Riktigt bra morgonträning...

Morgonstund har guld i mun heter det ju så fint... och min morgonträning (ok, med mer vanlig dygnsrytm kanske det kallas lunchträning, men så här i semestertider så är det morgon) idag blev också riktigt bra. Jag ökade på vikten lite i den första pressen och det gick riktit bra. Tyngre vikt, samma teknik, men de brännande känslan försvann. Den kom däremot när jag körde hantellyften, tillräckligt för båda övningarna. Riktigt härligt! Sen var den med resten av passet. Hantelpressarna gick riktigt bra även de. Alla övningar i hela passet gick egentligen bra. Med bröstträningen har jag ju otroligt sakta stegrat mig uppåt och nu börjar jag äntligen komma till en visserligen väldigt lätt vikt, men ändå nått som känns som en vikt så det känns kul. Hela passet kändes grymt bra! Alla övningar! Jag är sjukt nöjd!
 
Nu siter jag här och sippar på min eftertränings-drink (protein+kolhydrater) och tittar på upplösningen av OS för lagtävlan i fälttävlan... Riktigt spännande... men mest kul ska det bli att titta på det individuella i eftermiddag. =)
 
 
Dagens träning:
4 x stångpress i smith 40 kg
4 x sidolyft med hantlar á 9 kg
4 x hantelpress 15 kg
4 x sidolyft i CC
4 x omvända kryssdrag
4 x bänkpress 40 kg
4 x flyes i CC

Startar veckan med ryggträning...

Idag hade jag inga planer på att maxa i marklyft igen. Jag måste helt enkelt ha en bättre teknik först... därför var det till att kämpa med det på min träningsvikt. Det kändes inte strålande idag. Jag var trött i ryggen sen alla böjar i förrgår så jag började inte på topp... men tydligen så såg det lite bättre ut. Kan jag förbättra mig lite varje gång så blir det bra tillslut. =)
 
Något som däremot kändes riktigt bra idag var skivstångsrodden. Jag tänkte riktigt på att klämm till i toppläget och det kändes super. Vikten kändes något lätt (jag hamnade på 10-12 rep/set) så nästa pass höjer jag nog lite. Idag la jag upp träningen så att latsdragen kom sist. De övningarna brukar jag näsan jämt ha först/i början av passet så detvar lite ovant. Där körde jag rätt lätta vikter och väldigt strikt. Det tog riktigt bra, särskilt de smala. Tyvärr så gjorde jag en liten miss vid det näst sista setet av de breda dragen då jag inte drog fast mig ordentligt med dragremmen i vänsterhanden och på en gång fick jag kramp i den handen då.... så de sista 2 seten gick sämre där. Himla osis... men men... Shit happens. Jag har inte fått kramp på rätt länge och det har funkat bra att dra fast mig med mina nya remmar så jag trodde inte att det skulle vara några problem... men jag får vara noggrann framöver. Får jag väl kramp så sabbar det resten av seten i den övningen eftersom jag inte kan köra tills jag blir trött. Som tur är så är det inte alls samma när jag kör med smalt grepp så där kunde jag fortsätta bra. Hur som helst, kramp eller ej, det blev ett riktigt bra pass!
 
Dagens träning:
4 x marklyft 80 kg
5 x skivstångsrodd 50 kg
3 x hantelrodd 28 kg
4 x latsdrag 50 kg
4 x latsdrag V-handtag 45 kg
3 x pullovers i CC

Träna 2 dagar, vila 1 dag...

 
Nu under semestern har det blivit väldigt regelbunden träning.
Träna 2 dagar, vila 1 dag. Upprepa.
I en träningsperiod finns benpasset med, i den andra ryggpasset. De två tunga.
Bra upplägg som ger bra mängd träning men mycket tid till annat också.
Idag var det således vila.
Det firades med en promenad och Batman på bio.
 
 

På gymturné genom Mölndal...

Life Mölndal och Life Åby
Igår när vi skulle träna så skulle vi testa på ett nytt gym. Jag har ju guldkort på Life-kedjan här i Göteborg, menj har faktiskt bara tränat på mitt hem-gym innan. I höstas så poseringstränade jag även på Life Majorna en del... men idag skulle andra gym provas... Kosan styrdes till Life Mölndal och vi knatade in, besökte omklädningsrummet och gick ut i gymmet. Gymmet var dock lite av en besvikelse... mest kanske för att jag hade så stora förhoppningar. Det ser riktigt stort och fräscht ut när man åker förbi (gymmet syns från E6:an) men när man kom in så var det rätt litet och trångt. Det var bara två killar på gymmet vilket kunde ha varit skönt, men den ena killen hade precis börjat att ockupra den (enda) fria stången för sin bröstträning och det var där vi skulle börja med våra böjar. Den andra killen körde ben och då fanns det rätt stor risk att vi konkurrerade om samma maskiner/redskap... Så vi gick helt enkelt i i gymmet, började värma upp lite och sen så gick vi därifrån... Vidare till nästa istället.
 
Eftersom vi ändå var i Mölndal så blev nästa gym Åby. Där blev träningen av. Så nu kan man säga att vi har provat två av Life-gymmen även om det inte blev nån träning på det första. =) Åby var inte heller så stort, men bättre utrustat. Åby får iaf stort plus för trevlig personal. Av de tre så föredrar jag nog ändå mitt eget gym som är större även fast det helt klart har många punkter där de kan förbättra sig.
 
En av anledningarna att vi bytte gym var även att Mölndal inte var bemannat... Jag upptäckte imorse att vi inte har något kosttillskott med oss, förutom carbonox-burken som jag fick häromdagen... Allt är kvar uppe i sommarstugan som vi hade tänkt åka tillbaka till igår men ångrade oss och i vår lägenhet (uthyrd nu över Springsteen-helgen)... vilket innebar att vi var tvungna att köpa nått färdigt på plats... utan bemanning = ingen möjlighet att köpa eftersom det inte fanns några vending machines... Åby var däremot bemannat så där kunde vi köpa det som behövdes... Slutade dock med att vi köpte en hel påse proteinpulver så att vi klarar oss några dar om vi bestämmer oss för att stanna här (pensionat svärföräldrar) ytterigare några dagar. Smidigt och bra!

Grymt bra benträning...

