Att ta seden dit man kommer...

Valborg innebär när man bor i Göteborg att titta på Cortégen och sen hitta på sina egna festligheter (vilket i år innebär att öla på valfri bar). Valborg innebär när manbor i Västerås att grilla hemma hos Emmas pojkvän, parta och sen gå ut och dansa, men nu bor jag inte i Västerås längre (även om jag var på besök förra valborg) så det är bara att ta seden dit man kommer. ska bli riktigt roligt. Dock blir det en tidig kväll i och med att jag ska upp och plugga imorn. Skriva, skriva, skriva. Eller i ärlighetens namn blir det inte så många ord skrivna, men många timmar framför datorn för att få till de få orden som produceras.

Både igår och idag blir det vila för min del. Min "bättre hälft" är sjuk och jag hade ont i halsen när jag vaknade igår morse och vill inte äventyra att bli sjuk. Igår fick jag även detta Youtube-klipp skickat till mig för att jag skulle förstå hur illa det var. Själv skulle jag kalla det för en lätt förkylning! ;) men men, ingen träning för min del för att riskera att bli sjuk... Idag har jag inte känt nått, annat än en huggande smärta i ryggen då och då vilket antagligen kommer för att jag INTE har tränat... Som att välja mellan pest eller kolera med andra ord... Imorn blir det däremot träning... Den häromdagen uteblivna löpträningen ska äntligen bli av.

Utebliven konditionsträning

Emma tycker tydligen att det är perfekt att springa i vårregn. Jag gillar inte att bli blöt, kanske om dte är regn som är så lätt att det bara flyger omkring i luften, men igår regnade det på riktigt. Jag hade sen tidigare bestämt med min kärlek att vi skulle åka iväg och springa 8 km i ett motionsspår. Underbart härligt! Men nä'r klockan närmade sig 18 så avstyrde vi de planerna och åkte hem och spanade in fitnesstjejer på internet istället... och mös så klart! Till skillnad fårn regn och ljummen temperatur så springer jag faktiskt mycket hellre i gassande sol och 35grader varmt, men alla är vi olika. Efter många månaders uthärdande har jag inga problem alls med att prestera i hetta längre. i somma rska jag springa på mallis!

Idag blir det nog ingen träning. jag känne rinte ritkigt för det och jag har en himla massa att göra i och med att jag hade min sista intervju för uppsatsen imorse och deadline om en vecka... Stressigt värre, men ändå verkar jag vara handlingsförlamad. Knepig kombination det där... Annars har jag faktiskt lite plane rpå att utöka min konditionsträning med intervallträning också... I de fruktade backarna. Alla tjatar ju om att backträning is the shit, så jag får väl testa om så verkligen är fallet... dock är jag lite orolig för mina ben, men det går nog bra. En gång i veckan borde jag kuna springa i alla fall, eller kanske 2... coh köra corsstrainer däremellan. har faktiskt fått in snitsen nu sådet är sjukt jobbigt...

Formcheck numero dos

Det blev inga styrketest så som vi gjorde förra gången. Den här gången var det fokus bara på att få hyfsade bilder, vilket verkligen är så sjuktmycket svårare än man tror. All cred till de som kan, för jag kan inte! Trots flertalet kilo tyngre än sist är det väl ingen markant skillnad. Lite mer daller bara helt enkelt. Långt ifrån önskad form, men det är jag väl medveten om!

Tokmycket träning och sjukt illamående...

Ja, den rubriken sammanfattar väl gårdagens träning rätt bra. Jag hade tänkt att gå till gymet och köra ett litet corsstrainer pass under dagen och sen styrketräna sent på kvällen... jag sitter ju bara som fastvuxen i min datastol så det är bra att röra sig och crosstrainern känns betydligt mycket mer tidsaffektiv än att ta en promenad. Helst hade jag ju velat springa, men mina ben verkar inte palla. Tyvärr tog jag mig aldrig iväg under dagen utan gick lite tidigare till gymet för att crosstraina innan tränigssällskapet anlände. Genom att ladda upp hela dagen med godis och läsk så mådde jag väl lite smått illa när jag gick till gymet. Det gick däremot strålande bra på crosstrainern. Körde som en galning i en kvart och svetten sprutade. Sen sänkte jag motståndet lite och fortsatte köra på... men det blev sjuuukt tungt och jobbigt. Efter totalt 25 min tog jag en liten paus för att pressa i mig min PWO så att jag skulle ha ork och lust att köra styrketräning efteråt. Sen hoppas jag upp igen och körde 10 min till... PWOn var dödsstöten för illamåendet. Sen kändes det som om jag hade mat/vätska ända upp i halsen och ville helst inte röra mig, vilket höll i sig hela kvällen sen också. Men trots illamåendet så blev det ett riktigt bra styrkepass också. Alla ryggövningar tog rgrymt bra, fast jag var rätt trött så fick köra lite lägre vikter på roddövningarna. Biceps gick även det mycket bra! och jag hann ut från gymet precis när de stängde. Grymt bra träningspass! man ska överväga annan laddning innan ;)

Motion: Crosstrainer 35 min
Styrketräning Rygg & Biceps: 4 x latsdrag 56-49 kg, 4 x rodd 50 kg, 4 x skivstångsrodd 40 kg, 4 x hantelcurl á 13 kg, 4 x stivstångscurl 24,5 kg, 3 x ländryggsmaskin, 2 x ryggresningar

Ett mordförsök...

