Mina nya skor har kommit...

Terränglöpskor med Gore-tex! Kommer passa jättebra på morgonpromenaderna (och löpturer)! På sistonde har jag uppdaterat träningsgarderoben lite mer 3 träningslinnen, 1 åar träningsbyxor, 1 stortbh och nu skor. Superbra! Nu är det bara att träna på!!!!


Nytt rekord i axelträningen

Yes! Idag satte jag ett nytt rekord! 17 kg i hantelpressen, i set 2 dessutom och jag gjrode ett helt okej antal reps också. Nästa gång ska jag börja med 17 kg direkt! Svåra är bara att lyckas få upp dem så jag kan börja pressa men med lite hjälp är det inga problem. Härligt när det går framåt! I övrigt så gick passet bra men jag fick inte den där grymma känslan. Visst fick jag kontakt och visst var jag stark, men det där lilla extra saknades. Det kändes inte grymt! Men jag får helt enkelt leva på det nya rekordet från det här passet. Bara det gör det till ett superpass... =) Men det kändes ändå som ett bra pass som "tog" bra. Härligt!

Imorse blev det en morgonpromenad men det kändes rätt tungt att kliva upp. Imorn är det dax igen. Helt klart värt det för att få mer tid ledigt på kvällen.

Motion: Promenad 55 min
Styrketräning Axlar & Mage: 5 x hantelpress 16-17-16-14-14 kg, 5 x sidolyft med hantlar 9-9-9-6-6 kg, 3 x sidolyft med cable, 5 x axelpress i maskin dropset 35-35-35-20-30 kg, 3 x liggande baksida i CC, 3 x liggande baksideflyes i CC, 3 x situps, 3 x benlyft

5 x 45 min

Tillslut blev alla veckans cardiopass avklarade. Kändes länge som att det inte hanns med någon cardio idag på veckans sista dag men jag och pojkvännen begav oss ut på en rask promenad på eftermiddagen och vips så har jag kört mina 5 pass. Imorgon börjar jag dagen med en morgonpromenad!

Armar, mage och cardio...

Som planerat blev det ett långpass på gymet idag. Först träning, sen kosttillskott och tillslut cardio. Styrketräningen gick riktigt bra. Det var ett tag sen jag "bara" körde armar som ett pass nu. Vanligtvis så kör jag bröst och armar men iom att jag fick lite ont i handleden sist så tyckte jag att det var bäst att skippa bröstträningen den här veckan.

Körde mina vanliga övningar med hantelcurl och scottcurl som start. De tog bra. Sen la jag till bamsecurl. Den övningen tycker jag brukar variera väldigt. Ibland tar den bra och ibland inte, oftast sådär. Idag däremot så tog den superbra. Så himla bra dessutom! Blev totalt slut i biceps och de värkte genom hela tricepspasset också. Där körde jag samma sak. Först mina vanliga övningar och sen en som jag inte kör så ofta, tricepsextension med viktplatta. Både bamsecurlen och tricepsextensionen körde jag rätt lätt men det tog som bara den. Sved riktigt ordentligt! Hääääärligt! Även cardion efter passet gick bra. Lite så där lagomt jobbigt!

Motion: Crosstrainer 45 min
Styrketräning Armar & Mage: 4 x hantelcurl 14-14-12-12 kg, 3 x scottcurl 23 kg, 4 x bamsecurl, 4 x pushdowns 25-25-20-20 kg, 3 x rep över huvudet 15 kg, 4 x tricepsextension med viktplatta, 3 x situps, 3 x sneda benlyft

Dietuppdatering

Vikt: 69,1 kg
Resultat: -1,1 kg
Totalt: -3,1 kg

Även imorse var vågen lite knasig men jag fick fram en siffra som känns trovärdig. Sen senaste uppdateringen har jag alltså gått ner 1,1 kg, ett snitt på 0,55 kg i veckan vilket är perfekt! Min plan är ju att tappa 0,5 kg varje vecka så jag ligger helt i fas där.

Dieten flyter på bra. Jag håller mig till mitt matschema och mina matlådor utan att vara särskilt sugen på nått annat. Visst känner jag sug ibland men inte alls något tokstarkt sug utan fullt kontrollerbart. Jag har haft ätardag varannan vecka och en fri kväll veckan där emellan... funkar bra. I helgen är det ätardag på söndag och sen får vi se om det blir någon ätarkväll nästa vecka. Träningen flyter på bra. Det går bra på gymet och jag börjar få in cardion i vardagen på ett bättre sätt tack vare att jag börjat kliva upp och gå morgonpromenader ibland. Nu är det crosstrainer blandat med promenader som gäller.

Allt känns bra och jag känner inte att jag behöver ändra något i planen just nu. Jag har dragit ner lite på maten sen innan så jag ligger kring 1600 kcal nu och det känns väldigt bra. Det är bara att fortsätta! Hoppas på lika bra resultat om 2 veckor!

Torsdag är bendag

På sistonde har det blivit så att torsdagar är den dagen då benen tränas. Jag trivs riktigt bra med det faktiskt. =) idag blev det ett sjukt grymt pass! Det började bra med att jag fick väldigt bra kontakt i benpressen. Jag kör ganska många reps där. Första setet 30 reps och övriga 20. Det är det som känns bäst. Kör inte djupaste djupast men vad som känns bäst för mig. Det tar som bara den i alla fall! =) Grymmast på dagens pass var i alla fall den horisontella benpressen. Vilken övning. Den tar helt galet bra! Jag började med 20 reps och höll det de första 2 seten men sen pallade jag inte mer än 18 st de sista två gångerna och det var väääldigt skakiga ben som pressade mig uppåt på slutet. Väldigt härligt! Hela passet gick så otroligt bra så jag blir alldeles glad i kroppen! =) Jag fick väldigt bra kontakt i alla övningar och det kändes helt enkelt grymt! Gud vad härligt det är att träna såna här dagar!

Även morgonpromenaden imorse kändes bra. Med broddarna på var isen på gatorna ingen match. Jag höll bra tempo, hade lagomt mycket kläder för kylan (-11) och det kändes väldigt härligt att vara ute! Imorn blir det ingen promenad utan crosstrainer på gymet efter träning.

