Tunga och många marklyft var planen...

Jag ska erkänna... Jag har slarvat med marklyften på sista tiden. Jag kände att jag inte fick till dem lika bra längre och plötsligt började de bli bortprioriterade.Men den här veckan har jag faktiskt gått och funderat på marklyft hela veckan. Igår kände jag mig riktigt laddad för ett bra ryggpass med många marklyft. Bra teknik och tunga vikter skulle det bli... Och lite fightig spirit, typ som på bilden...
 
Om det blev så?
 
NEJ! =S
 
Istället tillbringade jag kvällen hemma i soffan i halvdvala hela kvällen.
Förkylningen är ett faktum tyvärr och idag känns det sämre.
Jag som bara vill träna...
 
 

Omväxling förnöjer?

Jag kom att tänka på det nyss när jag skrev det som del av en kommentar i en annan blogg. Omväxling förnöjer... Är det verkligen så? Vad menar man egentligen? Om man ser till träning då...?
  • Menar man omväxling för att behålla det roliga i träningen...? Kanske det, men då tror jag snarare att man kanske har valt fel träningsform om man behöver så omväxling för att behålla det roligt. Eller kanske inte är motiverad till träning över huvudtaget. Min styrketräning innehåller visserligen lite omväxling i och med att jag splittar kroppen i 4 pass. Det blir då inte samma träning varje pass, men samma visa varje vecka. Anledningen är dock mer att jag vill kunna träna varje muskel ordentligt mer än för omväxlingens skull.
  • Behöver man omväxling för att utvecklas i träningen? Kanske... Jag vet inte. Det är ju ett väldigt snack om periodisering, hög- vs. lågreps perioder, m.m. hela tiden... Och man ska inte köra samma övning för länge, helst byta träningsprogram var 8:e vecka... Men samtidigt så kan en muskel inte röra sig på särskilt många sätt.. Biceps böjer armen... så ja, för att träna biceps måste du böja armen, helst med så tung vikt som möjlligt. Om du hela tiden strävar efter att bli bättre och starkare så utvecklas man väl?
Själv tycker jag att omväxling är överskattat när det kommer till det mesta... Träning, mat, val av promenadrunda, m.m. Jag har inget problem med att äta samma mat en hel vecka. Jag tar hellre samma runda varje dag än håller på experimenterar med att hitta nya vägar. Jag kör nästan alltid samma träningsprogram och upplägg. Det är av den enkla anledningen att jag tycker om att jämföra hur det går. Var jag lite bättre den här gången? Klarade jag en repetition till? Kunde jag höja vikten? Var känslan bättre? Hur kan man jämföra det om man hela tiden ska byta och precis börjar komma in i nått när det är dax att byta igen? Men för att kunna veta om jag blir bättre så kräver det ju att jag alltid kör på samma sätt... Jag kör alltid tills jag inte orkat med tills det helt enkelt inte GÅR mer. Jag ser inget värde i att hålla mig till t.ex. 8 repetitioner per set i en övning bara för att det är en speciell vecka. Jag kör tills jag inte orkar mer, vilket oftast inte är särskilt många repetitioner. Nästa set kan jag ganaterat inte göra lika många för om så vore fallet har jag nog inte tagit ut mig fullt ut i första setet... Jag byter träningsupplägg eller byter ut en övning när jag känner att den inte ger mig någonting. Inte annars. Om jag har ett benpass som funkar grymt bra, varför ska jag byta? En viss omväxling är säkert bra för träningsresultaten, men jag tror faktiskt att den omväxling som krävs är mindre än man tror. Nu ska jag inte dra alla över en kam här. Jag vet att omväxling i låg-/lågreps, byte av träningsupplägg etc. funkar bra för många... men för mig funkar det rätt bra att INTE mixtra så mycket. Keep it simple helt enkelt!

När man plötsligt känner igen sig...

... Ja, ni vet när man är inne på en blogg och plötsligt så tänker man "känner inte jag igen den där hanteln/bänken/maskinen/ställningen/etc.". Det händer inte ofta, men ibland så. I förrgår var jag inne på Helene Ahlsons blogg och spanade lite på vilka som skulle vara med i nya Team Forever Fit by BB i år... Klickade mig in på deras bloggar... och jo men visst är det väl mitt gym där på några bilder. En av få tjejer som tränar ordentlig styrketräning på mitt gym är tydligen med i teamet. Har sett henne några gånger och hon kör bra, men vi är sällan på plats samtidigt. Kul för henne i alla fall.
 
Spana i här!
 
 

Träning med träningsvärk...

I dipsmaskinen innan jul...
Jag har träningsvärk i överkroppen sen passet i lördags. Liet här och var faktiskt och det känns himla gött om jag får säga det själv. Dock var det inte det optimal med träningsvärk i bröstmusklerna för att prestera på topp när det stod bröstträning på schemat idag. Jag kände mig helt klart påverkad av det. Blev svagare för jag kände mig ju redan lite trött i musklerna. Det märktes på repsantalet som sänktes med ca 3 repetitioner per set jämfört med i söndags. Ingen fara med det... Jag blev rätt nöjd ändå för jag lyckades faktiskt sega upp vikten rätt bra på den sista repetitionen. Normalt sett så tar det tvärstopp när jag inte orkar mer... Jag orkar, orkar, orkar och sen plötsligt går det inte mer alls. Nu orkade jag, sen orkade jag ite, men ändå fick jag upp den sakta men säkert. Kändes bra! =)
 
