Vilken helg!

Personligt rekord med 3 chins igår... Heeeela cins dessutom, från botten och hela vägen upp och hela vägen ner och släppa upp axlarna, och sen upp igen och igen. Gött!
Sprang 6,2 km imorse med min kärlek! Gött det med! =)

Benen ska inte "glömmas bort" mer...

I min träningssplit så har ju ben alltid avslutat veckan... tyvärr har det ju lätt blivit så att det lätt har glömts bort på sistonde... T.ex. om man ska åka bort på helgen så kanske det inte hinns med... och sen så är dte ju ett så pass jobbigt pass så det känns som att det tar emot lite att träna ben, desto "lättare" att komma på en anledning att slippa. Nu är det slut på det! Jag tycker benen är viktiga och därför ska de tränas först för att inte "glömmas bort". I övrigt blir träningsspliten densamma. Jag och min kära sambo och träningspartner diskuterade och vi trivs så bra med upplägget vi kör just nu så det får vara kvar fram tills jul i alla fall. Ben flyttas alltså från sista plats till första. Det nya träningsupplägget blir därför:

Pass 1: Ben
Pass 2: Rygg och baksida axlar
Pass 3: Bröst och axlar
Pass 4: Armar och mage

Nästa vecka är första veckan jag kommer köra enligt det här upplägget. Därför känns dte dumt att köra ben som sista pass den här veckan när jag ska börja med det nästa vecka... Istället kommer jag nog köra ett pass med lite blandat rygg och axlar (mina favvos). Får se om dte blir nån träning idag eller om det blir imorgon. Tränas ska det iaf!

Utvärdering Dietvecka 11

Resultat: + 0,7 kg

Plus på vågen är väl knappast nått man vill se när man försöker gå ner i vikt men för min del är det föga förvånande. Jag har ju haft något av en "pausvecka" den här veckan i och med att jag fyllt år. Pallade inte att vänta med ätardagarna förra helgen så istället blev det hela två ätardagar extra, dvs. söndag och tisdag. Hade inte riktigt väntat miga tt det skulle vara såååå mycket plus, men men... Shit happens, men lika glad är jag för det. =)

Nu är det nya tag som gäller. Ett nytt delmål är satt. På 4 veckor ska jag gå ner 2,6 kg, ett snitt på 0,65 kg i veckan. Det kommer att ge mig - 7,0 kg totalt och sen åker jag till Stockholm och tittar på Stockholm Horse show hela helgen som belöning. Det låter helt rimligt i mina öron. Jag får bara hålla mig disciplinerad heeela tiden och inte lägga in några extra ätardagar så kommer det nog att gå finfint!

Nytt delmål: -2,6 kg till den 26/11, alltså totalt -7,0 kg

Ett expresspass på gymet avklarat...

Idag fick jag träna själv igen. Det känns verkligen tråkigt nu när jag är så väldigt van vid att alltid ha sällskap. För länge sen tränade jag alltid själv och trivdes finfint med det. Man vänjer om sig så lätt... inte för att jag har nån lust att vänja mig tillbaka med att vara själv då men...

Det kändes i alla fall som ett bra pass idag. Bra och snabbt! Fick grymt kontakt i hantelcurlen, som alltid numera. Förut körde jag nästan aldrig den övningen för jag tyckte den var rätt kass men nu älskar jag den! Nått annat som jag typ aaaaaldrig kör är cablecurl för det är så fruktansvärt jobbigt. Men idag var det dax och guses vad det tog! Riktigt bra. Avslutade med en liten mesövning där jag fick pumpa ut det sista, gjorde likadant på triceps sen. När jag körde triceps så kände jag mig ganska matt i armarna, men jag fick ändå bra kontakt. Dagens överraskning var väl att jag ställde mig på löpbandet och sprang 3 km efteråt. Det kändes rätt bra men jag blev rätt uttråkad. Nästa gång får jag nog ha hörlurarna med mig...

Motion: Promenad 70 min
Styrketräning Armar & Mage: 3 x hantelcurl 14 kg, 3 x cablecurl 35 kg, 3 x bamsecurl, 3 x pushdowns 50 kg, 3 x rep över huvudet 35 kg, 3 x enarmspushdowns, 3 x situps, 3 x sned magövning (snurr). Springa 3 km

Fitnessfestivalen here I come...

Woohooo! Har precis bokat biljetter till Fitnessfestivalen. Kommer att gå på söndagen tillsammans med min pojkvän, Emma och min lillebror. Kommer att bli grymt roligt!


Träna, träna, träna...

Promenad i regn och ridning i regn. Som tur var hade jag grymma kläder för båda aktiviteterna så regnet berörde mig knappt (förutom när jag skrittade av Magic på slutet och regnet blåste rätt i ansiktet på mig). Härligt härligt. Man skulle kunna tro att jag inte skulle orka mer sen, men direkt efter ridningen var det bara till att åka hem, slänga i mig ett mellanmål och sen åka till gymet. Väl på gymet var det blandad kompott på resultaten. Bröstpasset kändes riktigt dåligt. Vi började i och för sig med en övning som jag känner mig otroligt svag i, sned bänk, men jag fick i alla fall bra kontakt med jag tycker det är så tråkigt att böra passet med att känna sig dålig... men men... av bröstövningarna var det väl hantelpressen som kändes bra... men heeela axelpasset kändes bra i alla fall. Grymmast där var axelpressen och sidolyftet med cable... Grymt!

Idag blev det sovmorgon. Har ätit frukost och morgonsurfat lite nu så jag ska bege mig ut på en promenad. Är väldigt sugen på att höra vad som händer i ljudboken nämligen.

Motion: Promenad 70 min, Ridning
Styrketräning Bröst & Axlar: 3 x sned bänk i smith 36 kg, 3 x sned hantelpress 16 kg, 3 x bröstpress 40 kg, 3 x flyes i CC, 3 x axelpress 30 kg, 3 x sidolyft med cable, 3 x skivstångspress bakom nacken 22 kg, 3 x sidolyft med hantlar 6 kg

En härlig dag...

