Ikväll ska jag träna ben med min älskling...

Can't wait...

 


Börjar veckan med axel- och magträning...

Japp, idag blev äntligen det axelpass jag skulle ha kört i fredags av. En riktigt bra start på veckan med andra ord. Dock känner jag mig väldigt svag och uthålligheten är inte mycket att hänga i granen, särskilt inte i pressövningarna. Första setet går oftast ganska bra men sen tvärdör orken. Oavsett om jag sänker vikten rejält (sänkte från 16-12 kg i hantelpressen eftersom 14 var upptagna) så märktes det inte på repsantalet. Jag orkade inte fler för det. Som tur var så sved det i axlarna så det tog ju bra i alla fall. Samma i militäråpressen. Körde till och med utan vikt på stången men det tog där det skulle kan jag lova! =) Axelträningen gick riktigt bra. För magtränngen testade jag en magmaskin som visserligen finns på mitt vanliga gym också, men här hade de lagt på extra vaddering så den gjorde inte riktigt lika ont mot axlarna. Provade den på massa olika sätt innan jag fick till det så att det tog bra. Magen blev nog riktigt slut innan jag var klar. Testade även på crosstrainer en liten stund (som kändes som en evighet) efteråt. Ojoj, vilken dålig kondis jag har nu. Men den ska så klart bli bättre så fort min hosta/förkylning/krasslighet är helt borta. Tyvärr verkar det oerhört segdraget. :(

Imorse var det dessutom invägning till Emmas biggest loser-tävling. Vikten var som väntat skyhög. Ska bli skönt att slimma till mig lite för nu känner jag mig mest klumpig och otymplig. Inga kläder passar heller. Den vanliga stora godispåsen som jag ätit på kvällen varje dag byttes därför ut mot ost- och skinksallad idag. Inte lika gott, men man mår nog bättre av det både tillfälligt och i längden.

Dagens träning:
4 x hantelpress 16-16-12-12 kg
4 x sidolyft med hantlar á 8 kg
4 x sidolyft i CC
4 x militärpress i smith 30 kg
4 x omvända krydssdrag
2 x hög rodd
X x magmaskin
3 x situps
10 min crosstrainer

Tidsoptimist....

Jag underskattade visst hur mycket tid helgens projekt faktiskt skulle ta. Jag hade räknat med att lägenheten skulle vara helt färdigstylad nu, men tyvärr ser det mer ut som ett bombnedslag. Den största felräkningen låg i färgens torktid. Bu! Sen så gillar tydligen inte alla att kliva upp, kasta i sig frukosten på en minut och köra igång med fullt ös direkt. Dessutom var det tydligen fler än vi som planerat att shoppa på Ikea idag, dock i betydligt lugnare tempo vilket gjorde det svårt för oss att superspeeda runt. Sen var Ikeas utbud inte mycket att hänga uu granen, förvånande nog. Jag som trodde de hade allt, i alla färger dessutom. Men icke! Men men, vi är en god bit på väg. Bara liiiite kvar... Men det är ingen hets.  

Ja, som ni förstår har det inte blivit nån träning varken idag eller igår... Men jag är ändå helt slut så det kanske var lika bra. Imorn däremot, då SKA jag få till det där benpasset som egentligen borde ha skett i fredags. Har bara tränat två gånger den gär gångna veckan. Inte bra, inte bra. Men egentligen kanske det är bra. Det är bra med lite mjukstart nu efter den långa vilan. Och sen även för att min hosta inte blir eller har blivit bättre. Jag känner mig faktiskt riktigt krasslig emellanåt. Segt, segare, segast!

Annars så har Emma dragit igång en liten Biggest Loser-tävling som både jag och John ska delta i. Det blir vi två, Emma, hennes mamma och pappa, nån jobbarkompis och kanske fler. Många i alla fall. Lite roligt och kanske den press jag behöver för att skärpa mig med maten. Under januari har jag bara haft 4 dagar som jag inte ätit godis på, resten har det varit minst 500 gr per dag. Illa! Första invägningen sker imorn.

Uppskjuten träning...

Idag hade jag planerat ett axelpass efter jobbet. Väskan var packad och klar och stod bredvid mig på skrivbordet under hela arbetsdagen. Tyvärr slog huvudvärken till strax innan jag bestämde mig för att avsluta dagen så det blev inte nån träning för mig. Istället var det bara att åka hem. Den är tyvärr fortfarande kvar. Jag hoppas på att få till mitt axelpass imorgon istället och benträning på söndag. Då påverkas inte min totala träningsvecka av dagens planerade vila. Hoppas är dock ordet. Helgen ska spenderas med diverse renovering (måla dörrar) och pyssel här hemma, tur till Ikea och allmänt fix. Vi ska nämligen styla vår lägenhet i helgen. Snart går den ut för försäljning. Under våren flyttar vi till större lägenhet. Andra sidan stan, lite centralare än nu. Dubbelt antal rum och mer än dubbelt så stor boyta. Kontraktet är redan påskrivet och klart. Det kommer bli grymt! Jag längtar! =)

Övningstips: Finnen

Just nu har jag grym träningsvärk i baksida lår. Riktigt härligt måste jag säga. Mina två favoritövningar för baksida lår är liggande lårcurl och finnen om man sitter fast i lastdraget med benen. Jag tycker nämligen inte om övningen finnen när nån ska hålla fast mina ben. Oftast hålls det så att det gör ont på nått sätt, eller så är det för löst. Har nog aldrig upplevt maximalt fasthållande som gjort att jag kunnat träna bra. Just därför, och för att man är beroende av träningskompis, så har jag inet kört finnen sen i somras. Men nu har jag börjat med den igen. Jag har börjat kör den i latsdraget istället. Då sitter jag fast mycket stabilare och kan koncentrera mig på själva rörelsen. Det är dessutom mjukt och skönt och man slipper hålla på med dubbelvikta madrasser. Man ska ju göra det lätt för sig.

