Nya träningskläder...

Då var sista arbetsdagen klar. Det har varit 4 intensiva dagar här borta, men helt klart roligt. Imorn drar jag och en av mina kollegor in till Chicago och är kvar där de sista två dagarna innan det är dax att styra kosan hemåt igen för den här gången.
 
Det här har inte bara varit en jobbresa... det har även varit en crazy shoppingresa. Jag (vi alla tre) har typ köp allt och lite till... Även träningskläder har det blivit. Det finns riktigt bra utbud här och en äväldig variation. Ikväll var vi på en enorm och riktigt bra affär för träningsprylar. Jag har fått med mig några riktigt fina tights hem och nått linne... Bland annat de här. Jag kommer garanterat vara en färgklick i höst!

Träningen går över förväntan...

Ja, det gör den faktiskt. Nu menar jag inte att jag fått till nån "kvalitetsträning" utan mer att den faktiskt har blivit av. Jag började ju redan i söndags morse med 30 min på crosstrainern och lite utfall.... I måndags kväll så gick jag och kollegan och tränade. Då blev det åter igen 30 min på crosstrainern, lite hantesvängande för rygg och axlar, plus utfallen. Igår vilade jag och idag har jag tränat igen. Så träning 3 av 4 dagar. Grymt bra! Fokuset har mest vart att röra på mig... det finns inte så mycket att köra styrka med här tyvärr. Men styrka blir det när jag kommer hem igen så ingen fara på färdet. ;)
 
Idag blev det en halvtimme på löpbandet. Jag trodde aldrig att jag skulle klara av att springa så länge. För det första har jag kass kondis för jag tränar den aldrig. För det andra är jag tung, då är det jobbigt att springa. För det tredje så hade jag rätt nyss ätit och då får jag väldigt lätt håll... men jag sänkte hastigheten lite och sen var det bara att köra på. 30 min, drygt 4,5 km och lite lagomt trött. Svängde lite hantlar och sen var jag klar. Tummen upp!

Allting med måtta var det va?

 
Not so much...
(den är INTE min... var bara tvungen att ta ett kort=))
 
 

SM och Luciapokalen i CBB & BF

Om ca 1,5 vecka skulle jag egentligen ha åkt till Västerås och tittat på SM i classic bodybuilding och body fitness. Det är verkligen många duktiga anmälda så det hade varit väldigt kul att se. Jag och John hade bokat in oss på hotell för att ha en myshelg hela helgen... tyvärr så väntade vi en dag för länge med att boka själva SM-biljetterna förra veckan så det fanns bara biljetter på läktaren som är riktigt långt bak. Då kändes det inte riktigt värt det hela om man knappt ska se. På Luciapokalen förra året så satt vi nämligen långt bak och det var inte alls kul. Vi var tvungna att använda kikare för att se hyfsat och nu skämtar jag inte... Vi hade en kikare! Så en repris på det var jag inte så sugen på.. det kändes inte värt det. Vår myshelg får bli på annan ort, en annan helg istället. Trist att missa SM som jag sett fram emot, men ser man ändå inget så kan det lika gärna va.
 
Men det här inlägget ska inte bara vara gnäll... Nu till det roliga. Jag har nämligen bokat våra biljetter till årets Fitnessfestival och Luciapokal. För att bli nöjda och se bra så bokade jag extra bra platser. Nu får vi sitta på rad 6. Det kommer att bli superbra! Det är inte så länge kvar... "bara" 2,5 månadl =)

Chins med gummiband

 
Jag fick frågan om hur man gör chins med gummiband för ett tag sen, och ett önskemål om en film på övningen. Här får John agera modell och tyvärr så missade jag början när jag filmade. Att göra chins med gummiband är ganska enkelt. Man behöver ett gummiband, typ ett sånt här. Sen är det bara att sätta det runt stången så du ska göra chins i. Innan det börjar med chinsen så "kliver du i" gummibandet. Jag brukar stå på det med fötterna och raka ben, som på filmen, men vill man ha mindre hjälp kan man böja benen och ha bandet under knäna. Sen är det bara att köra så många chins man orkar. Gummibandet gör att du får som mest hjälp när du är i bottenläget för då är bandet som mest spänt och mindre hjälp ju längre upp du kommer eftersm bandet blir slappare och slappare. Ett riktigt bra hjälpmedel om man inte orkar köra riktiga chins, eller om man är trött efter många set.
 

Det här med olika tidszoner...

... har blivit betydligt jobbigare nu när jag är äldre och inte kan sova hur länge som helst på mornarna. Självklart vaknade jag ju vid min vanliga tid på söndagar, dvs. strax efter 8 svensk tid,även om jag hade gått och lagt mig vid 5. Problemet var ju bara att då var klockan 1 på natten här... Lyckades somna om lite i alla fall, men sen kl 04 så har det varit helt kört med mer sömn... Men det gjorde ju i alla fall att jag kunde vara i motionsrummet kl 6 imorse. Motionsrummet var ungefär som väntat. 2 löpband, 1 crosstrainer och ett mycket begränsat utbud av hantlar (5 par)... men det får jag klara mig med.
 
