Det hjälper inte direkt...

... att ha en stor chokladkaka brevid sig när man är jättesugen på godis, och just choklad. Har fått specialleverans på en norsk choklad som tydligen ska vara jättegod... Jag har aldrig provat den innan men choklad är ju gott! =) Ska testas nästa måndag, inte idag. INTE IDAG!

Jag har verkligen lagt av mig...

  • En dag extra ätardag...
  • Endast 5 dagar cardio förra veckan...
  • Utebliven cardio imorse...
  • Skjuts till jobbet imorse istället för att gå...
  • Följde inte kostschemat utan "freestylade" till frukosten imorse...
Vad hände där egentligen? Ja, den sista cardion hanns helt enkelt inte med mellan lämnande av helggäster och födelsedagsfirande, storhandling på Ica Maxi, lagande av latlådor m.m. igår kväll... Osis. Jag kom faktiskt inte ens på det förrän nu att det inte blev av. Ätardagen, ja, jag var sjukt sugen på att fortsätta äta. Speciellt när minma roliga gäster var här och födelsedagsmiddagen igår. Det känns som ett bra beslut även om jag kanske inte riktigt hade behövt äta de mängder jag åt... Nu känns det som att hela resultatet av deffen är borta, men men... Det dumma är att jag är sjuuuuukt sugen på att fortsätta även idag... Efter partykvällen i lördags var jag sjuuuukt trött igår kväll och sov som en stock hela natten. Det kändes som en omöjlighet att kliva upp tidigt imorse (ja, det kändes nästan som en omöjlighet att kliva upp en timme senare också)! Där rök den morgoncardion, men den tar jag igen ikväll på gymet. Seg som jag var imorse flög tiden iväg och tillslut så blev det skjuts istället för att gå... Hade nog kunnat gå också men mitt nya lata jag ville hellre åka bil. =) Angående frukosten, ja, vad ska man säga... Kände inte för att mixtra så mycket imorse. Kände mig mätt sen helgen också så jag åt bara keso, men sån mängd så jag fyllde upp de kalorier som står i mitt kostschema... Kändes bra! Jag gillar keso! =)

Precis som planerat så vägde jag inte mindre i fredags. Vågen stod på +0,2 kg... men jag kände mig rätt nöjd med det. Efter helgens svullande så tvivlar jag på att jag får nått bra resultat på fredag... men men... Shit happens!

Irritation...

Fy, allting gick verkligen emot mig idag på gymet, efter mitt pass i alla fall. Som vanligt var alla skår i tjejernas omklädningsrum fylla så jag var tvungen att gå till receptionen och lämna in mina grejer på ett av kontoren. När jag ska hämta dem sen så var min fleecetröja som jag tagit med speciellt för att kunna ta på mig efter träningen borta. Letade som en tok och hittade den inte och han som jobbade sa att det var nog jag som slarvat bort den. Tillslut hittade jag den ialla fall i omklädningsrummet, på ett ställe jag inte ens varit på. Sen råkade jag blanda proteindrinken utan pulver, alltså bara vatten... drack upp för mycket vatten innan jag insåg att den inte bara var blaskig... så fick gå tillbaka och hämta nytt vatten när jag skulle blanda om... Sen glömde jag mina skor också när jag var halvvägs till bilen... Fy... jag blev på rejält dåligt humör! Riktigt irriterad och allt kändes pissigt!

Passet i övrigt var väl ändå okej. Under tiden kändes det som ett ganska misslyckat pass, men nu efteråt känns det helt okej ändå. Jag körde ett lätt bröstpass med grym kontakt. Skönt! Har inte haft nån lust alls att köra tungt i bröstträningen på sistonde, men jag borde väl sätta igpång igen snart. Sen vidare till biceps där hantelcurlen kändes hlet värdelös. Ska nog skippa den ett tag nu eftersom den bara känns dålig... resten av bicepsövningarna gick som tur var ganska bra. Triceps gick helt okej, men inte strålande... Nu är i alla fall veckans träning avklarad. Jag har ett cardiopass kvar den här veckan och det kommer mest troligt att ske på söndag kväll eftersom jag får besök i helgen... men först blir det ridning imorn bitti! =)

Motion: Promenad 60 min
Styrketräning Bröst & Armar: 3 x bröstpress 50 kg, 3 x bänkpress 40 kg, 3 x flyes i CC, 3 x pecdec, 3 x hantelcurl 13 kg, 3 x liggande curl mot pannan, 3 x bamsecurl, 3 x pushdowns, 3 x tricepsextension med viktplatta 15 kg, 3 x enarmspushdowns

Idag tränar jag bröst och armar på gymet!


Och det ska gå bra... för det har jag bestämt. Så det så!

Någon slog huvudet på spiken idag...

http://emliscious.blogspot.com/2011/02/hur-ska-tjejer-nagonsin-forsta-att-de.html

Jag älskar BODY men när jag läste den här artikeln (kanske mest kollade på bilderna) blev jag äcklad. Tycker att bilderna var hemska och mest passade i nån utvikningsblaska/tidning för fetischer, inte en inspirationstidning för oss seriöst tränande. De avklippta tröjorna där undersidan av brösten visas får mig att må illa. Det ser vidrigt ut och är verkligen SMAKLÖST! Likaså gillar jag inte heller Månadens Curl Girl som alltid finns i början av tidningen, men det är en annan sak. Skäms på Body! Ni är en träningstidning, håll er till det!

Otroligt att det finns någon kraft kvar alls...

