I helgen blir det träningsläger...

 
På fredag bär det iväg... Jag och Emma ska på träningsläger hela helgen.
Det ska bli sååå roligt!!! =)
 
 

Jag tänker mig...

... stå och hänga på låset när gymmet öppnar imorn 6:30...
... träna 30-45 min intensivt...
... 10-15 min knäböj...
... 10 min utfall...
... 10 min upphopp med vikt...
... ev någon mer övning...
... gå direkt från gymmet upp till hotellfrukosten...
... sen en snabb dusch innan en arbetsdag som sträcker sig från 8:30-00:30...
 
 
Så tänker jag nu... Vi får se hur jag tänker imorn när jag vaknar... =)
 
 
 

Kick-off med jobbet...

Tisdag till torsdag den här veckan har vi kick-off med mitt jobb. Det är väldigt mycket folk som flyger in och vi ska alla bo på hotell för att få bästa möjliga sammanhållning. Jag ska bo på Radisson Blue mitt emot Centralstationen. Känns lite knepigt med tanke på att jag har 10 min gångväg dit hemifrån... men jag ser det som att jag får gratis hotellfrukost. =) Träningen vet jag inte om jag kommer ha tid med då¨vi har schema från tidig morgon till sen kväll. Men jag ska i alla fall ta med mig träningskläderna för kunna smita ner på World Class City som ligger i samma hus och köra ett pass om jag får tillfälle...
 

Mina nya fina skor...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I lördags passade vi på att svänga förbi den nyöppnade Sportshoppen i Tanum. Den ligger strax innan Grebbestad och ska ersätta den förra. 2 sporthallar var "för litet". Nu har de lyckats få till en gigantisk shop med riktigt bra grejer. Bara reaavdelningen var större än många sportaffärer. För de som inte vet så är Sportshoppen en outletkedja som finns på Västkusten. De har sitt egna märke Swedemount och sen alla de vanliga sportmärkena. Den nya butiken (invignig 17/5) var riktigt grym. Stort, fräscht och riktigt bra grejer. Jag hittade ju självklart massor med fynd, och allt på rea på outletpriset. Köpte 2 likadana t-shirts som den svarta jag köpte för någon helg sen, men i andra färger (rött och lila), ett snyggt träningslinne och ett par löparskor. Löparskorna är av modellen lättviktssko så det ska bli riktigt spännande att testa... Fast mest köpte jag dem för att de var så snygga. =)

Veckans sista gympass...

Jag trodde att det var gott om tid för träning idag innan det var dax att åka bort till svärföräldrarna på söndagsmiddag... tyvärr inte utan sistadelen av passet fick speedas på lite och större delen av magövningarna fick kapas... Så kan det gå. Passet var ändå mestadels bra. Armar och mage var det som stod på schemat, Under en period nu så har jag börjat mina armpass med hantelcurl, men idag så fick den stå tillbaka till förnån för skivstångcurlen. Bra det för jag fick väldigt bra kontakt med stången och mindre med hantlarna. Nästa gång skippar jag nog hantlarna helt. Jag tar en paus ifrån dem så tar de ännu bättre när jag kör igång med dem sen igen. =) Körde preachers curl ocksåför första gången på länge. Tyvärr så var den ställningen där man kör med fri stång för liten för mig. Jag slog bara i knäna hela tiden och kunde inte sitta på nått vettigt sätt. Mitt gym har sin utrustning från det italienska märket Panatta som är gjorda för väldigt korta människor (antagligen inte medvetet men så är det). Korta bänkar, korta benmaskiner, allt är kort! Jag hade inte velat vara 190cm och träna med de grejerna, men för mig som är 173 cm så funkar det mesta... Tyvärr inte preachercurl-ställningen... men jag körde den i maskin istället och det gick helt okej. =) Det blev ett helt okej armpass för både biceps och triceps... och som sagt, lite halvdant för magen. Veckans sista gympass får ändå godkänt. =)
 
Dagens träning:
4 x skivstångscurl
4 x pushdowns
4 x hantelcurl
3 x preachers curl
3 x rep över huvudet
4 x dips i maskin 80 kg
5 x benlyft
 
Morgonlöpning

Midsommar 2012...

En underbar helg i goda vänners lag i Bohuslän.
Sill (lax för oss som inte gillar), potatis jordgubbar, tårta, grillat, creesecake m.m.
Bättre väder än väntat. Nu är det sommar på riktigt!
 
