Just keep...

Fast idag vilar i alla fall jag. =)
För fullt faktiskt.
 
 

En del av dagens lunch...

 
4 ägg i storlek XL.
Mums!
 
 

Måndagsträning...

Ni kan vara lugna. Jag är ingen maskin. Det blev inget nytt rekord idag, men det blev ett väldigt bra pass ändå. Bröst och triceps. Började ju som vanligt med bänkpressen. Jag klarade samma som sist där, men det gick lite segare den här gången faktiskt. Hur som helst var det skönt att jag fick upp stången lika många gånger. Då känns det inte som att jag bara hade tur sist utan jag har verkligen ökat och blivit starkare. Tummen upp för det! Jag är riktigt glad för att det går så bra nu. =)
 
Men nått som gick bättre idag var faktiskt hantelpressen. Jag var betydligt stadigare och jag fick faktiskt ingen kramp i handen alls i första setet. Kunde till och med pressa på uppemot 9-10 repetitioner innan jag fick ge mig. På de andra seten så domnade vänsterhanden lite, lite, men jag tycker ändå att det gick riktigt bra. Det finns hopp alltså även för den övningen. =) Sen blev det lite bra tricepsträning också. Jag tog faktiskt tyngre än jag gjort innan i tricepspressen runt huvudet. Det kändes riktigt bra. =)
 
Imorse så cyklade jag en halvtimme också. Jag har gjort det några gånger nu (1-2 ggr/v) och nu när jag har kommit igång så är det riktigt skönt. Jag kör ju inte så länge så det är mest att jag får svettas lite och vakna till. Riktigt härligt och en bra start på dagen.
 
Dagens träning:
4 x bänkpress 64-64-60-60 kg
4 x hantelpress 17 kg
4 x flyes i CC
4 x liggande tricepspress runt huvudet 28-28-22-22 kg
4 x pushdowns
30 min morgoncykling

Det känns som att jag hakat upp mig...

 
...men jag lyckades med ett nytt PB idag IGEN!
 
Helt otroligt vilket flyt jag har nu. Det känns som jag ökar varje pass i vissa muskelgrupper. Idag blev det nytt personbästa igen i knäböjen. Jag körde på 110 kg precis som sist, men idag klämde jag till med 1 repetition mer. Första setet blev en 5:a och därmed nytt PB. Set två blev en 4:a, alltså tangerat PB. Grymt. Sen stegrade jag mig nedåt igen på 100 och 90 kg. Det är otroligt vad mycket lättare en vikt kan kännas om man har kört tyngre innan än om man inte har gjort det. Sen kunde jag i alla fall glatt träna på resten av passet med ett stort leende på läpparna! Sååå nöjd!!!
 
Resten av passet gick också strålande. Jag höjde vikten i splitböjen och det tog därdet skulle kan jag lova. Det kändes riktigt bra och jag var bra mör i rumpa och baksida sen. Det är bra. Lite mer/rundare rumpa är ju aldrig fel. =) Sen blev det marklyft, benspark och vadpress och efter det kände jag mig bra färdig. Vad otroligt trött när jag kom hem så jag tog verkligen ut mig idag. Precis så som jag vill!
 
Dagens träning:
4 x knäböj 110-110-100-90 kg
4 x bulgariska splitböj med hantlar 18 kg
4 x rumänska marklyft 67 kg
4 x benspark 75 kg
4 x stående vadpress
8 km morgonpromenad

Underbar morgonpromenad i höstvädret...

 
Det är inte ofta jag är ute och morgonmotionerar, men idag hände det.
Vilken perfekt dag jag valde. Visserligen höstens första dag med minusgrader,
men strålande sol och underbar natur!
 
Såååå härligt och en perfekt start på dagen!
I eftermiddag väntar ett benpass.
Idag blir det en bra dag! =)
 
 

Lyxig lördagsfrukost med Bagels

 
"Everything" bagels från Egg & Milk...
Ett rejält lager Philadelphia ost...
Skivade tomater... Färsk basilika... Flingsalt...
 
Kittlar dödsskönt i kistan! =)
och början på en lång härlig dag då vi ska fira att jag sen igår kan kalla mig 28 år gammal.
 
 

Fredagsträning på ett nästan tomt gym


Huva. Idag kände jag mig inte på topp inför träningen. Jag fick urusel sömn i natt så jag har gått som en zombie halva dagen... sen har jag suttit på samma intensiva utbildning som igår. Mkt bra utbildning men otroligt tröttande för huvudet. Plus det lite långt mellan måltiderna under dagen och ovanligt sen träning. Men men, det är inte alltid alla förutsättningar är på topp, men man kan ändå få till riktigt bra pass. Oftast är det bara att ta sig till gymmet som gäller, väl där så går det som en dans. Så även idag.
 
