En extra dag = lite extra axelträning


Jag ser alltid lite mongig ut i toaspegeln verkar det som... =)
Träning tredje dagen i rad i dag. Jag känner att jag är på G. Kroppen känns bra och det känns inte som att jag blir sämre av att träna så det är bara att köra på. Känner mig faktiskt riktigt kry nu... enda som inte är bra är att jag hostar slembollar och att det rosslar i lungorna ibland när jag tar djupa andetag... men man kan tydligen inte få allt så jag är nöjd. =) Det var förresten inte bara träning tredje dagen på rad utan även på tre olika gym. Idag blev det jobbgymmet. Det var för ovanlighetens skull rätt folktomt så det var skönt. Annars brukar det vara väldigt mycket folk på det gymmet. 

Axlar var det som stod på schemat och axlar blev det. Jag började med att mosa dem rejält i smithmaskinen där jag vågade lassa på lite mer om jag gjort på den här sidan nyår. Kändes väldigt bra. Även om jag sänkte vikterna allt eftersom så orkade jag inte fler repetitioner. Jag ser det som ett tecken på att jag tagit ut mig rejält. Militärpressen kändes grym. Jag fick en väldig kontakt och blev helt slut. Samma sak med hantellyften. De gick väldigt bra. Fick till en mycket bra rörelse som tog precis där den skulle. Det mesta gick faktiskt riktigt bra idag. Det var väl skivstångspressen som kändes så där. Jag hade lite tid över så jag pressade ur det sista med enarmspressar i en riktigt härlig maskin. Sen var jag slut, precis som önskat! =)

Dagens träning:
6 x 6-7 militärpress i smith 45-45-40-40-35-35 kg
4 x 10-11 sidolyft med hantlar 9 kg
4 x 4-5 stående skivstångspress bakom nacken 28-26-22-22 kg
4 x sidolyft med cable
4 x omvända kryssdrag
4 x 10 framåtlytande hantellyft 6 kg
5 x enarmspressar i maskin 25-20-15-10-5 kg

Träning med Patrik Sjöberg...

Okej då, inte MED honom så mycket som på samma gym vid samma tidpunkt. Men lite roligt var det att se honom i alla fall. =) Jag testade ett nytt gym idag nämligen, Sportlife Almedal. Det är ett stort gym som jag har varit sugen att testa länge. Jag blev inte besviken. Det var som sagt stort och hade många bra och roliga maskiner som jag inte testat innan. Vissa som jag gillade mycket och andra som jag gillade mindre. Bra volym på musiken och mycket vältränat folk. Bra stämning också. Det enda jag kan klaga på var att det var fruktansvärt dålig luft där inne. Man blev klibbig på hela kroppen bara av att stiga in i lokalen... men men, man ska ju svettas när man tränar så det gjorde inte så mycket. Lite ovant mot mitt gym bara där det är svalt och "väl-luftat" så man slipper oftast svettas. Hur som helst så gillade jag gymmet och kommer garanterat att komma tillbaka igen. 

Passet blev också ganska bra. Det var ju ett mjukispass i och med att det är första rygg-passet i min uppstart. Testade en ny latsmaskin som man satt på knä i och drog i två snören. Den tog väldigt bra på mig så jag bestämde mig för att köra den i två varianter medans mitt sällskap körde 2 varianter av chins. Jag har oftast rätt svårt att hitta kontakten med latsen så när jag väl hittar den så får man passa på. =) Provade runt på lite olika roddmaskiner sen också. Hittade några som jag inte gillade, en som man drog väldigt långt nedifrån till väldigt högt som egentligen kändes som jag tränade baksida axlar mer... och en som var rätt bra men som banan man drog i gick för brett i slutläget så jag fick väldigt konstiga vinklar på armbåge och handleder... men den bästa var i alla fall en T-barrodd som man låg på mage i 45 gradig vinkel och drog upp en stång som man kunde röra i alla riktningar. Har testat en sån maskin för länge sen och har hållt utkik efter den enda sen dess... Nu hittade jag den. Superbra var den! Ja, jag känner mig riktigt mör i ryggen just nu. Superhärligt! =)


Dagens träning:
4 x latsmaskin (fria rep) 40-45-40-40 kg
4 x enarms i samma latsmaskin 40-40-40-35 kg
4 x rodd 45-45-50-50 kg
lite halvhjärtad provning av olika roddmaskiner
3 x liggande T-barrodd 20 kg
3 x ryggresningar
3 x ländryggsmaskin 49 kg

Promenad 50 min

Har sagt upp mitt gymkort på Sats...

Igår när jag var på gymmet så passade jag på att säga upp mitt gymkort. Det kändes lite tråkigt faktiskt. Sats (eller i början hette det ju Sportsclub) är det gymmet jag tränat på hela tiden jag har bott i Göteborg, dvs i 3,5 år nu. Fast på senaste tiden har jag inte känt så mycket för att träna där. Har hellre tränat på mitt jobbgym, Kristinedals Träningscenter. Jag har även varit lite småsur över att Sats har valt att ta bort fler och fler av de bra träningsmaskinerna, t.ex. T-bar och sittande vadpress. Nu är det ju även så att jag snart ska flytta och kommer bo granne med Life så då blir det så klart träning där istället. Sen har jag ju fortfarande kvar mina 3 månader som guldmedlem på Sportlife också som jag vann under Fitnessfestivalen. Ja, jag kommer nog inte att ha problem att hitta någonstans att träna, snarare för mycket att välja på... men än behöver jag inte lämna Sats. Jag får träna där mars ut.

Köra så det ryker...

Yes, idag blev det gym. Det var tvungen att bli gym eftersom jag släpat min tunga gymväska runt runt hela dagen. Går man inte coh tränat då så känns det så ovärt att ens ha tagit med gymväskan. Ok, nu var det inte den som var tung men det blev så klumpigt med allt annat som jag hade med mig. Jag släpade nämligen flera dagars matlådor och mellanmål till jobbet imorse så det var lite mer att bära än vanligt. Men träning det blev det! Dessutom så blev det tillsammans med min älskling. Underbart!