Jag hade en jättehärlig dag igår. Strålande fint väder ute och en lugn och skön dag. Pratade med massa roliga personer, lunchfika med mysigaste pojkvännen på stan, en härlig stros från stan och hem i solen, finfina presenter, mys i soffan och middag på stan på kvällen. Perfekt!

Idag har jag börjat dagen på ett superskönt sätt, särskilt med tanke på alla godsaker jag åt igår. När man ätit mycket känns det bra att röra sig tycker jag, lite "skaka ner dem" i magen. =) Dock var vädret inte lika härligt idag som igår men det hindrade mig inte från att få en riktigt skön promenad för det. I min fina regnjacka är jag helt oberörd av regn och rusk och jag var dessutom på ett roligt kapitel i min ljudbok som jag lyssnar på under mina promenader just nu. Idag kommer bli en dag full av aktivitet. Först morgonpromenaden, i eftermiddag blir det en ridtur och ikväll blir det ett gympass. By the way, i måndags fick jag till ett grymt pass för ryggen och baksida axlar på gymet. Hoppas på samma framgång ikväll.

Happy Birthday to me.... 26 år idag!


THE DIET

På sistonde har många har frågat vad jag äter nu under min diet och vad skillnaden är nu mot förut. Jag tror jag har skrivit om det innan, men det kanske är dax igen. Skillnaden mot tidigare är att jag åt större mängder mat och mer såser. ivörigt rätt lika. Jag åt dessutom godis oftare, stora lass var och varannan dag. Nu väger jag maten istället och äter bara onyttigt 2 dagar i veckan. Kan verka krångligt med vågen men man kommer snabbt in i det och då är det väldigt smidigt. Så här ser mitt dietschema ut:

Frukost ca 9:30: 150 gr minikeso, 150 gr lättfil, 30 gr müsli (Sunt & Gott,
en dutt krossade linfron, en dutt kruskakli), 2 st omega-3, vitaminer
Lunch 13:00: 120 gr kött, 40 gr pasta/bulgur, grönsaker
Mellanmål16:30: 150 gr kesella
Innan träning 18:00: Preworkout-drink (Rage)
Efter träning 19:30: Proteindrink (knapp dl)
Middag 20:30: 150 gr kött, 30 gr pasta/bulgur, grönsaker
Innan läggning 23:00: Proteindrink (0,5 dl)

För exempel på vad jag äter kan ni spana in dessa länkar: Länk 1, Länk 2, Länk 3. Med kött så menar jag "rena" köttprodukter som t.ex. kycklingfilé, älgfärs, kassler m.m. och inte halvfabrikat som korv, köttbullar och sånt.  Dock blir det inte alltid exakta portioner här. Ha jag tagit fram en kycklingfilé till lunch och den råkar väga 140 gr så funkar det finfint det också, dock aldrig mindre än angivet ovan. Pasta och bulgur byter jag ibland ut mot tortillabröd om jag äter någon taco-rätt. Min PWO känns som något avett måste nu när jag äter mindre för att jag ska få en extra kick och orka träna ordentligt. Funkar super. Så här har jag ätit de flesta veckorna, men som ni ser så är det ganska lång tid som går mellan lunch och middag, och däremellan är det träning någon gång mellan 18-20. Det är inte lätt att stå sig så länge med bara lite kesella på eftermiddagen så senaste 2 veckorna har jag flyttat om lite i näringsintaget, men ligger fortfarande på ungefär lika stor energimängd. För att orka med träningen så äter jag kesella och bröd till mellanmål och skippar sen pastan/bulguren till middagen istället. Jag flyttar helt enkelt fram kolhydraterna. Det funkar jättebra!  På sistonde har det alltså sett ut så här:

Mellanmål 16:30: 150 gr kesella, 50 gr bröd
Middag 20:30: 150 gr kött, grönsaker

Det här matintaget gör att jag hamnar kring 1450-1600 kcal per dag och det funkar jättebra. Jag var lit eorolig att jag tappade muskler så nu har jag äve börjat äta aminosyror (mest för att jag hade en burk hemma). Tar 3 tabletter på morgonen, 3 innan träning och 3 efter träning... Om de har nån effekt vet jag inte, men placeboeffekten känns bra för mig just nu... och att få rensa ut i skåpet lite.

På det här har jag alltså gått ner 5,1 kg på 10 veckor, trots en vecka då jag åt allt jag kom över och lite till. Jag följer mitt matschema söndag-fredag eftermiddag. Från fredag eftermiddag och hela lördagen så äter jag vad jag vill och det blir en hel del kan jag lova. Massor av godis, säkert närmre 1 kg, och allt gotta jag kan komma över, och masa mat. Då klarar jag att hålla dieten i en vecka till. Den här dieten funkar jättebra för mig!


Den som väntar på något gott...

Det har blivit dåligt uppdaterat i helgen, men så blir det ibland. Den där benträningen som jag eventuellt skulle ta efter ridturen i fredags blev inte av förrän igår. Det var nog bra det för igår var jag full av energi och det blev ett riktigt bra pass. Kände som att jag fick till det bra i knäböjen. I benpressen så la jag på 20 kg till och egentligen känns dte som att jag hade kunnat lagt på ännu mer men det får kanske bli nästa gång. Eller så får jag testa att gå ännu djupare, men tycker att jag går ner ganska okej nu ändå. Det viktigaste i mina benpass känns som knäböj och benpress. Örvriga övningar är kompletteringsövningar som är "bra att ha". Det blev ytterligare en övning igår som jag inte vet riktigt till vilken grupp den borde höra. Eller okej, av jobbighetsgrad hör den helt klart till de första. Utfall i smithmaskinen. Jag har bara kört det en gång innan och jag är sjukt dålig på det. La bara på 10 kg på stången och ändå kändes det svårt att klara 12 st per ben. Det känns vingligt, onaturligt och svårt... men jag ska träna på det mer för nu sitter jag här rdean med grym träningsvärk i rumpan! =)

Förutom gårdagens benpass har det inte blivit mycket rört på mig i helgen. Känns som att jag mest suttit still, men nu när jag tänker det så drog jag och slet som bara den i lördags när det var dax att ta upp bryggorna ur sjön för säsongen. Det blev i alla fall en kort promenad efter träningen igår och det var sååååå skönt. Idag har jag börjat dagen med en morgonpromenad i strålande solsken. Perfekt!

