hantelpressen och sidolyften i cablecrossen. Det kändes som att det räckte gott och väl. Mycket pump gör det lite svårt att träna tycker jag... Riktigt bra axelträning i alla fall! Äve bröstträningen gick bra... Naturligtvis så blev ju den vanliga bänkpressen upptagen när jag tänkte köra där så det fick bli den sneda igen... gick bra det också, men jag föredrar ju som sagt den plana. Kunde öka vikten i flyesen så jag fick en riktigt bra avslutning. Jag känner mig riktigt nöjd med passet. Dessutom tittade min axelådra fram ovanlig mycket idag. Sånt gillas! Jag tycker det är supercoolt med poppande blodådror! =) Vill ha mera... men snart så... =)
 
Dagens träning:
4 x stångpress i smith 40 kg
4 x sidolyft med hantlar 10 kg
3 x hantelpress 15 kg
3 x sidolyft i CC
4 x omvända kryssdrag
4 x sned bänkpress 40 kg
4 x flyes i CC

Träning i all ära...

 
men en viktig del av ekvationen heter vila...
Vila har jag gjort i helgen, med råge.
Inte rört en fena!
Och ätit gott!
 
Gissa om jag är laddad inför träning imorn! =)
Axlar och bröst coming up...
 
 

Benpass med kollegan...

Träningen med kollegan fick bli idag istället... Jag åker bort över helgen och låtsas att jag fortfarande har semester... Först ville hon inte och vi bokade om tills på måndag... men när jag sa att då fick det bli nått annat än ben som vi tränade för jag skulle kör ben idag oavsett, ja då ändrade hon sig och ville köra... Bäst att ta det värsta först vad hennes tanke... ochvärsta blev det nog... Värsta hon gjort nånsin var kommentaren efteråt. Mission accomplished tänkte jag. =)
 
Vi körde samma pass som jag har kört nu på sista tiden. Några färre set på vissa övningar, men ändå riktigt hårt. Det passet är sjukt jobbigt och hon gjorde det riktigt bra. Alla böjar var till fail och det blev äve dropset i lårcurl, benspark och vadpress. Riktigt bra teknik hade hon också. Lite avis där är jag allt att det kommer så naturligt för vissa medan andra (som jag själv) får slita för det... ja, i alla fall för knäböjen. =) Den har verkligen varit problematisk för mig men nu äntligen har det släppt!
 
Till min träning då... Jag var lite orolig för hur det skulle gå eftersom jag gjorde illa ryggen i onsdags... Ryggen är ju en ganska viktig del även när man kör ben... Jag hade en liten reservplan in mind om det inte hade gått vägen... men som tur var så gick det riktigt bra. Knäböjen var inga problem. Där kände jag mig riktigt säker och hade bra känsla... Frontböjen däremot var svårare. Där blev jag vääääldigt trött i vänster sida av ländryggen, alltså den jag inte hade gjort illa... iom att jag har lite ont i höger så fick väl vänster ta hela jobbet istället... Så det blev bara tre set där, men tre bra set. Hela passet gick bra... riktigt bra... Känner mig väldigt trött i benen nu, särskilt rumpan. Jag är nöjd...
 
Dessutom testade vi även ett för mig nytt gym, Sportlife Domkyrkan. Det vr betydligt mindre än jag trodde. Inte alls stor gymdel och ganska trång, ganska gamla maskiner (rätt få också), och sunkiga omklädningsrum. Träningen gick dock bra och det är ju huvudsaken =)
 
Dagens träning:
4 x knäböj 80-90-90-90 kg
3 x frontböj 60 kg
3 x utfallsgång med hantlar á 15 kg
3 x rumänska marklyft 60 kg
3 x liggande lårcurl
4 x benspark 77 kg
4 x stående vadpress

Det här med vardagsmotion...

 
Det lämnar jag åt er andra...
Själv kör jag motorcykel till jobbet hela hösten.
(jag brukar iof åka spårvagn annars, men
den får vänta så länge som möjligt)
Sååå härligt!
 
 

Find your greatness...

