Från 2012 till 2013...

Idag är det 2012 års sista dag och imorgon börjar vi med ett helt nytt år, 2013. Det kryllar av årskrönikor på bloggarna. Någon sån får ni inte här i alla fall. Jag ska dock göra några korta konstateranden (även om det kändes som att det blev lite årskrönike-aktigt ändå).
 
Under 2012 har jag:
 • varit väldigt mycket mer sjuk än tidigare. Flera månader i början av året och sen flertalet kortare sjukor.
 • tränat mycket mindre än förut, beroende på punkt 1.
 • börjat köra knäböj. Trodde inte att jag kunde pga min kassa rygg, men det funkar och nu älskar jag dem!
 • börjat köra marklyft. Är inte helt hemma där än, men jag försöker.
 • satt en himla massa nya PBn. Blivit starkare helt enkelt.
 • kommit tllbaka till ett ganska avslappnat synsätt på det hela.
Jag gillar inte riktigt det här med nyårslöften och jag ska inte avge några i år. När jag avgett såna innan så brukar det gå så där med att följa dem. Däremot kan jag ju säga några saker som jag vet och tror kommer att ske. =)
 
Under 2013 kommer/ska jag:
 • prövas rätt rejält då jag kommer att vra borta 50 % årets första 3 månader utan riktigt bra tillgång till gym och träning. Helt klart en prövning att få det att funka bra.
 • bli ännu starkare
 • få lite mer muskler
 • försöka hålla mig frisk
 • ha roligt!
GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!!!

Kolhydrater i samband med träning...

... eller egentligen vad man ska äta i samband med träning över huvudtaget... Det är ju ett ämne som känns ganska omdiskuterat. Enligt vissa ska fokuset ligga på vad du äter INNAN träningen, enligt andra är det absolut viktigast vad man äter EFTER träning... och sen är det ju även frågan om man ska få i sig någonting UNDER träningspasset också? Det är en djungel helt enkelt! Vad som är rätt eller fel kan jag inte säga. Om man ser sig omkring så verkar det mesta funka bra för folk. Vad jag däremot kan säga är hur JAG brukar tänka. Det behöver inte innebära att det är rätt, men det fungerar bra för mig.
 
Jag gillar att komma till gymmet och känna mig full av energi och att ha något att "trycka ifrån" med. För att det ska funka så måste man faktiskt vara hyfsat noggrann med vad man äter innan. Jag äter alltid ett något större mellanmål ganska nära inpå träningen, ca 1 h-40 min innan. De innehåller ALLTID både protein och kolhydrater (mellansnabba). Sen närmre passet kommer PWO (oftast) och aminosyror.
 
Efter passet känner jag att jag behöver påfyllning snabbt. Jag har alltid med mig en shaker med antingen proteinpulver eller amonisyror till gymmet som jag tar direkt efter. Sen direkt när jag kommer hem så äter jag något som innehåller ganska snabba kolhydrater för att snabbt få in energi i musklerna igen. Efter det vill jag ha mat så fort som möjligt. =) Förut så blandade jag oftast kolhydratspulver i min efter-tränings-drink, men nu för tiden så tycker jag bättre om att äta kolhydraterna. Kan hända att jag byter tillbaka någon gång för jag trivdes med det också, men just nu känns det här bra. =)
 
Under passet tar jag sällan någonting. Mina pass är oftast inte så långa, max 1 h men oftast kortare, och då känner jag inte att jag behöver nått. Så nej, inget intag av något under passet för min del.
 
Såååå... så gör jag. Jag tycker det fungerar bra för mig. Jag känner att jag har energi och kraft att ta i på gymmet. Nu under julen så äter man ju mycket gott. Det går ju absolut att utnyttja till fördelar i gymmet. Jag har till exempel kört med mammas goda lussekatter (love it!!!) som hjälpsamma kolhydrater innan träningspassen för energi och efter passen för påfyllnad nu under julledighetern. Funkade finfint och kittlade dödsskönt i kistan. =) Alla sätt är bra... ;)

Pooop!

 
Förkylningen är ett faktum.
Ont i huvudet, kroppen, och halsen...
... och riktigt dålig timing!
 
 

Längdskidåkning...

 
... är nog det jobbigaste jag vet!
Hela kroppen är aktiv och det kräver verkligen sin kondition.
Det härligaste är att susa i full fart nerför backarna,
och det jobbigaste att "springa" uppför.
 
Idag blev det 5 km.
Lagomt!
 
 

Bröst och triceps...

Ja, Jessica låg inte på latsidan imorse så redan halv 10 så var det dags för träning på gymmet. Bröst och triceps stod på mitt schema, och både hon och John hakade på. Roligt!!!
 
