Inomhuslöpning vs. Utomhuslöpning

Idag kom jag återigen på varför jag tycker bättre om att springa inne/på löpband än utomhus. Det är underbart väder här i mellansverige och eftersom det har gått så bra för mig på löpbandet på sistonde så beslöt jag mig för att springa en sväng utomhus idag. Alternativet var att stå ett tag på crosstrainern inne i gymet. Det hela började bra förutom att mina be n var blytunga och mina vadmuskler gjorde ont träningsvärk från förra gången. Sen fick jag håll flera gånger också så var tvungen att gå titt som tätt. Enligt vad jag kunde tolka kartan till blev det en si så där 6 km, eventuellt lite till...men fy vad jobbigt det är att springa ute, 100 ggr jobbigare än inne ju. Tydligen är det motvind oavsett vilket håll man springer åt och det finns nästan inte en fläck som är helt platt utan det är mestadels uppför överallt, oavsett hur lite det än var (egentligen borde dte ju ha varit lika mycket nedför, men det kommer jag inte ihåg). Men det är inte det värsta... Det värsta är att man ser hur otroligt sakta det går hela tiden. Man ser varje meter, hur långt det är kvar till korsningen, kurvan, huset eller vad det nu är. Man ser brevid sig hur sakta det går mot marken. På gymet står man där man står. Enda måttstocken på hur fort det går är hur snabbt benen rör sig. image74Man ser visserligen på skärmen också, men en siffra säger inte så mycket ändå... Dessutom finns det ju inte så mycket att titta på heller för om man ser nått intressant så har man ju sprungit förbi det efter några sekunder. På gymet kan man istället iakta hela spektaklet/skådespelet som pågår framför en alternativt kolla på tv. Knepigt att jag tycker att det är såååå härligt att promenera men nästan en pina att springa ute. Egentligen tror jag att det handlar om vad man är van. Jag borde nog springa mer ute för visst låter det mer logiskt att tycka att det är härligare att springa ute i friska luften och naturen (ok, så mycket natir blir dte inte iom att jag bor mitt i stan, men lite hinns det med). Jag ger det några försök till... man ser ju trots allt väldigt hurtig ute när man springer ute.. haha =)

Kommentarer
Postat av: emelie

jag tycker mycket mer att springa utomhus just för att man kommer någonstans. tycker det frustrerande när man står på samma ställe på ett löpband :P

2008-04-11 @ 17:19:57
URL: http://vanten.blogg.se
Postat av: Anna

hahaha... Känner igen det där! Men jag föredrar ändå löpträning utomhus... Trots smärtan ;)!

2008-04-11 @ 18:34:39
URL: http://fitnezz.blogg.se
Postat av: Anna

Restless Legs Syndrome... Krypningar i benen, håller mig vaken på nätterna. Kommer mer info. så småning om i bloggen. www.rls.nu är en bra sida som förklarar!

2008-04-11 @ 20:20:06
URL: http://fitnezz.blogg.se
Postat av: Fatty

Jag var nog också lite skeptisk till yogan. Trodde framför allt att den skulle vara dryg, man har ju provat någon dvd hemma och så.

Men faktiskt var den grym! Fast det kan nog variera från pass till pass på olika ställen. Har man en bra instruktör så rättar hon ju en så att man gör rörelserna precis rätt så att det tar.

Jag kan säga att mina muskler skakade! Och hela ryggen var svettig!

Fast man är ju olika som person också :)

2008-04-11 @ 23:22:32
URL: http://fattyssista.blogg.se
Postat av: Starlet

Jag läste att löpning utomhus blir jobbigare eftersom man på ett löpband får "hjälp" med frånskjutet på varje steg plus att det är svårt att hålla jämn takt ute (iaf jag.. jag pinnar på som en dåre) På bandet kan man ju ställa in hur snabbt man vill springa.

:)

2008-04-14 @ 21:53:04
URL: http://starletsgym.wordpress.com
Postat av: nadja

Håller med dig om att det är sjukt jobbigt att skringa ute. Inne på löpbandet spinger jag långt, men ute blir det inte alls lika långt, då känenr man sig lite kass. Men det beror på att löpbandet drar dig framåt, medan nu får man dra sig fram själv. Jag tycker även det är svårt att hålla takten, det är ju så smidigt på löpbandet. Positiv är ju att man får frisklufft, varierat udnerlag och jagkänenr mig friare utomhus. Lycka till nästa gång. Nadja

2008-04-15 @ 12:44:53
URL: http://nadjae.blogg.se/livsstil

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0