Gammal uppvärmningsbild med rätta looken = halvt döende... =)
På sistonde har det känts rätt otroligt att jag ens orkat pressa upp en enda vikt när jag ska träna ben. Jag har känt mig trött, matt och orkeslös och så även idag... Tror inte att jag hade tagit mig iväg till gymet idag om det inte vore för min Rage och pojkvän. Det var såååå skönt att krypa ner i soffan under filten och småslumra direkt efter jobbet. =) I alla fall, väl på gymet trodde jag inte att jag skulle orka nånting... när jag skulle börja värma upp i benpressen så kändes det hopplöst... men tydligen fanns det ork i kroppen för jag orkade trycka upp samma vikter som vanligt med samma antal repetitioner... alltså varken starkare eller svagare än normalt trots hur jag kände mig. Det känns faktiskt ganska betryggande att veta att det funkar i alla fall... fast det är lite läskigt att lassa på vikter när man tror att man inte ska klara det. I och för sig så kände jag väl att det skulle gå vägen lite längre in i uppvärmningen, men ändå. =) Det blev ett bra pass. Körde samma pass som jag gjort senaste gångerna. Det är ett riktigt bra upplägg tycker jag. Allting gick bra dessutom och det kändes som att orken och kraften kom tillbaka efter några set för vips så kände jag mig inte alls lika orkeslös längre. Skönt det. Just känslan av att inte ha någon ork eller kraft tycker jag är ganska jobbig. Tyvärr har jag den ganska mycket nu under dieten och det är värst i slutet av veckorna (när det är som längst sen jag fyllde på med energi på min ätardag). Jag är i alla fall nöjd med dagens träning! =) Inget slarv med benträningen längre!

Motion: Promenad 60 min
Styrketräning Ben: 5 x benpress 200-240-240-240-200 kg, 3 x stående vadpress 124 kg, 3 x horisontell benpress 79 kg, 3 x liggande lårcurl 45 kg, 3 x sittande lårcurl 40 kg, 3 x benspark 45 kg

Flitig på vilodagen

Igår var det vilodag. Det är rätt skönt att vila så där mitt i veckan, mitt i träningsschemat. Sen är det skönt också för det känns som att man får sån otroligt lång kväll när man inte tränar... så mycket tid att man knappt vet vad man ska göra med (men man lyckas iof alltid fylla ut tiden =)). Igår gjorde jag i alla fall nått väldigt bra. Jag stekte biffar... en hel del biffar, nämligen av 1,2 kg älgfärs. De blev dessutom lite extra goda eftersom jag experimenterade med ingredienserna! =) Perfekt att ha middag för några dagar klart!

Annars känns det väl så där. Min mage har krånglat sen i fredags. Jag är uppblåst, har ont eller känner mig alltmänt konstig i magen. Vågen visar på väldigt mycket mer än vad den borde och förhoppningsvis beror det på magkrånglet. Det är i alla fall inte speciellt roligt varken magen eller det stora pluset på vågen... men det är väl bara att köra på och hoppas på det bästa! =) Jag äter ju inte mer än vad jag ska så det borde ju sluta bra.

Vi är så duktiga!

Imorse kom vi (jag och pojkvän) ut och sprang trots att han först lobbade för att ligga kvar i sängen. Trots att det kändes oerhört tungt i början. Jag kände mig tung i kroppen och osmidig... som tur var så släppte det eftersom. Det är väldigt skönt att första biten är en lååååång nedförsbacke. Det ger en bra mjukstart på rundan. Tyvärr fick jag sjuuuukt ont i magen efter ungefär halva rundan... men jag är glad att jag härdade ut och sprang sista biten också även fast jag fundrade på att gå flera gånger. Tillslut blev det en mycket härlig runda i ett behagligt tempo. Vi är rätt bra på att hålla konstant tempo när vi är ute... Givetvis tog vi vår vanliga gåpaus i den sega uppförsbacken. Det är ett bra inslag tycker jag. Sen går vi även de sista 300 meterna uppför en riktig mördarbacke innan vi är framme. Rundan är på 6,2 km och jag skulle tro att vi går totalt 600 m så det är helt okej. Skönt också att inte ha värsta mördarpasset på morgonen. Jag ligger ju på underskott i kosten och har därmed inte så mycket energi, men de här löppassen passar mig perfekt och jag känner verkligen att jag fått bättre kondition vilket är härligt! =)

Bra ryggträning och mindre hungerkänslor...

Idag kände jag mig himla stel i axeln och handleden så det var skönt att komma till gymet och få träna lite. Det blev ett riktigt bra pass. Det känns verkligen som att jag fått kläm på ryggträningen nu. Det viktiga verkar vara att inte köra för tungt för mig del, och att verkligen göra ordentliga rörelser. Då kommer kontakten tillslut. När det går bra är det riktigt kul att träna rygg! =) Bäst idag gick nog latsdraget och t-barrodden. Den övningen har jag kört rätt mycket på slutet och jag gillar den! Idag körde jag den som första roddövning och då fick jag faktiskt bättre kontakt än när jag haft den som andra-övning. Testade även på rodd i maskin idag. Det var ett tag sen jag körde det nu men det gick ganska bra idag... fast jag la ändå till två lätta set skivstångsrodd efteråt bara för att få till det riktigt bra. Nu är det bara att hoppas på att ryggen växer för den är i klenaste laget.

Idag har dieten känts rätt bra. Jag har inte känt mig så himla hungrig på förmiddagen som jag annars har gjort sen jag la om kosten. Den här veckan har jag i och för sig ätit mer än jag gjorde förra veckan. Jag har lagt till både extra keso och kruskakli på morgonen, totalt 65 extra kalorier så min sänkning från förra kostupplägget är nästan obefintlig nu... Men det känns bra. Dock tror jag att jag har svårt att komma ner till samma vikt som jag hade i fredags till den här fredagen, men vi får se. Jag gick upp rejält efter min ätardag i lördags och det verkar inte vilja försinna från mig kropp... men men, sånt som händer. Imorgon bitti väntar en löptur med min käre pojkvän. =)

Motion: Promenad 60 min
Styrketräning Rygg: 4 x latsdrag 45,5-45,5-45,5-42 kg, 4 x t-barrodd 20 kg, 3 x latsdrag V-handtag 45,5 kg, 3 x roddmaskin 45 kg, 2 x skivstångsrdd 32 kg, 3 x ryggresningar, 3 x ländryggsmaskin

Bra start på träningsveckan...