Två vilodagar har det blivit. I fredags hade jag tänkt börja dagen med lite löpning, men för en gångs skull så sov jag riktigt länge och då var tiden för träning förbrukad. Idag däremot gav jag mig ut på en löptur. Jag måste ju hålla vår nya söndagstradition med löpning på morgonen vid liv. ;) Det var tungt, jobbigt, besvärligt och jag hade alldeles för mycketv ati magen efter hela helgen... men på slutet kom jag äntligen in i "lunken" dvs. mitt flow där jag kunde rullapå ett tag... Sen var det ju riktigt härligt att springa längst havet också. =)
 
Nu blir det en powernap innan gymmet.
 
 

Axelpass innan midsommarfirande...

Efter att John äntligen slutat jobba (han är rätt seg på det. Själv tyckte jag att jag var värd att sluta strax innan 2) så var det dax för träning i det här hushållet. Off to gymmet. Axlar med lite bröst och mage. Det blev ett grymt bra pass. Började strålande i smithmaskinen med tunga, jobbiga pressar. Se fortsatte det tungt och jobbigt passet igenom, förutom för bröstövningarna som jag kör lätt eftersom jag försöker komma igång.  Vanligtvis brukar jag börja mina axelpass med hantelpress, det är nog min favoritövning när det kommer till axlar. Idag kom den inte förrän på övning nummer tre och det var en märkbar skillnad. Jag orkade inte lika mycket men framför allt så var jag betydligt ostadigare än vad jag upplever att jag brukar var. John kände samma sak. Men det var ju inget hinder utan det var bara att pressa på. Så svidande bra känsla! Det blev ganska många övningar innan vi var klara, men det var bra det. Nu blir det ju inget gym igen förrän på söndag. Riktigt bra pass. =) Nu måste jag kasta mig i bilen för att försöka hinna före de gäster vi bjudit till stugan där vi ska fira midsommar. Vore ju lite snopet om de får stå utanför och inte komma in. =)
 
Dagens träning:
4 x militärpress i smith +14kg
4 x sidolyft med hantlar 9 kg
4 x hantelpress 14 kg
3 x sidolyft i CC
3 x fjärilen 3 kg
3 x omvända kryssdrag
3 x framåtlutade hantelflyes 6 kg
4x bänkpress supersetat med
4 x situps
3 x flyes i CC (bröst)
3 x magmaskin

Lite senare ryggträning...

Ikväll har jag och John varit på "sommarmingel". Riktigt trevligt... så det blev senare träning än vanligt. John laddade dessutom upp inför träningen med champagne. Det verkar ha gjort susen för han fick till ett riktigt bra pass. Jag fick också till ett bra pass, men det blev ingen alkoholhaltig laddning för min del.
 
Latsdraget kändes galet bra!!! Jag blir så glad då! Fick den bästa kontakten jag någonsin har fått i latsdrag idag. Det känns som att det bara går bättre och bättre för varje vecka. Vilket flyt!!! Och stark kände jag mig också! Stark både i latsdraget och i stångrodden som var de två bästa övningarna. John hjälper mig med de sista repetitioerna så att jag verkligen kan få ut allt. Det känns hur bra som helst. Idag testade jag dessutom en ny maskin. Rodd som startläget var strax ovanför ansiktshöjd och man drog ner till höfthöjd. Väldigt ovan men kändes bra. Det blev ett jättebra ryggpass... magträningen som var planerad hann vi inte riktigt med... men den får bli imorn. =)
 
Dagens träning:
4 x latsdrag 65-65-65-50 kg
3 x latsdrag V-handtag 50 kg
5 x stångrodd med golvfäste +40+40+40+40+35 kg
4x stångrodd i cable
4 x roddmaskin
4 x ländryggsmaskin

Installing muscles... Please wait... ;)

 
 
 

Riktigt bra benpass...