Jag tror bestämt att viktplattorna är lite tyngre på by-gymmet för oj vad tungt det är i bänkpressen... eller så har jag blivit ganska mycket svagare nu. Hur som helst, det är inte vikterna som är det viktiga (oj så fyndigt!)... och just bänkpressen kändes riktigt bra. Jag känner mig rätt stabil i den. Det är bara att pressa på tills det tar stopp. Det blev ett riktigt bra bröstpass... men det allra bästa var ändå dipsen. Vi körde mellan två bänkar med en viktplatta i knät. Jag tror faktikt inte att jag har kört så innan men det var ju grymt! Det tog riktigt bra för mig och det var inga problem att gå djupt heller. Sen var triceps rejält trött vill jag lova... så jag krigade på med pushdowns, men sista övningen fick bli rätt lätt... endast stången. Det blev ett riktigt bra pass. Jag känner mig riktigt nöjd. Jag tror även de andra tyckte att det gick bra. =) Jessica kämpade då som ett djur och John körde väldigt bra han också.
 
Dagens träning:
4 x bänkpress 65-60-60-50 kg
3 x hantelpress
3 x hantelflyes
4 x dips mellan bänkar med vikt 10 kg
3 x pushdowns
3 x liggande press från pannan
5 km längdskidor

Imorn blir det träning med den här tjejen...

 

Det var i alla fall skönt efteråt...

Det verkar va nått som är bestämt den här julen att kl 10 är det träning. När jag vaknade lite senare idag så var alla redan ute på sina respektive pass och "tåget" till gymmet hade gått. Men det var ju bara att pallra sig dit ändå. Jag fick till ett riktigt bra ryggpass så det var roligt.
 
För de första så fick jag väldigt (ovanligt till och med) bra kontakt i musklerna när jag körde båda mina roddövningar. Skivstångsrodden tog särskilt bra. Det är så härligt när det riktigt bränner i musklerna! När jag körde hantelrodd så körde jag faktiskt med båda hantlarna samtidigt... precis som skivstångsrodd, fast med hantlar. Det är en variant som brukar ta bra på mig. Jag är inte lika stark som om jag kör med en hantel, men jag får lättare kontakt. Annars så kändes de två latsövningarna bra också. Jag försökte även mig på att köra lite chins först, men ställningen var så ostadig och stången var halkig och gled runt så det var ingen större hit. Jag körde nämligen  i bänkpressställningen som var upphöjd på max. Men men, så kan det gå. Jag är i alla fall nöjd med passet! Riktigt bra!
 
Om träningen gick bra så gick eftermiddagspromenaden sämre. Vi började med strålande sol och blå himmel, men halvvägs så började det vräka ner snö så det kändes som om ansiktet höll på mulas igen... på det en alldeles för vild hund också... Det där var väl en av aktiviteterna där man kan säga att det kändes ju i alla fall skönt efteråt... för under tiden var det ingen större hit.
 
Dagens träning:
5 x skivstångsrodd 60 kg
4 x latsdrag
4 x hantelrodd
4 x latsmaskin
4 x marklyft 80 kg
4 x skivstångscurl
Promenad

Juldagsträning...

Vi hade en väldigt härlig julafton igår. Familj, mys och trevligt. God mat och fina julklappar. Idag var det till att upp och hoppa för det var dax för träning med Jessica som hade en buss att passa.
 
BEEEEN!!! Det bästa! Vi började med vanliga knäböj. Jag håller fast vid att viktplattorna på by-gymmet måste vara lite tyngre än vanligt för guuuuud vad tungt det var när jag lassade på mina vanliga 100 kg. Jag tordes inte köra tillräckligt djupt på den vikten så vi sänkte lite istället. Knäböjen tog riktigt bra, men det var ovantatt köra utan en spegel framför näsan. Sen inveg vi Jessica i min nya favorit paus-böjen... alltså när man sätter sig på huk och väntar några sekunder innan man går upp igen. Tror hon tyckte att den var lika bra som jag gör. =) Det blev ett tungt pass... Bara fyra övningar, men det räckte gott och väl. Nu på eftermiddagen har jag och mamma varit ute och ridit med hästarna också och nu är det dax att fortsätta med julmyset. =)
 
Dagens träning:
4 x knäböj 100-90-90-90 kg
3 x "paus-böj" 60 kg
3 x utafallsgång med hantlar
3 x rumänska marklyft

Testar nya julklappen....

 
PWOn Jacked XX Crush the Weights
Benpass coming up!
 
 

God Jul allihopa...

 
Här började julen med 5 km längdskidor för mig, John och mamma.
Nu fortsätter vi med julfirandet hela dagen lång.
 
God Jul allihopa!
 
 
 

Många träningskompisar på plats...

Igår var det träning med syrran... och idag var det träning med brorsan. På juldagen väntar ett pass med min kompis. Förhoppningsvis så piggnar John till snart också så han kan vara med också. Här finns det många träningskompisar!
 