Hur gör jag då? Jo, jag sätter mig helt enkelt på knä på den dynan man sitter på när man kör latsdrag. Ansiktet ska vara åt det andra hållet, alltså bort från maskinen. Sen sänker jag ner kuddarna som normalt är på knäna över fotlederna så att jag sitter fast. Sen är det bara att luta sig framåt och kämpa tillbaka. Det tar så grymt bra och jag får sån sjuk kontakt. Vill man kan man ju ställa en bänk framför också så man kan trycka upp sig om man vill gå hela vägen ner, men jag brukar inte göra det. Tycker det tar bättre att inte gå hela vägen ner utan bara så pass att jag själv orkar gå ner, vända och ta mig upp igen.

Satu har gjort en bra video på övningen, men jag går som sagt inte ner så långt utan vänder kontrollerat där jag orkar och använder mig av latsdraget istället. Grym övning, Garanterad träningsvärk!


Ryggträning på lunchen...

Näe, det blev ingen t-barrodd för mig idag. Jag testade, men jag var för slut i ryggen för att orka hålla position. Så det var bara att ge upp och testa på nått annat istället. Det var faktiskt flera övningar som jag fick hoppa över. Tyvärr var stänger och handtag lite slitna så handtagen var lite för halkiga för min del. Svårt med greppet då. Skulle ha köra latdsrag med V-handtag, men körde i cablecrossen istället. 

Jag började i alla fall med marklyft och det gick lite så där. Kändes inte jättebra, men inte jättedåligt heller. Även där hade jag liet svårt emd greppet, trots dragremmar och fick kramp i vänsterhanden som sen krånglade genom hela passet. Provade på en liten ökning i vikt sen sist på sista setet och det gick finfint i alla fall. De grymmaste övningarna var rodden och hantelrodden. Fick jättebra kontakt och blev riktigt trött. Den långa vilan har gjort gott för min känsla i just roddträningen! Latsdraget satsade jag på lite lättare med flera repetitioner. Brände rätt fint kan jag lova i båda latsövningarna. Allt som allt är jag faktiskt riktigt nöjd med träningen, men lite irriterad på min hand. Jag tror faktiskt den behöver träna upp sig för att orka med träningen. Är faktiskt nästan bara vänsterhanden som krånglar också. Sjukt irriterande, men jag får köra på så blir den säkert bättre och starkare snart. Säkert aldrig superbra, men så att jag kan köra rygg ordentligt om jag tänker på hur jag kör. 

Dagens träning:
3 x marklyft 60-60-70 kg
4 x rodd 40-45-45-45 kg
3 x hantelrodd 24 kg
3 x latsdrag 40 kg
3 x knästående latpulldowns i CC
3 x ländryggsmaskin 40 kg

Lunchträning är en bra vana...


Så här ska jag spendera min lunch idag...
Nu är det inte länge kvar tills jag ska iväg och gymma. Lunchträning blir det idag. Tycker faktiskt att det är en himla trevlig aktivitet. Lite miljöombyte och aktivering så där mitt på dagen så blir man både pigg och alert och dessutom går dagen vääääldigt snabbt. Jag och en kollega brukar (det har iof bara hänt en gång innan) gå tillsammans. Ritkigt trevligt även om vi tränar olika saker när vi är där. Idag blir det rygg för mig. Igår lyckades jag spana in att det finns en t-bar så den ska jag använda. De har ju tagit bort den från mitt vanliga gym... Dumt! En gång i veckan tror jag att det kommer bli lunchträning. Fredag nästa vecka är redan inbokad om det inte hinner komma några möten ivägen. Perfekt att ha träningen klar när man ska på AW efter jobbet vilket jag ska nästa fredag. Ungefär hur bra som helst!

Lathet, folk och benträning...

Jajamen, det blev träning idag efter gymmet, även om det kändes lite motigt innan jag kom dit. Det var latmasken som slog till. Ju mindre man tränar desto latare blir man så det är bara att bita ihop tills vanan satt sig ordentligt igen. Än har den inte gjort det tyvärr. Nu känns det mest som ett jättestort projekt varje gång jag ska träna. Men det släpper snart, det vet jag!

Jag var verkligen inte ensam på gymmet. Mitt jobbgym är stort, men det verkar vara många som tränar där. Det var som att gå in i en vägg idag när jag kom dit. En vägg av folk alltså. Som tur var så var det mest vid konditionsmaskinerna, men det var riktigt mycket även inne på gymmet. Men jag kunde ändå träna rätt obehindrat. Var bara benpressen jag fick vänta någon minut på. 

Ben blev det idag. Ökade vikten från förra passet. 60 kg kändes bra och jag gjorde djupa och fina böj. Var rätt kul för vi var tre stycken som stod och böjde samtidigt hela tiden. Jag med ansiktet mot dem och de med ansiktet mot mig. Jag gillar att stå framför en spegel när jag kör knäböj, men idag fick jag klara mig utan. Det gick ju bra det också. Till utfallsstegen var jag lite kaxig och tog lite för tunga hantlar. Jag trodde att de skulle vara lätta, men det var tungt, så tungt. Men jsg körde alla tre set med dem i alla fall. Jobbgymmet har rätt många av varje maskin/ställning/hantel, förutom vanlig benpress (alltså en sån som man sitter på golvet och pressar snett uppåt). Det fanns flera såna horisontella som man höjer vikten på med en pinne, men de gillar inte jag. Tyvärr gillade jag inte den benpressen heller. Den kändes ranglig och konstig. Osis. Även den stående vadpressen var lite knepig för kuddarna som man har på axlarna var lite för långt isär så de tryckte på nått ben. Ont! Det blev ett bra benpass i alla fall. Jag är fortfarande inte jättestark, men det tar sig. Om några veckor är jag tillbaka på samma nivå som innan vilan igen. Sen är jag ju faktiskt lite krasslig också och det kan ju påverka, eller snarare vore det konstigt om det inte påverkade. Avslutade med lite mage och sen var jag nöjd och glad!