Den mentala laddningen hjälpte. Mina axlar blev tynade som aldrig förr igår. Började med hantelpress och med passning fick jag verkligen ut allt så att de bara skrek efter mercy... Men nån nåd blev det inte utan fortsatte passet lika bra. Var nästan helt kraftlös i smithmaskinen men där fortsatte mordförsöket på mina axlar. 4 härliga set! och därefetr 4 härliga set hantellyft åt sidan. Hujeda mig vad det tog! även baksidan tog grymt bra! Sen körd ejag samma supersteskombination som förra veckan för magen och det tog verkligen! Så himla grymt pass! Kör oftast sista setet litelättare i varje övning, i alla fall när jag kör 4 set, därav att jag skriver t.ex. 15-12 kg. kanske är aningens förvirrande annars! =)

Idag väntar ett crosstrainerpass och ikväll blri det rygg och biceps! woooohooo!

Motion: Styrketräning Axlar & Mage: 4 x hantelpress 15-12 kg, 4 x press bakom nacken i smith 31-26 kg, 4 x hantellyft åt sidan á 9-6 kg, 3 x liggancde cross row 25 kg, 3 x baksideflyes, 3 x benlyft i superset med 3 x situps

Snart blir det träning...

Jag sitter och förbereder mig inför kvällens träning, laddar mentalt som Emelie rekommenderar... Eller ja, jag har väl haft hela dagen på mig att bli redo, men kl 20 smäller det... Blir sen träning idag för att jag ska hinna med så mycket som möjligt av uppsatsen innan dess. I vanliga fall brukar jag träna kl 18 eller på dagen. Ja, det där med uppsatsen då... Deadline nästa fredag. Shit pommes frites! jag har haft hela dagen på mig idag, men inte mycket händer. Det är inte många ord som har blivit skrivna... och helst av allt gör jag allt annat än att skriver uppsats. Jag hatar faktiskt den här uppsatsen just nu.

Så därför tänker jag avreagera mig på hantlar och skivstånger ikväll. Axlar och mage blir det och mina axlar ska mosas ordentligt. En konstig sak är att jag har börjat få ont i axeln när jag ligge rpå sidan och sover på sistonde.. Mystiskt, mycket mystiskt... men som tur är så kan jag träna bra ändå och det är precis vad jag tänker göra. Ska ge allt! och sen lite till...

Min mage är proppfull just nu, av saft. jag som inte ens gillar saft egentligen... mennu har jag hittat en Fun lightsort som faktiskt är rätt god att dricka. Eftersom mitt godissug är enormt under dagarna (särskilt såna här dagar när jag bara sitter en heldag framför dataskärmen) så brukar jag försöka hålla det i schakt genom att helt enkelt härda ut eller dricka pepsi max.. .men eftersom pepsi max känns som attd et fräter sönde rmina tänder oich det var slut i kylen så har jag istället hinkat i mig två kannor saft... Gött, man blir ganska mätt (därav känslan av att vara en vattenballong som infinner sig just nu)... Härligt att jag strax ska dra i mig 3 dl PWO också! XD Det blir nog jättebra det här!

Gav crosstrainern vad den tålde...

...eller var det crosstrainern som gav mig vad jag tålde? Har i alla fall varit iväg och crosstrainat ett tag nu på eftermiddan. Körde på som bara den. på mitt gym har vi crosstrainers där man själv kan bestä'mma steglängd. Man kan stå och stampa på stället eller ta bautakliv framåt, och självklart allt där emellan också... Idag blev det maximal steglängd nästan hela passet. Sjukt jobbigt, men väldigt utmanande. Jag tog verkligen ut mig... men det känns inte så jättemycket nu efteråt... fast jag är ändå toknöjd! =)

Motion: Crosstrainer 40 min

En helt vanlig dag på gymet för Emma & mig...


Update: LJUDET ÄR TILLBAKA

Ibland är det underbar att träna, ofta faktiskt!

Jag och Emma har varit och tränat efter att ha nästintill vuxit fast i våra datastolar. Riktigt bra gick det också! Jag körde bänkpress på 55 kg och klarade åtminstonde 4 reps helt själv och sen tog jag hjälp med 3 till eller vad det blev. Jag bord eju kunna klara en reps på 60 kg då kan man tycka... får testa nån gång snart. Sen körde vi sned bänk vilket varken hon elelr jag brukar köra. Sjuuuukt svag där, men det tog riktigt bra. Triceps tog också bra. Sjukt bra. Sjukt bra pass! Vi är så himla duktiga ibland helt enkelt. Sen avslutade vi med 15 min crosstrainer för att kontrastera vår inaktivitet resterande tid. Nu blir det vin, räkor och mys... Uppsatsstressen skjuter jag upp till imorgon. idag är det bara 2 veckor kvar!

