24 månader på Life Health & FitnessArmar och Mage får avsluta arbetsveckan...

IDag var det dax för att träna armar och mage. Det hör inte till favoritpassen, men det är nått som ska göras. Jag vill vara jämntränad. Det kanske det låter det som att jag inte tycker att det är roligt alls att träna armar och mage... Det gör jag! men jag tränar hellre axlar, rygg eller ben, men det är ändå skoj.

Dagens pass gick ganska bra. Inga rekord. Ingen superkänsla någonstans, förutom kanske vid magträningen då... Det var ett av de där passen i mängden. Ett av de passen som tar mig till superpassen. Det var inte dåligt på nått sätt, men inte bra. Det gick helt okej. Kontakten var okej, jag var okej stark och allting kändes okej. Jag körde 21:an för första gången på länge. Det är en övning när du börjar med att göra skivstångscurl halva vägen upp 7 ggr och sen direkt 7 st curls på den övre halvan följt direkt av 7 st hela curls. Galet jobbigt! Jag känner faktiskt att jag blivit lite starkare i armarna. Det tar sig. Har tappat mycket av styrkan då jag inte tränat armar ordentligt från i somras tills nu i februari... men styrkan kommer tillbaka sakta men säkert. När det var dax för magträning fick jag sällskap av en kollega. Han kommer nog garanterat att ha träningsvärk i magen i helgen. Mission accomplished! Även jag kommer nog ha det. Mina benlyft var inte att leka med. Hujedamig vad de sved. Magmaskinen lika så. Sen körde jag väldigt lätta russian twist på slutet också. De kommer garanterat kännas för jag tränar väldigt sällan sneda magmusklerna. Behöver bättra mig på det. Passet var helt klart en skön avslutning på arbetsveckan. Körde även lite crosstrainer efteråt med lite intervalltänk. Bra av mig!

Dagens Träning:
3 x hantelcurl 12 kg
3 x skivstngscurl 22 kg
3 x 21:an 14 kg
3 x pushdowns
3 x frenchpress 24 kg
3 x enarmspushdowns
3 x benlyft
3 x magmaskin
3 x situps
3 x russian twist
15 min crosstrainer

Springa eller jogga?

Igår morse var jag ju ute på en liten löprunda. Efteråt skrev jag på Twitter att jag hade "morgonjoggat". Joggat är egentligen inte ett ord jag använder vanligtvis, mest för att jag tycker att att det låter lite småtöntigt på nått vis men även för att jag inte riktigt vet helt vad det betyder. Men joggat kom med i tweeten i alla fall... Det blev liksom ett bra ord tillsammans med morgon.... Morgonjoggat. Det funkar.

Det fick mig att tänka på vad det är för skillnad mellan att springa och jogga egentligen? Jag skulle aldrig säga att jag har varit ute och joggat. Jag har alltid tyckt att det är lite springa som springa...  Antingen springer jag eller så går jag. Hur svårt kan det va? Vad är det som skiljer springa från jogga? När jag tänker på jogga så är det att springa i slow motion, alltså egentligen i samma hastighet som man går i fast med minikorta springsteg och utan att bli anfådd alls. Helst ska man även ha ljusgråa mjukisbyxor och hood på sig också á la ett par tiotal år sen. Då är joggandet komplett. Fast egentligen vet jag ju inte. Slängde ut en fråga på Twitter och fick snabbt ett svar (sociala medier är smidigt!).

"Jogga är ett ord som folk använder om sig själva när de inte tycker
att de är så snabba. Jag tycker alla som inte går springer."

Det låter bra tycker jag. Alla som inte går springer, sen vilken hastighet man springer i spelar ingen roll. Lätt som en plätt ju! Och att se det på det viset gör att jag känner mig lite bättre också. Jag är inte supersnabb just nu, eller aldrig egentligen, men just nu är min kondition verkligen inte bra. Det går inte undan när jag springer... Men jag vill ändå "springa". Jag vill inte "jogga". Det känns bättre att "springa". Jag tycker att det känns som att man tränar på riktigt när man springer och bara mesar omkring när man joggar. Nu pratar jag bara om hur jag ser på användandet av ordet, sen kan själva träningsinsatsen vara densamma oavsett vad man kallar det. Därför väljer jag att säga att jag springer. För då känner jag mig lite bättre och lite gladare! För man kan välja alldeles själv. =)

Ikväll ska jag se finalen av Biggest Loser

Jag älskar Biggest Loser! Helst den amerikanska versionen, men årets svenska har varit riktigt bra. Ikväll är det final och den måste jag bara se! Jag är ett stort fan av alla program som handlar om fetma, matvanor, gå ner i vikt och dyl. om det så är underhållningsprogram som Biggest Loser eller dokumentärer. I like it! Vem jag hejar på ikväll vet jag inte riktigt...

Pluspoäng i kanten...

Igår hade jag en bokat lunchträning med några kollegor. Jag hade två timmar mellan mötet innan lunch och det som var efter lunch så jag hade gott om tid att träna... men det var bara det att de där två timmarna istället minskades ner till endast 30 min då det ena mötet drog över väldigt... Så kan det va. Därför blev det blev ingen lunchträning igår. Istället blev det lunchträning idag. Igår blev det vilodag och det var ganska skönt. Myspys hemma istället hela kvällen.

Väl på gymmet idag så hittade jag inte min ena gymhandske. Jag tränar alltid med gymhandskar, främst för att jag får mycket bättre grepp och dessutom så slipper jag även att få väldigt valkiga händer. Nu är de bara ganska valkiga. =) Det var i alla fall inte bra att glömma dem. Jag svettas ju även om händerna och när jag körde militärpressen var det svårt att hålla stången bra. Mina händer ville bara glida utåt hela tiden. Väldigt störigt... men jag fick till det ganska bra ändå, men kunde inte riktigt pusha det sista som jag ville. Men militärpressen var nog den enda övningen som påverkades av att jag inte hade mina handskar. Passet blev i alla fall väldigt bra. Jag fick ju som sagt till militärpressen rätt bra och sen så fortsatte det strålande därefter. En salig blandning av press- och flyesövningar och en avslutning där jag pressar ut det allra sista i en maskin. Samma pass som jag kört de senaste veckorna och fått en väldig träningsvärk av varje gång. Jag är väldigt nöjd! Idag igen! =) Axlar är så roligt att köra! Det är helt klart min favoritmuskelgrupp även om den har fått hårdare konkurrens av flera andra på sistone.