Motion: Promenad 55 min
Styrketräning Ben: 5 x benpress 200-240-240-240-200 kg, 4 x stående vadpress 124-124-124-106 kg, 4 x horisontell benpress 79-79-79-61 kg, 3 x liggande lårcurl 45 kg, 3 x sittande lårcurl 40 kg, 3 x benspark 45 kg

Redo att möta den nya dagen..




Morgonpromenaden är knatad...
Träningsväskan är packad...
Matlådorna är packade...
Diverse shakes är förberedda...

Jag är redo för torsdag!




Avviker från planen...

Idag var min plan att köra armar och 45 min på crosstrainern någon gång mellan 20-22... men så blir det inte. Jag känner för att vila och det ska jag göra. Vila helt och hållet. Det känns faktiskt jättekonstigt att inte göra nånting alls på hela kvällen, ja, förutom min lilla runda på stan... Jag ska baaara ta det lugnt ikväll. Snart ska jag se på film också. Love & other drugs... Imorn startar jag dagen med en morgonpromenad och sen blir det benträning direkt efter jobbet. Då får jag också större delen av kvällen ledig. Kommer antagligen hem ungefär samtidigt som idag. Blir perfekt för imorn ska jag nämligen baka också... Vi har infört fredagsfika på jobbet och den här veckan är det min tur... Det blir chokladfudgetårta med grädde till. För min del blir det baka och se men inte röra förrän på söndag. Jag antar nämligen att det kommer att bli kvar och det ska jag och min pojkvän kalasa på på söndag när jag har ätardag! =) Nu ska jag slänga ihop nått att äta.

Som jag har väntat/längtat/letat...

... och äntligen har jag hittat dem igen! Mitt favvoträningslinne i nya snygga färger! Enda sen i början av hösten när jag köpte 2 st linnen från Etirel på Intersport har jag sprungit till Intersport (typ varje butik i stan) lite titt som tätt för att kolla om det har kommit in nya linnen. Tyvärr inte... Förrän idag. Nu fanns de äntligen där och i helt nya färger också. De nya färgerna blev vitt, blått och grönt. Sen innan har jag cerise och svart. Linnena är grymma. Bra passform, skönt material (inte det här blanka slinkiga som jag hatar på träninsglinnen), och lite längre modell som passar perfekt för oss med långa ryggar. Annars tycker jag överlag att de flesta träningslinnen är på tok för korta. De här är perfekta... och det bästa av allt är att de bara kostar 100 kr! Superfynd! Nu verkar Etirel ha bytt namn till Energetic, men de är lika bra för det! =)

Bra träning och cardio...

Grymt bra träning idag men sen blir ju axelpassen oftast väldigt bra också. Det kanske inte är så konstigt att de är min favorit. =) idag körde jag utan passning för min käre pojkväns handled krånglar så han ska ta en viloperiod, eller en period med bara benträning och kondition. Idag körde han ben och jag axlar. Jag lyckades sega på bra med vikterna trots att jag inte fick hjälp med nån extra reps på övningarna. Fick grym kontakts och mina små axlar kändes helt döda väldig snabbt. Det är otroligt att man kan känna sig så matt och trött i en muskel och ändå orka så otroligt mycket mer. Jag är väldigt nöjd med passet.

Imorse avverkades ju dietens första morgonpromenad också. Jag var lite orolig att vi inte skulle orka kliva upp, att jag skulle vara dödstrött resten av dagen, m.m.m. men inget av det hände. Det gick rätt lätt att kliva upp, vi kom ut snabbt och jag har hållt mig pigg hela dagen (förutom den vanliga förmiddagssvackan). Vad som däremot inte var att leka med ar halkan. Till och med på gruset var det jättehalt. Vi höll knappt på ta oss upp för den branta backen som morgonrundan avslutades med. På vissa ställen fick jag segdra mig upp med räcket... men men, 55 min avklarade och det var riktigt härligt. Mer morgonpromenader! Men inte förrän på torsdag. Imorn blir det crosstrainer på gymet!

Motion: Promenad 55 min
Styrketräning Axlar & Mage: 5 x hantelpress 16-16-16-14 kg, 5 x sidolyft med hantlar 9-9-9-5-5 kg, 5 x axelpress i maskin 35-35-35-30-30 kg dropset, 3 x framåtlyft med hantel 7 kg, 3 x liggande baksida i CC 12, 5 kg, 3 x baksideflyes i CC 5 kg, 3 x situps, 3 x benlyft

Grymt bra tränings-/dietmat

Här om dagen gjorde jag faktiskt en grymt bra rätt. Kalops. Jag har visseligen gjort det förut, men nu flöt allt så bra. Och det bästa av allt var hur lätt det var att göra och framförallt passa in med träningen. Det var bara att hacka köttet, löken och morötterna innan snabbsteka köttet och löken. Går man inte på diet kan man även vända köttet i 3 msk mjöl för lite tjockare konsistens på såsen sen. Sen slänga i allt utom morötterna och låta det stå och koka/småputtra på sag värme, sen åka och träna eller va borta några/någon timme under tiden. Jag la äve i en buljongtärning. När man kommer hem slänger man i morötterna och sätter på plattan till potatisen. Sen kan man duscha och fixa sig och så är maten klar. Perfekt!

2 morötter
600 gr grytbitar av nöt(älg)
2 stora gula lökar
10 st hela kryddpepparkorn
4 dl vatten
1,5 tsk salt
3 st lagerblad
(buljongtärning) (3 msk vetemjöl)

Formcheck Rygg 24/1 2011

Jag ser lite mer chubby ut än jag vill, men än är det lång tid kvar! =)

Väldigt missnöjd över träningen...

Dagens träning kändes inte alls särskilt bra men vid närmare eftertanke var det ett helt okej pass ändå. I första övningen latsdrag fick jag ganska bra kontakt. Rodden däremot kände jag ästan inte alls så jag sänkte vikterna oich vid sista setet lyckades jag känna lite i ryggen, men mest kände jag i händerna vilket aldrig är kul. Det som kändes bäst på passet var latsmaskinen och T-barrodden. Med t-baren körde jag sakta och strikt med ganksa lätt vikt och då kändes det fint i ryggen efter rätt många reps. Jag kände mig väldigt missnöjd under passet och även när jag gick därifrån, men nu efteråt så känner jag mig lite mör i ryggen ändå så det är bra. Halvdan träning är trots allt bättre än ingen.