Dagens träning:
3 x knäböj 60 kg
3 x utfallsgång med hantlar á 18 kg
3 x benpress 150 kg
3 x stående vadpress
3 x benspark
3 x finnen
3 x liggande benspark
3 x situps
3 x benlyft mot taket

Ingen träning de senaste dagarna...

Sen i söndags har det inte blivit någon träning.... Fast kom på nu att det bara är två dagar som jag inte tränat på, men det känns som länge. Istället har det blivit en massa annat. Spänning, nervositet, glädje, firande, mera spänning, nervositet och glädje. Himla härligt i alla fall och jag har mycket att se fram emot under våren och det komemr att bli såååå roligt och fantastiskt bra.

Ikvällen har jag till stor del spenderat på vårdcentralen. Tyckte att det var dax att gå dit nu eftersom mitt hostande inte blivit bättre och kollegorna säger flera gånger om dagen att "det där låter inte bra". Så både John och jag var där och undersöktes. Fick inte de mediciner jag hade hoppats på, men de kommer förhoppningsvis göra susen ändå. Hostmedicin och luftrörsvidgande (astmamedicin). Imorn ska jag träna ben efter jobbet i alla fall. På jobbgymmet dessutom. Lika bra att passa på när jag är sällskapslös.


Söndagsträning och söndagspromenad...

Jag vill ha mera rygg! (bild från i våras)
Idag började jag dagen med en morgonpromenad. Det var inte igår kan jag säga. Andra promenaden på 2012. I december blev det två promenader och nu har det blivit två i januari. En till så har jag dubblat med 50 procent den här månaden jämfört med förra. Haha, mycket tjat om att inte träna eller röra på sig nu känner jag. ;) Så kan det va, men nu är jag ju på gång igen så nu blir det mer träning. 

På gymmet blev det i alla fall ryggträning, och sen slängde jag in två armövningar på slutet också. Har varit sugen på basövningar ganska länge nu. Eller i alla fall knäböj och marklyft. Tycker det har stått mycket om marklyft på bloggar på sistone så visst blir man sugen. Jag hade helt glömt hur jobbigt det var. Svag var jag men det kändes inte som att vikten spelade någon roll för det tog som bara den. Kände mig helt förstörd direkt coh det ynka 60 kg kändes som 100+. Jag anar en fruktansvärd träningsvärk i ländryggen imorn. Woohoo! Ryggträningen gick faktiskt väldigt bra. Två roddövningar som båda kändes super. Jag fick faktiskt bättre kontakt i hantelrodden än faktiskt någonsin tror jag. Det kändes kul för jag läste precis i Body att det var en grym massabyggare för ryggen. Perfekt att få bra kläm på den med andra ord. =) Sen blev det lätt och långsamt i hjälpmaskinen, men musklerna sved. Armträningen var inte mycket att hänga i julgranen. Jag kände mig rätt mör redan så jag försökte bara få lite blod i armmusklerna också. Hur som helst, jag är väldigt nöjd med dagens träningspass. =)

Dagens träning:
3 x Marklyft 60 kg
4 x Rodd 40 kg
3 x Hantelrodd 22 kg
3 x Ryggresningar
3 x Chins i hjälpmaskinen
3 x Pullups i hjälpmaskinen
3 x Skivstångscurl 17 kg
3 x Pushdowns 15 kg

Promenad 60 min

Planerat träningsschema...

Jag sitter just nu här med träningsvärken från helvetet. Mina stackars ben gör så ont att de ibland inte orkar hålla sig uppe utan lite "halvsläpper" när jag går, alltså att knät viker sig fast det egentligen ska vara rakt. Och min rygg ömmer som bara den och jag har nog aldrig haft så mycket träningsvärk i axlarna någonsin. Ren och skär smärta när jag försöker lyfta armarna. I magen verkar träningsvärken ha uteblivit. Tack och lov för det. En smärtfri zon på kroppen.

Trots, eller kanske tack vare (?), träningsvärken så sitter jag här och tänker på träning. Eller på hur jag ska lägga upp min träning snarare. Vad jag tycker är roligt och vad jag vill fokusera på. Vad jag tycker är roligt är enkelt. Styrketräning, och lite löpning när det går bra. Så det är helt enkelt det jag ska fokuera på. Hur lätt var inte det då? Men just nu är ju min konsition i botten så jag tänkte se till att få upp den genom lite crosstrainer-träning först innan jag ger mig på löpningen. Så styrketräningen då, min riktiga träninng, hur ska den se ut? Jag har ju inte bestämt om jag ska satsa på att tävla igen eller inte, men oavsett så är det roligt att försöka utveckla fysiken åt fitnesshållet till. Både för att jag tycker att det är roligt och snyggt och för att vara förberedd om andan för tävling skulle falla på (jag har inte funderat så mycket på det än). Det jag själv tycker är viktigast i Body fitness är axlar, rygg och ben. Det är i alla fall de muskelgrupper jag inte tycker att man kan få för mycket av (men självklart ska de vara i harmoni med varandra också) så det är dem jag kommer att satsa på. Jag har bestämt mig för att köra ett rullande schema med de tre muskelgrupperna och lägga till de övriga efter hur jag känner det. Armar har jag redan stora, för stora tydligen, så där behövs inte lika mycket fokus och jag kommer köra dem rätt sällan. Bröst, jag gillar att träna bröst och tycker det är snyggt med klyftan som bröstmusklerna kan skapa men inte det jag kommer fokusera på just nu. Mage är alltid bra och det kommer jag lägga in ofta, dock tycker jag att det är tråkigt men jag ska se till att det blir ofta i alla fall. Även om det bara är tre saker som står på mitt schema så kommer hela kroppen att tränas, men mitt fokus lligger på de tre sakerna.