Imorse var jag dessutom ute på en liten löprunda, den vanliga svängen. Pluspoäng i kanten på det!

Dagens Träning:
5 x militärpress i smithmaskinen 45-45-40-40-40 kg
4 x 10-12 sidolyft med hantlar 9 kg
3 x skivstångspress bakom nacken 22 kg
4 x 10-12 sidolyft i CC
3 x omvända kryssdrag
3 x framåtlutade hantellyft 5 kg
6 x enarmspressar i axelpressmaskin 20-20-15-15-10-10 kg

Löpning 5 km

Garmin Forerunner 210


Beställd!Nu är det dax för lunchträning...


Axlar står på menyn...
Favorit i repris från förra veckan...

Imorse startade jag och min pojkvän dagen med en morgonpromenad. Det är en riktigt härlig start på dagen tycker jag, bara man tar sig upp. Det är betydligt lättare att gå morgonpromenader varje dag än att bara göra det ibland... Då får man ju in vanan. Jag sov så dåligt imorse, eller hela natten egentligen, så jag kunde lika gärna kliva upp och gå en sväng. Det var riktigt skönt!

Efter jobbet blev det träning. Det var ryggens tur att köras igenom och jag var riktigt sugen på att få till ett lika bra pass som förra veckan. Då kände jag mig verkligen nöjd. Idag körde jag exakt samma pass som sist, plus att jag la till två magövningar på slutet också. Om jag lyckades? Jajamen! Det gick väldigt bra idag också. Eller väldigt! =) Alla övningar jag körde fick jag bra kontakt i och var hyfsat stark. Jag är verkligen glad att jag hittat till latsdragen i cablecrossen (säkert har övningen nått annat bättre namn, men jag har inte letat rätt på det än). Den tar väldigt bra på mig och jag får mycket bättre kontakt än i det riktiga latsdraget som jag alltid haft lite svårt att få till riktigt bra. At lastövningarna gick CC-övningen bäst och latsdraget "sämst". Av roddövningarna gick den vanliga rodden bäst och hantelrodden "sämst". Hantelrodd får jag inte någon märkvärdig kontakt så därför blir det inget toppbetyg på den. Jag känner ju att jag blir trött i muskeln, men jag får inte den där svidande känslan som jag får när jag har riktigt bra kontakt. Magövningarna var likvärdiga. I det stora hela var det ett väldigt bra pass! Jag är sååå nöjd. Känns som att jag har kommit in i ett litet flow med träningen nu. Skönt att det har lättat! =)

Dagens Träning:
4 x latsdrag 50-55-50-50 kg
4 x knästående latsdrag i CC
4 x rodd
3 x 10 hantelrodd 24 kg
3 x latsmaskin 50 kg
3 x roddmaskin 50 kg
4 x ländryggsmaskin
4 x magmaskin
4 x benlyft

Promenad 60 min

Sista passet på Sats...

Jag älskar benpress!
Idag var det dax för sista passet på Sats. Nu är jag inte längre en Satsare och det känns faktiskt rätt bra. Så himla tråkigt bara att de ska krångla så mycket när man avslutar kontot, men i övrigt har det varit en väldigt bra tid hos Sats. Hoppas på lika bra tid hos nästa gym så blir allt superbra!

Jag avslutade på allra bästa sätt. Med ett rktigt grymt benpass. Jag har inte riktigt hittat tillbaka till kämparglöden sen jag satt igång med träningen efter min vila. Jag har pushat och kämpat, men aldrig gett det där lilla extra. Idag kom kämpen tillbaka och jag kunde pressa upp vikterna och köra lite extra i varje övning. Det sved, det gjorde ont, det var tungt, det var jobbigt, men jag körde på och det är precis såna tillfällen som allting är så himla härligt. Det är ju precis så det ska vara... Svidande, smärtande (på ett bra sätt), tungt och jobbigt. Det är då träningen tar! Jag ser det bara som positivt! Känns det inte så så tränar jag inte tillräckligt hårt. Jag är mest nöjd med benpressen, som jag fick till riktigt bra, och utfallsgången där jag krigade på rejält fastän flåset var alldeles för kasst. Benen var rejält möra när jag gick ifrån gymmet kan jag lova, precis som det ska vara.

Dagens Träning:
4 x 12 benpress 160 kg
3 x 20-20-18 utfallsgång med hantlar á 16 kg
3 x finnen i latsdraget
3 x liggande lårcurl 40 kg (dropset sista)
4 x benspark 60 kg (dropset sista)
3 x stående vadpress 124-106-97 kg

Löparskorna får vila...

Nu är min pojkvän iväg och springer. Han ska springa Göteborgsvarvet i maj så det är hårdträning som gäller nu. Jag skulle ju som sagt ha följt med och sprungit åttan medans John och hans kompis sprang en längre sträcka... MEN, nu ligger jag här nedbäddad i soffan under en filt istället. Det känns faktiskt himla surt Jag har sett fram emot att springa länge och just åttan har jag sett fram emot med lite skräckblandad förtjusning hela helgen... Tyvärr så blev jag otroligt trött när vi körde hem förut och kände mig nästan lite småsjuk. Däckade i soffan direkt när jag steg innanför dörren och har inte velat stiga upp sen dess. Vid såna tillfällen är det bättre att stå över. Jag känner helt klart att jag valde rätt, men det känns lite tråkigt. Det viktigaste är ändå att inte bli sjuk och det hoppas jag att jag kan undvika. Även om det inte blev någon löpning idag fick jag en väldigt härlig promenad imorse. =)

Imorn tränar jag mitt sista pass på Sats. Mitt gymkort går nämligen ut imorgon. Kommer kännas väldigt konstigt. Jag har ju tränat där i 3,5 år nu och jag gillar gymmet skarpt. Däremot tror jag att det nya gymmet kommer att bli väldigt bra. De har en kampanj just nu så jag ska faktiskt signa upp mig redan nu... Annars blir det till att hålla mig till jobbgymmet tills vi flyttar om en dryg månad... och kanske köra igång mina 3 månader på Sportlife som jag har innestående... Vi får se. Träning blir det oavsett var! =)

Underbar helg...