När jag gick ifrån gymmet efter passet så sved mina axlar rejält. Då hat man i alla fall gjor nånting rätt (förutsatt att man har tränat axlar då)! Tre övningar för axlarna och alla tog riktigt bra. Favoriten är ju hantelpressarna och de är helt klart svårslagna. Två övingar för biceps och det är egentligen dem som jag är nöjdast med. Min bicepsträning har ju inte gått särskilt bra på riktigt länge, men de senaste passen så har det börjat lossna lite igen och idag kändes det riktigt bra. Kontroll, känsla och kramande curlar. Riktigt nice! De kan nog bli bra tillslut de också. =)
 
Dagens träning:
4 x hantelpress 17-17-17-12 kg
4 x sidolyft med hantlar 10-10-10-7 kg
4 x framåtlutade hantellyft 6 kg
3 x skivstångscurl 28 kg
3 x hantelcurl 13 kg

Årsbästa på chinsen...

Hela FEM chins klämde jag till med idag!
 
Haha... Det må va årsbästa (har bara klarat 4 som mest i år) men det är ändå bara hälften av vad som är mitt bästa så jag vet inte om jag ska va så nöjd egentligen... men chinsen har känts dåliga länge. Som att jag helt glmt bort hur man gör... Idag kändes det betydligt bättre och jag tror jag börjar få in snitsen igen. Här ska chinnas! Jag måste bli bättre helt enkelt!
 
Annars var det väl ett helt okej pass. Jag kände mig inte på topp innan. Var otroligt trött efter att ha suttit på en väldigt intensiv (och bra!) utbildning hela dagen. Körde lite lättare på marklyften idag och det kändes riktigt bra. Det kändes inte riktit så lätt som jag ville att det skulle göra, men jag tror att jag fick bra träning. Jag tror kanske att jag får hålla mig på den vikten ett litet tag nu innan jag ökar igen... Måste se till så att jag gör rätt. Jag tror att jag tappat lite nu mot slutet eftersom det känts sämre. Passet var som sagt helt okej för både rygg och mage... ingen sensation så, men bra... Jag la till en extra övning mot slutet, enarmsrodd i en maskin. Det känns nu vill jag lova. =)
 
Dagens träning:
4 x chins
3 x marklyft 90 kg
4 x skivstångsrodd 68-68-68-60 kg
4 x situps på lutande bänk
6 x benlyft
3 x roddmaskin (enarms) 30 kg
30 min morgoncykling

Nytt PB i bänkpress, IGEN!

Blev betydligt tyngre vikt i bänkpressen idag. =)
Yes! I did it again! Det går så bra i bänkpressen just nu. Jag är stark och ökar med jämna mellanrum. Det är sååå roligt! Idag lyckades jag klämma till med en extra repetition på tidigare rekordet. Fem repetitioner på 64 kg blev det. Den sista må ha gått segt upp, men upp kom den helt av min kraft. Killen som passade mig (fick tyvärr inte med mig John idag heller) höll på att rycka ut till min undsättning, men då fick jag upp den själv istället. Sååå bra! Sjukt, sjukt, sjukt nöjd! Jag antar att uppladdningen (som iof är samma inför alla pass) gjorde susen. ;)
 
Sen tycker jag faktiskt att jag kände mig lite, lite bättre i hantelpressen idag också men det är fortfarande vingligt. Jag hoppas det tar på bröstmusklerna även fastän armarna är lite spagettiliknande. =) Annars så gick triceps också bra. Jag har ju kört min liggande tricepspress "runt" huvudet nu på slutet och jag blir så väldigt kraftlös då och det tar på ett helt annat sätt än när jag "bara" kör till pannan. Till pannan är jag stark, "runt" huvudet är jag svag. Idag la jag till lite lätt benpress också bara för att inte benen ska glömma bort att de finns till. Nästa benpass blir nämligen inte förrän på måndag, av anledningen att jag vill komma tillbaka i fas med mitt träningsschema. Jag ändrade ju om lite för att kunna träna ben med min kompis när hon var här. Nu vill jag ändra tillbaka. Det blev 4 set med lite lättare vikter och högre repsantal än jag brukar köra. Jag korde inte tills jag blev galet trött utan bara tills jag kände av det lite i benen. Rätt skönt.
 
Dagens träning:
4 x bänkpress 64-64-50-50 kg
4 x hantelpress 17 kg
4 x flyes i CC
3 x liggande tricepspress runt huvudet
3 x pushdowns
4 x benpress

Dagens uppladdning inför gymmet...

 
 

Löpningstisdag...

Tisdagar innebär vanligtvis styrketräning för min del. Men John har varit borta mycket på senaste tiden och så även större delen av kvällen idag. Imorn är han dock hemma så då vill vi ju träna tillsammans, alltså på gymmet. Därför kastade jag om lite och tog löpningen idag och styrkan imorn. Funkar finfint!
 
