A whole lot of böjar men inga utfall...

Idag var det äntligen dax för benträningen. Jag var lite orolig hur det skulle gå för jag har känt mig lite konstig i vänster höft sen igår morse... Vaknade och det kändes som om nått låg fel ungefär. Men jag kunde köra helt obehindrat tack och lov. Riktigt bra gick det också!
 
Jag körde själv idag, men det gör mig ingenting för jag behöver inte passning när jag kör ben. Eventuellt hade jag kunnat få lite hjälp i pausböjen, men det gick bra ändå. Började med mina kära knäböj. Tack och lov var den fria stången ledig idag och det utnyttjade jag till fullo! Knäböjen kändes riktgt bra så jag höjde vikten lite och körde två st 4:or på 110. Jag har inte kört på den vikten sen i höstas så jag är väldigt nöjd! Det kändes riktigt bra... förutom att jag inte hittade något behagligt ställe att lägga stången på så det kändes som att den balanserade direkt på ben ute på axlarna. Har redan fått blåmärken... men det är smällar man får ta! =) Jag är sjukt nöjd! Körde även frontböj som jag inte har kört sen i somras. Det kändes bra, men jag är helt klart svagare i frontböjen. Det känns mer påfrestande i ryggen också, men jag är nöjd med dagens böjar. Tre olika sorter blev det för jag körde pausböjen efter det. Böj, böj, böj! 10 set böjar! HÄÄÄÄÄRLIGT! Sen blev det lite "mindre" övningar. Benspark, lårcurl och vadpress. Efter det kände jag mig färdig!
 
Dagens träning:
4 x knäböj 100-110-110-100 kg
3 x frontböj 60 kg
3 x pausböj 60 kg
4 x raka marklyft 60 kg
4 x benspark 80 kg
3 x liggande lårcurl
4 x stående vadpress

Ett riktigt bra träningspass...

Idag fick jag till ett riktigt härligt träningspass måste jag säga. Det fick ju som sagt bli bröst och triceps istället för ben. Jag kände mig väl inte superstark idag, men av någon anledning fick jag för mig att försöka mig på att maxa i bänkpressen... Nu minns jag inte exakt vad mitt rekord är... antingen är det 74, eller 72,5 kg... Hur som helst så fick jag inte upp nått tyngre idag. 74 kg funkade inte... 70 kg gick galant... men oj vad kul det är att maxa! Förut gjorde jag det ofta... nu sker det väldigt sällan. Ska nog börja göra det lite oftare. =) Jag hade egentligen ingen förhoppning om att slå några rekord idag utan ville bara prova på för skojs skull... och rolgt var det. Hade jag lyckats så hade det varit rätt otrlgt med tanke på hur lite jag kunnat träna nu i vinter pga resor och sjukdom. Men som sagt, väldigt kul!
 
Efter några singlar så var det dax för den "vanliga" träningen, dvs lite fler repetitioner. Det blev upp till 5 reps... Där gillar jag att ligga när jag kör bänk... en 4-5 så där. Bröstträningen gick riktigt bra. Allt känns så "lätt" när ma har testa på att maxa, även om det är normalvikterna. =) För triceps blev det en hel del dips... både i maskin och mellan bänkar. Kan säga att jag inte hade mycket kräm i armarna när jag skulle köra mellan bänkarna efter att jag kört i maskinen... Vanligtvis brukar jag kör med 20 kg i knät... men idag behövdes ingen vikt alls för jg orkade ändå inte fler repetitioner än vad jag brukar göra när jag har vikten. TRÖÖÖÖTT! Det kändes riktigt bra!
 
Avslutade passet på crosstrainern. Körde lite intervaller och lite vanligt... Först 5 min vanligt. sen 15 min intervaller, sen 10 min vanligt. Intervallerna var verkligen hur jobbiga som helst... Körde först 5 st 75 s fullt ös och 45 sek vila... sen direkt vidare på 3 st med 60/45 istället. Inga hörlurar hade jag heller så jag hörde alla mina flämtningar efter luft... Det lät verkligen som att jag höll på dog.... men ack så skönt efteråt! Jag fick till ett riktigt bra träningspass idag.
 