Idag bestod träningen av 30 min crosstrainer. Sjukt jobbigt med tanke på att min kondition som vanligt inte är i topp. Sist jag konditionstränade var söndage efter midsommar och jag kan inte direkt säga att jag höll nån kontinuitet innan det heller. Avslutade passet med att gå utfallssteg i korridorerna. Sjukt jobbigt även utan vikt. Största misstaget var dock att jag glömde att ta med mig nån vattenflaska ner... Var endast tvungen att hushålla med mina aminosyror ochd et var inte tilllräckligt på långa vägar. Men men. Så kan det gå. Nu väntar som heavy shopping idag innan allvaret medjobb sätter igång imorn.

Just nu...

 
... och ett bra tag framöver befinner jag mig på ett plan över Atlanten.
Chicago here I come!
 
 

Axlar och biceps...

När gymmet öppnade imorse (kl 10) så var vi på plats, redo för ordentligt mos av axlar och biceps. Tyvärr var smithmaskinen upptagen av någon som körde bänkpress och skulle köra 10 set, så det var bara att hitta ancra planer. Hantelpress! Hantelpress är min favoritövning för axlarna. Den är sååå grym! Jag tog lite tyngre än vad jag gjort på länge och det kändes jättebra. Mina axlar skrek av smärta efteråt. Riktigt härligt! Sen fortsatte axelträningen på samma sätt. Jag fick faktiskt en himla bra känsla i axlarna. Biceps var det väl lite sämre med... men det kanske mest är för att förra bicepspasset gick ovanligt bra och idag var jag nog mer tillbaka på min normala nivå igen... Hur som helst så fick de sig en omgång. =)
 
Träningen går riktigt bra just nu och det är väldigt roligt. I eftermiddag åker jag ju bort en dryg vecka och även om det ska bli väldigt kul det också så är det liiite tråkigt att missa en veckas bra träning med mina ordinarie pass. Hade gärna testat på om jag kan öka i knäböjen och bänkpressen redan nu till veckan istället för att behöva vänta en vecka... Det finns visserligen gym med konsitionsmaskiner och fria vikter på hotellet, men min erfarenhet av dem är att det inte brukar vara mycket att hänga i julgranen... Jag kommer nog vara bra peppad när jag hommer hem. =)
 
Dagens träning:
3 x hantelpress 18-18-15 kg
4 x sidolyft med hantlar 10-10-10-6 kg
4 x framåtlutade hantellyft 6 kg
3 x skivstångscurl 27 kg
3 x hantelcurl 13-11 kg

Dietuppdatering

Vikt: -0,2 kg
Totalt: -2,1 kg
 
Jippie! Vad glad jag blev när jag ställde mig på vågen imorse. Äntligen ett minus! Visserligen ett litet sådant, men ändå. Under veckan har min vikt legat höööögt, men jag verkar ha droppat av det tillslut. Hade önskat ett litet större tapp, men jag är glad att det blev nått. Hur har det gått annars då? Maten har ju som sagt gått kanon... Träningen har gått kanon... Ja, jag kan inte klaga. När jag kommer hem från USA så blir det avstämning och justering. Hur det går när jag är där borta får vi se... Jag har hört att det vankas mackor och chips till lunch. Men än så länge är jag hemma och äter det jag vill. =)

Ett helt vanligt pass...

Idag var det rygg som stod på schemat. Jag har varit rätt bortskämd med bra ökningar i alla pass nu på slutet... Det har blivit ett nytt PB i nästan varje pass. Så kan det ju givetvis inte fortsätta i all evighet, även om det hade varit trevligt. Idag blev det ett helt "vanligt" pass... men ett riktigt bra sådant.
 
Det som var allra bäst med det här passet var chinsen. Jag skippade gummibandet och hoppade upp till stången istället för att kliva från e bänk som jag har gjort ett tag. Vilken skillnad! Jag vet inte vad det är, men jag är så himla mycket bättre på chins när jag hoppar upp. Givetvis börjar jag ändå från bottenläget och är noga med att sträcka ut, menjag får en helt annan känsla än om jag tar tag i stången och hänger som start. När jag kör med gummibandet så blir jag nästan ännu sämre... Hur som helst så försvann ändå krafterna rätt snabbt, men jag fick hjälp upp av John så körde mestadels negativa chins sen. Det tog väldigt bra... endast sista setet blev med gummibandet. De andra övningarna då... marklyften kändes inte jättebra, men inte jättedåliga. Jag kände mig inte så stark där idag. Rodden gick strålande och sen fick jag en bra avslutning med massa magträning. En bra fredagseftermiddag. =)
 
Dagens träning:
3 x marklyft 100-100-80 kg
4 x chins
4 x skivstångsrodd 67 kg
5 x situps på lutande bänk
5 x benlyft

Snart...