Det blev ett helt okej pass på gymet idag men det kändes som att jag saknade lite inspiration. Samma övningar som vanligt men det gör inte så mycket för det tog rätt bra i alla fall. Det blev rätt många set hantelpress och där fick jag fin kontakt. Inte så väldigt mycket på de tyngsta seten, men sen när jag sänkte vikterna... men det är alltid kul att köra någon gång riktigt tungt också! =) Den upprätta rodden är iof en övning som jag inte kört så mycket, men som arit med på de senaste passen. Den är inte så tung men med 10+ reps så svider den riktigt ordentligt och på sistonde har jag fått träningsvärk av just den övningen. Annars tycker jag det är rätt svårt att få träningsvärk i just axlarna. Jag hoppas känna lite imorn i alla fall! =) Magträningen gick också bra. Fick till det riktigt i magmaskinen. Jag tycker det kan vara lite svårt annars... allt som allt ett bra pass. =)

Dagen började med en morgonpromenad... samma visa imorn igen... =) Annars har jag haft lite småont i magen idag och känt mig konstig... men inget mer med det.

Motion: Promenad 60 min
Styrketräning Axlar & Mage: 6 x hantelpress 17-17-15-15-12-12 kg, 4 x hantellyft åt sidan 9-7-7-7 kg, 4 x upprätt rodd 15 kg, 3 x axelpress i maskin 30 kg, 4 x hantelflyes baksida 6 kg, 3 x baksideflyes i CC, 3 x situps, 3 x magmaskin

Den värsta ätardagen någonsin...

Igår hade jag ju ätardag och den var faktiskt inge vidare. Dåligaste ätardagen någonsin tror jag... Började dagen med fil och müsli som direkt gav mig en väldigt magknip... men jag härdade ut genom förmiddagen och en promenad... sen var den nästan borta när det var dax för brunch nere på stan. Åt för glatta livet och tog kanske för mig lite väl mycket av maten och lite väl snabbt, men sen kom en extrem magvärk. Gjorde jätteont och sätskilt i övre delen av magen. Satt där och sa nästan ingenting under resten av brunchen och funderade mest på hur jag skulle sitta för att det inte skulle göra så ont... Sen gick i några 100 mete längst avenyn och ett akut illamående kom. fick sätta mig och vila på en bänk ett tag innan jag kunde gå vidare sakta, sakta... sen kom ytterligare en akut våg och en mycket kraftig hulkning som inte gick att stoppa.. men då kände jag mig tillfälligt bättre. Trodde verkligen att jag skulle spy då men tack och lov inte... När vi äntligen kom hem la jag mig i fosterställning och sov ett tag och sen kändes det bättre. På kvällen åt jag lite av min pojkväns egenlagade delikata mat och samma visa med magont och illamående igen... helt galet! Sen fick jag även i mig några godisar senare på kvällen när smärtan hade släppt igen men det kändes bra... Vet inte vad det var med min mage igår... Det kanske började med illamåendet i fredags eftermiddag i och för sig. Idag känns den tack och lov mycket bättre. Vill inte uppleva samma som igår igen!

Idag började jag dagen med en löptur och det ble till och med en liten extrasväng. Totalt blev det 7,5 kilometer med en liten gåpaus upp för en backe och cooldown uppför monsterbacken sista biten hem, dvs de bitar som vi (iaf jag) alltid går på. Väldigt skönt! Nu är jag i alla fall laddad inför en bra dietvecka... Cardio, träning och mat!

Ett pass med total avsaknad av kontakt...

Fy säger jag bara... Dagens träningspass var inte det bästa. Det började med ett sjukt illamående. Antagligen för att jag tryckte i mig mina 3 XL-ägg och PWOn snabbt som bara den och sen skakade runt det genom att gå till gymet... Normalt sett går det 1-1.5 timmar mellan ägg och PWO... men men, illamåendet försvann efter någon övning som tur var. I vilket fall som helst så var jag inte alls sugen på att träna bröst idag, illamående eller ej... men bröst blev det. Det blev ett väldigt lätt bröstpass där jag fokuserade på att gå djupt ner. Hantlarna tog t.ex. i armhålorna i hantelpressen. Det kändes väl helt okej för efter ett tag var det svårt att pressa upp vikterna i både hantelpress och bänk. Tyvärr fick jag inte nån vidare kontakt i bröstmusklerna över huvudtaget... Lika illa var det när jag körde armar... Ingen kontakt. Ingen kontakt alls. Jag körde till och med med lättare vikter bara för att lyckas få till det, men icke.... Bäst får jag väl ändå säga att bamsecurlen var där jag ändå var i närheten av kontakt... Men men, jag är rätt nöjd ändå. Jag körde 4 bröstövningar och 3 övningar var för biceps och triceps... Inte illa för att inte vara sugen!

Nu har jag klarat av alla muskelgrupper den här veckan. Om min käre pojkvän känner för det i helgen så blir det ett bonuspass på gymet (han har varit börta ons-fre och kanske känner för att träna), men annars känner jag mig rätt nöjd med veckan. Det blev ingen cardio imorse och det var rätt skönt. Har 2 cardiopass kar den här veckan och de klarar jag av i helgen. Lätt som en plätt! Imorn är det ätardag. Den har jag förtjänat och längtat efter! =)

Motion: Styrketräning Bröst & Armar: 3 x sned hantelpress 15 kg, 3 x bänkpress 40 kg, 3 x flyes i CC, 3 x pecdec, 3 x hantelcurl 13 kg, 3 x scottcurl 23 kg, 3 x bamsecurl, 3 x frenchpress 27 kg, 3 x pushdowns 20 kg, 3 x rep över huvudet 15 kg

Dietuppdatering

Vikt: 67,1 kg
Resultat: -1,9 kg
Totalt: -5,1 kg

Ojojoj, det här var ju bättre än jag hade kunnat hoppas på. Målet för veckan låg på 67, kg men det blev ju ytterligare ett halvt kilo. Underbart härligt och det känns verkligen som en lättnad med tanke på att stod stilla förra gången. Jag tror att det ar nått knepigtmed min kropp då med tanke på att jag droppade ett kilo till dagen efter. En annan rolig grej är ju att jag inte följt dieten till punkt och pricka den här veckan i och med att jag hade en fri måltid i måndags kväll. Annars har jag ju lagt om kosten till mer fett och mindre kolhydrater och det verkar göra susen. Ska utvärdera om en vecka tror jag.