 
 På tal om att träning är för alla som jag skrev i förra inlägget... För nån dag sen så såg jag den här artikeln på aftonbladet. Tydligen är det många som tycker att Nike mobbar den "stackars" 12-åriga killen som springer upp för en backe samtidigt som man talar om Greatness. Själv tycker jag att det är en underbar reklam! Att alla ska "Find your greatness"! Alla är bra, alla kan träna (om det nu är där man vill hitta greatness) och alla kan vara great! Riktigt bra jobbat Nike!
 
Titta själv och se vad du tycker!
 
 

Lunchträning i glatt sällskap...

Idag blev det lunchträning för min del... och även för 2 kollegor och min chef. Jag och ena kollegan hade sagt redan igår att vi eventuellt skulle lunchträna... OM vi orkade ta med oss träningskläderna... Den andra kollegan tyckte att hon hade lovat att hon skulle träna och därför känt sig tvungen eftersom hon hade sagt det (och ville bevisa sig lite eftersom hon inte brukar träna). Chefen hade tydligen också tänkt träna... Så fyra glada själar var ju på gymmet idag, bland alla andra antagligen också glada själar. Alla gjorde olika saker på sina olika nivåer och efter egna intressen och alla var nöjda efteråt. Superbra! Träning är ju för alla och det finns inte några gränser eller måsten.
 
Jag körde armar och mage och jag tycker faktiskt att det gick hyfsat bra. Fick väldigt bra kontakt i biceps nrär jag körde skivstångscurlen... Sen ville bicepsen gråta när jag pumpade ur med 21:an (7 st halva curls på nedre delen följt av 7 halva curls på övre delen, följt av 7 hela curls utan vila = 1 set) men det var bara att köra på. För triceps så mesade jag nog på lite med frenchpressen. 26 kg kändes för lätt, men jag försökte göra den tyngre istälet för att hämta en ny stång. Funkade bra det också. Mest glad är jag ändå över magträningen. Både situpsen och benlyften tog galet bra! Härligt värre. Jag har alltid svårt att få till riktigt bra magträning, men idag tog det där det skulle minsann! =)
 
Dagens träning:
4 x dips
4 x hantelcurl 14 kg
4 x skivstångscurl 26 kg
4 x 21:an 14 kg
4 x frenchpress 26 kg
4 x pushdowns
4 x situps med fastsatta ben
4 x benlyft
2 x magmaskin

Allt klaffade inte idag...

Idag kände jag mig riktigt peppad på träningen... Rygg... Det är ju skoj! Idag gick det dock både bra och dåligt. Vi börjar med det dåliga... Tyvärr var inte förutsättningarna riktigt de rätta... Mitt gym är inte jättestort. Det finns bara en stång och ställning som är tillägnad diverse fria övningar, så som knäböj, marklyft, stångrodd m.m. Tyvärr var den upptagen idag... Killen hade 10 set kvar så det var ju inte så mycket att vänta på... Istället tog vi en av bänkpressstängerna och ställde oss mitt på golvet för att köra marklyft... Mitt på golvet var kanske att överdriva... Intryckt mellan maskiner och precis där folk ville gå kanske var mer rättvisande. Inte direkt det optimala stället att köra varken marklyft eller skivstångsrodd vill jag lova. Till på köpet så gjorde jag illa mig lite i höger sida av ländryggen när vi lassade på vikter. Himla dumt och jag hade sen ont hela passet. Särskilt bra gick det inte heller. Jag var svag i marklyft, antagligen för att jag hade lite ont redan (även om det inte var så farligt när jag körde) och att det var svårt att va helt koncentrerad på det jag höll på med när vi stod så olämpligt... Och för att jag antagligen hade en kass dag träningsmässigt.. Sånt händer ju faktiskt... Ja, så varken marklyftet eller rodden kändes bra. Rodden mest för att jag kände av smärtan i ryggen när jag skulle hålla positionen. Till nästa övning då... Chinsen kände jag mig svag i. Punkt. Inte mer med det.
 
Sen kommer de bättre delarna i passet... Hantelrodden gick rätt bra. Jag var stark. Ingen vidare kontakt men jag tycker att jag körde bra och får sällan kontakt i den övningen så ingen fara med det... På latsdragen kunde jag lägga på 5 kg extra och det kändes riktigt bra. Riktigt, riktigt bra! På pullovers så fick jag väldigt bra kontakt och blev trött precis där jag skulle... Mycket bra för jag tycker den kan vara lite svår annars... Så det fanns helt klart en del ljusglimtar i passet också... men jag känner mig inte riktigt nöjd med det... Nästa vecka så SKA det gå bättre!
 
