Ett "hinder" till min träning...

Jag har ju som sagt flyttat de senaste dagarna. Jag är numera sambo, ett resultat av gymraggning ;). Tyvärr så innebär det att jag har flyttat från att bo granne med gymet (och kunna stå iköket och spana in för att se om det är mycket folk) till att ha promenadavstånd till gymet. Numera så måste jag gå i ca 10 min innan jag är på gymet, något som jag faktiskt har oroat mig lite för och idag så visade det sig att de där 10 minutrarna har stor betydelse.
  • Jag kan inte bara träna lite snabbt och gå vidare och göra nått annat för jag måste släpa med mig kläder och sen gå omkring och släpa på gymkläderna hela tiden.
  • Jag vill träna på stört, inte om 10 minuter.
  • Vägen till gymet är oerhört väderberoende...
  • ...men är visserligen helt okej uppvärmning...
Idag tog det verkligen emot att ta mig till gymet. Igår kom jag aldrig iväg. Jag fastnade på stan, det var ju reor! Nu är dte nog slut på 2 pass om dagen ibland... men iof är det nog bara positivt. En gång räcker mer än väl. Men jag vill inte att det ska ta emot. Vill inte ha nått "hinder" till träningen för jag är rädd att jag skippar den då... idag gick det visserligen bra, men tänk alla andra dagar och om jag har mycket att göra?!?! Det finns helt klart anledning til oro, men förhoppningsvis (vilket jag tror) så komme rjag ta mig iväg ändå eftersom jag gillar träningen så mycket... men samtidigt bor det en latmask i mig också... De senaste 4 åren har jag bott granne med gymet, både i Västerås (Njoy) och i Göteborg (Sats), men det har varit mcyket förändringar på sistonde... Hoppas mina goda vanor håller i sig, men det är bara jag som kan bestämma det och jag har bestämt mig!

Alltid ett vinnande koncept?

Om man kan kalla gårdagens morgonpromenad perfekt på alla sätt och vis så kan man väl kalla dagens promenad för (nästan) raka motsatsen. Inspirerad av gårdagen så bestämde jag mig imorse för att ta på mig skorna och bege mig ut och knata ett tag. Dock kändes det som att jag hade lite mer emot mig idag än igår med tanke på att jag redan var riktigt hungrig när jag gav mig ut och det var både molnigt och blåsigt ute. Skam den som ger sig tänkte jag och tog på mig en hoodie istället för en t-shirt som igår och hungern går säkert över bara jag rör lite på mig tänkte jag. Jag hann ungefär 5-10 minuter innan det började regna, lite smådugg först och sen riktigt rejält. Skam den som ger sig tänkte jag igen, och valde att fortsätta men att kapa rundan till hälften istället. Trött, hungrig och matt segade jag mig runt i regnet. Det var inte alls så härligt som jag hade tänkt det... Promenader är med andra ord inte alltid en hit. Det gäller att välja sina tillfällen. Idag valde jag fel.

Note to self: kolla väderleken (yr.no - timme för timme) innan du beger dig ut och går

En mycket bra start på dagen...

Ååååå äntligen har jag gjort något fysiskt. Imorse gav jag mig ut på en otroligt härlig morgonpromenad. Igår blev det inget för jag packade upp hela kvällen (och tittade på fotboll så klart). Idag var det desto härligare just därför att ta sig ut och röra på sig. Göteborg bjöd på strålande sol, väldigt varmt och rätt kvalmigt väder och det var helt underbart att gå i. Jag var glad att jag tog på mig träningskläder innan för svetten flödade vill jag lova. Åååå så skönt!! Någon gång under dagen väntar även ett gympass... men vad? Funderar på ben (för jag är sugen på nått riktigt rejält pass) eller axlar/triceps. Ååå så kul det ska bli! =)

Åååååååå vad jag saknar det...

