Axlar, biceps och intervaller...

Ikväll var det inte särskilt mycket folk på gymmet... Alldeles lagomt. Man fick den plats man ville ha utan att behöva trängas. Alldeles perfekt för ett axel- och bicepspass! Jag började med min favoritövning, hantelpress. Det kändes grymt bra. Jag kände mig riktigt stark idag och när jag hade gjort mina set så smärtade axlarna extremt mycket! Riktigt lyckat med andra ord. =) Det är nog bara i hantelpressen som jag får till den känslan riktigt ordentligt. Hantelpressen var helt klart den bästa övningen när det kom till axelträningen... Den bästa övningen för biceps var skivstångscurl. Den kändes riktigt bra. Nästa gång kanske det till och med blir lite tyngre vikter. =) Jag tycker att jag har blivit lite småsvag i biceps så jag vill gärna jobba upp mig lite där. Det gör dessutom armträningen roligare också, den hör ju inte till favoriterna direkt... särskilt inte biceps... men klart jag tränar dem ändå. Vill ju vara jämnt tränad. =)
 
För att avsluta passet så ställde jag mig på crosstrainern ett tag. Fick för mig att köra intervaller. Hujedamig vad jobbigt det var. Jag inbillade mig att 2 minutare skulle jag väl i alla fall klara av... Jo men visst, så var det INTE! Den första gick, men sen fick jag korta ner dem till 1,5 minutare istället, med en minuts vila emellan. Fem intervaller blev det, plus lite tid i början och lite i slutet. Så otroligt jobbigt. Jag flåsade och pep som en gnu. Jag får helt enkelt köra intervaller lite oftare. Det är ju faktiskt väldigt effektivt. =) och sååå bra det kändes när de var avklarade och att jag faktiskt inte gav upp heller. Tummen upp!
 
Dagens träning:
4 x hantelpress 18-18-16-16 kg
4 x sidolyft med hantlar 10-10-7-7 kg
4 x omvända flyes i CC
3 x stångpress 30-30-20 kg
4 x skivstångspress 28 kg
3 x hantelpress 12 kg
2 x 21:an 17 kg
20 min crosstrainer

Benträning med John...

Jippie! Benträning idag! Favoriten just nu. Och dessutom tillsammans med John. Vi har inte kunnat träna så mycket tillsammans nu på slutet så då är det extra roligt när det faktiskt blir av... som idag. =)
 
Började som vanligt med knäböj, men jag fick inte riktigt till det idag. I det första setet kom jag ner fel nästan varje gång... antingen med lite framvikt, lite bakvikt eller bara knepigt. Det gik visserligen lite bättre på de andra seten men det var tungt idag. Jag fick lite känningar i ryggen också. Det kändes väldigt frustrerande att inte få till knäböjen riktigt, men jag får hoppas att de tog som de skulle ändå. =) Nått som jag däremot fick till var utfallsgången. Jag har inte kört det sen i våras och det tog verkligen bra. Jag kan känna träningsvärken i rumpan komma. =) Det var jobbigt och flåsigt, precis som det ska va. =) Sen blev det marklyft för baksidan. Tog väääldigt bra... Benspark för framsida lår, även det tog bra... och sen vadpress. Ett bra pass helt enkelt, även om inte knäböjen var helt 100-procentiga. Nöjd!
 
Dagens träning:
4 x knäböj 100 kg
4 x utfallsgång med hantlar á 19 kg
4 x rumänska marklyft 60 kg
4 x benspark 80 kg
4 x stående vadpress 110 kg
 

Vad hände med dieten?

Ni kanske kommer ihåg att jag gick på diet i början av hösten...? Men sen har uppdateringarna liksom fadeat ut om dieten här i bloggen. Så ni kanske undrar vad som hände med dieten egentligen? Jo, det ska jag berätta för er... Följande hände...
  • Förutom första veckans stora dropp i vikt så stod jag i praktiken stilla på vågen vecka efter vecka. Då lessnar man lite på att göra veckouppdateringar tillslut.
  • Jag åt enligt Periodisk fasta och trivdes grymt bra med det (mer om det sen).
  • Jag fick grymma träningsresultat. Ökade väldigt mycket i särskilt knäböj och bänkpress. Så otroligt roligt!
  • Min andra resa till USA blev förlängd med dubbla tiden, alltså drygt 2 veckor... och jag fick veta att jag kommer att behöva flänga fram och tillbaka rätt mycket framöver, närmast nu på lördag dvs. mindre än 2 veckor sen jag kom hem från förra trippen. Det kändes inte som särskilt bra förhållanden att genomföra en diet på.
Så summa summarum så dietade jag exemplariskt i 7 veckor. Sen bestämde jag mig för att avbryta dieten och ta det lite som det kommer istället. Så, där har ni det... Det var det som hände med dieten! Nu så tränar jag och äter som jag känner för och det fungerar bra det också. =)

Bikini till Sverige...