 

Några av dagens höjdpunkter...

Min diet går som en dans... rent matmässigt i alla fall. Jag trivs som fisken i vattnet. Den här dieten passar mig verkligen alldeles utmärkt. Det är dessutom så mycket att se fram emot.... så många godbitar... Som till exempel kallrökt lax... Sååå gott! Och jag äter det varje dag när jag kommer hem från jobbet. Jag lessnar aldrig! Eller den stora portionen ris (parboiled måste det va, endast det riset som är gott)... eller den smarriga smoothien jag dricker på kvällarna... Allt är så gott!!! Jag slipper dessutom vara hungrig också och träningen går ju strålande!!!
 
Kallrökt lax och smoothie in the making...
 
 

Bröst och triceps...

Japp, idag var det dax för bröst- och tricepsträning igen. Bänkpress är ju en av mina favoritövningar. Sååå roligt! Förra veckan fick jag ju en positiv överraskning då jag testade att köra tungt igen för första gången sen förra hösten... Det gick ju strålande då. Och det gick ännu mer strålande idag. Jag klarade 6 repetitioner på första setet. Jag tror att det är en mer än sist. På set 2 så blev det med nöd och näppe 5. Sen hade jag bra passning också så jag fick till någon extra repetition på båda tunga seten. Såååå bra! Resten av passet fortsatte också bra, men bänkpressen var ju helt klart passets höjdpunkt. Det gick även bättre i hantelpressen, men jag är väldigt ostadig där så det är egentligen armarna som viker sig först. Irriterande, men jag tränar på. =) Bra pass idag igen!
 
Sen verkar jag och kille på gymmet ha i princip samma träningsprogram. Igår var han i knäbäjen när jag kom... idag var han i bänkpressen... och körde sen hantelpress samtidigt som mig också. När jag sen skulle använda den korta stången för mina tricepspressar var han där också, men då körde han biceps och jag triceps. Många krockar! Men han var snäll och lät mig köra samtidigt hela tiden idag även om det blev en del ändrande av viktskivor. Det funkade riktigt bra tycker jag... och så fick jag ju hjälp med passning i bänkpressen utan att behöva gå och fråga någon som egentligen höll på med nått annat. Så ja, det löste sig ju riktigt bra det där. =)
 
Dagens träning:
3 x bänkpress 60-60-50 kg
3 x hantelpress 20 kg
3 x armhävningar
3 x liggande tricepspress runt huvudet 23 kg
3 x pushdowns

Goodiebagen från träningsbloggträffen...


Ja, inte nog med att vi fick bra träning och ha en väldigt trevlig eftermiddag i söndags så fick vi även med oss en goodiebag hem. Där fanns det finfina grejer från Sportkost och MXDC. Det var riktigt bra saker som jag kommer at använda flitigt framöver. I goodiebagen fanns:
  • En shaker från Olimp, man kan aldrig få för många!
  • En färdig efter-tränings-drink från Olimp som inte är med i bild för den svepte John direkt när han kom hem från sitt crossfitpass i söndags
  • Ett nyckelband från Olimp
  • Penna och block från Olimp
  • Smakprov av Carbonox, kolhydratspulver, perfekt i drinken efter träning!
  • Proteinbar från Nanox, goooott
  • Snygga träningstights från MXDC, riktigt fina och sköna
  • (Spirulinadrink som vi drack på plats från ecoffee)
 

Starkare...

Jag försöker ju bli starkare nu... lite starkare vid varje pass... och det går rätt bra måste jag säga. Förra benpasset provade jag ju på 100 kg i knäböjen för första gången, då gjorde jag 2 st fyror. Idag tränade jag själv så jag visste inte riktigt om jag skulle tordas att pressa mer än så... men det gick ju galant. Jag lyckades få till 5 rep på båda mina tunga set. Hade jag haft John med mig hade jag nog testat en sjätte repetition på första setet också, men det fick stanna på 5 reps idag. =) Det bådar i alla fall gott inför nästa pass! På splitböjarna trodde jag att jag hade tagit tyngre hantlar än sist så jag kände mig rätt nöjd när jag var klar... tills jag sulle lägga tillbaka dem och såg att hantlarna hade legat i oordning och att det var samma vikt som sist jag hade. Attans! Hantlarna är inte märkta på mitt gym så folk lägger tillbaka dem huller om buller. Den enda märkningen finns på själva ställningen. Lite dumt. Men men... det blev lättare än jag trodde på den övningen. Det kompenserade jag rätt rejält med att räkna duktigt fel på marklyften. Jag trodde att jag körde på 67 kg. Inte förrän jag verkligen räknade här hemma insåg jag att det var ju 77! Ja, helt klart PB där... men jag tror nog jag tränar lite bättre om det är något lättare. Jag är nöjd i alla fall. =) Sen var det bara att mosa ur vaderna rejält och det lyckades jag bra med... de skakade rätt rejält när jag var klar. Så härlig känsla. =)
 