Dagens träning:
2 x 1 bänkpress 70 kg, 74 kg
4 x bänkpress 64-64-60-50 kg
3 x hantelpress 18 kg
3 x hantelflyes 8 kg
3 x dips i maskin 100 kg
3 x dips mellan bänkar
3 x pushdowns
30 min crosstrainer

Lite ovanlig städning...

Här ska snart städas innan det är dax att dra till gymmet. Egentligen står det ben på mitt schema, men jag har fortfarande otrolig träningsvärk i ryggen så det får vänta någon sag till... Hittade det här på Gustaf Ollas blogg... Lite ovanligare sätt att städa... Två flugor i en smäll... =)
 
 
 
 
 

Längtar efter vår...

Jag längtar efter vår! Jag har nog aldrig varit så less på vinter som nu. När jag åkte hem från mina föräldrar efter nyår kände jag att nu var jag klar med vintern för den här gången... och sen har den känslan hållt i sig sen dess. Tack och lov har vi inte snö i Göteborg och har knappt haft nån heller och till största del har det även varit snöfritt när jag varit i Chicago så på så sätt så är det ju ändå skönt... Men det känns ändå som att det tar en evighet innan det är vår. Jag brukar inte vara så otålig. Jag är ju faktiskt uppväxt med riktgt långa vintrar... men i år är jag väldigt, väldigt sugen på vår!
 
Imorse var jag ändå ute på en morgonpromenad. Solen sken och det var lite kallare men ädå riktigt skön temperatur (någon minus). Lite vårkänsla fick jag i alla fall. Nu får våren ta och komma på riktigt!

Riktgt dåligt träningspass...

Idag var jag verkligen inte på topp på gymmet. Jag har sån sinnessjuk träningsvärk i ryggen från gårdagen så jag tror det påverkade väldigt mycket. Jag hade liksom ingen kraft. Kände mig kraftlös och det är inte kul. Kraftlös och som att jag inte hade någon ork alls... och det hade jag ju inte heller i och för sig... men men... passet blev av i alla fall. Hade hellre fått till ett riktigt bra pass... kanske borde jag ha vilat idag istället och kunnat prestera bra imorgon?!? Det är lätt att vara efterklok.
 
Blev vääääldigt trött i axlarna under passet... vilket i och för sig var syftet... men det kändes inte helt som att det var bara för att jag tog i så himla bra, så jag är inte nöjd. Lägre vikter än vanligt, men samma repetitioner. Inte bra alls... men jag var helt enkelt inte bättre idag. Kände mig helt slut när jag körde mage också. Nu känner jag mig lite revanschsugen faktiskt...
 
Dagens träning:
4 x hantelpress 17-17-17-14 kg
4 x sidolyft med hantlar 8 kg
4 x militärpress 33 kg
4 x "fjärilen" 4 kg
4 x framåtlutade hantellyft 5 kg
4 x situps
4 x benlyft med taket

Rygg, biceps och crosstrainer-intervaller...

Förbereder för marklyft i somras....
Jag har ju tänkt riktigt länge på marklyft. Jag har varit så himla sugen att gå på gymmet och köra riktigt tunga marklyft. Idag var det dax, men det kändes verkligen inte som jag tänkt mig. Själva rörelsen kändes allt annat än naturlig. Jag fick liksom inte riktigt till det. Jag har inte kört marklyft på riktigt länge och det kändes. Ovan och klen. Höll mig på 90 kg och körde några set... men behövs mycket träning för att få till dem igen. Dags att ta tag i det hela! Men jagtror ändå de tog riktigt bra för det känns redan som att jag har träningsvärk... kan bara tänka mig hur det känns imorgon. =S
 
Förutom själva marklyften så gick ryggträningen riktigt bra. Fick en bra känsla i rodden först. Skivstångsrodd är min favoritroddövning. Sååå grym! Det är bara att mata på så länge man kan hålla positionen. Tyvärr så fick jag väldigt lätt kramp i handen idag... när jag skulle gå över till bicepsträningen så gick handkrampen över till sjuk pump i underarmarna, så det var svårt att få ut nått riktigt bra. Jag var liksom tvungen att avbryta varje set innan jag var riktigt slut i biceps bara för att underarmarna kändes som att de skulle sprängas. Inte trevligt alls!
 
Avslutade mitt träningspass med 20 minuter på crosstrainern. Idag fick det bli intervaller. Så sjukt jobbigt men galet bra! Körde spurt i 75 sek och sen vila 45 sek. 6 st blev det. Jag är nöjd!
 