Motion: Promenad 30 min
Styrketräning Ben: 4 x knäböj i smith 50-60-60-50 kg, 4 x stående vadpress 155-115-115-79 kg, 4 x 25 benpress 180 kg, 3 x liggande lårcurl 45 kg, 3 x sittande lårcurl 40 kg, 3 x benspark 40 kg, 3 x utfall i smith 16 kg

Utvärdering Dietvecka 10

Resultat: -0,5 kg

JAG HAR NÅTT MITT MÅL redan nu! -2,1 kg på 3 veckor! Jag är mycket nöjd. Den här veckan lyckades jag gå ner ett halvt kilo, trots att jag åt alldeles för mycket i söndags. Riktigt bra resultat på vågen med andra ord! Undra hur mycket jag skulle gå ner egentligen om jag inte hade mina ätardagar?!? Men det är ingenting jag tänker testa för det tror jag inte att jag skulle palla. I need my candy för min sinnesro. =)

Att jag har nått mitt mål innebär att jag har gått ner 5,1 kg på 10 veckor. Det är bra. Särskilt med tanke på den där veckan som jag ballade ur totalt och bara åt, åt och åt så onyttigt man kunde. Det gav ju även ett stort plus på vågen. Jag är i alla fall nöjd och tycker jag har varit duktig. Snittat på -0,5 kg i veckan är ju perfekt! Dieten fortsätter i alla fall. Jag hade ingen plan på att sluta nu utan det här var endast ett delmål och jag känner mig inte nöjd än. Fettet kring magen har dessutom blivit så löst nu (tecken på att det släpper) så jag känner mig dallrig och vill fortsätta lite till. Till nästa vecka har jag väl inga större förhoppningar på nått stort minus på vågen eftersom jag fyller år nästa vecka. Ska på födelsedagsmiddag hos svärföräldrarna på söndag så mina ätardagar förskjuts till lördag kväll och söndag... sen så blir det ju givetvis på tisdag också då the big day infaller.

Rejäl mosning av armar och mage...

ja, jag verkade ha ett extra sug efter träning igår för jag la in en extra övning per muskelgrupp. En extra för biceps, en extra för triceps och en extra för mage. jag hade även tänkt köra några minuter på crosstrainern efteråt, men alla var upptagna så jag gick nöjd hemåt istället (ok, till bilen då). Ett riktigt bra pass blev det! Bra kontakt i alla muskler. Fortsatte med mina 14 kgs-hantlar och de kändes bra. Lassade på lite väl mycket först i scottcurlen så jag fick ta av det och så körde jag liiite lättare ändå. Skivsångscurlen körde jag på ett väldigt uttröttande sätt. Först 7 st låga korta curls (från bottenläget och upp till höjd av armbågen), sen dirkt 7 st höga korta curls (från toppläget och ner till höjd av armbågen) och sen direkt 7 st hela curls. Riktigt utmattande och bra som variation! Efter 4 övningar var jag totalt slut i biceps, men hade fortfarande krafter i triceps för att göra ett finfint pass för dem. Ont, ont, ont efter 4 övningar. Bäst tog nog frenchpressen ändå. Där var jag stark och fick bra kontakt. I de övriga övningarna fick jag "bara" bra kontakt. För mage körde jag även en övning för sneda musklerna, egentligen mest för att jag satt och väntade på att en crosstrainer skulle bli ledig. Brukar väldigt sällan köra det och det tog som tusan oc inte kände jag mig särskilt stark heller... Får nog köra fler såna helt enkelt.

Nu väntar anställningsintervju och sen blir det ridning i eftermiddag. Får se om det även blir träning. Kanske crosstrainer eller ben. Lite senare berättar jag hur det går med dieten...

Motion: Promenad 70 min
Styrketräning Armar & Mage: 3 x hantelcurls 14 kg, 3 x scottcurl 23 kg, 3 x skivstångscurl 14,5 kg, 3 x bamsecurl, 3 x pushdowns 50 kg, 3 x frenchpress 27 kg, 3 x rep över huvudet, 3 x enarmspushdown, 3 x situps, 3 x magmaskin, 3 x sned magmaskin

Morgonstund har guld i mun...

Härlig morgonpromenad i härligt (men kallt) höstväder...
Härlig ridtur igår så jag kände att jag kom in i ridningen bättre än innnan...
Snart väntar en härlig lunch på stan med pojkvännen...
Ikväll väntar ett härligt träningspass på gymet...

Man borde nog ha utedass längst spåren...

... för ibland kniper det rejält. Idag var jag otroligt kissnödig från början till slut när jag var och knatade i Skatås längst 8:an. Redan innan hälften trodde jag att jag inte skulle kunna hålla mig. It wad baaaad! Funderade många gånger på om jag skulle springa in i skogen och sätta mig, men jag blev orolig att nån skulle komma så jag härdade ut istället. Tänk vad bra det vore om man kunde ha en toa längst halva spåret eller nått. Helst en lyxtoa, men även ett utedass skulle funka finfint. Skulle säkert passa de som lider av löparmage också. Jaja, förutom den stora ovan beskrivna smärtan så var det en härlig och väldigt rask promenad, jag ville ju hem fort som bara den. Jag får helt enkelt se promenaden som träning mot att inte bli inkontinent. Jag antar att jag kommer tacka mig själv när jag en si så där 85-90 år gammal. =)

Riktigt svidande och brännande muskler...