Rullande träningsschema:
- Rygg
- Axlar
- Ben

Angående konditionen så tänkte jag försöka få till ett rent konditionspass i veckan och som bonus ibland om det blir två. Det tror jag kommer passa mig utmärkt. Blir bara till att plåga sig tills konditionen kommer tillbaka. Men ska vänta lite till innan jag börjar för jag har fortfarande en hosta som inte låter särskilt bra.

Det är tanken med träningen i alla fall. Jag ska prova och se hur det går, om jag gillar det eller inte. Nu är jag sjukt sugen på att komma igång. Första passet blir idag. IDag blir det ryggen som piskas.

Dagens middag...

Älgfärshamburgare med ädelost och en massa annat gott.
Som av en händelse är både älgen skjuten och osten gjord i bästa Jämtland.
Kittlar dödsskönt i kistan!


Premiär på lunchträning och jobbgymmet...

Från andra axelpass. Snart är jag tillbaka fullt ut!

Japp, idag har jag testat på det där med lunchträning. För första gången kan jag tillägga. Har aldrig riktigt sett det som ett alternativ förut men det verkar tydligen rätt vanligt på mitt jobb. Idag skulle en kollega gymma så jag hakade på och testade jobbgymmet för första gången. Två flugor i en smäll liksom, premiären på både lunchträning och jobbgymmet! Hur bra är inte det?

Jag har ju sjuk träningsvärk sen igår. Det värker i ben, rumpa, rygg och till och med lite i armarna faktiskt... Så himla härligt! I alla fall så jag tog det som jag tyckte kändes "lättast" att träna, nämligen axlar och mage. Det kändes lite bättre än igår. Jag fick inte den där vimmelkantighetskänslan och jag kände mig lite stabilare, men fortfarande klen. Fick inte ens på nån vikt på stången i smithmaskinen... Men det tog som bara den. Mina axlar sved och skrek efter nåd redan från start, vilket de inte fick. Det var bara att mosa på. Jag fick väldigt bra kontakt i alla övningar. Till och med magövningarna som jag annars mest brukar tycka är sega. I och med att jag inte hittade så bra så blev det två enkla övningar som man bara kan lägga sig ner på golvet och göra fär att träna magen. Det räckte gott och väl. Jag blev trött!

Lunchträning och jobbgymmet då? Jag gillar helt klart lunchträning som koncept. Särskilt när man inte behöver stessa för att komma tillbara inom en viss tid som man inte behöver på mitt jobb. Hade jag behövt det skulle jag inte gillar det. Annars var det skönt att få en paus och miljöombyte så där mitt på dagen. Riktigt nice faktiskt. Gymmet var riktit bra. Större än mitt vanliga gym. Mycket speglar, många bänkar framför den, mycket vikter, många CCs, många smithar, många fria stänger för knäböj och dyl. Många maskiner också men de spanade jag inte så mycket på. Många konditionsmaskiner också... Men väldigt dåliga omklädningsrum. Men jag gillar det helt klart! Kommer träna där mera och jag kommer även träna fler gånger på lunchen. Tummen upp med andra ord.

Dagens träning:
4 x Hantelpress 14-14-12-12 kg
4 x Sidolyft med hantlar 7 kg
4 x Militärpres i smithmaskinen 30 kg
4 x Omvända kryssdrag (för baksida axlar)
4 x Sidolyft i CC
4 x situps
4 x benlyft

Comeback på gymmet...

Som jag skrev innan så var jag inte alls beredd på hur det kändes igår på gymmet. Ja, jag var beredd på att jag skulle se och känna mig både fet och klen och det gjorde jag också. Men det jag inte var beredd på var hur sjukt otränad jag kände mig och inte heller effekten av min "lätta" träning. Visst räknade jag inte med att det skulle kännas som innan uppehållet, men nu kändes det som om jag aldrig tränat i hela mitt liv.

I och med att jag vilat så länge och fortfarande är lite krasslig så var tanken att jag skulle köra ett lätt pass, så blev det också. Lite rygg, lite axlar och lite ben. Vikterna var fjäderlätta, och kändes även så. Ja, förutom i hantelpressen där de kändes som bly efter nått set. Även om det var helt okej att lyfta så kändes det inte som lätta vikter i kroppen. Det sved, svetten sprutade och jag kände mig totalt mörbultad direkt. Det allra värsta var knäböjen och utfallsgången, även om jag stannade innan jag var riktigt trött. Pulsen vägrade dessutom att gå ner ordentligt mellan utfallsseten, kanske för att jag inte är helt kry än men säkerligen för att jag är otränad också. Sen hamnade jag som i nån dimma också. Darrig, lock för öronen och lite simmig i huvudet, som i en bubbla. Ungefär som jag kände mig när jag tränade i slutet av dieten. Mina ben värker redan, eller fortfarande kanske man kan säga för de har inte slutat. Träningsvärksgaranti på det! Om jag inte hade fått jag inte träningsvärk så hade jag nästan trott att jag drömt att jag faktiskt har tränat för att inte ha fått träningsvärk hade varit en ömöjlighet. =) Det är i alla fall härligt att ha kört första passet och redan idag blir det nästa.

Dagens träning:
4 x Latsdrag 35 kg
4 x Rodd 35 kg
4 x Hantelpress 13-13-13-10 kg
4 x sidolyft med hantlar 6 kg
4 x knäböj 40 kg
3 x utfallsgång med hantlar á 10 kg
3 x rodd 35 kg
3 x benspark 35 kg
3 x liggande lårcurl 35 kg

Lite saker som jag kommit på idag...