För min del blev det axlar och mage. För brorsans del blev det väääldigt många militärpressar och bänkpressar. Som sagt så är det svårt att veta rktigt hur tunga hantlarna är på gymmet... Jag vet på ett ungefär men inte riktigt. Idag blev det lite lättare vikter än jag vanligtvis har, men omväxling är ju bra och det kändes riktigt bra i alla fall. Jag fick riktigt bra kontakt och känsla. Provade även på militärpressar idag. Normalt sett så kör jag inte den övningen för jag får så ont i nacken när jag inte har nått stöd för den. Då brukar vanliga pressar (där man integår ner hela vägen till bröstet) funka rätt bra i smithmaskinen när jag sitter på en bänk. Idag funkade det däremot ganska bra. Hyfsat lätta vikter och lite fler repetitioner. Tummen upp! Avslutade med mage. I måndags så körde jag ju 5 set med hjulet. Sen dess har jag haft helt sinnessjuk träningsvärk i magen och den gick över först idag. På't igen! Mera hjulet och även en övning till. Bra start på dagen (vi var på plats kl 10).
 
Dagens träning.
5 x hantelpress
4 x sidolyft med hantlar
3 x sidolyft i cable
3 x militärpress
5 x framåtlutade hantellyft
4 x hjulet
4 x fällkniven

Aktiv start på julen...

Efter 11 timmar i bilen så var vi äntligen framme igår. Vi åkte från ett snöfritt Göteborg till ett kallt och snöigt Jämtland. Julstämningen är på topp! Jag har varit ute och promenerat i all snö idag med den ena vovven och det var riktigt härligt. Skön temperatur och riktigt fint!
 
Har även hunnit med en sväng på gymmet med min syrra. Först fick vi irra runt lite på byn för det verkar som att gymmet har flyttat sen sist vi var där, och även en ny metod för att ta sig in (kodlås jämfört med den tidigare brickan). Väl på plats så var gymmet en positiv överraskning... samma grejer som innan, men betyligt ljusare och fräschare. Tummen upp alltså!
 
Till passet då. Jag körde bröst och triceps. Sen hjälpte jag syrran som inte är så styrketräningsvan att lära sig basövningarna. Hon körde bänkpress, knäböj, marklyft, och sen blev det latsdrag och mage också... Plus lite hantelsvängande som hon sysslade med emellanåt. Hon blev helt slut. Jag lyckades alltså. =) För min del så gick det också rätt bra. Det kändes i alla fall som att det tog riktigt bra när jag körde bröst. Bänkpressen var riktigt tung (är vikterna tyngre här uppe?) men jag kunde pressa rätt stadigt och bra. Sen var det lite svårt att veta vilken vikt jag körde med på hantlarna och även att få rätt vikt eftersom alla hantlar är omärkta och det är ganska stora hoppa mellan vikterna... Det blir antingen lite för tungt eller lite för lätt... men det kändes bra i alla fall. Jag är nöjd! =)
 
Dagens träning:
4 x bänkpress 62,5-62,5-60-55 kg
3 x hantelpress
4 x hantelflyes
4 x stående tricepspress
4 x pushdowns
3 x enarmspushdowns

Elljusspåret har öppnat!


 
Goda nyheter!
Elljusspåret har öppnat i min hemby.
Det kommer att bli många turer där i jul och nyår. =)
 
 
 
(och nu är vi snart på väg norrut för lite riktigt julfirande)

Ville aldrig sluta...

Idag blev det till att besöka gymmet alldeles själv... men lika bra gick det. Kom lite senare än vanligt till gymmet för det tog en evighet att ta sig hem med spårvagnen. Konstigt nog gjorde det mig inte så mycket idag. Vanligtvis brukar jag känna mig väldigt störd och stressad av det. Jag tror jag mentalt har gått på "jullov" nu eftersom idag var min sista dag på kontoret för det här året. Nu har jag baara en förmiddag med hemmajobb innan det är juuuuul på riktigt! =)
 
Jag fick faktiskt till ett riktigt bra pass också. Började med chins där jag körde 3 vanliga först... Eller de var ganska långsamma och jag tog en paus i bottenläget och verkligen hängde ut max i några sekunder så att jaginte kunde starta med någon kraft. Rätt bra. Klarade 5-4-2 i mina set. Sen slängde jag på gummibandet och då blev det likadana, plus att jag höll någon sekund i toppläget också. Det tog riktigt bra! Jag fick även till riktigt bra roddar. Allra bäst var nog skivstångsrodden när jag sänkte vikten något. Att köra marklyft eller liknande idag var inte att tänka på. Jag har sån sinnessjuk träningsvärk i mina ben! Kunde inte ha benkuddarna emot riktigt heller när jag körde latsdragen, men det gick hyfsat ändå. Även magen gör brutalt ont. Men härligt är det! =) Förutom rygg så blev det även två bra övningar för biceps. Jag körde ett ganska långt pass, men det var så roligt att jag ville bara fortsätta. Fanns fler övningar som jag gärna kört också men nån gång måste man ge sig... sen var jag hungrig också. =)
 
Dagens träning:
6 x chins (3 vanliga + 3 med gummiband)
6 x skivstångsrodd 70-70-70-60-60-60 kg
3 x latsdrag med V-handtag 50 kg
3 x enarmsrodd i maskin 30 kg
3 x rodd i maskin 40 kg
3 x pullovers i CC
3 x stångcurl
3 x 21:an
4 x ländryggsmaskin

En himla massa knäböj...