Jag tycker det är riktigt roligt att träna ben nu. Ben har faktiskt gått upp och blivit mitt favoritpass just nu. Det är så tungt och jobbigt och man blir totalt slut. Såååå härligt! Det är ju precis det man vill! =)
 
Dagens träning:
4 x knäböj 100-100-90-80 kg
4 x bulgariska splitböj med hantlar á 15 kg
4 x rumänska marklyft 77-77-73-73 kg
4 x stående vadpress
4 x vadpress i benpressen
 

Bilder från träningsbloggträffen...

Hela gruppen efter passet
Min grupp kör repen. Jag i mitten.
 
Lite blandade bilder:
 


Vill ni se fler bilder kan ni titta in här. Eller in här.
 
 

Träningsbloggträff...


Catarina, jag och Hillevi kämpade tillsammans
Jahapp... då har träningsbloggträffen, börjar, varit och slutat. Och jag är riktigt nöjd! Det var bra arrangerat, rolig träning, bra instruktörer, trevliga deltagare och en bra stämning. Jag hade lite svårigheter att hitta först, men väl där så var det en riktigt fin anläggning. Fräscht, fint, snyggt, bra utrustning och riktigt bra instrutörer. Alla som tränar på Appartment Fitness Club måste vara nöjda. Idag var ju i alla fall ca 20 träningsbloggare, plus instruktörer, som strålande samman i deras lokaler. Jag tror nog att det var en väldans massa olika träningsformer som möttes. Kul!
 
Ja, det var ju en träningsbloggträff så självklart tränade vi. Vi tränade sån träning som jag är såååå ovan vid så det var ritkigt jobbigt. Dock tycker jag att det var upplagt så att man klarade av allt riktigt bra utan att bli allt för slut. Vi började med uppvärmning yogastyle. Riktigt jobbigt och jag blev än en gång påmind om hur osmidig jag är. Sen blev det cirkelträning med 7 stationer och en instruktör på varje station (förutom löpningen). Vi delades upp i 7 grupper om 3 och jag kom i samma grupp som trevliga Hillevi och Catarina (länkar kommer). Vi började med en genomgåmg (som var rätt jobbig bara den) och sen var det dax att köra. 30 sek fullt ös, 30 sek vila, 30 sek fullt ös och sen 30 sek att hinna byta till nästa station. Vi körde de här övningarna:
  1. En sorts kettlebellgång med marklyft, dvs. gå med kettlebells i händerna 5 steg, stanna och gör 2 marklyft, upprepa hela tiden.
  2. Spring 400 m (utan 30/30-principen utan här var det springa hela tiden som gällde. Bra tempo också för att lyckas hinna tillbaka tills det var dax för vår grupp att gå till nästa station.
  3. Repen. Första intervallen skulle man svinga repen alternerande och andra intervallen skulle de svingas samtidigt. Jobbigt!
  4. Sandsäcks-squats. Lyfta upp en sandsäck och slänga upp den på ena axeln, göra 3 st kampsports-varianter på knäböj, slänga ner den och börja om igen så många ggr man hann.
  5. Plankan på boll och dra in bollen mot magen.
  6. 2 kullerbyttor och sen kräla/krypa/björngå/mongogå tillbaka. Här fick jag köra den lustiga krypgången hela tiden eftersom jag tycker det är sjukt läskigt att göra kullerbyttor och sen har lite problem med nacken och då ska man tydligen inte göra kullerbyttor fick jag veta.
  7. Wall-balls. Hålla i en tung boll och gå ner i knäböj för att gå upp och kasta upp den högt på en vägg, fånga och upprepa.
Vi körde det hela 2 varv och det var verkligen jobbigt och riktigt kul. Många nya och ovanliga övningar (för mig), men som sagt riktigt kul. Sen avslutade vi det hela med lite yogastretch. Efter det hela fick vi goodiebags (visar sen), en spirulinadrink från ecoffee och mingla runt och prata lite. Riktigt trevligt och roligt. Riktigt bra ordnat av Madde och Stina. Det var en riktigt rolig idé att träffas ett gäng bloggare och köra ett bra pass ihop. Den sortens träning vi körde var dessutom väldigt bra lämpad för att köra på det här sättet. Inte för svår, man kan anpassa så att det passar alla, ochdessutom roligt. =)
 