Imorn är det dax för dietens första morgonpromenad. Ska verkligen bli kämpigt att kliva upp, men det är verkligen på tiden. Blir samma runda som idag.

Motion: Promenad 55 min
Styrketräning Rygg: 5 x latsdrag 43,5-47-47-40-40 kg, 4 x rodd 45-45-40-40 kg, 3 x latsmaskin 45 kg, 3 x T-barrodd 15 kg, 3 x latsdrag V-handtag 42 kg, 3 x ländryggsmaskin, 3 x ryggresningar

Utvärdering av casein-proteinpulver

Eftersom det casein-pulver somag köpte för några veckor sen redan tagit slut så var det dax att köpa nytt i fredags. Knepigt nog har jag börjat gilla smaken på det gamla så jag tog en 2 kgs-bytta av det också, men eftersom Fairings Slow Protein äntligen hade kommit in så passade jag på att köpa det. Vanilla Ice Cream låter ju sjukt gott! Försökte mig på att blanda det som jag gör med Body Science-caseinet men det var ingen hit. Blev ingen pudding där inte... iof är det bra för då går ju hela processen lite snabbare... proteinet smakade dessutom gott. Smakar precis som smält glass fast i betydligt luftigare konsistens. Det var väldigt sött så jag vill nog inte dricka det varje dag, men att variera mig med är det jättebra. I like it!

Jag har kämpat i köket...

Medans min pojkvän och svärfar lägger golv så har jag kunnat laga mat. Massor av mat! 900 gr kyckling, 400 gr torsk, ca 1 kg älgstek, bulgur, potatis, grönsaker m.m. Så nu har jag hela veckans matlådor för lunch och eftermiddagsmål klara, flera middagar klara och sen lite resermat. Det blev 10 st matlådor. 5 st kyckling-bulgur-kokta grönsaker, 4 st potatis-torsk-tomat, 1 st pastasallad med kalkon. Perfekt! Enda som behöver göras är att fylla på några med tomat sen. Piece of cake! Så skönt att ha maten klar för veckan!

Igår hade jag en ätarkväll. Efter kl 19 så ble det påfyllning med energi i form av en bar, en pizza och godis. Egentligen hade jag inte planerat att ha ätardag förrän om en vecka, men jag var så matt och orkeslös så det kändes inte hållbart en sån här helg då jag är aktiv mest hela tiden med renovering. Ett bra beslut tycker jag. Bra också att det bara gällde en kväll och inte en hel dag. Efter att ha målat sovrummet flera gånger så stack jag och min pojkvän till Corazon de la noche och åt deras goda pizza för 2 dr man får välja 6 valfria ingredienser. Kan mycket väl vara den godaste pizzan jag smakat! =)

Endast cardio...

Ingen träning idag men väl ett pass på crosstrainern på gymet efter jobbet. 45 min som kändes jobbigare än vanligt. Funderade på att byta och gå på bandet efter en halvtimme men inget band var ledigt just då så jag fick fortsätta. Jag tror det var gårdagens benträning som gjorde att jag var seg i benen idag. Men men, 45 min avklarat i alla fall. Bra gjort.

Imorse var det meningen att jag skulle väga mig men vågen fungerade inte alls som den skulle. Den visade 3 kgs skillnad så den känns helt oåplitlig. Från +0,1 till minus många kilon. Tråkigt! Jag hade verkligen sett fram emot att väga mig och få lite rätsida på om jag gått ner eller inte den här veckan. Jag ska testa igen imorn.

Annars är det renovering som gäller hela helgen. Har hållt på fram tills nu.

Styrketräningen avklarad för veckan

Då var alla veckans styrketräningspass avklarade igen. Här går det undan. Imorn börjar vi nämligen renovera sovrummet så jag kommer inte hinna med någon mer träning så det var lika bra att få det översökat med. Det gick i alla fall ganska så bra. Det kändes rätt bra i benen i benpressen, men bäst av allt var den horisontella benpressen som jag körde direkt efter. Jag höjde vikten ett snäpp från förra gången och det tog riktgt bra. Jag var alldeles skakis när jag tryckte upp de sista repsen. Skönt! Även bensparken kändes bra. Ett väldigt bra pass för framsida lår! På baksidan brukar jag vanligtvis börja med liggande lårcurl men idag fick jag ändra och köra sittande först för den liggande var upptagen mest hela tiden. Sittande lårcurl känns som en bättre andraövning än första men jag fick grymt bra kontakt i den liggande sen efter att ha kört en bakside-övning innan så det kändes bra. Bra pass!

Motion: Styrketräning Ben: 5 x benpress 200-240-240-240-200 kg, 3 x horisontell benpress 70-79-79 kg, 3 x stående vadpress 124-124-106 kg, 3 x benspark 45 kg, 3 x sittande lårcurl 45 kg, 3 x liggande lårcurl 45 kg

En allmänt pissig dag...

Fy, idag kändes träningen verkligen inte bra. Första setet på bänkpressen kändes det knappt som att jag skulle orka pressa upp stången... men jag hastade mig nog in i övningen för i set 2 så kändes det betydligt bättre... Dock fick jag ingen kontakt i någon av bröstövningarna och det kändes himla surt. Jag blir verkligen frustrerad när det känns som att jag inte får till det! och jag kan inte komma på felet heller... Bara att hoppas på bättre lycka nästa gång. Jag fick lite ont i handleden också så det kan ju ha varit det. Armarna gick bättre men det kändes ändå inte super. Jag fick bra kontakt i biceps efter några set, men inte från start. Nej, allt som allt kändes det nog som ett ganska omotiverat pass. Jag började med 45 min på crosstrainern och kanske var det det som tog ut sin rätt i och med att jag inte kände att jag hade samma ork som normalt... När jag tänker efter så var kanske passet inte fy skam ändå... men känns det dåligt så gör det det.

Det känns inte som att jag tappat nått fett heller, snarare tvärtom. Känner mig bara allmänt småfet idag. Följer kostschemat till punkt och pricka, förutom att jag tillsatte liiiiite lite soja till köttfärsen igår och idag... Gott blev det. Känns som att ätardagen i söndags tog mig tillbaka till ruta 1... Vi får se vad vågen säger på fredag.