Idag har jag tänkt typ hela dagen på knäböj... olika sorter, men ändå knäböj. Imorse var jag sjukt trött så jag var tvungen att gå ut från den utbildningen jag var på och hitta på nått sätt att pigga upp mig... Blev lite snabba airsquats så var jag genast piggare. =) Otroligt vad bra det gick att göra i högklackat! Men eftersom jag tänkt på knäböj hela dagen så passade det ju perfekt att köra lite knäböj också.
 
John var med idag så vi började med knäböjen. Tyvärr kändes de faktiskt så där för mig. Jag har ju känt mig så himla säker, stark och bra i knäböj hela hösten och gjort grymma ökningar... men nu går det bakåt istället. Känner inte alls att jag kommer ner särskilt bra och jag tycker snarare att jag blir svagare och svagare för varje pass. Men jag krigar på i alla fall. Jag kände ju att böjarna tog så lite nöjd får jag vara ändå. Det blev 4 set med 5 sega repetitioner i varje innan vi gick vidare till nästa... Och gissa vad?!?! Det blev mer böjar. Knäböj igen, fast nu med några sekunders stopp i bottenläget (aaaabsoluta bottenläget). Sjukt jobbigt att komma upp igen! och riktigt roligt! =) Jag gick vidare till utfallsgång medan John krigade på med ytterligare lite böjar, nämligen frontböjar. Blev lite marklyft också innan vi avslutade med maskinövningarna. Jag kände mig riktigt, riktigt trött i benen efter det. Sååå härligt! Precis som jag ville. Precis den känslan jag hade föreställt mig när jag tänkte på knäböj under dagen. Jag är nöjd... men jag måste bli bättre på de tunga böjen. Bara att kriga på. =)
 
Dagens träning:
4 x 5 knäböj 100 kg
3 x knäböj med 3 s stopp i botten 60 kg
3 x utfallsgång med hantlar á 20 kg
3 x rumänska marklyft 60 kg
4 x benspark 80-80-70-70 kg
3 x sittande lårcurl
4 x stående vadpress

Snygga crossfitskor

2 par Crossfitskor
Som ni kanske minns så spenderade vi en hel del tid (och pengar) i Reeboks crossfit-butik på 5ft avenue när vi var i New York för en månad sen. John hittade massor av saker som skulle med hem. Bland annat de här två snygga paren skor. Båda är framtagna för att vara bra för just crossfit, även om man kan använda dem annars också så klart. John har använt båda paren flitigt och är grymt nöjd!
 • De röda snyggingarna är "vanliga" crossfitskor. Jag är inte så insatt men jag antar att det är en bra allroundsko eftersom man gör allt möjligt när man kör crossfit. Vad som är speciellt är att de är gummerade längst framme vid tårna och upp en bit över stortån... Det är för att man ska få bättre grepp när man klättrar i rep. Coolt!
 • De svart/vita snyggingarna är ett par tyngdlyftarskor. De är väldigt lätta, nästan som mina lättviktslöpskor, och dessutom är de även väldigt mjuka i främre delen av skon... Just för att man ska kunna köra nästa övning bra också, t.ex. box jumps. Man formgjuter dem genom att ha dem några minuter i ugnen på 200 grader F och sen sätta på sig dem så att de formas efter foten. Perfekt passform med andra ord. Precis som vanliga lyftarskor är de väldigt stabila och uppbygda i hälen. Jag börjar bli sugen på att par själv. Om det är några jag ska köpa så är det de här... =)

Ser ni vad jag ser?

 
Är det inte en ÅDRA som poppar fram där på bröstet?
Jag älskar synliga ådror och tycker det är så himla coooooolt!
Vill ha mera, och helst att de ska titta fram lite oftare också.
För att se fler är nog en bättre form att önska... =)
Men tittar man noga och i rätt tillfälle verkar
man kunna hitta dem även nu. ;)
 

Träningsvärk garanterad...

Jag har känt mig hyfsat pigg idag (ok pigg kanske inte är rätt ord iom att jag varit sjukt trött, men det beror nog er på jet lag än sjukdom). Huvudvärken och halsontet är borta och det är bara lite snorighet kvar. Sååååå... det blev ett lugnt pass på gymmet. =)
 
Axlar... en liten muskelgrupp... inte allt för jobbigt... alltså perfekt som första träning efter att man varit lite smådålig. Jag hade egentligen tänkt fega rätt rejält med vikterna och köra riktigt lätt... men egentligen så är ju högreps jobbigare än lågreps så jag behöll mina vanliga vikter istället. Det är ju så mycket roligare! Jag blev rejält slut i axlarna i hantelpressen. Den tar där den ska den övningen. =) Annars så la jag till en övning som det var väldigt länge sen jag körde... nämligen drag till hakan. Jag gillar den övningen. Den tar rätt bra, om man kör koncentrerat i alla fall. Vi får se om den kanske får hänga med på axelpassen ett tag framöver. =) Eftersom jag bara skulle "komma igång lite" så blev det ett rätt kort pass. Endast axlar... men sen la jag till lite mage när jag kom hem. Hjulet måste vara den jobbigaste magövningen någonsin. Jag kommer garanterat att ha träningsvärk imorgon. Det kände jag redan efter nått set. Gött!!!
 