Jag kör frontböj, John kör knäböj
Vilken underbart bra träning det blev idag. BEN! Jag fick äntligen till lite av en känsla i knäböjen. Kände mig rätt säker och stabil och det kändes som att jag kunde trycka på. Jag kunde ha samma djup hela tdien, samma hastighet upp och ner och samma tryck i kroppen. Det kändes lite i benen. Inte så där svidande som det kan göra, men jag kände att det tog. Sååå härligt att känna att det går framåt! Sen så fortsatte vi med frontböj och det gick bra även där. Fick bättre djup (max) men orkade inte lika många reps. Tror faktikt bara att jag kört frontböj på 50 kg förut så det blev ju en ökning idag i såna fall. Efter de två övningarna kände jag mig faktiskt rätt mör,men det var bara att köra på. Splitböj är ju en ny favorit sen några veckor tillbaka. Den tar verkligen där den ska!!! Det enda som jag var lite missnöjd med under passet var den liggande lårcurlen som inte alls kändes bra. Det blev trögare och trögare ju längre upp man tryckte den och det är jag inte van vid och jag är tydligen väldigt svag den där sista biten också... Ovant och jag fick inte till det riktigt... Ett tag hade jag problem med bensparken också... Jag fick ju inte tag i handtagen ordentligt (de var för långt ner) så kunde inte hålla mig nere och då var det nästan omöjligt att genomföra den bra... försökte med att hålla mig i ett rep under dynan istället men det gick så där... men sen visade det sig att jag visst satt för långt fram och det gick bättre att hålla i sig om jag tog bak ryggstödet ett hack... så sen var det bara att köra på.. Där ser man hur viktigt det är att ha rätt inställningar på maskinerna när man tränar. Hur somhelst så blev det ett riktigt superpass! Både jag och John kände oss riktigt nöjda. Svetten sprutade dessutom. En kombination av ett hårt och bra träningspass och dålig ventilation... =)
 
Dagens träning:
4 x 9 knäböj 80 kg
4 x 5,5 frontböj 60 kg
3 x bulgariska splitböj med kettlebells á 16 kg
4 x 11 rumänska marklyft 60 kg
3 x liggande lårcurl
5 x benspark 60 kg
4 x vadpress i benpressen
Svett och svett...

Jag skrattar ihjäl mig...

 
Såg på det här klippet på Gustav Ollas blogg för ett tag sen. Jag skrattar ihjäl mig! Så roligt! =) Gustavs blogg är förresten riktigt bra, så om  någon av mina läsare mot förmodan inte tittar in där med jämna mellanrum så kan jag varmt rekommendera ett besök.
 

Sämsta träningspasset någonsin?

Gårdagens träningspass kan gå till historien som det sämsta någonsin. Fy vad dåligt det gick! Det var armar och mage och det är ju mitt minst roliga pass... när det sen dessutom går dåligt så är det ingen höjdare... Bicepsträningen var det som gick allra sämst. Jag fick ingen som helst känsla i biceps över huvudtaget... Det var som att jag inte gjorde nånting alls. Ingen känsla, ingen trötthet någonstans... men ändå gick det inte att lyfta hantlarna/stängerna nått mer. Så fruktansvärt irriterande! Tricpes var nästanlika deprimerande det... Triceps brukar jag ändå tycka är ganska "lätt" att träna för jag brukar alltid få bra kontakt och vara hyfsat stark. Igår var det väl inget fel på styrkan, den var ungefär där den brukar vara, men annars var det inget som stämde. För magträningen kom en liten ljusglimt för situpsen då jag satte fast benen kändes riktigt bra... men annars var det "jämna plågor" hela passet igenom. Jaja, jag fick det gjort i alla fall... Jag får ladda om och se till att göra ett bättre pass nästa gång det står armar på schemat. Men... först väntar ben idag. =)
 
Gårdagens träning:
4 x hantelcurl 14 kg
4 x skivstångscurl
3 x scottcurl
4 x pushdowns
4 x dips i maskin +100 kg
3 x rep över huvudet
4 x sitps med fastsatta ben
4 x benlyft

Påfyllning av kosttillskott + shakes

 
1 stycke Carbonox (snabba kolhydrater som jag tar efter passen)
2 stycke SmartShakes som jag blandar alla mina träningsdrinkar i.
 
 

Middag: Proteinbomb med utsikt...

 


Tidig semesterträning...

Ja, som jag nämnde i förra inlägget så var jag och tränade på morgonkvisten igår. Vi skulle nämlige få besök mitt på dagen så då gäller det att passa på när tillfälle finns. För gårdagen gällde då morgonen och det passade ju alldeles utmärkt. Axlar och bröst var det som stod på schemat och det gick också finfint. Jag kände mig ganska så stark och fick otroligt bra kontakt. Det brände som bara den av alla pressar. Sååå härligt! Jag är riktigt nöjd och det gick riktigt bra... Det får vara nog sagt om det passet.
 
Gårdagens träning:
4 x stångpress i smith
4 x sidolyft med hantlar 9 kg
4 x hantelpress 15 kg
4 x sidolyft i CC
4 x omvända kryssdrag
4 x bänkpress
4 x flyes i CC

En helt vanlig onsdag

Morgonträning... Finbesök... Åka båt... Sola och bada på ö... Äta italiensk glass... Softa på stora altanen... Grilla till middag med goda tillbehör... Trevligt umgänge hela kvällen lång...


Svanka som en prostituerad...

Ja, som jag redan har meddelat så gick ju marklyften bra idag... precis som planerat. Vid förra passet så sa jag ju att nästa gång så tar jag 110 kg och visst gjorde jag det idag! Dessutom ökade jag även på antal repetitioner på min arbetsvikt Så nice. Jag tycker även att jag hade bättre teknik den här gången också. Min rygg var betydligt rakare än sist. Jag fick tipset att "svanka som en prostituerad" och det försökte jag mig på. Nu har jag iof minimal svank och är väldigt rak i ryggen så svankar jag massor så händer det inte så mycket, men ryggen blev betydligt rakare. Tycker även jag fick till det bättre med att ha stången närmre kroppen... men så klart har jag en del kvar på båda två. =) Marklyften blev i alla fall följande:
 
1 x 4 80 kg
1 x 3 90 kg
1 x 1 100 kg
1 x 1 110 kg
4 x 7 80 kg
 
Sen var jag trött vill jag lova! Skulle fortsätta med T-barrodd, men hade inte orken att "hålla emot" som jag tycker man måste göra lite i den... så det fick bli vanlig hederlig skivstångsrodd istället. Kändes bra. I hantelrodden lastade jag på lite extra vikt utan problem. Riktigt nice... Enda som jag inte gillade idag var latsdragen. Maskinen på det gymmet är helt enkelt inte behaglig. Man drar liksom mer framifrån än  vad jag är van vid... men men, det är säkert bra för nått det också... Avslutade med en vanlig latsmaskin, en sån där man lassar på viktskivor... Den tog finfint!
 
Dagens träning:
9 x marklyft
4 x skivstångsrodd 50 kg
4 x latsdrag 52 kg
4 x hantelrodd 27,5-30-30-30 kg
4 x smalt latsdrag 51 kg
3 x enarmsdrag i latsmaskin 30 kg
 
50 min morgonpromenad

Nya PBs i marklyft...

 
En etta på 110 kg! 5 kg ökning!
4 st 7:or på 80 kg. 1 reps ökning i alla set!
Jag är grymt nöjd!
 
 

Inte bara träning...

 
Semester innebär ju inte bara träning...
... även att läsa bok på mysiga öar...
... sola, bada och bara vara...
 
 

Knäböj och splitböjar...