Motion: Styrketräning Bröst & triceps: 4 x bänkpress 55-50 kg, 3 x sned bänkpress 30 kg, 3 x pecdec 35 kg, 3 x pushdown 24,5 kg, 3 x frenchpress 27 kg, 3 x rep över huvudet 35 kg. 15 min crosstrainer

Tillsammans med mina bästa vänner just nu...


Den bittra sanningen...

... det finns två saker att bekänna... Nummer ett: Idag körde jag det första benpasset sen den 27:e mars. Det är 4 veckor utan benträning. Vad hände där egentligen? Jag brukar ju nästintill alltid träna igenom hela kroppen varje vecka och aldrig skippa en muskelgrupp sååå länge... Nu har jag i alla fall tagit tag i det igen. Idag blev det ett ganska lätt benpass och det kändes väl helt okej. Tog ner nått snäpp på vikterna på de flesta övningar, och rätt rejält på benpressen. Men jag fick bra kontakt och det kändes bra i det mesta. Antagligen får jag rätt mycket träningsvärk imorn men det kan man ju knappast kalla nackdel. Härligt! Hoppas på riktigt mycket också! =)

Nummer två: Dagsformen, eller dagsformen kanske är fel ord. (klickbar bild) Den ständiga formen snarare. Ingen bättring där inte utan det känns snarare som en ständig försämring... Eller som min pojkvän kallade det igår, en kvinnlig form. Jag trivs inte, men verkar vara oförmögen att göra nått åt situationen. Jag har hittat mig själv i den idiotiska situationen som jag själv har skrattat åt personer som är i många gånger... Den situationen är alltså att man sköter sig i några dagar, väntar sig superbra resultat, vilket man givetvis inte får och då tappar man all motivation och sköter sig hundra gånger sämre några dagar innan det börjas om igen. Idiotiskt... Jag vet så mycket bättre, men det är så svårt att låta bli. Jag antar att motivationen inte riktigt finns där fullt ut just nu. Nått som jag har väldigt mycket motivation till är däremot: (om ni kan tyda vad jag menar! ;))


Mkt bra ide av Sats! Sats-varvet!

Sats-varvet var en riktigt rolig grej som Sats anordnade ikväll... Man skulle springa gemensamt mellan de Sats-centren i centrala Göteborg. Jätteroligt. Vi var väl en si så där 30 pers totalt. Tränings- och motivationscrewet joinade från vårat center och då droppade folk av eftersom om de hade varit med från första början. Jag vet intehelt hur jag tänkte när jag sprang igår... Inte alls genomtänkt. Bara av de små hoppen på uppvärmningen fick jag ont i benen igen och sen gjorde det ont hela löpturen igenom, speciellt i nedförsbackarna då vi körde några backintervaller och diverse hopp. Därför skippade jag alla upphopp som e ville att man skulle göra med gott samvete. Annars gick det faktiskt riktigt bra att springa. det var behagligt. Till och med den sista långa sega backen var helt okej att springa. Endast innan Sats Kungsgatan fick jag håll och då stannade vi ju ändå för vätskepaus och avsked av några löpare så det gick snabbt över. Det blir helt klart mer löpning i grupp. Väl hemma väntade stretching, förfriskningar och sportdryck på gymet och en redan inhandlad pastasallad från Paprika med all the good stuff! Nu är jag färdigtränad, mätt och belåten, och även insmord med Zon på benen. Då är det bara att invänta nästa träningspass. BEN!

Motion: Springa 5,11 km

Förberedet mig mentalt inför Sats-varvet


Träning när den är som bäst

Det blev ett grymt bra träningspass igår faktiskt. Både chins och latsdrag tog bra, antagligen för att jag hade bra passning som kunde hjälpa mig med de sista för det var i de allra sista som den grymma kontakten kom. Sen så körde jag rodd igen. Har skippat det ett tag nu för det kändes inte som attd et gav så mycket under en period, men jag tycker det är den grymmaste övningen egentligen... Men jag säknte vikterna för det kändes som att jag inte kunde köra lika tungt som vanligt utan att det blev en massa drag och slit bara... Blev ganska många reps, med gryyym kontakt. Med passning fick jag även grym kontakt i maskinrodden. Passning is the shit! Särskilt bra vid ryggträning som jag har rätt svårt att få bra kontakt med annars... Biceps gick också jättebra. Värsta grymma kontakten. Jag är så grym! =)

Ikväll väntar Sats-varvet. Jag håller tummarna för att det inte blir några backar, ett behagligt tempo och mest av altl att jag INTE får håll! Det kommer nog att bli super i såna fall! =)

Motion: Springa 5 km
Styrketräning Rygg & Biceps: 3 x chins med hjälp, 4 x latsdrag 56-49 kg, 3 x rodd 50 kg, 3 x maskinrodd 49 kg, 4 x hantelcurls á 13 kg, 4 x skivstångscurl 27-22 kg, 3 x ländryggsmaskin 30 kg, 3 x ryggresningar

För det är så himla skoj att träna!


Värsta grymma passet!

