En miss förstör träningen.... Eller?

 

Kan träningen verkligen förstöras om man gör en enkel liten miss?

Enilgt Aftonbladet, JA...

Vad är då missen?

Att inte ta ett kosttillskott med olika örter.


Helt sjukt att man ens får skriva på det viset. Även om det är svårt att förstå (hallå sunt förnuft) men det finns faktiskt de som går på/tror på såna här saker när de läser det i stora tidningar. Man måste verklige vara källkritisk och tänka till själv nu för tiden. Sunt förnuft tar man sig långt på. Sen väljer man själv vad man ska tro på och inte. Jag tycker däremot att tidningarna också måste ta någon sorts ansvar, i alla fall till såna här uppenbart felaktiga saker. Hoppas det kommer hårdare regler om nått år.

Armar och mage...

Dagens träning bestod av armar och mage. Det kändes riktigt bra. Jag fick en riktigt bra start med första övningen, hantelcurl, för jag kände att jag hade blivit lite starkare än på förra passet. Sist fick jag slita ordentligt med 14 kgs hantlarna men idag gick det bra och kändes helrätt. Tungt så klart, men det ska det vara. Nu börjar jag komma tilbaka till samma styrka i armarna som jag hade innan jag fick sluta med armtränandet förra sommaren (de ansågs ju för stora). På skivstångscurlen så fick jag ett litet uppvaknande att jag var nog inte så stark ändå, men jag hade ganska mycket på stången insåg jag sen så jag känner mig nöjd i alla fall. Tricepsträningen gcik ritkigt bra den också. Sjukt bra kontakt i varje öving. Tycker särskilt dipsen på slutet är roliga. Kör dem i en väldigt skön maskin och måste koncentrera mig för att köra jämnt. En arm kan lätt sticka iväg för handtagen är helt oberoende av varandra. Riktigt rolig maskin! Avslutade med mage. En egenkomponerad stabilitetsövning också som sög musten rätt bra ur magen. Jag känner mig riktigt nöjd med passet. Tungt, snabbt och effektivt!

Annars kan jag konstatera att det är inte särskilt många tjejer som styrketränar på mitt gym, eller som befinner sig på gymvåningen över huvudtaget. Det är mest killar, nästan endast killar. Och det är många som tränar med väldigt taskig teknik. Men jag trivs rätt bra i alla fall. =)

Dagen träning:

4 x hantelcurl 14-14-14-12 kg
4 x skivstångscurl 27-27-27-23 kg
4 x bamsecurl
4 x pushdowns 25-25-25-20 kg
4 x rep över huvudet 15 kg
4 x dipsmaskin +60 kg
4 x magmaskin 45kg
4 x benlyft
4 x "magstabiliserare"

Matlådor in the making...6 st matlådor tillagas.
Kyckling och bulgur såklart.
Plus sås också.
Det bästa!


Long time no see...

Idag blir det lunchträning. Det var ett tag sen. Väskan är packad och klar och står här och väntar.


En underbar helg...

 

Med:

- Strålande väder (28+ grader på dagarna)
- Lite för mycket sol (är lite bränd)
- God mat (supergod till och med)
- Inga måsten (bara ta det lugnt)


Veckans sista gympass...


Nästan, men idag stod jag upp. (sommaren 2011)
Härliga träning. Axlar stod på schemat idag. Bästiga axlarna. Det kändes dessutom riktigt bra. Förra passet kunde jag ju få passning på varje övning jag behövde men idag var jag alldeles själv så det blev inget med det... så det var helt enkelt bara att pressa på och när det tog stopp så tog det stopp. Jag fick inte den där helt sjuka känslan att mina axlar höll på totalt avlida och smärtade därefter redn på första övningen det här passet, men det var grymt bra i alla fall. Det var många övningar, många set och en härligt utmattande känsla. Extra bra gick nog övningarna för baksida, särskilt de framåtlutade hantellyften tog där de skulle. Det blev lite bonusträning också med två magövningar. Idag fick jag till magmaskinen bättre än i måndags så det var roligt. Avslutade passet med lite plankan (som jag är pinsamt svag i). Där börjar jag på tå men går väldigt snabbt ner på knä.