Tyvärr var bänkpressen det enda som kändes bra med bröstträningen. När jag körde hantelpress så tryckte hanteln hela tiden på en nerv i handen hur jag än höll den så det var svårt att få ut riktigt allt i den övningen eftersom jag var tvungen att koncentrera mig på att undvika att få ont. Kände även av det lite i hantelflyesen tyvärr. Som tur var gick tricepsträningen desto bättre. Jag tyckte jag kunde pressa på rätt bra i dipsen. Det är väldigt trist att vi inte har någon dipsställning på mitt gym, men man får ta vad som finns helt enkelt. Hur som helst, ett helt okej pass. =) Nu väntar jag mig ännu mer träningsvärk. =)
 
Dagens träning:
4 x bänkpress 60 kg
3 x hantelpress 18-18-15 kg
3 x hantelflyes 8 kg
4 x dips i maskin 100 kg
3 x pushdowns
3 x tricepspress med viktplatta 15 kg

Mina Reebok Crossfit OLY Lifter...

Igår var inte bara dagen för ett rätt bra benpass utan det var även premiärpasset i mina nya skor, Reebok Crossfit OLY Lifter. Om det var skillnad? Oh yes!
 
Vanligtvis tränar jag i mina Nike Free och de kan man jämföra med mockasiner. Väldigt mjuka och egentligen helt ostyrsliga, men även väldigt sköna. Så egentligen är det som att jämföra natt och dag. Reebok är precis vad Nikesen inte är. Mina första känsla var att få på sig ett par slalompjäxor. Ungefär så stabila är de. När jag sen började knäböja så kändes det ungefär likadant. Som att jag sitter fastnaglad i golvet på ett väldigt bra sätt. Man ju säga att nått sitter som gjutet... Mina fötter satt som gjutet i golvet. Det var bara till att böja benen och köra. Jag kom ner väldigt bra i böjarna och hittade lätt rätt position. Inte en enda gång tappade jag formen och kom i framvikt eller bakvikt. Om det var tack vare skorna eller ej vet jag inte... men vanligtvis brukar det väl hända någon gång per pass annars. Nej... det kändes helt enkelt väldigt bra. Jag upptäckte dock ett minus. De var inte lika bra att köra stående vadpress i. Den stela sulan gick upp lite för långt för att jag skulle få full rörlighet i den övningen... men de funkade finfint i alla andra övningar istället, t.ex. utfallsgång.
 
Nu vill jag inte skapa någon slags övertro till att en speciell sko ska göra någon till en knäböjsgud... Visst hjälper de till lite, lite på traven (kanske), men det är samtidigt DU som måste köra tungt och hårt som bara den. Ett par skor skapar inga resultat, det gör man endast själv. Hur som helst så gillar jag mina nya skor och de kommer få följa med på många benpass framöver då jag ska träna som en tok. =)
 
 

Trött, slut och HUNGRIG!!!

Rumänska marklyft i julas...
Fy så slut jag känner mig... Hela kroppen är trött... och framför allt kräver den mat! Jag var nyss hos svärföräldrarna för söndagsmiddag (perfekt timad efter dagens tunga träningpass) men kände mig hungrig redan när jag åkte därifrån. Jag antar att träning har den effekten på kroppen. Jag tycker det är häääärligt för det käns som att maten går direkt in till musklerna. Nu har jag ätit ännu mer och snart ska jag ta mig lite casein på det. Jag känner mig nästan omättlig idag....
 
Dagens träning vad i alla fall ett benpass. Knäböj alltså... vilken bra övning. Man kan göra den på så många sätt och det tar så bra. Idag stramade det extra mycket i rumpan under de tunga böjarna. Ritkigt nice! När jag körde mina pausböj så hade jag lite känningar i vänster baksida som inte var helt positiv... nästan som att jag hade sträckt mig. Därför tog jag det lite lugnt när jag körde utfallen... Jag minskade vikten, men kände inget mer i(negativt) låret så det var ju bra. Körde på mitt vanliga benpass. John ville köra lite finnen som avslutning... men mina ben var helt spagettiga och jag fick kramp i vaderna så för min del blev det chill på slutet. Bra pass och nu känner jag mig helt igång igen. =)
 
Dagens träning:
4 x knäböj 100 kg
3 x pausböj 60 kg
3 x utfallsgång med hantlar á 15 kg
4 x rumänska marklyft 60 kg
4 x benspark 80 kg
3 x stående vadpress 120 kg

Tillbaka på gymmet...

Nu är jag äntligen hemma igen. Det var en seg flygresa där jag nästan inte kunde sova någonting... kanske max en timme på hela resan. Ingen bra kombination med att entertainmentsystemet låg nere på just vår resa... men men. Jag har sovit några timmar sen jag kom hem så det känns lite bättre nu.
 