Ja, löpning som sagt. Det kändes väldigt bra. Jag kände som att jag har fått mer ork nu även om jag bara har sprungit två gånger innan. Det blev några gåpauser, t.ex. uppför den branta backen i början och för att vila ryggen mot slutet. Annars måste jag säga att jag är bra på att hålla ett jämnt tempo när jag springer. =) Ja, ingen hisnande hastighet är det utan rätt behaglig lunk. Tyvärr fick jag ont i ryggen även idag. Det började som en kramp i hela ländryggen men tillslut så var det bara på vänstersidan, precis som sist. Riktigt lika illa som sist var det dock inte, men jag tror det beror på att jag mest sprang på flacka sträckor idag. Vill gärna ta reda på vad det beror på. Var som sagt tvungen att gå lite för att vila ryggen. Gick även lite bättre om jag försökte springa med lite "hösäckshållning". Det är sjukt irriterande med krampen/smärtan! Men men, jag tycker ändå att passet gick riktigt bra. Det kändes bättre än vad jag trodde att det skulle göra. Klart plus! =)
Min "hisnande" hastighet... ;)

Lite axlar och biceps...

Det blev lite senare träning än vanligt idag, men vad gör det?!? Axlar och biceps fick det bli eftersom det inte blev tränat förra veckan. Jag hade egentligen tänk att börja passet med lite stångpressar i smithmaskinen, men den var ju som vanligt upptagen så det fick bli hantelpress istället. Hantelpress är min favoritövning för axlarna så det gjorde ju absolut ingenting. =) Jag fick sjukt bra kontakt och det kändes även som om mina små axlar skulle explodera. Väldigt härligt! Det blev tre bra axelövningar innan jag gick över på biceps. Bicepsträningen har verkligen tagit sig till det bättre nu på slutet. Betydligt bättre känsla än förut. Jag tycker att biceps har gått riktigt dåligt hela året egentligen, men nu börjar det äntligen släppa lite. Bra stångcurlar och bra hantelcurls. Bra känsla. Jag är nöjd för idag. =)
 
Dagens träning:
4 x hantelpress 19-17-17-17 kg
4 x sidolyft med hantlar 10 kg
4 x framåtlutade hantllyft 6 kg
4 x skivstångscurl 28 kg
3 x hantelcurl 13 kg
Morgoncykling 30 min

Började dagen/veckan på motionscykeln...

 
30 min trampande.
Bra start!
 
 

Det finns tillfällen när man inte ska träna...

... och ett av dem är definitivt dagen efter en partykväll. Det är något jag brukar hålla stenhårt på i vanliga fall... men i helgen har jag haft besök av en kompis och då ville vi försöka få in så mycket träning som möjligt för att hon skulle lära sig att få in rätt teknik och tänk när hon styrketränar. Just därför masade vi oss till gymmet idag också även om det blev en hel del alkohol igår och vi inte gick och la oss förrän kl 6 imorse... Ja, som ni hör, inte direkt optimala förutsättningar.
 
Det kändes att det var dagen efter kan man säga. Jag kände mig oerhört svag, ostabil och det kändes som om jag aldrig tränat en dag i mitt liv innan... men men, så kan det vara. Vi körde väldigt lätt och övade in tekniken i vissa rygg- och bröstövningar. Helt okej ändå. Jag kunde till exempel öva på lite lätta marklyft och de kändes väldigt bra s det kom ju ändå lite positiva saker ur passet. Annars kan jag bara konstatera att alkohol och träning inte går ihop.

Nytt PB i knäböj, IGEN!

Knäbj, en annan dag, samma plats...
Aaaah, jag är så nöjd. Satte nytt PB i knäböj idag, IGEN! Det är många ökningar på sistone. Idag var det jag och Jessica på gymmet så jag hade ingen passning eller nått. Efter att ha klarat 8 reps i första setet (100 kg och nytt PB) så vågade jag mig på att höja till set nummer två... 4 kg till och 5 eller 6 repetitioner. Nytt PB. Till nästa set blev det ytterligare lite mer vikt. 110 kg och 4 repetitioner! Jag är så sjukt nöjd. De var riktigt fina också dessutom. Jippie! Jag kan!!! Det har verkligen gått framåt med knäböjen och det är superroligt! Jag vill bara ta tyngre och tyngre!
 
Jessica var för övrigt riktigt duktig. Där kan man verkligen se att det hänger på att våga köra ordentligt. Vips så var hon uppe och körde finfina knäböj på 80 kg. Riktigt bra! Och överträffade sig själv dessutom på alla övningar vi körde. Nu gäller det bara att hålla i samma hemma också. Jag hoppas hon har riktigt grym träningsvärk imorn. =) Moahahahahaaaaaaa!
 
Dagens träning:
4 x knäböj 100-104-110-90 kg
4 x bulgariska splitböj med hantlar 18 kg
4 x rumänska marklyft 63 kg
4 x benspark 75 kg
4 x stående vadpress

Vill du hålla dig mätt?