Grymt bra träningspass idag! Trots att jag körde själv utan passning. det kändes ganska bra i bänkpressen, men det som var bäst är ändå hantelpressen. Det tycker jag är en svår övning och jag brukar ha fullt upp med att balansera vikterna för att faktiskt känna nånting i själva bröstmusklerna. Idag funkade det mycket bättre och jag fick faktiskt kontakt på slutet. Riktigt nice! Jag la även in en extra bröstövning för att verkligen bli slut i bröstmusklerna och det blev jag minsann! Härligt! jag skulle vilja att man kunde se en aning till bröstmuskulatur, men det gör man tyvärr inte... Men men, övning ger färdighet. =) Grymmast var ändå axeldelen av passet, som vanligt då kan jag väl säga. Hade en liten tanke om att köra en övning till även där för att verkligen mosa sönder axlarna, men de kändes totalt slut när jag hade kört mina övningar så det skippade jag. Det kändes som att 4 övningar dög mer än väl. Det är så otroligt härligt att bli trött i axlarna tycker jag, men sen är det ju min favoritmuskelgrupp att träna också! =) Körde även 10 min på crosstrainern efter passet, totalt blev det nog en timmes träning. Klart godkänt!

Dieten har gått väldigt bra både igår och idag. Kanske lite väl energirik lunch igår eftersom jag åt rester från helgen, men så kan det vara. Däremot har jag inte varit lika hungrig alls som jag brukar den här veckan och det känns konstigt. känns nästan som att jag äter för mycket, men så kan det omöjligt vara. Vi får väl se på fredag, eller om det blir vägning på lördag... Jag ångrar i alla fall helt klart att jag inte följde dieten i söndags också men det är lätt att vara efterklok... nu ger jag i alla fall järnet för att tappa mera fett. Bort ska det!

Motion: Promenad 70 min
Styrketräning Bröst & Axlar: 3 x bänkpress 50 kg, 3 x sned hantelpress 16 kg, 3 x flyes i CC, 3 x bröstpress 40 kg dropset, 3 x axelpress 30 kg dropset, 3 x sidolyft i cable, 3 x skivstångspress bakom nacken 22 kg, 4 x sidolyft med hantlar 8-8-6-6 kg, 4 x situps


Alldeles, alldeles ensam...

Igår blev det ensamträning igen och det kommer det att bli ikväll också. Emma kom tillbaka! Det blev ändå ett hyfsat pass, om det inte vore för min dumma hand som bara ville krampa och krampa. Chinsen gick i alla fall väldigt bra, men sen satte det igång lite när jag körde latsdrag och stångrodden. Den "vanliga" rodden blev verkligen inge vidare för det handtaget som jag brukar ha var upptaget och jag fick inte till det alls med de handtagen som fanns tillgängliga. Lite synd, men sen fick jag grymmaste kontakten när jag körde i maskin istället så då blev jag glad igen. Körde även en extra övning för latsen för det kändes som att jag inte fick ut så mycket av latsdraget. Tur det för den övningen tog finfint, även den i maskin! =)

idag har jag börjat dagen på bästa sätt, dvs en morgonpromenad. Tyvärr var inte vädergudarna med mig helt och hållet. Trots att jag hade kollat med yr.no att det inte skulle börja regna förrän kl 11 (bästa vädersidan) så kom det en störtskur på mig efter halva rundan och sen ihållande duggregn... Men men, det var riktigt skönt att jag kom ut. Hade det regnat från start hade jag stannat hemma så tur att det inte gjorde det.

Motion: Springa 6,2 km
Styrketräning Rygg & baksida axlar: 3 x chins med hjälp -20 kg, 3 x latsdrag 57-57-47 kg, 3 x skivstångsrodd 40 kg, 2 x rodd, 3 x roddmaskin 42 kg, 3 x latsmaskin 40 kg, 3 x liggande baksida i CC, 3 x baksideflyes i CC, 3 x ryggresningar 5 kg, 3 x ländryggsmaskin 30 kg

En bra start på veckan...

... som följd av ett dåligt avslut på förra veckan. Det blev tyvärr ätardagsaktigt igår också, men mestadels mat och inget godis... Shit happens, men är huvudet dumt får kroppen lida.

Den braiga starten på den här veckan är att jag var ute och sprang imorse. Det får jag väl i och för sig tacka gårdagens matintag för att jag pallade. Energin från gardagen räckte till imorse och jag hade ork nog att springa innan frukost. Sprang till och med 3 varv istället för de planerade 2 varven i Mossen-spåret. Härligt härligt, och jag sprang varenda meter på hela rundan. Ännu bättre! Särskilt med tanke på att det var 4 veckor sen jag sprang sist och att jag inte springer särskilt ofta alls. Ska försöka få in ett till konditionspass den här veckan, men på crosstrainern för att inte påfresta mina benhinnor. Ikväll väntar ett gympass!

Emma och Johanna reunited at the gym

Styrketräning med Emma idag, precis som "förr i tiden", som visserligen inte var så länge sen ändå... Vi ville båda köra ben så det var perfekt och vi körde det passet som mördade mina stackars ben förra helgen. Hoppas på samma resultat den här gången. =) Knäböjen gick bra. Jag körde alla mina set på 50 kg för det kändes bra. Sist hade jag ätit mycket innan passet och det hade jag inte idag utan kände mig ganska tom. Benen blev rätt möra i alla fall. Det är sjuuuuukt jobbigt att köra 5 set i både knäböjen och benpressen, men förhoppningsvis ger det resultat. Det ger ju träningsvärk i alla fall. =)

Imorse vaknade jag vid 7 och kunde inte somna om... och som jag skrev tidigare blev det en härlig morgonpromenad i ett ovanligt kallt Göteborg. Det har bara varit 5-7 grader idag, jämfört med de normala 10-12. Hösten är här för att stanna. Får se om det blir någon sorts motion imorgon, mycket tveksamt... men jag ska i alla fall till gymet och rida. Superskoj!