Dagens träning:
5 x hantelpress 18-18-16-16-12 kg
4 x sidolyft med hantlar 10-10-7-7 kg
3 x sidolyft i CC
4 x omvända kryssdrag
4 x drag till hakan
5 x "hjulet"

Har hittat ett gym...

I fredags så körde jag förbi ett gym som jag tänker besöka nästa gång jag åker över till USA. Om jag ska vara borta länge så behöver jag träna. Visserligen har vi ett träningsrum på hotellet, men där finns endast 2 löpband, 1 crosstrainer, 3 par hantlar och väldigt dålig ventilation. Inte mycket att hänga i julgranen. Eftersom jag har i alla fall 6 veckor inplanerade efter nyår (den längsta 3 veckor i sträck) så känns det som att jag måste hitta en lösning på träningen. Det här blir perfekt! Nära hotellet och allt. Det är samma kedja (LA Fitness) som jag tränade på vid hotellet utanför Philadelphia och det gymmet var helt okej... så det här kommer nog  att fungera finfint. Det såg riktigt stort ut! =)
 
Just nu är jag mest sugen på att komma igång med träningen här hemma. Vill träna som en galning. Lyfta tungt, springa fort och svettas mycket. Förkylning, be gone! Typ nu helst! =)
 

Home sweet home...

 
Oj så skönt det är att vara hemma!
Helt underbart!
 
Jag landade igår vid 3-tiden och då bar det av direkt till firandet av nya traditionen "skuggafton"
och idag (det lilla som var kvar av dagen när jag vaknade) har det blivit soffmys deluxe.
 
Tyvärr fick jag med en förkylning hem vilket känns mindre kul.
Förhoppningsvis försvinner den rätt snabbt med lite mera vila.
Själva halsontet har faktiskt börjat lätta liiite nu, så
jag hoppas att det går undan. =)
 
 
 

Ingen bra start på dagen...

 
Vaknar med ännu värre huvudvärk än gårdagen och dessutom även ont i halsen. =(
Det blir nog ingen mer träning den här veckan tyvärr.
Jag hoppas att det hela går över tills på söndag då jag är hemma.
 
Något positivt är att vi ska få Christmas Dinner till lunch idag. =)
Gott, roligt och trevligt!
men nu först frukost.
 
 

Vad är nyttigt?

En tanke slog mig faktiskt förra veckan när jag svarade på en kommentar gällande min kost. Vad är det som är nyttigt egentligen? Nyttigt för vem? Vad är det som bestämmer om det är nyttigt? Är det Livsmedelverket som bestämmer? Är det LCHF fanatikerna? Är det vegetarianerna? Ska man äta som en kanin eller en stenåldersmänniska?
 
Jag tycker att jag äter ganska nyttigt egentligen... i det stora hela. Men i mångas ögon så äter jag nog inte alls särskilt nyttigt. Jag äter nämligen nästan aldrig grönsaker till min mat. När jag lagar mat hemma är det väldigt sällan grönsaker I maten, och grönsaker TILL maten händer typ aldrig. Om jag äter mat hemma hos någon annan så kan jag ta lite sallad ibland, annars är det om jag beställer in en sallad när jag äter ute, vilket inte händer så ofta. Grönsaker till maten när jag äter ute lämnar jag alltid. Jag vill liksom inte ha grönsakerna. Det känns inte som att de fyller något syfte för mig annat än utfyllnad som jag inte behöver eftersom jag blir mätt av maten.
 
Förutom avsaknad av grönsaker så äter jag generellt sett nästan aldrig frukt. Nu på slutet har jag ätit lite mer frukt än vanligt eftersom jag inte haft någon bra rutin med mellanmål på jobbet. Vi får frukt gratis på jobbet och då kan jag ta om jag inte har nått annat, men helst. Jag köper däremot aldrig hem frukt. Helst äter jag också nått annat för jag tycker mest att jag blir hungrig av frukt. Blir jag hungrig av att äta nått så fyller det ju inte sitt syfte... Att det är gott? Nja, knappast... endast apelinbåtar är riktigt gott.
 