Imorn är det 7 (SJU) veckor sen jag var på gymmet sist.
I tisdags var det fem veckor sen jag tränade sist (ett av tre ströpass i december).
Här om dagen åt jag kosttillskott för första gången sen början av december.
Jag har tagit tre promenader totalt på hela december och januari.
Jag har inga valkar i händerna längre. Känns konstigt!

Med andra ord kan man säga att jag har varit sjuuuuukt inaktiv och det utan att överdriva. Det är dagens sanning. Idag bröt jag dock inaktiviteten och gjorde en comeback på gymmet. Det var inte alls som jag tänkte att det skulle vara. Verklige inte alls som jag hade tänkt det. Jag har faktiskt inte riktigt smält det än. Därför får rapporten av passet vänta liiiiite till, men den kommer. Var så säker! =)

Jag var sååååå nära...

Jag hade verkligen tänkt åka och träna idag. Träningsväskan var packad sen imorse och har stått i bilen hela dagen. Tänkte svänga in på jobbgymmet när jag jobbat klart för dagen och köra ett helkroppspass. Eller i alla fall lite ben, lite rygg och lite axlar. Peppade mig under hela eftermiddagen och försökte förträna min hösta... men när det började vara dax att dra sig hemåt och jag hostade som en tok så blev till att styra bilen hemmåt istället. Jag har sån störig hosta... Sån som gör att jag inte kan andas när jag hostar för då hostar jag bara ändå mer oc så fortsätter det i en evighet. Det blir bättre och bättre, men det går sååååå sakta. Men men, bättre lycka imorn kanske?

Min första köpta mössa...

Hör och häpna! Här om dagen köpte jag mitt livs första mössa. Jag har inte behövt köpa mössor och friluftskläder när jag vuxit upp. De har liksom bara funnits där i överflöd ändå (konsten att välja rätt föräldrar). Men här om dagen så slog jag faktiskt till på mitt livs första köpta mössa. Jag har spanat in den länge, över ett år, när den här tjejen haft på sig den. Fast jag har alltid tyckt att det varit en sån onödig sak att lägga pengar på... en mössa liksom... Men nån gång ska ju va den första. Nu har jag dessutom TVÅ mössor för jag fick en av min pojkvän i julklapp också... Jag gillar dem båda skarp! Båda är tänkta till all utomhusträning/-motion som jag skulle sätta igång med... men det har ju varken blivit promenader, skidåkning eller löpning så mössorna ha legat på hyllan... men snaaaart ska de invigas!Har ni sett? ------->

Jag har lagt in en twitter widget i min högerspalt.
Nu kan ni få ännu mer info om vad jag håller på med.
Jag kanske inte är den bästa uppdateraren (än) men det kanske kommer. =)

Jerringpriset till Rolf-Göran Bengtsson!

Så himla rätt! Verkligen rätt person som vann! Visserligen tycker jag också att de andra nominerade ar välförtjänta, då kanske mest Hellner. Samtidigt är det prestationen som ska belönas. Inte för att förringa någon, men i skidåkning är vi svenskar bra. Vi finns alltid med där i toppen och tar diverse medaljer år efter år. I ridsporten däremot ligger Sverige tyvärr ganska långt efter de bästa länderna. Vi tar inte medaljer och brukar oftast inte ens vara i närheten. RGB tog den första individuella medlajen på OS på 76 (!) år på förra OSet. Nu var det i och för sig inte det han vann Jerringpriset för. Det var för sitt EM-guld som han tog förra året, det första EM-guld som Sverige vunnit NÅGONSIN. Dessutom var det inte bara tur utan han ligger rankad i topp på världsrankingen. Det kommer bli spännande på OS i sommar.

Har sett flera som tycker att det är bra att ridsporten äntligen får ett erkännande och därmed är mer förtjänt av priset jämfört med skidåkningen eller fotboll, som redan får så mycket mediaplats... Även om jag är på ridsportens "sida" i det här så blir jag irriterad på sånt. Det handlar ju om individens prestationen, inte vilken sport det är mest synd om. Här vann i alla fall definitivt rätt PERSON!

Jag tyckte jag också...

... att jag hade ovanligt många besökare igår.
Det stämde inte alls in nu när min blogg innehåller så lite träning och få uppdateringar.
Sen upptäckte jag varför...
Jag är tydligen med på blogg.se's förstasida idag.


Värsta grymma passet....


Could have been...
Idag gick jag till gymmet och körde stenhårt. Ben för hela slanten. Det absolut jobbigaste passet att köra. Jag började med att mata knäböj set efter set. Stegrade mig upp till 80 kg och körde sen tre set där. Galet jobbigt! Sen blev det utfallsgång med hantlar i gruppträningssalen. 24 kg i varje näve. Då är dragremmar ett måste. Flåsade som en toooook! Utfall är inte bara jobbigt för benen utan flåset också. Det blir lätt den effekten när man involverar så mycket muskler i en övning. Därefter blev det benpressen, min favvo. Lyckades komma ner djupare än någonsin och det brände som bara den i rumpa och framsida lår. Jag fick inte riktigt till samma vikt som innan, men hamnade på en 240 kg i alla fall. Det får jag vara nöjd med med tanke på att jag inte riktigt är van vid den "nya" tekniken som jag tycker känns rätt obekväm... men idag satt den som sagt. Benspark, sittande och liggade lårcurl samt lite vadpressar... Sen var jag klar. Benen totalt söndermosade! Snacka om att jag kommer att ha träningsvärk imorn!!!!