Tyvärr hann jag inte ta så många bilder själv eftersom jag hade fullt upp med att ta i, kämpa, flåsa och svettas... men jag kommer lägga upp lite bilder som Madde tagit sen. Håll till godo. Det kommer. =)

Dietuppdatering

Vikt: +-0 kg
Totalt: -1,9 kg
 
Jahapp... Vecka 2 gav inget tapp alls på vågen. Jag har stått stilla. Jag väntade mig så klart inte ett lika stort tapp som förra veckn, men några hekton hade jag så klart hoppats på att jag hade tappat. Det känns himla trist faktiskt. Jag har ätit exakt det jag ska, varken mer eller mindre, kommit igång med träningen och allting har känts bra. Jag har en liten misstanke att det kan ha att göra med att jag känt mig konstig i magen och svullen om magen den här veckan... men det vet man ju så klart inte. Jag har i alla fall känt mig lite smalare i veckan. =) Hur som helst så är det bara att köra på och se vad som händer nästa vecka. Dieten har i alla fall känts riktigt bra. Jag trivs verkligen med den. =)

Träningsbloggträff imorgon...



Imorn är det dax för Träningsbloggträff. Man ska få prova på kettlebells, styrkelyft, yga, crossfitinspirerad träning m.m. Det ska bli riktigt roligt. Dessutom ska vi vara i Appartment Fitness Clubs nya lokaler som jag är riktigt spänd på att se. Det är ett nyöppnat ställe och jag har endast hört bra saker.... Till exempel Saras lovord här. Sen är det så klart kul att träffa lite folk också. Emma är den enda som jag vet ska vara med, men det är säkert ett roligt gäng.
 
Imorn smäller det!
 
 

Veckans sista styrkepass...

Idag var det redan dax för veckans sista styrkepass. Axlar och biceps är det enda jag har kvar på kroppen att träna (och det enda jag inte har träningsvärk i också). Nu är det ju korta, tunga pass som gäller och så även idag. Det kändes riktigt bra idag. Jag kunde pressa på rätt bra och det var väl egentligen ina problem eller så någonstans... Den övning där jag kände mig lite extra stark idag var nog stångcurlen. Jag är inte jättestark i biceps och jag tror faktiskt aldrig att jag har curlat med 30 kg förut... men det kändes riktigt bra. Tungt så klart, men bra. =) Jag är rätt nöjd med passet.
 
Sen är det ju det här med träningsvärk. Jag har haft så sjuk träningsvärk den här veckan. Baksida lår och vader... ajaj... Vaderna gör fortfarande sjukt ont bara man råkar röra dem, men jag tror att det kommer släppa lite imorn. Sen är det bröstmusklerna, magen... och ryggen... Ja... överallt har jag träningsvärk. Och jag känner mig väldigt nöjd över det också. Jag gillar träningsvärk, men det kanske har varit i mesta laget den här veckan eftersom den varit så extrem... men hellre det än ingen alls. =)
 
Dagens träning:
4 x militärpress 40-40-30-30 kg
4 x sidolyft med hantlar 10-10-10-7 kg
3 x framåtlutade hantellyft 6 kg
3 x skivstångscurl 30 kg
3 x hantelcurl 13 kg

Nedräkning till kvällens pass...

 
Firar fredag och helg med att träna axlar och biceps...
Inte länge kvar nu... Nedräningen har börjat.
 
 

Äta, vila, växa och krympa...

Aaaaah! I love it! Nytt PB idag igen. Det gäller att våga lassa på vikt, annars orkar man ju aldrig köra tyngre. Man fastnar så lätt i sin bekvämlighetszon. Jag har sen i somras kört min skivstngsrodd på 60 kg... det har blivit ca 10 repetitioner i varje set och känts bra. Idag höjde jag dock till 67 kg och det kändes grymt. Klart märkbart tyngre, men jag kände att man kunde hålla positionen riktigt bra (det är det som varit problemet innan) och utföra övningen helt korrekt. Jag fick riktigt bra känsla i musklerna också. Jag har aldrig kört på över 60 kg innan så PB på det. Kanske kan jag ta ytterligare lite mer nästa gång om det känns bra. Känner mig peppad i alla fall. =)
 
Jag startade passet med marklyft och det känns som en evighet sen jag körde det senast... och det är det nästan också. I alla fall 4 veckor sen i och med att jag haft 3 hela viloveckor. Jag var dock inte så ringrostig som jag trodde... snarare hade vilan gjort mig gott i just marklyften för det kändes riktigt bra och John tyckte att jag lyfte fint. Dagens problemövning var väl chinsen... Att jag en gång i tiden gjort 10 chins på kroppsvikten känns väldigt avlägset för nu är det tuuungt att köra med gummiband till och med. Det känns som att jag har tappat snitsen. Känns bara konstigt och onaturligt... men jag nöter på för jag vill att de ska sitta bra. Chins är ju en grym övning faktiskt. Avslutade passet med 10 set mage... 5 set på situps på lutande bänk (joooobbigt!) och 5 set med benlyft. Sen var jag klar för idag. Bara att gå hem, äta, vila, växa (muskler) och krympa (fett).
 