Annars går allting bra. Jag sköter min cardio exemplariskt... 2 konditionspass och 4 promenader per vecka. Har verkligen kommit in i vanan med att kliva upp och göra det på morgonen vilket är skönt. Träningen går bra. Allting går bra. Det har varit lite kämpigt senaste dagarna men jag tror det beror på omlägget av kosten. Förhoppningsvis vänjer jag mig om snart och så känns det lättare igen. Imorn är det ätardag och sen på det igen!

Trött, hungrig, sugen, omotiverad, ineffektiv...

Gammal bild när jag kör sittande lårcurl

Tre ord om min torsdag. Trött, hungrig, sugen. Tre ord om mitt träningspass. Ineffektivt, omotiverat, beslutsamt. Japp... där har ni det... Jag har varit sjukt trött idag, trots att jag gick och la mig extra tidigt igår. Sjukt hungrig och sugen och såååååå nära på att ta ett päron ur vår fruktskål som står precis brevid mitt skrivbord. Jag lyckades hålla mig dock... men tankarna har sävat iväg på alla möjliga godsaker man kan äta heeeela dagen.


En dålig dag ger allt som oftast ett dåligt träningspass... i alla fall om man känner sig hungrig och helst vill gå hem och slappa... men jag hade packat träningsväskan så det var bara att gå direkt från jobbet till gymet. Att jag dessutom valde att gå hem en timme tidigare än jag borde gjorde det faktiskt lite lättare... men det jobbet tar jag igen ikväll. Trots att jag kände mig trött och matt så had ejag ganska mycket kraft i alla fall. Benpressen kändes ganska lätt och det var inte förrän på slutet av passet som allting började kännas tungt (när PWOn började ta slut kanske?). Däremot var jag väldigt ineffektiv. Jag tog låååånga pauser och satt mest och såsade men det känns ändå som att jag fick till ett hyfsat pass. Måste återigen slå ett slag för den horisontella benpressen. Den är grym. Vilken sjuuuk kontakt man får med framsida lår! Underbart! Av nån underlig anledning la jag till två stycken extra övningar. En lätt benpressövning för rumpan där jag körde med en fot och satte den väldigt högt. Tog väl inte ut mig direkt men det var rätt behagligt. Även magen plågades lite med bra kontakt. Härligt härligt! NU sk ajag ÄNTLIGEN slappa... Nyaste Body har kommit också... perfekt! =)

Motion: Promenad 60 min
Styrketräning ben: 5 x benpress 200-240-240-240-200 kg, 4 x stående vadpress 124-124-124-96 kg, 4 x horisontell benpress 79-79-79-61 kg, 3 x liggande lårcurl 45 kg, 3 x sittande lårcurl 40 kg, 3 x benspark 45 kg, 3 x benpress med 1 ben hög fotsättning 55 kg, 4 x magmaskin 36 kg

Får jag lov att presentera mina kosttillskott...

Jag har fått lite frågor om vilka kosttillskott jag använder så jag tänkte att det är väl bäst att skriva ihop ett litet inlägg om detta. Jag är inte trogen nått särskilt märke utan kör på det som är billigt och gott... =) Här kommer listan i alla fall...
  • Fairings Rage Nitro. PWO, tar drygt 2 skopor innan träning.
  • Body Science Whey-100. Proteinpulver som jag tar efter träning.
  • Olimp BCAA-tabletter. Tar några innan träning och några efter träning för att undvika att tappa muskler när jag går på diet.
  • Body Science Omega-3. Tar just nu 3 st förmiddag och 3 st kväll. Normalt 2 st/dag.
  • Body Science Vitaminer. 1 morgon och kväll.
  • Body Science Casein. Blandar iordning en pudding som kvällsmål innan läggdags.
  • Fairngs Slow Protein. Tar istället för puddingen på kvällen eller som mellanmål.
Jag var länge emot att ta kosttillskott (när jag inte tränade lika mycket) men numera så ser jag det som en självklarhet. Det känns otroligt konstigt att träna och INTE ta en proteindrink efteråt. Proteindrinken är nog mitt absoluta "måste"-tillskott och sen tycker jag även att det är nödvändigt att ta både vitaminer och omega-3. Dessa tre klarar man sig bra på tycker jag och är vad jag använder normalt sett när jag inte. Allt utöver dessa tillskott är sånt som jag tar extra nu under diet eller periodvis. Vilka kosttillskott tar du?

En jobbig dietdag...

Älgstek (tjälaknul), fullkornsbulgur och grönt till middag
Fy, idag har det känts riktigt jobbigt att gå på diet. På förmiddagen kände jag mig rejält trött och ett tag även hungrig och väldigt sugen på en massa olika saker. Det känns jobbigt att det är låååångt tills på lördag när det är dax att äta mer igen. Jag funderar på att lägga till lite kruskakli i min fil på morgonen just för mättnadskänslan. Tål att funderas på...

Annars har jag en vilodag idag. Ingen träning utan istället tvättid. Det blir en hel del tvätt med mycket träning och cardio för två personer. Det har faktiskt varit skönt att va hemma och slappa ikväll. Först kände jag för att gå till gymet ändå, men nu är jag glad att jag är hemma. Enda nackdelen med att inte träna är att jag känner mig hungrigare när jag är inaktiv... Men nu har jag precis ätit min middag så nu känns det bra. =)

Annars så känns det som att dieten går riktigt bra. Jag väger mig ju varje dag så jag har lite koll, men jämför endast fredagarnas resultat. I fredags hade jag ju stått still men jag börjar misstänka att det ar nått knepigt i min kropp då i och med att jag tappat rätt mycket sen dess. Jag brukar ju väga mig och redovisa på bloggen varannan vecka, men jag blir lite sugen på att göra det redan nu på fredag... Vi får se... =) Trots att jag tappat i vikt så känner jag mig sladdrigare i hullet än någonsin. Allt är bara löst och dallrigt. Det känns jättelustigt... men jag hoppas att det är för att det hållet på släppa och försvinna från min kropp... =)

Varierande dagsform...

Imorse ar jag och min pojkvän ue och sprang. Detär lustigt att det kan kännas så olika från gång till gång. I lördags när vi sprang kändes det otroligt jobbigt och som att vi sniglade oss fram. Idag när vi sprang så gick det lätt och det kändes som att vi sprang väldigt snabbt. Tji fick jag för tydligen sprang vi mycket snabbare i lördags... Mystiskt... men bra att ha gjort det och väldigt skönt att det kändes bra också.