Jag har redan hunnit vara på gymmet också. Kanske inte den optimala uppladdningen inför ett träningspass, men nu var ju inte syftet att sätta några nya rekord eller göra nått superpass... utan snarare att väcka mina muskler som har fått vila hela veckan (vissa två) och att röra mig lite efter den långa flygresan. För det var uppladdningen helt okej. Jag trodde faktiskt att jag skulle vara väldigt svag idag, men det var inget större fel på styrkan ändå. Jag var så klart inte mitt starkaste jag, men ändå helt okej. Klämde till och körde riktigt många repetitioner på första setet i bänkpressen (10 reps) och då insåg jag att det bara var till att köra på... inget mesande! Jag körde ett överkroppspass med 2 bröstövningar, 2 ryggövningar, 2 axelövningar och en övning var för biceps och triceps. Normalt sett kör jag aldrig så många muskelgrupper per pass, men nu ville jag ju komma igång. Riktigt bra pass för det måste jag säga. Jag är väldigt nöjd. Känner mig taggad för mer träning nu. =)
 
Idag kom vi till gymmet kl 18, dvs då den bemannade tiden precis slutade. Jag hade väntat mig att vi skulle få vara nöstan själva på gymmet, men det kändes mer som rusningstrafik. Det var väldigt många som var och tränade... Kul att se! Inte helt väntat en lördagkväll.
 
Dagens träning:
4 x bänkpress 60 kg
4 x flyes i CC
4 x latsmaskin 70 kg
4 x skivstångsrodd 60-70-70-60 kg
3 x militärpress 34 kg
4 x sidolyft med hantlar 8 kg
3 x dips mellan bänkar med viktplatta 15 kg
3 x cablecurl

Fet, otränad och fattig...

Det går så där med träningen just nu kan jag säga. Det finns inte så mycket tid till att åka till gymmet och jag är för trött för att kliva upp och köra på morgonen på hotellgymmet... Sen är det även den enkla anledningen att jag faktiskt inte är så sugen. Är man inte så sugen så blir det inte mycket gjort. Förra veckan gick träningen ganska bra... Jag körde morgoncardio 4 ggr och sen ett styrkepass på gym... den här veckan har det gått betydligt sämre! Ujujuj...
 
Det går även så där med kosten... Eller vad man ska säga... Det är så mycket junk här! Jag saknar verkligen att äta REN mat. Sen av någon konstig anledning så verkar jag ha fått noll motståndskraft till fika/godis/tilltugg etc. som ligger framme i rummet där jag sitter och jobbar. Normalt sett så blir jag aldrig frestad av sånt för jag är helt enkelt inte sugen. Senaste året kanske jag tagit av fikat på mitt jobb 2-3 ggr... men nu är det hela tiden. Plockeli plockeli plock av allt som finns. Jag antar att det har den effekten att spendera 10 timmar varje dag i ett gammalt tråkigt rum utan fönster! =S Men det ska bli skönt att komma hem och få REN mat. Förutom John så längtar jag mest efter det. =)
 
Jag längtar efter ren mat, att få träna ordentligt (fast det verkar inte få mig att masa mig iväg just nu, men väldigt sugen på att göra det när jag kommer hem) och att min hud ska sluta lukta klor konstant.
 
Jag har redan konstaterat... att den här vintern/våren kommer jag att bli FET, OTRÄNAD, FATTIG, men jag kommer i alla fall att ha fina saker tack vare all grym shopping här! XD (Nya skorna kom igår och de var grymma) Haha... näe, men jag får nog skärpa mig lite mer nästa gång. Lite eget ansvar får jag nog ta. =) Nu ska jag packa för imorn kväll åker jag heeeeeem!
 
En sak är säker, när jag kommer hem ska jag träna arslet av mig!
Can't wait!

Today is gym day...

 
 

Vad var det i paketet?

Jo men det var ju mina och lillebrors finfina lyftarskor från Reebok som hade kommit.
Mina var snygga och rejäla men tyvärr lite i det minsta laget... Så de åkte tillbaka.
Jag beställde ett par i rätt storlek istället, men det fick bli ett par vita. De passar till allt och jag kommer nog inte lessna på dem, vilket jag antagligen gjort med de lila.
Jag provade dem dessutom i mallet idag och de satt riktigt bra.
Nu är det bara att vänta tills de nya kommer (visste tyvärr inte att de fanns i mallet)!
Can't wait!
 
Bye bye my friends...

En hel del promenerande...

The Bean i Chicago
... blir det den här helgen. Igår spenderades hela dagen i Chicago med att mest strosa omkring och ha det trevligt. Det blev väääldigt många steg och jag kan lova att både fötter och rygg värkte rätt rejält innan dagen var över. Det var väldigt härlig dag. Idag blir det andra bullar. En heldag med shopping. Vi börjar ute på outletsen (Chicago Premium Outlets) och sen beger vi oss till mallet. Jag har en känsla att det kommer att vara trötta fötter även ikväll. =)

Har befunnit mig i himmelriket...

 
för en köttälskare...
Churrascaria!!!
 
Helt underbart och otroligt gott!
De bara kommer med mer och mer perfekt grillat kött (alla sorter man kan se på bilden ovan)
tills man säger att man inte vill ha mer. Heaven!
 
 

Hur gick träningen då?

Chillar i dipsmaskinen
Ja, jag var ju faktiskt inte bara på gymmet för att spana in det... Det var ju faktiskt träning som var det viktiga... Hur och var det sker är ju rätt oviktigt så länge det finns vad man behöver. Jag hade väl inte direkt optimal laddning inför passet... Halvkass mat, lite för länge sen jag åt och rätt trött... men det gick hyfsat ändå. Jag passade på att köra tre muskelgrupper "när jag ändå var där", bröst, axlar och triceps. I vanliga fall kör jag nästan alltid endast en eller två... Nu är syftet mest att köra igenom musklerna en gång när jag är borta så att jag inte ska tappa allt för mycket tills jag kommer hem och kan träna som vanligt igen. Lite underhåll helt enkelt... och för att det är så roligt så klart!
 