Äntligen fick jag till värsta killerpasset för magen! som ni antagligen vet vid det här laget så tycker jag attd et är otroligt tråkigt att träna mage... senaste året har jag inte fått särskilt bra kontakt heller vilket har gjort det ännu tråkigare... Igår had ejag däremot lite tidspress i och med att gymet stängde m några minuter och jag verkligen kände behovet av att få in några magövningar... Resultatet blev supersetande av benlyft på lutande bänk och situps. Det tog vill jag lova! Det tog till och med grymt bra! Hääälrigt! Och dte bästa är att det blir så mycket roligare då också! =) Dessutom gick axelpasset grymt bra också. Mina axlar var slut redan vid hantelpressarna. De tog ovanligt bra. Jag hade dessutom passning som gjorde att jag kunde få ut allt på både hantelpressarna, smithen och baksideövningarna. Gryyyyymt! Vilken perfekt avslutning på veckan!

Motion: Styrketräning Axlar & Mage: 4 x hantelpress 15-13 kg, 4 x press bakom nacken i smith 31-26-16 kg, 4 x hantellyft åt sidan 9 kg, 3 x liggande baksida i CC 12,5 kg, 3 x baksideflyes i CC, 3 x benlyft i superset med 3 x situps

Solen skiner, köp gardiner!

Ute skiner solen, inne sitter jag... Igår partade folket, inne framför datorn satt jag... I fredags blev det dock afterwork och supriseparty för en klasskompis. Riktigt roligt. Men nu är det uppsats som gäller. Låsa in sig bakom lås och bom och knappt komma ut... Elelr jo, för att träna för annas funkar inte hjärnan heller... Det är fler som går i samma tankar. Har ,an varit för lat under resten av terminen får man ta igen det nu helt enkelt... Jag har nyss skrivit ett grymt (känns det som nu iaf) skrivtest inför ett grymt sommarjbb också... Mycket roligare än att skriva uppsats! =) Håll tummarna! Men nu ska jag fortsätta med uppsatsen!

Jag har haft 2 st vilodagar nu, men idag blir det minsann träning. Jag vet inte vad bara... hade tänkt träna ben, men är sugen på att springa lite imornbitti och på tisdag är dte ju sats-varvet som jag ska springa... Funkar ju inte med världens träningsvärk imorn elelr på tisdag helt enkelt... Så jag funderar på att köra axlar idag och sen ben på tisdag kväll eller onsdag... Det dumma är bara att jag har faktiskt inte kört ben på ett tag nu så det skulle verkligen behövas... Kollade precis FunBeat och tydligen har jag nte kört ben sen den 27:e mars. En evighet! Vet inte riktigt varför det har blivit bortglömt... I vanliga fall är jag bra på att slaviskt träna igenom kroppen varje vecka... Jaja, har de varit utan träning så länge där de väl inte av att vara utan några dagar till... Sen ska de piskas järnet! men vi får se vad kvällens träningssällskap säger med val av muskelgrupper... Time will tell!

Annars går det så sjukt dåligt att hålla diet... Eller jag ska inte ljuga här... Allt vad diet innebär har varit som bortblåst! Jag tänkte köra igång igen imorn. Ikväll ska jag käka våfflor med sylt och grädde. Sen ska jag tänka på nedanstående citat och bara köra på!

No turning back! Bara att härda ut som gäller!

"Pain is temporary. It may last a minute, or an hour, or a day, or a year,

but eventually it will subside and something else will take its place.

If I quit, however, it lasts forever."

Lance Armstrong

 

Hittade det här hos Marcus. Mycket tänkvärt... Speciellt nu när dte officiellt är 2 v och 6 dagar innan masteruppsatsen ska vara inne... och vid andra tunga tillfällen också så klart!


Mer crosstrainer

Jag inbillar mig ändå att crosstrainern ger bra motion så därför gav jag mig på det idag igen... Började med ett snäpp högre motstånd än sist och totalt hade jag nog lite högre motstånd genomgående genom hela passet. Det var jobbigare idag helt klart... Både fysiskt och psykiskt... Benen blev trötta fort och jag var tvungen att kämpa mer, men det var inte just flåsigare... däremot blev jag snabbt less av att stå där, vilket jag inte blev sist... Men inställningen "30 min, allt annat är bonus" hjälpte ganska bra... Totalt blev det 45 min och jag är nöjd! Bleväven lite svettigare den här gången.

Motion: Crosstrainer 45 min

En ny fight mot bänkpressen...

Igår had ejag gett mig sjutton på att jag skulle klara 60 kg i bänkpress... Jag tycker inte att det är så mycket egentligen, men det har hitills varit en för mig omöjlig vikt. Har nästan klarat den innan, men aldrig utan lite hjälp. Igår kände jag mig däremot stark och hade laddat rejält med mat under dagen, förutsättningarna var med andra ord på topp... Tyvärr blev det fail igen. Det går bara inte. Klarar hela vägen ner och sen en pyttebit upp igen som känns ganska bra innan styrkan totaldör. Det är så frustrerande för allt som oftast kanjag köra hyfsat många reps på 50 kg... Gjorde i alla fall två försök och sen gav jag upp och gav mig hän bröstträningen istället. Den kändes ganska bra, men inte alls så bra som tricepsträningen som var gryyym! Funderade till och med på att gå upp 2,5 kg i frenchpressen, men spar det till nästa gång. Och snart ger jag mig på de 60 kilona igen! Och då ska det funka!