Nu sitter jag och slänger i mig lite mat och strax ska jag kasta mig i bilen och brumma upp till en härlig stugvistelse hela helgen. Såå skönt. Så idag blev antagligen veckans sista gympass... men jag har redan hunnit med alla muskelgrupper så det gör nog bara gott.

Dagens träning:
5 x hantelpress 15-15-15-12-12 kg
5 x sidolyft med hantlar 9-9-9-7-7 kg
3 x sidolyft i cc
4 x axelpress i maskin +28+28+20+20 kg
3 x omvända kryssdrag
3 x framåtlutade hantellyft 6 kg
4 x "fjärilen" dropset 4 kg
4 x magmaskin
3 x plankan

Ryggträning är roligt!

Eftersom förra veckan ryggpass gick så bra så har jag riktigt längtat efter att få köra rygg igen Jag hade rejäl träningsvärk hela helgen och det är inte ofta det inträffar, i alla fall inte i ryggen. Idag blev passet inte riktigt lika bra som sist, men det var definitivt riktigt bra. Det som skilde var att jag inte fick till riktigt samma svidande känsla i roddövningarna men de tog ändå bra... Jag är sjukt nöjd. Idag fick jag däremot känna mig rätt kläen. Jag låg 40-50 kg lättare på varje övning än mitt sällskap. Tur att det inte är vikten som räknas utan känslan (enligt mig i alla fall). Det tog riktigt bra idag och jag är väldigt glad för det. Ryggen är rätt knepig att träna tycker jag men jag får bättre och bättre kläm på det. Nu på slutet känns det som att jag verkligen börjar få kläm på det hela och då blir det extra kul. Just nu är rygg jätteroligt!

Nått annat som är kul är att jag har riktigt grym träningsvärk i benen... Fortfarande! När jag får träningsvärk brukar den gå över rätt så snabbt... men jag har fortfarande en hejdundrandes träningsvärk i hela benen... Jag ser det som att jag har varit duktig! =)

Dagens träning:
4 x latsdrag 60-60-60-55 kg
3 x latsdrag V-hantag 50 kg
3 x rodd 50 kg
3 x smal stångrodd med golvfäste +30 kg
3 x roddmaskin (enarms)
3 x pullovers
4 x ryggresningar

Härlig vilodag...

Jag har träningsvärk mest överallt... Rumpa, framsida lår, baksida lår och vader värker som galet efter gårdagens pass... Biceps, triceps och mage gör ont sen måndagens pass... Jag som inte ens tyckte att jg fick till någon br magträning, men det känns om att den tog rätt bra i alla fall. Himla härligt! Hur mycket jag än tycker om att träna så var det härligt att vila idag. Inte så mycket för att jag inte ville träna utan för att jag hade andra saker som jag hellre gjorde just idag. Jag har strosat lite ute i det fina vädret, men mest legat hemma och myst för mig själv. Myst med att läsa nyaste Body som jag fick idag (tydligen är inte eftersändnigen den allra snabbaste) och tittat på en del bra serieavnitt som jag missat senaste veckorna... Att solen sken ute gör inte så mycet. Det ska den hära i åtminstone 1,5 vecka till så jag har gott om tid att vara ute mer. Nu är klockan desstom 22 och vi har 23 grader ute.

Jag älskar sommaren!

Imorn blir det gymmet igen. Så klart! Ryggträning med en vän. Hårt. Tungt. Roligt. Jag längtar redan!

Du blir inte stor av styrketräning...