Jag kände mig rätt grym i bänkpressen faktiskt. Stark och stadig... men på mitt tredje eller om det var fjärde set så ka det knappast ha sett ut så eftersom en snubbe sprang dit för att akut passa mig... men det var okej. Jag fick ju till en extra repetition. =) Bröstträningen tog riktigt bra alla tre övningarna. Bänkpress är riktigt skoj! Både axlar och triceps flöt på bra. Jag kände mig rätt okej i militärpressen idag. Träningen var riktigt roligt och det var ku att va på ett nytt ställe. Jag hade nog kunnat hålla på riktigt länge om det inte var för att jag höll på hungra ihjäl efter ett tag... men jag hann med rätt mycket ändå. Good for me!
 
Fredagsträning:
4 x bänkpress 61 kg
4 x hantelpress 18 kg
4 x hantelflyes 17,5 lb
4 x militärpress 70 lb
4 x sidolyft 9 kg
3x hantelpress
4 x pushdowns
4 x dips i maskin

Första besöket på LA Fitness (in this area)

Det var ju svårare än vad man kunde tro att få komma och träna här... Glad i hågen kom jag till gymmet och viftade med mitt gästpass som skulle ge mig gratis träning i 3 dagar... Trodde jag... Tydligen gällde det endast för personer som kunde vara potentiella kunder och teckna upp sig på långa perioder. Så där gick jag bet. Någon sorts klippkort var det inte tal om heller... och med nöd och näppe fick jag tillslut ett dagpass, men det satt långt inne. Det kändes verkligen inte som att de ville att man skulle komma och träna på gymmet om man inte var medlem en längre tid. Inte direkt välkomnande. Rätt udda beteende när amerikanerna annars är så överdrivet service mindade och trevliga... men nej, inte med LA Fitness inte. Kommer ihåg att det inte direkt var glada miner på gymmet utanför Philadelphia heller (samma kedja). Man kan ju undra om det är deras konceps... =S
 
Men jag kom ju in till slut... grymt gym. Riktigt stort och det fanns verkligen allt. på bilden syns bara en liten del. Det var nya, bra, sköna maskiner, vikter och utrustning från LifeFitness som kändes jättebra. Det var ljust och väldigt luftigt (även om bilden ser trång ut). Det var mycket folk men jag behövde inte vänta på nått och kunde göra vad jag ville. Riktigt trevligt folk där inne också. Många som hjälpte till med passning och det var rätt skönt stämning. Lite för mkt raggning dock... =S Haha, jag insåg precis att på bilden ser det helt folktomt ut... men så var inte fallet. =) Som sagt, riktigt bra gym och jag hade gärna haft det som "mitt" gym hemma. Näst, nästa trip när jag ska va här i 3 veckor blir det till att skaffa ett månadskort. Den här gången nöjer jag min med enstaka dagkort. =)

Vad kan finnas i det här stora paketet?

 
Ett stort och förvånandsvärt lätt paket väntade idag hotellet.
Oj, vad skuuuuuulle det kunna vara för något?!?! ;)
Det känns lite som julafton... =)
 
 

Dax för lite "riktig" träning...

Jag har varit riktigt duktig sen jag kom hit bort (nu var ju det visserligen i söndags kväll så det är inte så många dagar vi pratar om) och klivit upp och kört lite morgonträning varje dag. Om det är för att jag legat vaken eller för att jag faktiskt planerat träning tänker jag däremot lämna osagt. Det har dock "bara" blivit cardio. En halvtimme på crosstrainern eller en halvtimme med blandad crosstrainer eller löpband, när inte crosstrainern varit ledig från start. För mig som nästintill bara styrketränar så känns inte det som riktig träning. Jag vill få lyfta vikter och TA I mer än kämpa på och inte ge upp som det känns som att jag gör i konditionsträningen. Som jag sagt innan så finns det inte så mycket utrustning för det här på hotellet... Så imorgon ska jag äntligen bege mig till ett gym. Ett riktigt gym! Stort och bra! Det ska bli såååå roligt! Nu ska jag bara sova, ev. köra lite cardio och klara mig igenom en lång dag på kontoret först. =) Gästpass är redan fixat!
 
Hit ska jag imorgon (torsdag) em!
 
 

Om man vill känna sig smal...

Ja... det är ju inte för intet som USA är ett av världens fetaste länder. Jag kan säga att det märks här (en bit utanför Chicago)... Rejält! Det är vääääldigt få som är vad vi i Sverige skulle kalla för smala eller normala. Det finns inte särskilt många som vi skulle kalla knubbiga. Det finns en hel del som vi skulle se som tjocka. Väldigt många är inte bara tjocka utan väldigt stora... och sen finns det även de som är extremt stora. Här gås det inte i korridorerna... det vaggas fram.
 
Det känns faktiskt riktigt sorgligt att se... unga som gamla, alla är tjocka. Det är läsk konstant, snacks här och där och är man inte väldigt noggrann så finns det inte så mycket nyttigt att äta. Sen är ju det här med vardagsmotion icke existerande... så det är ju inte konstigt att det är på det här sättet heller... men ändå. Samtidigt är allt anpassat efter det också med t.ex. väldigt breda stolar som man som normal nästan kan simma i... Här behöver man inte känna sig tjock inte.
 