Frånvaron på bloggen kanske ni har märkt av? vad jag har märkt av är frånvaron på gymet, eller man kan även säga frånvaro av träning what so ever... Jag har inte tränat på evigheter och det känns både i kropp och knopp- Kom ju som sagt hem från Mallorca förra veckan och sen dess har jag varit borta och firat midsommar och sen flyttat ut och flyttat in, samt varit förkyld hela tiden också. Idag har jag flyttstädat hela dagen. Imorn blir dte gymet igen. Ikväll blir det eventuellt en promenad. Eller så satsar jag på att packa upp alla flyttlådor som nu belägrar hela vardagsrummet... Only time will tell... ;)


Tillbaka i Sverige...

I eftermiddag även tillbaka i Göteborg... tyvärr förkyld... =(

Provträning på McFit Playa de Palma

Ja, nu var det visserligen i tisdags provträningen ägde rum och idag är det torsdag, men jag har faktiskt semester och kan ju inte hänga vid datorn hela tiden ju! ;) Väldigt bra gym var dte. Rent, fräscht, många bra maskiner. Lite trångt vid de fria vikterna... att jag och brorsan timade in precis när det var som mest folk gjorde kanske inte det ela bättre... Som ni ser så kan de öppna upp hela väggarna, vilket de gjrode när vi var där... Och sen låg jag och gjorde situps och spanade ut på halvet... Värre träningsupplevelse har man väl haft! XD Annars blev det ett rätt förvirrat pass. Vi tränad ehela kroppen. Gick och drog och slet lite här och där helt enkelt. Det var roligt i alla fall och faktiskt första gången jag testar ett gym utanför Sveriges gränser. Muy bien är mitt betyg. =) trevlig personal var det dessutom.

Igår blev det en 40 minuters powerwalk med mamma och idag har jag varit sjukt bakis så jag har sysselsatt mig med så lite aktivitet som möjligt. Får se om det blir nått mer McFit. Jag ska i alla fall ta i alla fall en till löptur innan jag åker härifrån. =)

Strandsväng numero dos

... som man kan kalla det med en mix an svenska och spanska. Det inträffade i alla fall imorse medans alla partande tyskar fortfarande låg däckade. Mysteriet med tyskarna har löst sig. tydligen har resebyråerna någon sorts specialerbjudande nu iom VM vilket har resulterat i massvis av stora partytokiga killgäng. Ursäkta mig att jag inte jublar av glädje, men tyskar är inte alltid de lättaste att handskas med. Särskilt inte när de skriker och härjar, vägrar prata annat än tyska och antar att man själv också är tysk. Imorse var de dock borta (även om jag misstänker att några gjorde sina walk of shames) och jag kunde springa relativt obehindrat. Anledningen till att det endast blev relativt obehindrat är att det gick så sjukt tungt och var så jobbigt så det kändes inte alls obehindrat på något sätt. Idag sprang jag innan frukost och sist sprang jag ju på eftermiddan. idag var jag törstig och hungrig och rätt energilös. Jag sprang även kortare. Sist vände jag vid Balinaerio 1 och idag vid nr 4. Jag bor mellan 13 och 14. Det kändes som en lagom runda. Sprang mestadels hela tiden, men med rätt många (dock korta) gåpauser. Känns som att min kondition är körd i botten... Wooops! Måste göras nått åt. Men det blir jag jag kommer hem. Nu är dte bara underhållsträning/motion som gäller. Jag har fortfarande inte tagit mig bort till McFit men det kanske blir imorn. Funderar på att gå upp och köra ett pass med brorsans gummiband på rummet snart. Testdrog lite i det innan ochd et kändes mycket bättre än jag trodde.

Update: jag och brorsan bestämde precis att det blir McFit imorn innan middagen... By the way har jag även sett 2 kosttillskottsaffärer här alldeles i krokarna! Nice! Mkt nice! =)

Att springa längst stranden...

