Kolhydrater i samband med träning...

... eller egentligen vad man ska äta i samband med träning över huvudtaget... Det är ju ett ämne som känns ganska omdiskuterat. Enligt vissa ska fokuset ligga på vad du äter INNAN träningen, enligt andra är det absolut viktigast vad man äter EFTER träning... och sen är det ju även frågan om man ska få i sig någonting UNDER träningspasset också? Det är en djungel helt enkelt! Vad som är rätt eller fel kan jag inte säga. Om man ser sig omkring så verkar det mesta funka bra för folk. Vad jag däremot kan säga är hur JAG brukar tänka. Det behöver inte innebära att det är rätt, men det fungerar bra för mig.
 
Jag gillar att komma till gymmet och känna mig full av energi och att ha något att "trycka ifrån" med. För att det ska funka så måste man faktiskt vara hyfsat noggrann med vad man äter innan. Jag äter alltid ett något större mellanmål ganska nära inpå träningen, ca 1 h-40 min innan. De innehåller ALLTID både protein och kolhydrater (mellansnabba). Sen närmre passet kommer PWO (oftast) och aminosyror.
 
Efter passet känner jag att jag behöver påfyllning snabbt. Jag har alltid med mig en shaker med antingen proteinpulver eller amonisyror till gymmet som jag tar direkt efter. Sen direkt när jag kommer hem så äter jag något som innehåller ganska snabba kolhydrater för att snabbt få in energi i musklerna igen. Efter det vill jag ha mat så fort som möjligt. =) Förut så blandade jag oftast kolhydratspulver i min efter-tränings-drink, men nu för tiden så tycker jag bättre om att äta kolhydraterna. Kan hända att jag byter tillbaka någon gång för jag trivdes med det också, men just nu känns det här bra. =)
 
Under passet tar jag sällan någonting. Mina pass är oftast inte så långa, max 1 h men oftast kortare, och då känner jag inte att jag behöver nått. Så nej, inget intag av något under passet för min del.
 
Såååå... så gör jag. Jag tycker det fungerar bra för mig. Jag känner att jag har energi och kraft att ta i på gymmet. Nu under julen så äter man ju mycket gott. Det går ju absolut att utnyttja till fördelar i gymmet. Jag har till exempel kört med mammas goda lussekatter (love it!!!) som hjälpsamma kolhydrater innan träningspassen för energi och efter passen för påfyllnad nu under julledighetern. Funkade finfint och kittlade dödsskönt i kistan. =) Alla sätt är bra... ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0