(Men sen måste jag faktiskt medge att det är rätt stor skillnad på var du är också... Av min erfarenhet så är folk inte alls lika tjocka i de större städerna. Till exempel, om jag kör 45 min in till Chicago så är synen en helt annan, mycket mer liknande vad vi ser hemma om vi går på stan...)

Härliga morgoncardio...

 
Nått som är bra med tidsskillnadeär att jag är rätt pigg första morgonen (det är ju mitt på dan) så jag kan pallra mig upp och köra lite morgoncardio. Det är nått som inte händer särskilt ofta annars. =) 30 min på crosstrainern blev det idag. Riktigt skönt att få jobba bort flygresan från kroppen. Nu är jag redo för en dag på kontoret, men först frukostbuffé...
 
 

Att träna ben innan en långflygning...

 
... kanske inte varså smart som jag hade tänkt mig.
 
Ben = stora muskler = kräver mkt energi = STOR hunger efteråt
 
Det rimmar rätt illa med att sitta instängd på två flygplan med begränsat med mat.
Pausade iof för en stor macka i Köpenhamn och hade två proteinbarer med mig som reserv, men det är ju inte direkt några jätteportioner man får som flygmat... När SAS sen inte har nått annat än Gott & Blandat och Chips att erbjuda oss hungriga resenärer emellan måltiderna så blir det ju rätt fett FAIL på den...
 
Jag kan i alla fall konstatera att Gott & Blandat mättar bättre än luft... =S
 
 

Trötta morgonben...

Aaaah... det blev ett riktigt bra pass trots att det var tidigare än vad jag brukar träna. Det var skönt att komma till gymmet innan öppning också (vi har ju att man kan gå in med kortet mellan 5-23) för vi var själva första stunden och sen kom några få till dit. Morgonträning är ju ritkigt nice! Det känns skönt att ha tröttat ut benen nu innan jag ska sitta stilla på planet så länge. Riktigt lyckat blev det!!!
 
Jag kände mig ganska stark idag också vilket var skönt. Jag har ju känt mig rätt klen i knäböjen nu de senaste passen, men idag var det annat. Jag kunde pressa riktigt bra! Det blev det "vanliga" benpasset som passar mig grymt bra. Jag blev härligt slut i benen. Sen så körde jag npgra set för latsen också i och med att de är det svåraste att träna med den begränsade träningsutrustning jag kommer ha (om jag inte tar mig iväg till ett riktigt gym vilket jag hoppas). Testade en för mig ny maskin som faktiskt var väldigt bra. Man kom i helt rätt position och det tog verkligen där det skulleoch jag kunde dra på ett riktigt bra sätt. Den kommer jag garanterat köra mer när jag kommer hem.
 
Dagens träning:
4 x knäböj 100 kg
4 x paus-böj 60 kg
3 x utfallsgång med hantlar á 20 kg
4 x rumänska marklyft 60 kg
4 x benspark 80 kg
3 x stående vadpress
4 x latsmaskin

Benträning here I come...

 
 
Med inspiration av skorna nedan och bilden ovan har jag faktiskt ställt klockan bara för att ta mig till gymmet och hinna köra ett benpass innan det är dax att åka till flyget... Här ska squatas!
 
 

Längtar efter nya skor... *dregel*

Innan jul bestämde jag att vid nästa USA trip skulle dessa snyggingar få vandra in i min "träningsgarderob". De är ett par lyftarskor från Reeboks Crossfit serie. Grejen är att de är uppbyggda bak i hälen så att man kommer i lite bättre position vid t.ex. knäböj,och sen är de väldigt stabila också, tack vare att man formgjuter dem efter foten och bandet som man kan spänna över foten. Formgjutning... ja, vi hade faktiskt Johns skor i ugnen ett tag förut... haha. De här skorna är dessutom anpassade för crossfit så de är mjuka och smidiga framme i tån för om man t.ex. vill hoppa box jumps etc. Nu sysslar ju inte jag med crossfit, men jag väljer ändå de här framför andra lyftarskor... mest för att de är lättviktsskor. Andra lyftarskor jag känt på är tuuuuunga medan de här endast väger 380 gram. Min brorsa har dessa från Adidas sen innan, men vill att jag ska köpa med mig ett par av de här hem nu istället efter att han provat Johns. =) Det ska verkligen bli roligt att prova att köra just knäböj med dem. John köpte ju ett par när vi var i New York i november och han är väldigt nöjd med dem. Can't wait!!!!
 
Nu har jag suttit och dreglat efter dem på nätet ett tag (eller ja, egentligen sen i julas) och det blev ju inte bättre när jag upptäckte att för några få (30) dollar extra kan man styla dem exakt här man vill. Jag har suttit här och testat ungefär 100 olika färgkombinationer. Sååå tufft! Får se vad jag slår till på. =)
 
När John köpte sina så bestämde jag mig för att iiiinte köpa några... för "jag körde ju faktiskt bara knäböj en gång i veckan och inte behöver jag särskilda skor för det". Så förståndigt... ;) Men FUCK IT! Det här är ju mitt intresse och klart jag ska ha såna skor. Jag vill ha dem NUUUUU!