Eller nej, jag glömde... Jag är ju FORTFARANDE SJUK!
Ingen träning här inte... =(

(istället skulle jag till läkaren för vad jag misstänker är lunginflammation... men glömde hemnycklarna på jobbet så fick hoppa av spårvagnen efter en hållplats och hämta dem. På väg till vårdcentralen kom jag på att pengarna var glömda hemma... så fick byta spårvagn och åka hem istället. Så nu orkar jag inte mer idag. Man får dålig ork när man är krasslig/sjuk. Det är ett faktum!)

Matlådor in the making...


Det blir kyckling och potatissallad.
Saknar bara körsbärstomater, ruccolan, dressing och löken till potatissalladen så är det klart.
Den här veckan blev det visst samma sak varje dag... men det går bra det också. =)
Nästa vecka blir det nog varierat... Men nu är jag förberedd!
Bring it on v. 3!

Tre stycken gymkort...

Snart går jag från totalt stillasittande till brutalt mycket träning... Eller i alla fall brutalt mycket chans till träning. Jag kommer nämligen ha tre träningskort ett tag framöver. De är:
 • SATS - mitt vanliga gym där jag får träna på alla anläggningar i stan, men ändå håller jag mig uteslutande på "min" anläggning. Smidigt, lätt och nära.
 • Kristinedals Träningscenter - Kanske Göteborgs största gym? Där får jag träningskort genom jobbet som ligger precis bredvid. Kan bli att jag tar med gymbagen till jobbet då.
 • Sportlife - Jag vann ju 3 månaders guldkort när jag var bäst av tjejerna i hanteltävlingen under Fitnessfestivalen. Snart ska jag börja mina tre månader och får då träna på alla anläggningar i stan. Är sugen på att testa framförallt Almedal.

Det ska verkligen bli kul att träna på lite olika gym... Det jag värderar allra högt i ett gymmedlemskap är att ha gymmet nära, helst då nära där jag bor i och med att jag ofta tränar på helgen. Jag förstår att det kan vara smidigt att ha nära från jobbet, men jag utgår oftast hemifrån när jag ska till gymmet. Jag vill att det ska "ta emot" så lite som möjligt när jag ska träna. Om jag då ska behöva åka långt för träningen så känns det inte lika roligt. Det ska vara lätt och roligt! Sen så ska det ju finnas bra med vikter och maskiner, gott om utrymme, vara fräscht, mycket speglar (Jag älskar speglar när jag tränar!), bra stämning och långa öppettider som passar mig.


Dax att återinföra matlådorna...

Det har blivit mycket uteluncher på sistone... Eller det har BARA blivit uteluncher på sistone kanske man kan säga. Smidigt, lätt, trevligt och gott... Det finns verkligen grymma lunchrestauranger där jag jobbar! De senaste tre dagarna har jag tagit samma sak till lunch varje dag. typ världens godaste Ceasarsallad som har mycket kyckling, mycket parmesanost, mycket bacon, mycket krutonger. Ja, det är mycket helt enkelt. En stor portion och grymt gott! Till det supersmarrigt bröd också!

Från och med nästa vecka har jag dock bestämt att jag ska ta med mig lunchlåda igen. Hur kul det än kan va att gå ut och äta lunch så gillar jag faktiskt mer att ha med mig matlåda. Då kan jag bestämma själv vad jag ska äta, jag vet vad jag får i mig både i fråga om näring, tillagning och hantering av maten. Det gillar jag! Jag tror nämligen att restaurangmat innehåller en hel del onyttigt och onödigt mycket av vissa saker. Sen har i alla fall jag svårt att begränsa mig. Får jag en bautaportion så äter jag en bautaportion. I matlådan har jag ju en portion som är anpassad efter mig. Det är ju perfekt! Och gott!

På senaste tiden har jag inte ätit mellanmål heller, men där ska jag bättre mig. Jag räknar ju med att min förkylning ska försvinna under helgen så att jag kan komma igång med träningen nästa vecka. Då kommer jag MÅSTA äta mellanmål för att orka träna, i alla fall på eftermiddagen. Nyckeln till god kosthållning tror jag är goda rutiner. Sååå... Jag har redan gjort ett litet kostschema som ändå ger rätt mycket utrymme för variation och spontanitet... mer som riktlinjer, men helt vad jag behöver just nu. =)

DET ÄR DAX ATT INFÖRA STRUKTUR OCH RUTINER I MITT LIV IGEN!

Snart en vanlig syn i mitt kök igen, dock lite större portioner. =)


Jag lever!

Det har verkligen blivit dåligt med uppdateringarna på sistone. Men jag har haft fullt upp kan jag säga... eller snarare det att min energi har varit totalt förbrukad. Att vara sjuk i kombination med att börja jobba efter lång tid av fitnessproffs/hemmafruande gör att man blir sjukt trött. Jag har varit totalt däckad varje kväll och känt mig febrig och slut. Hostar som en tok gör jag också. Hoppas, hoppas, hoppas att min förkylning ska försvinna snart! Typ under morgondagen vore det trevligt om den försvann... =) Förutom det har det varit mycket annat spännande också.

Jag kan dock bara konstatera att min tid som vältränad och någolunda fit är long gone nu. Igår när jag gick upp för två trappor i rad på jobbet fick jag lite mjölksyrakänning i benen. Trodde att jag inbillade min, men idag skedde samma sak så det var ren och skär fakta. Jag är otränad. Dessutom är jag fet också. Rejält fet. Jag har typ inga kläder som passar längre. Dagens två konstateranden. Otränad och fet! Tur att båda går att göra nått åt. Det hade ju varit värre om jag var korkad, socialt obegåvad eller nått liknande. =) Man får se det från den ljusa sidan. =)

Fail på den...

Ja, det får man väl ändå säga... Mindre godis 2012 var ju tanken. Ja, hur har det gått då?