Jag vet allt för många som säger attd e inte kan/borde styrketräna för att de blir alldeles för stora av det. Att deras muskler växer jättefort så fort de lyfter en hantel. Det är ju så klart tjejer som inte vill bli "manliga". Tjejer som dessutom oftast är taniga, omusklade och inte direkt ser ut att ha superanlag för att bygga muskler. Jag har faktiskt aldrig hört samma sak komma från en kille. Jag har heller aldrig hört samma sak från tjejer som faktiskt vill få muskler. De flesta, eller jag skulle vilja säga alla, får slita som bara den för att lägga på sig muskler, särskilt tjejer. Man måste träna tungt och välplanerat och äta rätt och mycket för att musklerna ska växa, och inte ens då så handlar det om någon raketfart. Det går lite fortare i början om man är otränad, men snart saktar det in. Vi har alla visserligen olika ideal och uppfattningar om vad vi tycker är "manligt" och hur vi vill att våra egna kroppar ska se ut så det kan jag inte uttala mig om. MEN om man säger att man inte kan eller borde styrketräna tycker jag att man ska tänka om. Styrketräning är för alla! Punkt!

Jag surfade för någon vecka in på en blogg som jag aldrig har läst innan, men som tydligen är en ganska välkänd träningsblogg. Jag hittade ett inlägg som jag tyckte riktigt mycket om. Tjejen hade testat på styrketräning i 3 månader och fått strålande resultat. Hon hade inte blivit stor, snarare mindre och tightare. Riktigt kul att läsa och de som tvekar inför styrketräning tycker jag absolut ska spana in hennes inlägg. Hon hade många bra tankar och åsikter om styrketräning. Läs det här.


"Smaljeansens" fina styrketräningsresultat

Väldigt varm, väldigt svettig, väldigt nöjd!

Jag råkade fastna lite framför datorn hemma innan jag tog mig iväg till gymmet. Det kändes som om jag kanske skulle bli lite hungrig när jag körde så jag tyckte att det var bäst att slänga i mig nått innan... Jag vet inte vad som flög i mig men jag tyckte plötsligt att det var en alldeles utomordentlig idé att ta en drink med proteinpulver och bcaa-pulver. Resonemanget gick väl att "det måste ju va bra". Så vidare bra var det däremot inte eftersom proteinpulvret var av chokladsmak och bcaan av wild berries-smak. Det var ingen höjdarkombo kan jag lova och då är jag ändå rätt härdad när det kommer till smaker på mina drinkar... Den normala efter-träningsdrinken är en mix av choklad (protein) och citrus (kolhydrater). Nu blev jag illamående och det kändes som att passet inte alls skulle bli så bra som jag tänkt mig... som tur var gick illamåendet över rätt snabbt och passet flöt på riktigt bra.

Ben, älskade ben. Sååå jobbigt men så härligt! Jag kände mig lite extra inspirerad idag för jag såg en tjej med så himla snygga ben när jag väntade på spårvagnen. Min favorit just nu är ju benpressen. Som jag berättat innan så har de ju en helt annan variant på benpress på mitt nya gym än vad jag är van vid... Det känns lika fascinerande varje gång. Just nu är det ganska många set som gäller i den och det tar galet bra. Så djupt som det bara går. Min rygg krånglar fortfarande lite så jag vill inte testa på någon sorts böjar så därför r dte extra fokus på benpressen. Idag blev det även lite utfallsgång med hantlar. Jag mesade nog lite med vikten, men det tog och var riktigt jobbigt för både ben/rumpa och flås, särskilt idag när det var riktigt varmt och kvavt på gymmet (27 grader ute). Sen blev det sparkar och curlar för glatta livet, eller åtminstone 4 set per övningar. Samma där, de tog galet bra. Jag vinglade hem på riktigt ostadiga ben... och de 4 trapporna ner från gymmet var ingen barnlek vill jag lova. Precis som det ska vara med andra ord. Det känns så härligt! Nu är det bara att invänta träningsvärken.

Dagens träning:
6 x 11 benpress
4 x vadpress i benpressen
3 x 20 utfallsgång
4 x liggande lårcurl 35 kg
4 x benspark 60 kg
4 x sittande lårcurl 50 kg

Crosstrainer, armar och mage...

Det blev inte så mycket mer tränat under helgen... I lördags hann vi helt enkelt inte i och med en lång shoppingdag och gymmet stängde redan kl 18. I söndags var jag på tok för bakis för några större aktiviteter så det blev mest myshäng på balkongen. Idag däremot var det dax för träning igen. Jag var tvungen att vänta i en evighet på John så jag hann både förbereda maten (älgskavsgryta) och köra 20 min på crosstrainern på gymmet. Det hade riktigt sköna crosstrainers på Life så den kan jag definitivt tänka mig att köra mer på.