B E N ! Idag blev det ben! Jag gillar att träna ben. Det är jobbigt och man blir garanterat trött. Man får dessutom nästan alltid träningsvärk. Tränigsvärk kommer jag garanterat att få imorn, egentligen mest för att jag är så otränad just nu för passet var i ärlighetens namn det mesigaste taget. Medvetet lite mesigt eftersom jag köra en någonlunda mjukstart med träningen just nu och det här är första benpasset. Jag valde att mesa lite med vikterna och att inte köra tills jag blev helt slut i de flesta övningar. Jag är faktiskt ändå riktigt nöjd med hur det gick. Knäböj är jag inte särskilt stark i, men jag kunde gå ner djupt och fint på 70 kg så det får jag vara nöjd med nu när jag är ovan. Utfall i smithen har aldrig varit min styrka men idag kändes det bra. Kändes väldigt i rumpen, precis som det ska. Grymmaste övningen idag var bensparken. Alla andra övningar fegade jag lite med vikterna, men i bensparken så lassade jag på någolunda normalt och körde sen dropset på de sista två seten. Hujedamig vad det sved och benen blev riktigt sen gelé sen. Sååå härligt! Snart är jag helt på G igen och då ska jag köra så det ryker!

Dagens träning:
4 x 10 knäböj 40-60-70-60 kg
3 x 11 utfall i smithmaskin 30-40-50 kg
3 x finnen i latsdraget
3 x benspark 60 kg (2 sista seten dropset)
3 x liggande lårcurl 40 kg
3 x stående vadpress 97 kg

Ibland kommer annat emellan...

Det blev inte så mycket mer träning i veckan än det som blev av i början. Hade stora planer på ett benpass i torsdags men kände mig krasslig så åkte hem och vilade ytterligare en dag istället. Både i fredags och lördags fanns det planer på träning, men det kom andra saker som kom emellan och var tvungna att tas tag i så det blev inte så heller. Liknande idag, fast idag fanns egentligen tiden med åtminstone 2 tillfällen, men jag prioriterade annat istället... som en underbar brunch på stan med min älskling och en promenad ute i solen istället för att vara inne på gymmet. En mycket rask promenad vill jag tillägga. Det gick undan där runt Stora Delsjön. Superspeed! Ett tag mådde jag till och med lite illa av den höga farten och den nyligen ätna brunchen... men ack så skönt ändå. =)

Det har varit en väldigt hektisk helg. Ska bli skönt att jobba igen så man får ta det lite "lugnt" ;). Annars så är det en väldigt spännande vecka som ligger framför mig. Mycket roligt och jag ska även klämma in en hel del träning. Jag är ändå i uppstartsfas just nu så det är inte jättepetigt exakt hur, när och vilka pass som blir av. Jag känner att jag är på G och det är det viktiga! =)

Gårdagens och dagens träning...Bära kyl+frys över halva stan.
Och sen om igen...
Vilodag idag...

Jag har faktiskt en väldigt träningsvärk i mest hela kroppen... därför har det nog varit rätt välbehövligt med den vilodagen jag haft idag. Istället har jag dragit runt på stan lite och fikat i flera timmar med några vänner. Oerhört trevligt! Fick en liten rolig kommentar som båda höll med om:

"Det är ju det bästa som hänt på flera år att du börjat äta igen"

Ja, vad kan man säga. Det är tydligen inte så poppis hos alla att gå på diet i nästan ett helt år. No shit! =)


Det här med repetitioner...

Jag fick frågan av en läsare om jag inte kan skriva ner hur många repetitioner jag gör av varje övning. Jag skriver ju ändå ner hur många set och vilken vikt (på de flesta där man kan veta. Ger ju inte så mycket att skriva nivå 12) jag har kört med. Att lägga till hur många repetitioner borde ju då vara en piece of cake kan man tycka. För de flesta kanske, men inte för mig. 

Ska jag vara ärlig så räknar jag nästan aldrig hur många repetitioner jag kör. Eller jag vet inte om det är så att jag inte räknar eller om det är så att jag glömmer bort hur många jag har gjort så fort jag släpper vikten, eller redan innan. Min pojkvän brukar fråga mig titt som tätt efter att jag precis gjort klart ett set om hur många jag gjorde. Det är ytterst sällan jag kan svara nått annat än att jag inte vet. Jag tycker faktiskt inte att det är särskilt viktigt heller. De gånger jag håller koll på antalet är när jag ska ska maxa eller köra riktigt snortungt i en övning som jag verkligen vill öka på, som bänkpress i våras, eller när jag kör tungt i benpress. När det kommer till benpressen så beror det mest på att jag gör det för att köra tillräckligt många. Jag vet nämligen att jag orkar i alla fall 20-25 reps så allt under det är inte godkänt även om jag känner mig trött. Istället för att räkna repetitioner kör jag tills jag är riktigt trött/inte orkar mer. Då spelar det inte så stor roll om det är 8 eller 10 repetitioner. Jag att om jag låste mig vid ett visst repsantal så kanske jag skulle bli lite lat och lägga av så fort jag har nått "rätt" antal repetitioner även fast jag kanske har någon till i mig. Då tycker jag att det är bättre att köra utan ett exakt mål annat än utmattning. Då blir jag trött, varje gång, jämt och jag tycker att jag lättare kan försöka mig på tyngre vikter när jag inte är så låst. Det är helt enkelt den "metod" jag tycker känns bäst för mig, men jag vet ju många som räknar repetitioner petnoga och funkar det för dem så är ju det väldigt bra också. Alla vägar leder till samma mål, bara på ett eller annat sätt. Jag trivs bra med mitt sätt. =)

Nu kanske det låter som att jag kör totalt planlöst, men så är det inte. Jag kör oftast ganska tungt men det varierar från övning till övning. Vissa övningar tycker jag att det passar att köra lägre repsantal och vissa högre. Pressövningar ligger jag oftast kring 3-7 repetitioner. Oftast blir det fler i första setet och färre i de senare seten. Flyesövningar t.ex. ligger jag oftast kring 10 repetitioner. Normalt sett skulle jag väl säga att jag ligger mellan 4-10 repetitioner som oftast med undantag för några få övningar där jag kan köra ännu fler repetitioner. Sen försöker jag variera mig ibland och lägga in lite mer högreps, men jag har inte varit jättebra på det. Tänkte börja vara lite noggrannare nu. =)

Jag tänkte också försöka börja räkna repetitionerna lite bättre. Jag lyckades på några övningar igår, men långt ifrån alla. Räknar för att veta hur många jag gör, inte för att sätta upp mål. Ska testa ett tag så får jag se hur mycket jag tycker att det ger. 