Vi spenderar helgen på Bohusläns kust. Såååå underbart.
Perfekt väder, perfekt temperatur. Grillpremiär! Och bara alldeles underbart!
Imorse blev det en promenad och när jag kommer hem till GBG ikväll så blir det till att avsluta helgen med att springa 8an i Skatås. Lite nervös inför det, men ska bli kul.
Nu njuter jag vidare! =)Vila pågår...

Det här är min utsikt hela helgen. Inte dumt, inte dumt alls. Valde bort Battle of Scandinavia för det fina vädret och jag ångrar mig inte en sekund! :) (Update: Kom precis på att BoS är ju inte förrän nästa helg.)

 


Grym avslutning på gymveckan...

Åååå idag var jag sugen på att träna... Det var ju dax för axlar. Axlar är ju faktiskt min favoritmuskelgrupp att träna. I och med att passet igår gick så bra så var jag vääääldigt sugen på att köra mera. Jag blev inte besviken! Det gick riktigt bra idag också. Jag körde samma upplägg på passet som jag har kört på mitt axelpass de senaste gångerna. Varför? För att det tar så sjukt bra och jag får träningsvärk varenda gång. Det är ett väldigt gott tecken för mig då jag nästintill aldrig får träningsvärk i axlarna. Jag trodde bara att det skulle vara första gången jag körde passet i och med att jag precis satt igång med träningen då, men träningsvärken har kommit pass efter pass... Så himla härligt!

Idag flöt det på bra. Det var länge sen jag tränade axlar på mitt vanliga gym men det var där jag körde idag... Var lite ovan vid vinkeln på stolen i smithmaskinen så kom inte upp på samma vikter som jag har kört på jobbgymmet... men vad gör väl det? Det sved som bara den i axlarna i alla fall. Varenda övning gick som en dans. Rätt tyngd på vikterna, rätt antal reps (tills jag var helt slut i varenda set), superbra kontakt och en riktigt härlig känsla. Dessutom var det veckans sista gympass så det var ju en helt underbar avslutning. Det här kan jag leva gott på i helgen. =) I helgen blir det någon promenad och på söndag är det dax att prova att springa lite igen. Men mest ska jag ha det härligt i solen, oavsett om det blir i en stol på det stora decket, i promenadskorna eller i löparpjucksen. =)

Dagens träning:
4 x miltiärpress i smithmaskin 40 kg
4 x sidolyft med hantlar 9 kg
3 x press bakom nacken med skivstång 22 kg
4 x sidolyft med cable
3 x omvända kryssdrag
3 x framåtlutade hantellyft
3 x enarmspressar i maskin

Träningssuget har hittat tillbaka...

Jag känner mig riktigt peppad med träningen just nu... Det har varit lite dåligt med träningssuget och peppen på sistonde. Jag var väldigt sugen på att träna under hela tiden jag vilade (drygt 2,5 månader). Tänkte nästan dagligen på knäböj, tynga och jobbiga knäböj ville jag köra. Sen när det väl var dax för träning så ville jag inte alls... Jag ville ligga hemma i soffan och tryna. Varje dag. Det var jag i och för sig beredd på... Nu har jag aldrig vilat så länge som 2,5 månad förut, max någon vecka, men jag tycker alltid att det är segt att komma igång. Man vill inte först (eller ja, man vill ju fast ändå inte) utan för pusha sig att gå till gymmet ändå några gånger tills man kommer igång och då blir allt som vanligt igen... När jag skriver som vanligt så menar jag att jag får ett väldigt träningssug och inte kan tänka mig att inte träna. Fast nu tycker jag att jag kämpade på men kom aldrig gång riktigt ändå... kom liksom aldrig in i flowet även fastän jag har tränat i drygt en månad nu. Det har känts motigt mest hela tiden...

Men nu känns det som att det har släppt! Nu känner jag mig jätteladdad för träning... för att planera träningen, för att köra hårdare, för att köra mer... så mycket att jag knappt kan pressa in allt jag vill köra i rimlig mängd. Och vet ni vad? Det känns otroligt roligt!

Det är tre saker som jag vill just nu:
  • att mina muskler ska explodera och jag ska bli riktigt biffig
  • att en stor del av allt fett jag lagt på mig ska försvinna puts väck. Vill känna mig fit, inte stor och otymplig som jag gör just nu.
  • att min kondition ska bli bra igen så jag kan springa och det känns som att jag rullar på bra
Kanske inte de allra lättaste grejerna att kombinera, men man kan ju försöka i alla fall! =) För musklerna ska jag träna riktigt hårt och tungt... För fettet ska jag inte tacka ja till allt fika på jobbet och försöka äta lite nyttigare i veckorna. För konditionen kan jag tyvärr inte springa så ofta... ska göra en liten chansning nu och springa var femte dag... men ska testa att köra lite crosstrainerintervaller däremellan... Ja, vi får se hur jag får ihop det hela... Styrkan är lättast för den känns så självklar. =) Jag är nöjd med lite av varje i alla fall. Det blir nog bra det här!

Lunchträning och Kvällspromenad...