Dagens träning:
5 x skivstångsrodd 70-70-70-60-60 kg
3 x marklyft 90 kg
3 x latsdrag 60 kg
3 x hantelrodd 28 kg
3 x knästående latsdrag i CC
3 x pulldowns
3 x skivstångscurl
2 x hantelcurl
20 min crosstrainer

Äntligen blir det av!

 
Nu ska jag gå och göra det här!
ÄNTLIGEN!
 
 

Gårdagens kost...

Jag vet att folk brukar gilla när jag slänger in ett inlägg med vad jag har ätit en dag lite då och då... så here we go... En hyfsat vanlig dag utan träning. Tanken var att äta lax tlll middag, men vi råkade tina upp den kallrökta istället för den som vi skulle ha och varken John eller jag var sugen på det så det får bli en annan dag istället. Eftermiddagsmellanmålet var väl inte helt vanligt... Det är inget jag äter varje dag, men jag var sugen på en av de goda barsen i vår vending machine på jobbet så en sån fick det bli. Normalt sett äter jag oftast en burk kesella och en macka strax efter 4 när jag kommer hem från jobbet.
 
8:30: Keso, äpple, banan
12:00 Kyckling, bulgur, brysselkål
15:00 Maxim XL Proteinbar
17:00 Aminosyror
18:00 Aminosyror
18:40 Kyckling, massor med blomkål, bröd
Kväll: kesella
 
Plus i kanten för alla grönsaker! Och frukt också dessutom.

Att känna sig duktig...

Idag känner jag mig riktigt duktig! (Styrke)Träningen för mig är ju vardag. Det är liksom nått som sker nästan varje dag (4-5 ggr i veckan normalt). Vissa dagar går det otroligt bra och då blir jag självklart jätteglad. Andra dagar går det sämre och då sjunker humöret. Men så är det med träning. Det kan inte gå bra jämt. Man behöver de där kassa passen ibland för att ens lyckas få till de där grymma passen... men visst är det klart att jag helst bara vill att det ska gå bra hela tiden. Men går det bra så höjs även kraven... and so it continues... =) Men fortfarande, det är vardag. Det är sällan jag känner mig duktig för att jag har gått iväg och tränat. Det är ju liksom nått som SKA ske, inget tvivel om saken.
 
Hur som helst... till sak... något som inte är vanligt och verkligen inte hör till vardagen för mig är cardio... konditionsträning. Det sker väldigt sällan faktiskt. Men sen nyår har jag gett mig den på att få in lite mer, men det har oftast tett sig så att jag ställt mig en liten stund på crosstrainern/löpbandet/motionscykeln efter något av styrkepassen. Därför förtjänar jag verkligen en klapp på axeln idag. Idag kom jag nämligen hem från jobbet och hoppade upp på motionscykeln här hemma och cyklade hela 40 minuter medan jag tittade på en rolig serie. Svettigt, flåsigt och riktigt skönt. Mina ben som skriker av träningsvärk i varenda centimeter från helgens benpass klagade faktiskt inte alls. Det var riktigt, riktigt skönt. Så ja, idag förtjänar jag en klapp på axeln så det ska jag ge mig själv. Bra jobbat!
 
Hade inte riktigt lika fin miljö hos mig under passet,
men sen så gillar jag ju ändå inte att cykla ute så vad gör det?

Träning med träningsvärk...

Träningsvärken från fredagens heldagspass sitter i... plus ny träningsvärk i hela underkroppen från gårdagens benträning. Jag är inte stark när jag tränar med träningsvärk. Därför var jag svaaaaag när jag körde bröst idag. Jag märkte det särskilt i bänkpressen. Stången kändes tung och jag orkade inte alls lika många repetitioner som normalt. Lite trist, men det är säker nyttigt att träna med lite lagom träningsvärk ibland också. Tänk bara vad stark jag kommer att känna mig på nästa (bröst)pass då träningsvärken är borta?!?! Kommer att bli grymt!
 
Det var väl inget superpass idag... men det var ändå ett väl genomfört pass. Jag var där... Jag kämpade... Jag tog i mitt yttersta... Det räcker! Även om det inte kändes grymt idag så gör det att det kommer att kännas bättre nästa gång. Varje pass hjälper en att bli lite bättre. Det som kändes bäst idag var faktiskt den lilla stunden jag tillbringade på crosstrainern efter styrketräningen. Mina ben var pigga, mina lungor och hjärta orkade mycket och jag kunde pinna på riktigt bra.
 