Idag var jag riktigt laddad för ett bra benpass och bra blev det också. Jag var stark och uthållig. Jag körde med 20 kg mer i benpressen på två av seten än vad jag har gjort annars. Det var riktigt tungt, men hanterbart. Det kändes jättebra att höja vikten. Jag kunde höja och fortfarade behålla samma tokdjup som jag kämpat med att få till de senaste månaderna. Framsteg helt klart! Körde även med 2 kg mer per hantel än jag gjorde sist när jag körde hantelcurl. Jag upplevde att jag orkade lite bättre i den övningen också. Grymt!!! Annars var det som var allra roligaste den sittande lårcurlen. Där hade jag en bra vikt och sen fick John trycka på för glatta livet medan jag höll emot på vägen upp. Sjukt jobbigt och väldigt roligt. Det kan jag verkligen rekommendera som omväxling för baksida lår. Jag hade en liten tanke att avsluta med upphopp med viktplatta i famnen, men istället blev det att köra några lätta knäböj i smithmaskinen. Det kändes rätt bra i ryggen så jag är nöjd. Och jag är väldigt nöjd med passet. Så sjukt bra! =) Tungt, jobbigt, svettigt som bara den... Precis som det ska va med andra ord. =)
 
Dagens träning:
5 x benpress
4 x vadpress i benpressen
3 x utfallsgång med hantlar á 17 kg
4 x liggande lårcurl 40 kg
4 x sittade lårcurl 65 kg
4 x sittande lårcurl
 
30 min morgoncykling

Tisdagen den 16 juni


Har börjat dagens med en halvtimme på cykeln (1 av veckans 2 pass avklarade).
Ikväll väntar ett benpass med min älskling!Morgonlöpning i Skatås...

Imorse åkte jag och John upp till Skatås för att börja dagen med lite löpning. Jag sprang några gånger i mars, men annars har konditonsträningen varit lika med noll hela året. Jag valde att springa 8:an eftersom det är den flackaste rundan jag känner till i Skatås även om själva distansen kändes mig övermäktig. Jag tog mig i alla fall runt (inte i någon hisnande fart och med en del gåpauser i uppförsbackar) och nu i efterhand kan jag konstatera följande:
  • Jag tycker om att springa i nedförsbackar! Det känns lätt och hastigheten ökar för varje steg. Det känns som att man flyger fram bara av att trycka ifrån lite med foten.
  • Jag tycker att det är helt okej att springa på raksträckor. Om jag kommer in i "lunken" vill säga. "Lunken" kallar jag det när jag kommer in i ett flow och det liksom bara flyter på och jag kan rulla på i samma tempo med jämn ansträngning. Idag lyckades jag komma in i "lunken"vid några tillfällen. Då är det riktigt nice!
  • Jag hatar att springa i uppförsbackar. Det är bara jobbigt, tungt och besvärligt och förstör mitt flow fullständigt. Så länge jag inte har superkondition så trivs jag bättre med att gå uppför backarna. Backintervaller är en helt annan sak (då är det ju fullt ös och sen får man stanna). Nu menar jag när jag springer en distans och det kommer en backe och förstör mitt  allt. Jag gillar inte!
  • Slutligen... suprise suprise... Konditionen blir inte bättre av sig själv. Tränar man ingen konditionsträning (eller som i mitt fall nästan ingen lågintensiv cardio heller) får man inte bättre kondition heller. Min kondition är fortfarande kass.

Dagens reashopping...

Jag hittadem några gudklimpar i dagens reashopping. Tyvärr inga "vanliga"- eller "jobb"-kläder som var tanken, men lite träningskläder blev det. Träningskläder är alltid roligt att köpa, fast jag behöver egentligen inget nyttför jag har redan mycket mer än jag använder. Men nytt och fräscht är roligt! Idag blev det:
  • 2 sport-BHar (en svart och en röd)
  • ett träningslinne med huva och nät bak
  • en kortärmad löpartröja

Cirkusen är i stan(gymmet)...

När gymmet öppnade imorse var vi där... redo för arm- och magträning. Första minutrarna var vi helt själva på gymplanet. Riktigt härligt. Sen droppadedet in mer och mer folk... men tillslut var det slutpå friden för då kom den PT-skola som håller till på mitt gym upp. Det kändes verkligen som "cirkusen komme till stan" eller en virvelvind som svepte in. Helt hysterisk träning sysselsatte de sig med, typ hoppa och skutta så mycket som möjligt, ockupera så mycket plats det går, skrik och tjoa. Det gör mig inget att de är där, men nu ockuperade de varenda bänk som fanns tillgänglig på gymmet och DÅ gör det nått eftersom då hindrar de mig från att träna så som jag ska. Fick tillslut tjata till mig en bänk av en av lärarna så jag kunde genomföra min träning så slutet gott.