I våras började jag med nått som jag har tänkt tipsa om enda sen dess... men det har bara inte blivit av. Jag blev tupsad av en kollega om ett hälsokostpulver som hon åt som gjorde att hon höll sig mätt hela förmiddagen. Perfekt tänkte jag, även om jag inte brukar vara så mycket för sånt där hälsokost-tjohej. Just då så åt jag frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag, kvällsmål, plus nånting efter träningen... men jag kände att jag var hungrig hela tiden ändå. Lite som att jag höll på svälta ihjäl innan första mellanmålet, och även innan lunch. Man kan ju i och för sig bara äta mer också, men jag tycker oftast att jag behöver ligga på ett så otroligt stort intag om jag ska hålla mig mätt... så jag testade.
 
Vad kan man säga... ? Jag var MÄTT! Mitt mellanmål kl 10 glömde jag nästan bort för jag kände inget behov över huvudtaget... Samma vid lunchen. Inte hungrig över huvudtaget. Självklart åt jag ju ändå vid båda tillfällena, men det var så skönt att slippa den där panikkänslan att man måste ha mat NU. Jag kunde känna att jag fick lite mer ro i kroppen istället för att hela tiden gå runt och fundera på när nästa måltid skulle komma. Jag har ätit Chiapsyl varje dag i flera månader, från tidigt i våras och hela sommaren. Tyvärr har jag haft en liten paus nu på slutet, men ska nog börja igen nu.
 
Det jag testade var Chiapsyl, en produkt från Truelife som är som ett "mjöl" bestående av malda chiafrön och psylliumfrön. Chiafröna kan absorbera 16 gånger sin egen vikt i vätska och sväller alltså upp, därav mättnaden. Dessutom är de både proteinrika och en bra källa till omega-3. Utan gluten också. Det ska stabilisera blodsockret och ge en bra tarmfunktion och fin hy (jag märkte det!).
 
Ett mjöl kanske inte låter så aptitligt att äta... Jag mixade mitt med hallon och vatten och fick en riktigt god hallongröt som jag åt till frukost. Sen gick jag över till att använda det i smoothies. Endast en liten matsked höll mig proppmätt. Otroligt! Jag tror man kan använda det på alla mjliga sätt... blanda i gröten, låta stå och svälla och ta en sked i filen etc. Riktigt bra för att hålla sig mätt är det i alla fall. =)

Nästa vecka släpps Dcores nya kollektin

 
Ska bli riktigt spännande att se vad som kommer!
 
 

Marklyften går så där...

Marklyft i somras...
Poop! Det känns som att jag har tappat stinget med marklyften... Eller nja, det känns så himla grymt upp till och med 90 kg... men när jag ska köra på 100 kg (min träningsvikt) så känner jag mig bara svag och dålig. Körde två tunga set och sen bytte jag ner till 90 igen och oj vilken skillnad. Så lätt och bra. Men jag hoppas att jag gjorde dem hyfsat även på den tyngre vikten även om det kändes kasst. Tränade själv idag så jag har ingen aning egentligen..
 
Eftersom jag var själv idag så had ejag ingen hjälp i chinsen så jag körde latsdrag istället. Har inte kört latsdrag på rätt många veckor (ca 7) så det var kul att köra igen. Jag kände mig rätt stark och som att jag kunde göra dem strikta och bra. Kände dessutom rätt mycket i latsen också, vilket är ett plus. Jag brukar ha lite svårt för det annars. Ibland måste man ta en liten paus för att bli bättre. =) Annars gick resten bra också. Kände mig väldigt säker i rodden och magträningen tog där den skulle. Riktigt lyckat med andra ord. =)
 
Dagens träning:
3 x marklyft 100-100-90 kg
4 x latsdrag 60 kg
4 x skivstångsrodd 67 kg
4 x situps på lutande bänk
6 x benlyft

Bröst, triceps.... och lite ben...

Fyyy... idag har jag inte känt mig på topp. Eller imorse kändes det rätt bra. Började dagen med en halvtimme på motionscykeln och det kändes riktigt bra. Skönt att röra sig, tiden gick fort och jag kände mig betydligt bättre än i fredags när jag cyklade... Bra start! MEN... under förmiddagen fick jag ont i magen, ont i ryggen, ont i huvudt och lände mig väldigt trött. Riktigt hängig. Jag funderade på att vänta med tränngen tills imorn, men tillslut tog jag mig i kragen och gick iväg i alla fall. Jag hade ju ändå inte bättre för mig. Tur var ju det för när jag väl kom till gymmet så känds allt bra. =)
 
Idag var ju egentligen min bendag, men jag har ju ändrat om lite i schemat den här veckan... Men jag körde lite benpress i slutet i alla fall för att inte benmusklerna ska glömma att de lever. Den kändes faktiskt väldigt bra dessutom. Jag har inte kört benpress sen i juni men jag har definitivt blivit starkare.
 