Japp, idag var det dax för ett av de där passen jag faktiskt är sugen på (fast nu känner jag mig rätt sugen på alla pass), nämligen ben... Var riktigt taggad på att köra knäböj igen efter de tips jag fick förra veckan. I och för sig så handlade de tipsen mest om passningen och om att ha på sig bälte, men det kändes bra i alla fall... Dagens knäböj kändes också bra... rent böjmässigt alltså. Det var inga problem att köra över huvudtaget... MEN... nu kommer det... Jag känner liksom inget i benen. Det blir bara segare att komma upp, men i benen känns de inte nått särskilt... Det stör mig väldigt mycket. Jag älskar när det bränner och svider, vilket jag brukar få till på rätt få reps... men med knäböjen händer det liksom ingenting... Jaja, jag hoppas att det händer betydligt mer än vad som känns i alla fall. =) Böjarna gick i alla fall bra. Och även mina splitböjar. De tar väldigt bra på rumpan och baksidan och det är bra segt att ta sig upp. Precis som det ska vara med andra ord. =) Det blev ett riktigt bra pass (även om själva känslan i knäböjen saknades) och jag är riktigt nöjd. Nu är det bara att invänta den träningsvärk jag hoppas kommer. =)
 
Dagens träning:
5 x 7 knäböj 80 kg
4 x 10 bulgariska splitböj med hantlar a 15 kg
4 x 10-12 rumänska marklyft 60 kg
4 x sittande lårcurl 57 kg
5 x benspark 70 kg
4 x vadpress i benpressen 150 kg

Träning bakochfram...

Mitt träningssug verkar vara som bortblåst... eller okej, inte riktigt... men jag är endast sugen på att träna ben och rygg, och då mer exakt knäböj + slitböj och marklyft... såna här pass som axlar och bröst ( i förrgår) och armar och mage (idag) känns inte alls som att jag har lust med. Mycket knepigt då axlar normalt är mitt favoritpass... Idag blev det därför till att lura sig själv lite... Jag hade ingen lust att göra nått egentligen, men kände att jag "borde"... Tänkte att en promenad kan jag väl i alla fall ta... knepigt tänkt då jag på sistonde har tyckt att det varit väldigt jobbigt att promenera, i alla fall på eftermiddagarna, och att det mest gått segt och inte varit särskilt kul... masade mig i alla fall runt... När jag väl kom hem igen så kändes det som att om jag ändå inte skulle träna så kunde jag ju i alla fall köra några magövningar för mage behöver jag ju alltid köra... Vips så var magövningarna gjorda och sen så var även 8 set biceps och 8 set triceps avverkade av bara farten... Mycket bra... Där lurade jag verkligen mig själv till träning. Känner mig nöjd så här i efterhand. =) Men mest hoppas jag att mitt träningssug till även de övriga passen kommer tillbaka snabbt som bara den. Jag gillar dem ju egentligen, men verkar ha en liten dipp i motivationen till dem just nu...
 
Träningen blev helt bakochfram... Normalt sett så börjar jag aldrig med att köra mage... Magen behövs oftast till att stabilisera kroppen under den andra träningen så att köra slut på den det första man gör är ingen hit och kan orsaka skador... Men när det bara gällde armträning som inte ställer några gigantiska krav på bålen så kändes det som att det kvittade... Att ta en promenad innan träning är inte heller nått jag brukar göra... ja, för att jag vill ha all min energi till den egentliga träningen. Nu försvinner ju inte jättemycket energi av att promenera men om jag absolut ska göra det (vilket iof inte händer ofta) så gör jag det alltid efter själva träningen... lite som nedvarvnig/avkoppling... så, som  ni ser så var hela passet omvändt idag. =) Omväxling förnöjer heter det ju så fint. =)
 
Dagens träning:
50min promenad
4 x hjulet
4 x benlyft
4 x hantelcurl med extra gummiband
4 x liggande gummibandscurls
4 x dips
4 x sittande tricepspressar med gummiband

Min marklyftsteknik...

 
John filmade lite när jag körde marklyft i onsdags. Jag tror det är mitt sista set.
Det är riktigt bra att filma ibland för man lär sig mycket om sin egen träning.
Man ser ju att jag har en hel del att fila på när det kommer till tekniken.
Fast man kan ju knappast räkna med att börja fullärd. ;)
Det är bara att kämpa på. =)
 
 

Segstartad gymträning...

Idag var jag inte alls sugen på gymmet. Verkligen inte. Jag ville vara hemma och slappa istället. Vi har åkt från Fjällbacka tillbaka till Göteborg idag och bland annat spenderat ett tag med shopping på stan... så när jag väl kom hem så var träningssuget som bortblåst. John hade dock bokat upp sig på crossfit och vägrade att skippa den för min geniala idé att mysa istället.... så ensam blev jag kvar hemma... men tillslut pallrade jag mig iväg till (mitt) gym också körde ett pass ändå... Haha... så kan det gå. Nu jag hag alltså även klarat av axlar och bröst den här veckan. Tummen upp. Trots att jag kände mig lite sur och grinig när jg gick till gymmet så blev det ett helt okej pass. Inget som var ovanligt bra men det var absolut inget som gick dåligt alls.
 
Mitt axel - och bröstpass har på senase tiden bestått av rätt många axelövningar och två bröstövningar som avslutning. I vanliga fall skulle det aldrig falla mig in att köra bröst efter axlar för man orkar inte alls lika mycket i bröstövningarna då man är trött i axlarna eftersom de är assisterande muskler i bröstträningen. Nu kör jag dock väldigt lätt i bröstträningen för att komma igång och vänja mig och då gör det inte så mycket om jag har kört axlar innan. Vikterna är läta så jag få upp dem ändå. =) Hur som helst, jag fick bra kontakt i axlarna idag... pressövningarna gjorde mig galet trött. Pressar är mina favoritövningar för axlar. Det tar så bra! En kombination av pressar och sidolyft tycker jag är en riktigt vinnande kombination och det jag brukar köra, plus lite baksida också så klart. Så även idag... Ett bra pass och jag är glad att jag fick arslet ur vagnen och kom iväg tillslut. Ibland behöver man en liten push.
 
Dagens träning:
5 x hantelpress 17-15-15-15-15 kg
5 x sidolyft med hantlar 9-9-9-7-7 kg
4 x stångpress i smith +10 kg
4 x sidolyft i cable
5 x omvända kryssdrag
4 x bänkpress
4 x flyes i CC

Jag vann hanteltävlingen, igen... =)

Hanteltävling på Fitnessfestvalen -11
Ni kanske kommer ihåg att jag skrev om hanteltävlingen på Fitnessdagen?
Idag fick jag i alla fall ett samtal från Sportlife att jag hade vunnits tjejernas tävling.
Mina 2:16 räckte alltså till vinst!!!
 
Nu har jag två st 3 månaders guldkort att hämta ut (vann ju på Fitnessfestivalen också)
plus det som jag vann genom utlottning nu under Fitnessdagen... Ojojoj. =)
Jag kan träna hur mycket som helst! ;)
 
 

Nya PBs i marklyft...

Fick upp den...