Till träningen då... Jag började bra. Gick på 14 kgs-hantlarna och det gick väldigt lätt. Kontrollerat och bra. Tills jag på sista setet förstod varför det kändes så lätt. Det var lätt! Detvar ju 12 kgs-hantlarna jag lekte med! Hantlarna på mitt gym är inte märka så jag litade på att de låg på rätt plats i stället... Fel av mig... men jag fick en okej känsla ändå när jag körde. Kan juva bra att köra lite lättare ibland. Annars så körde vi mycket med passning och hjälp att orka någon sista repetition så det tog riktigt bra. Triceps gick allra bäst för mig medan biceps gick allra bäst för John. Härligt tränat!

Dagens träning:
4 x hantelcurl 12 kg
4 x skivstångscurl +10kg
4 x cablecurl
4 x pushdowns
4 x frenchpress +14 kg
4 x maskindips +70 kg
4 x magmaskin 40 kg
4 x rump/benlyft mot taket

Vilodag...

Idag har jag inte känt mig på topp. Redan igår kväll så fick jag väldigt ont i huvudet och ögonen... och liten liten känning i halsen också... Och så har jag känt hela dagen idag. Plus att jag varit väldigt trött också, men det har jag varit hela veckan. Jag hade ju planerat en vilodag idag och den kommer ju väldigt lämpligt. Eventuellt hade jag tänkt gå och köra crosstrainer ett litet tag (är sugen på att få upp konditionen) eller tagit en promenad i det ganska så fina vädret... men det blir inget med det. Jag stannar hemma och vilar helt och hållet istället. Jag ska försöka att inte bli sjuk. Jag har redan varit sjuk för flera år framöver den här vintern/våren. Det får räcka nu. Men det onda i huvud/ögon/hals och tröttheten sitter kvar fortfarande. Hoppas det kan gå bort. Jag ska lägga mig och snooza ett litet tag innan det vankas fotbollskväll här hemma.

Träna hårt där ute!


Axlar och Bröst

Idag började jag dagen med att spendera en halvtimme på motionscykeln. Nu har jag klarat av mina två gånger den här veckan så det är perfekt. Det var däremot inte den behagligaste cykelstunden jag varit med om. Jag har extrem träningsvärk i benen och det var ren och skär smärta stundtals att cykla. Värst var det efter ca 3 min och sen gen strax innan jag nådde halvtid. Ajaj vad ont det gjorde i framsida lår... men jag körde på, mest för att jag tyckte att det var onödigt att ha klivit upp tidigare om jag ändå inte skulle köra klart. Jag hoppas på att den blodgenomströmningen gör att träningsvärken går över lite snabbare... Vi får se. Hade i alla fall inte riktigt samma tempo som vanligt, men ändå helt okej. Kom 0,6 km kortare. Klart godkänt!

Efter jobbet blev det ett axel och bröstpass. Axelträningen började riktigt bra för attn bli lite sämre och sen avsluta starkt igen. Fick väldigt bra kontakt i hantelpressen. Däremot så kändes det inte alls bra i maskinpressen så den övningen åker nog ut nästa pass. Jag har kört den ett tag nu och den har funkat bra. Nu funkar den inte längre och då kan det vara bra att testa nått annat. En pausär nog vad som behövs för att den ska kännas bra igen. Det roligaste med passet var ändå att jag kört igång med bröstträningen... Jag har inte tränat bröst på (halv)år och dar! Inte sen november för att vara mer exakt. Men idag var det som sagt dax och det kändes verkligen att det var länge sen. Nu blir det lätta vikter ganska länge framöver, men jag SKA jobba tillbaka min klyfta som jag haft... och helst lite mer. =)

Dagens träning:
5 x hantelpress 15-15-15-12-12 kg
5 x sidolyft med hantlar 9-9-9-7-7kg
4 x axelpress i maskin + 20 kg
4 x sidolyft i CC utan vila
3 x omvända kryssdrag
3 x framåtlutade hantellyft
4 x bänkpress
3 x flyes i CC
Morgoncykling 30min

Twitter...

Ni har väl inte gömt bort att jag finns på Twitter också?
Titta in där eller i spalten här till höger om ni tycker att jag uppdaterar för lite på bloggen. =)Ett tungt och bra ryggpass, som planerat...