Motion: Promenad 70 min
Styrketräning Ben: 5 x knäböj 50 kg, 3 x stående vadpress 115 kg, 5 x benpress 160 kg, 3 x liggande lårcurl 45 kg, 3 x sittande lårcurl 40 kg, 3 x benspark 45 kg dropset

Utvärdering Dietvecka 8 och 9

Resultat: -1,6 kg

Jahapp, det här resultatet är alltså för 2 veckor... och jag är jättenöjd! =) I snitt -0,8 kg per vecka är ju jättebra. Jag har dessutom bara 0,4 kg kvar till målet jag satte som ska vara nått den 26:e oktober. Det kommer jag ju att klara! Ska visserligen fylla på rejält med energi nu ikväll och imorn, men det borde vara en piece of cake! Dieten har ju faktiskt gått bra. Jag har hållt den i veckorna. Har ju lagt om maten lite den här veckan och ätit ett större ellanmål med kesella och mackor innan träningen och sen ätit mindre kolhydrater till maten på kvällen. Det funkade jättebra för jag fick mer energi att träna då och iom att jag äter middag så pass sent så känns det inte som att det gör nått att det blir mindre mat då. Jag har känt mig trött och matt i slutet av veckorna (onsdag och torsdag), men ändå uthärdligt, särskilt med tanke på att jag fyller på med energi sen.

Under de här 2 veckorna har träningen gått bra. Jag har varit ute och gått ca 5 ggr i veckan också. Det som däremot inte har blivit av är någon konditionsträning. Det är för att jag kände mig lite krasslig förra veckan och sen för att båda veckorna har jag haft sån sjuuuuk träningsvärk i benen. Sen känns det inte som att jagorkar köra kondition i slutet av veckan eftersom jag är rätt matt då... Men vi får se vad nsäta vecka bjuder på...

Bra pass, men tyvärr kändes jag trött...

Vi skulle ha kört den här övningen, men det var full där just då...

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om gårdagens träningspass. Det gick bra, det gjorde det, men den där sista lilla gnistan att trycka ifrån saknades och allting kändes väldigt tungt och jobbigt. Däremot så körde jag på min 14 kgs hantlar hela tiden nu i bicepscurl och det kändes som att det var de rätta för mig. Byebye 13 kg, hello 14! =) Den övningen var väl det som gick bäst. På de andra kändes det som att jag helt klart hade rätt vikter, men ag blev så otroligt trött att jag knappt hade lust att lyfta upp stängerna/vad det nu var igen. Ok, inte riktigt, men nästan. Jag tog mig i alla fall igenom passet och det kändes bra allting. Bra kontakt, bra vikter, men otrolig trötthet. Den sämsta övningen var benlyften som jag inte ritkigt fick att kännas i magen. Egentligen är det inte så konstigt att jag blev trött under passet med tanke på att jag kände mig trött och orkeslös hela dagen iof... Idag känns det däremot bättre. Var ute på en morgonpromenix nyss och kände mig alert och hade bra tempo! Borde vara ännu mattare idag kan man tycka, men icke. Thumbs up! =)

En rolig grej var att Emma och Niklas kom på suprise-visit igår eftermiddag. Mycket trevligt. En annan rolig grej är attd e är här enda tills på söndag. En annan rolig grej är att jag och Emma ska träna tillsammans idag, precis som "förr i tiden". Ben står på schemat för båda!

Motion: Promenad 75 min
Styrketräning Armar och Mage: 3 x hantelcurl 14 kg, 3 x skivstångscurl 24,5 kg, 3 x bamsecurl, 3 x pushdowns 24,5 kg, 3 x rep över huvudet, 3 x enarmspushdowns, 3 x situps på lutande bänk, 3 x benlyft

Trött, seg och orkeslös...

Igår bar det som sagt av till stallet för första gången själv. Mycket att komma ihåg, men jag fick allting rätt. Och jag fick även en väldigt härlig ridtur ute i naturen i 80 minuter i mestadels trav och galopp. Superhärligt!

Idag känner jag mig trött, seg och framför allt orkeslös. Jag var ute och knatade imorse och det kändes som att jag fick släpa mig fram vartenda steg jag tog och ett tag funderade jag på om jag verkligen skulle orka gå hela vägen hem, särskilt med tanke på att sista biten är lite uppför också. Som ni kanske märker så tog jag mig hem. Orkeslösheten som jag känner i slutet av veckorna tror jag beror på mitt låga energiintag. Det blir helt enkelt påfrestande för kroppen att ligga på minus i många dagar. Som tur är ska jag börja min "påfyllning" i form av ätardagar imorgon eftermiddag. Just nu känns det som att jag är i stort behov av det.

Att gå till musik Vs. Att gå till prat

Imorse fixade jag lite podcasts till min iPod från SR eftersom jag är lite less på musiken jaghar just nu och ingen fantasi att komma på någon ny att fylla den med. Idag när jag tillslut masade mig ut på en promenad så lyssnade jag i alla fall på "En ätstörd generation" som handlade om fetma och ätbeteende. Ganska intressant, men en del som inte var lika intressant också. Hade gärna haft en liten annan vinkling på det hela. Hur som helst så var det en otrolig skillnad att gå till prat jämfört med musik. Det kändes som att mitt huvud var i en annan värld än min kropp och jag fick inte riktigt in någon bra känsla i gången... Stoooor skillnad med andra ord. Ska testa några gånger till med prat innan jag bestämmer mig för om det var bra eller dåligt. Det var hel klart annorlunda i alla fall. omväxling förnöjer heter det ju.