Motion: Styrketräning Bröst & triceps: 4 x bänkpress 60-50 kg, 3 x sned hantelpress á 15 kg, 3 x pecdec 28 kg, 4 x frenchpress 27 kg, 4 x pushdowns 24,5 kg


I brist på annat att blogga om...Har jag tränat idag? I don't know...

Idag har jag varit rätt seg, vilket jag i coh för sig känner mig de flesta dagarna nu för tiden... Det kanske är åldern? Funderade långt och länge på dagens träning. Först blev jag sugen på en morgonpromenad i och med att jag ändå var ute på språng imorse, men la en tanke på mina benhinnor och tog mitt förnuft till fånga och gick hem istället. Nån sorts styrketräning har inte varit att föredra för det är bröst på schemat och jag vill vila axlarna en dag till innan dess. Det lämnade alltså konditionsträning... Springa vile jag inte, återigen på grund av benhinnorna... och att gå till gymet lockade ju inte så jag hade nästan bestämt mig för en vilodag då min ena hurtbulle till roomie drog ut på en springtur... så tillslut bestämde jag mig för att crosstrainern fick bli dagens träning. sög snabbt i mig min PWO endast för attd et inte skulle finnas nån återvändo... kan ju inte sitta framför datorn när det kliar i hela kroppen!

Väl på gymet had ejag väl inga större förhoppningar om att det skulle gå bra. Jag har trots allt inte konditionstränat på crosstrainer sen jag bodde i Västerås, dvs. drygt 1,5 år sen. Jag satte målet till 30 min, men det kändes nästan ouppnåbart. de första 5 min var såååå tunga och jobbiga... men sen gick det bättre. Jag körde på samma motstånde i 30 min... sen sänkte jag 2 hack, men lyckades hålla samma intensitet ändå i ytterligare 10 min... sen sänkte jag lite till innan jag höjde och körde 5 min till... Totalt 45 min... Men det konstiga är att det känns inte riktigt i kroppen som att jag har tränat. Det var väääldigt segt i benen när jag stod där, jag flåsade rejält men jag svettades inte så mycket (brukar svettas som en gris annars) och jag blev inte så trött.. inte heller nu efteråt känns det som at jag har gjort nått särskilt... Det får mig att undra hur effektiv min träning var egentligen... men jag kom iväg iaf och det är huvudsaken...d essutom tränade jag längre än jag hade planerat = grymt!

Motion: Crosstrainer 45 min

Nu är det vetenskapligt bevisat ;)

Igår gjorde jag en fullt vetenskaplig studie om träningsresultat om man har laddat med mat innan träningen eller om man har laddat med godis, vilket jag även har haft tidigare funderingar på. Jag kan ju se fördelarna med båda, men även de stora nackdelarna med den ena.. Hur som så styrkte jag mina tidigare funderingar om attd et går rätt bra att träna på enbart godisladdning. Styrkan fanns där, orken tog sig en dip vid hantelcurlsen men det gjrode den sist också så det kan man väl knappast räkna som godisets fel... Dock känns hela passet lite jobbigare, särskilt eftersom jag fram tills jag gick till gymet mådde riktigt illa av allt godis... Så trots att det går bra att träna på enbart godis så tror jag att mat är att rekommendera för den ultimata träningsupplevelsen... Eller vill manha den ultimata träningsupplevelsen tror jag även att man ska slänga in en PWO (preworkout-drink) som får det att klia i huden och gör dig galet stark! I love them! =)

Sen måste jag tyvärr meddela att efter söndagens promenad så har jag nu lätt värk i mina benhinnor, rejält skavsår på ena hälen och diverse blåsor här och där på fötterna... Jag kan med andra ord räknas som lika kroppsligt förberedd på en 8 km-promenad som en 85-åring trots att min ålder endast är 25... Jag ser det som ett tecken påatt jag borde promenera mer... men först ska jag göra det motsatta, dvs vila, just för att undvika rejäl benhinneinflammation samt låta mina skavsår läka... Men sen så... Nu, mot Zon-tuben!

Motion: Styrketräning Rygg & Biceps: 4 x skivstångsrodd 50-40 kg, 4 x latsdrag 57 kg, 3 x maskinrodd 49 kg, 3 x hantelcurls 13 kg, 3 x skivstångscurls 27-24,5 kg, 2 x 21or, 2 x ryggresningar, 2 x ländryggsmaskin

Att visa karaktär...