Motion: Crosstrainer 45 min
Styrketräning Bröst & Armar: 4 x bänkpress 50 kg, 3 x sned hantelpress 17-17-14 kg, 4 x pecdec 28 kg dropset, 4 x hantelcurl 14-14-12-12 kg, 3 x scottcurl 23 kg, 3 x frenchpress 27 kg, 4 x pushdowns 20-20-20-15 kg

En tillfällig svacka i ryggträningen?

Idag kändes faktiskt träningen som lite av en besvikelse. Det känns som att ryggträningen gått så bra på sistonde men idag var jag mer tillbaka på min "vanliga" nivå. Det kändes väldigt tråkigt faktiskt. Jag körde övningarna och var väl ungefär lika stark som vanligt. Skillnaden och det som gjorde att det inte kändes som ett bra pass var att jag inte alls fick lika grym kontakt som jag fått på sistonde. Lite kontakt fick jag, men inte alls den där som bara svider, bränner och smärtar så skönt när man blir helt slut. Jag tror, och hoppas, ändå att ryggen fick sig en ganska bra omgång idag. 2 latsövningar, 2 roddövningar och 2 ländryggsövningar borde ju göra susen. Alla gick ungefär lika bra.

Om jag istället ska skriva om nått som gick bra så var det crosstrainern efter styrketräningen. Jag hade egentligen tänkt gå en sväng efter jobbet, men kom hem lite senare än jag tänkt så det var nästan bara att göra sig klar direkt för gymet istället... därför blev cardion lagd till gymet idag men jag tycker egentligen bäst om det just nu förutom att jag kommer hem så sent. Innan när jag kört så har jag klrt på samma motstånd ett tag för att sen sänka ett hack ner när det blir för jobbigt och köra på det lägre motståndet tiden ut... idag körde jag istället på samma motstånd hela tiden och det kändes alldeles perfekt lagomt. Jag har verkligen fått bättre ork på crosstrainern. Snart får jag höja mitt startmotstånd! =) Imorn tar jag med träningskläderna och så kör jag ett pass på crosstrainern direkt efter jobbet.

Motion: Crosstrainer 45 min
Styrketräning Rygg: 4 x rodd 45 kg, 4 x latsdrag 43,5 kg, 4 x skivstångsrodd 40 kg, 4 x latsmaskin 45 kg, 3 x ryggresningar, 3 x ländryggsmaskin

Bra start på träningsveckan...

Ojojoj, vilket bra träningspass det blev idag! GRYM kontakt i axlarna från första övningen. De kändes helt söndermosade i hantelpressen. Ofta nu så kör jag ett upplägg med 3 tunga set och 1-2 lättare set på några av övningarna på varje pass och det känns jättebra! Idag blev det på hantelpressen, sidolyften och axelpressen. Jag kunde nästan inte lyfta armarna på slutet. Sån härlig smärta i axlarna! idag var nog grymmaste axelpasset på länge. Jag kände mig stark och fick grym kontakt. Kan det bli bättre?

Efter axelpasset så blev det 45 min på löpbandet med promenad på 3,5-5 %-lutning. Jag hade tänkt ge mig ut direkt efter jobbet, men det kändes så tråkigt ute så jag väntade... Den här veckan ska jag köra cardio på "dagtid", nästa vecka börjar jag att köra morgonpromenader innan jobbet. Jag började ju jobba vecka 2 efter att ha arit arbetslös länge och det har varit riktigt svårt att vänja sig vid att kliva upp tidigt. Nu känner jag att jag börjar få koll på "jobbtiden" så nästa vecka ska jag vänja mig vid att kliva upp en timme tidigare... Det borde nog gå bra tillslut. Kommer bli skönt att komma upp och röra sig och även att få mer ledig tid på kvällen. Än så länge har jag ju bara 5x45 min/v cardio men längre fram kommer det att bli mer och då blir det ohållbart att köra allt på kvällen. Sen känns det även som att jag motverkar min styrketräning lite med att köra cardio i samband med träningen eller ganska nära inpå innan... Nästa vecka är det dax!

Motion: Promenad 45 min
Styrketräning Axlar & Mage: 5 x hantelpress 16-16-16-14-14 kg, 5 x sidolyft med hantlar 8-8-8-6-6 kg, 3 x stående skivstångspress 22 kg, 4 x axelpress i dropset 35-35-35-30 kg, 3 x liggande baksida 25 kg, 2 x liggande baksideflyes, 5 x situps

Söndag...

- 45 min på crosstrainern CHECK
- 10 matlådor (6 kyckling, 4 kalkon) CHECK
- Ätit allt jag varit sugen på CHECK
- Söndagsmys CHECK

Nu känner jag mig redo för en ny vecka... Dessutom har jag blivit sjukt sugen på ett par mörkblå/lila träningstajts som säljs i Nikeshoppen på Sats just nu.... =)

Efterlyser fettmätning med kaliper...

Vet DU vart man kan göra det i GÖTEBORG?

Full fart framåt hela lördagen...

Ca 2 dm nysnö och -1 grader utomhus imorse gjorde att det var helt underbart att ta en ridtur... en lång tur med väldigt mycket galopp. Superhärligt. Någon annan cardio har inte hunnits med men efter att ha sprungit runt i byggaffärer och Ikea hela dagen och släpat nya byråer, golv och färghinkar känner jag mig rätt färdig just nu. Imorn blir det ätardag är det bestämt... den ska börjas med Bagels från Egg & Milk. Yummie!

Dietuppdatering

Vikt: 70,2/70,7 kg
Resultat: -2,0/-1,5 kg

Gud vad snopet det var att väga sig imorse... Började i hallen och då hade jag gått UPP sen i tisdags... vägde mig där några gånger och vägde mig sen inne på toan några gånger och där hade jag gått NER sen i tisdags... testade på de olika ställena flera gånger och fick samma resultat varje gång... Jag antar att skillnaden beror på underlaget som man ställer vågen på... Vet inte riktigt vilket resultat jag ska gå på... Min startvikt är ju tagen inne på toan så jag antar att jag kommer fortsätta att väga mig där inne... Vad siffran är spelar egentligen inte så stor roll, bara det går att jämföra... Inne på toan visade vågen - 2 kg, i hallen -1,5 kg... Båda två är ju mycket bra resultat efter 1,5 veckas diet.