Annars så blev det bröst och triceps idag. Jag började riktigt bra med att upprepa min 4:a på 64 kg från förra veckan. Riktigt bra... då var det ingen slump att jag klarade det sist. =) Jag fick tre riktigt bra set i bänkpressen. Starkt och säkert. I hantelpressen gick jag ner 1 kg i vikt och kände mig lite säkrare, men jag är verkligen inte bra på den övningen. Ostadig och har svårt att pressa på... men det tar sig. Känns i alla fall som att det tar bra på bröstmusklerna. Annars var det ett riktigt bra pass. Jag fick bra kontakt med triceps och kände mig hyfsat stark och som att jag hade bra med energi. Jag är verkligen glad att jag tog mig iväg till gymmet. =)
 
Dagens träning:
3 x bänkpress 64-60-60 kg
3 x hantelpress 17 kg
3 x armhävningar
3 x liggande tricepspress runt huvudet 23 kg
3 x pushdowns
3 x benpress
30 min morgoncykling

Lite omstuvning i träningsschemat...

Jag och Jessica när hon var här i våras...
Till helgen kommer min barndomsvän Jessica hit över helgen. Förutom en himla massa andra grejer som vi ska hinna med att göra så har hon även beställt träning. Av någon knepig anledning så brukar det alltid bli så att vi tränar axlar när Jessica är med. Och vad ligger inte på mitt träningsschema på fredag om inte just axlar?!?! Så klart! Men då gäller det att planera... Så därför ska jag börja stuva om lite i träningsschemat redan från idag. När Jessica är här ska det nämligen bli BEN (I love it!) och antingen bröst+triceps eller rygg+mage. Skoj, skojigare, skojigast!

Ont/kramp i ryggen av löpning...

Jag bjuder på att jag ser ut som en mupp i mössan som är för liten... =)
Efter fredagens axel- och bicepspass så drog vi direkt upp till stugan för en riktig myshelg. Som paus i allt  myset så drog jag ut på en löprunda imorse... Ni vet, en sån där som skulle va lite lagomt jobbig. Det gick väldigt bra. Jag kände att jag skulle kunna hålla på länge... Men väldigt snabbt fick jag kramp i ländryggen... det gick ändå hyfsat att springa till en början, men sen blev det värre och värre och i uppförsbackarna (eller till och med liten lutning uppåt) så var det stört omöjligt att springa... Då fick jag gå. I nedförbackar kändes det som bäst/minst och på rakor gjorde det vara rätt så ont. I början var det kramp i båda sidorna av ländryggen, men ju längre jag höll på så blev det tillslut bara på vänster sida. Riktigt ont gjorde det! Jag har aldrig varit med om det innan så jag vet inte alls vad det var. Ritkigt obehagligt i alla fall. Stannade flera gånger och försökte stretcha ut muskeln där och det var skönt för stunden men hjälpte inte när jag satte igång igen. Mycket mystiskt. Jag avverkade i alla fall mina 30 min cardio, visserligen med mer gång och stillastående än vad jag hade planerat, men det blev av. 4,4 km på 30 min blev det. Inte helt kasst ändå med tanke på min krånglande kropp. Jag kände mig i alla fall trött, men tog inte ut mig på nått sätt... Alltså helt enligt instruktion. Sen väntade en varm och skön bastu på mig. Naturligtvis lyckades jag pricka in min löptur idag när det regnade istället för igår när det var strålande sol... men men, det var skönt i alla fall. =)

Ryggträning...

Förra veckan kände jag mig stark när jag krde marklyft. Så stark att jag till och med testade på ett maxningsförsök... förgäves visserligen, men ändå. Det måste ju kännas bra för att man ska få för sig att testa. Idag kändes det bra i uppvärmningen (40-60-80 kg) men när jag kom upp på träningsvikten blev det plötsligt olidligt tungt. Så idag kände jag mig inte stark. Blev två set på den tunga vikten och sen sänkte jag lite och körde mitt sista set... De 10 kg jag sänkte gjorde mycket för plötsligt kändes det en stor skillnad och lätt och bra. Lustigt det där att så lite kan göra så mycket. =)
 
Annars var det väl inget speciellt med det här passet. Jag kunde dra mig upp hyfsat bra några gånger på chinsen, men sen tog krafterna snabbt slut och jag fick ta hjälp. Två set som jag körde med endast lite hjälp från John på slutet och två set med gummiband, plus lite hjälp på slutet. Kändes som att det tog väldigt bra faktiskt. Med magträningen känns det också som att jag fått in en bra rutin nu. Jag får en väldig träningsvärk i några dagar efter. Sååå härligt. Men... inget speciellt med passet... bara ett vanligt rätt så bra pass. =)
 
Dagens träning:
3 x marklyft 100-100-90 kg
4 x chins
4 x skivstångsrodd 70-70-70-60 kg
5 x situps på lutande bänk
5 x benlyft

Mitt gym ska få bättre öppettider...

 
 
Hörde talas om att mitt gym ska få bättre öppettider...
eller några timmar som är obemannade.
05-23!
Superbra!!!!
 
 

Löpnng i det underbara vädret...