Gårdagens löptur gick faktiskt alldeles strålande... Jag var ute i nästan 45 minuter och blandade mellan att gå och springa, men helt klart mest springa. Det var riktigt skönt. En behaglig tur, förutom att på vissa ställen var jag tvungen att kryssa fram mellan tyska ungdomar. IDet bästa var nog den härliga miljön. Mycket bra att springa längst stranden! =) dag har jag varit och tittat på Mallorcas guld, nämligen hästarna (PRE). Sååå fina! De som var föl när jag jobbade här senast var nu fullt ridbara och superfina. Jag skulle vilja ta med alla hem! =) Annars verkar vi ha prickat in 2 veckor då det för ovanlighetens skull ska vara dåligt väder. Men jag har typ bränt sönder axlar och armar idag efter att ha tittat på hästarna ett tag så kan behöva lite vila från solen...

Blogin' live from Mallorca

Jag är på Mallorca nu. Playa de Palma. My hoods och my people! och jag älskar det! jag har varit och spanat in ett gym i närheten... McFit. Sjukt roligt namn! Ska ta och köra några pass där tänkte jag. Idag ska jag nog gå och springa en sväng... Alldeles strax faktiskt. Ska bli riktigt skönt. Jag har inte rört mig på länge nu och det behövs. Min kropp vill ha lite rörelse nu efter allt stillasittande.

Graduation Day is finally here!


Busy times...

Det blev ett riktigt bra träningspass igår. Det började väl inte strålande direkt, men sen så ordnade det upp sig. Jag skulle testa på chins, men tog mig inte upp. jag fick inte till det helt enkelt... men bytte till latsdrag och det gick strålande. Körde 2 set på 63 kg med okej antal reps utan hjälp. Sen fortsatte det bra. Jag hade lite problem med ländryggen i rodden så hade lite lägre vikt, men det kändes rejält. Allt som allt ett riktigt bra pass!

Idag har jag inte hunnit med att träna. Har haft en evighetslång graduation ceremoni-träning på skolan och fotograferingar. Sen var jag även tvungen att hetsa runt på stan en sväng också. Har (hålle rpå) packar inför Mallorca och inväntar på att föräldrarna och lillabror ska komma hit. Då blir det fika med chokladfudgetårta som jag bakat och ikväll ska vi gå ut och äta. Imorn blir det full fart hela dan också. Nånstans måste jag lyckas fixa iordning det lilla tal jag ska hålla också... Busy times!

Motion: Styrketräning Rygg, baksida axlar, biceps: 4 x latsdrag 63-63-56-49 kg, 4 x skivstångsrodd 40-50-40-40 kg, 3 x enarmsroddmaskin, 2 x liggande baksida i CC, 2 x baksideflyes i CC, 3 x hantelcurls 15-13-13 kg, 3 x scottcurl 25,5-23-23 kg, 3 x ländryggsmasin, 3 x ryggresningar

I väntan på träning...

Har haft en ritkigt lyckad shoppingtur idag. Kom hem med 6-månaders linser (jag har ju nyligen blivit fullbordad glas/lins-ögonorm, till skillnad från att ha glasögon men använda dem en gång per år ungefär), en toksnygg klänning till min graduation dinner på onsdag och en snygg fodralklänning till graduation ceremonyn. Perfekt! har även varit på skolan och diskuterat utbildningen, tackat av våra programansvariga och stökat på. Ska packa ihop lite grejer och snart blir det till att kötta på på gymet. Det blir bland annat den här övningen:


Tankarna finns på annat håll just nu...

Ojojoj, det har verkligen inte blivit mycket bloggat på sistonde och gissa vad? Det kommer inte bli någon större bättring de närmaste 2 veckorna. Förra veckan var ju jag i Västerås och det blev ingen vidare träning. Den här veckan har jag fullt upp med examensaktiviteter m.m. och på torsdag morgon åker jag två veckor till Mallorca. Fast dit tar jag faktiskt med med löparskorna så kan det bli några springturer och promenader i alla fall. Dessutom så ska brorsan ta med sig nått gummiband så det kan jag nog dra lite i, om jag inte hittar nått bra gym vill säga. Det visar sig...