Hur gör ni?


Spagettiarmar...

Resultatet av gårdagens pass? Vääääldigt träningsvärk i både biceps och triceps. Mycket träningsvärk i vader. Normal träningsvärk i mage. Bra där! Lättaste vägen till träningsvärk verkar vara att vila riktigt länge.. Haha, nu ska jag bara se till att lyckas få lika grym träningsvärk sen när jag är helt igång också. =)

Idag blev det axlarnas tur att tränas. Anledningen till att jag valde just axlarna var dels att jag gillar att träna axlar, dels att träningsvärken i dem nästan hunnit försvinna och dels för att den är en ganska liten muskel så det är inte lika ansträngande som rygg och ben som var mina andra alternativ. Det är ju lugnt som gäller nu i början. Dock ställde träningsvärken i armarna till det ganska rejält för mig i pressövningarna. Jag blev/var ju helt slut och spagettig i armarna så jag hade inte mycket att pressa ifrån med där. Försökte mig på ett lättare set som fjärde på hantelpressen, men jag var totalt slut och orkade nog inte ens en rep då så jag avslutade övningen där och då. Annars så gick det faktiskt riktigt bra. Jag fick väldigt bra kontakt i sidolyften och övningarna för baksida axlar. Passet gick väldigt snabbt så jag slängde in en bonusövning, nämligen rodd som också kändes bra. På 40 min var allt avklarat! Det känns så roligt att ha kommit igång, även fastän det kommer att ta ett tag innan jag är fullt igång. Jag har verkligen tappat i både styrka och uthållighet, men konstigt vore ju annat. Förhoppningsvis gp det ganska snabbt att träna upp det igen. Som tur är kan man få till bra träning ändå även om man är lite klen. Det är ju trots allt känslan som är det viktiga och inte siffran på vikterna, även om det kan vara kul att lyfta tyngre och tyngre... Som en liten egen tävling mot sig själv. =) Bara att nöta på med andra ord! =)

Dagens träning:
3 x 6 hantelpress 15 kg
4 x 10 sidolyft med hantlar á 7 kg
4 x stånde skivstångspress bakom nacken 19,5 kg
4 x sidolyft med cable
4 x 10 omvända kryssdrag i CC
4 x framåtlutade hantellyft 5 kg
4 x rodd 40 kg

Testar en ny sorts PWO inför kvällens pass...

 

Nu väntar jag mig att det blir ett grymt pass på det här!

 

 


Jag är med i nyaste Body...

Tänk, jag hade helt glömt bort att jag skickade in bilder till fototävlingen Body Open i höstas. Jag upptäckte det idag när jag bläddrade i tidningen. Lite roligt. Här kan ni se resten av bilderna som jag skickade in. Jag tycker själv att den bilden framifrån är min sämsta. Dumma fett på magen som aldrig vill släppa! Hade gärna sett lite mer kommentarer om fysiken än om håret, men så kan det va... Tji fick jag som trodde att det endast var en bedömning av fysiken. ;) Annars tycker jag att det var riktigt bra kommentarer. Det var många bra tjejer med och de som slog mig såg riktigt grymma. Spana in i Body... =)

Armar, mage och lite, lite vader...

Jo då... Nog har träningsvärken krupit sig på under dagen. Jag har värk i ben, axlar och rygg, dvs precis de muskelgruppen jag tränade igår. Det måste ju anses som godkänt resultat. =) Dessutom har jag inte galen träningsvärk utan så där lite härligt, precis som jag ville för jag avslutade ju varje set lite innan jag borde just av den anledningen. Lagom träningsvärk fick jag. Imorn däremot kommer jag INTE att ha lagom träningsvärk. Den kommer nog att vara helt galen. Idag blev det nämligen armar som jag tränade. Jag har inte tränat armar ordentligt sen i juni. I somras och början av hösten körde jag dem bara lätt och sen så körde jag dem inte alls. Mina f.d. coacher tyckte att mina armar var för stora. De gjorde att mina axlar såg mindre vilket inte är bra i Body Fitness. Armar är inte någon prio för mig nu heller, men jag tänkte köra dem ibland i alla fall. Det är ju bra att vara genomtränad.

Tre set biceps, tre set triceps, tre set mage och sen ett litet extra set mad vader. Ja, där var dagens träningskompott. Det kändes dessutom väääldigt tungt. Jag trodde att jag hade tagit fel hantlar först eftersom 12:orna kändes så otroligt tunga... men bra träning blev det. Jag var svag i allt, som väntat, men fick väldigt bra kontakt. Det var faktiskt riktigt kul att träna armar, annars är det biceps och triceps muskelgrupper som aldrig hört till favoriterna. Haha, jag klämde nog faktiskt ihop de allra tråkigaste muskelgrupperna idag för mage och vader tycker jag ju inte heller är kul egentligen, men idag var allt roligt! Magträningen blev också rätt bra. Jag hoppas verkligen på träningsvärk i magen imorn. Just träningsvärk i magen tycker jag är skönt. Jag är riktigt nöjd med dagens pass. Armar är ju inte så väldigt anstängande rent kroppsligt om man jämför med andra pass, som t.ex. ben eller rygg, så det var en perfekt fortsättning på min uppstart. Körde så att jag blev tröttare än igår, men inte max. Riktigt bra!

Dagens träning:
3 x hantelcurl 12 kg
3 x skivstångscurl 20 kg
3 x bamsecurl
3 x pushdowns
3 x frenchpress 20 kg
3 x enarmspushdown
3 x magmaskin
3 x situps på boll
3 x benlyft
3 x stående vadpress

Laddad för träning efter jobbet...