Passet gick också bra. Jag fick väldigt bra kontakt i framförallt biceps. I vanliga fall är det triceps som brukar vara den armmuskeln där jag får bäst kontakt. Vikterna kändes tunga och de tog definitivt där de skulle. För triceps ville jag köra frenchpress... Det är lite av en favoritövning för triceps för mig... men tyvärr så har inte mitt nya gym några färdigviktade skivstänger. Jag trodde att det var en sån sak som alla gym hade, skivstänger med vikter från ca 10 kg upp till kanske 35 kg... men inte det här... och jag var lite stressad så ville inte hålla på och greja med viktskivor fram och tillbaka när jag och John skulle dela på samma stång. De övningar som blev av blev bra i alla fall. Sen avslutade jag med lite magträning... En bra övning och en dålig. Allt så allt så var det ett bra pass. Extra bra att jag fick in lite kondition också. Det hör inte till vanligheterna direkt.

Dagens träning:
20 min crosstrainer
4 x hantelcurl 14-14-12-12 kg
4 x skivstångscurl +14+14+10+10 kg
4 x liggande curl mot pannan
4 x pushdowns 25 kg
4 x rep över huvudet
4 x dipsmaskin 50 kg
4 x benlyft
4 x magmaskin

Måndagsfrukost på jobbet...


Träning med roligt sällskap...


Idag har jag fått besök av en barndomsvän. Hon ska stanna över hela helgen så det är riktigt kul. Vi började direkt med lite styrketräning så klart. Jessica brukar egentligen mest springa och gå på olika pass, men har kört styrka 2 ggr i veckan sen februari och är riktigt taggad. Vi körde axlar, min favorit.

För mig gick det lite varierande bra. Vissa övningar kändes grymma, som i t.ex. hantelpressen fick jag grymt kontakt. Det var nog rätt länge sen jag fick så bra kontakt i den övningen, men idag var jag tillbaka där jag brukar. Sååå härligt! Eller när jag tänker efter så gick det mesta bra... var kanske maskinpressen som inte jag inte hade min allra bästa prestation i, men man kan inte va bäst på allt jämt. Avslitade med "fjärilen" som är in favoritövning att ta ut det allra sista med... Så grymt bra! Jessica upptäckte att hon kunde ta mer vikt än hon trodde... hon fick en hel del tekniktips och förhoppningsvis går det ännu bättre nästa gång. För John gick det också bra... Bra pass för oss alla. Nu ska vi vidare ut på stan och hitta nått gott att äta. Trevligt värre!

Dagens träning:
4 x hantelpress 15-15-15-12 kg
4 x sidolyft 9-9-9-6 kg
3 x sidolyft i CC
4 x maskinpress +24+24+24+20 kg
3 x omvända kryssdrag
3 x framåtlutade hantellyft 6 kg
4 x "fjärilen" dropset

Det är skillnad på lunch och lunch...


Antipasti och vin ett tag innan middag

Idag gick jag ner och åt bulgur, fläskfilé och sås till lunch. Jag är en av få som faktiskt har valt att jobba idag. Det blev en rätt standardaktig lunch för min del. När jag tar med mig lunchlåda så blir det oftast bulgur, kött (oftast kyckling) och nått såsigt (ibland orkar jag inte lägga i sås heller så då blir det inget med det). Har jag tur kommer någon liten grönsak med också, men oftast inte. Ganska torftiga lådor kan tyckas... men de funkar bra för mig. Jag blir mätt, belåten och inte sugen på nått annat.