Dagens träning:
4 x bänkpress 60-60-60-50 kg
4 x hantelpress 18 kg
4 x flyes i CC
4 x dips i maskin 100 kg
4 x pushdwns
4 x tricepspress över huvudet
20 min crosstrainer

Sen när är hamburgare vanlig husmanskost?

 
Är enda alternativet till varför man äter hamburgaren mer sällan
än några ggr i månaden att man är vegetarian?
 
Man upphör aldrig att förvånas av Aftonbladet/liknande tidningar!
 
 

Knäböj i smithmaskinen....

Jag har faktiskt haft träningsvärk i hela kroppen sen mitt helkroppspass i fredags. Det har känts himla gött måste jag säga!!! men lite svårt att bestämma vad jag skulle träna idag eftersom jag inte gillar att träna med träningsvärk. Angenämt problem faktiskt. Blev tillslut så att jag körde vad jag hade tänkt från första början, nämligen ben. Älskar att köra ben. Perfekt nöje en söndagseftermiddag! <3
 
Jag hade verkligen sett fram emot att köra knäböj, tyvärr hade tydligen andra också gjort det. Det var ett par som ockuperade stången i 45 minuter... jag fick vackert göra nått annat. Fick bli knäböj i smithmaskinen. Vi kan säga så här att jag gillar INTE smithmaskinen. Inte till något. Kanske axelpress, men inget annat. Jag hatar att sitta fast och det känns inte alls som att man kommer i någon naturlig rörelsebana i den, särskilt inte för knäböj... men men, idag körde jag där ändå. Det gick bättre än vad jag hade väntat mig, men jag vågade inte köra tills jag till helt slut eftersom jag är rädd att göra illa mig i ryggen när jag "sitter fast". Det blev lite mer stegringsset idag. I vanliga fall så värmer jag upp tills jag kommer till min träningsvikt, men i smithen var jag osäker på hur mycket vikt jag skulle klara så körde mig trött även på de lägre vikterna. Helt okej, men ser verkligen fram emot att köra riktiga knäböj nästa pass. Dagens bästa övning var nog bensparken. Där kände jag mig rejält stark och fick grym kontakt. Happy me! Dagens sämsta var vadpressen eftersom jag fick ont i ena hälen. Det blev bara två set därför. Nu är det bara till att vänta in träningsvärken som jag vet kommer komma. =)
 
Dagens träning:
5 x knäböj i smithmaskinen 80-90-100-100-90 kg
3 x utfallsgång med hantlar á 18 kg
3 x rumänska marklyft 60 kg
4 x benspark 80 kg
2 x stående vadpress
3 x liggande lårcurl

Riktigt bra grepp med flytande magnesium...

På något mystiskt sätt lyckdes jag slarva bort både mina träningsvantar och dragremmar igår... någon gång under de 10 min från att jag tog upp dem från resväskan tills dess att jag skulle gå till gymmet. Otroligt! För mig är det ingen hit att träna utan vantar. Jag får handsvett och glider bara på stängerna i t.ex. bänkpressen... och olika dragövningar ska vi inte tala om ens. Att köra dragövningar utan dragremmar funkar bara om jag kör väldigt lätt, men jag kan nog inte köra tills jag är helt trött ändå för jag får kramp i vänsterhanden innan det sker. Så igår blev det till att rota igenom Johns träningsväska för att hitta något alternativ. Hittade mina gamla dragremmar som fick duga och även någon sorts variant av flytande magnesium (så dock att det inte ar just det, men funktionen är densamma) som han använder på sin crossit. Kan verkligen rekommendera flytande magnesium. Greppet sitter som ett smäck! Man kan omöjligt glida. Den varianten som jag använde kladdar inte vad sig och är dessutom genomskinlig så man slipper ha vita handmärken överallt. Grymt bra var den faktiskt. Bättre än träningshandskarna! Dock skyddar den ju inte mot valkar, men det har jag ändå. Får se om jag hittar mina träningshandskar, annars är det inte fy skam att använda den här heller. =)

Från planet och in på gymmet...