Träningsväskan är packad och klar. Matlådorna är med. Efter jobbet blir det träning. Vad återstår att se. Det beror på hur träningsvärken är i eftermiddag. :)


Från noll till hundra...


Från i höstas... Ska börja ta nya kort snart... =)
Okej, kanske inte riktigt från noll till hundra men från totalt inaktiv till betydligt mer aktiv. Jag hade ju tänkt mig en mjukstart i helgen med en promenad igår och ett lättare träningspass på gymmet idag, men eftersom det var så dåligt väder igår så blev det inget av den tilltänkta promenaden. Jag gjorde helt enkelt så att jag tog den imorse. Februaris andra promenad! Kände mig mycket piggare än innan jag har promenerat. Tempot var inte högt... Jag blev faktiskt omgådd av väldigt många personer. Vid såna tillfällen märker man hur många hurtbullar det faktiskt finns. Riktigt kul... men det var ändå snabbare tempo än förra helgen då jag var ute då vi bara strosade fram. Hur som helst var det riktigt skönt!

På eftermiddagen fick jag med mig min bakfulla pojkvän till gymmet. Rätt imponerande för jag skulle nog aldrig träna dagen efter en partykväll, särskilt inte om jag kände mig bakis. Men han var duktig, som alltid! Vi är på rätt samma nivå med träningen just nu. Ingen av oss har tränat på väldigt länge. Båda har varit sjuka och krassliga i en evighet... Perfekt för att gemensamt uppstartspass alltså!

Det blev en blandning av ben, rygg och axlar. Riktigt kul. Jag hade egentligen tänkt köra utfallsgång, men jag brukar bli så flåsig när jag kör den och det kändes inte riktigt lämpligt idag. Annars så gick det ganska bra. Styrkan var som bortblåst, men jag fick ganska bra kontakt i övningarna. Jag valde dock att inte köra de sista repetitionerna på varje set för att inte ta ut mig allt för mycket. Luuuuugn start var det. Vill inte behöva bli sjukare eller sjuk igen. Förhoppningsvis gör det att jag inte får sån sinnessjuk träningsvärk också så att det gör det lite lättare att träna redan imorn igen. Dock kände jag att jag har tappat riktigt mycket. Styrka och kondition är ju rätt självklart, men jag kände mig riktigt vinglig även i hantelpressen. Hantelpress för axlar har jag alltid varit stabil i. Det har bara varit att pressa på. Hantelpress för bröst är en annan grej, där har jag alltid varit väldigt ostadig så det kändes knepigt att få samma känsla när jag körde axlar. Men men, bara att köra på så kommer det nog tillbaka snart. Hur som helst var det riktigt kul att vara tillbaka till gymmet igen! =)

Dagens träning:
4 x 15 knäböj 40 kg
4 x latsdrag 42 kg
4 x hantelpress 15-15-13-13 kg
4 x liggande lårcurl 40 kg
4 x rodd 40 kg
4 x sidolyft med hantlar 7 kg
4 x benspark 40 kg

Promenad 60 min

Sååååå bra...

Hittade den här på Facebook. Det var Helen, som gick i parallellklass med
mig hela grundskolan, som publicerade den. Sååååå bra!
Helen ska dessutom tävla i Body building nästa år.
En tuff tjej med andra ord! =)


Ingen promenad idag...

Idag var planen att starta dagen med en morgonpromenad. Både jag och min pojkvän var med på noterna. Här skulle det promeneras, vi gillar ju båda att börja dagen på det sättet. Tyvärr visade Göteborg sig från sin sämsta sida (till skillnad fårn igår då det kändes som vår ute) med horisontellt regn, eller ja, det var nog regn från alla håll. Uppifrån, nerifrån, bakifrån, framifrån, höger ifrån och vänster ifrån... Vi valde i alla fall att stanna inne. Även om jag har bra kläder så att jag skulle klara mig alldeles utmärkt egentligen så tar jag hellre den där promenaden när det känns lite trevligare. Jag har ju slöat så länge nu så vad gör en dag hit eller dit? Antagligen bara nytta då jag hostat illa idag också. Poop!

Istället har jag förberett mig inför träning. Imorn väntar nämligen ett besök på gymmet. Idag har jag shoppat träningskläder. Träningskläder är ju sååå roliga att köpa! Idag blev det dessa. Tyvärr gör bilderna dem inte rättvisa. Byxorna är mörkgrå och linnet knallblått med guldig dragkedja i ryggen. I like! Hittade även andra kläder jag ville ha, men ibland får man lägga lite band på sig. Jag har ju faktiskt inte ens hunnit använda de träningskläder jag köpte sist.

Nedräkning pågår...

Dag 6 av 9 med antibiotika nu.
Lördag, Söndag, Måndag.
Sen är jag klar!
Och förhoppningsvis äntligen frisk...  

Men om inget oförutsett (sjukdomsmässigt)händer så är planen att ta någon
promenad och ett lugnt gympass i helgen. Håll tummarna!


Hoppas på lika fint väder som förra helgen...
Och idag. Idag kändes det som vår!

På tal om frukost...


Frukost...

En läsare ville att jag skulle skriva ett inlägg om frukost. Ett inlägg om frukost finns ju även med på min lista så det passar ju alldeles utmärkt. Egentligen ska det ju då handla om favoritfrukost, men jag tänkte skriva lite mer allmänt om hur jag tänker kring frukost. 

Jag äter alltid samma frukost. Dag efter dag, vecka efter vecka, månad efter månad. Enda gången jag har ändrat är om jag fått nått sorts dietschema som jag ska följa, eller om jag och pojkvännen väljer att lyxa till det och kanske äta bagelsfrukost eller nått på en helg. Jag har faktiskt provat ganska många sorters frukost genom åren och ätit dem under perioder. Till den vardagliga frukosten har jag inget behov av variation och vara kreativ utan det ska helst gå ganska snabbt och inte behöva särskilt mycket tillagning. Då är dte bra med samma varje dag. Man behöver inte planera utan vet hur lång tid det tar och vad som behövs. Lätt som en plätt. Och gott. Det är viktigt att det är gott. 