Idag blir det vilodag från gymet och det känns ganska bra. Känner mig lite trött i kroppen, lite för lite mat kanske? Inaktiv blir jag i vilket fall som helst inte. Jag ska nänligen till stallet och vara medryttare på riktigt för första gången. Ska bli roligt. Härligt väder är det också. I fortsättningen ska jag rida varje onsdag och ibland på helgerna. Den här veckan ska jag rida onsdag och lördag. Perfekt!

Rustad inför höst, vinter och kallare väder...

Jag började dagen ovanligt tidigt idag. Redan 7:20 klev jag upp efter att ha legat och funderat ett tag. 7:40 var jag utanför dörren och iväg på min promenad. Det var kallt, men underbart väder och jättefint ljus. Näckrosdammen i Ängsgårdsbergen var finare än någonsin! Har även tagit en sväng ner på stan idag för att investera i en termometer så jag slipper gå in på datorn varje morgon för att bestämma vad jag ska ha på mig när jag går ut. Imore var det bara 3 plusgrader så jag bytte ut mina supertunna 3/4-tajts mot långbyxor för första gången i höst. Jag skaffade även ett par fingervantar när jag var på stan. Nu är jag laddad inför kallare väder, men helst skulle jag vilja kunna gå i mina härliga tajts hela året.

Efter lite misskommunikation så blev jag tvungen att köra första halvan av mitt styrkepass själv idag. Det blev därför ingen maxning i bänkpressen. Istället blev det 3 ganska mesiga set på 50 kg. Inte någe vidare stark, men lyft bra i några reps och sen segade energin ut. Flyesen var nog det som gick bäst på bröstdelen. De tog finfint idag. =) Bäst av allt gick i alla fall axlarna, som alltid, menjag böev lite besviken när jag trodde att jag hade kört med 15 kgs-hantlarna och såg att det visst bara var 14 kg... Nån mupp som hade lagt tillbaka på fel ställe. Jag var ganska trött i axlarna efter bröstträningen, men det gick bra i alla fall. Det brände sjukt mycket på slutet, eller egentligen hela tiden. Avslutade med några situps. Ett mycket bra pass! =) Nu ska jag snart kocka... Blir fläskfilé till middag.

Motion: Promenad 75 min
Styrketräning Bröst & Axlar (och lite mage): 3 x bänkpress 50 kg, 4 x bröstpress i maskin 45 kg dropset, 4 x flyes i CC, 3 x hantelpress axlar 14 kg, 4 x hantellyft åt sidan 8-8-6-6 kg, 3 x framåtlyft med hantel 6 kg, 3 x axelpress i maskin 25 kg, 3 x situps

Dumma, dumma hand (och våg)...

Ooooo vilket härligt träningspass jag hade igår. Jag var väldigt laddad och sugen på att träna i alla fall. Min hand/underarm krånglade lite när jag körde främst latsdrag. Den krampade och hade sig och jag kände att jag inte kunde ta ut mig riktigt ordentligt i och med att det känns som att jag inte kan hålla greppet och hela handen gör ont, trots att jag använde dragremmar. Det är väldigt irritersamt när det blir så och även anledningen till varför jag alltid kör med dragremmar när jag kör rygg. Annars händer det hela tiden och jag kan typ inte ens stänga handen tillslut... Men men, ingen större skada skedd igår. Roddövnigarna tog väldigt bra, egentligen tog alltid utom kanske just latsdraget bra. det var ett härligt pass och jag kände mig ganska stark. Kanske för att jag laddat med en macka innan också. det ska jag nog fortsätta att göra så slipper jag bli så akuthungrig i slutet av passet eller efteråt.

En annan irritersam sak är att min våg är helknäpp nu. Den visar alla möjliga siffror och det skiljer oftast ca 0,5 kg mellan högsta och lägsta vikten, dock är det den lägsta som känns mest rimlig men den högsta som det lättast stannar på. Helknäppt. Det var anledningen till att det inte blev någon dietuppdatering i fredags. Bättre lycka på fredag helt enkelt.

Motion: Styrkträning Rygg & Baksida axlar: 3 x chins med hjälp -20--20--25, 3 x latsdrag 56-56-49 kg, 3 x rodd 50-45-45 kg, 3 x roddmaskin 45 kg, 3 x hög rodd, 3 x liggande baksideflyes, 3 x ryggresningar 5 kg, 3 x ländryggsmaskin

Jag har blivit mer häst igen... iaf på onsdagar...


Receptet på träningsvärk...

... heter många knäböj och många benpressar! Hujedamig vilken träningsvärk jag har just nu... särskilt i framsida lår och rumpan. Ajaj. Detta efter ett mycket lyckat benpass i lördags. Jag hade bestämt att vi skulle köra ganska många set av både knäböj och benpress och precis så blev det. Vi körde inte i den vanliga smithmaskinen utan i en med tyngre stång (30 kg vs. 6 kg). Jag lyckades köra 2 st set med 60 kg och det har jag aldrig gjort förut. Det kändes inte i ryggen alls så jag är svinnöjd! Körde 3 set på 50 kg också vilket också var riktigt tungt. Hääääärligt! I benpressen blev det 5 set med 25 reps på 160 kg. Brände rejält kan jag lova. Jag fick även till andningen riktigt bra för en gångs skull. Ibland när jag kör benpress så brukar jag glömma att andas under ett tag, men nu andades jag in djupt på vägen ner och andades ut när jag tryckte upp den igen. Var ju jättebra. Har försökt med det förut, men aldrig riktigt fått till det... I lördags satt det! =)Jag är lite besviken på att de bytt ut "min" benspark mot en annan som är mycket sämre. Den är totalt oergonimosikt utformad och det är omöjligt att ta någon tyngre vikt på den. Men men, det är bara att köra på. Även baksida ben gick bra, men jag har sån träningsvärk på de andra ställena så det glöms nog bort! ;)

Annars har jag haft en riktigt bra helg. Har varit ute och tagit härliga morgonpromenader i Skatås och Slotsskogen både lördag och söndag, god middag på Dinner22 i lördags, massa mys och en ridtur igår. Härligt! och självklart massa gotta i fredags och lördags! (A)

Motion: Styrketräning ben: 5 x knäböj 50-60-60-50-50 kg, 3 x stående vadpress 115 kg, 5 x 25 benpress 160 kg, 3 x liggande lårcurl 45 kg, 3 x sittande lårcurl, 3 x benspark 40 kg

Tips på träningsmusik?