Så vad menar jag då med att jag äter ganska nyttigt? Så här tänker jag... Jag försöker äta för att fylla mitt syfte. Mitt syfte är att kunna ha egergi till att träna ordentligt och förhoppningsvis bli både starkare och kunna lägga på mig muskler. Sen vill jag ju även bara mätt, glad och äta god mat. Det går hand i hand för mig. För att kunna göra det så behöver jag bland annat protein. Det klarar jag av genom att äta mycket kött, keso, kvarg, ägg och liknande i min kost. Dessutom behöver jag kolhydrater för att orka. Det fixar jag genom att äta saker som fullkornsbulgur, potatis, grovt bröd. Vilken sorts kolhydrater beror på när på dagen. Snabbare kolhydrater kan funka väldigt bra innan eller efter träningen. Givetvis kan man äta grönsaker också, det är säkert jättebra, men ingen favorti hos mig då jag hellre äter "riktig mat". Jag behöver dessutom nyttiga fetter så förutom det fett jag får i mig genom maten så äter jag ganska mycket omega-3 tillskott. Jag äter dessutom vitaminer varje dag. Sen brukar jag även äta ganska ren mat, dvs inte så mycket kladd och jag kan se vad det är jag äter... både för att jag är lat när det kommer till matlagingen och för att jag gillar det. Så det smyger inte in så mycket okänt i min mat. Jag vet vad jag äter. Det är inga halvfabrikat eller konstigheter. Förutom min stora last (godis) så äter jag inte särskilt mycket sött. Jag gillar inte sötningsmedel och tanken på att t.ex. blanda keso eller kvarg med Fun light känns bara äckligare och äckligare (även fast jag har gjort det för många år sen). Jag är inte förtjust i flottig mat så det händer inte så ofta att jag äter snabbmat eller liknande. Jag brukar försöka se till att jag får i mig tillräckligt mycket protein på en dag, och så följer allt det andra med i farten. Väldigt smidigt! =) Jag brukar försöka äta rätt nyttigt (enligt mig) i veckorna och på helgen äter jag lite extra saker som jag kanske är sugen på... som godis. =) Att det "slinker ner nått extra" händer inte så ofta för då vet jag att jag bara vill ha mer och om jag inte verkligen vill ha det kan jag lika gärna va utan.
 
Min kost passar alldeles utmärkt för mig. I mina ögon är den nyttig. För någon annan är den kanske inte alls nyttig. Så länge man själv är nöjd så tycker jag att det är bra. =)

Fitnessfestivalen 2012

 
Ååååå Det var riktigt roligt att gå på Fitnessfestivalen i helgen. Vi spenderade ju mest tid med att titta på tävlingarna, men en timme blev det kanske inne på mässan också. Precis lagomt. Såg på elimineringarna och Rond 1, samt finalen av Body Fitness. Det var verkligen många som var bra med i år. I korta klassen vann min favorit, Sara Pettersson. På mässan så provade jag på att vara med i olika tävlingar och titta lite på bänkpresstävlingen. Man blir ju verkligen sugen på att vara med! Ja, en himla rolig dag var det (var ju endast där på lördagen, det räcker för min del). Synd att det är ett helt år till nästa gång...
 

Morgontränat...

Med 1,5 timme försenat plan igår, och segare änsegast kö till immigrations så var det bara att stupa i säng när jag kom fram till hotellet. Nått som är ganska bra med tidsskillnaden är att jag vaknade halv 6 och kunde kliva upp och hinna med ett besök till exercise rummet innan jobbet. 30 svettiga minuter på crosstrainern hann jag med och det var riktigt skönt att börja dagen på det sättet. EGentligen hade jag tänkt springa, men jag lyckades inte få fart på det lediga löpbandet. Glad ändå är jag för jag gllar crosstrainern de har här. Den må vara gammal, men den har en riktigt behaglig rörelsebana. =) Nu har det varit en lång dag på kontoret och jag sitter och väntar på att vi ska åka och äta middag någonstans.
 
Från ett av septembers besök i exercise roomet

Dax att korsa Atlanten, igen...

 
 

Fitnessfestivalen 2012 - here we come

 
 
 

Benträning med lillebror...

Det är så man får inse att man ligger i lä när det kommer till benstyrka. Djupa knäböj med 140 kg och 5 sek stilla i bottenläget. Och det efter 4 set "vanliga" knäböj med ännu mera vikt. För min del var det första gången jag provade på den övningen. 60 kg blev det för min del och det tog riktigt bra i baksidan. Vi fick faktiskt till ett väldigt bra pass och jag kände ingenting av smärtan jag hade när jag körde ben i tisdags. Nu körde vi iof inte utfall, men jag är glad ändå. =) Nöjd och glad, men trötta ben. =)
 
Min brorsa är i stan för att gå på Fitnessfestivalen med oss imorn. Riktigt roligt! Imorn händer det!
 

Julbord med jobbet...

 
Snart är det julbord med jobbet och
de supertrevliga kollegorna.
Roligt, gott och trevligt! =)
 
 

Min kost senaste dagarna...