Fick äntligen inviga de här snyggingarna som jag köpte i somras...
Jag har satt igång med lite cardio till min diet nu. Den här veckan är det tre pass som gäller... I lite lagomt tempo. Jag ska alltså inte köra slut på mig. Idag blev det därför en lugnare löpning. Jag tvekade länge på om jag verkligen skulle bege mig ut. Jag kom hem från jobbet en dryg timme senare än vanligt och jag äter ju alltid direkt när jag kommer hem. Om jag skulle få nått dagsljus (i det underbart fina vädret dagen till ära) så skulle jag behöva bege mig ut ganska direkt efter att jag hade ätit upp. För mig är det ingen jättebra lösning eftersom jag väldigt lätt får håll... men idag bestämde jag mig för att strunta i det. Det skulle ju som sagt vara lugnt tempo och inget pass där jag försöker få till mitt bästa pass någonsin. Det var bara till att bege sig ut.
 
Jag vet exakt när jag sprang senast. Det var på söndagen efter midsommar, alltså den 24:e juni. Eller nu ljuger jag ju faktiskt. Jag lunkade ju ett tag när jag var i USA för nån vecka sen också. Där ser man. Bättre än väntat... Hur som helst, det jag ville komma till var att min kondition inte är på topp... Men jag tycker ändå att det gick bra idag. Fick håll flera gånger och då fick jag gå ett tag och det gick rätt snabbt över... men annars kunde jag hålla ett jämnt tempo som inte var allt fö ansträngande... Jag hittade dessutom en alldeles lagom runda. Perfekt! Jag känner mig sjukt nöjd!
 
Dagens träning:
Löpning 30 min

Det kostar att ligga på topp...

 
Min nagel gick av under träningen igår.
Ont som bara den gjode det också dessutom...
Men jag fick ju mitt PB så det får det vara värt. =)
 
 

Och ytterligare ett PB...

Jag har känt mig riktigt nöjd hela dagen idag. Anledningen? Så klart gårdagens personbästa i knäböj... men även för att jag var nästan säker på att jag skulle sätta nytt rekord idag. Bänkpress stod ju på schemat och sist jag körde det gick det ju grymt bra... idag hade jag bestämt mig för att höja vikten. Sist klarade jag ju en 7:a på 60 kg, idag blev det 64 kg istället. På mitt gym finns det inte de normala viktplttorna, därav den lite udda vikten. Tidigare har jag klarat av en 2:a på 65 kg... Idag blev det däremot en 4:a på 64!!! Sååå nöjd. Och den kändes dessutom riktigt säker också. Sen fick jag lite väl mycket hjälp av den som hjälpte mig att passa så det blev lite väl många reps tillslut ändå. På set två var jag räääätt så slut. =)
 
Hantelpress är ju en övning som är långt ifrån min starka sida. Idag sänkte jag vikten något och jag lyckades faktiskt bli liiiite stadigare så det var ju positivt. Kunde pressa upp den sista repetitionen utan att armarna viker sig. Riktigt bra (för att vara mig då)! Tricepstrännigen innebar kraaamp! =)!
 
Dagens träning:
3 x bänkpress 64-64-50 kg
3 x hantelpress 18 kg
3 x armhävningar
3 x liggande tricepspress bakom huvudet 23 kg
3 x pushdowns
 

Nytt personbästa i knäböjen...

Knäböj förra hösten
Jahapp, då var man tillbaka på gymmet då efter helgens vila. Rätt så laddad. Idag var det ju ben som gällde. Förra veckan så gick det riktigt dåligt på benpasset, mest troligt för att jag var jetlaggad, knappt sovit på en vecka och ätit lite si och så där... men idag däremot, då var förutsättningarna på topp... Bra med sömn, bra med bra mat och humöret på topp.... och passet gick därefter. =)
 
Började finfint med ett nytt personbästa i knäböj. 7 repetitioner på 100 kg. Vet inte om jag klarat som max 5 eller 6 reps innan. Jag vet att det garanterat är 5 reps, men kanske 6... Det kändes grymt bra idag i alla fall. Säkert och stabilt. Nästa gång måste jag ta lite mera vikt för jag ska hålla mig inom 4-6 reps de två första seten och idag blev det 7 reps på första setet och 6 på andra. Good stuff! Även set tre och fyra kändes riktigt bra och jag kände mig stark! Kände mig något säkrare i splitböjen också tror jag. Marklyften blir bara jobbigare och jobbigare för varje gång så där kan jag väl inte säga att jag blir starkare... men förhoppningsvis så "tar" det bättre och bättre. =) Jag avslutade som vanligt med att mosa ur vaderna rejält... Först med tunga set i stående vadpressen och sen med lättare högreps i benpressen. Sen var vaderna helt slut kan jag lova... =) Det var ett grymt bra pass. Jag är så nöjd och särskilt glad med knäböjen. Jag börjr ju få kläm på den nu. Det trodde jag aldrig att jag skulle få... Jag med min kassa rygg, men det gick ju visst. Jippie!
 
Dagens träning:
4 x knäböj 100-100-90-80 kg
4 x bulgariska splitböj med hantlar á 15 kg
4 x rumänska marklyft 70 kg
4 x stående vadpress
4 x vadpress i benpressen

Blev lite shopping igår...