Igår blev det i alla fall träning och gud vad härligt det var! Axlar, Triceps och Mage! Sved rejält! Blir en 3-split nu så hinner jag köra igenom kroppen på söndag-tisdag innan jag åker. Ikväll väntar rygg, baksida axlar och biceps. Blir inte så mycket sagt om träningen just nu. Mina tankar är på annat håll! =)

Motion: Styrketräning Axlar, Triceps och Mage: 3 x axelpress 16 kg, 4 x sidolyft med hantlar 10-10-7-7 kg, 3 x framåtlyft med skivstång 14,5 kg i superset med 3 x drag till hakan, 3 x pushdowns, 3 x rep över huvudet, 3 x situps i superset med 3 x benlyft

Det gik oväntat bra...

Efter en mycket mastig hotellfrukost (den sista) så skulle jag bege mig ut på en promenad, samma som jag gick i tisdags och onsdags.. Men denhär gången fick jag för mig att börja springa några meter för att komma runt rundan lite snabbare. Trodde jag skulle få håll på en gång med tanke på att det på sin höjd gått en halvtimme sen jag proppade i mig mycket mat, men klarade mig häpnandsväckande långt innan hållet kom. Jag som alltid brukar få håll på en gång, särskilt om jag ätit nära inpå. Sen så varvade jag springa och gå resten av rundan och lyckades kapa över 20 minuter på tiden. 8,7 km på knappt en timme blev det tillslut och jag sprang minst hälften av sträckan. Det var en härlig runda, behagligt tempo och jag pressade mig inte någonting. Underbart! Nu blev jag sugen på att springa mera. Blir nog några liknande rundor på Mallorca!

Good times...

idag bidde det ytterligare en bra start på dagen. Först god (och väldigt stor) hotellfrukost. Jag har ju svårt att fixa nån annan mat här eftersom det bara är ett rum så all mat måste ju köpas ute... så jag matar i mig så mycket som möjlig på morgonen så jag ska stå mig länge! =) Sen har jag varit ute ocg gått också. Gick samma runda som igår. Sååå härligt och skönt!

Good news förresten. Min uppsats vinner Malmsten Award for Best Thesis in Management! =) Gör definitivt allt slit värt mödan! Känns superskoj! =)

Strax ska jag ta filten och gå och lägga mig i Vasaparken och sola. Ogår försökte jag och Emma, men då blev dte bara mmolnigt så vi gick på stan istället. Nu ser det lovande ut. Sola och slappa lite och sen ikväll ska jag ha visning av pojkvän för morföräldrarna! =) hade behövt gå på stan och hittat en klänning till vpr graduation dinner, men det hinns nog en molnig dag! =) idag ska jag njuta av solen och trevligt sällskap (skynda emma)!

En nostalgitripp och lata skolungdomar

Har precis kommit hem från en promenad i sköna Västerås. Gick längst både Mälaren och Svartån, vilket blev en 80 min härlig promenad. Riktigt kul att gå på "mina" ställen där jag alltid brukade promenera när jag bodde här. allt såg iof inte likadant ut. Nere vid Mälaren hade de fixat till det rätt rejält. Kul när det händer saker.

Mötte även ett gäng skolungdomar på gymnasitiklektion. Löpning stiod på schemat tydligen men det var bara 5 st som sprang. Resten kom med benen släpandes efter sig, blippande spå mobilerna, klagandes över hur jobbigt det var att springa, spelandes musik och såg lidande/lata/slöa ut. Tror inte ens att det var långt de skulle springa. Läraren stod och hejade på dem på ett kontrollställe, men det hjälpte tydligen inte... Att de inte inser sitt eget bästa och springer... bättre nu innan det blir jobbigare när de blir äldre... jaja, annars bor jag gött på Stadshotellet, käkar smarrig hotellfrukost varje morgon och har det bra! =)

RSS 2.0