Dagens träning:
4 x marklyft 90 kg
4 x skivstångrodd 60 kg
4 x chins med gummiband
4 x hantelrodd 30 kg
4 x smala latsdrag 55 kg
3 x pullovers

Träningsdejt på lördag...

Jag har bokat upp en träningsdejt med en kollega på lördag...
Kl 12 sa hon. Kl 10 sa jag... 10 blir det!
Dessutom blir det ben som vi ska träna, min favorit just nu!
Jag har börjat peppra henne med motivationsbilder.
Idag var det denna... =)
 

Axlar och Bröst

Dagens träning gick riktigt bra... som vanligt nu på sistone... Träningen har gått riktigt bra under en ganska lång period nu och det är väldigt kul. Särskilt axel- och bröstträningen, så även idag. Jag ökade till och med vikten på hantelpressen, ofrivilligt i och för sig i och med att mina 15 kgshantlar var upptagna... 16 kg fick det bli och jag trodde inte att ag skulle orka mycket eftersom jag redan var väldigt trött i axlarna... Jag förberedde John på att jag säker skulle behöva hjälp väääldigt snart... men hantlarna flög upp av egen kraft ganska många repetitioner första setet... sen minskade antalet reps visserligen från set till set, men det är som vanligt. =) Totalt slut blev jag i alla fall! När det tillslut var dax för lilte bröstträning så var den vanliga bänkpressen upptagen så det var bara till att hoppa på den sneda istället. Jag är betydligt svagare i den sneda bänkpressen så det är nog bra att jag tränar det emellanåt också även om jag trivs bättre i den vanliga plana. Den kändes dock rätt bra... Ett riktigt bra pass blev det. Det kändes bra, musklerna blev väldigt trötta och jag kände mig hyfsat stark.
 
Dagens träning:
4 x stångpress i smithe 40 kg
4 x sidolyft med hantlar 9 kg
4 x hantelpress 16-16-16-14 kg
4 x sidolyft i CC
4 x omvända kryssdrag
4 x sned bänkpress 40 kg
4 x flyes i CC

Sommarens sista semesterdag...

 
Jag är fortfarande grymt nöjd med morgonens pass!
Resten av dagen har spenderats med John, Emma och Niklas med att sola, bada, se Sverige ta
OS-silver i handbollen och bara hänga. Mycket bra sätt att spendera sin sista
semesterdag om jag får säga det själv.
För mig blev det sommarens första och antagligen sista dopp.
Jag är en riktig badkruka. =)
 
Imorn börjar allvaret igen. Back to work.
 
 

Ökning i knäböjen...

Idag ska det vara en underbart fin dag här i Göteborg... och även min sista semesterdag... så det måste ju utnyttjas maximalt. Bara till att kliva upp i tid. När gymmet öppnade så var jag där för att mosa mina ben. =) Även John var med... Tanken var att han endast skulle komma med för att passa mig när jag körde knä- och frontböj eftersom han var ute och partade igår... men han hoppade på passet istället och körde riktigt hårt. Skulle jag nog aldrig ha pallat efter en partykväll... haha...
 
Samma upplägg som sist. Träningsvärken släppte igår från förra passet. =) Det har verkligen gått framåt med knäböjen (och frontböjen också) för mig sen jag började köra det i juli. Idag kändes 80 kg ganska lätt och jag körde 12 reps på första setet utan att få några problem med att komma upp. Ja, då fanns det inget annat att göra än att lassa på med lite mer vikt. 90 kg har jag aldrig kört förut, men det gick ju galant. 8-7-7 reps blev det på de seten. Djupa och fina, kanske endast marginellt "grundare" än när jag körde på 80 kg, men det var ju första gången. Kändes riktigt bra och äve det rätt så säkert. Sååå härligt! Jag känner verkigen att jag fått in en bra teknik nu som gör att det inte är några problem med knäböjen längre. Så har jag aldrig känt förut! Frontböjen går även de bättre och bättre. Ökar med en repetition för varje pass. Minns första passet när jag la in frontböj för nån vecka sen... då kändes de där 60 kilona som hur tunga som helst. Nu känns de väldigt hanterbara. Som sagt, det går framåt. Jag är ingen stjärna på böjar än, men det tar sig verkligen och jag kämpar på allt jag kan och det är riktigt roligt. Ben har seglat upp och blivit det pass som jag tycker är roligast just nu. Passet gick grymt bra. Endast vid marklyften som jag kände mig trött och matt... annars var det bara att mosa på. Benen skakade på slutet, ett mycket gott tecken. =)
 