På tal om tävlingar så gick SKKF (svenska kroppskulturförbundet) ut med att de tar upp Bikini som sport från och med 2013. Jag känner bara att NEEEEJ, WHYYYY?!?! Vi som hade stått emot så länge! Jag är inte helt insatt i reglerna kring bikini men jag har svårt att se det annat än som en skönhets/sexighets tävling. När man ska stå och svanka upp sina privata delar mot publik/domare tycker jag att det är svårt att vara av annan uppfattning. Sen är det säkert en hel del träning och noggrannhet kring kosten för att se ut på det viset, men det är själva tävlingsdelen jag är kritisk mot.
 
"Skönhetstävling"? Ja
Sport? Nej!
 
Nicole Nagrani, IFBB Bikini Pro

För ett år sen...

... så hade jag precis avbrutit min diet inför debuten i Luciapokalen i Body Fitness som går på Fitnessfestivalen. Det var en lång höst med mycket hunger och träning men lite mat. Det var roligt men det räckte inte hela vägen fram och två veckor innan så valde jag att inte ställa mig på scenen eftersom jag inte hann komma i vad jag anser är tävlingsform. Tråkigt så klart, men jag är fortfarande väldigt nöjd med mitt beslut. Jag hade inte velat stå på scenen utan att känna mig nöjd.
 
Nu är det snart dax för Fitnessfestivalen igen. Det är massvis med tjejer och killar som just nu är mitt uppe i de sista förberedelserna. Body Fitnessklasserna har ännu fler anmälda än förra året och det ska verkligen bli spännande allihopa stå och glänsa på scenen.... och att se om de kommer att få plats på scenen. Tyvärr kommer många att gallras bort i elimineringen innan själva tävlingen kan börja (endast 15 deltagare får vara med i rond 1). Förra året var det otroligt trångt i korta och långa klassen och de fick trängas rejält. I år är de ännu fler! =S
 
I år ska jag i alla fall sitta i publiken och titta. Det ska bli riktigt roligt! Jag kommer att vara bortrest veckan innan men åker hem en dag innan endast för att hinna hem till Fitnessfestivalen. 8-9 december är det dax! Jag längtar! Jag hoppas på snabbare klasser och bättre speaker än förra året. Bring it on!

Less på SmartShake's trasiga lock!

Näe, nu åker ytterligare ett av mina Smartshake's lock i soporna. Det är inte kul att få en dusch varje gång man ska ta en drink. De går sönder på löpande band i det här hushållet. Det mystiska är att de som är svarta och rosa till färgen håller hur bra som helst (även fast de också används vääääldigt mycket mer än de andra) medan andra färger (gul, vit, orange, .....) går sönder nästan direkt. Det här locket gick sönder efter ca 2 månader och då utan att ens ha använt det särskilt mycket. Här ser ni vad som hände med de tidigare locken. Problemet med dem var att man inte kunde få upp dem. Surt! Tur att jag har så många, både stora och små... =)

Tisdagsträning

RYYYGG stod det på schemat idag! John var som vanligt segt hem från jobbet så jag fick gå och träna själv. Det gick väl helt okej egentligen. Jag är lite missnöjd med marklyften men annars kändes det bra. Det kändes liksom inte som att jag fick till dem riktigt. Inte riktigt koll på kroppen. Därför lät jag vikten vara lite lägre och mot slutet så kändes det väl lite bättre. Nästa gång jag kör rygg ska jag göra bättre marklyft! Ja, annars gick det ju bra som sagt... La in en favorit from i våras, latsdrag i cablecrossen. Jag tror nog att jag lyckades köra lite tyngre idag. Riktigt bra kändes det faktiskt. Tungt men kontrollerat med bra sträck och bra knip.
 