Mindre än 2 timmar efter jag landade på svensk mark så befann jag mig på gymmet. Ett helkroppspass senare känner jag mig back och track. Älska träning! Det gör susen för det mesta. Kändes riktigt bra!
 
Bänkpress
Flyes i CC
Skivstångsrodd
Militärpress
Sidolyft
Latsdrag
Benpress
10min intervaller i crosstrainern

Ett annat hotellgym...

 
Hotellgymmet i Chicago gick inte av för hackor...
Nya och många cardiomaskiner med egen TV på alla...
En hel del hantlar, bänk och tillhörande spegel...
Ett yogarum (ej på bild).
och dessutom en grym utsikt med stora glasväggar ut mot stan!
 
Jag hade inte med några träningskläder, men blev bra sugen på träning när jag tittade in... fast å andra sidan så gick vi konstant första dagen så jag behövde knappast nått mer. =)
 
 

Har äntligen gjort mina intervaller...

Jag kom precis upp från hotellgymmet (ha duschat förs) och jag har faktiskt varit där och sprungit! Det händer inte varje dag. Jag kände mig riktigt bra i benhinnan hela dagen så jag bestämde mig för att prova på det. Jag har ju varit riktigt sugen på att springa intervaller enda sen jag var sjuk. Knepigt... man kan bli så sugen på de allra jobbigaste grejer när man är sjuk. Jag som så sällan springer och verkligen inte intervaller, blev helt plösligt sugen på det. Idag var jag sugen igen så jag valde faktiskt bort att åka till det riktigta gymmet och styrketräna och stannade istället på hotellgymmet och sprang (ett val som sker ungefär en gång på miljonen för min del).
 
Oj så bra det gick! Jag kom in i ett riktigt bra flyt redan från början och kunde liksom bara "lunka på". Det är den allra bästa löpningen enligt mig... när det bara flyter och man känner att man kan hålla på länge. Eftersom jag kom in i den behagliga lunken så skött jag lite på intervallerna och sprang glatt på i 20 min innan det var dax. Sen blev det hyfsat snälla intervaller där jag sprang 35 s och vilade 25. 10 st totalt innan jag gav mig. Tog inte ut mig till max, men riktigt jobbigt var det. Vill inte utmana ödet helt iom att jag fortfarande inte är helt 100 från förkylningen, men jag måste säga att det kändes grymt bra. Jag var kanske inte snabbast, men det gick klart bättre än jag hade väntat mig. Inte blev det något superlångt pass heller, men precis den längd jag planerat. Helt klart en klapp på axeln till mig själv. =)

30 minuter på "soffcykeln"...

... och lite styrketräning på det så känns kroppen betydligt bättre än innan. Jag tränade faktiskt ihop med kollegan idag. Innan har hon tränat på mornarna och jag på kvällarna, men idag sammanstrålade vi. Tyvärr är jag ju öm i ena benhinnan så löpbandet var ju inget alternativ utan det fick bli soffcykeln... ni vet en som där man har benen horisontellt när man trampar. Jag har alltid tyckt att de ser löjliga ut (och gör fortfarande) men det var både svettig och flåsigt så nog fyller den sin funktion. Dock har jag lite svårt att tänka mig att man gör någon form av max-träning på den. Man får liksom inte samma kraft att trycka ifrån med som på en vanlig cykeln. Det kändes även lite knepigt eftersom överkroppen blir ju som helt bortkopplad. Men men, det gjorde susen för mig idag.
 
Annars hade jag faktiskt tankar att sticka bort till det riktiga gymmet idag och styrketräna ordentligt. Tyvärr kom vi tillbaka till hotellet så pass sent så jag skulle bara ha hunnit köra ett kort pass innan de stängde och då kunde jag lika gärna köra här. Dock har jag förhoppningar om att åka dit och köra ett pass nu i veckan. Det är lite svårare för mig att komma dit den här gången i och med att vi bara är två personer som är här och då är beroende av varandra. Vi har ju liksom bara en bil. Annars när jag är här så brukar vi va en större grupp och då gör det inte så mycket om jag skippar middagen och åker och gymmar istället eftersom alla ändå kan ta sig iväg. Men men, tur att hotellgymmet är hyfsat. Hade dock gärna sett lite hantlar också me jag måste ändå säga att det funkar rätt bra ändå. =)

En härlig helg...

