Till alla er som avgett nyårslöfte...

... om att börja träna ordentligt under 2013. Här kommer några enkla tips.
  1. Välj någon träningsform som du tycker är rolig. Det spelar ingen roll hur bra träning det är att springa/cykla/styrketräna/whatever, om du inte tycker att det är roligt så är chansen att du gör det mindre och mindre för varje gång. Då är det bättre att träna nått roligt så slår du två flugor i en smäll.
  2. Gå inte ut för hårt! Det är här de flesta failar. Klart att du är jättesugen och verkligen vill komma igång nu, men din kropp är mest troligt ovan och om du går ut för hårt så kommer du lessna. Att träna 2 ggr/v hela året är bättre än att träna 5-6 ggr/v i 1 månad. Så börja smått och så kan du öka när du har kommit igång. Då håller antagligen din kropp bättre också.
  3. Härda ut. Om du har följt punkt 1 och 2 så är du på god väg... men det kommer ändå att finnas pass som känns tunga att gå till, då du hellre stannar hemma i soffan/sängen/varsom, men för varje pass som du skippar så blir det lättare att skippa även nästa. Här gäller det att härda ut. Gå till din träning även om du hellre skulle vilja vara hemma just den dagen. När du väl kommit dit och satt igång så kommer du vara glad att du kom iväg, och ännu gladare när du är klar. Det gäller att bita ihop tills man fått in rutinen och sen även de där passen som kommer ibland när det är motigt att komma iväg. ALLA stöter på såna dagar.
  4. Sätt upp små delmål. Oavsett vad du tränar så kan du sätta upp små mål hela tiden som gör träningen lite roligre. T.ex. klara att springa 15 min i sträck, sen 20 min, osv... eller minska tiden på 5 km-slingan... eller lyfta tyngre i en viss övning... eller minska något kilo på vågen...
Som sagt... några enkla tips. Lycka till!
 
Visst vore det bra om alla som hänger på gymmen i januari kunde fortsätta? Tyvärr så brukar de droppa av rätt snabbt. Visserligen är det lite trångt, men ALLA behöver ju träna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0