Tillslut så kom John i alla fall, men då var jag egentligen klar. Jag sällskapade ett litet tag medans han körde någon sorts WOD (workout of the day). Jag provade på roddmaskinen lite lätt. Jag är verkligen inte bra på att ro, men det var lite småroligt att prova den. =)
 
Dagens träning:
3 x chins
3 x marklyft 80 kg
4 x skivstångsrodd 60-64-64-60 kg
4 x knästående latsdrag i CC
3 x rodd i maskin 60 kg
4 x magmaskin
4 x situps
3 x pulldowns

Nytt PersonBästa i bänkpressen...

Åååå vad länge sen det var jag provade mig på ett riktigt maxningsförsök i bänkpress... Det var faktiskt så länge sen som förra sommaren, alltså ca juni/juli 2011. Sen dess har det inte blivit nått trots att jag faktiskt tycker att det är jätteroligt att maxa i just bänk. Nått maxningsförsök och sen kan man börja med den vanliga träningen. =) Idag fick jag i alla fall för mig att det var dax. Bänkpressen har ju gått riktigt bra för mig nu på slutet så jag borde ju ha blivit lite starkare. Mitt senaste rekord låg på 70 kg, som jag tog sist jag försökte mig på att maxa. Jag tänkte mig att jag skulle ha klarat 75 kg idag. Det vore en fin utveckling. Stegrade mig uppåt och började på 70 kg. Gick lätt som en plätt. Sen var det dax för 75. Kom upp en liten bit men där tog det stopp. Jag kom ner lite fel och fick ingen kraft alls. Försökte igen men fortfarande stopp. Så irriterande! Sen sänkte jag till 72,5 och den fick jag upp!!! Segt men upp kom den och ett nytt personbästa blev det! Jag tror jag får försöka mig på att maxa några gånger så jag kommer in i det sättet att lyfta för jag tror jag hade lite för mycket av repparlyftandet i mig idag... men snart ska jag lyfta de där 75!!! De ska upp.... så är det bara... =)
 
Sen sänkte jag i alla fall och körde "vanlig" bänkpress på 60 kg. Det tog riktigt bra. Tre övningar för bröst blev det. Den sista var hantelflyes som jag inte har kört på riktigt länge och det var kul att testa igen. Tungt och jobbigt, som det ska va! Kompletterade med triceps. Där kände jag mig riktigt stark idag så det var riktigt. Stark i pushdownsen, stark i liggende pressen och i dipsen så kunde jag lägga på 10 kg extra i ett set. Riktigt bra träning! Avslutade med 30 flåsiga minuter på crosstrainern... ja, idag blev det ett rätt långt pass på gymmet. =)
 
Dagens träning
några maxningsförsök i bänkpress
3 x 60 kg bänkpress
3 x 17 kg hantelpress
3 x 8 kg hantelflyes
3 x pushdowns
3 x 28 kg liggande tricepspress
3 x 100-110-100 kg dips i maskin
30 min crosstrainer

Testar oss fram lite i köket...

Igår experimenterade vi lite i köket här uppe i stugan. När jag var i USA förra veckan fick vi pulled pork till lunch en dag. Otroligt gott! Det här måste man kunna göra hemma tänkte jag... och visst kan man det. Tydligen är det nått som spås bli poppis här i Sverige nästa år. Hos oss blev det inte riktigt pulled pork utan mer pulled moose. Jag har ju hela frysen full med älgkött som måste ätas upp innan jag hämtar mer i jul så nu gäller det att använda det till allt. Normalt sett använder man ju fläskkarré till pulled pork och skillnaden mellan fläskkarré och väldigt mager älgstek som jag använde är ju rätt markant. Men det funkade finfint i alla fall. Rätten blev riktigt bra. Lite för såsig (använd mindre nästa gång) och sen hade den säkert blivit ännu godare om vi kunnat göra egen BBQ-sås, men tyvärr så hade de inte chipotlepasta i matvarubutiken i Hamburgsund. Men nästa gång... =)
 
Här har ni ett recept som ni kan testa (med egen sås).
Nästa test blir viltkebab som ni hittar här.
 

Min duktige pojkvän...

 
Är ute och kör crossfit på verandan...
Själv ligger jag inne i soffan och tittar på tjockis-TV.
Vi är uppe i stugan i för en riktig myshelg.
Kvalitetsvila för min del. =)
 
 

Fullt magasin i bensparken...