 
Ååå, jag har haft en riktigt härlig helg i Chicago. Jag och kollegan packade ihop och checkade ut för att åka in och bo mitt i centrala Chicago över helgen. Vi hade strålande sol och alldeles lagom temperatur. Perfekt för lite turistande. Det var hennes första gång där också så jag fick visa henne runt. Det blev en favorit i repris med middag på samma brazilia steakhouse som sist. Lovely! Efter en hel dl knatande runt stan så sitter jag nu här med väldigt ont i ena benhinnan... men det är smällar man får ta! =)
 

Kyckling med sallad tack...

 
Mycket kyckling är ett måste till salladen, även om man måste beställa in 2x
eller 3x så mycket som ingår i orginalportionen. För hur kul är det egentligen att äta sallad
när köttet tagit slut? Inte särskilt enligt mig.
 
Kan säga att vissa servitörer sett rätt chockade ut när jag efter att ha frågat hur mycket
kyckling som ingår sagt att "OK, give me three times as much then".
Hur som helst, kittlar dödsskönt i kistan!
 

Utökat träningsgarderoben...

Jag ska erkänna.... Jag har alldeles för mycket träningskläder. Man kan säga att det svämmar över rätt rejält... ändå är det bara en bråkdel av allt som jag använder. Varför blir det alltid så? Jag har många grejer som dessutom fortfarande ligger med prislapparn kvar. Jag ska använda dem.... snaaaart, men oftast tar jag nått av det vanliga. Man skulle kunna tro att en sån som jag inte köper mer träningkläder... men visst gör jag det. Det är ju på så sätt min träningsgarderob har vuxit till sig. Det senaste fyndet är ett par roliga dip dye tights från Nike. Det känns som att jag har lessnat lite på alla tights med galna mönster just nu så de här passar perfekt. Lite mer basic men ändå rätt roliga. =) Perfekt!
 
Förresten, är det bara jag som reagerar på att Nike väljer en modell/provdocka med
obefintlig röv och vad som ser ut som väldigt omusklade ben?
   
 

Hotellgymmet...

... är inte mycket att hänga i julgranen, men ändå betydligt bättre än vad som finns på det hotellet jag brukar bo på här borta. Nu har vi bestämt att vi ska bo här nästa vecka också så det är ju bra. =) Det enda jag saknar träningsmässigt därifrån är hantlarna. Det fanns visserligen bara 3 eller 4 par, men ändå. Hantlar är bra för man kan använda det till så mycket. Hur som helst... här finns det:
  • AMT
  • Crosstrainer (iof ej behaglig)
  • "Soff-cykel"
  • Löpband
  • Stretchställning
  • Multiträningsmaskin för styrketräning

Det är skillnad på träning och träning...

Idag blev det ytterligare ett besök på det lilla hotellgymmet. Irriterande nog känner jag att förkylningen kanske inte är helt borta. Jag har både snor i näsan och ett irriterande tjockt slem i halsen som inte vill röra sig någonstans, bara låta som att jag håller på att hosta upp något i modell större. Den känslan stoppar mig från att köra fullt ös medvetslös. När jag kör cardio så känner jag av det mer också... typ att jag har någonting i halsen, i höjd med halsgropen ungefär. Så nej, inget ös här inte. Istället blir det lite myspass. Lite mer "röra på mig och underhålla" istället för att faktiskt träna. För den sortens träning fungerar hotellgymmet jättebra. Det är fullt tillräckligt just nu.
 
Idag utökade jag träningen lite. Jag hade inte riktigt samma tidspress som igår (tidspressen var iof mest från att jag ville gå och lägga mig i tid så jag fick mina 8 h sömn. Sömn är viktigt!) så jag hann med lite mer. Utökade cardion från 15 min till 30. Idag blev det 15 min på en AMT, men jag gillar inte riktigt det såsiga tempot och den sega känslan i dem så jag bytte till löpbandet fter ett tag. Där blev det precis som igår promenad med lutning. Pulsen låg (enligt maskinen) på ca 170 så kroppen nog var det jobbigt.
 