Nu ikväll har jag varit på gymet och kört rygg och det gick riktigt bra. Idag kunde jag köra utan dragremmar igen. fick bara kramp i handen när jag körde sista latsövningen, latsmaskin... så det blev lite halvdana set i den men det är sånt som händer. Jag ade ju ändå tränat latsen rätt flitigt redan... Både latsdraget med stång och V-handtag gick väldigt bra och jag fick bra kontakt. Riktigt härligt! Känns verkligen som att jag fått till latsövningarna nu med tekniken och sånt. Roddövningarna gick också bra. Fick fin kontakt i vanliga rodden och även i T.baren. Hade gärna kört tyngre i den men det känns inte som jag kan det utan att behöva slita och dra och det känns inte bra. Idag kändes det som ett riktigt bra pass. Nu är det bara att vänta på att ryggen ska växa också! =)

Motion: Springa 6,1 km
Styrketräning Rygg: 4 x latsdrag 45,5-45,5-45,5-42 kg, 4 x rodd 45-45-45-40 kg, 3 x latsdrag V-handtag 42 kg, 4 x T-barrodd 20-20-20-15 kg, 3 x latsmaskin 45 kg, 3 x ryggresningar, 3 x ländryggsmaskin 30 kg

Strax till gymet för att träna rygg


Bästa alla hjärtans dag...

Igår när jag kom till gymet kändes det som att jag inte varit där på en evighet. Allt är iof relativt men 4 dagars uppehåll borde knappast räknas som en evighet. Det var i alla fall skönt att vara tillbaka igen. Körde ett ganska snabbt pass som gick helt okej. 17 kgs hantelpress känns fortfarande helt rätt. Så himla härligt att det gått framåt. Fast bästa övningen igår var faktiskt den upprätta rodden. Körde ganska lätt och vid 8-15 reps brände det som bara den i axlarna. Den övningen ska jag köra nu ett tag. Det känns bra att variera sig med övningar som man inte kör så ofta. Resten av passet gick helt okej. Körde 2 övningar som jag inte brukar för baksida axlar arav den ena tog riktigt fint och den andra bara så där.

Efter träningen blev det mer firande av alla hjärtans dag med härlig middag med min kärlek. En fri måltid (det är bara alla hjärtans en gång per år) på Hereford beefstouw och hemmamys! <3 en riktigt härlig dag och bästa alla hjärtans någonsin! =)

Motion: promenad 60 min
Styrketräning Axlar & Mage: 4 x hantelpress 17-17-14-14 kg, 4 x sidolyft med hantlar 9-9-9-7 kg, 3 x axelpress i maskin i dropset 35-30-30 kg, 4 x upprätt rodd 15 kg, 4 x baksideflyes med hantel 6 kg, 3 x hög rodd, 3 x situps, 3 x benlyft

Trevlig alla hjärtans dag


Ny kost från och med imorgon...

Imorn blir det nya tag... med nytt upplägg på kosten och mer cardio framöver. Från och med imorgon kommer jag att sänka mitt dagliga intag med 100 kcal och även minska ner på kolhydraterna och öka på fettet en aning. Det ska bli roligt att testa för jag har aldrig ätit på det sättet förut. Visserligen är det inte LCHF helt och hållet, men det är lite det tänket. Mitt energiintag kommer nu att vara 46% från protein, 20,5 procent från kolhydrater och drygt 33,5 procent från fett (tidigare upplägg 54% protein, 36% kolhydrater, 10 %fett). Jag hoppas att det sätter fart på min fettförbränning. Utvärdering om 2 veckor... Från och med imorgon så kommer jag även utöka cardion till 6x60 min i veckan.

Frukost:  Fil 3%, keso 4%, bär
Mellanmål: Valnötter, omega3
Lunch: Kyckling/fisk/räkor, bulgur/pasta, grönsaker
Mellanmål: 3 st XL-ägg
Middag: Älgkött, pasta/bulgur/potatis, grönsaker
Kväll: Caseinpudding, omega3
Innan träning: BCAA, PWO
Efter träning: BCAA, proteindrink

Cardio...

Imorse stack jag och min pojkvän ut på en liten löprunda. Vi har blivit ganska bra på det... på att gå och springa på morgonen alltså... Fast idag var det jobbigt för min del. Jag kände mig helt tom på energi i kroppen och det kändes som varje steg var jobbigt och att vi sprang väldigt sakta... Så var dock inte fallet. Vi sprang ganska bra faktiskt. i låg mellan 10-drygt 12 km/h tydligen, vilket jag själv anser är en bra hastighet. Det blev dock 2 st gåpauser (planerat 1). Den ena för att jag hade hålloch helt enkelt inte orkade pusha mig nått mer och den andra är ett ställe där vi(iaf jag) alltid går... i en låååång uppförsbacke. Totalt blev sträckan 6,2 km. Känns bra att veta. Nu har i en sträcka som är 5,6 km och en på 6,2 km.

Idag har jag ätardag... fast inte helt och hållet. Förutom frukost och förmiddagsmellis så äter jag fria måltider, men inget svullande däremellan. Jag hade tänkt ha bara kvällen egentligen, men med föräldrarna här så känns det bra att ha friare en större del av dagen. Jag tror att det blir bra i alla fall. Än så länge så har det blivit indiskt till lunch och kladdkakefika på eftermiddagen. Ikväll väntar 3-rättersmiddag och Cabaret Lorensberg. Skoj skoj!

(btw, imorse stod vågen på 68,0... Jag blir galen på den!)

Dietuppdatering

Vikt: 69,0-69,3 kg
Resultat: - 0 kg
Totalt:-3,1 kg

Som väntat så blev det ingen viktnedgång den senaste 2-veckorsperioden. Det känns himla tråkigt faktiskt för förutom en dags fusk så har jag skött mig exemplariskt och förra veckan både tränade jag extra och gjorde extra cardio. Ändå står vågen stilla (eller den varierar mellan 69-69,3 imorse men jag ser det som 69,1). Jag får hoppas att det beror på att jag ökat så pass mycket i muskelmassa och samtidigt tappat fett så att de två tar ut varandra, men det är helt klart inte bra nog. Jag har ganska mycket fett kvar och måste tappa varje vecka... Tack vare att jag tappade mycket de första två veckorna är jag fortfarande i fas med 0,5 kg/v totalt sett, men varje vecka är viktig och jag vill tappa 0,5 kg varje vecka...