Lika otaggad jag kände mig för gårdagens pass och lika segt som det gick igår, lika taggad kände jag mig idag och passet var det full fart i. Jag var snabb och effektiv och tränade med bra kontakt och teknik. Planen var att köra 2 latsövningar, 2 roddövningar och 1-2 övningar ländrygg eftersom jag körde på lunchen och inte har all tid i välrden då... En si så där 45 min brukar jag köra när jag lunchtränar... och oftast när jag tränar utan tidspress också. =) Men idag var jag snabb så jag hann köra två bonusövningar. Mitt jobbgym har ganska många maskiner som mitt vanliga gym inte har så jag passade på att prova två av dem innan jag gav mig på att träna ländryggen. Jag kan säga att jag ångrar min INTE! De kändes super. Hela passet kändes super. Jag fick sån bra kontakt i varje övning. Särskilt bra kändes faktiskt rodden. Jag tror jag körde lite tyngre än vanligt på den. Tyvärr har de bara numrering på vikterna i maskinerna på det gymmet så det är omöjligt att jämföra med mitt vanliga gym... Men bra kändes det! Jag kände mig nöjd hela eftermiddagen sen! Ja, fortfarande faktiskt! Det gick så bra! =)

Idag har vi haft underbart väder i Göteborg... så när jag kom hem så var jag bara tvungen att gå ut på en promenad. Var riktigt roligt och skönt. Jag tror faktiskt aldrig att jag har gått i Slottsskogen vid den tiden förut, alltså när alla precis har kommit hem från jobben och ger sig ut för att springa eller motionera på nått sätt. Det var hur många löpare som helst, fotbollsträning, löpskolning, military fitness/bootcamp, rullskidor, folk som bara är ute och strosar, många roliga hundar. Verkligen underhållande. Så många olika stilar och olika sorters människor. Jag gillar att titta på folk!

Dagens träning:
4 x latsdrag
4 x knästående pulldowns i CC
4 x rodd
3 x hantelrodd 24 kg
3 x latsmaskin
3 x roddmaskin
4 x ländryggsmaskin

Promenad 60 min

Sega ben och tröga killar...

Alltså vissa personer på gymmet kan man verkligen störa sig på. Idag skulle jag köra ben och ville köra benpress... tyvärr var den upptagen (eller den stod helt ledig fast med pålastade vikter och inte en människa i närheten på rätt länge, men tydligen kan nått vara upptaget ändå), men jag frågade snällt killen som körde hur många set han hade kvar. Två. När någon har två set kvar att köra på en övning tycker jag att det är helt okej att vänta så länge jag inte har bråttom. Nu låg dessutom min nästa övning på andra sidan gymmet så det kändes inte aktuellt. Så jag väntade genom att värma upp i hackliften i 3 set... gå omkring lite... stå och titta på folk... och efter ett tag frågade jag om killen var klar, men nej, kan hade ett set kvar. Inte ens då ökade han farten utan han satt på en annan maskin och vilade, ställde sig och stretchade ett tag, flipprade runt en hel del innan han kom på plats och tillslut kunde börja köra. Det tog säkert en kvart för honom att köra sina två set! Ja, jag hann bli riktigt irriterad. Antingen säger man väl att det kommer att ta ett tag eller så rappar man väl på. När det sen blev min tur så körde jag 2 set uppstegring och sen 4 set träning och det tog mindre tid än hela hans två set. Sånt tycker jag är riktigt repsektlöst.... särskilt när man ser att nån står och väntar. Man säger nått, så är det bara! Sen lyckades samma kille vara ivägen för mig på precis varje maskin jag skulle köra... Han var dagens störningsmoment, helt klart!

Som ni kanske förstår så tränade jag ben. Kände mig inte alls särskilt sugen eller taggad. Hade räknat med att jobba till i alla fall halv 7 idag, men kom iväg strax innan 5 så energin borde ju ha varit på topp. Icke! Jag hoppade över knäböj på grund av träningsvärk i vaderna som spände väldigt i bottenläget och även utfall för jag fick en sån ranglig smithmaskin... I benpressen körde jag så djupt det bara gick. Inga imponerande vikter direkt, men jag måste vänja mig vid att köra riktigt djupt som är helt annat än hur jag har brukat köra övningen. Jag blir trött, men får inte samma svidade känsla som när jag inte kör lika djupt... Det blev inte så många övningar, men de övningar jag körde gick rätt bra, fast utan gnista... Jag är rätt nöjd ändå eftersom jag funderade på att flytta passet tills imorn. Testade en rumpmaskin också som gick ut på att man skulle stå framåtlutad och sparka bakåt... Jag fick bara ont i ryggen så det var inte min grej... Benen fick sig en omgång iaf så det kan jag bocka av den här veckan. =) Jag träffade Madde en snabbis också som var och tränade innan hon skulle leda spinningpass där. Roligt roligt!

Dagens träning:
4 x benpress
4 x finnen i latsdraget
4 x benspark 60 kg
3 x stående vadpress
3 x liggande lårcurl
Test av rumpmaskin

Kommer jag också vilja kasta kläderna?

Måste bara börja med att säga att jag gillar Olimp. De har riktigt grymma produkter, särskilt deras Carbonox (snabba kolhydrater) och BCAA. Så inget ont mot dem alltså... I like it!

MEN.... den här annonsen i senaste Body som damp ner förra veckan tycker jag inte om. Inte alls faktiskt. Bara för att tjejen på bilden är fyrfaldig vinnare av VM i fitness, är det okej att använda sig av vlken sorts bild som helst då? Gör det att en ren utbikningsbild blir något som har med fitness, träning och hälsa att göra (som i alla fall jag förknippar kosttillskott med)? Ursäkta, men hon har faktiskt inte ens trosor på sig och man har varit tvungen att sätta dit en stjärna i efterhand för att täcka bröstvårtan. Vad är det med bilden som ska locka mig att köpa deras proteinpulver? Kommer jag också vilja kasta kläderna och stå och puta med läppar, bröst och rumpa när jag använder det här proteinpulvret, eller vad menar de? Okej om de försöker nå en bredare marknad (de som vill bli utbikningsbrudar då eller?) men det här är ju faktiskt publicerat i en väldigt nischad träningstidning. Nej, jag förstår verkligen inte. Inte annat än att sex tydligen säljer, men det vill jag helst inte förstå. Kort och gott vill jag bara säga att den här annonsen får mig verkligen inte att vilja köpa produkten. Jag avstår hellre!

SKÄRPNING OLIMP!


Armar och mage på lunchen...