Igår blev det vilodag med endast en promenad på eftermiddagen. Varför är det jobbigare att promenera på eftermiddagen ä direkt på morgonen? Mycket mystiskt... Idag däremot var det dax att åka bort till Westcoast Fitness igen... Ryggpass coming up. Vi spenderade kvällen igår med att kolla klart på de sista klippen från Crossfit game såjag kände mig riktigt sugen på träning.... och jag var särskilt sugen på att sätta nytt rekord i marklyft. Och rekord blev det också...
 
1 x 4 80 kg
1 x 3 90 kg
1 x 1 100 kg
1 x 1 105 kg PB
1 x 3 90 k
4 x 6 80 kg
 
Ökade mitt maxlyft med 5 kg bara så där. Nästa pass är planen att öka med 5 kg till. Den ska bara upp. Jag är sjukt nöjd. Har kört tre pass med marklyft nu och jag har ökat i varje pass. Första passet kunde jag inte rubba 100 kg, andra passet flög dte upp och idag flög 105 kg upp... ok, kanske inte flög riktigt men upp kom de. Dessutom har jag även ökat repsantalet på 80 kg för varje gång. Första passet låg de  på 4 reps/set, senast på 5 reps/set och idag på 6 reps/set. Grymt bra med andra ord! =) Nästan allting kändes grymt bra idag faktikt... chinsen var väl det som inte var allt för bra. Det var så halkig stång så jag fick inget bra grepp, men men... körde en extraövning för bredden ändå så det jämnar nog ut sig. Annars kändes roddövningarna väldigt bra. Jag kunde hålla positionen bättre i skivstångsrodden idag än förra gången... och jag fick bra kontakt i hantelrodden... Tummen upp helt enkelt! =)
 
Dagens träning:
9 x marklyft 80-105 kg
4 x skivstångsrodd 50 kg
3 x chins med gummiband
4 x hantelrodd 25kg
3 x latsdrag 51 kg
3 x latsmaskin enarms 30 kg

Knäböj på Westcoast Fitness

 
Benpass vad det som stod på schemat idag och även om jag är väldigt förtjust i mina nya gummiband så ville jag helst köra det passet på ett riktigt gym. Sagt och gjort, det var bara att tuta iväg till närmsta bra gym och teckna medlemsskap där. Nu är jag och John medlemmar i Westcoast Fitness i en månad framöver. Vi var och tränade där några gånger förra sommaren och det är ett riktigt bra och fräscht gym. Har för mig att de öppnade förra sommaren till och med... Väldigt bra i alla fal! =)
 
Till passet då... Startade givetvis med "nya" huvudövningen knäböj... Då kom det fram en vänlig själ och gav en hel del tekniktips. Mycket bra och hjälsamt. Vanligtvis gillar jag inte när folk kommer fram så, mest för att de oftast inte har en aning om vad de snackar om, men den här killen var riktigt kunnig och både jag och John kände att böjarna blev ett snäpp bättre efter hans kommentarer. Tummen upp!! Körde vidare med splitböjar och där kände jag att jag hade bättre balans och kunde pressa mer med hälen. Fick jag in "hälkänslan" så tog övningen extra bra. Matade sen på med lårcurls, bensparkar, vadpressar och avslutade med rätt lätta rumänska marklyft. Kände mig alldeles darrig i benen på sista övningen. Jag älskar den känslan!!! Då har man tränat bra. Jag är väldigt nöjd med passet... och sugen på att köra ben snart igen för att fösöka bli ännu bättre på både knäböjar och splitböjar... men jag har några pass till att avverka innan det blir ben igen. =) Men allra först ska jag förgylla kvällen med en feting-grillmiddag... Det har jag förtjänat! =)
 
Dagens träning:
6 x knäböj 80 kg
4 x bulgariska splitböj med hantlar á 15kg
4 x sittande lårcurl
4 x benspark 60 kg
4 x vadpress i benpressen 150 kg
4 x rumänska marklyft 40 kg
 

Kreativ utomhusträning,,,

Jahapp, idag gällde det att vara kreativ för nu var det styrketräning utan gym som skulle ske... Här om dagen så köpte jag ju flera olika gummiband och de fungerade faktiskt jättebra. Särskilt i kombination med den hanteln och maghjulet som vi hade sen innan. Det blev ett riktigt bra pass! Hantelcurlsen gick göra ännu tyngre med att köra med både hantel och gummiband. Det gick finfint att lägga sig platt åp backen och dra gummibandet runt en av stolparna på trädecket och köra curl... Det gick strålande att stå i det tyngsta bandt och köra tricepspressar ovanför huvudet... och samma sak fast sittande/halvliggande i en stol... sen passade det ju alldeles utmärkt att köra dips lilte här och var också... Och med gummibanden på de flesta övningarna så blir det en helt annan belastning än vad man är van vid med vanliga vikter. Ett riktigt bra pass helt enkelt... Sen blir det nog så att vi skaffar ett månadskort på ett gym några mil bort för att kunna köra de "större" passen där... men det här passade ju alldeles utmärkt för väldigt mycket... Som jag sa sist, endast fantasin stter gränserna...=) Avslutade i alla fall med mage och gud vad härligt det var att istället för att lyfta fötterna upp mot gymtaket i toppläget i benlyften så lyfter man dem upp mot den blå fina himlen. Härligt!
 
Dagens träning:
4 x hantelcurl
4 x liggande curl
4 x koncentrationscurl
4 x stående tricepspress
4 x sittande tricepspress
4 x dips
4 x hjulet
4 x benlyft
 
Morgonlöpning 5,5 km

En liten springtur på morgonkvisten...

Efter passet... trött, flåsig, nöjd...
Jag har legat lite på latsidan med min cardio på sistonde... inte för att cardio är nått jag prioriterar direkt, men lite kan ju alltid vara bra. Jag rör mig ju så lite i vardagen så jag har lagt i lite"konstgjord" vardagsmotion med att cykla på min motionscykel 1-2 ggr i veckan. Det har jag hållt rätt bra faktiskt. Det har precis som planerat blivit av en eller två gånger i veckan. Förutom den här veckan då... så därför gav jag mig ut på en löprunda imorse. En löprunda längst havet är inte fy skam även om konditionen är i botten. Jobbigt som bara den var det oc jag hade inte väntat mig nått annat. När jag springer vill jag gärna komma in i ett bra flow, vad jag kallar lunken, där allt bara rullar på. Det kan va hur jobbig som helst, men benen liksom bara rullar på vidare hela tiden. Det är nästintill omöjligt att få till på den här rundan när det kommer massa småbackar här och var, svängar hit och dit, och är en blandning mellan stigar (älska!), vägar, och asfalt och man måste hålla koll på vart man ska. En härlig runda, men på inget sätt en runda som kommer av sig själv... För min del innebär den även en hel del kortare gåpauser. Det gör ingenting eftersom det är hur jobbigt som helst i alla fall. Jag går oftast uppför de lite längre backarna och ibland om jag känner mig helt slut... Det ser inte ut som om min puls påverkats nämvärt, förutom en gång. Den är rätt jämnhög genom hela passet, oavsett om jag gått eller sprungit. Självklart blir jag ju gladare ju mer jag springer, men med den kondition som jag har just nu och alla backar om finns på vägen så känner jag mig nöjd även med gåpauser. =)
 
Pulsklockan var på... Den är riktigt rolig. Jag sprang på ett tempo mellan 5:30-5:50 min/km, rätt behagligt. Med gåpauser blev det en average pace på 6:34 min/km... inte så illa ändå. =) Medelpuls på 164 slag/minuten. Japp, lite hjärtträning så här på morgonkvisten. Good stuff!