Efter request kommer här ett utdrag på ungefär hur jag äter just nu. Som sagt så går jag inte på diet utan jag äter lite som jag vill. Ibland lite mer, ibland lite mindre. I det stora hela så balanserar det nog upp sig rätt bra. På lördagar har jag ätardagar då jag äter vad jag vill även av onyttiga saker. Annars är det mest vardagen som styr, t.ex. macka på måndagar till frukost eftersom vi har måndagsfrukost (istället för fredagsfika) på jobbet då. Vissa saker ser väldigt lika ut från dag till dag, andra varierar mer. Jag försöker få i mig så mycket protein jag behöver per dag, och resten hänger liksom med av sig själv. Inte så komplicerat. Idag blir det däremot lite ovanlig mat. Ikväll väntar nämligen julborg med mitt jobb!
 
MÅNDAG:
9:00 fralla med ost och skinka, en burk kesella
12:00 köttgryta med potatis
16:30 en burk keso, en skiva bröd (hönökaka GI)
16:45 PWO Rage Extreme
17:00 Aminosyror
Efter träningen: Animosyror, en apelsin
19:45 En stooor smoothie
21:45 En liten proteidrink
 
TISDAG:
9:00 en burk kesella, en mandarin
12:00 en burk keso, ett paket skinka, en avokado, en proteinbar (Maxim XL proteinbar)
16:30 en burk kesella, en skiva bröd (hönökaka GI)
16:45 PWO Rage Extreme
17:00 Aminosyror
Efter träningen: Aminosyror, en apelsin
20:00 Köttfärssoppa
 
ONSDAG:
8:20 En burk keso
9:50 En mandarin
12:00 Köttfärssoppa, en mandarin
16:45 en burk kesella, en skiva bröd (hönökaka GI)
17:00 Amonisyror
Efter träningen: Aminosyror, en apelsin
19:15 Köttgryta med potatis
21:45 Liten proteindrink
 
Tisdagens middag

Axlar, biceps och crosstrainer

Axlar... ja, jag säger då det... Axlar kan man alltid lite på. Axelpass blir alltid bra. Det känns nästan som att det inte går att få till dåliga axelpass. Man kanske varierar lite i styrka från gång till gång, men kontakten och den grymma känlan finns där jämt.
 
Så surprise surprise.... idag tränades axlar... och biceps. I och med att jag var själv så fick jag ta något lättare hantlar. 17 kgs är min gräns för att lyckas få upp dem själv nämligen så 17 fick det bli. Pressa, pressa, pressa! Gött mos. Idag fick fokus ändå vara på utsida axlar i och med att jag valde att köra två övningar för det. Vanligtvis gillar jag pressarna mer, men omväxling förnöjer ju. =) Sen fick jag faktiskt till ett riktigt bra bicepspass också. Särskilt skivstångscurlen kändes riktigt bra. Så här i efterhand så skulle jag nog ha fortsatt med ännu fler set där bara för att det kändes så bra.... =)
 
Efter passet spenderade jag ett tag på crosstrainern medan jag väntade in John. Han kom till gymmet betydligt senare än mig idag så var klar senare. Ibland har det sina fördelar att inte komma till gymmet samtidigt för det fick mig att spendera hela 25 in på crosstrainern, vilket jag inte hade gjort annars. Sen gav jag iof upp och gick hem innan han var klar ändå, men det blev ju ändå 25 min mer än planerat. =)
 
Dagens träning:
5 x hantelpress 17-17-17-14-14 kg
4 x sidolyft med hantlar 10-10-10-7 kg
4 x sidolyft i CC
4 x omvända kryssdrag i CC
5 x skivstångscurl 28-28-28-23-23 kg
3 x hantelcurl 12 kg
25 min crosstrainer

Vad hände?

Jag visste inte riktigt vad jag skulle träna idag... Skulle det bli axlar... eller kanske ben... eller kanske vila? Tillslut föll valet på ben... men jag kände mig inte riktigt mentalt laddad men var bara att rycka upp sig. =) PWO hjälper ju en del men det mesta sitter ändå i det mentala.
 
Började passet med knäböj som vanligt. Det kändes riktigt bra. Jag kände mig inte toppstark, men helt okej och kunde pressa på hyfsat bra. Jag känner mig rätt säker i knäböjen nu. Jag vet att jag kommer upp och det är väldigt skönt. =) Men nu till det "viktiga". Efter knäböjen skulle jag köra utfallsgång... så jag tog mina hantlar och började gå och det kändes direkt ont i vänster skinka. Ondare för varje steg så tillslut fick jag avbryta. Det kändes jättekonstigt och är en känsla som jag inte har känt innan. Testade på lite i benpressen också utan vikt. Det kändes bra, men jag tror jag tog tyngden på höger ben istället för så fort jag koncentrerade mig på att endast pressa med vänster ben så gjorde det väldigt ont. Det var bara att lägga ner de större övningarna och satsa på mindre. Körde lite exkra för både framsida lår och baksida... Snopet! Kändes inte som att jag hade tränat ordentligt även om det var rätt bra. Jag vet inte vad som hände riktigt, men jag hoppas det går över väldigt snart. Märkte ju aldrig av nått och jag gjorde övningarna med bra teknik så jag vet inte varifrån smärtan kom. Trist någ så gjorde det ont när jag gick från gymmet sen också. :S
 
Dagens träning:
4 x knäböj 100 kg
3 x rumänska marklyft 63 kg
6 x benspark 80 kg
3 x liggande lårcurl
4 x stående vadpress

En variant av "snabbmat"...