Äntligen var det dax för benpasset! Som jag har längtat! Tyvärr var John tvungen att jobba så jag fick träna själv tillslut, men det går ju bra det också. Jag behöver ingen passare när jag tränar ben så det funkar finfint att köra själv. Om jag ska testa en ny vikt så kanske det kan va skönt att ha nån där, men än har jag aldrig behövt hjälp. Jag blir bara distraherad om nån ska försöka hjälpa mig. Idag misstänkte jag att jag inte skulle vara så stark så jag skulle inte vilja prova på tyngre ändå.
 
Jag misstänkte rätt. Inte så stark. Men jag fick till 4 set bra knäböj på 100 kg. Det kändes helt okej. I första setet så sköt jag höften till höger på sista repetitionen och var ju inte så bra... men sen skärpte jag till mig. =) Jag kände att det tog riktigt bra även om jag inte var mitt starkaste jag idag. Härligt i alla fall. =) Utfallen och marklyften höll jag på dö av ungefär. Sååååå jobbigt! men så skönt när det är över. Dagens roligaste var i alla fall bensparken för där höde jag vikten så jag tog hela magasinet. Hela magasinet på mitt gyms bensparkar innebär 80 kg. Det var tungt och bra, som det ska va. =) Nu är det bara att hoppas att jag är tillbaka till mitt starka jag nästa vecka. =)
 
Dagens träning:
4 x knäböj 100 kg
3 x bulgariska splitböj med hantlar á 17 kg
4 x rumänska marklyft 63 kg
4 x benspark 70-75-80-80 kg
4 x stående vadpress

Bröst, triceps, cykel...

Ooooo idag har jag varit peppad på träningen hela dagen... nästan så att jag inte kunde komma snabbt nog från jobbet för att få ta mig till gymmet. Riktigt härlig känsla!
 
Bröst och biceps stod på schemat idag och jag hade bestämt mig sen innan för att inte köra supertungt i bänkpressen.. Ja, jag kände mig helt enkelt inte särskilt stark idag.. så jag nöjde mig med 60 kg. Det känns som en hyfsat säker vikt att få upp själv. Det gick rätt bra också. Jag var stadig och bra, men krafterna minskade rätt snabbt. Jag tycker det är bra. Orkar jag göra lika många på set 3 som på set 1 så känns det inte som att jag tagit i tillräckligt på de första 2 seten... Annars gick bröstträningen helt okej. Biceps också. Kände mig ganska stark i skivstångscurlen idag. Avslutade med 30 min på motionscykel medans jag läste lite i en gammal skvallerblaska. Den här veckan har jag kört lite kondition efter passen varje dag... inget jag brukar göra, men har haft lust med det. Men imorn blir det inget sånt. Då ska jag träna ben och efter det är de som spagetti och det är inte särskilt pleasant att röra dem mer än nödvändigt då.
 
Dagens träning:
4 x bänkpress 60-60-60-50 kg
3 x hantelpress 17 kg
3 x flyes i CC
4 x skivstångscurl 28-28-28-23 kg
3 x hantelcurl 13-13-11 kg
3 x scottcurl i maskin
30 min cykel

Hur gott är det inte med Apelsinbåtar?

 
Mmmm... kittlar dödsskönt i kistan...
 
 

Rygg, mage och triceps...

Jag jobbade ungefär 75 min lägre än vanligt idag. Alltid när jag jobbar längre än vanligt så försvinner träningssuget snabbt som bara den. Jag tänker mer på hur lång tid det var sen jag åt (oavsett om jag är hungrig eller inte) och om det verkligen kan va bra att träna då, om jag ska orka med hela passet, hur sent jag kommer att få äta middag, hur kort min övriga kväll kommer att bli... Ja, tankarna är många... men idag så tog jag mig iväg till gymmet ändå. Svepte min PWO direkt när jag kom hem och sen var det bara att pallra sig iväg. Bra knep! =)
 