Frenchpress i somras...
Imorse blev det som sagt morgonjogg och mitt på dagen blev det lunchträning. Det var underbart fint väder ute och härlig temperatur så det var skönt bara att komma ut och gå bort till gymmet. Sen var det väldigt skönt att träna också. Bara bra med andra ord. Det gick faktiskt helt okej också. Det roligaste var nog att jag faktiskt kände mig något starkare än vad jag gjort när jag kört armar sen jag satte igång med träningen igen. Inte mycket, men lite... Det kändes som att jag hade lite mer kontroll på repetitionerna och körde mer koncentrerat. Mycket bra! Det går framåt, sakta men säkert. Bästa övningen för biceps var helt klart skivstångscurlen. Den tog så otroligt bra! Bästa övningen för triceps var frenchpressen. Superduper! Bästa övningen för magen var benlyften mot taket. Fast ja, egentligen gick allting rätt bra. =) Fick en liten knepig känsla i axeln ett tag, men annars var allt fina fisken. =)

Dagens träning:
3 x bicepscurl 12 kg
3 x skivstångscurl 22 kg
3 x bamsecurl
3 x pushdowns
3 x frenchpress 24 kg
3 x rep över huvudet
3 x benlyft mot taket
3 x situps på boll
3 x magmaskin

Springa 5 km

I motvind med stumma vader...

Imorse begav jag mig ut på en liten löptur, den andra för i år. I natt har det tydligen regnat i Göteborg så det var riktigt friskt och härligt ute och jag var nästintill själv. Jag mötte bara 4 personer på hela rundan och då springer jag ändå i Slottsskogen som det alltid är mycket folk i... Gårdagens starka vindar hade inte riktigt gett med sig idag så jag hade en väldig motvind i min uppstartssträcka som vanligtvis är en lång behaglig sträcka som mestadels går nedför. Motvinden gjorde dock att det var den delen som var absolut jobbigast på hela biten. Oj vad det sved i bröstet! Nått annat som inte kändes super var mina vader som fortfarande har kvar träningsvärk sen sist jag sprang (i torsdags). De var alldeles stumma och inte alls villiga på en morgonrunda... Men det var jag så jag kom runt i alla fall. Det gick riktigt bra. Kände mig ungefär som sist. Varken bättre eller sämre. Det gick nog inte hiskeligt fort. Jag försökte till och med sänka tempot ibland så att jag säkert skulle orka. Jag är i alla fall väldigt nöjd! En mycket bra start på dagen. Nu är jag redo för att jobba hela dagen!

Kanske Battle of Scandinavia...

Nu till helgen går Battle of Scandinavia av stapeln... Förra året var jag där och hejade på bästa Minette (i mitten) som kom tvåa i sin klass -168 cm... Jag och min älskling funderar på att åka dit till helgen igen. Det vore ju riktigt kul... Vi får se vad vi bestämmer oss för. Just nu lutar det åt JA.

Nån annan som ska dit?


Måndagsfrukosten eskalerar...

Nyttighetsfaktors verkar ha försvunnit över vår fina måndagsfrukost. Gott var det iaf!


Sprang för första gången på ett halvår...

Efter ett löppass i höstas...
I torsdags tog jag en liten löptur på morgonen. En si så där 5 km blev det på morgonkvisten. När jag kom tillbaka räknade jag ut att jag inte har sprungit sen i september. Då var konditionen rätt bra, men benhinnorna började krångla så jag var tvungen att sluta springa. Sen har jag varit sjuk och inte kunnat springa på grund av det och även på grund av andra anledningar. Nu är det däremot fritt fram så så fort det var ok så begav jag mig ut. Tidigt på morgonen och nästan själv var jag.

Som väntat var konditionen inte vad den vad sist jag sprang. Jag har faktiskt riktigt dålig kondition just nu eftersom jag varit så väldigt inaktiv och inte ens gått promenader eller nånting. Ändå blev jag ganska förvånad hur bra det gick. Det gick rätt bra första biten, sen så blev det riktigt jobbigt ett tag innan det lättade och mer flöt på. Jag har ganska lång startsträcka innan jag kommer in i det behagliga... Eller i torsdags blev det kanske aldrig behagligt iom att min ork var så dålig, men jag fick in "lunken" rätt bra i alla fall. Jag springer en runda som har 2 långa sega backar och där brukar jag faktiskt välja att gå uppför, så även i torsdags. Jag var riktigt nöjd efteråt i alla fall! Känns härligt och jag är sugen på att springa mera men måste samtidigt vara försiktig eftersom jag har så känsliga benhinnor (eller vad det nu är som krånglar). Skynda långsamt helt enkelt... Kul ska det bli i alla fall!

Det lustigaste med löpningen var ändå att jag fick sån träningsvärk i MAGEN!!! Inte mitt på utan sidorna... Om man tänker ett ganska smalt sexpack (inte för att jag har ett då) på mitten så är det precis på sidorna om det som jag har fått sån otrolig träningsvärk... Min teori om det hela är att det var väldigt jobbigt så att jag rörde mig mer som en orm i kroppen för att ta mig framåt... Haha, ja, jag vet inte... Men träningsvärk i ban och framförallt vader kom också sen... Nu ska jag bara bättre på konditionen lite till också så att det kan bli behagligt att springa igen. =)

Måndagsfrukost på jobbet...


Bra shopping på XXL...

En XXL-butik, inte den jag var i...

För mig blev det bara en sportBH men det fanns ungefär hur många saker som helst
jag ville ha därinne... Blir definitivt ett återbesök...


Tips på pulsklocka?

Kring nyår hade jag ju tankar på att köpa mig en pulsklocka. Siktet var inställt på en Garmin Forerunner 305 som jag hade hört mycket gott om och även testat och var nöjd med... Tyvärr var jag ju sjuk i en evighet så jag sköt upp köpet tills jag skulle bli frisk... Det visade sig ju dröja och nu sitter jag här och har fortfarande ingen pulsklocka. I veckan tänkte jag sätta igång med konditionsträningen och då vill jag gärna ha min pulsklocka... Träningen, iaf löpningen, blir mycket roligare med pulsklocka!