Vi hade en hel del saker som behövdes här hemma.
Det avhjälptes snabbt och smidigt med ett besök på MM Sports.
Nu är förråden påfyllda och alla är nöjda. =)
 
 

Dietuppdatering

Vikt: -0,2 kg
Skillnad: -2,3 kg
 
Den här uppdateringen gäller ju alltså för två veckor... den dryga veckan jag var i USA och den knappa veckan jag har varit här hemma nu. Ärligt talat så tycker jag att det var ett riktigt bra resultat. Maten i USA var allt annat än dietvänlig, och visst ansträngde jag mig till en början med att försöka hitta de allra bästa alternativen men sen så bestämde jag mig för att bara "go with the flow". Veckan här hemma har gått väldigt bra. Mätt, pigg, glad, precis som sig bör!
 
Min vikt har stått ganska stilla de senaste veckorna... Jag har blivit något sånär viktstabil. Från och med tisdag så börjar jag med nytt uppläggm och då får vi se om det sätter fart igen. =)

SM i Bodybuilding, Body Fitness & CBB..

 
Hålls i Västerås i helgen. Jag hann som sagt var inte få biljetter. =(
Men är ni intresserade så finns det livesändning HÄR.
 
 
 (var visst bara mingel från mässan såg jag nu)

Kanske dax att köpa nya...?

 
De är faktiskt trasigare än de ser ut... =S
... men så är de sjukt välanvända också... =)
 
 

Veckans sista styrkepass...

Idag var jag riktigt peppad på träning... igen. Så klart! Väldigt bra arbetsdag, bra humör, gott liv och sugen på att pressa lite vikter! Jag tränade själv idag så hade ingen som kunde hjälpa mig att pressa upp någon exra repetition... men det tog grymt bra ändå. Jag kände mig rätt stark i pressövningen. Undra om jag inte blivit liiite starkare där. Det är min önsketanke i alla fall. ;) Samma sak med sidolyften. Kändes grymt bra. Starkt, kontrollerat och riktigt, riktigt bra! Men det riktiga plus i kanten kom först vid bicepsträningen... Jag menar, axlar går ju nästan alltid bra... Biceps går nåstan aldrig bra... så går det för en gångs skulle bra med biceps så är det ett stort plus i kanten. Idag gick biceps vääääldigt bra. Jag hade grym kontakt från stark. Jag kände att det "tog" och inte bara att jag lyfta stången/hanteln några gånger tills det tog stopp. Skivstångscurlen kändes allra bäst. Hoppas det håller i sig framöver också. =) Jag är väldigt nöjd med passet och det var en jättebra avslutning på träningsveckan. Nu har jag kört igenom hela kroppen den här veckan så i helgen så blir det nog bara till att vila.
 
Dagens träning:
3 x stångpress i smith 40 kg
3 x sidolyft med hantlar 10 kg
3 x framåtlutade hantellyft 6 kg
3 x skivstångscurl 27 kg
3 x hantelcurl 13-12-12 kg

Peppad och kanske lite för kaxig...

Idag kände jag mig riktigt laddad inför träningen... laddad och kanske lite för kaxig. Jag tyckte att marklyften gick så himla bra (även fast jag var tvungen att stå mitt i gymmet med si så där en mil till närmsta spegel och massor av maskiner i vägen... Jag som är lite smått spegelberoende!) så jag bestämde mig för att testa på en maxning... Normalt sett när jag ska maxa så gör jag det först... då värmer jag upp som vanligt med att stegra upp vikten till min träningsvikt... men ska jag maxa så kör jag bara nån enstaka repetition på träningsvikten som en del i uppvärmningen... Sen börjar jag med maxningsförsöket. Idag kom jag dock på rätt sent att jag skulle testa att maxa så det var efter mina två tunga set. Jag hade tänkt prova på 114 kg (mitt gym har lite konstiga vikter på viktplattorna), men John hetsade mig till 120. Hur som helst så kunde jag inte rubba stången... så jag var inte i närheten av nått nytt rekord. Jag har för mig att mitt nuvarande rekord ligger på 107,5, så jag drog ju på rätt rejält där... Men men... nån gång ska jag väl öka, men det är ingen brådis. =) Så det var bara till att fortsätta med passet efter det. Friskt vågat, hälften vunnet heter det ju. Jag provade i alla fall. =)
 
Förra ryggpasset så tyckte jag att det gick rätt bra att köra chins... speciellt chins utan gummiband. Idag var det lite tvärtom. Jag var som en blyklump från start och tog mig knappt upp så jag behövde rätt mycket hjälp från John. Körde dock väldigt lugna och fina så det gör det ju tungt också jämfört med om man kör lite snabbare, tycker jag i alla fall... De två sista seten körde jag med gummmiband och idag kändes det bäst. Lustigt hur det kan vara så olika. Resten av passet gick bra det med... Kände av magträningen väldigt mycket. Jag hoppas på träningsvärk där imorn. Vore så härligt. =)
 
Dagens träning:
3 x marklyft 100-100-90 kg
4 x chins
4 x skivstångsrodd 70-70-70-60 kg
4 x situps på lutande bänk
6 x benlyft

Skilda världar...