Dieten flyter på bra. Jag har följt den till punkt och pricka varje dag förutom i eftermiddags då det fick bli en bar istället för riktig måltid i och med att jag var och bowlade med mitt jobb... Ingen ätardag än så länge men jag funderar på om jag ska ha en i helgen eller inte... Vi får se... Träningen går bra... Jag har tränat hela kroppen den här veckan och klarat av 3 av 5 cardiopass... De sista två tar jag i helgen så just nu är läget under kontroll! =)

Jag har precis kommit hem från gymet efetr 45 min på crosstrainern. Känns bra... Nu ska jag och min pojkvän njuta av räkor, inte enligt matschemat men jag kommer att följa rätt mängder i alla fall. God kväll!

Testade en "ny" härlig övning för benen...

Idag var träningen ingen självklarhet... Vi hade 6 olika alternativ med allt från löpning, längdskidor, olika styrkepass till vila... men det blev ett benpass på gymet. Nu har jag klarat av hela kroppen den här veckan och det känns bra. Får se om det blir nått mer "bonuspass" eller inte... I helgen ska jag försöka åka skidor i alla fall och så ridning så klart.

Till passet då... Det var rätt bra. Jag kände mig lite trött i baksidan låren när jag körde benpress, men har ingen aning om varför... Kunde i alla fall pressa på rätt bra, men körde kanske inte så djupt som jag borde. Det tog i alla fall rätt bra. En bra grej som jag testade var horisontell benpress. Den kör jag aldrig annars och egentligen tycker jag att den är mer lik hacklift men att man ligger på rygg. Jag körde ganska lätt för ryggens skull men den tog riktigt bra på framsida lår. Härligt! Kommer nog att köra den nästa gång också och testa lägga på liiiite mer vikt då. Kul att hitta nya övningar som man gillar. =) Annars fick jag väldigt bra kontakt i alla övningar. Var väl endast benpressen som det tog ganska många reps innan kontakten satte in... Det känns inte som nått superpass, men helt okej... Nu får vi se hur mycket träningsvärk det blir den här gången då... =)

Imorn är det dax att väga mig... Känns inte som att jag gått ner nått mer sen i tisdags... men vi får se... känns trist om det är så men man ska inte ta ut nått i förväg.

Motion: styrketräning Ben: 5 x benpress 200-240-240-240-200 kg, 4 x stående vadpress 124-124-106-106 kg, 3 x horisontell benpress 61-70-70 kg 3 x liggande lårcurl 45 kg, 3 x sittande lårcurl 45 kg, 3 x benspark 45 kg

Utvärdering av casein-proteinpulver

Förra veckan stack jag glad i hågen ner till MM sports för att köpa caseinpulver... Det ingår nämligen i min diet just nu som kvällsmål. Det är första gången nånsin som jag tar det som tillskott men har funderat på det ett tag. Förväntningarna var höööga eftersom jag verkligen gillar deras vanliga protein men jag kan säga att de inte uppfylldes. Fyyyy, det är knappt att jag har smakat på nått äckligare någonsin. I smaken mintchoklad får man först en god mintsmak på första tuggan (det blir ju till pudding) men sen avtar den och det smakar bara ingenting. Smaken av ingenting blir baka äckligare och äckligare och första gången höll jag knappt på att få i mig det utan att spy... Som tur at så går det lättare och lättare men det är absolut inte gott... Annan effekt kan jag inte uttala mig om iom att jag bara ätit den i en vecka... kan bara säga att kvällsmålet är inget jag ser fram emot längre... men i ska det varje kväll ändå...

Pressat på ordentligt på gymet...

Inget superpass idag på gymet heller... Bänkpressen kändes faktiskt väldigt bra vilket var kul. Jag kunde pressa på och sega upp stången några reps extra, med hjälp på sista... Väldigt bra! Sämst, och lite läskigt, var bröstpressen. På andra setet så gjorde det jätteont i handleden helt plötsligt. Testade några gånger och med lättare ikt men det blev likadant... Så istället virade jag på mig min pojkväns wrist wraps så stenhårt och då kändes ingenting. Fick grymt stöd ju! Kan nog ta och testa de fler gånger när jag känner mig ostadig. Själva bröstträningen kändes i alla fall rätt bra, trots handleden. Även armträningen kändes bra. Fick bra kontakt i både hantelcurlen och scottcurlen... triceps kändes också bra... När jag tänker efter så var det nog ett rätt bra pass ändå! =)

Motion: Styrketräning Bröst & Armar: 4 x bänkpress 50 kg, 3 x sned hantelpress 16 kg, 3 x hantelcurl 13 kg, 3 x bröstpress 50 kg drop, 4 x pushdowns 25-20-20-20 kg, 3 x scottcurl 23 kg, 3 x rep över huvudet

Hur går dieten då?

Jo då... Det går bra... I början var jag konstant mätt och riktigt orolig... Det ska väl kännas att man går på diet... men nu börjar det kännas. Jag känner mig hungrigare och hungrigare för varje dag men fullt kontrollerbart... Snarare att jag är riktigt hungrig när det är dax för mat och så var det verkligen inte de första dagarna... då var jag mätt när det var dax för mat igen... men jag antar att kroppen börjar inse att den ligge rlite smått på minus varje dag. Annars är det inte alls svårt att hålla sig till dietmaten och tur är det... Jag var lite orolig öer att det skulle bli svåprt att få i sig ett riktigt mål mat på eftermiddagen i och med att jag ska jobba och så, men det är inga problem alls. Allt funkar jättebra.

En vecka av dieten har gått nu. Jag började ju dieta förra tisdagen. Än har jag inte haft någon ätardag men jag kommer ha det framöver. Kanske inte varje vecka men lite då och då. I tisdags morse vägde jag mig också. Jag var lite orolig eftersom jag stått still de första dagarna men som tur är så visade vågen minus då så nu känns det mycket bättre. Har känt mig lite stressad när jag sett hur mycket andra som ska vara med i tävlingen gått ner i början av deras dieter... Man ska väl inte jämföra sig med andra egentligen, men det är svårt att låta bli... =) Fredagar kommer i alla fall att bli avstämningsdagen så ingen viktrapport kommer förrän då. Jag och min stora kärlek kör en liten Biggest Loser-tävling här hemma också som uppdateras på fredagar så det är extra kul! På fredag kommer mer alltså... =)

Väx lats, väx!