Idag är en "dålig" dag... Jag har ätit godis idag... 5 ynka dagar kunde jag vara utan... På den sjätte dagen small det... Jag kom hem, var inte hungrig, och sen pof kom ett toksug från ingenstans nästan. Jag skulle kunna älta och analysera det här beteendet till tusen... Det är nämligen vad jag sysslar med i min uppsats just nu... Jag skulle kunna skylla på:
  • att jag ätit väldigt lite under dagen... endast ägg och keso fram tills klockan 14
  • att ingen var hemma att peppa mig och motivera mig att inte ta...
  • att jag hade vaniljkesella hemma som satte igång suget rejält...
  • m.m.m.m.m.m. Listan kan göras sååååååå lång...
... men det tänker jag inte göra... det finns inget att skylla på. Jag har dålig karaktär! Jag kunde inte hålla mig, så enkelt är det... men skam den som ger sig. Imorgon är en ny dag.

Men titta här då... Inför Vårruset 2010

Facebook: http://www.facebook.com/pages/Varruset-2010/114822605195121?ref=ts
Vårruset: http://www.varruset.se/start/content.cfm?Sec_ID=2681&Rac_ID=110&Lan_ID=1

Söndagens träning, mat och motion

Japp, som ni såg så blev det ju en promenad imorse, dock efter frukost, annars had ejag aldirg orkat. Sen begav vi oss till Ica Maxi och Lidl för att handla på oss lite kött och annat bra. Jag fick iof med mig en frysbox med älg- och hjortkött hem från föräldrarna förra helgen, men vill ju kunna variera mig... Kyckling och lax köpte jag idag, och en himla massa kesella och annat smått och gott! Mat är ju bara sååååå gott, särskilt kött! Yummie in my tummie!

Har även blivit ett besök på gymet. Vägde mig och blev svinbesviken att jag inte gått ner nått, men det kommer väl... Passet gick i alla fall så där... Fick typ ingen kontakt kändes det som och då blir det automatiskt tråkigare... Kunde ju köra med samma vikter och orkade rätt bra, men det brukar ju svida som tusan i axlarna när jag tränar dem och det gjorde dte inte idag... Men men... Magträningen gick i alla fall bra! Bättre lycka nästa gång!

Motion: Promenad 8 km
Styrketräning Axlar & Mage: 4 x hantelpress 15-13 kg, 4 x sidolyft med hantlar 9-6 kg, 3 x stående press bakom nacken 22 kg, 3 x sidolyft i CC, 3 x liggande baksida i CC, 3 x baksideflyes i CC, 3 x benlyft, 3 x situps

På promenad genom stan...


1. I hissen på vägen ner. Motivationen är på topp!
2. Inte kommit så långt... Skönt med nedförbacke...
3. "Vissa" måste låtsas knyta skorna för att få en paus...
Pallar tydligen inte trycket att hålla någolunda tempo...
4. Bländar folk med the power of my awesomeness!
5. Emma försöker även hon blända folk med sin awesomeness,
lyckas nästan lika bra som mig... Slutsats: Vi är ett bra PW-par...
6. Hungern sätter in på allvar och vi måste få tankarna på annat för ett litet tag...
Spexa lite längst vägen går alltid bra. Humörhöjare! XD
7. Attack på Emma...
8. "Vissa" pallar inte trycket med tempot igen... Alternativt måste
återvända till dagis för att lära sig hur man knyter ett par skor...
(bilderna är klickbara)

The way i feel today...


Seg, segare, segast!

Imorse vaknad ejag tyvärr omäskligt tidigt... I torsdags fanns som sagt planer på att ta mig en kort löptur på morgonkvisten idag, men de planerna hade jag något sånär avstyrt iom att jag tänkte bege mig ne rpå stan då massa affärer hade garageutförsäljning idag kl 10... Igår kväll känd ejag mig trött och orkeslös... en natts sömn skulle med andra ord inte direkt ge mig några större energidepåer att orka springa med... men jag var ganska pigg imorse och hade ju gott om tid och gav Emelie en tanke... Klarar hon att springa nästan varje morgon innan frukost utan att knappt äta några carbs och dessutom få riktigt bra resultat (ibland kör on även intervaller), så måste väl ändå jag kunna klara mig igenom knappa 5k med i lugnt tempo? ja, det skulle man kunna tro, men så är inte fallet... Herregud vad dåligt det gick. Jag pinade mig i drygt 1 km men sen var jag tvungen att gå och efter det så fick jag springa och gå om vartannat... kommer inte ens ihåg hur många ggr jag stannade och gick, men de var många. Tror dockatt jag sprang rätt mkt mer än jag gick... Men men... Det var ju bättre änatt ha suttit hemma och degat... Dessutom var vädret underbart! =)

Fast i Bänkpressen

Jahapp, jag tog mig iväg till gymet tillslut, men totalt orkeslös vilket antagligen hänger ihop med att jag äter mindre. Orken kommer nog tillbaka snart tror jag, när jag vant mig lite mer. Jag tjurad epå på samma vikter som jag brukar... Började på bänkpress och det gick tungt, men det gick... Enda tills sista setet då jag efte några få reps tillslut inte hade en chans att få upp stången... Så jag la den på mig för att vila lite, men vid nästa försök gickd en inte rubba... Som tur var fanns det en vänlig själ i närheten som jag kunde ropa på hjälp till, för det kändes inte som att jag skulle orka segdra den längst kroppen helle roch var inge sugen på att vicka av vikterna. Han erbjöäd sig dessutom att passa sen, men då kände jag mig klar med bänkpress och gick vidare till nästa lite säkrare övning istället. Trots att jag kände mig totalt orkeslös så kunde jag köra på samma vikter i alla övningar vilket kändes bra. Jag vet lite mattare, men det gick! Hade tänkt ta mig ut på en promenad elle rnån annan sorts motion idag, men det har inte blivit av... Istället har jag "suttit av" tiden här hemma i min datastol, utan att göra nått vettigt alls... men bara för att röra lite på mig så körde jag 15 min på crosstrainern efter passet... Kändes rätt reffektivt.