Tung ochn bra enamsrodd i maskin
Idag hadejag och John stora planer för träningen... Eller själva träningsplanerna var det inget ovanligt med... De gick som vanligt ut på att köra tungt och bra... Det var mer var det hela skulle ske som var skillnaden. Vi hade bestämt oss för att åka bort till Sportlife Almedal och köra vårt pass. I sista stund blev det dock andra planer. Vi bestämde oss för att köra på vårt vanliga gym (Life) för att kunna gå till crossfit-gymmet sen och förhandla liten om medlemsskap. Tyvärr var crossfitgymmet stängt (eller obemannat kanske det kallas) när vi kom dit så det blev inget med det... Ett väldigt bra ryggpass däremot blev det innan, precis som planerat. ;)

Jag har verkligen fåt kläm på latsdragen på sistone och det känns jättekul. Riktigt bra kontakt och när jag kör med stång så har jag kunnat öka på vikten rejält. Jag är tillbaka på de vikter jag körde på för nått år sen, men nu med betydligt bättre känsla. Mitt nötande på lätta vikter har gett resultat!!! Det känns så bra! Dessutom så har jag fått till en helt nu känsla när jag kör med V-handtag. Jag är inte så stark där men hujedamig vilken kontakt. Det känns som om de stackars latsen ska slitas bort. Den känslan har jag aldrig känt i ryggträningen förut och det känns underbart! Idag var det helt klart latsövningarna som var mina paradövningar... i Roddövningarna hade jag inte alls lika bra kontakt. Jag brukar ha hyfsat lätt att få bra kontakt och känsla i den vanliga rodden, men inte idag. Då blir jag lite sur... Däremot kändes den stångrodd jag körde grym! Jag fick desstom passning och kunde ta ut mig väldigt bra. Den övningen passar perfekt förpassning upptäckte jag. Har aldrig fått det där förut, men nu blir det definitivt mer. Lite hjälp på slutet så orkar jag någon extra repetition. =) Avslutade det hela med 5 bra set situps! Det sved i både rygg och mage innan jag varr färdigtränad. =)

Dagens träning:
4 x latsdrag 65-65-60-60 kg
4 x latsdrag V-hantag 50 kg
3 x rodd 50 kg
5 x stångrodd med golvfäste +40+40+40+40+30 kg
3 x enarmsmaskinrodd +35kg (bild)
3 x pullovers
3 x ländryggsmaskin
5 x situps

Varför tycker folk att man är galen...

... när man säger att man älskar stickandet i huden som man får av PWOn?

Igår gav jag träningen en extra skjuts... Jag tog nämligen en preworkout-drink innan passet. Jag har haft uppehåll med PWO-drinkarna sen november. Tycker faktiskt att träningen har gått riktigt bra även utan. Jag har varit stark, ökat, haft bra känsla och ork. Men... Jag älskar att ta PWO. Jag blir pigg, det sticker i huden och det går lyckokänslor igenom hela kroppen. Sen går träningen extra bra också. Jag känner att jag har mer att ge. Jag känner mig starkare och vill köra mycket. Jag har testat ganska många sorter innan jag hittade min favorit. Många har jag inte känt någonting av alls och andra har varit för äckliga för att dricka upp. Den som jag hållt fast vis ett tag nu är Rage Nitro från Fairing. Grymt bra. Jag tycker själv att jag är ganska okänslig mot såna här preparat, men av Rage behöver jag bara ta halva dosen för att få en supereffekt. =) Min favorit! Rekommenderas varmt!


Grym bra benträningen...


Utfall i smithen under 2011
Idag blev passet som jag missade å grund av lampskruvningen igår av. Beeeen... Fick visserligen köra själv, men jag körde ju ändå inget som jag behövde hjälp med. Pratade lite med en äldre herre ett tag också så jag fick ju lite av det sociala också, även om ingen går upp mot John. Av någon anledning så har jag faktiskt slarvat (fy på mig) med benträningen på sistonde. De senaste 2 passen har uteblivit av olika anledningar så det var faktiskt hela 3 veeckor sen jag körde ben. Förra veckan blev det bara lite benspark och lårcurl för att underhålla lite i alla fall, men ingen ren benträning. Jag kände mig både taggad och lite smånervös inför passet. Är man iof inte alltid det inför benpass? Lite extra idag då... =)