Nu till mitt dilemma... Under tiden jag latat mig och fokuserat på att bli frisk så har den Garmin-klocka som jag tänkt köpa slutat att produceras och de som finns kvar har gått upp rejält i pris... Därför är jag inte särskilt sugen på att köpa just den klockan längre... men EN klocka vill jag så klart ha... Frågan är bara vilken? Det viktigaste är att den ska mäta puls och sträcka/hastighet via GPS, men sen är det ju kul om det finns like roliga inställningar som jag kan leka med när jag får bättre kondition. Såååå... Har ni några tips? Vilken klocka borde jag ha? Vad borde jag tänka på?

Vilken pulsklockan kan du rekommendera?


Biceps, triceps och mage...

Vilken tur att jag var och tränade på lunchen för jag hade nog inte orkat göra det när jag väl slutade jobba 2 timmar senare än planerat... Inte heller efter bilresan hem då varenda bilist och rödljus hade nått ont emot mig. Ett rödljus visade rött i över 10 minuter. Dp blir man aningens frusterad, särskilt om man är trött, hungrig och redan retad av folk som inte hittar gasen.

Träningen gick i alla fall helt okej. Det kommer knappast gå till världshistorien som mitt bästa pass, men inte heller som det sämsta. Ett pass i mängden helt enkelt... Ett av alla de passen i mängden som bygger upp mig inför de där passen som man kommer ihåg. Jag var inte särskilt stark, men inte märkbart svag. Jag fick bra kontakt, men inte den där supergrymma men var ju samtidigt inte utan heller. Inför sista övningen så insåg jag att jag hade tappat mitt gymkort nånstans inne på gymmet så då tappade jag fokus lite... Som tur var så var det inlämnat i receptionen. På jobbgymmet måste man nämligen släpa med sig gymkortet in i själva gymmet för de har grindar för att komma in. En gång för att komma till omklädningsrummen och sen en gång till för att komma in i själva gymmet... Rätt jobbigt.. men men... Tur att kortet kom till rätta så slipper jag stöka med att fixa ett nytt.

Dagens Träning:
3 x 6-8 hantelcurl 12 kg
3 x skivstångscurl 22 kg
3 x bamsecurl
3 x pushdowns
3 x frenchpress 24 kg
3 x rep över huvudet
4 x benlyft mot taket
3 x situps på boll
3 x magmaskin

Dina armar är som kycklingklubbor...

Haha, ja jag har lättimponerade kollegor det är då ett som är säkert. Mina armar, som jag haft uppehåll på att träna sen början av sommaren, är tydligen grymma. J det var en komplimang alltså. :) Det även om de är inbäddade i ett rejält fettlager också. Ja, vad säger man. Idag blev de tränade iaf. Mer om det ikväll.


Massage och trerätters...

Träningsväskan var packad och klar imorse... Jag var laddad som bara den för lunchträning med några avlägsna kollegor på lunchen... Huvudet ville men inte kroppen. Jag var trött igår kväll och ännu tröttare i förmiddags. Att jag fick en underbar massage vid 10-tiden gjorde mig inte piggare direkt... så det blev ingen träning för mig idag. Träningen är framflyttad tills imorgon, för mig i alla fall. De andra tränade säkert idag, men mitt pass blir garanterat bättre imorgon.

Istället har jag passat på att njuta... Njuta av massagen och njuta av den trerättersmiddagen jag ätit ikväll. Familjen, väldigt bra ställe som jag kan rekommendera här i Göteborg. Kittlade dödsskönt i kistan! Kött så klart och väldigt gott vin till det hela. En mycket bra onsdag och nu är jag laddad för ett mycket bra träningspass imorgon istället. Påfylld till max med energi.


Press, press, press och mera press...

Oj vad jag har pressat idag. Press, press, press och sen lite mera press. Hela 16 (!) set pressar! Jag brukar inte köra så mycket men idag blev det två övningar där jag körde på rejält med flera set där jag droppade vikten allt eftersom. På så sätt kan jag köra på med lika många repetitioner per set trots att jag blir tröttare och tröttare. Normalt sett brukar jag köra 3 eller 4 set per övning, men idag blev två av pressövningarna hela sex set och den ena 4... En hel del pressar med andra ord! Det kanske märks att jag gillar att pressa! =) Jag tycker det tar så otroligt bra! En annan axelöving jag gillar skarpt är sidolyft. Det bästa är att köra med hantlar, men även i CCn är den grym. Just hantelövningen kändes väldigt bra idag. Jag tycker faktiskt att jag får till övningen lite bättre med de hantlar som finns på mitt jobb-gym än mitt hemma-gym. Mystiskt det där men det känns faktiskt bättre. Får väl analysera vad jag gör bättre och köra så även när jag tränar här hemma vid... =) Resultatet av dagens pass blev i alla fall två axlar som var rejält trötta, ja helt slut faktiskt... Dagens pass var faktiskt en favorit i repris från förra veckan. Samma pass. Det gav mig en otrolig träningsvärk i axlarna så det måste ha varit bra. Hoppas på samma sak efter idag. =)

Jag hade egentligen lite funderingar på att testa att köra lite crosstrainer efter passet. Min kondition är rejält körd i botten. Sånt som händer när man är totalt stillasittande så länge utan att ens ta en liten promenad... Har ju inte riktigt känt att jag velat komma igång med "flås"-grejer än eftersom jag är rosslig i lungorna, men tänkte att det är lika bra att testa... Fast testa får jag göra någon annan gång för idag kände jag inte för det. Jag kände mig så väldigt nöjd när jag var klar med axel så jag var inte alls sugen på att hoppa upp på någon crosstrainer för att inse hur otroligt kass min kondis är. Det hade bara gjort mig lite småsur... Jag valde att gå hem nöjd och glad istället! Konditionen får jag ta tag i en annan dag! =)

Dagens träning:
6 x 6 militärpress i smith 45-45-40-40-35-35 kg
4 x 10 sidolyft med hantlar 9 kg
4 x stående skivstångspress bakom nacken 24 kg
4 x sidolyft i cable
4 x omvända kryssdrag
4 x 12 framåtlutade hantellyft 6 kg
6 x enarmspressar i maskin 30-30-25-25-20-15 kg

En bra start på träningsveckan...