Dagens träning:
4 x knäböj 80-90-90-90 kg
4 x 8 frontböj 60 kg
3 x 10 bulgariska splitböj med kettlebells á16kg
4 x 10 rumänska marklyft 60 kg
4 x 7 sittande lårcurl 45 kg
4 x 7 benspark 70 kg
4 x 9 stående vadpress

SM i Athletic Fitness idag

Hinderbanan hade jag velat se
Idag går SM i Atletic Fitness av stapeln i Karlstad (även SM-kval i BF och BB). 
Jag hade planerat att vara där och titta, men har valt att stanna hemma iställe. 
Hoppas alla ni som ska dit får en grym dag!
Och så klart, lycka till alla tävlamde!
 
 (tydligen så körs inte SM med hinderbana längre utan med rodd istället för att stämma överrens med de internationella regler som finns)

Äntligen riktiga dips...

Idag var jag riktigt sugen på att köra dips. Jag har inte kört riktiga dips på evigheter. Det finns ingen vettig dipsställning på mitt gym tyvärr... endast en där man måste hålla händerna jättebrett isär och då kommer man ju i en väldigt konstig ställning så det har helt enkelt inte blivit av. Men här fanns det så då var det ju bara till att köra. Klart ovant men det kändes riktigt bra! Sen flöt övningarna på rätt bra. Jag kände mig hyfsat stark och det gick väl rätt bra med det mesta. Klart bäst var frenchpressen. Den tog som bara den! Det var väl inget superpass, men absolut inte dåligt på nått sätt... Ett litet extra plus i kanten var att magövningarna tog så bra. Riktigt svidande och jag blev väldigt trött i magen. I like it! Det händer rätt sällan... Sen fick nya skorna hänga med också... Invigning direkt... det händer rätt sällan det också. =) men bra var de. Nu väntar en hel kalkon på att ätas upp at mig (bland annat) så jag ska fylla på energilagren. =)
 
Dagens träning:
4 x dips
4 x hantelcurl 15 kg
4 x skivstångscurl 25 kg
4 x scottcurl
4 x frenchpress 30 kg
4 x pushdowns
4 x situps på lutande bänk
4 x benlyft
3 x magmaskin

Lite träningsshopping har ju ingen dött av...

Imorse var det molnigt och ganska trist väder... så vad passar då bättre än att åka och shoppa lite träningsgrejer? Jag hade inget som jag "behövde" och inget som jag egentligen ville ha, men lyckades komma hem med rätt många grejer ändå... Först var det de där tightsen som jag hittade på rea-avdelningen som var så färgglada och roliga, dessutom bra stadga, satt snyggt och garanterat inte genomskinliga när man böjer sig... Perfekt... Sen var det ju de där snygga adidas-tightsen om jag sneglat på i ca ett halvår som jag nu lyckades hitta en storlek som passade mig... Sen var det en så där Kari traa-underställströja som jag sneglat på varje gång jag varit i butiken som också råkade slinka ner... John skulle köpa träningsskor att ha i gymmet och på crossfiten... Jag skulle det inte... Men ooops... det blev visst ett par nya skor också... Vi köpte exakt samma sort. =) Lätta, snygga och hur sköna som helst, och om jag behöver så kan jag springa i dem också... Perfekt! Nu ska vi bara se hur lång tid det tar innan jag faktiskt använder nått av grejerna också... Jag är en sån där som kan ha nya grejer liggandes jättelänge (månader, år) innan det används (eller skickas till insamling). Midsommarskorna är fortfarande inte invigda. De är ju så vita och fina och när jag har springit har det varit lerigt, not a good combo. Men snart så... =) Gymmar gör jag ju ändå betydligt oftare än springer så de här skorn blir nog mer använda. Kanske redan idag... ;)

Råkade visst bli ett nytt PB idag...

