PB: 100 kg kom upp idag...

Rodd en dag i våras...
Jahapp... då var det dax för ett nytt försök med marklyften då. Jag har rejäl träningsvärk i ben och rumpa och kände mig lite småtrött i ländryggen redan innan träningen så jag hade inte så stora förhoppningar på att det skulle gå så bra. Jag trodde inte att jag skulle lyckas riktigt lika bra sist då jag faktiskt kände mig riktigt nöjd. Men hör och häpna, det gick bättre! Den här gången fick jag faktiskt upp de där 100 kg som det sa tvärstopp för sist. Nu i efterhand så ser jag även att jag lyckades öka repsantalet när jag körde flerset på 80 kg i slutet också. Riktigt nice. Så här körde jag.
 
1 x 5 80 kg
1 x 3 90 kg
1 x 1 100 kg
1 x 3 90 kg
4 x 5 80kg
 
Det känns verkligen som att jag får bra träning genom marklyften... det enda negativa som jag ser med dem är att jag blir så pass trött i ländryggen sen så det är svårt att köra övningar där jag behöver hålla ryggen stark i en statiskposition, t.ex. stångrodd och t-bar. Där blir jag för trött i ländryggen av att hålla rätt position innan jag blir helt trött av själva övningen... Det måste jag lära mig att fixa helt enkelt. Annars så gick det bra... Jag tycker att jag känner mig lite "halvbedövad" efter marklyften så jag får inte riktigt samma kontakt som jag brukar få när jag kör utan dem... men men, kontakt är viktigt så klart men om jag vet att jag gör övningen rätt så får jag helt enkelt förlita mig på att den tar där den ska också. Fast jag ska självklart sträva efter att få tillbaka samma känsla även när jag är trött från marklyften också. =) Hur som helst, passet gick riktigt bra. John var med och även han var nöjd. :)
 
Dagens träning:
8 x marklyft
3 x latsdrag 60 kg
3 x t-barrodd +40 kg
3 x hantelrodd 24 kg
3 x smala latsdrag 50 kg

Kommentarer
Postat av: em eriksson

BRA JOBBAT!!! Marklyft är ju så jävla kul! Men som du sägr man blir sjukt trött av det! Jag kör aldrig ben dagen efter tex, stört omöjligt att hålla uppe hållningen!

Svar: Ja det är ju jätteroligt! Har fått till det mycket bättre nu än förut och då blir det roligt! Träningsvärken från förra passet höll i sig nästan en hel vecka... hoppas den inte blir lika långvarig den här gången. =)
Johanna

2012-07-11 @ 09:12:06
URL: http://emliscious.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0