Yes, dagens träning gick riktigt bra. Jag slöade till mig lite på spårvagnen på väg till gymmet och trodde jag skulle få svårt att få upp energin till träningen, men det gick som en dans. John ville ha passning när han skulle köra böj så vi tränade tillsammans, men olika saker. För min del blev det rygg och det kändes riktigt bra! Det blev två latsövningar som start och jag fick väldigt bra kontakt i båda. Körde latsdrag i cablecrossen ståendes på knä... Jag har bara kört den övningen nån enstaka gång innan men den var riktigt bra. Kan nog bli en favorit i repris framöver. Jag kom åt musklerna riktigt bra och det kändes som att jag kunde få ut det där lilla sista. Det har jag oftast svårt att få i latsdraget eftersom jag inte kan köra för länge för jag får kramp i handen. Tummen upp med andra ord! Jag fick till två bra roddövningar och en kass. De som gick bra var den vanliga rodden och hantelrodden. Fick bra kontakt och flyt i övningarna. Sen försökte jag mig på en roddmaskin som kändes så där... hela rörelsemönstret kändes konstigt... men men... som vanligt så avslutade jag med ländrygg... Perfekt avslutning på ett bra pass! =)

Dagens träning:
4 x latsdrag 47-57-57-47 kg
4 x latsdrag i CC
4 x rodd 47 kg
4 x hantelrodd 22 kg
3 x roddmaskin
3 x ländryggsmaskin 35 kg
3 x ryggresningar

Måndagsfrukost istället för fredagsfika...

 

Mycket trevligt!

 

 


Benpress med maxdjup...

Gammal bild. Idag var kameran med, men bilderna glömdes bort...
Jag sa ju att jag skulle ta gårdagens träning idag istället och visst blev det så! Jag var ju som sagt sugen på att köra knäböj till failure så att jag skulle få testa på hur det kändes med passning i böjen... Tyvärr så gjorde jag nått lite knixigt i uppvärmningen på sista setet så det kändes inte bra i ryggen sen när jag testade att höja vikterna... Himla osis... Det blev inte mer knäböj efter det. En sak som jag tycker är bra att göra när jag värmer upp inför knäböj är att faktiskt sätta mig på huk med stången på och sen sitta där några sekunder... Känns som att jag töjer ut och gör mig redo för djupet. Ner, sitt ett tag, ev gunga lite, upp ner igen. Gör så både med endast stången och med 40 kg. Tyngre än så har jag inte testat. Men det är i alla fall ett sätt som värmer upp mig bra både i musklerna och i rörligheten.

I alla fall, skippade knäböjen och skulle köra utfall istället... men tyvärr var båda smithställningarna upptagna så hoppade på benpressen istället. Benpress har jag inte kört sen innan vilan så det var lite kul. Jag har ju aldrig kört särskilt djupt i benpressen utan istället satsat på ritkigt tungt och det tycker jag har funkat grymt bra. Strax innan min vila så gav jag ju mig den på att börja köra väldigt djupt istället, men det har varit lite svårt eftersom jag tyckt att det varit både obehagligt och läskigt... men idag gick det riktigt bra. Jag körde maxdjup... så långt ner det gick. Sen tog det stopp och då var det bara att pressa upp. Kändes väldigt ovant men ganska bra. Fick inte den där sjukt svidande känslan som jag får annars, men kände mig väldigt trött i alla fall och kände att det tog rejält i musklerna... Det blir nog bra det där... Den riktiga mördarövningen var annars bensparken. Körde tunga dropset och mina ben blev verkligen totalt slut. Kändes som spagetti och som att jag inte kunde stå när jag klev ur maskinen. Riktigt lyckat! Baksida ben fick sitt också. Lite dropset där också, satt finfint! Jag är väldigt nöjd med passet men visst känns det lite försmädligt att jag inte kunde köra det jag hade sett fram emot, knäböjen... men samtidigt så kändes benpressen så bra och det var lite av en "aha"-upplevelse så jag är jättenöjd! Så mycket mer kan man inte önska så här på en söndag. =)

Dagens träning:
Uppvärmning med knäböj 20-40-60 kg
5 x 10-15 benpress 160 kg
4 x 10 utfall i smith 50-50-50-30 kg
4 x benspark 60-60-55-55 kg (3 sista drop)
3 x finnen
4 x liggande lårcurl 40 kg (2 sista drop)
4 x stående vadpress 106 kg

Promenad 60 min

Aningens för mycket lördagsgodis...


Så kan det gå när alla ska ta med sig godis till alla...
En väldigt bra och trevlig kväll iaf!Lördagsnöjen...

Älsklings-John in action...
Imorse gav jag upp att kunna sova nått mer vid 6:50. Jag var riktigt taggad på träning faktiskt. Ett benpass skulle det bli och jag var särskilt sugen på knäböj. Ville testa att köra till failure, alltså att jag inte klarade mer och behövde hjälp för att ta mig upp. Det har jag faktiskt inte gjort innan. Jag är oerhört feg av mig i knäböjen. Sen kan man kanske säga att jag distraheras lätt också... om någon står så att jag känner mig det minsta störd (alltså inte bara kroppsligt utan kanske även att de står fel i mitt synfält t.ex.) så får jag lite svårt att koncentrera mig helt 100 %... så därför har jag haft svårt med passning i knäböjen för att jag mest blivit störd... men idag var jags ugen på att testa... Gymmet öppnade dock inte förrän kl 10... Himla seg väntan.. och nånstans där den sista timmen innan öppning så rann all träningslust av mig. Det var ju mycket mysigare att inte göra nånting, eller att åka och kolla på nya möbler. Eftersom jag faktiskt har två dagar, idag eller imorn, på mig att göra veckans sista pass så tyckte jag att det var lämpligt att skjuta upp det tills imorn istället... Så blev det!