Jag behöver verkligen uppdatera min iPod på träningsmusik... Jag har dock ingen fantasi... Har du? Det behöver vara rejält fartiga låtar som man blir sjukt peppad av... (även "vanlig" musik kan jag behöva tips på)

Vilo-/Sjukdag...

Igår hade jag en planerad vilodag. Skulle egentligen ha kört ben eftersom jag skulle åka och hälsa på Emma över helgen, men nu blev inte det av så då är det skönare att vila lite istället för att trycka ihop all träning till början av veckan. Tyvärr känns det mer som att det blev en sjukdag. Jag tog mig ut på en promenad på morgonen, men sen började jag känna mig mer och mer som kvällen innan, fast inte illamående. Väldigt ont i huvudet, trött och seg. Jag skulle gå bort till skomakaren också med några skor som behövdes klackas om på eftermiddagen och det kändes som världens bedrift. Jobbigt som tusan. Förutom den lilla nödvändiga utgången så stannada jag hemma i soddan hela dagen med filten upp till hakan. På kvällen somnade jag även till en film. Tröttare än tröttast.

Idag har jag också ont i huvudet, men kännr mig ändå lite piggare än igår. Får se om jag går en sväng lite senare och om jag känner mig bättre ikväll så blir det benträning på gymet då.

Pumpa på utan någon kraft alls...

Igår var jag riktigt opepp på träning. Fy, jag låg i soffan och läste, var kall och hungrig, och ville helst av allt bara ligga kvar där under filten. Men jag tog lite extra mellanmål i form av keso och macka och sen en PWO och åkte iväg med pojkvännen till gymet. Jag kände mig ganska orkeslös under passet, men kunde ändå göra "min grej". Jag kunde köra på de vikter jag brukar och ungefär de repsen jag brukar orka bara det att det kändes som att jag inte orkade trots att hantlarna/skivstängerna/m.m. åkte upp gång efter gång. Ingen rolig känsla direkt, men jag är glad att jag klarade av att köra på som vanligt i alla fall. I Scottcurlen så var jag lite glömsk och råkade ta på mer vikt än vanligt, men dte funkade bra i ett set. Annars var det faktiskt triceps som var  det bästa med passet. Riktigt grymt! Otrolig kontakt så jag knappt visste vart jag skulle ta vägen. Väldigt härligt! =) Övningen med repet över huvudet tog allra bäst. Avslutade med lite halvhjärtade magövningar. Bättre än inget alls! =)

När jag kom hem sen så kände jag mig ännu knepigare. Ont i huvudet, trött som tusan, yr och illamående. Inte bra alls. Jag vill INTE bli sjuk. Idag känns det däremot bättre. Nu är det "bara" tröttheten och huvudontet som är kvar, men jag hopas att det försvinner snart. Kanske får ta en liten tupplur. Det var länge sne jag sov på dagtid nu, men det är ju så sköööönt! Alla borde ha en stunds siesta varje dag egentligen...

Motion: promenad 70 min
Styrketräning Armar & Mage: 4 x hantelcurl 14-14-13-13 kg, 3 x scottcurl 28-23-23 kg, 3 x skivstångscurl 24,5 kg, 3 x pushdowms 25 kg, 3 x rep över huvudet 15 kg, 3 x enarmspushdown, 3 x situps på lutande bänk, 2 x benlyft

Äta bör man annars dör man

Frukost 9:30: Keso, lättfil, müsli, krossade linfrön, kruskakli, vitaminer, omega-3
Lunch 13:00: Faitas (tortillsbröd, kyckling i faitaskryddor, sallad, tomat, lök, kesella)
Mellanmål 16:30: Kesella
Innan träning 18:00: PWO (Rage limites edition)
Efter träning 19:30-20:00: P-drink (Body Science Whey-100)
Middag 20:30-21:00: Potatis, lax med romsås, sallad
Kväll 23:00: P-drink (Body Science Whey-100)

Jag kom precis på att jag fått lite önskemål om att visa mer vad jag äter. Ovan har ni gårdagens matintag. Det nästan alltid ner en Pepsi Max under eftermiddagen också. Idag kommer jag att äta exakt likadant förutom till middag då det blir biffar med oliver/lök och till det potatis eller bulgur. I måndags gjorde jag ett stort lass med faitaskyckling så det kommer jag att äta till lunch även imorgon. Supsersmidigt! =) Annars är väl de målen som "alltid" är samma frukost, mellanmål och kvällsmål, samt det kring träningen, medan jag brukar variera lunch och middag. Jag tröttnar aldrig på att äta samma frukost! =) Sen har jag ju ätardagar och då äter jag annorlunda bara för att och mycket godis.

Det här näringsintaget ger mig ungefär 1500-1600 kcal per dag. Jag håller mig mätt ganska länge och hinner precis bli rejält hungrig tills det är dax att äta igen. Jag skulle väl egentligen vilka äta middag vid 6-7-tiden, men det passar inte in i mitt liv just nu. Jag har lyckats vänja om magen så nu funkar det här tidsupplägget jättebra. =)

Med lite tyngre vikter...