Dagens träning:
3 x marklyft 100-100-80 kg
4 x chins med gummiband
4 x skivstångsrodd 67 kg
5 x situps på lutande bänk
5 x benlyft

Ibland måste folk tro att man är knäpp...

 
Jag anmälde mig till en kurs på jobbet förut idag...
Man skulle ange dietary restrictions...
Jag skrev att jag ville ha "lean meat and plain/lean salad"...
om inte det gick så skulle jag ta med mig egen mat.
 
Lite koko är man allt. =)
 
 

Oj så bra det går...

Jag tror det var vid det här passet jag tog mitt PB i bänk förra sommaren (mer än på bilden).
Ååå jag är så nöjd idag! Bänkpress! I love it! Jag hade inte så höga tankar om min förmåga i bänkpressen innan passet idag. Jag har inte kört tung bänkpress sen slutet av november, sen dess körde jag inte alls förrän i juni då jag började köra lite lätt igen... men det har endast varit högreps-träning sen dess... idag var det därmot dax att lassa på vikterna igen. Jag skulle hamna mellan 4-6 repetitioner var mina instruktioner, det bästa repsantalet om du frågar mig. =) Jag trodde att jag kanske skulle kunna köra på 50 kg för att hamna där... men icke... inte 54 heller... utan det var bara att lassa på till samma vikt jag brukade reppa på innan den långa vilan och köra. Kändes jättebra! 60 kg blev det tillslut och jag kände mig grymt nöjd! Snacka om att underskatta sig själv. Jag är glad att jag var starkare än jag trodde. =) Och starkare ska jag bli så klart! Bara att träna på.
 
För tricepsträningen körde vi den vanliga frenchpressen lite annorlunda än jag är van vid... istället för att stanna vid pannan som jag brukar göra så fortsarre jag ner nedanför huvudet. Tog på ett annat sätt och mina små triceps blev riktigt möra. Riktigt bra övning som det blir mera av! Jag är riktigt nöjd!
 
Dagens träning:
2 x Bänkpress 60 kg
1 x hantelpress 21 kg
3 x armhävningar
3 x liggande tricepspress runt huvudet 24 kg
3 x pushdowns

Status tisdag förmiddag...

Hårdkörningen började med vila... Haha... dock väldigt planerad sådan
eftersom det vankades middag hos svärföräldrarna. Trevligt och gott!
 
Just nu sitter jag hemma och väntar på att DHL ska komma och lämna min
75-kgs koloss till lampa. Mycket spännande. Sen blir det att åka till kontoret.
 
Ikväll däremot så blir det träning. Bröst och triceps. Ska sluta med mina högrepare på bröstträningen nu och återgå till att köra tungt. I love it! Just pressövningar älskar jag att köra riktigt tunga. =)
 
 

T R E S I F F R I G T ! ! !

Åååå så bra träningen gick idag! Började grymt bra med ett personbästa. Jag vågade mig äntligen på att prova 100 kg! Jag har tidigare som max kört 90 kg på knäböj, men idag blev det alltså tresiffrigt. Två set också, fyra repetitioner i varje. Det kändes betydligt tyngre än 90, men ändå bra. Jag kom ner djupt och fint och upp också. =) Fast lite feg är jag. Jag törs inte köra till fail, inte på nån vikt... John är duktig och kör tills han behöver hjälp upp, men inte jag... I och för sig så kör jag till verkligen sista repetitionen jag kan sega mig upp själv så det går bra i alla fall... men nån gång vore det tufft att prova. =) Hur som helst, nytt personbästa i knäböjen! Inte nog med det. Jag lassade på mer vikt i marklyften också och fick därför nytt personbästa där också. Har bara kört med 60 kg innan och idag blev det 70! Behöver jag säga att jag är nöjd?!?!? Två grymma PBn på samma pass... dessutom efter att va vilat ca 3 veckor och första passet tillbaka från sjukdom.
 
Pass kändes väldigt bra. Jag hade bra med energi genom hela passet och det är verkligen härligt att vara tillbaka på gymmet igen. Nu blir det hårdkörning. Tungt och hårt, precis som det ska va!
 
Dagens träning:
4 x knäböj 100-100-90-80 kg
4 x bulgariska splitböj med hantlar á 15 kg
4 x rumänska marklyft 70-70-70-60 kg
4 x stående vadpress
4 x vadpress i benpressen

Idag blir det i äntligen träning!

 
Ben is coming up!
 
 
 

Dinner in the making...