Somtur är så har jag ju redan planerat att ändra min kost nästa vecka. Jag kommer att sänka energiintaget lite och det kommer att bli mer fett och mindre kolhydrater... Kostschemat är redan klart, men jag funderar lite på om jag ska få in ännu mer fett genom att ta bort lite protein för trots att jag ökat på fettet så är det fortfarande inte hiskeligt mycket.... Helt klart något att fundera på tills på måndag... Bättre lycka nästa gång...

Nu blir det långvila...

Ingen träning på 4 dagar utan bara vila, vila, vila. Idag orkar jag faktiskt inte träna. Jag har tränat 5 dagar på rad och redan klarat av veckans alla pass. Jag hade egentligen planerat in ett bonuspass med lite rygg och axelträning idag men jag kom hem väldigt sent och känner verkligen inte för det. Då är det bäst att vila... Resten av veckan blir det också vila. Imorgon kommer nämligen mina föräldrar hit och stannar över helgen. Då blir det till att umgås, äta gott, gå på bio, annan underhållning och ha det bra!

Btw så har jag kapat flera decimeter av mitt hår idag. Känns konstigt, mycket konstigt!

Imorgon är det vägningsdax. Det kommer inte att gå bra. Det känns som en omöjlighet att jag nått mitt mål, dvs att jag gått ner 1 kg sen senaste vägningen. Det skulle innebära att jag väger 68,1 kg imorgon. Just nu känns det som att jag kanske inte ens kommer att kunna matcha senaste vikten. Strange, mycket strange... Jag tycker att jag borde ha gått ner mer. Det blev visserligen en extra ätardag förra veckan, men ändå! Jaja, jag ska inte ta ut förlusten i förskott. Vad som hänt med min kropp återstår att se imorgon. I vilket fall som helst går jag på ett nytt kostschema nästa vecka... Det kommer innebära att jag äter mindre kolhydrater och mer fett (grattis alla ni som klagat att jag äter kolhydrater till i stort sett varje måltid. Nu får ni er vilja fram). Jag kommer att köra på det upplägget i 2 veckor och sen utvärdera. Antagligen kommer jag att variera mig lite titt som tätt mellan fett och kolhydrater framöver. Kanske lägger ut kostschemat lite senare...

Dålig start men bra avslut...

Idag var det nära att det inte blev någon träning för min del. Jag var trött och hungrig när jag kom hem från jobbet och att jag somnade ett tag i soffan gjorde inte direkt saken bättre. Det hade inte varit någon större katastrof att vila i och med att jag tränat 4 dagar på raken, men jag ska vila fredag, lördag och söndag den här veckan i och med att jag får besök då så vill gärna träna de här dagarna jag kan. Tack vare min pojkvän tog jag mig iväg. Men 150 gr keso och en extra skopa PWO så kändes det rätt bra tillslut. 100 kcal extra idag mao, men det kändes välbehövligt.

Väl på gymet så startade passet dåligt. Benpressen kändes inge vidare. Det kändes som att jag hade väldigt träningsvärk i baksida lår. Testade att köra 2 st tunga set som kändes okej och 1 set där jag körde djupare men det kändes värdelöst så tillslut avslutade jag övningen med ett set där jag körde lite mitt emellan. Resten av passet gick faktiskt bra. Annars tycker jag ofta att hela passet brukar bli dåligt när man får en dålig start. Det enda som inte k'ndes helt bra var att sperseta benspark och lårcurl, men det var tidseffektivt  alla fall. Grymmast var helt klart den horisontella benpressen. Superbra övning. Mina ben bara skakar på de sista repsen i varje set och det känns så himla bra! Om de har den på ditt gym så testa! =)

Jag var dessutom ute och sprang imorse. Inget hiskeligt tempo, men det kändes bra!

Motion: Morgonjogg 5,6 km
Styrketräning Ben: 4 x benpress 240-240-160-200 kg, 4 x horisontell benpress 79 kg, 3 x stående vadpress 124 kg, 3 x liggande lårcurl 45 kg, 3 x sittande lårcurl 40-45-45 kg i superset med 3 kg benspark

Man kan inte vara på topp jämt...

Fy vilken pissig träning det blev idag. Jag var inte alls sugen på att träna, i alla fall inte bröst och armar. Jag har ju haft uppehåll i bröstträningen i 2 veckor, men idag var det dax igen. Alla grejer som jag ville köra som första övning var upptagna så jag fick börja med sned bänk i smithmaskinen. Kände mig fruktansvärt svag! Sen var jag inte särskilt sugen på att köra fler "riktiga" övningar så det blev 2 st flyeövningar men de kändes faktiskt riktigt bra. Jag fick bra kontakt i alla fall. Både biceps och triceps gick sådär. Bästa övningen var bamsecurlen som kändes grym. grym kontakt, bra teknik och härlig känsla! Resten av övningarna gick faktiskt ganska dåligt. Jag kände mig otålig och blev less när jag inte fick kontakt snabbt nog. Jag tog mig igenom passet i alla fall men det var långt ifrån strålande... men men, man kan inte vara på topp jämt.. Bättre lycka nästa gång!

Annars ska jag fila på ett nytt kostschema... Nästa vecka byter jag nämligen!

Motion: Promenad 55 min
Styrketräning Bröst & armar: 3 x sned bänk i smith 40 kg, 3 x flyes i CC, 3 x pecdec, 3 x hantelcurl 14-13-13 kg, 3 x frenchpress 27 kg, 3 x tricepsextension med viktplatta 15 kg, 4 x bamsecurl, 2 x pushdowns 20 kg i superset med 2 x "21:an" 17 kg

Redo för en ny arbetsdag...

2 st matlådor (lunch + eftermiddag)
1 st proteinshake
1 st Pepsi Max

Bra start på träningsveckan...