Rygg stod på schemat idag... Rygg och mage närmare bestämt. Jag hoppade över marklyften idag för jag tror att jag kommer att få grym träningsvärk och vill vara hyfsat fräsch i ryggen när jag ska träna ben på fredag. Började istället passet bra med att dra av 5 st fina chins med lite långsammare väg ner. Riktigt bra. Jag tror faktiskt till och med att det kan vara ett årsbästa i chinsen. Jag har för mig att jag bara klarat 4 st tidigare i år, men kan ha fel. Annars ligger rekordet på 10 st och dit ska jag komma snart igen. =) Det är bara att kämpa på. Jag har helt förlorat tekniken under mitt långa träningsuppehåll i vintras, men nu börjar jag få in snitsen igen. =) Annars blev det hyfsade latsdrag, min hand kråglade lite och jag fick kramp så jag kunde inte göra den sista repetitionen för att det skulle bli perfekt... Rodd gick bra däremot. Tung skivstångsrodd och medeltung hantelrodd. Bra kombination! Avslutade passet med 20 min på crosstrainer, samma som igår alltså. Skönt att få svettas lite. =) Så,... jag är väldigt nöjd att jag kom iväg. Det är ju alltid roligt mär man kommer iväg, och så skönt efteråt. =)
 
Dagens träning:
4 x chins
3 x latsdrag 60-55-50 kg
4 x skivstångsrodd 70-70-60-60 kg
3 x hantelrodd 28 kg
3 x ryggresningar
3 x situps på lutande bänk
3 x benlyft
20 min crosstrainer

Reebok Crossfit 5th Avenue

Något som vi gjorde under helgen i New York var faktiskt att besöka Reeboks crossfit-butik på 5th Avenue. De har även en box nere i källaren som vi spanade in. Riktigt fin! Vi skippade träningen och höll oss till shoppingen istället. För John som är riktigt crossfit-biten var det som julafton. =) Affären var inte överdrivet stor men den var fullproppad med riktigt snygga grejer. Det blev en hel del inköp för John som jag kommer att visa i ett senare inlägg. Jag var också riktigt sugen, bland annat på ett par tyngdlyftarskor... men jag skippade det. Butiken kryllade av crossfit människor och alla som jobbade där var riktigt duktiga och insatta i Crossfit. Jag kan tänka mig att de var flitiga utövare. =) Bra service också! Gillar man crossfit ska man definitivt besöka butiken om man har vägarna förbi... och det funkar alldeles utmärkt för de som inte är crossfit-frälsta också (som jag). =)
 
Skyltfönstret och skoväggen där vi spenderade en hel del tid.

Äntligen gymmet!

Ååå idag har jag längtat heeeeela dagen efter att klockan ska bli 5... Då var det nämligen dax för GYMMET!!! Äntligen. Förra veckan blev det tyvärr inte så mycket tränat som jag hade tänkt... Jag körde ju ben på söndagen och sen bröst, triceps och lite kondition på måndagen, men resten av veckan blev det vila. Var totalt slut efter att hålla i utbildning och all shopping (USAs största shopping mall, det förpliktigar ju lite) så jag stupade mest i säng istället för kämpade på gymmet... Därför känns det som en EVIGHET sen jag tränade på riktigt! Men idag var det dax! Inte en sekund för tidigt. =)
 
Som ni vet gillar ju jag att börja "stort" med ben efter att jag har vilat, men nu tränade jag ju faktiskt ben förra veckan, plus att jag vill träna det på fredag tillsammans med John (han är bortrest tills dess)... så jag tog helt enkelt nått annat. Axlar! och triceps! och liiiite kondition. =)
 
Det blev riktigt många övningar idag. 2 pressövningar, 2 sidolyftövningar, och en övning för baksidan när det kommer till axlarna. Jag har ju kört kortare pass nu på slutet, men idag kunde jag inte låta bli att köra på. Jag kände mig faktiskt rätt stark också även fastän kroppen antagligen är lite knasig pga jetlag... Sen tyckte jag att det såg helt okej ut i spegeln också, för att vara min nuvarande form alltså (dvs stl fööör stor) och så lång vila och långt ifrån exemplarisk kost... Ådror poppade fram på båda axlarna. =) I like! Triceps samma där... Gick bra och jag var hyfsat stark... Körde lite dips i maskin också. Ritkigt roligt. Tyvärr har inte mitt gym en riktig dipsställning vilket jag tycker är ett stort minus. Det är en helt annan grej att köra fritt. Jag kanske får ta och göra det lite på jobbgymmet istället. Där har de allt. Ja, som sagt så var det ju roligt på gymmet så jag avslutade med 20 min på crosstrainern också... Det var faktiskt mitt första besök i cardiorummet sen jag blev medlem på mitt nuvarande gym i April. =)
 
Dagens träning:
5 x hantelpress 17-17-17-14-14 kg
4 x sidolyft med hantlar 10-10-7-7 kg
4 x sidolyft i CC
4 x bred stångpress bakom nacken 20-24-24-20 kg
4 x omvända kryssdrag
3 x liggande tricepspress
4 x pushdowns
4 x dips i maskin 100 kg
20 min crosstrainer

Jag är hemma!