 
Ett jättelass med någon sorts påhittad potatis-/kättfärsgratäng coming up.
2 dagars mat för mig och John. Hoppas det blir gott bara. =)
 
 

Mitt nya träningsuppägg

Jag har funderat på om jag ska träna idag eller inte, men nu har jag kommit fram till att det nog är bättre om jag väntar till imorn ändå. Det är bättre att vara på den säkra sidan känns det som. Jag tänkte i alla fall berätta lite om mitt nya träningsschema. Jag kommer att behålla antalet pass, dvs. 4 styrkepass i veckan. Skillnaden mellan passen ser ni här nedanför, gamla till vänster, nya  till höger.
 
Som sagt, lite omfördelning i passen... men sen så kommer även tänket att bli annorlunda. Hittills har jag tränat för att trötta ut mig så mycket som möjligt i musklerna... nu kommer jag träna för att försöka bli starkare hela tiden. Passen blir kortare med färre övningar per muskelgrupp och den blir tung! Tungt har jag i och för sig tränat innan också så det fortsätter jag med... skillnaden blir att varje set har ett bestämt reps-intervall och det är inte samma för alla set. Roligt! Det blir nog riktigt bra!
 
Cardio då kanske ni tänkter... Nej, ingen cardio. Jag håller mig till min styrketräning endast nu. Enkelt och jag kan koncentrera mig på att bli starkare hela tiden. Sen är jag glad om jag går ner i vikt utan att behöva lägga ner särskilt mycket tid till cardio. Jag gillar tänket att behöva jobba så lite som möjligt för bra resultat. =) Sen kan jag lägga till det sen om/när det behövs. Just nu är jag nöjd som det är. =)
 
Cardio får vänta till senare i dieten...

Dietuppdatering

 
Viktuppdatering: - 1,9kg
Totalt: - 1,9 kg
 
Ja, första "veckan" (måndag-fredag) gav ju ett riktigt bra tapp på vågen, näääästan 2 kg. Jag är riktigt nöjd med det. Självklart är det en hel del vätska som jag har tappat, men det känns bra att ha fått en bra start på det hela. Den här veckan har jag dessutom inte tränat någonting och två dagar har jag legat hemma riktigt sjuk. Det ska bli riktigt kul att komma igång med träningen också nästa vecka. Dieten känns i alla fall väldigt bra och som ni ser så går det ju åt rätt håll. Idag har jag en fridag och sen är det på det hela igen imorn. =)

En sak är säker...

 
.. ju färre timmar man är vaken desto lättare känns dieten!
 
 
Jag är hemma sjuk... Tyvärr. När jag kände som att det höll på vända med sjukan här om dagen hade jag fel, ack så fel. Det blev värre. Nu har jag legat hemma igår och idag och jag har även lyckats få ögoninflammation. Bra jobbat! Men men, ship happens. Idag lyckades jag i alla fall sova längre. Vaknade vid 8 istället för strax efter 6 som igår... Det gör stor skillnad på hungerkänslorna kan jag säga, färre timmar med lite mat (jag går inte på någon svältdiet, men det tar alltid ett tag för kroppen att anpassa sig till ett nytt upplägg). Idag känns det ju lätt som en plätt och jag kände mig inte ens särskilt hungrig vid lunch nyss, eller så är det för att jag håller på vänja mig vid upplägget nu. Det vore trevligt. =)
 
Jag är riktigt sugen på att komma igång med träningen nu. Det har ju blivit extremt lite träning på sistone. Förra veckan fick jag till 2 pass... Veckan innan hade jag en vilovecka... och sen har jag varit sjuk. Så 2 pass på 2,5 veckor. Inte bra... men men, snart är jag frisk i alla fall och då blir det hårdkörning med träningen. Tungt och jag ska bli starkare är planen. =)
 
Dieten går bra och det ska bli riktigt spännande att väga sig imorn och se resultatet av 5 dagars dietande. Det ser lovande ut på vågen kan jag säga, trots att jag inte tränat någonting alls de här dagarna. Lördagar blir min avstämningsdag så ni kan nog vänta er en uppdatering här imorgon. =)

De viktiga rutinerna...


Chicago
Något som är otroligt viktigt när man går på diet är rutiner. Att följa samma rutiner hela tiden gör det ganska lätt att gå på diet. Om jag vet att jag kan äta lunch varje dag kl 12, mellanmål 10 och 15:30, har någonstans att förvara mina matlådor där emellan m.m. och jag går och tränar efter jobbet, sen hem och äter middag. Hur svårt är det då på en skala? Det är lätt som en plätt... är man dessutom van vid att göra samma sak hela tiden, äta samma sak, så är det ännu lättare. Det går på rutin, man slipper tänka. Det blir bara självklart att det är torsk och potatis som man äter till lunch i exakt rätt antal gram. Som sagt, enkelt! Det är bara att luta sig bakåt och hänga med (med en del slit också så klart)!
 