Min frukost består i alla fall av protein, kolhydrater och fett. Alltid. Jag väljer mat så jag får i mig allt och i lagom mängd... Mängden ska även göra så att jag håller mig mätt mellan 7-tidigast 10 då jag äter mellanmål, men helst fram till lunch. Min frukost just nu består av:
- en tallrik med keso
- en tallrik med fil och müsli
- några (3-4) omega-3-piller 

Egentligen kan man väl äta lite vad som helst... men jag gillar fil så därför äter jag fil. För att få till proteinet så har jag lagt till keso och för att få till fettet har jag lagt till omega-3. Svårare behöver det inte vara. Problemet med frukost tycker jag mest är att få till tillräckligt mycket protein. Jag brukar sikta på ca 20 gr... om jag ska få i mig det genom skinka innebär det en hel förpackning skinka känns lite onödigt. Den mesta "vanliga" frukostmaten (müsli, bröd, juice, gröt) innehåller mestadels kolhydrater. För att få in proteinet brukar jag lägga till keso. Det tycker jag är lättast för mig.

Förutom fil så tycker jag att andra bra alternativ är t.ex. gröt, ägg, m.m. Tyvärr tycker jag inte om gröt. Nånting som jag inte skulle välja att äta till frukost är mackor. Både för att det inte är särskilt mättande och sen för att det ger onödigt mycket energi (om inte knäckebröd) och jag tycker det är rätt svårt att då i sig tillräckligt med protein då. Jag skulle kunna tänka mig äggmackor, men inte vanliga ost- och skinkmackor. Anledningen till att jag känner mig så anti mackor kan vara att vi aldrig åt mackor när jag var liten. Vi hade inte bröd hemma förutom någon gång när det undantagsvis bakades. Jag skulle inte kunna tänka mig att ta kosttillskott i form av proteindrink och liknande till frukost. Riktig mat i första hand! Och fullkorn/långsamma kolhydrater före snabba. Att äta formfranska till frukost håller dig inte mätt länge.

Men nu till det viktigaste. Välj mat du tycker om, oavsett om det gäller frukost, lunch, middag eller mellanmål. Det är inte hållbart att tvinga i dig mat som du inte tycker om bara för att det är nyttigt.
Bagels, gott men inte varje dag.

På bättringsvägen...

Jag känner mig lite bättre nu faktiskt... Jag känner mig friskare... Jag är piggare än jag varit på riktigt länge. Tanlkarna rusar genast till träning... Jag kanske skulle träna... eller åtminstone ta en promenad. Men så kommer plötsligt en hostattack och jag får inse att jag faktiskt inte är helt frisk än. Men hostan är bättre. Nu blir det bara korta hostningar med 4-5 hostningar per gång... Bara ibland kan de här monsterattackerna på 5 min konstant hostande komma... Ja, det är bara att inse. Jag är inte frisk än, men jag är helt klart på bättringsvägen. Jag är ju trots allt bara inne på dag 4 av 9 i min antibiotikabehandling. Hela fem dagars pillertrillande kvar. 

Nu gäller det bara att ge min till tåls. Tids nog ska jag också träna och röra på mig igen... men några dagar hit eller dit kan ju faktiskt kvitta när jag vilat så otroligt länge nu. Tidigare har jag nog som mest haft en veckas uppehåll på träningen under flera år... Är det sån vila så gör ju en dag hit eller dit stor skillnad. Är det så lång vila som jag haft är ju några dagar som en fis i rymden. Jag får träna tålamodet istället. Ingen träning förrän tidigast fredag... om ens då. =) Det viktiga är att jag blir frisk för vad har jag för nytta av att träna en dag tidigare om det gör att jag sen måste vila mycket längre?

Hade kvå kollegor som gick och tränade på lunchen idag... KJag blev helt klart sugen. Det rycker i träningstarmen (fy vilket uttryck egentligen)! Snart är det min tur också...

Dagens lunch

Blev övertalad om att skippa min medhavda matlåda idag för att ta en utelunch istället. Rätt glad för det! Det var väldigt gott och lite roligare än lådan, men lite mycket mat. Stora portioner. Valde mellan pastasallad med bröd eller angus burgare. Sallad it was! Nu är jag mättare än mättast, ett litet tag iaf.

 


Ta hand om era hjärtan...


Idag är det alla hjärtans dag...
Ett ypperligt tillfälle att ta hand om sina hjärtan...
Både personer som man tycker om och sitt eget som tar dig genom livet.
Och sen gör vi det imorn igen... Det är ju faktiskt viktigt varje dag! ;)


Favoritmat...

Inspirationen till att blogga är inte direkt på topp... Det här ska ju föreställa en träningsblogg men jag tränar ju aldrig. Men håll till godo. Snart ska jag in på gymmet igen. Satsar på nån gång under den här veckan... Men tills dess får jag skriva lite torftiga inlägg... Min pojkvän påminde mig om att jag "lovat" att skriva alla punkter på den här listan ---> Lista. Det har inte blivit så mycket av det på sistone eftersom jag tycker listan är lite småtrist och även för att jag inte riktigt har nått bra svar på de punkter som är kvar... men jag ska försöka. Några till blir det nog.

Angående favoritmat så kan jag faktiskt inte säga någon exakt rätt så där. Jag gillar mycket. Bara det har bra och ganska rejäl smak så passar det mig finfint. För min pojkvän är svaret tydligen uppenbart. Min favoritmat är kött... Ja, och det stämmer ju på ett sätt. Jag älskar kött! Jag skulle inte kunna tänka mig att äta en måltid utan kött. Det känns liksom inte som en komplett måltid. Även tråkigt med mat som innehåller för lite kött, typ som pastarätter som man köper. Godast är nog en riktigt bra stekt köttbit, helst då älg. Gärna som pappa har stekt. Annars så gillar jag också den pizzan som man får i korg och köper på El Corazon här i Göteborg. En tjockare pizza som man får välja vilka ingredienser man ska ha på. Jag brukar köra en stor som är för två personer som jag och min pojkvän delar på. Mysigt och gott. Vanlig pizza tycker jag inte är så mycket att hänga i julgranen och jag har faktiskt inte ätit någon sen någon gång 2010. Har inga planer på att äta det heller. När jag tänker på det så känns det bara BLÄ i hela kroppen, men den pizzan på El Corazon är som en helt annan rätt. Delikat!