Godisfritt 2 dagar av 8.
Godisfrossa 6 dagar av 8.
= NOT GOOD!

Tur att 2012 består av många dagar som jag kan "rätta till" det hela på!


Motivation och att sätta igång med träningen...

Nu ska jag bara bli av med den här dumma förkylningen och sen så ska jag komma igång med träningen igen efter min evightslånga viloperiod. Jag har aldrig vilat så länge som jag gjort nu. Det känns riktigt konstigt faktiskt... men det har samtidigt varit rätt välbehövt också. Mina knän gör inte ont alls längre. Innan kändes det som att nått hoppade omkring och det knäppte till varje gång jag böjde mig. Mina benhinnor känns inte av alls kängre heller. Eventuella smärtor i axlar och handleder är också som bortblåsta. Mycket bra. "På köpet" har jag dock fått kontant ont i ryggen, vilket jag alltid får när jag inte rör mig. Som sagt, så fort förkylningen är borta så ska jag komma igång med träningen igen. Det är ju många som ska sätta igång nu i och med det nya året och gymmen kommer troligtvis vara fulla ett tag framöver, innan det börjar droppa av igen. Därför tänkte jag skriva ner hur jag tänker kring att starta upp träningen och sen behålla motivationen. Kanske hjälper det någon. =)

När man börjar träna efter att ha vilat tycker jag alltid att det är svårt att komma igång på riktigt. Man vill, men det tar emot. Kan tänka mig att det är samma sak för alla som ska infria sina nyårslöften nu. Min strategi till det hela är helt enkelt att härda ut. Man får tvinga sig några gånger tills man kommer in i det igen och då kommer det att gå lätt. Helt enkelt gå till gymmet även om man kanske hellre vill sitta i soffan just då. Det ÄR roligt och det blir bättre. Ju längre man väntar desto svårare blir det!

Hur ska man sen göra för att fortsätta hålla motivationen uppe? Det kommer ju alltid finnas dagar som motivationen kanske tryter på... Jag brukar helt enkelt se träningn som ett jobb. Min träning är ju styrketräningen och allt annat (promenader, löpning, crosstrainer, etc.) ser jag som komplement. Styrketräningen ska göras, det andra beror lite på hur jag känner, vad jag vill och vad jag har tid för. Jag har 5 styrkepass som ska genomföras varje vecka och så är det bara. Vanligtvis sker dem även på samma dagar och då är det bara till att de till att masa sig till gymmet då. Har jag någon bra anledning till att inte träna just den dagen så kan jag skjuta upp det till nästa, men det händer inte jätteofta. Vad är det som säger att det blir lättare nästa dag? Självklart ska man lyssna på sin kropp och inte träna när man är sjuk, men annars är det ju inte mycket som sätter stopp. Det viktigaste är ändå att jag gör mina pass varje vecka. Hela kroppens muskelgrupper ska tränas varje vecka. Punkt slut. Utropstecken till och med! Ju nogrannare jag är med det desto roligare blir träningen. Ju mer jag tränar desto mer motivation blir jag.

Nu kanske det låter som att jag inte alls tycker om att träna men så är det verkligen inte. Träning är det roligaste jag vet. MEN, man måste slita och kämpa för att det ska va roligt. Självklart ska man välja en träningsform som man tycker är rolig också... och jag har full förståelse för att alla inte har samma mål som jag. JAG skulle inte tycka att det var kul att träna lite på måfå, då finns det andra saker jag kan göra istället. =) Jag tror att det är att känna resultat och utveckling som föder motivationen. Resultat och utveckling kommer inte at ströträning utan kräver engagemang!

Vecka efter vecka, år efter år...


Helgens aktiviteter:

 • Ligga stilla under filt/täcke
 • Ligga i soffan
 • Ligga i sängen
 • Snörvla
 • Beklaga mig över att jag är sjuk
 • Se på alla avsnitt av Suburgatory
 • Se på alla avsnitt av %& my dad says
  (Har typ sett allt, men ingen som har nått förslag på roliga komediserier?)
 • Se på Warrior, Madagaskar, Moneyball, The Debt, m.fl. filmer
 • Slötittat på TV
 • Ätit godis
 • Ätit Ben & Jerrys
 • Tyckt synd om mig själv
 • Tänkt på saker jag kunde ha gjort om jag var frisk

 

Någon som vill byta?

 

 


Jag blev sjuk tillslut ändå...

Sjukan kom tillslut... Trodde nästan att jag skulle klara mig... men igår kväll slog den till och under natten utvecklades den med full kraft. Olämpligt så klart, som alltid är man blir sjuk. Ikväll skulle jag egentligen befunnit mig i Stockholm och firat Emmas födelsedag. En superhelg var planerad och nu blir det inte många knop gjorda vill jag lova. Har legat som i dvala hela dagen... MEN, för att de se det från den ljusa sidan så var det ju samtidigt bra att det bröt ut nångång... Då kan jag ju bli av med det fortare. Bra sak nummer två var att det lyckades hålla sig från att bryta ut så jag kunde genomföra hela första jobbeckan. Bra sak nummer tre, att jag kan spana på Gladiatorerna imorn istället för att sitta på tåget. Och förhoppningvi bra sak nummer fyra att det är en "snabb-sjuka", dvs att jag blir frisk snart. Håller tummarna för det. =)


Gladiatorerna, Lördag kl 20. Do not miss!

MAXAT träningssug...

Försvinn dumma förkylning. Försvinn!
Jag vill ju...


Nyckelhålsmärkt luchrestaurang..

Idag när jag jobbade lyckades jag luska fram att den ena av våra lunchrestauranger är nyckelhålsmärkt. Hur bra är inte det då?!?! Superbra helt enkelt. Jag åt där i måndags och det var riktigt god och bra mat. Perfekt för när man inte orkar ha med sig matlåda ju... som jag inte orkat en enda dag hittills, men har i och för sig fått lunch av jobbet varje dag så det var ju lika bra det! =)

Lite vardagssvammel...