Dagen började med en morgonpromenad kl 05:35. Tidigt som bara den men det är min normala tid för morgonpromenaderna på veckordagarna. Idag var faktiskt första gången jag kände mig matt när jag gick på morgonen. Jag antar att det kommer att bli fler gånger under dietens gång men jag hoppas att det dröjer lite till... =)

Rygg stod på schemat idag och det blev faktiskt ett bra pass. Jag var sugen på att träna och det var riktigt kul, lite väl mycket folk på gymet bara. Förra veckan när jag körde rygg så kunde jag ju köra latsdrag utan dragremmar utan att få kramp i händerna/underarmarna... idag testade jag igen och det gick finfint. Bara sista setet som jag började känna av lite men slutade i tid. Skönt att det fungerar utan hjälpmedel, även om jag inte tycker att det är nått fel på att köra med dragremmar. Dragremmar är grymma! Idag kändes det även bättre än sist i rodden, men ändå inte super. T-barrodden däremot kändes väldigt bra men nästa gång ska jag definitit testa en tyngre vikt. Mina ryggpass gör jag annars med ganska lätta vikter, många reps och sakta strikta rörelser. Då får jag kontakt. Ett bra pass idag igen! =)

Motion: Promenad 55 min
Styrketräning Rygg: 4 x latsdrag, 45,5-45,5-45,5-42 kg, 4 x rodd 45-45-45-40 kg, 3 x T-barrodd 15 kg, 3 x latsmaskin 45 kg, 4 x ryggresningar

Bonusträning för hela slanten...

Idag ville min käre pojkvän till gymet för att spela pingis med sin kompis. Jag hakade på för att träna trots att jag egentligen blev klar med alla veckans pass igår. Men men, bara att börja om på schemat och då bev det axlar och mage. Det gick riktigt bra. Idag körde jag på förra veckans rekord, 17 kg i hantelpressen, på de tre första seten i hantelpressen. Det kändes jättebra och var helt klart rätt vikt för mig. Kul när man ökar!!! I övrigt körde jag mina andra två favoritövningar för axlarna, sidolyft och axelpress i maskin, men jag la till en övning som jag kör väldigt sällan, dvs upprätt rodd. Var lite skeptisk till den först men sen fick jag in tekniken bra och då tog den riktigt fint. Jag ar även duktig och körde magen lite ordentligare än jag brukar. Tycker egentligen att det är äldigt tråkigt att träna mage men nu blev det en extra övning eftersom de inte var riktigt klara med pingisen. Ett bra pass!

Inte nog med det utan efter en liten vilopaus på eftermiddagen så begav vi oss ut och sprang också. Jag var klar med alla veckans cardiopass efter gårdagens promenad men lite extra kan ju inte skada, särskilt med tanke på att jag ätit för mycket den här veckan. Det gick grymt bra. Kändes lagomt jobbigt och jag fick inte ont någonstans alls. Sprang hela vägen förutom en långseg backe. Det känns verkligen roligt att springa när det går så bra... Nu får jag dock promenera några dagar så att inte mina benhinnor protesterar. Tyvärr så dog gps-pulsklockan efter några hundra meter så jag vet varken hur långt eller länge vi var ute. Vår "vanliga" morgonpromenadsrunda är 5,6 km och nu var vi ute längre. Ska mäta någon annan gång. Skönt var det iaf! Det känns som att jag fått lite bättre kondis.

Dessutom har jag lagat alla veckans matlådor. 6 st kyckling-bulgur-brysselkål och 4 st pangasiusfilé-bulgur-broccoli. Perfekt! Så härligt att ha maten för hela veckan klar!

Motion: Springa drygt 6 km
Styrketräning Axlar & Mage: 5 x hantelpress 17-17-17-14-14 kg, 4 x sidolyft med hantlar 9-9-9-6 kg, 4 x axelpress i maskin 35-35-30-30 kg dropset, 4 x upprätt rodd, 3 x liggande baksida i CC, 3 x baksideflyes i CC, 3 x situps, 2 x sned och rak magmaskin (tot 6), 3 x benlyft

Diettankar...

I torsdags kväll och fredags var första gången som jag fuskade på min diet inför Alströmertrofén. Första och enda hoppas jag. Jag fick plötsligt erfara hur svårt det kan vara att gå på en strikt diet. Det passar sig nämligen inte vid alla tillfällen. Det passar sig till exempel inte när man åker iväg på kick-off med jobbet. Jag hade förberett med att ta med mig flera olika shakes oc barer men valde att inte ta med matlådor iom att det inte kändes särskilt trevligt att inte kunna äta med de andra. Bra beslut! Det hade inte passar sig helt enkelt... Men det var svårt och jag höll det hela torsdagen med beslöt mig den för att äta den 3-rätters som bjöds på kvällen. Otroligt god. Jag bestämde mig även för att ta en full ätardag igår, fredag, iom att de hade så otroligt god mat på stället så det ar bra att "passa på"... Ett vettigt beslut kan tyckas men samtidigt så hade jag bestämt mig innan för att bara ha en ätarkväll den här veckan och ingen heldag, abslut inte en kväll och en dag... Men men, det ar det som skedde och jag tycker nog fortfarande att det var rätt beslut för stunden. Dock får jag lida nu efteråt. Jag känner mig tjockare än vanligt och det känns som att dieten går åt helt fel håll. Jag känner mig ytterst tveksam till om jag kommer nå mitt mål om 68,1 på fredag. I dagsläget känns det omöjligt. Jag känner mig även tveksam till om mig viktnedgång kommer att räcka till tävlingsform den 11 juni... men det återstår att se...

En vecka till (hela vecka 6) kommer jag att fortsätta med samma upplägg som jag har nu. Sen kommer jag att lägga till mer cardio. Jag har sett att andra som ska ställa upp i samma tävling kör helt sanslöst mycket cardio redan nu... ca 2 timmar om dagen... I dagsläget kör jag 5x45 min i veckan. Jag kommer nog att öka det till 7x45 min från och med vecka 7 om jag inte kommer på nått bättre upplägg. Jag vill inte köra för mycket cardio nu i början för att kunna lägga in en extra växel och dessutom för att orka hela vägen.