Ladda batterierna...

Åååå vad skönt det känns att vila idag. Träning är grymt roligt, men man behöver faktiskt sina vilodagar också för att uppskatta det ännu mer. Nu har jag dessutom känt mig trött i kroppen senaste dagarna så vilan kom verkligen bra. Egentligen vill jag träna som en tok den här veckan i och med att jag åker bort 2 veckor på söndag... men det är ju inte riktigt så att man har ett "träningskonto", att om jag tränar dubbelt idag så gör det inget att jag vilar hela nästa vecka... Ja, ni förstår nog. Kontinuitet är det bästa. Men det känns ändå bra att träna lite extra innan jag åker bort så efter idag blir det fullt ös igen. =)
 
Man får otroligt lång kväll när man inte ska till gymmet efter jobbet... och då kom jag ändå hem en timme tidigare än normalt idag... Som John sa nyss: "Vad ska vi göra med all tid ikväll?" Men det är inga problem alls. Slapp och mys på hög nivå. Bara vara... Bara ta det lugnt. Bara ladda batterierna. =)
 

Olika former av 69 kg

Igår hittade jag den här bilden hos Sofy. Alla de här tjejerna väger 69 kg, medelvikten för en Australiensisk kvinna, men de ser verkligen heeeelt olika ut. Här kan man ju verkligen se att siffran på vågen är just bara en siffra, inte så mycket annat. Det går inte att jämföra sig med andra genom vikten. Vi är alla olika byggda, har olika mycket muskler och helt olika förutsättningar. Därför ser 69 kg annorlunda ut på dig jämfört med mig. Därför kan 69 kg vara mycket på vissa men lite på andra. Jag brukar använda vikten för att jämföra med mig själv ibland. Då kan det fungera bra eftersom jag jämför med samma referenspunkt... men samtidigt så ändras det även där eftersom jag sakta lägger på mig mer muskler. För 5 år sen var 69 kg en högre vikt för mig än vad det är idag i och med att jag har mer muskler nu. Slutsatsen? Siffran på vågen är oviktig! Det som är viktigt är hur vi känner oss och mår.
 
Jag tar inte formbilder särskilt ofta, men de jag hade som passade bäst in på vikten var dessa...
Så här såg JAG ut vid nästan 69 kg (70,1) i oktober 2011.
 
 

Bit ihop och kör på...

Ujuj, kände mig riktigt trött efter jobbet idag. Det var nästan så att jag somnade på spårvagnen hem och jag åker inte ens särskilt långt. Kände mig rätt otaggad på gymmet, men samtidigt så har jag lite grejer att göra imorn så då blir det vilodag... därför ville jag träna idag. Då är det till att bita ihop och "göra sitt jobb", dvs. gå iväg och träna. Det brukar ju alltid bli bra när man kommer till gymmet... och så även idag. Ibland brukar jag faktiskt lyckas få till de allra bästa träningspassen när jag innan passet känt mg trött och osugen. Så blev det inte riktigt idag... men ändå ett riktigt bra pass.
 
Jag orkade inte vänta in att John skulle komma hem utan jag drog till gymmet själv så joinade han efter ett tag... men det innebar ju att jag inte hade någon hjälp att lyfta upp hantlarna i hantelpressen så jag fick hålla mig till vikter som jag får upp till startposition själv. Hantelpress är den grymmaste övningen för axlarna enligt mig. Jag blir verkligen totalt slut! Körde även på med militärpress idag. Tycker det gick lite bättre än sist, men inte är jag stark inte... men man måste ju träna för att bli bra på nått och jag vill bli bra på militärpress. =) Så jag pressar på. =) Sen avslutade jag med lite mage och en stund crosstrainer. Vi får se om hjulet ger mig träningsvärk imorn. Det hoppas jag i alla fall. =)
 
Dagens träning:
4 x hantelpress 17-17-15-15kg
4 x hantellyft åt sidan 9-9-7-7 kg
3 x militärpress 33 kg
3 x sidolyft med hantlar
7 x olika baksideövningar
3 x situps på lutande bänk
4 x hjulet
20 min crosstrainer

Det här med grönsaker...

 
Jag verkar få äta upp mina ord... Ni vet det här med att jag inte brukar ha
några grönsaker till mina måltider. Det stämmer nästan alltid... men just nu har jag fått nån
liten hang-up på brysselkål och edamamebönor (grönsak eller ej, de är ju gröna i alla fall)
så lunchlådan har varit fullproppad av dessa hela veckan.
Mums!
 
 

Kämpar för lite mer ryggmuskler...

Ryggen för snart två år sen, mars 2011. "Sämre" än så här kan det ju inte va nu... ;)
Dagens träningspass gick inge vidare faktiskt. Jag kände mig inte särskilt peppad innan och sen krånglade min västerhand en del också. Just vänsterhanden är den som jag brukar kunna få lite problem med... särskilt i ryggträningen, men även i bröstträningen ibland. När jag kör rodd så är problemet att ja oerhört lätt får kramp i handen. Då kan jag inte köra fullt ut på övningarna eftersom jag helt enkelt inte kan hålla greppet. Därför kör jag alltid med dragremmar på de övningar jag vet att det lätt sker... men ändå så kan jag få kramp... som idag. Det är väldigt frustrerande och då tappar jag sugen lite. Får jag kramp i en övning så sitter det som i under resten av passet sen så det blir verkligen halvdant. Det har ändå gått hyfsat bra nu ett tag och inte hänt så ofta i och med att jag varit noga med att dra fast mig hårt... Men idag var krampen här och passet blev så där...
 