 
Landade vid 11:45... Kl 13 startade första mötet och sen höll det på hela eftermiddagen.
Jag har hunnit ta en halvtimmes trampande på motionscykeln,
men mina planer på att gymma idag lägger jag faktiskt ner...
Jag känner mig helt slut!
Imorn däremot... ;)
 
 

Köpt sååå snygga träningslinnen...

 
Snygga färger, roligt mönster, grym kvalitet och de sitter perfekt!
I love them already!
 
 

Ojämnt lastad bänkpress...

Aaaaah! Min plan är att träna varje dag den här veckan tills jag åker till New York på torsdag kväll/fredag morgon. Där blir det ingen träning så det är lika bra att passa på nu. Ikväll blev det ett rätt sent pass på gymmet men riktigt bra. Bröst, lite triceps och lite konditin... en rätt härlig kombination. Det är sällan (99,9 % aldrig) jag kör kondition tillsammans med mina styrkepass när jag är hemma, men det är riktigt skönt att få svettas lite extra. När jag är borta så här så tycker jag att det är bra att få så allsidig träning som möjligt så jag gillar att få in både kondition och styrka då.
 
Idag kände jag däremot varför jag inte brukar träna i t-shirt (förutom när jag tränar ben för då tycker jag det kan va rätt nice). Det blev ju superhalkigt när man låg i sin bänkpressposition. Jag halkade bara runt på skulderbladen hela tiden. I vanliga fal har jag ju linne med brottarrygg och då blir det ju hud emot bänken och man sitter "fast". Nu var det ju som att ligga på is. =S Gick ändå bra att bänka. Haha, fast jag var klantig som bara den. Jag skulle sänka vikten till mitt sista set och då upptäckte jag att jag lagt på ojämnt med vikter. Ena sidan var 2,5 lb lättare! Haha! Klantigt! Det kanske bidrog lite till att det kändes halkigt också för jag var väl antagligen inte helt stabil... Otroligt att det inte kändes mer skillnad, men samtidigt var det ju inte så mycket som skillde. Nått somjag annars var nöjd med var hantelpressen. Jag kände mig rätt stadig. Kors i taket! ;) Avslutade med 25 svettiga minuter på crosstrainern. Perfekt! Förhoppningsvis får min kondis sig en skjuts efter den här resan. =)
 
Dagens träning:
4 x bänkpress
3 x hantelpress
3 x flyes i CC
3 x pushdowns
25 min crosstrainer

Äntligen styrketräning!!!

 
Ja, äntligen blev det styrketräning. Det känns som en evighet sen (och är det också). Genom det nya hotellet som jag bor på nu så får alla gästerna träna på ett gym som ligger här bredvid. LA Fitness heter det och är ett riktigt gym. Alltså inget fitness room, inte några konditioonsmaskiner och en hantel, utan fullutrustat gym, konditionsmaskiner, pass, ALLT! Vad glad man kan bli då av det man tar för givet i vanliga fall. Jag begav mig så klart genast dit för att träna. Hade planer på att gå dit redan igår, men då var jag lite för sent ute eftersom de tydligen stänger kl 8 på helger... Nu i veckan är öppettiderna 5-23 så jag planerar att vara där varje dag tills jag åker till New York. Gött!!!! Gymmet var helt okej. När man kommer från att inte ha haft nått så kändes det ju så klart grymt... men i ärlighetens namn så var det rätt nedslitet. Gamla rangliga maskiner (gymutrustningen, konditionsmaskinerna såg fräscha ut) bland annat. Lite roligt var att de hade en indorr walkig track uppe i taket runt hela gymmet. Verkar inte så kul att gå runt runt i en cirkel, mend et var folk som gjorde det... Man tar väl vad man haver antar jag. Är ju i princip omöjligt att promenera utomhus i det här landet.
 