Jag älskar mat och att äta och det finns massor av saker som jag tycker om. Det finns även massor av saker som jag inte tycker om. Till exempel mjölk, gurka, paprika, korv, pannkakor, mayonäs, gröt, saker som känns flottiga/feta när jag äter dem, saker med för svag smak. Jag tycker även om när maten känns hyfsat fräsch så därför går alternativ som känns sunkiga väldigt ofta bort (typ thai). Jag tycker jag är ganska lätt att tillfredsställa matmässigt... fast många (John) håller nog inte med. =)

Nu finns det hopp om livet igen...

Svängde förbi vårdcentralen idag när jag kom hem till Göteborg igen...
Äntligen gav det resultat. Lunginflammation och mykoplasma.
Behöver jag ens säga "vad var det jag sa?"
Jag borde nästan ta och utse mig själv till läkare för jag verkar ju ytterst kunnig! =)
Nu fick jag iaf äntligen den medicinen som jag tror att jag behöver.
Om det inte är rätt så kommer i alla fall placeboeffekten göra min frisk för jag tror stenhårt på den här... Lite osis bara att det tar hela nio dagars medicin-ätande innan man kan räkna sig som frisk... men jag hoppas att jag blir "lugn styrketränings-frisk" snabbare än så... Vi får se =)
Inne på 1,5 månads sjuka nu i alla fall så nu får det vara nog.


Underbara små piller som ska göra mig frisk!


Lördagsmiddag...Färska räkor, havskräftor och nybakt baguette.
Kittlar dödsskönt i kistan. =)Solig förmiddagspromenad...

Imorse var vi ute på en förmiddagspromenad, eller ja, vi strosade mer fram egentligen... Solen sken, temperaturen var perfekt och det var helt enkelt underbart! Insåg även att det faktiskt var min första promenad i på hela februari... I december blev det två promenader, i januari likaså... och än så länge en i februari... Får se om jag klår de senaste månaderna eller inte... Halva månaden kvar... =)

En sak jag kan rekommendera till alla som tycker om att vara ute och springa, promenera eller träna på olika sätt är vinterfodrade tights. De är grymma. Som vanliga tights, men betydligt tjockare och lite luddiga på insidan. Varma och sköna och man slipper det där med byxor som dras mot varann och fladdrar omkring som blir när man har pösiga byxor. Mina kommer från Swedmount, men det finns många bra från bland annat Adidas och Craft. Vissa har till och med vindtätt på framsida lår och passar nog jättebra för löpning och längdskidor. Bästa vinterträningsplagget!

Sjukdomsbloggen...

Hej och välkomna till sjukdomsbloggen. Det var en gång en träningsblogg... men numera kretsar ju allt kring sjukdom och krasslighet. Så oerhört tröttsamt... Satt i bilen idag och pratade med sjukvårdsupplysningen som tyckte att jag skulle gå till vårdcentralen igen på måndag. Idag har jag nämligen hållt på hosta upp mina lungor. Var något bättre med hostan ett tag, men då var jag så himla trött i kroppen... Senaste dagarna har jag varit något piggare i kroppen, men hostan har varit värre... Tanden gör i alla fall inte särskilt ont längre... Det är i alla fall nått som är bra... 

Det här med vårdcentralen tycker jag mest bara är krångligt. Tydligen fick man bättre vård och chans till utredningar om man gick till sin ordinarie vårdcentral. Jag brukar alltid gå till jourcentralen eftersom min vanliga central numera bara har öppet 8-17. Vem kan gå till vårdcentralen då egentligen? Antingen jobbar man väl den tiden eller så är man hemma och är sjuk... Är man hemma och är sjuk så är man antagligen så sjuk att man inte kan gå till vårdcentralen ändå... Helt värdelösa öppettider med andra ord. Tydligen får man inte heller gå på den vårdcentral som ligger närmast utan man ska gå till den man är listad på, vilket gör att jag måste åka till andra sidan stan för att gå till vårdcentralen under arbetstid... Men jag har i alla fall nära hemifrån, men det är ju aldrig öppet när jag är hemma... Ja, kanske dax att byta vårdcentral helt enkelt... (känner mig allmänt pessimistisk... Att aldrig få bli frisk gör tydligen det med en)

Helgen ska i alla fall spenderas utanför Fjällbacka. Myspys på hög nivå. Film, läsa, bastu, titta på fin utsikt, promenera längst havet (om vi är krya nog) och ett besök på Sportshoppen.

Jag vill...

Jag vill lyfta tungt...
Vikter på gymmet that is... med perfekt teknik och grym muskelkontakt.


Jag vill springa fort...
Bättre, snabbare och uthålligare med ben som håller för att springa oftare än varannan vecka...


Jag vill hoppa högt...
På utvecklingsstegen inom många områden.
Och gärna ett språng eller två med hästen också... =)


Men jag ska bara bli frisk först... =)

Massage...

Som jag sagt innan så känns träningen väldigt avlägsen just nu... Hoppet om att bli helt frisk känns som bortblåst... men idag har jag i alla fall gjort lite roliga saker... Jag fick nämligen massage på jobbet av en himla duktig kille... Väldigt skönt var det. Han berättade även att jag var väldigt avslappnad i kroppen med ovanligt lite spänningar nånstans... Bra bra! Känns skönt att veta att jag är hyfsat fräsch i kroppen.

Massage är egentligen nått man borde unna sig oftare. Det är nog extra viktigt för oss som sitter stilla och i monotona ställningar framför en dator hela dagarna. I höstas gick jag ju på regelbunden bindvävsmassage, eller jag gick på det 4 ggr, mer blev det inte... men jag tror att det gör kroppen rätt bra. Jag har ett klippkort så har en gång kvar som jag kan gå till Flex massage. Annars kommer massören till mitt jobb en gång i månaden så jag ska nog se till att boka upp mig på det varje gång. För er som bor i Göteborg kan jag även tipsa om elevmassage på Axelssons Gymnastiska Institut (såg precis att de finns i Sthlm och Malmö också) om man vill komma undan lite billigare. Massage är ju tyvärr rätt dyrt. Där har de låga priser och riktigt duktiga massörer som är under utbildning och behöver personer att öva på med jämna mellanrum. Jag har provat dem en gång och var väldigt nöjd.