Under mina dagar i Italien har det sett helt annorlunda ut. En annan matkultur så det är ju så klart inte så konstigt, men väldigt intressant tycker jag. Har blivit bjuden på lunch varje dag och det är inga små portioner vill jag lova. Pasta, kött och pizza i samma måltid. I onsdags tog ändå priset:

Innan maten: Bröd och breadsticks
Mat1: Pasta med ragú och massa parmesan
Mat2: Kött och sås, grillade grönsaker
Efterrätt1: Efterrättspaj
Efterrätt2: Semifredo
Efter: Kaffe för de som vill

Så just idag kändes min lunch lite extra tråkig... men det är nog bra för midjeomfånget att inte ha de luncherna varje dag. Jag är så nöjd med min så. Toppade med en Cola Zero efteråt. Gött!


Söndermosad rygg...

Det har inte blivit någon träning alls när jag varit borta. Jobb och mycket mat... så jag var väldigt sugen på att träna idag. Ändå var det nära att det inte blev nått... Dagens schema var ganska fullspäckat och plötsligt så var det endast en timme tills gymmet stängde... Det var bara att släppa det jag höll på med och springa iväg. Tur det för jag fick ett riktigt grymt ryggpass.

Det grymma då? Jo, grym kontakt och jag lassade på mer vikter vilket gjorde att jag sitter här nu och känner mig mörare än jag brukar göra efter ett ryggpass. And it feels goooood! Passet flöt på riktigt bra... som vanligt på sistone. Det var egentligen i stångrodden med golvfäste som det riktigt bra började. Jag lassade på mer vikt! Ländryggen kändes bra (är oftast pga den eller greppet jag inte kör tyngre när det kommer till fria roddövningar) så det var bara att mata på. Vikten kändes helt rätt ochd et tog väldigt bra. Nu är det den vikten som gäller framöver. Jag är så nöjd. Det blev en bonusövning också utöver de planerade och det var en roddmaskin som John hade provat innan. Den kändes också väldigt bra och särskilt med lite extra mycket vikt. Söndermosad rygg blev resultatet. Jag är nöjd!

Dagens träning:
4 x latsdrag 60-60-55 -55 kg
4 x latsdrag i CC
4 x rodd 50 kg
4 x stångrodd med golvfäste +30+35+35+30 kg
4 x ländryggsmaskin
3 x roddmaskin (enarms)

Jag är i Iiiiiiiitaly....


... och har det bra. Fullt upp på dagarna och härliga kvällar med gott sällskap och god mat. Lite minus på träningen, men det tar jag igen när jag kommer hem. Prickade lyckat nog in ankomsten precis till avtackningen av Juventus efter deras ligaseger. Såg dem live och close! Riktigt häftigt och helt galet!


Söndagsben...

Strax efter öppning var både jag och John på plats på gymmet. Det var dax för benträning för min del och bröst+armar för John. Han var lite mör i benen efter gårdagens löpning så förståeligt nog ville han inte köra ben just idag. Men jag körde på och fick hoppa in och passa för honom lite titt som tätt också. Det är roligt nu när vi äntligen kan träna ihop igen även om man kanske inte alltid kör samma pass.

Jag kände mig trött och orkeslös idag. Kändes som om jag inte hade så mycket att trycka ifrån med i kroppen... men jag fick till ett riktigt bra pass ändå. Körde lite "favorit i repris" från förra veckan med att köra många set benpress. Det tog riktigt bra och jag kände mig dessutom lite starkare än sist... Eller första 2-3 seten kände jag mig svagare, men sen började styrkan komma. Kanske hade den inte riktigt vaknat till än? Varenda övning gick riktigt bra och mina ben var som välkokt spagetti varje gång jag klev från en övning. De höll på vika sig flera gånger. Och det kändes grymt! Avslutade det hela med att gå lite utfallssteg under tiden jag väntade på att John skulle bli klar... ingen vikt, men jobbigt ändå. Jag känner mig riktigt nöjd!

Dagens träning:
8 x 10/11 benpress
4 x liggande lårcurl
4 x benspark 60 kg (dropset sista 2)
3 x sittande lårcurl
4 x vadpress
3 x 24 utfallssteg

Packar för några dagar i Italien


Göteborgsvarvet 1:39:32

 

John gick i mål på 1:39:32... Det när han startade i näst sista startgruppen (23/24).

Första varvet och ett superresultat!

 

 


Trötta, smärtande axlar...