Fitnessdagen 2012...

1. Jag vann 3 månaderskort på Sportlife
2. John kör armgång i hinderbanan
3. John och Emma lär sig Turkish getups
 
Då var Fitnessdagen över för min del för i år då. Det blev inget vidare längre besök. Vi skulle egentligen ha varit där när det öppnade men då regande det för fullt så i började med en lång fika på stan istället... Sen blev det till att titta på Starke man-tävlingen, armbrytning, submission wrestling ochlite av nån liknande Fitness Five variant. Vi provade på lite olika saker som hinderbana, kettlebellsövningar och som vanligt så deltog vi i Sportlifes tävlingar. Jag hade som mål att klå min tid på att stå med hantlar på raka armar så länge om möjligt, men tyvärr så blev det 4 sek kortare än på Fitnessfestivalen... Himla osis. Jag vann i alla fall 3 månaders träningskort genom en utlottning. Det var i alla fall kul att vara där och det fanns mycket bra att se... Jag tycker däremot att det är lite trist att det inte gick någon Fitness Five deltävling där i år eftersom det är det jag har kollat mest på tidigare år, men det gav samtidigt mer plats till de andra aktiviteterna. Hur som helst... bra dag!

Nya träningsredskap...

När jag var på träningsläger hos Eddie Bergkvist för två helger sen så använde vi oss en hel del av gummiband. Vi använde dem när vi värmde upp på olika sätt, vi använde dem som hjälpmedel till vissa övningar och även för att göra vissa övningar tyngre. Det var grymt helt enkelt. Där och då bestämde jag mig för att införskaffa mina alldeles egna gummiband. Det kommer särskiltväl till pass nu under semestern då jag inte har lust att åka flera mil nästan varje dag för att komma till ett gym. Då passar gummibanden perfekt. Man kan träna allting med dem och det kan verkligen bli tungt och jobbigt. Endast fantasin sätter gränserna! Möjligheterna är oändliga helt enkelt. =)
 
Jag köpte mina gummiband här.
 
Nu är jag sugen på att ha ännu mer hemmagymutrustning... sitter och spanar på Blocket efter skivstänger och viktplattor, men utbudet är inte stort när man vill köpa begagnat... Ja, vi får se hur det blir med det. Jag känner mig rätt nöjd med gummibanden också. Tyvärr var det tyngsta bandet slut, men jag köper det nog när det kommer in igen.
 

Semestern är äntligen här...

 
Ja, nu tar jag semester!
Äntligen!
4 veckor av svensk sommar
(solen ska komma nu!)
Det kommer bli underbart!
 
 

SmartShake...

 
Har precis mailat SmartShake angående den här bilden...
Vi får se vad jag får för svar. =)
 
 

Axlar och Bröst

Idag kände jag mig inte riktigt på hugget inför träningen. Jag råkade slumra till lite i soffan strax innan det var dax att gå iväg så jag kände mig rätt seg. Jag kom inte igång riktigt förrän några övningar in (vid hantelpressen) och då kände jag mig lite besviken över att jag inte fått till de första två övningarna. Just stångpressen brukar jag få till så himla bra och det brukar svida som bara den i axlarna och jag brukar känna mig totalt utmattad redan där... Idag kändes det mest bara som att energin tog slut och det inte gick att pressa mer... Jag fick inte upp stången mer helt enkelt. Men som sagt, vid hantelpressen kändes det som vanligt. Jag var väl helt enkelt segstartad idag. Resten av passet gick riktigt bra så egentligen är jag nöjd... men lite snopet att på de första två övningarna. Sen körde jag lite bröst som avslutning. Bänkpress är min absoluta favoritövning för bröstträning. Den kändes grym idag!
 
Dagens träning:
4 x stångpress i smith +14 kg
4 x sidolyft med hantlar 9 kg
5 x hantelpress 14 kg
4 x sidolyft i CC
4 x omvända kryssdrag
4 x bänkpress
4 x flyes i CC

PB: 100 kg kom upp idag...

Rodd en dag i våras...
Jahapp... då var det dax för ett nytt försök med marklyften då. Jag har rejäl träningsvärk i ben och rumpa och kände mig lite småtrött i ländryggen redan innan träningen så jag hade inte så stora förhoppningar på att det skulle gå så bra. Jag trodde inte att jag skulle lyckas riktigt lika bra sist då jag faktiskt kände mig riktigt nöjd. Men hör och häpna, det gick bättre! Den här gången fick jag faktiskt upp de där 100 kg som det sa tvärstopp för sist. Nu i efterhand så ser jag även att jag lyckades öka repsantalet när jag körde flerset på 80 kg i slutet också. Riktigt nice. Så här körde jag.
 
1 x 5 80 kg
1 x 3 90 kg
1 x 1 100 kg
1 x 3 90 kg
4 x 5 80kg
 
Det känns verkligen som att jag får bra träning genom marklyften... det enda negativa som jag ser med dem är att jag blir så pass trött i ländryggen sen så det är svårt att köra övningar där jag behöver hålla ryggen stark i en statiskposition, t.ex. stångrodd och t-bar. Där blir jag för trött i ländryggen av att hålla rätt position innan jag blir helt trött av själva övningen... Det måste jag lära mig att fixa helt enkelt. Annars så gick det bra... Jag tycker att jag känner mig lite "halvbedövad" efter marklyften så jag får inte riktigt samma kontakt som jag brukar få när jag kör utan dem... men men, kontakt är viktigt så klart men om jag vet att jag gör övningen rätt så får jag helt enkelt förlita mig på att den tar där den ska också. Fast jag ska självklart sträva efter att få tillbaka samma känsla även när jag är trött från marklyften också. =) Hur som helst, passet gick riktigt bra. John var med och även han var nöjd. :)
 
Dagens träning:
8 x marklyft
3 x latsdrag 60 kg
3 x t-barrodd +40 kg
3 x hantelrodd 24 kg
3 x smala latsdrag 50 kg

I helgen blir det Fitnessdagen...

 
I helgen ska jag gå på Fitnessdagen här i Göteborg...
Emma kommer upp så vi ska gå tillsammans.
Superskoj!
 
 

Galet jobbig benträning...