Direkt efter jobbet var det bara att byta om och ta på sig broddarna och bege sig ut på en liten promenad... trodde inte att jag skulle orka för jag är rätt trött när jag jobbat just nu men det gick bra s länge jag inte satte mig ner... =) Så jag fick in cardio även idag!! Woohoo!

Ryggträningen idag var kanske inte mitt lis bästa... den var bra, men inte super. Men roligt är i alla fall att den övningen som kändes bäst var latsdraget, en övning som jag alltid haft svårt med. Körde även idag rätt lätt, lite saktare, strikt och höll lite i nedersta läget. Tog finfint! Väx lats, väx! Tråkigt var väl att rodden inte kändes riktigt lika bra som vanligt. Den brukar ju annars kännas grym men idag vet jag inte vad som hände. Just nu har jag svårt att köra olika roddmaskiner för jag har väldigt ont i nacken och haft så den senaste månaden... Känns trist... men jag fick i alla fall till det rätt bra med skivstångsrodden... godkänt! Som sagt, inget superpass men det var absolut inte dåligt. Ryggen fick nog rätt bra träning ändå. Förresten, sorry för alla de gamla bilderna men har inte orkat ta några nya på länge... Det kommer!

Motion: Promenad 45 min
Styrketräning Rygg: 4 x rodd 45 kg, 4 x latsdrag 42 kg, 3 x latsmaskin 45 kg, 4 x skivstångsrodd 40 kg, 3 x längdryggsmaskin 35 kg, 3 x ryggresningar

När ska jag få in cardion?

Eftersom hela Göteborg består av isbanor och jag är fruktansvärt trött på mornarna just nu känns det som en omöjlighet att komma upp för att ta en morgonpromenad. Att jag från och med imorgon börjar en timme tidigare gör inte direkt saken bättre. Därför har det varit svårt att hitta ett bra sätt att få in min cardio just nu. Några gånger, även idag, har det blivit på gymet efter styrketräningen. Det känns inte som ett optimalt alternativ av flera anledningar. Främst för att det känns som att det motverkar styrketräningen och sen för att det tar sån himla tid och jag kommer hem strax innan det är dax att sova... INTE kul... Måste komma på en bra lösning... Just nu orkar jag inte vänja mig vid att kliva upp tidigt för att jobba OCH kliva upp ännu tidigare för att få in lite motion samtidigt... Motionen får bli en senare fråga och så länge måste jag hitta en annan lösning... Tips?

Dagens träning gick i alla fall strålande. Jag kände mig ovanligt stark vilket ju är en grym känsla. Höjde mig på hantelpressarna till 16 kg och kunde köra helt okej många reps... Det var kul. Axelpressen höjde jag ju redan förra veckan men idag kändes den ännu bättre och helt klart som rätt vikt. Fick riktigt bra kontakt i alla övningar och allting kändes grymt, till och med magträningen. Såna gånger är det särskilt kul att träna! =)

Motion: Promenad 45 min
Styrketräning Axlar & Mage: 4 x hantelpress 16-16-16-14 kg, 4 x sidolyft med hantlar 9-9-8-7 kg, 4 x framåtlyft med hantel 8-8-6-6 kg, 4 x axelpress i dropset 35-35-35-30 kg, 3 x liggande baksida i CC 12,5 kg, 3 x liggande baksideflyes 5 kg, 3 x situps, 3 x benlyft

Cardio och matlådor för veckan fixat!

Idag har jag svettats på crosstrainern i 45 minuter. Jag visste inte om jag skulle orka hela tiden, men det gick ju rätt bra när jag körde här om dagen så jag testade igen och det gick finfint... Självklart inte helt utan ansträngning men det gick att härda ut. Körde inte så tungt motstånd och inte fullt ös, men det blev jobbigt nog efter ett tag. skönt att ha gjort det i alla fall. Crosstrainern känns som ett ganska skonsamt alternativ. Rätt lagomt jobbigt också.

Nu är jag precis klar med tillagningen av veckans matlådor. 4 lådor med fisk och 6 lådor med kyckling = lunch och eftermiddagsmål för veckan är klara... i kastrullen längst bak ser nu även den tjälaknul jag gjorde över natten till idag... Den låg i sin lag med nu har vi ätit en delikat måltid av den... och där är även 2 till middagar klara... Skönt att slippa fundera så mycket på maten. Nu är det mesta klart!

Ridning på lördagar hädanefter

Lördagar är min nya riddag. Tidigare ar det onsdagar men i och med att jag inte kan rida p dagen längreoch hästens ägare inte vill att jag han ska ridas ut när det är mörkt så har det blivit flyttat, i alla fall fram tills det är ljusare ute igen. Idag blev det en runda i regnet (tyvärr) men höll man farten uppe så märktes det inte så mycket. Det ar bra temperatur och bra underlag ute och hästen gick bra. Blev en ganska lång sväng med väldigt mycket galopp.

Annars är idag en vilodag för min del. Inget gym och ingen cardio. Imorn blir det nån sorts cardio på gymet i alla fall. Btw så har jag grym träningsvärk i benen!

Bonusträning

jag har redan klarat av alla mina muskelgrupper för den här veckan i och med att jag tjuvstartade redan i söndags... så därför fick det bli ett bonuspass idag med de muskelgrupper som jag själv tycker att jag borde utveckla mest, dvs rygg och axlar. Fick verkligen till det bra med latsdraget. Jag körde rätt lätt, sakta och höll i nedersta läget och det tog finfint kan jag lova! Härligt att äntligen få till det för rygg är nått som jag aldrig varit bra på att träna. har liksom aldrig riktigt fått till kontakten men nu på sistonde har det lossnat lite. Fick riktigt bra kontakt i båda latsövningarna och skaplig i rodden. =) Axlarna gick också rätt bra... Tog väl inte ut mig max, men fick fin kontakt och kände mig trött. Jag hade tänkt köra i alla fall en till magövning, men alla magmaskiner var upptagna och jag blev less på att vänta tillslut så därför blev det bara en... men den var riktigt jobbig så det fick räcka.