Jag började i alla fall rätt starkt med att köra benpressen.... ni vet den där knepiga benpressen som nästan är lätt precis där man vänder men sen blir astung ju högre man trycker.... Kände mig faktiskt rätt stabil på mina 12or... de sista seten var det så klart kämpigt och det blev någon mikrosekundspaus mellan repetitionerna, men det gick finfint i alla fall. Nästa gång är det nog dax att höja vikten. Jag har arbetat in mig rätt bra på den maskinen och djupet (min "akilleshäl") nu. Annars så hade jag laddat för utfallsgång... eller när jags säger laddat menar jag mer att jag hade tagit med mg dragremmarna upp fö att kunna orka hålla hantlarna... men nått flög i mig och jag körde i smithen istället. Kör inte så ofta utfall där men idag blev det av. Omväxling förnöjer. Jag fick inte till den dr brännande känslan, men mina ben bara darrade så det ser jag som ett gott tecken. Avslutade passet med standardövningarna lårcurls och benspark, i dropset på de sista två seten. Jag hade ritkigt möra ben sen. För att komma ner från gymmet till omklädningsrummet så måste jag gå ner för trappor 4 våningar. Jag kan säga att det var inte min allra stadigast gång ner, men jag tog mig ner utan att trilla i alla fall. Jag är riktigt nöjd med passet. Hoppas på träningsvärk imorn... särskilt i rumpan. =)

Annars hade jag glömt det mesta när jag kom till gymmet. Jag hade inte med mig nån efter-träningsdrink. Det var iof planerat iom att alla shakrar var blöta från diskmaskinen. Sen bor jag ju granne med gymmet så jag tyckte att kroppen för en gångs skull kunde vänta någon minut med drinken... men mer kritiskt var det med träningsvantarna. Jag hatar att träna utan handskar... ben är visserligen det bästa passet att köra utan handskar iom att man inte behöver använda händerna så mycket... men jag känner mig så bar utan... Sen glömde jag även vattenflaskan. Katastrof! Jag blir ju dödstörstig redan innan uppvärmningen är klar när jag ska köra ben så det går ju inte... Dessutom fanns det ingenstans att dricka vatten på gymvåningen... Som tur var fick jag en kvarglömd vattenflaska av receptionisten. Träningen räddad!!!

Dagens träning:
5 x 12 benpress
4 x vadpress i benpressen
3 x 10 utfall i smith
4 x liggande lårcurl 40 kg
4 x benspark 65 kg
4 x sittande lårcurl 40 kg

Tjejen på gymmet...

Google is my friend. Nu har jag kollat upp den gigantiska tjejen som tränade alldeles bredvid mig (eller egentligen så var det jag som ställde mig lite för nära henne när hon körde för själva friviktsavdelningen var rätt trång) på gymmet på Mallorca. Hon heter tydligen Fanny Palou och är världsmästare i bodybuilding i förbundet NAC (där det kallas physique). Jag kan ju säga att det faktiskt inte är särskilt ofta som jag känner mig liten och klen på gymmet. För det första är jag något längre än medel, 173 cm, och sen så är jag ganska grovt byggd från start också, plus att jag har en del muskler dessutom. Jag är större än de flesta helt enkelt, särskilt i den form jag är i just nu... MEN, bredvid Fanny så kände jag mig som en liten flugskit trots att hon ar betydligt kortare än mig. Vilken massa! Så stor! Hon har visserligen inte den fysik somjag själv strävar efter, men jag tycker det är riktigt fascinerande och jag blev rejält taggad och fick massor av inspiration. Jag kände somn en mupp som inte kunde sluta stirra ungefär. =)

Här finns lite videos på när hon tränar:
- Axelträning

Ibland kommer annat i vägen...

Dagens träning försvann på nått sätt. Jag gick och hämtade ut ett okänt paket direkt efter jobbet igår. Det visade sig vara vår nya lampa som jag suktat efterhur länge som helst. Den skulle inte ha kommit förrän om 2 veckor, emn kom redan idag. Jagn slet ju naturligtvis upp paketet på en gång och började skruva... Det visade sig varaen ganska långdragen procedur, även för 2 personer. 30 stänger, 30 lamphållare och 30 lampor som skulle upp, rakt och åt samma håll också. Vips så var det dax för mig att köra John för han skulle åka till Köpenhamn igen. Och nu är det ju fotboll... så det blev som sagt ingen träning. Så kan det gå... Jag är glad i alla fall glad att jag fick in en halvtimmes cykling imorse. Det är alldeles lagomt. Jag vaknar till, svettas rejält, får mig några morgonskratt tack vare humorserien (de är rätt sällsynt annars, morgonen är inte min bästa stund) och kommer igång. Jag hade tänkt börja cykla några gånger i veckan nu faktiskt... Kanske 2-3 ggr... just för att min vardagsmotion är i det största obefintlig. Då får man lägga in lite "konstgjord" vardagsmotion istället. =)

Nu ska jag heja lite mer på fotbollen. =)

Saknar lite...