Nånstans under dagen försvann mitt träningssug, men nånstans under vägen på bilresan till gymmet (ca en halvtimmes bilfärd) så kom den igen. Kanske var det min PWO som gjorde susen... Hur som helst så kände jag mig stark idag! Flera övningar kände jag mig stark i och det blev till och med ett PB i marklyft, helt oplanerat... =) Jag hade tänkt köra mina maklyft på 80 kg och nöta tekniken, men det kändes väldigt lätt och jag blev sugen på att haka på John när han fortsatte upp i vikterna. Jag skulle baaaara testa en gång... och vips så flöf stången upp fyra gånger när jag tidigare bara kört 1 rep på 100 kg. Sjukt nöjd. Sen fortsatte jag på den vikten två gånger till med 3 reps per set innan jag sänkte igen. Nöjd, nöjd, nöjd! Och dessutom med samma teknik som på 80 så jag gick inte back där heller. Hade lätt kunna fortsätta uppåt i vikterna, men jag ska ju ändå lära mig bana in rätt lyftväg och teknik nu så det kändes dumt att lyfta tyngre. Två set på 80 kg, tre set på 100 kg och sen ett på 80 igen. Sen var jag nöjd med marklyften. =)
 
John hade tagit med ett av gummibanden idag så jag körde chins och fick till det riktigt bra. Mycket strikt! Sist när jag testade kändes det inte som jag fick till det alls med gummibandet (hjälper till att ta bort vikt så att det blir lite lättare) men nu när jag fått till det blir det definitivt mer chins framöver. Annars så var nog favoriten idag skivstångsrodden. Jag la på 10 kg mer än sist uta natt det kändes tyngre alls. Som sagt, jag var stark idag. =) Fast egentligen är det mest korsryggen som brukar säga stopp för tyngre roddar, men den var också med på banan. =) Ett bra pass! Ett tungt pass! Jag är nöjd!
 
Dagens träning:
6 x marklyft 80-100 kg
4 x skivstångsrodd 60 kg
5 x chins med gummiband
4 x smala latsdrag 52 kg
4 x hantelrodd 30 kg

Break the stereotype...

 
I LOVE IT!
 
 

En rejäl portion glass på vilodagen...

I Fjällbacka vet de hur man lägger på glass... ;)
Vilodag idag. Kör fortfarande efter principen träna 2 dagar, vila 1 dag nu under semestern. Jag tycker det har fungerat jättebra. Man är pigg och fräsch till varje pass, hinner börja längta efter träningen mellan passen och har mycket tid till annat. Kanske nått att köra även när jobbet drar igång nästa vecka? Det här med att ha tid till annat... Idag har det innebärt att ligga ute och sola i det fina vädret, se på OS (vilket jag iof gör varje dag), äta sommarens tredje glass (jag är inte en av de som blir glassugen på sommaren. Är det varmt blir man ju törstig?!?! Glass passar mig bättre hemma i TV-soffan), slappa, läsa, mysa, m.m. Nu längtar jag redan efter imorgons träningspass. Då blir det Rygg på Westcoast Fitness i Tanum, mitt sommargym. Men först väntar godmiddag, film, bastu och mera mys. Det gäller ju att ha det så härligt som möjligt nu sista semesterveckan.. =)
 
Sen så såg jag även att min gamla klasskompis Helene har skrivit ihop en berättelse (igen) om vad som fick henne att börja satsa på Bodybuilding. Tydligen hade jag en liten liten liten del i det hela vilket känns jättekul. Här är hennes inlägg. Kolla gärna in hennes blogg också (länk i listan till höger). Helene satsar på att ställa upp i Bodybuilding på Luciapokalen 2013 och är inte rädd för att säga vad hon tycker. Det gillas! =) Med Helene innebär det också att vi nu är i alla fall tre (som jag vet om) som är aktiva eller på G inom fitnesstävlandet. Mycket roligt!!

Samma tid, samma plats...