Utmaningen med en diet kommer egentligen till alla de där tillfällen som ligger utanför rutinen... när man helt enkelt inte kan göra som man brukar göra... om man kanske inte kan äta på sin vanliga tid finns risken att man blir sjukt hungrig och kanske sugen på nått om inte ingår i dieten... eller om man inte kan köra cardio på morgonen (om det är det som är tanken) kan det vara svårt att få in senare under dagen... Det kräver planering och förberedelser helt enkelt... och det är de tillfällena som gör det svårt. Att sitta på en representationsmiddag och äta matlåda är nog ingen större hit. Men klart att det går på nått sätt. Kanske inte helt enligt plan, men i rätt riktning.
 
Jag kommer att ha några tillfällen nu under min diet då jag helt enkelt inte kan föla mitt dietschema. Jag kommer inte att kunna ha matlåda eller bestämma helt VAD och NÄR jag ska äta och jag vet inte hur möjligheterna till träning ser ut... Men det löser sig nog på nått sätt... man kan ju alltid göra sitt bästa i alla fall tänker jag nu. Som jag vet just nu är det 1 dryg vecka i Chicago och en dryg vecka i Philadelphia/New York som väntar, den första redan om 2,5 vecka. Eventuellt blir det även fler resor... Det blir en utmaning helt klart! Bring it on!
 

På Mallorca gick det bra att träna... men där styrde jag över min egen tid också. =)

Statusuppdatering...

 
Dieten: Bättre dag idag. Inte van vid nya mer restriktiva kosten så jag är hungrig,
men det är inte så farligt egentligen. Det går bra det här. =)
 
Välmåendet: Känner mig lite bättre, lite piggare, men fortfarande öm i halsen och lite huvudvärk och inte riktigt 100 % på piggheten heller... men det kännd dom att det går åt rätt håll.
 
Träningen: Ingen träning eller motion pga ovanstående, men snart hoppas jag. =)
 
 

Längtar tills jag får träna igen... men snart så... =)
Bänkpress för några veckor sen.

En tuff första dietdag...

Fy... jag har haft en hård start på dieten. Jag kunde nog inte ha valt en sämre dag att börja på egentligen. Jag hade ingen koll på mitt schema för idag och hade inte planerat så mycket med maten... så egentligen får jag skylla mig själv. Jag hade tydligen utbildning hela förmiddagen vilket jag inte upptäckte förrän det var dax att gå dit... så bye bye att äta nått på hela förmiddagen. Spartask lunch. Sen trodde jag att jag skulle kunna gå hem vid 4 som jag brukar göra och hade därmed inte med mig för att äta på jobbet på eftermiddagen, men jag hade tydligen ett möte inbokat då så jag kom inte hem förrän kl 18, totalt utsvulten. Det har inte direkt hjälpt att jag känt mig dålig hela dagen heller... Jag har stödätit lite nyss och nu ska jag i alla fall till att laga mig riktigt ordentligt med mat! Jag har i alla fall inte ätit mer än jag ska idag så det är jag glad för. Jag fick skylla mig själv och härda ut och det har jag gjort. Bättre planering imorgon!
 
Ja, inte var det till att åka direkt hem efter jobbet heller... Många av kosttillskotten är slut så det var bara till att svänga förbi MM Sports. Förut bodde jag precis ovanför så då var det lättsamt att gå dit, men nu när jag har flyttat är det lite besvärligare. Blev i alla fall påfyllning på proteinpulver, aminosyror och lite flytande magnesium till John att använda på crossfiten för greppet. Whey-100 fanns nu mer "mer" chokladsmak... Väldigt bra enligt mig då alla proteinpulver jag smakat som ska smaka choklad är alldeles för klena i smaken. Mer choklad helt enkelt! =)
 
Och nej, någon träning kommer inte att bli av idag så ni behöver inte vänta er några redogörelser från den. Jag lägger min energi på att bli frisk och kry. Det vinner jag på i längden. =)

Idag börjar dieten...

 

I landet mitt emellan...

..befinner jag mig nu... Mitt emellan att vara frisk och att vara sjuk. Ärligt talat tycker jag nog att det är värre än att vara sjuk. Man är inte tillräckligt frisk för att kunna göra nått roligt (typ träna, känna sig pigg) men inte tillräckligt sjuk för att kunna få ligga hemma och endast kurera sig. Sååå tråkigt och det känns trist att missa massa träning nu när jag trodde att jag blivit frisk igen. Två pass hann jag med (ben och axlar/bröst) sen var det dax att må dåligt igen. Huva! Jag är extremt trött, illamående nästan hela tiden, ont i huvudet och svullen/öm i halsen... inte kul helt enkelt.
 
Jag vill lyfta, springa, hoppa, TRÄÄÄÄNA!!!

RSS 2.0