Strax efter öppning var jag på plats för gymmet för lite mosande av axlar och mage. Axlar är ju min favoritmuskel att träna så det var en fröjd. Dagens pass gick dessutom väldigt bra. Jag blev så åotroligt trött i musklerna och de smärtade något otroligt. Såååå härligt! De första tre övningarna körde jag med 5 set varav de första tre med lite tyngre vikter och de sista 2 med lite lättare vikter... fast när jag väl kommer till de sista två seten så är jag så trött att det inte blir någon större skillnad i antalet repetitioner. Jag tycker att det är ett väldigt bra upplägg faktiskt. Man blir sjuuukt trött och kan trycka lite extra fastän man kanske inte hade orkat det annars. Man får verkligen ut mycket av varje övning. Nu de senaste passen har jag börjat avsluta axelpassen med att köra fjärilen.... Det tar också ut de sista krafterna bra. Körde lite mage som avslutning och fick till det riktigt bra i båda övningarna. Den magmaskinen som jag körde har jag inte riktigt fått kläm på innan, men idag tog den där den skulle.

Dagens träning:
5 x hantelpress 15-15-15-12-12 kg
5 x sidolyft med hantlar 9-9-9-7-7 kg
5 x axelpress i maskin +20+20+20+15+15 kg
4 x sidolyft i CC
4 x liggande drag till hakan i CC
4 x omvända kryssdrag
4 x 10 fjärilen 4 kg
4 x magmaskin 40 kg
4 x benlyft

Anmäld och klar...

Fick BODYs nyhetsbrev imorse och vi anmälde oss direkt.

Bästaste Emma och jag ska på träningsläger! =)

 


Lite senare ryggträning...

Idag blev det ovanligt sen träning... Jag kan tycka att det är rätt skönt att träna sent ändå. Ett tag när jag bodde i Västerås gick jag alltid till gymmet för att träna sista timmen innan stängning. Idag var dock anledningen att det var första lediga tid för mig och John att träna tillsammans. Perfekt!

Jag fick till ett väldigt bra ryggpass. Jag var starkare i latsdraget än vanligt. Körde 2 set på 60 kg utan att tappa kontakt och teknik. Det kändes väldigt bra. Vet iof inte om det var för att jag körde på en maskin jag inte kört på innan eller för att jag var ovanligt stark som det blev extra vikt. Bra kändes det i alla fall. Fast höjdpunkten av latsövningarna var ändå latsdraget i CCn för där hade jag passning. Det gjorde att jag slapp gunga ner de sista repetitionerna och kunde köra koncentrerat hela setet. Bäst av roddövningarna var helt klart T-barrodden. Egentligen var det inte en vanlig t-bar utan det var mer lik den övning jag körde förra veckan med en fri stång som låg där jag la ett V-handtag under... men här satt V-handtaget redan fast på stången. Hur som så kändes övningen väldigt bra. det är helt klart en ny favorit! Hantelrodden gick så där... Jag tror jag var för trött... men krigade ändå på med mina 3 set. Nån nytta måste det väl göra i alla fall. =) Det blev inte världens längsta pass rent tidsmässigt, men det var väldigt vra. Hoppas jag får lika grym träningsvärk som förra veckan. Då blir jag riktigt glad. =)

Dagens träning:
4 x latsdrag 60-60-55-55 kg
4 x latsdrag i CC
4 x rodd 50-50-50-45 kg
4 x t-bar smalt grepp 30 kg
3 x hantelrodd 25 kg
4 x ländryggsmaskin 40 kg

Keep on running

Jag har hittat en riktigt intressant blogg. Den handlar om träning, men långt ifrån den sortens träning jag själv håller på med... Ändå tycker jag att det är roligt att läsa såna bloggar ibland. Särskilt när de gör något riktigt häftigt... Som att springa från kust till kust i USA på 100 dagar... för tredje gången... när man är 64 år... med ett snitt på över 6 mil om dagen... Himla intressant och dessutom bra skrivet!