Ohooo, igår ökade jag vikten på 2 st övningar. Axelpress i maskin blev + 5 kg och det kändes väldigt bra. Press bakom nacken blev +2,5 kg och även det kändes mycket bra! Faktiskt så kändes hela träningspasset igår mycket bra. Om jag ska klaga på nått så är det väl att jag tycker att jag borde vara starkare i bänkpressen, men det känns ungefär likadant varje gång så jag antar att jag faktiskt inte är starkare än så här. XD Jag funderar på om jag ska försöka och klå mitt max på 60 kg nästa gång jag ska köra bröst. Vore ju tufft att klara 62,5 kg i alla fall... =) Hantelpress är en övning jag tycker är ganska svår, men igår fick jag till den rätt bra i alla falls å det är jag nöjd med. Brukar kännas så vingligt och kraftlöst i vanliga fall, men igår kände jag mig mer stabil och kunde trycka på lite mer. Bäst gick nog axlar ändå, men sen är det ju min favoritmuskel att träna också. =) Det är såååå härligt när det bara svider och gör ont i dem. Axelpressen i maskin är ju en grym övning att starta med för där kommer smärtan (den positiva smärtan alltså) som ett brev på posten och sen fortsätter det så genom resten av övningarna. Jag hoppas att jag kommer få lite träningsvärk i alla 3 tränade muskelgrupper.

Motion: Promenad 75 min
Styrketräning Bröst, Axlar & Mage: 3 x bänkpress 50-55-50 kg, 3 x sned hantelpress 15-16-15 kg, 3 x flyes i CC, 3 x axelpress i maskin 30 kg, 3 x stående skivstångspress bakom nacken 22 kg, 4 x sidolyft med hantlar 8-8-6-6 kg, 3 x framåtlyft med hantel 6 kg, 4 x situps på sned bänk

Ett superbra ryggpass!

ÅÅåå det blev ett grymt träningspass igår! Jag körde med mindre vikt som hjälp när jag körde chinsen och det kändes bra. Härligt! Jag vill kunna göra många chins själv, på min egna kroppsvikt, men just nu kan jag bara göra 2 st tror jag. Jag är i och för sig ganska tung, men det är ändå alldeles för lite. Jag fick i alla fall väldigt bra kontakt i alla övningarna. Tänkte nästan höja till 50 kg i rodden, men körde på det säkra och det sved som tusan. Det får bli tyngre nästa gång istället. =) Testade även en av de nya maskinerna på gymet. Latsdrag fast i maskin med fasta handtag. Det kändes helt klart annorlunda, men den kändes ju så det var bra. Alltid roligt med nått nytt och att kunna variera sig mer! =)

Om hästen... jag ska mest troligt dit på söndag och få instruktioner om hur allt ska gå till. Sen blir det ca 1 gång i veckan. Perfekt! Idag har jag börjat dagen med en morgonpromenad. 75 min ute i botaniska trädgårn. Underbart! Ikväll blir det gym.

Motion: Styrketräning Rygg & baksida axlar: 3 x chins med hjälp -20--20--25 kg, 3 x rodd 45 kg, 3 x latsmaskin 45 kg, 3 x roddmaskin 42-45,5-45,5 kg, 3 x liggande baksida i CC, 3 x baksideflyes i dropset, 3 x ländryggsmaskin, 3 x ryggresningar

Ikväll gäller det att hålla tummarna...





Ikväll ska jag iväg till ett stall och försöka få tag på en häst att rida. När jag var och hälsade på mina föräldrar för några veckor sen släpade jag nämligen med mig ridkläder tillbaka till Göteborg. Jag ska nämligen bli medryttare tänkte jag... Nu äterstår bara att se om någon hästägare tänkte samma sak!






Ingen mer träning...

Det har inte blivit någon mer träning efter det misslyckade försöket i fredags. Ryggen har gjort ont så jag har inte velat köra och så har jag haft fullt upp ändå. Igår blev det nämligen ett besök på Liseberg för att åka alla karuseller innan de stänger nöjesparken för i år nästa helg. Balder är helt klart min favorit! =)

Kortaste besöket på gymet någonsin?

Idag var jag på gymet i ca 5 minuter, från det att jag gick in genom dörrarna tills det att jag gick ut när jag var klar. Jag hade tänkt köra ett tag på crosstrainern eftersom det gick så bra igår när jag körde efter passet. Tyvär gjorde det ont i ryggen idag när jag skulle köra och sen så kändes benen trötta också så jag gav upp efter 3 minuter och gick hem istället. Ingen större skada skedd. Jag var faktiskt ute och gick en sväng mitt på dan och det gick bra. Inget ont i ryggen alls då, därför jag trodde att det skulle fungera på crosstrainern också... Men men, shit happens! Ska kurera min rygg och sen kommer jag igen! ;)

Utvärdering Dietvecka 7

Resultat: -0,9 kg

Det känns som ett bra resultat eftersom jag hade en halv ätardag i förrgår. I övrigt har det gått både bra och dåligt. Eller bra i början av veckan och dåligt sen. I onsdags och igår kändes det väldigt påfrestande att ligga på underskott, men jag lyckades i alla fall härda ut igår. Jag har kommit igång med att röra på mig lite mer och har lyckats ta mig ut och promenera lite mer än vad jag gjorde förra veckan vilket känns bra. Jag ska nog ta en sväng strax också för imorse kändes det som att det gick gick på grund av ryggen.

Nu är det 3,5 vecka tills jag fyller 26 år och jag tänkte sätta upp ett litet mål tills dess. Målet blir - 2 kg. Det blir drygt 0,5 kg i veckan vilket känns rimligt om jag sköter mig. När jag lyckas kommer jag även att ha kommit under en gräns som jag väldigt gärna vill vara under. =)

Nytt delmål: -2 kg tills 26 oktober, alltså totalt -5 kg

RSS 2.0