Här om dagen så kollade jag igenom bilder från min förra iphone. Hittade den här mupp-bilden från toan inne på Sats. Rätt måna kilon från dagsformen kan jag meddela... Den är från en bit in på någon av mina dieten förra året, våren eller hösten jag minns faktiskt inte. En sak är säkern i alla fall. Jag saknar att känna mig tight men framför allt så saknar jag ådrorna. Jag älskar ådror och tycker det är sjukt coolt. Visst kan min axelådra poppa fram lite idag också, men då är det under träning och tunga lyft... inte när jag inte gör någonting alls som på bilden... Bicepsådran ligger djupt inbäddad och den på bröstkorgen ännu djupare... Det är de ådror jag sett poppat fram tidigare,.. I love it! Men de har ju inte försvunnit. De finns var på samma ställe, bara lite mer inbäddade än förut... men i sinom tid tittar de nog fram igen de också och förhoppningsvis några fler också. Allt har sin tid. =)


Tillbaka hemma igen...

 

Jahapp, då är jag hemma i ett molning och kyligt Göteborg igen.

Home sweet home eller vad man säger.

Imorn väntar (jobb +) lite cykel på morgonen och sen ett benpass tillsammans med John på kvällen.

 

 


Bästa efter-tränings-drinken....?Jag var väldigt stark... Vi körde hårt... Det gick bra... Efter-träningsdrinken var grymt god!
Ett mycket bra pass helt enkelt!=)Laddar för ett arm- och magpass...

Jag ligger på rummet just nu och laddar inför ett gympass. Idag blir det armar och mage. Jag känner mig riktigt laddad så det ska bli superkul! Kostar ynka 4 euro att gästträna på ett (bra) gym här... Det är priser som vi borde kunna ha hemma också tycker jag... Igår blev det träningsfritt. Endast den dagliga morgonpromenaden längst stranden. Så härligt! Istället så åkte vi ut till gården jag jobbat på innan och tittade på alla hästar. För er som inte vet det så har jag jobbat på ett PRE-stuteri här på Mallorca vid 2 tillfällen förut. Så underbara hästar! Fina och sjukt bra temperament. Dessutom står min förra tävlingsponny här också. Still going strong vad jag hörde. Riktigt kul.

 

Men nu, iväg till gymmet...

På Mallorca och har det gött.,.

Så bra är det här, som alltid. Idag tränade jag bredvid den största tjej jag sett. Var så klart tvungen att googla sen. IFBB female bodybuilding champion. Tufft som bara den. Nu tar jag semester. Återkommer på måndag. :)


Nergraderade...


Jag har en dator som jag inte längre använder. Den används inte både för att den är full av virus och därför funkar nästan ingenting påden och jag orkar inten blåpsa ut hela och installera om allt, men även för att jag har en ny och fin som funkar alldeles utmärkt. No need for gamla Vaion alltså.

Jag har ett  par skor som jag inte tycker om. De köptes för att ha på gymmet, men jag gillar dem inte där så jag har haft dem när jag inte haft nått bättre att ha på mig. De är för platta helt enkelt. Jag gillar dem inte! Vill helst ha lite uppbyggning á la vanliga löpskor eller varför inte high heels...

Lösningen komjag själv på imorse.De är numera min cykeldator och mina cykelskor. Helt perfekt! Som jag nämnde har jag ju lite smått börjat cykla ibland på min motionscykel. Anledningen är att jag får i princip noll vardagsmotion i min vardag. Men nu har min cykel fått ett eget rum och där finns ingen TV. Det är inte så kul att cykla och kolla in ien vägg, eller ut genomett fönster. Jag behöver mer underhållning än de få människor som går föri ibland. Så nu är datorn riggad så att jag kan se på TV-serier samtidigt (just nu New Girl season 1). Skor kan jag ju egentligen ha vilka som helst, men rätt skönt att ha ett par som är tillängnade just det. Jag behöver inga speciella "spinningskor" eller liknande för jag gör ingen avancerad cykling,utan bara ett par som är sköna på fötterna och passar bra i tramporna. De kan dessutom stå vid cykeln hela tiden... så är de ju redo när helst andan faller på .

Andan föll på i morse. 30 min cykling, 1,45 mil och 1,5 avsitt av New Girl.