 
Idag har jag ingen matlåda med mig. Jag hade ingen helt enkelt.
Att gå till någon av lunchrestaurangerna känns inte som ett anternativ.
Att gå till kebaben på hörnet kommer inte på fråga!
 
Då brukar jag oftast gå till Konsum och köpa ett litet hopplock av följande:
keso, skinka och avokado...
Till det tar jag nån frukt som finns på jobbet, typ banan.
 
Då blir jag mätt och glad fram tills det är dax för mellanmål. =)
Helt okej "snabbmat" någon gång ibland. =)
 

Igår dips, idag chins...

Igår var det dips och idag var det chins som gällde. Jag står lite stilla där just nu. Kommer inte över 5 chins. Seeegt! Mitt bästa är ju 10 st... då var jag visserligen lättare, men det va inte så exremt att jag tycker att antalet ska halveras pga 4-5 kg hit eller dit. Tänk om man var en sån där lättviktare... då kan jag tänka mig att det skulle bli betydligt fler chins. =)
 
Annars är jag väldigt nöjd med passet idag. Enda kassa var att det inte blev några marklyft idag. Stången var uppagen konstant! =S Men jag körde två andra ländryggsövningar som kompensation. Nöjd var det ja... Riktigt bra gick det. Jag fick grym kontakt i knästående latsdraget. Tungt var det också. Jag gillar den övningen riktigt mycket. =) Idag fick jag väldigt bra kontakt när jag körde skivstångsrodd. Det brände på hela övre delen av ryggen. Det händer inte särskilt ofta då klart att jag blir glad! =) Dessutom tog rodden i maskin riktigt bra idag också. Ja... vad ska man säga?!? Ett grymt pass helt enkelt! =)
 
Efter träningen hade jag inget bättre för mig då jag är gräsänkling just nu... så jag satte mig ett tag på motionscykeln och tittade på alla andra som sprang eller crosstrainade. Ett tag blev till en halvtimme. Det är jag nöjd med. Jag vill ju få in lite mer cardio nu så det passade ju finfint. =)
 
Dagens träning:
3 x chins
4 x knästående latsdrag i CC
4 x skivstångsrodd 63-67-67-67 kg
3 x enarmsrodd i maskin 30 kg
4 x ryggresningar
3 x längryggsmaskin
4 x benlyft
3 x plankan
30 min cykel

Söndagsträningen...

Riktigt bra helgträning idag alltså! Bröst och triceps. Jag kände mig ganska stark faktiskt. Förra veckan försökte jag mig på att maxa i bänkpressen, men idag blev det "bara" vanlig träning. Bänkpressen kändes jättebra. Jag kunde sega upp sista repetitionen rätt bra, och sen fick jag till en extra med lite hjälp på traven. Inga nya PBn, men sjukt bra ändå. Väldigt bra känsla! Sen så var det dax för hantelpress. Där är jag ju väldigt ostadig och får lätt kramp i vänsterhanden... men nu på slutet har jag kört lättare vikter och då har det blivit bättre... Idag höjde jag 1 kg på hantlarna och det gick finfint. Kände mig ganska stabil och jag kunde pressa på rätt bra ändå, samt att jag kände att det "tog" i musklerna. Triceps gick också bra. Jag fick bra kontakt med både pressarna och pushdownsen. Annars så var jag särskilt särskilt stark i dipsen idag. De gick riktigt bra. Tungt, men bra.
 
På mitt gym finns det tyvärr ingen riktig dipsställning. Ett stort minus enligt mig. Det finns en sån chins+dips maskin där man kan få hjälp... men handtagen på den är så brett isär att det känns som att man ska bryta axlarna av sig om man försöker. Tydligen är den över 20 cm bredare än det bredaste på en normal dipsställning. Det funkar inte för mig... Inte verkar det som att gymmet tänker köpa in någon heller... Surt... men jag kör på i dipsmaskinen (bild i inlägget nedan)... får köra lite riktiga dips på mitt jobbgym istället, när jag pallrar mig dit nästa gång.
 
Dagens träning:
4 x bänkpress 64-64-60-60 kg
3 x hantelpress 18 kg
4 x hantelflyes 8 kg
3 x liggande tricepspress från pannan 28 kg
3 x pushdowns
4 x dips i maskin 110-110-100-100 kg

Söndagsdips istället för lördagschips...

 
Söndagsdips istället för lördagschips...
Nu följt av söndagsmiddag hos svärföräldrarn.
 
 

Jul i vårt hus...

Nu är det julpyntat och supermysigt!
Som jag har längtat.
Jag älskar julen!
 
(min resa sköts upp till nästa helg istället. Känns skönt)
 
 

RSS 2.0