Samma tid, samma plats... Ja, för träningen idag då... Samma tid och samma plats som igår... och även idag med strålande resultat fastän det var helt andra övningar och muskelgrupper som tränades. Tur var väl det för träningsvärken sen igår är inte nådig. Ont, ont, ont! I like it! =)
 
Axlar och bröst var det som stod på schemat idag. Jag körde exakt samma pass som jag har gjort på sista tiden av den enkla anledningen att jag tycker att det fungerar väldigt bra! I början av september hoppar jag på nya upplägg så fram tills dess så kör jag på mina nuvarande så länge de känns bra. =) Idag var jag i alla fall märkbart svagare än förra veckan när jag körde samma pass. Det märktes tydligt i pressövningarna där mina krafter tog slut flera repetitioner tidigare än på förra passet. Gick det repetitiner i första set sist så blev det 7 idag... Gick det 7 repetitioner sist så blev det 4-5 idag. 5 repetitioner sist blev till 3 idag. Galet! Men känslan var grym så jag är nöjd ändå. Jag blev otroligt trött, särskilt i axlarna! Den riktiga mördarövningen där var helt klart hantelpressen. Den tog slut på alla krafter nått otroligt och jag var till och med tvungen att lätta på vikten i sista setet. Jag är väldigt nöjd med passet. Jg försökte pressa på så gott det gick även när krafterna tog slut. Nu är det bara till att äta och vila och hoppas att de små musklerna vill växa till sig. =)
 
Dagens träning:
4 x stångpress i smith 40 kg
4 x hantellyft åt sidan 9 kg
4 x hantelpress 15-15-15-13 kg
4 x sidolyft i CC
4 x omvända kryssdrag
4 x bänkpress 40 kg
4 x flyes i CC

Bryter vilan med grymt bra benpass...

Fem vilodagar har det blivit. Efter fem vilodagar så är man rätt sugen på träning kan jag lova. Det allra bästa efter lite längre vila är att träna ben tycker jag. Då tar man verkligen ut sig och får en rejäl träningsomgång så att man kommer igång ordentligt. Sååå.... så klart blev det ben idag. Vad annars? =)
 
Både jag och John gillade det benpasset vi körde sist riktigt mycket. Det var sjukt jobbigt och tog bra så det blev samma upplägg idag också. Jag känner mig säkrare och säkrare i knäböjen och det känns riktigt bra. Jag kan gå djupt utan problem och tar mig upp galant även när det går riktigt trögt. Idag hamnade jag rätt hög på repetitionerna, kanske dax att höja vikten lite snart? Även frontböjen gick riktigt bra. Där är jag svagare, helt klart... men det kanske är vanlgt? Sämsta idag var splitböjen... jag tycker inte alls att jag fick in samma flyt som jag fått innan, men de tog ju bra ändå... men nästa gång ska det banne mig gå bättre! Efter de två övningarna insåg jag att jag glömt dragremmarna i skåpet och var tvugnen att gå ner (4 våningar) och hämta dem inför marklyften... Iiiiinte helt stadiga ben kan jag lova... det tog sitt lilla tag att gå ner och upp. =) Resten av övningarna flöt på riktigt bra, precis som väntat. Jag kände mig rätt stark, men med lång vila och ordentligt med mat så vore det väl konstig annars. Ett riktigt bra pass och det var alldeles lagomt med folk på gymmet vid lunchtid idag... Synd att man inte kan vara ledig jämt... Endast en vecka kvar av semestern nu...
 
Dagens träning:
4 x 10 knäböj 80 kg
4 x 6-6 frontböj 60 kg
3 x 10 bulgariska splitböj med kettlebells á 16 kg
4 x rumänska marklyft 60 kg (video)
4 x 7 sittande lårcurl 45 kg
5 x 7 benspark 70 kg
4 x 8 stående vadpress

Imorgon blir det träning... Längtar!

 
 
 

Tar några dagars vila...

 
Träningen har verkligen gått bra nu under semestern, egentligen rätt länge...
Men nu får den stå tillbaka i några dagar. Det blir vila tills på måndag.
Eventuellt får jag in nått pass, men det är inget jag räknar med.
Istället så kommer mina föräldrar hit i eftermiddag så det blir familjemys för hela slanten.
Jag hoppas vädret blir lika fint som för nån vecka sen då vi låg ute och solade på en ö. =)
Vi börjar med några dagar i sommarstugan och sen hem till Göteborg.
Nice, mycket nice!
 
 

RSS 2.0