Latsens gjorde bra ifrån sig idag...

Det var verkligen svårt att komma iväg till gymmet idag, men tillslut tog jag mig iväg. Det blev senare än tänkt, men det blev av och det är väl huvudsaken.

Jag kände mig lite arg när jag kom till gymmet så jag började med att lassa på mer vikt än vanligt i latsdraget och naturligtvis orkade jag inte många reptitioner (2?) så det blev till att gunga/svinga/kasta sig för att få ner stången och sen hålla emot på vägen upp. Inte min snyggaste träningsstund rent teknikmässigt alltså. Att ynka 5 kg kan göra att man orkar så lite?!?!? Jag sänkte däremot vikten efter 2 setoch körde mer kontrollerat. Oj vilken kontakt! Sen var det bara till att bta handtag tillV-handtaget. Jag har ju inte kört med V-handtag sen i höstas, men började vid förra passet och jag har verkligen fått till det nu. Det känns så sjukt mycket i just latsen att jag tror de ska gå sönder. Sååå härligt! Jag blir alltid glad när ryggträningen går bra för jag tycker den är så svår. Hur som helst såfortsatte jag med extra tunga vikter på första roddövningen och det gick strålande! Tungt, jobbigt och kontakt...Tyvärr gick de andra roddövningarna sämre. Av nån konstig anledning fick jag absolut noll kontaktoch känsla när jag körde den vanliga rodden... så jag gav upp och testade på en annan sorts rodd som var i en maskin... kändes lite bättre men inte strålande... Så jag får hoppas att den första roddövningen vägde upp för de andra. Avslutade med ländrygg och sen gick jag hem... Nöjd och glad!

Dagens träning:
4 x latsdrag 65-65-55-55 kg
4 x latsdrag V-handtag 50 kg
5 x stångrodd med golvfäste +40+40+40+30+30 kg
3 x enarmsrodd i maskin 30 kg
2 x rodd 50 kg
2 x hög-till-låg-roddmaskin 40 kg
3 x ryggresningar
3 x ländryggsmaskin

Cykel 30 min

Måndagsfrukost på jobbet...Smaskens! Gott bröd och otroligt söt vattenmelon.
Imorse cyklade jag 30 min på motionscykeln hemma också.
En bra start på dagen!Crossfit Active Wellness...

Idag slog portarna upp till ett nytt crossfit gym (eller box ska tydigen vara det korrekta namnet) nhär i Göteborg. Alldeles bredvid oss också. Jag hade inte en aning om det så jag ble mäkta förvånad när vi sladdade runt med bilen och såg skyltar om invigning. Vi sprang in en snabbis trots att vi egentligen inte hade tid alls. En minut skulle vi va där, men det var svårt att dra John därifrån. Han blev glad som ett litet barn på julafton. Han har nämligen varit jätefascinerad av crossfit det senaste halvåret och suttit och youtubat crossfit-klipp varje ledig stund, men inte kunnat prova på. Nu blir det säkert av och kanske jag testar lite också. Den här flytten får bara mer och mer fördelar. =)


Morgonpromenad i all sin glans...

Jag och min prins har varit ute och knatat påen morgonpromenad för att utförska vårt nya områder lite.... Det är lite pinsamt att erkänna men på den månad vi bott här nu har vi inte tagit en enda promenad i området. Vi har faktiskt inte tittat oss omkring över huvudtaget. Det enda jag kännt till har varit promenadvägen in till stan, vägen till gymmet och vägen till spårvagnen. Men samtidigt så har vi faktiskt inte ens fått upp någon hatthylla än eller... men det blirdet ändring på nu. Idag är det en "fixarhelg". Alla flyttlådor ska packas upp, hatt-och skohyllor ska upp, vissa lampor ska sättas upp i taket, det ska organiseras i källaren, vi ska köpa balkongmöbler (och ev fler). Ja, det är mycket att göraså nu ska vi sätta igång!=)


Varken böjar eller pressar...

Igår skulle det ha blivit tung och jobbog benträning. Planen var att prova mig på lite böjar igen, antingen vanliga knäböj eller frontböj. Men så blev det inte utan istället låg jag hemma och hade sjukt ont i magen. Ordentlig magknip och rigtiga magsmärtor. Det blev lite bättre mot slutet av kvällen, men inte helt och hållet. Så kan det gå. Lite snopet så klart... men men... Bättre lycka idag!


RSS 2.0