Motion: Styrketräning Bröst & Triceps: 5 min crosstrianer, 3 x bänkpress 50 kg, 3 x sned bänk i smith 31 kg, 3 x pecdec 28 kg, 3 x pushdowns 25 kg, 3 x frenchpress 27 kg, 2 x rep över huvudet, 2 x enarmspushdowns, 15 min crosstrainer

Jag känner mig helt galen och besatt!

Som ni vet har jag ju planer på att reducera min kroppsvolym en aning fram till slutet av maj. Idag är tredje dagen som jag äter nyttigare mat och mindre portioner. Det är svårt som tusan kan jag säga! Igår (dag 2) var det helt fruktansvärt! Jag var så hungrig och gaaalet sugen så jag kunde knappt tänka på nått annat. Jag höll på bli galen! Men jag lyckades hålla mig och inget "dåligt" slank ner. Kroppen känns redan bättre, men det är väl vatten som jag har tappat. Det svåraste just nu är att inte tänka "men det går så bra nu så det gör nog inget om jag äter massa dåligt", vilket är ltt att tänka... Något som underlättar mycket är att jag faktisk tinte har så mycket att äta hemma... Jaghar äckliga mackor som jag inte har nån störrelust att äta (tur att jag inte har såna här, för hade lätt kunnat trycka i mig flera påsar). Jag har Pepsi Max, morötter, ägg och kesella att äta typ, förutom vanlig mat då.

Nu kanske ni tycker att jag är knäpp och håller på med någon sorts självplågeri, men att jag är så galet hungrig/sugen och besatt kommer gå över om några dagar/en vecka. Kommer ihåg när jag gick på kostrådgivning för några år sen. Var TOOOOKhungrig första 1-2 veckorna men lyckades härda ut och sen gick allting som en dans... eller kansk einte riktigt, men jagvar inte hungrig i alla fall... Gäller att härda ut tills kroppen ställer om sig helt enkelt.

Igår var jag och köpte nya batterier till min våg som inte har funkat på evigheter... Tyvärr verkar den ändå inte må så bra för sista siffran syns inte sådet är svårt att veta exakt startläget... Men det är intehela världen! =) Vikten är inte allt! Det ska ju kännas bra!

Jag är otroligt trött och segjust nu... Om ett tag ska jag ta en PWO så jag piggnar till och dra till gymet och köra bröst och triceps... Wish me luck!

Årets första löptur utomhus...

Jahapp! Då var årets första löptur ute avklarad. De gick väl både bra och dåligt. För det första tycker jag att det är såååå jobbigt att springa ute... för att inte tala om alla jobbiga uppförbackar (varför kan inte jag bo på en slätt för?)... och det var jobbigt!... En kilometer gick ganska bra, men sen blev det fruktansvärt jobbigt... Tungt, segt och sjuuuukt jobbigt, i ungefär 1-2 kilometrar... Stannade och gick en liten stund närjag fick håll. Men sen släppte det... men då hade jag redan bestämt mig för att springa hem och var på väg. Benen rullade på och jag kom in i det kändes det som... jag tuffade på helt enkelt.. Det blev en ganska lagom runda som första springtur ute. Är ganska taggad nu på att springamer så får se om jag inte tar en morgontur på lördag. =) Jackan kändes dessutom super! =)

Motion: Springa 5 km

Vårrus och nya träningskläder

idag har jag varit tillskolan för att anmäla mig till Vårruset här i Göteborg... Det blir nog ett ganska stort gäng som springer för på en kvart var vi uppe i 19 st... Finfin picknick efteråt med andra ord! sen så hade de även fixat att man skulle få en löpartröja från Kari traa... Blir ju super... På tal om träningskläder så har jag investerat lite idag. jaghar köpt en löparjacka som jag tänkte migkuna ha både när jag springe roch när jag motionsgår... Just nu har jag ingenting att ha på mig och eftersom jag tänkte börja springa ute nu så är det väl dax. Snygg och på rea, plus 10%, kan det bli bättre? sen så slog jag även till och köpte ett par träningsbyxor som jag har spanat på länge. De blir nog också fab! Nuvet jag inte vad som blir roligast... testa nya jackan närjag springer eller nya byxorna när jag gymmar? Det jag skulle ha (ett par ljusgula/beiga converse) fick jag däremot traska runt i varje skobutik i hela stan utan att hitta... Imorn kl 10 skulle nån kanske ha fått in... ja, dte är inte lätt alla ggr... =)

Nu sitte rjag och skriver, väntar på att maten ska skjunka så att jag kan bege mig ut och springa... det är både med glädje och fasa... Hur ska det gå? Jag vet inte... stay tuned...