Dagens benträning bjöd på en hel del nytt.... nämligen knäböj som jag har sagt att jag ska bli bättre på, bulgariska splitböj istället för min vanliga utfallsgång och rumänska marklyft som en av baksida lår-övningarna. And it felt great! Eller knäböjen kändes så där... Jag kunde köra hyfsat tungt (för att vara mig) med bibehållen bra teknik, ingen smärta i ryggen och egentligen inga problem... men det kändes inte "rätt". Eller jag vet inte... det kändes lite konstigt men tydligen såg det bra ut. Jag valde att inte ta ut mig helt och hållet i den övningen för att vara säker på att jag gjorde hyfsat rätt... Splitböjen däremot var det bara att mosa på. De var sjukt jobbga och jag kände mig som spagetti efteråt, särskilt i rumpan. Joooobbigt, men mycket bra! Hittade en behaglig stoppad rulle som hörde till en magmaskin som jag kunde ha bakre benet på. Funkade perfekt. Rumänska marklyft är en övning som jag provade på förra helgen när jag var på träningsläger. Förut har jag bara kört vanliag raka marklyft och inte riktigt fastnat för övningen... Men rumänska så kör man bara till knäna ungefär och det passar mig mycket bättre. Det stretchar gött och jagfår bra kontakt med baksida lår. Blev rejält slut. I bensparken blev det rejält med set. Tunga set. Och dropset på slutet. Så sjukt jobbga dropset. 70-50-30 och sen dog jag lite.... I sittande lårcurlen så fick John pressa medan jag höll emot på vägen upp. Riktigt bra. Ett RIKTIGT bra pass. Nästa gång ska jag vara bättre i knäböjen. =) Svetten sprutade dessutom och det tycker jag om. Det känns som att hela huden renas. Vem behöver gå på spa när man kan träna? ;)
 
Dagens träning:
4 x knäböj 80-80-80-60 kg
5 x 10 bulgariska splitböj med kettlebells á 16 kg
5 x rumänska marklyft 43 kg
7 x benspark 70 kg (2 sista dropset)
4 x sittande lårcurl (fokus excentrisk fas)
4 x stående vadpress
 

Safety Squat Bar...

 
 
Förra helgen när jag var på träningsläger hos Eddie Bergkvist så fick jag prova på att använda en annan sorts stång när jag körde knäböj. Stången hette Safety Squat Bar och såg ut som på bilden här ovan. Jag måste erkänna att när jag först såg den så förstod jag inte alls hur den skulle användas, men väl så då fungerade den ju alldeles utmärkt. Det är ju huvudet som ska in där på mitten och sen har man (hårda) vadderade kuddar på axlarna också och håller i stången i pinnarna som sticker fram framför kroppen (de var lite längre än på bilden). Böjen på själva stången pekar då framåt när man står i position och inte nedåt som på bilden när den hänger i ställningen. Den låg väldigt skönt och jag tycker även att jag kom i en betydligt bättre böjställning med SS stången än den vanliga. Det blir lite skillnad på belastningen och det var till det bättre för min del. Tyvärr har vi ingen sån på mitt gym, men kan kanske kan önska sig. Tyvärr tror jag inte att Life lyssnar. Ikväll blir det benträning för min den och då är det den vanliga stången som gäller. Böj, böj, böj...

Middag + Matlådor in the making...

 
1,2 kg älgkött som ska omvandlas till kalops...
Kommer kittla dödsskönt i kistan. =)
 
 

Mitt bu och bä om crossfit...

Jag provade ju som sagt på crossfit igår. Jag kan väl säga att jag var väl inte helt positivt inställd från första början och inte heller på mitt bästa humör... men testade gjorde jag i alla fall. Så här tyckte jag...
 
Positivt:
+ Allsidig träning, både konditions- och styrkekrävande.
+ Lättsamt och du slipper tänka själv eftersom det alltid finns en WOD. Man kan ju så klart göra egna workouts också, men som jag förstod det så följer man oftast de pulicerade.
+ Du känner lätt att du blir bättre vilket är inspirerande
+ Medryckande och roligt
 
Negativt:
- Sekt-käslan som var STOR. Man ska vara på ett speciellt sätt, träna på ett speciellt sätt, äta på ett speciellt sätt. Alla är "upplysta" och har äntligen förstått att crossfit är the shit. Känns väldigt överdrivet.
- Trashtalket om alla andra träningsformer. I alla fall vår instruktör pratade ner både styrketräning, löpning, ja det mesta rejält... Gilla gärna det du håller på med, men kan du inte berätta varför det är så bra utan att prata ner annat så känns det inte riktigt rätt eller proffsigt.
- Stor skaderisk när allt ska gå så fort och man ska bli så pass utmattad men ändå fortsätta.
- "Den gyllene medelvägen", man blir inte riktigt bra på nått, men lite bra på mycket.
 
Nu har jag försökt skriva listan hyfsat objektivt. Skulle jag lägga till mina personliga preferenser skulle den negativa listan vara betydligt längre eftersom jag helt enkelt inte gillar den typen av träning. Jag gillar mer precisionsträning, som styrketräning, dressyr etc. Jag kan däremot verkligen förstå att folk tycker att det är roligt och ger mycket. Som jag ser det så är crossfit till största del förbränningsträning. Det är väldigt intensivt och du blir helt slut.
 
Jag kommer inte att bli medlem på crossfitgymmet. Det ligger helt enkelt inte i linje med mina mål. Jag vill bygga muskler. Det gör jag inte genom att köra crossfit. Det gör jag genom att köra tuuungt på gymmet. Punkt slut. John däremot ska bli medlem och blanda in crossfiten med sin vanliga gymträning. Om jag skulle köra crossfit så skulle det antagligen vara under diet som hjälp i kampen mot fettet. Nu har jag inget behov av det. Men det finns det helt klart andra som har för efterfrågan är verkligen stor på crossfit just nu. De klarar sig bra utan mig. =)

Provat på crossfit...

När jag var iväg på träningsläger förra helgen så passade John på att gå på ett introduktionspass på crossfit-gymmet som har öppnat bredvid oss. Han tyckte att det var grymt roligt och har försökt få med mig på ett likadant pass. Första tillfället var i torsdags, men då hade jag så mycket träningsvärk att jag inte visste vart jag skulle ta vägen så det var inte riktigt aktuellt. Idag var tillfälle nummer två och eftersom jag hade lovat var det bara att pallra sig iväg. Vill du veta vad crossfit är hittar du det här.
 
Introduktionspasset gick ut på lite snack om crossfit till att börja med. Vad är crossfit, varför är det bra, hur går det till, m.m. och även paleo kost togs upp som tydligen är sånt som mn "ska" äta om man håller på med crossfit. Sen körde vi uppvärmning, introducerades till WODen (workout of the day, eller det var nog intro-workouten som kördes vid alla intropass) innan det var dax för träning. Vi skulle köra ett pass som hette "Fight gone bad" och bestod av följande:
 
Wall balls
Box jumps
Sumo deadlift + high pull
Push-press
Burpees
 
Varje övning skulle göras i 1 minut och sen direkt vidare till nästa utan vila... Så körde vi alla 1 varv, fick 1 min vila innan det vard dax för 1 varv till, och likadant inför varv nr 3. Tyvärr kunde jag inte göra push-pressen eftersom jag behöver stöd för nacken, även wallballen var lite svår av samma anledning. Jag fick byta ut den övningen mot armhävningar istället. Hur som helst så var det väldigt jobbigt. Det var flåsigt, segt och väldigt jobbigt! Svetten sprutade (mkt pga den dåliga ventilationen också iof) och pulsen var hög. Eftersom det var min första gång tog jag inte de tyngsta vikterna eller högsta lådan och fegare lite med hurmycket jag pushade mig, så visst hade jag kunnat köra hårdare om jag velat, men jag tyckte att det räckte alldeles utmärkt för min första gång.
 