Idag blev det så klart BEN! Jag vill alltid köra ben när jag har vilat från styrketräningen. Man kommer igång så bra då. Det gick rätt bra ändå idag... Började så klart med knäböj... Måste säga att det var väldigt svårt att veta vart jag låg med vikten när allting är i pounds. Men men, jag tror jag körde på ca 100 kg... Det kändes riktigt bra. Djupa och fina böj och det tog i både ben och rumpa. Sen körde jag utfall. Hade inte med mig några träningsvantar så då glider jag bara på hantlarna så jag valde att köra i smithen istället, även om jag tycker att det är kasst. Men men, kassa utfall fick jag till också. Körde på lätt vikt och gav verkligen inte allt. Nej, utfall ska göras fritt. Punkt slut! men men, resten av passet gick bra. Körde gristungt på alla resterande benövningar, "tack vare" min oförmåga att översätta lb till kg.. Avslutade med lite mage... Rätt bra pass. Inte super, men det var ju inte väntat direkt. Hur som helst var det skönt att få vara tillbaka i gymmet.
 
Dagens träning:
4 x knäböj
3 x utfall i smith (lätta)
3 x stående vadpress
4 x benspark
4 x sittande lårcurl
3 x situps på lutande bänk
3 x benlyft på lutande bänk

Passande tröja att träna ben i...

 
 
I think soooo!
Eller egentligen passande till alla pass,
men särskilt ben (och rumpa).
Bra var den i alla fall =)
 
 

Shoppa träningskläder...

.. är en grej jag ska passa på att göra nu när jag är här i USA. Shopping är billigt här. Dels så är det lägre priser på allting och dessutom så är det en mkt fördelaktig växlingskurs mellan kronor och dollar. Men attd et är billigt är inte det viktigaste... Det är att det finns så stort utbud. Sån variation och så mycket roliga grejer. I september fick jag till exempel med mig linnet här ovanför och de här snygga byxorna. Färgglatt och roligt! Idag har jag strosat runt på ett premium outlet men hittade inget... och på King of Prussia mall som är USAs största mall där vi bor typ vägg i vägg (kan tänka mig att det blir mååååånga besök under veckan). Tyvärr fanns det inte så mycket sportaffärer där alls. Lite synd. Köpte e rolig t-shirt (som passar grymt när jag strax ska gå till gymmet och träna ass och ben) och ett par byxor. Men vi har redan spanat in ett Dicks sporting goods. Om det är lika bra som det vi var på utanför Chicago så kommer jag inte gå tomhänt därifrån. Bästa och överlägset största träningsaffären jag varit på någonsin. Vad det blir får nii se senare. =)

My all American dinner...

 
Hamburgare med avokado och grejer på... Sweet potatoe fries
Ja, det är ingen dietresa det här direkt.
 
 

Avslutar Chicagodelen av resan med träning...

Idag började jag dagen i träningsrummet. En riktigt bra start på dagen måste jag säga. Min plan var att köra crosstrainer i 30-40 min, men tyärr var dn upptagen så jag började på löpbandet. Löpning 10 min i hyfsat tempo, och en liten spurt på slutet. Härligt! Inga krämpor någonstans och inget håll. Anledningen att det bara blev 10 min var att crosstrainern blev ledig så jag hoppade upp på den istället. 20 min i bra tempo och sista minuten på varje 5 min-period fick det bli fullt ös... Lite lättare intervallträning med andra ord. Sen gav jag mig på hantlarna. Det blev 3 set hantelpress, 3 set sidolyft, 3 set hantelrodd, och sen 3 set armhävningar. Riktigt härligt! Sen kunde jag ge mig på frukostbuffén. =)
 
Tyvärr så kände jag av ryggen lite på crosstrainern också idag. Inte mycket men jag kunde ana lite smärta/lättare kramp i ena sidan av ländryggen. Inte bra! Jag tror jag får ta och boka in ett besök på Sportrehab när jag kommer hem. Det här måste ju lösas så fort som möjligt!
 
Hur som helst så var det en bra avslutning på veckan i Chicagoområdet... Nu ska jag plocka ihop mitt pick och pack och bege mig vidare mot Philadelphia. East coast here I come. Den tuffaste veckan jobbmässigt är avklarad så nu känns allt grymt bra. Dessutom är det inte länge förrän John kommer hit heller. =)

Imponerande tjej...