Ett konstigt träningspass, med bra resultat

Igår var det ett knepigt träningspass måste jag säga... Kände mig helkonstig där ett tag... Yr i huvudet, lite illamående, speedad som tusan i kroppen och slow i skallen... Yrheten och illamåendet gick över efter ett tag som tur var... Vilket fall som helst så blev det ett jättebra pass. Gladast är jag för att jag höjde till 50 kg på rodden och 27 kg på skivstångscurlen. Det gott folk är nya rekord. Rodden var helt omedvetet. Trodde att jag brukar köra på den vikten, me så var dte ju inte. Det gick bra, men jag fick inte den optimala kontakten så sänkte vikten till 40 kg efter 2 set. Skivstångscurlen gick bra den också... orkade sega upp några få reps på 27! Woohoo! Sen var jag totalslut när jag skulle köra hantelcurls. Började med 13 kg men kunde inte rubba de hantlarna över hvuudtaget. De gick inte att få upp helt enkelt... så sänkte ner till ett set på 11 kg och sen några på 12 kg, men det var otroligt tungt och segt hela tiden. Jag hade noll kraft i mina armar. Ett härligt pass med andra ord... Sen mådde jag dåligt på kvällen också... Mådde jätteilla... men det gick över lite senare som tur var. Idag känenr jag mig på topp igen! =)

Motion: Styrketräning Rygg & Biceps: 3 x chins med hjälp, 3 x latsdrag 56 kg, 4 x skivstångsrodd 50-40 kg, 3 x maskinrodd 52 kg-45 kg, 3 x skivstångscurl 27-24,5 kg, 4 x hantelcurl 12-11 kg, 3 x ryggresningar 7 kg, 3 x ländryggsmaskin 25 kg

Ett gympass hanns med...

Lämnade Örebro vid lunchtid igår istället för som planerat vid middagstid, vilket innebar att jagkom hem i en ganska dräglig tid igår... och vilket i sin tur innebar att gymet fick sitt första besök på en och en halv vecka... Good times! Jag hade faktiskt inte förlorat så mycket i styrka... 1,5 vecka är kanske ingen evighet att inte träna på egentligen, men det känns som flera år... Kände mig lite ovan, men det gick bra... Grymt pass blev det också... Kändes verkligen hur bra som helst. Axlar är dessutom favorite att träna så det är ju klart att det var grymt kul också! =) Lägger in en bild från i somras, för underhållningens skull! =)

Som jag skrev igår var ju planen att kliva upp imorse och springa... men jag var uppe till halv 3 inatt så kände mig inte direkt sugen på att springa kl 6 när klockan ringde... Det får bli lite löpning imorn istället... Eftersom jag måste pricka så exakt med mat och sånt så känns det som en omöjlig uppgift idag nrä födelsedagsfirande och klassmöte m.m. står på schemat... Idag blir det gammal hederlig gymträning! =)

Motion: Styrketräning Axlar & Mage: 4 x hantelpress 15-13 kg, 3 x press bakom nacken i smith 26 kg, 4 x hantellyft åt sidan 9-6 kg, 3 x framåtlyft med skivstång 14,5 kg, 3 x liggande baksida i CC, 3 x baksideflyes i CC, 3 x benlyft, 3 x magmaskin


Påskhelgen 2010

jag sitter nu på ett hotellrum i Örebro... Jag var nere och åt frukost halv 9 imorse... sen klädde jag av mig igen och kröp ner i sängen för lite härlig (ironi på hög nivå) transkribering... Dock har det mest blivit surfande... men jag är på gång, snart i alla fall! =)

Påsken har varit riktigt härlig... Efter lite roadtripande så har den spenderats hemma hos mina kära föräldrar som har servat mig som aldrig förr (kan det bero på sällskapet jag hade med mig?). Vi har ätit gott,  gullat med hästarna, kört skoter, åkt skidor, suttit i ett vindskydd vid sjön i strålande sol och grillat i 2 dagar... haft en dag att bara åka runt och hälsa på folk och fika här och där...och sen 2 stora feta släktmiddagar... Påsken har med andra ord bjudit på minimalt med träning, mycket med mat/efterrätter/kakor, och hyfsat lite godis... Eftersom mitt halsont inte gått över förrän idag så kan man säga att det var rba att den enda motionen what so ever bestod av en skatetur på skidorna över sjön fram och tillbaka. Imorn blir det dock lite löpning. Lite godis, ja, faktisk... Betydligt mindre än normalt... men ändå lite godis varje dag... Ikväll åker jag hem. Sen är det slut på gottat! det har i alla fall varit en underbar påsk... Nu borde jag transkribera lite innan de kastar ut mig vid 12 (utcheckning) och jag måste leta upp nått annat lämpligt ställe att sätta mig och skriva på... Tur att jag har hörlurar med mig så det bar aär jag som behöver hröa samma babbel om och om igen... XD

Jag hoppas att ni har haft en underbar påsk!


RSS 2.0