Inspiration på hög nivå...


Enda sen jag upptäckte Aldrig Vila-bloggen för snart ett år sen har jag tyckt att Mikael Hollsten är grym...
Han är ju från Östersund, bara en sån grej liksom.
Och inspirera, det kan han!


Prata om träning och hälsa...

Inte har jag blivit bättre idag heller. I förmiddags kände jag mig faktiskt sjuk och trodde inte att jag skulle klara migd agen ut, men på eftermiddagen blev det lite bättre i alla fall. Tanden gör dessutom fortfarande ont även om jag knaprar smärtstillande för fullt. Ja, så träning är ju inte att tänka på... mest för att jag känner mig krasslig då, inte för att jag har ont i tänderna. =) Så istället har jag sysselsatt mig med att prata om träning. Kan man inte träna är det ju ett bra substitut att prata om det i alla fall. Efter jobbet mötte jag nämligen upp journalisten Victor som skriver och forskar lite i ämnet om kvinnors syn på träning och hälsa och varför kvinnors informationssökande om just träning och hälsa på internet har ökat så mycket de senaste åren. Jag blev intervjuad om hur jag tyckte och tänkte kring det hela. Mycket trevligt och det ska bli kul att se vad han skriver sen. Det blir säkert jättebra!


Victor, en trevlig prick...

Det ÄR synd om mig...

Jag har varit hos tandläkaren idag. Alla säger att man måste det om man har ont i flera dagar, inte kan sova på nätterna för det gör så ont, är svullen om kinden och ja, har fruktansvärt ont helt enkelt. Tydligen kan man få inflammation är smärta i visdomstanden sånt som måste kollas upp så kollade upp det gjorde jag. Enligt tandhygienisten så kan man tydligen få inflammation där efter att man varit sjuk... precis samma som att jag fått öroninflammation och ögoninflammation tidigare gånger efter att jag varit sjuk. Nu satt det värsta dock inte kring visdomstanden utan det var ännu värre kring tanden framför, men klart inflammerat i båda. Hon upprepade flera gånger att det faktiskt var riktigt synd om mig. Ja, jag kan inte annat än att hålla med. Det ÄR riktigt synd om mig. När någon utbildad och kunnig säger det så kan man ju inte annat än att ta fasta på det. Eländet verkar aldrig ta slut. Inte känner jag mig helt frisk heller, men i alla fall inte helt däckad som innan. Kan det bara gå över snart?

Det här med ett aktivt träningsliv. Det känns ju som bortblåst. Var det kanske en dröm jag hade eller? och nu har jag vaknat upp till verkligheten. Kvällarna känns väldigt korta numera... Hur har jag nånsin hunnit med att träna efter jobbet också? ja, det är lustigt. Jag minns när jag slutade med ridningen. Tyckte det var helt sjukt vad mycket tid man hade helt plötsligt... Fast frisknar jag till nån gång så kommer jag ju känna mig piggare och lite mer på hugget att utnyttja tiden. Inte så lätt när man mest känner för att gå och lägga sig hela tiden som det känns just nu... Trött, tröttare, tröttast. Ont, ondare, ondast!

Till en helt annan sak... Många mailar mig om hjälp med träningsprogram, kostscheman och väldigt ingående råd angående träning/mat/kroppen. Please don't! Jag har varken tid eller lust att hjälpa er då jag redan har ett heltidsarbete och liv som jag är väldigt nöjd med. Jag är dessutom inte utbildad att hjälpa er heller. Ni får säkert betydligt bättre hjälp från någon som ni kan träffa irl istället för via e-mail från någon ni aldrig träffat. Sök upp närmsta personliga tränare så hjälper de er nog gärna. Några övergripande saker kan jag dock säga: din kropp beter sig/är antagligen helt naturlig, det går inte att punktförbränna fett, man blir inte stor av att träna tugnt när man styrketränar, och lösningen på det mesta tycker jag är en kombination av tung styrketräning och konditionsträning. There you have it!

Ev. Body Magazine som stylingdetalj...Bra med en tidning som håller sig till samma utseende! ;)
År efter år, nummer efter nummer.
Hittade endast en som skilde sig från mängden under hela tiden jag varit prenumerant.
Skillnaden var att den hade röd text. Fick inte komma med i högen! =)Biggest Loser-uppdatering

Viktminskning: -1,6 kg

Japp, nu har ju en vecka gått av Emmas Biggest Loser-utmaning. Jag kan inte direkt säga att jag har gått in i det helhjärtat. Eller ja, inte över huvudtaget faktiskt. Men det var inte tanken heller. Jag vill helt enkelt inte gå på diet just nu. Tanken med det hela är väl mer att jag ska skärpa mig och äta lite bättre, lite regelbundnare och framförallt lite mindre godis. Jag har verkligen känt mig omotiverad till att hålla en bra kosthållning nu när jag inte tränar och inte har gjort det på så länge heller. Bland annat för att jag inte är särskilt hungrig men framförallt för att jag inte är sugen på absolut någonting, någon gång. Jag har liksom inte velat ha mat och har verkligen inte velat ställa mig och laga mat när jag kommit hem efter jobbet. Inte köpa mat heller, ja ingenting. Skärpning behövs helt klart!

Som jag nämnt innan var ju invägningen i måndags och resten av de som är med vägde in sig i fredags. John, som också är med i utmaningen, är oftast bortrest i jobbet på slutet av veckan så vi har valt att väga in oss på lördagar istället. Eftersom jag varit sjuk i veckan och legar hemma i tre dagar så hade jag kanske inte allt för stora förhoppningar på mitt resultat. Jag har nämligen haft lite svårt att hålla fingrarna i styr när jag varit hemma. Så vida man inte är magsjuk tycker jag oftast att man mår lite bättre när man äter om man är sjuk. Tänkte ett tag att det inte ens var värt att väga in sig den här veckan... Snacka om att jag blev chockad när vågen visade -1,6 kg imorse... och det på ett träningspass och 3 dagar av att inte ens ha gått utanför dörren. Ja, man kan inte bli annat än förvånad! Jag gick dessutom ner mest procentuellt av alla som är med i utmaningen. Roligt och chockerande! =)

Alltid nått som krånglar numera...