Vad jag egentligen tyckte? Det får ni veta imorgon...
 
 

Svettig lördags morgon...

 
30 min på motionscykeln - Check
14,8 km - Check
Svettats som ett as - Dubbelcheck
(mkt mer än som syns på bilden)
Crossfit intro - yet to come
 
 

Och en inte helt vanlig dag...

En liiiiten del av den underbara frukosten...
Om gårdagen var en väldigt representativ dag för "en helt vanlig dag" rent matmässigt så var idag raka motsatsen. Idag har det ätits och vardagslyxat (nu har det iof hunnit bli helg, men imorse var det fortfarande vardag) rejält. Jag hade blivit inbjuden till att komma och äta frukost på Scandic Rubinen så imorse vid 7 började jag och min prins vår dag med en brakfrukost av godaste slag. Jag älskar hotellfrukost! Det finns så mycket att välja på och allt är så gott! Just på Scandic Rubinen har jag varit rätt många gånger för att äta frukost, någon gång med John och flera med kollegorna på förra jobbet, så jag vet att där har de bra grejer. Dessutom är allt ekologskt! Dessutom är det riktigt trevligt att sätta vid de stora fönstren och titta ut när Avenyn vaknar till liv nedanför. Riktigt nice. En riktig höjdarstart på dagen som dessutom höll mig mätt lääääänge. =)
 
Som jag berättade igår så blev det ytterigare en utelunch... idag med kära kollegor. Otroligt roligt! Och när det var färdigjobbat så blev det lite fyndletande på rean innan en mysig tapasmiddag på stan. Tyvärr var portionenrna minimala så jag kan inte säga att jag var nöjd... men men... Nu blir det hemmamys med godis... Ingen träning idag. Planerad vilodag. Imorn har jag lovat bort mig på ett introduktionspasspå crossfitgymmet som vi bor granne med... Jag börjar undra vad jag har gett mig in på... Jag berättar imorgon om jag överlever... =S

En helt vanlig matdag...

Inte så mycket frukt längre...
Idag blir det ingen träning för min del. Jag har träningsvärk i större delen av kroppen: rygg(!), bröst, axlar, biceps, triceps och baksida lår. Jag och John hade eventuellt tänkt köra ett prova-på-pass på crossfit-gymmet som ligger här bredvid, men jag känner att jag behöver vara lite fräschare i kroppen för det. Nästa på schemat i gymmet är ben och det behöver jag vara lite mer utvilar i ryggen för. Så vila it is. Så då får jag helt enkelt skriva om nått annat... Hand i hand med träningen kommer ju mat och vila. En fantastisk bra trio. Vila gör jag i dag och om nätterna så därför får det här inlägget handla om dagens mat istället. Jag är på inget sätt en av de personerna som äter "perfekt" och tänker igenom varje tugga, och vid det här laget vet vi väl alla att jag är överdrivet förtjust i godis... ;) Det jag brukar se som viktigast en helt vanlig dag är att få i mig tillräckligt med protein, runt eller över 2 gr/kg kroppsvikt. Till det kommer en hel del kolhydrater, oftast rätt lite fet, väldigt lite grönsaker och nästintill ingen frukt. Jag har haft en period när jag försökt äta frukt som mellanmål (inte endast) men jag har insett att det inte är min grej. Jag tycker inte att det är särskilt gott och jag blir inte mätt. Hur som helst, här kommer dagens mat... på en heeeelt vanlig dag... =)
 
Frukost: ett stort lass keso, "hallongröt"
Mellanmål: Proteindrink
Lunch: Biff Greta med kokt potatis och grönsaker (utelunch)
Mellanmål: 1 burk kesella, 2 mackor
Middag: Kyckling, bulgur, sås, körsbärstomater
 
Hade det varit en träningsdag så hade jag lagt till en drink med protein och kolhydrater efter passet. Förut tog jag alltid en caseinpudding (långsamt protein) innan läggdax också, men den vanan har försvunnit lite på sistonde. Få se om det blir nått mer i kväll, beror nog mycket på hur mycket jag äter till middag strax. Annars är det här en ganska representativ matdag för min del. Jag äter visserligen inte lunch ute så ofta (men den här veckan kommer 4 av 5 att bli uteluncher), men tycker ändå att dagen har varit ganska representativ. Så här äter jag, and I like it! =)
 

Mer basövningar på schemat...

Gårdagens träningspass där jag helt plötsligt körde marklyft, som från ingenstans, var inget konstigt infall jag fick... Inte alls... Det var helt enligt plan efter helgens träningsläger. I helgen fick jag nämligen en påminnelse om något som jag egentligen redan vet, men ändå hållt mig ifrån ganska mycket. Vad?
 
Att basövningar is the shit!
 
Jag har varit väldigt dålig på att köra vissa basövningar, marklyft och knäböj, eftersom min rygg krånglat mycket (särskilt förut) och det inte är roligt att köra när det gör ont på ett dåligt sätt, eller när det inte går alls. Men ibland behöver man nån som påminner en om hur bra det är och att det är grunden i styrketräningen och egentligen det enda som behövs för att man (jag) ska vakna upp. Nu ska jag ge mig den på att få till de här basövningarna också. Jag ska marklyfta och jag ska knäböja. Så det så. Det kanske tar ett tag innan jag är riktigt bra på det, men jag ska inte ge upp i alla fall. Det är bara att köra på. =) Som jag sa igår kan det ju inte bli sämre i alla fall. =)
 
Jag är i alla fall bra på bänkpress...

Marklyft för (nästan) hela slanten...