Annars känns allting rätt bra... jag är bara orolig att jag inte tappar och inte tappar tillräckligt... men jag kör på! Håll tummarna! =)

Tre olika sorters motion...

Dagen har varit full av motion! Först stallet och ridning... tyvärr gjorde jag fel val där när jag valde att rida ut. Det var bara isbana överallt så det fick bli en skrittur. Men men, det var rätt mysigt ändå men kallt på slutet. Det blev även en promenad på eftermiddagskvisten!

Dagens bästa i motionsväg var benpasset. Det kändes faktiskt riktigt grymt. Jag fick riktigt bra kontakt i alla övningarna. Jag och min pojkvän bestämde oss dessutom för att testa ett nytt upplägg med benpressen. Varannan vecka kör i tungt och som vi gör idag (dvs att endast gå till 90 graders vinkel mellan smalben och framsida lår) och varannan vecka köra lättare och köra så djupt vi bara kan. Jag har testat att köra djupare innan men aldrig tyckt att det gett mig nått särskilt, men det ska bli kul att testa igen. Efter två olika benpressar så var jag helt skakis i benen men resten av övnigarna gick finfint de också. Jag känner mig fortfarande mör! =) Hoppas på finfin träningsvärk de kommande dagarna... =)

Motion: Promenad 55 min
Styrketräning ben: 5 x benpress 200-240-240-240-200 kg, 4 x horisontell benpress 79-79-79-61 kg, 4 x stående vadpress 124-124-106-106 kg, 3 x liggande lårcurl 50-45-45 kg, 3 x höftlyft/rullningar med boll, 3 x benspark 45 kg

Varför gå när man kan springa?

"Morgonpromenaden" är avklarad... idag blev det mestadels joggning... 2 gåpauser i uppförbackar och efterföljande nedförsbackar samt en längre cooldown på slutet och vips så var man hemma igen. Lagomt tempo, perfekta gåpauser, int ejobbigt utan bara skönt! Mer sån morgoncardio kommer det att bli!

Nu drar jag på kick-off med jobbet... Åter imorgon em/kväll... =)

Ett okej gympass...

Ett okej armpass men inte strålande. Jag saknade lite gnista. Var inte jättesugen på att träna idag faktiskt men det är skönt att det blev av. Inte en PWOn kunde få mig att tagga till. Bicepsträningen gick okej. Jag tog kanske inte ut min till max men lagomt trött i musklerna blev jag nog. Bäst kändes bamsecurlen, precis som förra veckan. Triceps gick bättre än biceps, där fick blev de sista 2 övningarna riktigt bra. Nästa gång ska jag nog köra lite andra övningar för de här känns lite så där just nu. Omväxling förnöjer heter det ju

Efter styrketräningen körde jag cardio. Fick först sitta och vänta på att en crosstrainer skulle bli ledig men det var rätt skönt att få en lite längre paus än planerat. Tyvärr hade jag mina tunna gymskor med nästan ingen sula på mig idag. Dåligt planerat. De är inte uppbyggda alls i hälen så jag fick stå lite på tå hela tiden så tillslut blev jag så himla trött i benen. Fick lite krampkänsla, särskilt i högerbenet... Härdade ut i 30 min och sen bytte jag till motionscykel. Gick faktiskt ovanligt bra att cykla. Egentligen hatar jag att cykla men satt på en sån cykel där man sitter som i en stol och det var helt okej i en kvart. Var nästan sugen på att köra några minuter extra mn tog mitt förnuft till fånga och åkte hem istället... =)

Motion: Crosstrainer 30 min, Cykel 15 min
Styrketräning Armar & Mage: 3 x hantelcurl 14-14-13 kg, 3 x scottcurl 23 kg, 4 x bamsecurl, 3 x pushdowns 25-25-20 kg, 3 x rep över huvudet 15 kg, 3 x tricepsextension med vitkplatta, 3 x situps, 3 x magmaskin

En helt vanlig dietdag,,,

6:45 Frukost: Minikeso, lättfil, müsli (Sunt&Gott, kruskakli, linrön), vitaminer
10:00 Mellanmål: Proteindrink Whey-100
12:00 Lunch: Pastasallad med kyckling
16:00 Eftermiddagsmål: Bulgur, kyckling och wokade grönsaker
17:30 Innan träning: PWO Rage Nitro, 3 st BCAA
19:30 Efter träning: Proteindrink Whey 100, 3 st BCAA
20:30 Middag: Älgfärs, bulgur, sallad
23:00 Kvällsmål: Proteindrink Casein, vitaminer, omega-3

Första gången utan dragremmar på evigheter!

Dagen började med en härlig promenad i mina nya skor... De kändes grymma... Tyvärr rätt hårda och de satt som ett smäck så jag fick skavsår på båda hälarna tillslut... men men, jag får se till att gå in dem ordentligt! Sköna var de i alla fall i övrigt.

Träningen idag kändes riktigt bra. Började med latsdrag och uppvärmningssetet kändes så pass bra så jag testade att fortsätta utan dragremmarna. Normalt sett så får jag väldigt lätt kramp i vänsterhanden vilket kan ske även när jag kör med remmarna. Därför kör jag nästan uteslutande med remmar i latsövningarna när jag kör rygg och vissa roddövningar också. Idag fick jag ingen kramp alls och kund eköra på riktigt bra. Jag fick grym kontakt med latsen dessutom. På en gång! En mycket bra start på passet! 4 set med ganska lätta vikter som utfördes strikt gjode sitt helt enkelt. I vanliga rodden fick jag inte den supergrymma kontakten jag fått innan. Den har jag varit utan ett par ryggpass nu så jag funderar på att skippa den övningen ett tag. T-barrodden däremot tog riktigt bra. I den övningen kör jag lätt, sakta, strikt och kring 20 reps. Då får jag kontakt och inte ont i ländryggen. Nästa gång ska jag testa en tyngre vikt. Passet kändes riktigt bra och nu vill jag att min rygg ska växa!

Motion: Promenad 55 min
Styrketräning Rygg: 4 x latsdrag 42 kg, 3 x rodd 45 kg, 3 x T-barrodd 15 kg, 3 x latsmaskin 45 kg, 3 x ryggresningar, 3 x ländryggsmaskin

RSS 2.0