Ja, så känns det. Jag har ju legat hemma sjuk i tre dagar. Bara dölegat för jag har känt mig helt slut och huvudet har känts som det ska explodera. Idag känns det dock lite bättre, men nu har jag ont i en visdomstand (hade det igår också) så istället har ena kinden svullnat upp. Det ser ut som det hänger på kinden, ungefär som på vissa hundraser. Inte vidare attraktivt kan jag säga. Inte känner jag min helt hundra i kroppen heller. Men nu hoppas jag verkligen att det går över snart så jag kan börja träna i veckan igen. Jag håller tummarna för det i alla fall. 

Nu i helgen är det sista rycket med stylingen av lägenheten. Vem hade kunnat tro att det skulle ta sån lång tid för nått som stylisten bara kallade "lite småfix"? Men det är rätt kul ändå och visst blir det fint men kanske inte direkt optimalt ur levnadssynpunkt. Vissa saker tycker jag var finare innan också, men allt gör sig tydligen inte bra på bild. Imorn är det fullt ös som gäller igen.

Har du provat Shake-Weight?

Är det nån som har missat reklamen om Shake-Weight? Den har ju gått på reklam på TV i ett år nu eller nått sånt. Första gången trodde jag att det var ett skämt eller nått, ni vet nått sånt här lurprogram. När jag förstod att det faktiskt var riktig reklam för ett träningsrepskap så trodde jag i alla fall att ingen någonsin skulle köpa den. Jag kan förstå att många vill prova på nya saker, men det här ser ju helt absurt ut. Snacka om att jag blev förvånad när jag såg att mina vänner i USA köpt varsina(!). Nu har jag ju ingen aning om effekterna, men jag kan inte tänka mig att de är ens i närheten av vanlig traditionell träning. 

Nån som har eller varit sugen på att köpa?

Snart blir det nytt gym för min del...I och med vår flytt i vår så kommer jag även att byta gym.
Jag har redan börjat spana på det nya gymmet som vi kommer att ha väldigt nära till.
Jag tror att det kommer bli grymt!
De beskriver det så här:

2250 m2 friskvårdskvalité fördelat på 4 måningar som andas lyx och komfort. Stora luftiga ytor, lyxigt, massor av konditionsmaskiner och ett stort välutrustat gym kompletterat med 2 gruppträningssalar. Det ligger smakfull parkett på hela anläggningen och specialgjort, massivt junkergolv i gruppträningenssalen. Stora och fräscht designade omklädningsrum med mahognyskåp, väl tilltagen bastu och gott om duschar. Golvvärme och helkaklat golv förnöjer upplevelsen i omklädningsrummet ytterligare.

Jag tror jag kommer att trivas! =)

Det som gick fel med min tävlingsdiet...

Fitnessfestivalen 2010, could have been me 2011...
Väldigt många har frågat mig vad det var som gick fel med min diet, och jag har tänkt att jag ska svara länge... men jag har helt enkelt kunnat svara bra förrän nu eftersom jag fortfarande är väldigt missnöjd och besviken. Nu känns det som en evighet sen min tävlingsdiet och den tävlingen som aldrig blev av, Luciapokalen 2011. Som jag ser det så fanns det några huvudfel. De som jag tycker fanns var:
  • Inte lite på min magkänsla.
  • För kort diet. Min diet var på tok för kort med tanke på hur mycket jag hade att tappa. Jag kände det själv redan från första början, vilket gjorde att jag tvivlade hela dieten.
  • Upplägg inte anpassat efter mig. Jag hade ett upplägg som jag inte orkade med vilket gjorde att jag kände att varje dag var ett nederlag. Inte direkt den bästa motivationshöjaren! Gjorde om flera misstag som jag gjort tidigare.
Det största felet var ju så klart den på tok för korta dieten. Hade behövt många veckor till för att nå den form jag hade önskat. Tyvärr kan man ju inte göra så mycket åt den saken i efterhand. Totalt sett så tappade jag ju bra under dieten, men det var tiden som tog slut. Jag är en tävlingsmännsika och tycker inte om att vara med "bara för att". Visserligen räknade jag ju inte med att vinna men jag ville i alla fall vara i tävlingsform och på så sätt kunna få en rättvis bedömning av min kropp. Det jag tror är viktigt är att ha något eller någon som man kan tror på, är på samma bana som, kan diskutera och är överrens om målbild och ett upplägg för att nå den målbilden. Det är inte omöjligt men förutsättningarna måste vara de rätta. Det var de inte den här gången.

Det är inte alls särskilt roligt det här...

Jag börjar bli riktigt less nu. Eller fel. Jag är riktigt less på att ständigt vara lite småkrasslig. Igår kände jag mig dessutom ännu sämre och trots att jag försökte peppa mig själv under dagen så gick det helt enkelt inte att gå till gymmet. Jag däckade i soffan istället. Min pojkvän mådde också dåligt tyvärr. Ingen av oss har varit på topp på länge. Jag är övertygad om att jag skulle behöva en kur med penicillin men läkarna vill ju inte skriva ut nått. Min hostmedicin och astmamedicin hjälper inte till mycket mer än att jag sover lite bättre på nätterna, men även den effekten börjar avta. 

Till råga på allt så känner jag mig ännu sämre idag så nu är jag till och med hemma från jobbet. Hemma och sjuk. HUr tråkigt som helst. Huvudet bultar, kroppen gör ont, jag är varm och kall om vart annat. Det är inte alls särskilt roligt det här. Både för att det helt enkelt suger att vara sjuk/krasslig, trött och hängig hela tiden, men även för att jag varit sugen på att komma igång ordentligt med träningen efter min långa viloperiod och nu får jag bara käpp efter käpp i hjulen känns det som.... Nu ska jag ligga stilla idag och vänta på bättre tider, att bli frisk alltså. Det är det bästa jag kan göra föratt bättre på situationen just nu.

RSS 2.0