Ja, allt var väl inte fy skam... Chinsen i början tog rätt bra och även skivstångsrodden, men latsdragen och hantelrodden kändes kassa. Biceps kändes däremot rätt okej. Ja, det är bara att konstatera... man kan inte va på topp jämt. Fast man man ju försöka i alla fall... ;) Jag vill gärna ha lite mer muskler på ryggen och då får jag slita som bara den... Det kommer verkligen inte gratis! =S
 
Dagens träning:
4 x chins
4 x skivstångsrodd 60-70-70-60 kg
3 x latsdrag V-handtag 50 kg
3 x hantelrodd båda armar 21 kg
4 x ryggresningar
3 x skivstångscurl 28 kg
3 x 21:an 17 kg
2 x hantelcurl
20 min crosstrainer

Starkast och svagast på gymmet...

Åååå idag har jag gått och varit så himla peppad på träning... och särskilt på en speciell övning. Dips mellan två bänkar! Jag körde ju den övningen när jag var hemma hos föräldrarna och den var så himla grym... sen blev jag ju krasslig och har inte tränat triceps sen dess... men idag var det dax! Egentligen var det inte bara idag jag varit peppad och sugen på den övningen.. enda sen i lördags... Jag skulle egentligen ha kört passet igår, men jag hade fortfarande sån träningsvärk i axlarna så det kändes inte som någon bra idé att gå in och kriga igenom ett bröst- och tricepspass då så det blev vila. Men idag...
 
Jag började passet med att känna mog svagast på gymmet. Bänkpressen kändes helt otroligt tung idag. Jag orkade inte köra på min vanliga vikt utan fick sänka lite och ändå så var det egentligen lite för tungt. Jag fick dock lite hjälp av John så jag klarade (i min värld) godkänt antal reps så jag slapp sänka ytterligare. Men svag var jag... som bara den! =S Fast det kändes ändå bra i musklerna så jag är rätt nöjd ändå. Även hantelpressen och flyesen var jag klen i... men som sagt, det kändes bra ändå. Man får ju inte stirra sig blind på vikten jämt, även om det kan va en bra riktlinje.
 
Efter bröstträningen var det äntligen dax för den efterlängtade dipsövningen. Sist körde vi med en 10 kg viktskiva i knät, men idag blev det dubbelt upp och 20 kg istället. Det gick riktigt bra och tog gaaaalet bra. Jag kör djupa dips, alltså går ner med axlarna en bit under armbågarna. Det tar som allra bäst då. Det var riktigt kul att köra övningen igen och jag blev helt slut i triceps... precis som det ska va alltså. Kände mig riktigt stark också. =) Blev lite pushdowns och sen ganska lätta pressar med viktskiva inann triceps var totalt döda. Åååå så roligt det var!!! Sen avslutade jag med 20 min på crosstrainern och John på löpbandet. Ett riktigt bra pass, även om jag inte var mitt starkaste jag hela passet.
 
Dagens träning:
4 x bänkpress 64-60-60-60 kg
3 x hantelpress 18-18-15 kg
3 x hantelflyes 8 kg
4 x dips mellan 2 bänkar med viktskiva 20 kg
3 x pushdowns
3 x stående tricepspress med viktskiva 15 kg
20 min crosstrainer

Ett gott skratt förlänger livet...

Jag satt och morgonsurfade lite nyss och kom som vanlig in på Aldrig Vilas sida... Mikael uppmanade sina läsare att berätta om sina pinsammaste träningsögonblick. Jag hittade många roliga, men den här kommentaren från läsaren Daniel fick mig att fnittra till extra mycket. Helt galet egentligen, men roligt!
 
 
(Inlägget i sin helhet, med kommentarer, hittar du här)
 

Utmattad efter ett bra benpass...

"Paus-böj"... Här stannar jag några sekunder innan jag går upp...
Ojojoj... jag känner mig helt slut nu! Så trött i hela kroppen och säääärskilt benen. Dagens pass var otroligt jobbigt. Min puls var väldigt hög genom hela passet och det kändes som att den aldrig ville gå ner. Kanske är det lite av förkylningen som är kvar i kroppen och spökar? Hur som helst så var det bara att "push through" och köra på... och falla ihop i en liten utmattad hög mellan seten.
 
Började med väldigt tunga knäböj... som i att de kändes väldigt tunga. De första två seten kändes sådär, men sen kom jag igång och det kändes bättre på de sista två seten. Jag kände mig inte helt i balans i början och att jag inte fick till pressandes riktigt bra. Det kändes ju så klart där det skulle ändå, men själva känslan i övningen var inte som jag ville... men det ordnade jag ju till som sagt. =) Sen körde vi ju även pausböj, dvs där jag stannar någr sekunder i bottenläget innan jag går up. Sjukt jobbigt och det tar väldigt bra, men inte är man särskilt stark inte... Efter några vändor med utfallsgång så kände både jag och John att vi faktiskt inte hade ork nog att köra (rumänska) marklyft för baksidan så det blev maskinövningar som fick avsluta passet... Lite lättare då det endast blir den tänkta muskeln som tränas jämfört med lite fler muskler i marklyften, men suger ändå musten ur musklerna. Jag blev riktigt trött i baksidan! Och framsidan! Och vaderna! Och hela mig! Som sagt, jag känner mig fortfarande heeeelt slut! Nöjd med passet är jag i alla fall. =)
 
Dagens träning:
4 x knäböj 100 kg
4 x pausböj 60 kg
3 x utfallsgång med hantlar á 20 kg
4 x liggade lårcurl
4 x benspark
3 x stående vadpress

Stora Delsjön runt...