Istället åkte jag och John och tittade på en del av de nya möbler vi ska köpa... Nu har vi sett ut både nya sängen och nya soffan som vi ska köpa när vi flyttar... Endast 2 månader kvar och det är ju rätt lång leveranstid på såna grejer så det gäller att vara ute i tid. Eftermiddagen spenderades i Skatås med frisbeegolf och sen typ världens bästa picknick. Olika sorters mackor på surdegsbröd, korv med bröd, chokladkolatårta med grädde och nötter, champagne och olika sorters alkoholhaltiga drycker för de som ville ha det. Superfint väder, mycket trevligt folk (vi var väl en si så där 20-30 pers) och helt enkelt underbart! Ikväll kommer Emma och Niklas hit för lite schlagermys. Blir det första jag ser av schlagerkalaset i år... Kan bli intressant. =)

3 muskelgrupper á 3 övningar á 3 set

Idag var det inplanerad After Work med ett gäng från jobbet när jag slutade. Det kan vara lite knixigt med träningen vid såna tillfällen, särskilt eftersom gymmen stänger rätt tidigt på fredagar, men eftersom jag inte hade några möten inplanerade kring lunch idag så passade det utmärkt att träna då. Jag har tänkt att jag ska försöka få till lunchträning ungefär en gång i veckan, gärna vid såna gånger då jag ska hitta på annat på kvällen. Perfekt. Skulle ha haft sällskap idag, men min gymkompis tyckte att han kände sig krasslig på morgonen så han lämnade kläderna hemma. His loss!

Hur som helst så tränade jag armar och mage. Biceps, triceps och mage. Tre övningar på varje muskelgrupp och tre set på varje övning. Alldeles lagom för en lunchträning. Livet kändes underbart och jag blev nog lite för kaxig när jag skulle börja träna. Tänkte att nu hade väl kroppen ändå kommit igång lite så jag kunde testa mina normala vikter i hantelcurlen. Fail på den. Jag är fortfarande väldigt svag. Blev ett set med 14 kgs-hantlarna i den bästa sving-stilen man kan tänka sig, sen bytte jag ner mig till de fortfarande väldigt tunga 12orna. Tji fick jag. Fick sansa mig lite under resten av träningen också... men bra blev det. Fick väldigt bra kontakt i alla armövningar. Jag kan inte ens välja ut någon som gick bäst utan alla var ungefär lika bra... biceps som triceps som mage. Det flöt på och det flöt på bra. =) Armar är annars inte någon favorit för mig att träna men idag var det riktigt roligt... iof känns all träning väldigt rolig nu. Allt känns nytt och roligt (det är iof nästintill alltid kul). Härligt!

Dagens träning:
3 x 6 hantelcurl 14-12-12 kg
3 x skivstångscurl 24-20-20 kg
3 x bamsecurl
3 x 6 pushdowns
3 x frenchpress 24 kg
3 x enarmspushdown
3 x situps på boll
3 x 10-12 benlyft mot taket
3 x magmaskin

"Efterkylan" slår till...


Härligt först, iskall sen...
Här om dagen var jag ute på en morgonpromenad, det var verkligen inte igår det hände. Det var väldigt härlig temperatur. Jag blev faktiskt genomsvettig trots att jag gick med öppen tunnare jacka och utan vare sig vantar eller mössa. Dessutom så var gatorna sopade. Det känns verkligen som ett vårtecken. Vi har i och för sig haft vår i några veckor här i Göteborg nu, men när allt grus tas bort så känns det som man städar bort vintern och gör sig redo för sommaren... Jag är ia lla fall redo! =)

Nu var det inte det jag skulle skriva om utan nått helt annat. Efter min promenad blev jag påmind om nått som händer mig jämt efter att jag har varit ute och gått morgonpromenader. Efterkylan. Det tar ett tag, en si så där halvtimme-timme och sen blir jag så fruktansvärt kall. Jag fryser så mycket så jag nästan tror att jag ska frysa ihjäl. Det spelar ingen roll om jag har duschat jättevarmt och bäddar ner mig med dubbla tröjor, byxor och tjocksockar under vårt tjocka duntäcke så fryser jag fruktansvärt mycket. Här om dagen så skulle jag ju jobba efter promenaden och då satt jag nog i nästan en halvtimme med min supertjocka vinterjacka (jag kommer nog vara sist att byta jacka, men alla mina andra jackor är bortplockade sen stylingen av lägenheten), halsduk och vantar.. Vantarna fick jag ta av mig efter ett tag för det var svårt att knappra på tangenterna, men det både såg och kändes lite lustigt.

Just namnet efterkyla ör mitt eget påhitt... Som eftersvettningar men med kyla och att det kommer ett rätt bra tag efter aktiviteten. Jag vet faktiskt inte alls vad det beror på... Ett tag förut trodde jag att det var för att jag svettades när jag gick, men jag blir lika kall om jag inte svettas också... Mystiskt är det! Inte helt trevligt heller.

Nån som upplever samma sak?

Träningsvärk och vilodag...

Träningsvärk i ryggen och rejäl träningsvärk i axlarna! Härligt! Jag brukar väldigt sällan få träningsvärk i axlarna, men nu är jag ju ovan och igår tog jag verkligen i ordentligt så träningsvärken känns som ett kvitto på det. Idag är det vilodag. Det känns som att kroppen behöver det. Tummen upp!

Istället ska jag sysselsätta mig med att försöka lära mig hur min nya kompis funkar.


Det här år jag under gårdagen...

image description
Dagens frukost                 Dagens fruktranson
Har länge tänkt att jag ska ta kort på vad jag äter under en dag... men sånt glöms ju så lätt bort. Igår har jag i alla fall försökt ta några kort. Kanske inte en helt representativ dag med tanke på att jag var på födelsedagsmiddag, men rätt så iaf. Det är i alla fall så jag brukar äta under resten av dagen.

Frukost: Keso, fil, müsli, omega-3, vitaminer
Mellanmål: Äpple, mandarin
Lunch: Köttgryta och ris (tyvärr lite lite ris)
Mellanmål: 2 småbananer, 1 burk kesella
Efter träning: Drink med protein och snabba kolhydrater
Middag: Gräddig fisksoppa med saffran, en skvätt vin, mini bit med bröd+sylt från tårta (gillar inte tårta)
Kväll: Normalt sett äter jag proteinpudding innan jag går och lägger mig, men dagens födelsedagsfirandemiddag gjorde att jag kände att jag inte behövde mer än så. =)

Dagens lunch                  Kvällens efterrätt


RSS 2.0