Jag hade tänkt köra en favorit i repris från gårdagen med att gå på bandet i 45 min efter träningen men tyvärr var alla löpband upptagna eller trasiga så det fick bli crosstrainern istället. Jag trodde att jag skulle orka i 5 min max, särskilt med tanke på all träningsvärk i benen sen gårdagen, men det blev hela 30 min. Körde inte så jättetungt motstånd och inte fullt ös som jag brukar försöka när jag konditionstränar, utan lite lagomt sådär... Lite mer än promenad, men inte lika mycket som ett konditionspass... alldeles lagomt... sen blev det en kvart på bandet som avslutning. Fick till mina 45 minuter... Bra av mig!

Motion: Crosstrainer 30 min, promenad 15 min
Styrketräning Rygg/Axlar/Mage: 4 x latsdrag 42 kg, 4 x hantelpress 15 kg, 4 x rodd 45 kg, 4 x sidolyft med hantlar 8-7-7-6 kg, 4 x latsdrag V-handtag 42 kg, 3 x situps på lutande bänk i superset med 3 x skivstångspress bakom nacken 22 kg

Långpass på gymet...

Det är verkligen snökaos här i Göteborg... både igår och idag. Man får pulsa fram på gatorna och ingenting funkar... Men mest fascinerande tycker jag ändå är att jag inte sett en enda plogbil idag och då har jag ändå varit ute rätt mycket. art håller de hus kan man undra? All snö gjorde att jag körde min cardio inne på gymet idag (även att jag tog spårvagnen ner till och upp från stan tidiare idag, trots att jag fick vänta länge) för det kändes inte alls kul att traska omkring utomhus. Jag gjorde alltså något som jag hatar när andra människor gör, GICK på löpbanden... i hela 45 minuter dessutom... men det var riktigt skönt och i såna här väder kan jag faktiskt förstå att man vill göra det. Det var bra på tvn och jag kunde gå med lutning på bandet för att skona mina benhinnor lite extra. Inte för att jag kände av nått, men det är ju aldrig bra att chockstarta med både springning och promenad... en lätt uppförsbacke på 2,5-4 % lutning gjorde att stötarna inte blev lika hårda och benhinnorna gladare... =)

Innan jag traskade på bandet gjorde jag ju det viktigaste, trääääänade (där emellan hann jag även suga i mig en p-drink och lite bcaa)! Ben, som jag inte kört sen 11 december tydligen. Så kan det gå ibland. Det blev i alla fall ett riktigt bra pass. Det gick grymt bra i benpressen. Jag fick bra kontakt och blev riktigt slut. Kommer garanterat ha träningsvärk efter den imorgon. Annars gick faktiskt de flesta övningar bra förutom utfallen. Där fick jag ingen kontakt alls. Det kändes bara jobbigt och flåsigt... men men, bättre lycka nästa gång antar jag. Jag är nöjd med dagens träning! =)

Motion: Promand 45 min
Styrketräning Ben: 5 x benpress 200-240-240-240-200 kg, 5 x stående vadpress 124-124-124-97-97 kg, 3 x utfall i smith 30 kg, 3 x liggande lårcurl 45 kg, 4 x benspark 45 kg, 3 x sittande lårcurl 45 kg

Första cardiopasset på dieten avklarat

Att packa träningsväskan och ta med den till jobbet gjorde verkligen att min löpning blev av. I det här ruskvädret ville jag bara gå hem när jag jobbat klart, men väskan var ju redan med så då fick jag väl så lov att gå till gymet och springa på bandet... och så blev det. På vägen dit så bestämde jag mig för att jag skulle stå på bandet i 45 min, no matter what, men drömschenariot ar ju själklart att jag skulle springa hela tiden... Tyvärr blev det inte så. Det kändes fruktansvärt jobbigt så jag bestämde mig för att köra en variant som jag körde när jag bodde i USA och försökte "lära" mig löpträna (hade aldrig sprungit för att motionera innan). Upplägget såg ut som följande:

Springa 15 min - Gå 5 min - Springa 10 min - Gå 5 min - Springa 5 min - Gå 5 min

Jag höll högre hastighet än när jag bodde i USA och aldrig sprungit i hela mitt liv, men ändå en rätt låg hastighet. jag snittade på 10,1 km/h på löpomgångarna och 6,5 km/h på gåomgångarna. Totalt blev det 45 min varav 30 min löpning och 30 min gång, 6,7 km. Först kände jag mig väldigt besviken men så tänkte jag att det var ett steg på vägen till bättre kondition och bara jag tar mig iväg och gör det regelbundet så kommer konditionen på köpet. Då kändes det bra och när jag var klar kändes det som att jag hade fått ganska bra träning tillslut. Nu ligger utmaningen i att hitta tillfälle för mina 5 x 45 min cardiopass i veckan... Den här veckan har jag känt mig så väldigt trött på mornarna, men det bästa vore om jag tog mig upp och kom ut och gick eller sprang innan jag ska jobba... vi får se hur det blir. Bara att hoppas på piggare tider. Imorn blir det promenad ute, eller inne om det är lika katastrofalt  med snön på gatorna som idag. Ingen löpning för jag måste vårda mina benhinnor så att de håller. De gör inte ont , men känner att de varit utsatta för påfrestning.

Träningsväskan packad för löpning i em


Utebliven cardio men bra träning!

Idag hade jag tänkt börja dagen med en morgonpromenad för att komma igång med de 5x45 min/veckan cardio jag ska göra framöver (vilket kommer att ökas på eftersom) men jag var på tok för trött för att kliva upp... Tyvärr lyckades jaginte somna om sen så det kändes lite förgäves att jag inte klev upp. Men istället blev det en riktigt mysig morgon här hemma och det är ju alltid härligt. Imorn ska jag packa träningsväskan och dra och springa direkt efter jobbet när jag slutar kl 15. Har även surfat efter lite skidspår här i trakterna så troligtvis åker jag och testar på dem både på torsdag och i helgen. =)

Bröstträningen gick faktiskt bra idag och det var riktigt länge sen. Jag kände mig ionte så fruktansvärt svag i bänkpressen som jag gjort väldigt längre nu utan jag kunde trycka på lite mer, inte så mycket som jag skule vilja men mer än innan. Även bröstpressen gick bra där jag höjde vikten utan att det kändes fruktansvärt tungt. På den bröstpressen som fanns innan på gymet kunde jag köra mycket tyngre och det kändes bättre så jag gillar inte den här riktigt men det är ju bara att gilla läget och köra på. Samma sak med benspark och sittande lårcurl tyvärr... men men... hantelcurlen var svajig och svår. Dumma övning. 4 övningar för bröst och 2 för vardera armmuskelgrupp. Perfekt upplägg! Fick jättebra kontakt i bicepsövningarna vilket var härligt och även när jag körde triceps sen. Mycket skönt!!!