 
Kollegan: Får du inte väldigt stora ben när du tränar dem så ofta?
Jag: I wish... det är ju lite det som är poängen...
 
 
Men nej... icke. Jag får slita som ett djur och ändå växer de inte som ogräs som många verkar tro. Muskler händer bara inte så där och framför allt, all träning sker inte med målet att gå NER i vikt.
("så ofta" innebär alltså en gång i veckan, samma som för alla mina muskelgrupper)
 

Triss i tights...

Här är resten av de träningskläder jag köpte förra veckan. Sååå snygga!
Tyvärr så blev det lite knasiga färger när jag tog kort... men men...
  1. Löst militärgrönt linne från Under Armour
  2. Mörkgråa tights med starkt organge linning + tryck från Nike
  3. Svarta tights med grön linning + tryck från Nike
  4. Svart/Petrol/vit-mönstrade tights från Nike
  5. (och gårdagens linne, också från Nike)
Triss i tights med andra ord... och en hel drös kläder från Nike. Hittade sååå mycket fint men man kan ju inte få med sig allt hem... Begränsade mig rätt bra. Får bli påfyllning på nästa resa. =)

Blandad kompott på passet idag...

Gillar mitt nya linne!
Bröst och triceps var det ju som gällde idag... sist jag körde bröst (bänk) så gick det så himla bra. Efter gårdagens kassa pass så trodde jag att det skulle gå dåligt idag också... inga nya rekord och inget speciellt. Tji fick jag för passet började grymt bra. Jag var stark! Klarade en 7:a på 60 kg i bänken! Har bara klarat en 6:a innan så det blev ett nytt PB på en extra repetition. Nästa gång får jag nög höja vikten lite. De två nästa seten blev det 5 och 4 repetitioner. Sjukt nice! Jag är väldigt nöjd!
 
Tyvärr slutade mitt flow där... resten av passet gick betydligt sämre. Hantelpress är jag ju helt värdelös på, så även idag. Jag är väldigt ostadig och mina armar och handleder viker sig åt alla de möjliga konstiga håll. Jag funderar på att börja köra lättare igen där för att få till det bättre... När det var dax för armhävningar var jag totalt slut i bröstmusklerna så det blev mest ett ålande upp och ner. Triceps gick väl hyfsat ändå... Men där had ejag lite ont i ena skulderbladet så den första övningen kändes inte särskilt bra i vissa repetitioner... men men... Som sagt, en blandning av bra och dåligt idag. I det stora hela så är jag nöjd. Jag satte ju ett nytt personbästa idag. Då måste man vara nöjd! =)
 
Dagens träning:
4 x bänkpress 60-60-60-50 kg
3 x hantelpress 19 kg
3 x armhävningar
3 x liggande tricepspress runt huvudet 24 kg
3 x pushdowns

Laddar inför träningen...

Här sitter jag och dricker PWO...
Bröst och triceps coming up...
 
 

Ur balans...

Nu är jag hemma igen och tillbaka på gymmet så klart. Innan jag åkte så gick ju träningen så grymt bra! Jag var stark och ökade vecka för vecka. Idag var jag riktigt sugen på träning, och vad börjar man med då? Ben så klart! Då kommer man igång ordentligt. Tyvärr blev passet en besvikelse. Jag kände mig rätt svag och som att kroppen inte riktigt var med. I knäböjen hade jag lite problem att hålla positionen i ryggen faktiskt och en gång föll jag lite framåt så jag fick kämpa mig tillbaka till rätt position i bottenläget. John tyckte dock att allt såg bra ut, men det kändes inte 100 %. Jag tror faktiskt att kroppen inte är helt 100 i toppskick efter att ha bytt tidszon (-7h) två gånger på en dryg vecka, fått mat på konstiga tider och fått väldigt lite sömn. Ur balans helt enkelt och det känns. Jag var inte mitt vanliga jag. Det var ingen katastrof så, passet blev okej, men inte super. Det blev långt ifrån det grymma pass jag hade målat upp i mitt huvud innan och som jag förväntade mig... Men men, shit happens. Nästa vecka går det bättre. Då kommer jag ju att ha betydligt bättre förutsättningar i alla fall. =)
 
Jag körde på med mina vanliga övningar och la till benspark för att säkra lite att jag skulle bli trött i benen. Splitböjen och marklyften var nog det som sög ur mest energi idag. Avslutade med två vadövningar, den första lågreps och den sista högreps. Sved rätt rejält kan jag lova. Nu är jag i alla fall på rätt väg. Det kan bara bli bättre. =)
 
Dagens träning:
4 x knäböj 100-100-90-80 kg
4 x bulgariska splitböj med hantlar á 15 kg
4 x rumänska marklyft 70 kg
4 x benspark 70 kg
4 x stående vadpress
4 x vadpress i benpressen

RSS 2.0