 

Här hittar du Björn Sunesson


70 eller 80 repetitioner benpress

Imorse blev det äntligen tid för träning. Flytten har verkligen slukat tid och vi har fortfarande väldigt mycket flyttlådor överallt... Men nya lägenheten känns redan som hemma så det är verkligen skönt. Mina fötter, knän, knäveck, höfter och rygg värker efter helgens flytt. Flyttande fre-lör och idag har vi shoppat och kollat ut mer saker att köpa till. Inte en lugn stund...

Till träningen då, dax för ben på nya gymmet. Jag hade tänkt köra frontböj, men körde några uppvärmningsset (kom upp till 50 kg) och det kändes inget vidare. Jag kände mig stel i ryggen, kom inte ner ordentligt och det kändes inte som att jag fick till det bra med benen en enda gång... så jag hoppade på nästa övning istället och körde extra mycket där. Benpress. I love it! Den här benpressen var lite annolunda jämfört med vad jag är van vid. Jag är van vid ett konstant tryck, men den här var som lättast i bottenläget och som tyngst i toppläget (iof samma belastning ungefär halva rörelsen). Det är samma maskin som på bilden... anledningen till att vikten kändes ovan var att den gick lite som en cirkel upp och den första biten i bottenläget förflyttade den sig mest horisontellt. Det kändes väldigt ovant för mig och när jag testade först (stegrade upp vikten tills där jag skulle köra) så kände jag mig väldigt besviken... Men sen när jag väl skulle börja köra på riktigt så kändes det riktigt bra. Det var väldigt tungt. Jag kom riktigt djupt (knäna tog i bröstet) och det kändes riktigt bra. Ovant, men bra. Körde 7 eller 8 set med 10 reps i varje. Det var nog bara de första 3 som jag verkligen kunde köra 10 reps, de andra seten dog jag kanske runt 6 men kunde med lite hjälp av händerna på knäna pressa upp till mina 10 reps. Sen var jag mör vill jag lova. =) De andra övningarna var också lite ovana. Det är mer stoppning i maskinerna än jag är van vid och lite mjukare rörelser. Jag fick grym kontakt i alla övningar och det kändes helt enkelt superbra. Jag är så nöjd! Omväxling förnöjer! Är redan sugen på att träna mera ben... men jag har ju några pass till att klara av där emellan... =)

Dagens träning:
7/8 x 10 benpress
4 x liggande lårcurl
4 x stående vadpress
4 x benspark 60 kg
4 x sittande lårcurl
3 x vadpress

Aktiv vilodag...

Valet kändes ganska lätt ändå. Det var strålande sol ute och imorn ska det bli mulet igen. Jag har tränat tre dagar på rad och har träningsvärk nästan överallt... Klart det blev en promenad. Gymmet får vänta tills imorgon. Promenaden var väldigt skön. Solen sken, naturen var vacker och temperaturen perfekt.

Nu har jag tagit helg. På lördags ska vi flytta in i vår nya lägenhet. Det känns väldigt spännande. Imorn har jag fått en flyttdag från mitt jobb och då kommer både nya soffan och sängen... Själva flyttlasset går inte förrän på lördag... men imorn blir det till att packa flyttlådor för fylla muggar. Vissa är så klart redan packade, men inte allt. Hela källarförrådet är klart men de på vinden är kvar. Jag sitter med 18 flyttlådor kring mig nu som är packade från själva lägenheten... Vi har visst en hel del grejer verkar det som. Ska bli skönt att sprida ut dem på dubbelt så stor yta! =)

Dagens dilemma...Träna ben på gymmert

vs.

Ta en solig promenad i Skatås/Botaniska
Kanske inte så vårig bild, men jag gillar den!

Som att träna ute i solen...

Idag har jag känt mig riktigt taggad på träning hela dagen. Längtat efter, funderat och väntat på träningen. Det trots att det inte var något av favoritpassen som väntade. Idag var det armar och mage.