Motion: Styrketräning Bröst & Armar: 4 x bänkpress 50 kg, 3 x bröstpress 50 kg, 3 x sned hantelpress 16 kg, 4 x hantelcurl 13 kg i superset med 3 x pecdec, 3 x skivstångscurl 24,5 kg, 4 x pushdowns 25-25-20-20 kg, 3 x rep över huvudet

Dietstart inför Alströmertrofén

Startvikt: 72,2 kg

Idag var det invägning och dietsart inför att jag ska vara med i Alströmertrofén. Startvikten var väl lite högre än jag velat, men inte alls konstig på något sett med tanke på hur jag ätit senaste 1,5 månaden. Målet är nu att gå ner 0,5 kg per vecka och med nästan 23 veckors diet borde jag i såna fall sluta strax över 60 kg när det är dax för tävling. Låter rimligt att min tävlingsvikt skulle kunna ligga där tycker jag men vi får se hur det ser ut sen.

Nu till kosten. Som jag sagt innan så kommer jag försöka köra rätt likt vad Josefin Magnusson körde i Talangjakten 2010, med lite ändringar efter vad jag själv tycker om så klart. Det är många mål mat, men i små mängder. Enligt det så startar min diet så här:

Måltid 1: Keso, fil, müsli
Måltid 2: Proteindrink, frukt
Måltid 3: Kyckling/vit fisk, bulgur/pasta, grönsaker
Måltid 4: Kyckling/vit fisk, bulgur/pasta, grönsaker
Måltid 5: Älgkött, bulgur/pasta/potatis, grönsaker
Måltid 6: Proteindrink (Kasein), omega-3

Innan träning: BCAA, PWO
Efter träning: BCAA, Proteindrink

Som jag har sagt tidigare så har jag suttit och räknat ut exakta mängder som jag ska äte och jag komemr att hamna på 1706 kcal, 208 g protein, 165 g kolhydrater och 16 g fett. Senare i dieten kommer det ändras lite så jag äter mindre av både protein och kolhydrater och lite mera fett... men nu ska jag testa på det här upplägget först ett tag. Förhoppningsvis så lyckas jag även lägga på mig lite muskler under tiden som jag tappar fett, men vi får se hur det går. Själv tycker jag att det är väldigt spännande! =)

Äntligen ett bra sätt att köra latsdraget på...

Idag trodde jag att det skulle vara packat med folk på gymet eftersom det är måndag, dessutom måndag efter nyår och folk borde börja kämpa på sina nyårslöften. Igår var det riktigt många för att vara en söndag, men idag var det inte ens lika många som en "vanlig" måndag... Jag fick till och med ett skåp trots att jag kom vid en relativt populär tid. Verkligen skönt att det inte var så många där. Hoppas att det håller i sig och att alla periodare i träningen håller sig till andra gym så man slipper köa och sånt.

Träningen gick i alla fall bra. Jag har kommit på en ny bra grej med latsdraget som gör att det tar väldigt bra. Jag kör med ganska låg vikt och sen håller jag stilla ett tag i nedersta läget innan jag fortsätter. Med ganska många reps så blir det finfin kontakt och jag blir färdig med setet precis innan krampen i handen sätter in. Bra med andra ord! =) Det var de två första övningarna som tog allra bäst, rodden och latsdraget alltså. Men jag fick även till skivsångsrodden ganska bra på de sista seten. Har haft väldigt ont i nacken senaste månaden och det känns rätt mycket när jag kör andra roddövningar än den vanliga (har dock fått medicin nu så det ska bli bättring) men idag fick jag till det bra. Ett bra pass blev det. Jag var pigg, kände mig rätt stark och fick bra kontakt.

Resten av kvällen har jag spenderat med att laga matlådor. Imorgon startar min diet och det är invägning på morgonen. Spännande värre! Nu ska jag få massage av världens bästa. =)

Motion: Styrketräning Rygg: 4 x rodd 45 kg, 3 x latsdrag 42 kg, 3 x chins med hjälpvikt i dropset, 4 x skivstångsrodd 40 kg, 3 x latsmaskin 40 kg, 3 x ryggresningar, 3 x ländryggsmaskin 30 kg

Söndagsträning

Idag blev det äntligen comeback på gymet, mitt gym i Göteborg alltså! Härligt härligt! Bra gick det också. Valet stod mellan axlar eller rygg, mina 2 favoritpass, men idag fick det bli axlar. Hantelpressarna tog grymt bra. Var otroligt slut i axlarna efter det. Bästa hantelpressen på länge faktiskt. idag var det hantelpressen och axelpresen som tog bäst. Axelpressen fickjagköra lite senare i "programmet" eftersom den var upptagen hela tiden när jag ville köra den men det blev bra det också. Tar grymt bra när jag kör dropset i den. Eftersom jag körde den senare så var jag lite piggare i musklerna också i och med att de fått vila längre än de vanligtvis får så jag kunde höja vikten med 5 kg och det kändes riktigt bra. Gött mos helt enkelt! =) Den övningen som kändes sämst (men ändå rätt bra) var sidolyften, jag fick helt enkelt inte samma grymma kontakt som när jag kört den på sistonde... men men, det går säkert bättre nästa gång annars får jag väl köra nån annan övning ett tag.

Annars var tanken att vi (jag och pojkvän) skulle ha haft en riktigt motionsdag idag och kört först gym och sen skidåkning, men i och med att vi var bortbjudna på middag och även skulle hinna med en fika och bilbyte innan så blev det knappt om tid... så vi valde att ta en promanad istället men tillslut blev det ingenting alls och det var nog det bästa valet i alla fall!

Motion: Styrketräning Axlar & Mage: 5 x hantelpress 15-15-15-12-12 kg, 5 x sidolyft med hantel 9-9-9-6-6 kg, 3 x framåtlyft med hantel 7-4-6 kg, 3 x liggande baksida i CC 25 kg, 3 x liggande baksideflyes i CC 10 kg, 3 x situps, 5 x axelpress i maskin 30-35-35-30-35 kg i dropset, 3 x benlyft

RSS 2.0