 

Tillbaka på gymmet med grymt axelpass...

ÅÅåååå idag kunde jag äntligen gå till gymmet igen. Jag har ju varit förkyld (och även haft andra mindre trevliga besvär) så de har inte blivit någon träning på en vecka. Nu känner jag mig bra igen så då är ju gymmet självklart! Jag är ju dessutom fortfarande ledig så det var skönt att passa på att gå till gymmet på förmiddgen. Jag kan tänka mig att det är rätt fullt om man går dit vid 5-tiden som jag gör när jag jobbar. Nyårslöftena hägrar. =) Nästa vecka får jag också trängas. =)
 
Innan jag blev sjuk så var det axlar och mage som stod på schemat så det var ju bara till att plocka upp där jag slutade, alltså axlar och mage idag då. Jag fick till ett riktigt grymt pass. Jag kände mig stark i hantelpressen och började på tyngsta vikten och droppade sen lite vikt för varje set... på så vis kan jag behålla antalet repetitioner i varje set. Det tog väääldigt bra! =) Ny övning för idag var militärpress. Jag provade ju på den lite lätt för någon vecka sen, så idag fick den ingå "på riktigt" i träningen. Jag har undvikit den övningen eftersom jag haft lite problem med nacken. Jag får kramp i nacken om jag måste hålla upp huvudet själv (alltså om jag befinner mig i någon lutande position utan stöd för nacken). Nu fokuserade jag på att ha huvudet i helt neutral position och då gick det riktigt bra. Jag var dock inte så stark, men det tog riiiiiktigt bra. Jag blev sjukt slut i framsida axlar! Det blir helt klart mer militärpress framöver (här kan du se en beskrivning av övningen). Galet bra axelträning i alla fall! =) Härligt med sån bra "comeback"! Avslutade med mage som gick över förväntan. Just situpsen tog fint i hela magen. John avsluatde med en crossfit WOD, "Annie" (en väldig blandning av dubble-unders och situps) så jag fick lite tid till stretching också. Bra, för det händer inte varje dag. =)
 
Dagens träning:
4 x hantelpress 19-18-17-14 kg
5 x sidolyft med hantlar 10-10-10-7-7 kg
4 x militärpress 30 kg
3 x sidolyft i CC
4 x omvända kryssdrag
5 x situps på lutande bänk
4 x benlyft på lutande bänk

Casall Fierce tights

 
Efter dagens rea-shopping kan jag också se fierce ut i mina nya
Casall fierce tights som nu bor i garderoben!
 
Jippie för mig!
 
 

Styr kosan hemåt...

 
 
Nu har vi ätit upp alla lussekatter och annat gott här...
även packat frysväskorna fulla med älgkött...
så nu styr vi kosan hem till Göteborg!
 
 
 

Till alla er som avgett nyårslöfte...

... om att börja träna ordentligt under 2013. Här kommer några enkla tips.
  1. Välj någon träningsform som du tycker är rolig. Det spelar ingen roll hur bra träning det är att springa/cykla/styrketräna/whatever, om du inte tycker att det är roligt så är chansen att du gör det mindre och mindre för varje gång. Då är det bättre att träna nått roligt så slår du två flugor i en smäll.
  2. Gå inte ut för hårt! Det är här de flesta failar. Klart att du är jättesugen och verkligen vill komma igång nu, men din kropp är mest troligt ovan och om du går ut för hårt så kommer du lessna. Att träna 2 ggr/v hela året är bättre än att träna 5-6 ggr/v i 1 månad. Så börja smått och så kan du öka när du har kommit igång. Då håller antagligen din kropp bättre också.
  3. Härda ut. Om du har följt punkt 1 och 2 så är du på god väg... men det kommer ändå att finnas pass som känns tunga att gå till, då du hellre stannar hemma i soffan/sängen/varsom, men för varje pass som du skippar så blir det lättare att skippa även nästa. Här gäller det att härda ut. Gå till din träning även om du hellre skulle vilja vara hemma just den dagen. När du väl kommit dit och satt igång så kommer du vara glad att du kom iväg, och ännu gladare när du är klar. Det gäller att bita ihop tills man fått in rutinen och sen även de där passen som kommer ibland när det är motigt att komma iväg. ALLA stöter på såna dagar.
  4. Sätt upp små delmål. Oavsett vad du tränar så kan du sätta upp små mål hela tiden som gör träningen lite roligre. T.ex. klara att springa 15 min i sträck, sen 20 min, osv... eller minska tiden på 5 km-slingan... eller lyfta tyngre i en viss övning... eller minska något kilo på vågen...
Som sagt... några enkla tips. Lycka till!
 
Visst vore det bra om alla som hänger på gymmen i januari kunde fortsätta? Tyvärr så brukar de droppa av rätt snabbt. Visserligen är det lite trångt, men ALLA behöver ju träna.

RSS 2.0