Hur som helst så blev passet riktigt bra. Kan det bli annat en dag som denna. Mitt jobbgym är väldigt härligt för det är riktigt högt i tak och hela långsidan är det fönster från golv till tak där man ser ut på en fin å och grönskande träd på andra sidan. Lägg till strålande sol på det... Kändes som att man var ute och tränade. Sååå härligt! På biceps var det hantelcurlen och 21:an som kändes bäst. Curlen körde jag strikt och lite halvsakta idag. Det tog finfint. På triceps var det frenchpressen och den stående pressen som tog bäst. Den stående pressen körde jag i cablecrossen. Det kändes ganska lätt först men blev väldigt tungt efter bara någon repetition. Det sved riktigt bra. Sen är jag även glad över magträningen. Jag körde lite russian twist och fick faktiskt till dem igen. Annars när jag testat på det nu i vår har jag inte känt nått i magen, men nu hittade jag tillbaka till känslan. Good for me! Eftersom jag var så snabb och effektiv idag så blev jag klar snabbare än jag hade trott (eller ok, kanske inte... mina arm- och magpass går alltid rätt snabbt men jag brukar nog alltid räkna med en timme på alla pass men det är få som kommer upp riktigt i det), så jag passade på att köra lite crosstrainer ett tag. Körde inte så lång tid men det blev rätt intensivt och det var ritkigt jobbigt. En väldigt bra avslutning på passet. =)

Dagens träning:
4 x 12 hantelcurl 14-14-12-12 kg
3 x skivstångscurl 24 kg
3 x "21:an" 14 kg
3 x pushdowns
3 x frenchpress 24 kg
3 x stående press bakom nacken mes stång
3 x benlyft
3 x russian twist med kettlebell
15 min crosstrainer

En underbar start på våren...

Nu är det vår på riktigt. Igår firades våren in och idag är den första vårdagen. Eller egentligen är det vår när det är plusgrader i mer än 7 dagar i rad, både dag och natt... och det var ju ett bra tag sen. Jag har i alla fall haft en alldeles ypperlig första vårdag. Den startade på gymmet och fortsatte sen med en god lunch på stan med min älskling, efter att ha lämnat honom på tågstationen så åkte jag direkt ut till Skatås där jag promenerade runt 8:an. Egentligen finns det rundor som jag tycker är roligare att gå (t.ex. runt stora delsjön) men den passade väldigt bra idag när jag ändå tänkte leta upp den stuga som jag har tillgång till genom mitt jobb. Omklädningsrum och allt. Väldigt smidigt! Det var helt underbart att traska runt. Inte alls lika grönt där ute som vi har inne i stan, men riktigt fint och härligt. Efteråt satt jag ett tag i solen tills min parkeringstid hade tagit slut. Jag satt och bara njöt. Såååå härligt!

 


Bra axelträning...


Idag kom vi till gymmet strax efter det öppnade och det var vi inte ensamma om. Var faktiskt rätt många människor på gymmet trots den strålande solen ute. Axelträning var vad som stod på schemat för mig ochd et gick riktigt bra. Det blev inget pass som går till historien som det allra bästa, men allting gick bra och det kändes bra. Idag skippade jag militärpressen helt och hållet för sist så fick jag ju ont i handen/handleden... inveg även mina nya lindor som ska hjälpa mig att inte få ont. Jag vill verkligen inte bli skadad i handleden. John var ju det förra vintern ochd et tog flera månader av bara rehabträning innan han kunde börja köra någolunda normalt igen. Man får vara försiktig helt enkelt. Körde en maskinpress om var väldigt skön. Man satt bra och det var en skön rörelse, självklart tog den där den skulle också för annars hade den ju varit meningslös. Jag blev i alla fall riktigt trött och avslutade med dropset av fjärilen. Jag har inte kört dropset på den övningen innan. Det känns ju ändå som att man kör så lätt... men jag blev lite inspirerad när jag såg Denice köra det här om dagen.

Nu blir det en sväng på stan för lunch och sen ska jag kanske promenera lite i Skatås. Lovely!

Dagens träning:
4 x hantelpress 15 kg
4 x sidolyft med hantlar 9-9-9-7 kg
3 x sidolyft i cable
4 x maskinpress
3 x omvända flyes i CC
3 x framåtlutade hantellyft 6 kg
4 x fjärilen dropset 4 kg

RSS 2.0