Marklyftför hela slanten... Ja, det var planen när jag gick till gymmet idag. Marklyft och den hade jag inte bestämt nått mer. Beroende på hur det gick så kanske det bara skulle bli marklyft och inget mer eller så skulle det endast bli nått enstaka marklyft och sen massa andra övningar istället. Vad blev det tillslut då? Jo, det blev en himla massa marklyft, men även en del andra övningar så man kan väl säga att det blev nånstans i mitten. =)
 
Trots att jag har styrketränat så pass länge så har jag faktikt kört marklyft förvånandsvärt lite. Enda gången är under ett fåtal veckorn förra sommaren så jag fick order om det av min dåvarande coach. Utan någon vidare teknikgenomgång så tröttnade jag rätt snabbt... Nu har jag däremot gett mig den på att bli en hejare på marklyft (bland annat) så det är bara att nöta. Nöta, nöta och nöta lite mer. Tanken idag var att gå in och bara köra. Trappa upp tlls jag inte orkade mer och hitta ett läge där jag kunde "arbeta". Det gick faktiskt förvånandsvärt bra. Klart över förväntan. Jag hann upp till 100 kg innan det tog stopp och sen växlade jag ner igen och "tränade" på både 80 och 70 kg. Inte särskilt starkt, men jag ser det lite om min första gång och är väldigt nöjd med den. Det kan bara bli bättre nu. =)
 
1 x 6 80 kg
1 x 3 90 kg
1 x 0 100 kg
1 x 3 90 kg
3 x 4 80 kg
4 x 6 70 kg
 
Sen var jag bra slut kan jag lova. Ingen mjukstart här inte. Det kändes riktigt bra och jag tycker faktiskt att jag fick till det rätt bra. Tummen upp. Sen fyllde jag på med lite andra övningar. Lätt rodd, men jag var trött i ländryggen (no shit!) så tog slut där först så var väl ingen höjdare egentligen. Testade på en för mig ny maskin för latsen också... den tog faktikt riktigt bra. Att köra med båda händerna funkade inte... då kröp sig krampen i handen på, men om jag körde med en arm i taget så gick det utmärkt... Kan nog bli ett återbesök. Jag skulle köra chins också, men tydligen har vi ingen hjälpmaskin för det på mitt gym så jag höll på mecka ett tag innan jag gav upp. Hur som helst, jag är helt klart nöjd! =)
 
Dagens träning:
11 x marklyft
3 x skivstångsrodd 40 g
3 x kettlebellsrodd 24kg
3 x enarmslats i maskin 55 kg
3 x smala latsdrag 45 kg
3 x pullovers

Armar, mage, cykel...

Igår var motivationen som sagt på topp när jag gick till gymmet, idag var den däremot lite sämre... Den försvann lite under tiden jag väntade på att John skulle komma hem från jobbet. Men harman väl knatat iväg så finns det ingen mening att mesa på. Då är det bara att köra! Jag är rätt nöjd med passet ändå. Alla curls kändes bra och likaså tricepsövningarna. Mest nöjd är jag med frenchpressen där jag kände mig stark och kunde pressa på väldigt bra. Frenchpress och pushdowns är mina favoritövningar för triceps. De tar så bra! Avslutade det hela med lite magträning. Som sagt, rätt bra pass ändå.
 
Imorseså började jag lite senare än vanligt så jag passade på att köra ett litet passpå cykeln också. Endast en halvtimme, men det räcker gott och väl. Jag gör det ju som sagt för att få in lite mer motion eftersom min vardagsmotion är minimal. Det är inget som jag räknar som träning utan en avkopplande stund på morgonen och en bra start på dagen någon gång ibland. =)
 
Dagens träning:
Armar & Mage
4 x hantelcurl 14 kg
4 x skivstångcurl 23 kg
3 x scottcurl i maskin
4 x frenchpress 27 kg
4 x pushdowns
3 x dips i maskin 80 kg
4 x benlyft
4 x situps
 
Morgoncykling 30 min

Riktigtn lyckad axel- & bröstträning...

Igår var både jag och John riktigt laddade för träning. Jag känner mig i och för sig nästan alltid laddad för träning, men vissa dagar utmärker sig ju mer än andra ändå. Igår var en sån dag. Självklart gav det bra resutat på gymmet också. Bra tempo, bra vikter och bra övningar. Jag kände mig stark i militärpressen och jag måste säga att jag pressade riktigt bra. Mitt nya upplägg (sen förra axelpasset) är ju att köra militärpressen först och hantelpressen senare i passet. Jag blir betydligt svagare i hantelpressen när den ligger först, men det är ju inte så konstigt när jag haft två grymma övningar innan. Kändes grymt bra i hantelpressen också. Jag kände mig stark och när styrkan tog slut så hjälpte John mig till någon extra repetition. Så bra! Även båda sidolyftövningarna gick väldigt bra. För bröst var bänkpressen upptagen så jag körde i den sneda bänken. Lite mer vikt än sist (jag håller sakta, sakta på att stegra upp vikten) och det kändes riktigt bra. Trött i musklerna, prcis som önskat. Det blev ett riktigt bra pass och jag kände mig väldigt nöjd när jag gick hem från gymmet sen. =)
 
Dagens träning:
5 x militärpress i smith +14 kg
4 x sidolyft med hantlar á 8 kg
4 x hantelpress 14 kg
3 x omvända kryssdrag
3 x framåtlutade hantellyft 6 kg
4 x sned bänkpress
4 x hantelflyes
 

Min underbara och lärorika helg...

Då var det dax att berätta lite om helgens läger... Ja, det blir endast lite för det var så otroligt fullproppat så annars skulle det kunna bli en hel bok full... Ja, en hel bok full har jag nästan med mig hem också. Fullproppad med anteckningar. Så många bilder har det inte blivit för jag har inte tagit upp kameran en enda gång. Emma kom igång och tog några bilder sista dagenså jag har fått låna några av henne.
 
Lite bilder från vårt fyspass. Otroligt jobbigt, roligt och bra! Instruktionen var ingen fast föda innan och även om jag smygåt lite innan så var det nog bra att det inte var några större mängder. Jobbigt!!!
Vi var tre deltagare: jag, Emma och Nanna (styrketräningsfantast från Stockholm). Vi bodde tillsammans i en mysig stuga men förutom sova och någon enstaka paus för mat (vi ville ju inte missa nått så tillämpade mestadels ät-under-tiden-metoden) så spenderades inte mycket tid i den stugan. Helgen var verkligen helt fullspäckad. Träningspass så klart och även en mycket bra genomgång av hur man kan undvika skador, uppvärmning, stretch och onödiga övningar. Resten av tiden så fullproppades vi med teori med fokus på det praktika... Sånt som man har användning av och inte bara "nice to know". Träning, olika sorters upplägg, mat, tävling... Ja, man kunde styra det hela åt det håll man ville. Det var skönt att vi bara var 3 stycken för då kunde man verkligen då ut så mycket som möjligt av det hela, få nästintill maximalt med uppmärksamhet och kunna ställa de frågor man ville, samtidigt som det blev lite bonus genom att få reda på mer genom såna saker som man inte tänkt på själv.
 
Sista träningspasset innan vi åkte så körde vi rygg. Precis som all annan träning under helgen så blev det på lite nya sätt och med många bra tips. Det kändes tokbra!!!
Eddie, man of the day (weekend)
Helgen har varit otroligt lärorik och rolig! Jag är väldigt nöjd och kan verkligen rekommendera alla att åka på samma sak. Oavsett vilken nivå man håller på med så finns det massor att hämta. Du läsare som skulle dit kommer utan tvekan att bli nöjd. =) Nu får det räcka för idag... Kommer säkert mer sen.

Sneak peak från helgen...

 
Lite utförligare berättelse imorgon... =)
Nu kan jag bara säga att det var grymt bra!!!!
 
 

RSS 2.0