Nu är min pojkvän på gymmet och tränar. Han startade upp sin träning igår efter att ha vilat 10 veckor på grund av en långdragen förkylning. Jag hade också tänkt starta upp min träning lite smått den här veckan... men nu har jag åkt på förkylning! Eller ja, den kom ju krypandes redan innan helgen, men nu känns det ännu värre. Jag hoppas verkligen inte att det blir lika långdraget som Johns förkylning. Igår efter jobbet tog jag en promenad och senare på kvällen var jag lika trött i benen som om jag hade kört värsta benpasset. Galet! Idag när jag gick hem från spårvagnen så vräksnöade det så jag ble dyngsur och kall bara på den sträckan. Det sägs ju att sånt inte ska ha nån inverkan på förkylning, men jag tror det i alla fall. Nu ska jag i alla fall försöka göra allt för att inte bli toksjuk och för att få bort förkylningen så fort som möjligt, vad man nu kan göra? Tips anyone?

Annars så har jag ätit normalt idag med! Fast det gick inte lika lättsamt som igår. Efter lunchen kände jag mig vrålhungrig när jag hade ätit upp. Mättnadskänslan infann sig aldirg utan jag fick känna mig hungrigare än innan maten i ca 1 h efteråt... Det trots att jag tog störst portion av alla vid bordet (tjejer som killar, men det är rätt vanligt att jag gör då de flesta äter som myggor). Samma sak var det vid middagen... men men... Det har gått bra ialla fall. Inget sötsug. Fast jag har ganska sällan sötsug. För mig rör det sig mer om en besatthet som sitter i huvudet om att jag måste ha godis för annars dör jag. Det är oerhört jobbigt. Tycker det är mycket lättare de gånger man "bara" är sugen. Btw, så har jag tappat 1 kg vatten sen igår... så nu är det bara 8 kg upp sen dietslut. =) Normal kost, inte diet.

Just nu längtar jag efter ett tung styrketräning och ett snabbt löppass! Snart! Ska bara friskna till!

Mina favoritövningar...

Enligt listan är det egentligen dax för Mål med träningen... men jag behöver fundera lite mer på det för att kunna sätta det i skrift... så jag hoppar glatt vidare till nästa... Favoritövning... Och där vet jag faktiskt inte hur jag ska kunna välja bara en?!? Det finns ju så många bra... så jag har faktiskt bestämt mig för att välja ut en för varje muskelgrupp. Eller ja, för allt utom mage då för där har jag ingen favorit, det är lite same same där tycker jag. Anledningen till att just de här är mina favoriter är för att jag tycker att de är de roligaste övningarna för respektive muskelgrupp och även de som jag upplever tar bäst, de som jag får bäst kontakt i (förutom latsdrag där jag haft lite problem med det, men ändå bäst av ryggövningarna då alla trasslat. Men jag nöter på för det känns bättre och bättre med ryggen).

Axlar - Hantelpress
Bröst - Bänkpress
Biceps - Hantelcurl
Triceps - Pushdowns
Rygg - Latsdrag
Framsida lår/rumpa - Benpress
Baksida lår - Liggande lårcurl
Vader - Stående vadpress


En dag utan socker...


Inte så mycket längre...
Mitt nya år startade inte igår. Det startade idag... Det är från idag jag ska skärpa mig med godis och och äta normalare portioner med mat. Gårdagen gick nämligen precis som planerat i ätandets tecken, precis som slutet av förra året... Brunch med Emma och sen lite godismys på kvällen. Underbart!

Jag har faktiskt varit lite orolig för hur det skulle kännas idag. I och med att jag varit helt extremt hungrig under hela slutet av november och december, oavsett hur mycket jag ätit (Nästan ju mer mat desto större hunger) och det bara varit på slutet jag verkligen känt att jag varit mätt/full i magen ibland (även om det krävts stora mängder) så kändes det ju som att jag skulle bli extremt hungrig idag... Men icke! Det har faktiskt gått bra. Frukost, lunch och middag. Inte särskilt hungrig, inte sötsugen. Dag 1 är avklarad! Det kan i och för sig ha hjälpt att jag har varit distraherad hela dagen också. Jag har nämligen börjat jobba igen idag. Inget mer latande med andra ord. Bra för rutinerna! Nu har jag klarat en hel dag utan att äta massa godis. Det känns som en evighet faktiskt... men det är bara att hålla i. =)

På tal om rutier så tog jag även en promenad när jag kom hem. Bra av mig!

+9 kg sen dietslut...

Nytt år och det är bra att veta vart man börjar. Jag startade dagen med att kliva upp på vågen för första gången på länge. Jag hade en liten gissning på vart jag låg viktmässigt och den prickade jag in så när som på nått hekto. Resultatet? 9 kg upp sen jag avslutade min diet. Ganska väntat. Särskilt med tanke på att jag inte rört en fena på typ hela december också. I förrgår var första gången jag gick ner på stan (tar 20 min), annars har det blivit bil. Extremt latande med andra ord. I kombination med extremt svullande matmässigt så är det inte konstigt att vågen visar plus. Jag är faktiskt förvånad att det inte är ännu mer men det får jag vara glad för. :)

Hur härligt det än är att svulla på så blir det skärpning ny. Ska försöka att minska ner godiskonsumptionen en hel del. äta bättre mat och snart kommer jag igång med träningen ockå. Det är ju ändå då man mår som bäst. När man har balans. Lagomt av allt. :)


Välkommen 2012!

2012 kommer bli ett bra år!
Det har jag bestämt. :)


RSS 2.0