 
Video väl värd att se...
Jag lovar att träningssuget ligger på topp efteråt!
 
 

Intensiva dagar...

 
Tidiga mornar, mycket och intensivt jobb, sena kvällar och inte så mycket träning...
 
Ja så kan man sammanfatta den här veckan i alla fall. Imorn kväll åker alla andra hem till sitt så då är jag själv här och ska få en riktigt lun och skön kväll innan det är dax för mig att flyga vidare till Philadelphia på lördag. Jag har i alla fall hunnit med ett till träningspass, så totalt två, sen jag kom hit. Igår körde jag en halvtimme på crosstrainern och några set hantelrodd precis innan läggdax. Det känns betydligt bättre i kroppen när man får röra sig lite. Annars har jag fått ont i nacken, varit stel och även fått ont i huvudet av alla höga röster... men idag kändes det bättre ochd et tror jag är tack vare gårdagens träning. Så ett pass till imorn och förhoppningsvis ett på lördag så är jag good to go en vecka till. =)

My all American lunch...

 
Fresh från jobbets canteen...
Kumminbröd, Pepper jack cheese, typ ett helt
skinkpaket, sallad, tomat, lök.
Plus en diet Snapple.
 
 

My all American breakfast...

 
 
Äggröra...
Bagels med cream cheese
Jordgubbar
Ananas...
 
 

Lite nattlig träning...

Chicago i september
Kl 6 imorse (svensk tid) så klev jag på flygplanet som skulle ta mig mot Chicago... Väldigt många timmar senare så var jag framme. Vi har slappat lite på hotellet, varit ut och ätit och lite sånt... Sen har jag mest kämpat för att hålla mig vaken. Jag var dödtrött från kl 6 (1 på natten) men försökte härda ut så länge som möjligt. Det är bättre att vara uppe till normal sovtid för då vänjer jag mig fortare. Tillslut så kunde jag knappt hålla ögonen uppe så då fanns det bara en sak att göra. Aktivera mig! Alltså träna! Det var alltå bara till att svida om och springa ner till träningsrummet. En kvart på löpbandet, 20 min på crosstrainers och sen tre axelövningar på det... Hantelpress, sidolyft och framåtlutade hantellyft. Riktigt bra! Klockan är forttfarande tidig kväll, men nu ska jag duscha och sen krypa ner i vd som ska vara min säng för de kommande 6 nätterna.

Så sant som det var sagt...

 
 

Helt otroligt TRÖTT...

Ja, de senaste dagarna har jag varit helt otroligt trött. När jag vaknat på mornarna har det känts ungefär som om jag endast hade sovit i 1 minut, inte en närmre åtta timmarsnatt som det faktiskt har varit. Trött på morgonen, trött på dagen och trött på kvällen. Trött, trött, trött. Därför har jag tagit en vilodag idag också. Får se om det hjälper. Tre vilodagar på raken, med undantag för lite morgoncykling igår i och för sig... Min plan för veckan var snarare tvärt om.. att träna så mycket som möjligt. På söndag åker jag nämligen bort 2 veckor med jobbet. Först blir det en vecka utanför Chicago, samma hotell som när jag var där i september så där vet jag att det i alla fall finns cardiomöjligheter (och några få hantlar som jag kan leka med). Vecka 2 däremot spenderas utanför Philadelphia och där vet jag inte riktigt hur det ligger till. Ser ut som att man ev kan hyra in sig på ett gym i närheten, men då blir det inte lika tillgängligt och betydligt svårare att få in i schemat. Sen kommer John och möter upp mig och vi spenderar några dagar i New York också och där blir det nog inte så mycket tränat... cardio eventuellt. Vi får se... Men just därför hade det varit bra att få in så mycket styrketräning som möjligt den här veckan... men man kan inte förutse allt och ibland blir det som det blir. Jag ska ändå göra så bra som möjligt av situationen när jag åker bort. =) Nu får jag nog snart gå och lägga mig om det ska finnas nått hopp för morgondagen. Det känns ändå rätt knepigt... Hur man plötsligt bara kan bli så otroligt trött. Jag har ju inte gjort nått annorlunda. Äter samma, tränar samma, sover samma... men så är det... ZZzzzzzzz....
 

RSS 2.0