Som avslutning lite älskad styrketräning. Idag blev det i form av superset. Set 1 = pecdec/benspark. Set 2 = latsdrag/air squats. Set 3: rodd/benlyft, och sen avslutade jag med lite sidolyft för axlarna. Helt okej... men som sagt, underhållsträning. Kan bara konstatera att den här "röra på mig och underhålla"-träningen är långt ifrån lika rolig som min vanliga träning... Visst är det kul att träna lite, men inte alls samma kick som vanligt. Om det är så här många tränar jag kan förstå att de inte tycker att det är så roligt att gå till gymmet. Allt träning är inte rolig träning... Sad but true! Jag tror starkt på att man måste kämpa på lite för att det ska vara kul. Mål! =S

Ett snällt och kort uppstartspass...

 
15min gång med 13% lutning och hög puls...
3 set pecdec för bröst
3 set rodd
1 set benspark
3 set latsdrag
2 set enarmsaxelpress
2 set bröstpress
och en hel del funderande på hur man ska göra i multimaskinen.
Några övningar lyckads jag ju få till.
 
Kan säga att det kändes himla skönt at få röra på sig lite
och förkylningen kände jag inte av så mycket förutom att gången
i början kanske var lite jobbigare än den borde ha varit.
 
 

Jag lever...

 
... och förkylningen börjar lätta.
Jag är inte helt bra än, men det tar sig.
Ingen tränng än så länge, men kanske kan köra ett lätt pass ikväll.
Har spanat in hotellgymmet och det ser helt
ok ut... Tillräckligt för ett första pass.
 

Lever på hoppet...

 
Jag har i alla fall packat med förhoppning om att bli frisk och kunna träna.
Jag skaju trots allt vara borta i nästan 2 veckor (kommer hem nästa fredag) så någon gång borde jag ju bli frisk. Förra vintern var jag ju sjuk över 2 månader i stäck så jag kan väl inte ha sån otur igen?
Igårvar jag tvungen att masa mig och och gå lite ärenden på Frölunda torg... kan säga att det var det inte långt ifrån en nära döden upplevelse. Det känns lite bättre idag så jag hoppas det funkar bra att jobba imorn. Jag förbereder mig även för en flygresa from hell iom att jag inte kan tryckutjämna... Förkylning och flygplan är ingen bra kombination. =S
 
Annars är jag sjukt sugen på träning just nu. Jag vill fortfarande köra de tunga marklyften,
och så vill jag köra ett galet benpass och springa sjukt jobbiga intervaller.
Varför blir man alltid sugen på den allra jobbigaste träningen när man är sjuk?
 
 

Bättre hotellgym första veckan...

När jag åker iväg på söndag kommer jag att bo första veckan på ett annat hotell. Mitt "vanliga" håller på renoveras så vi kan inte bo där förrän v. 2. Jag tror egentligen att de är ganska likvärdiga, men fördelen med det "vanliga" är att de faktiskt har en hyfsad frukostbuffé (långt under svensk frukostbuffé-standard,men det finns ändå mat att äta på morgonen, och den ingår i vårt pris). På det nya hotellet så får man köpa det extra och man får beställa frukost som tydligen tar en evighet att få, alltså ingen hit om man ska skynda iväg och jobba på morgonen. Det vanliga i USA är att frukost inte ingår när man bor på hotell. Men jag hittade faktiskt en sak som var väldigt bra med det nya hotellet! Det verkar som att de har lite bättre hotellgym. Det "vanliga" har ju endast 2 löpband, en crosstrainer och 3 par hantlar i ett litet, instängt rum med dålig luft i. Här verkar det betydligt bättre... och så ska jag ju mest troligt köpa gymkort också. Det kan bli bra det här! Bara tiden finns och jag blir friskare. =)
 

Ingen vila, ingen ro...

Jag trodde att jag skulle få vara hemma tre veckor, men förra veckan kortades det ner till två... Igår em så bestämdes det att det blev endast en vecka hemma den här gången... Så på söndag är det dax att åka igen. Nu blir det två veckor borta igen... sen en vecka hemma igen... sen två veckor borta igen. Plus mer efter det. Jag jublar inte av glädje den här gången... Det skulle ha blivit skönt att vara hemma tre veckor. Jag hade mysiga helgplaner med min älskling... och jag hade ju även planer på att träna arslet av mig (vilket går så där iom att jag är sjuk nu)... Det känns mer som...
 
*pust* *stön* *stånk*
 
Jag får bara se till att bli frisk så jag kan träna bra där borta...
Just nu känner jag mig låååångt ifrån på topp. =S
 
 

RSS 2.0