Kvällsträning avnjuten

Igår blev det ingen träning. Det blev sjukt mycket godis istället!!! Skönt att slappa! =)

Nu ikväll har jag och roomien varit och gymmat. Var peppad sen sist! =) Det gick bra idag också tack och lov. Lite knepigt med latsdraget för jag känner mest bara på vänstersidan. Sen började min hand krampa lite också, men då snodde vi fast oss med dragremmar istället. Himla bra med såna, men lite knivigt att dra fast sig när man är själv. Körde tyngre på rodden bara för att testa. Nån skillnad måste man ju göra. Skivstångsrodden tog väldigt bra. Kör inte så tungt där för får lättont i ländryggen, men det sved fint på slutet! och Scottcurlen körde jag på den högre vikten på alla set idag och det gick bra. Skulle ha kört hantelcurls sen, men blev koncentrationscurls istället. Kändes inte som om de andra tog nått. Knepigt det där... I vissa perioder tar några övningar hur bra som helst och i andra känns det som om de är usla... nu är en usel period för hantelcurl för mig, men det vänder nog.. koncentrationscurlen gick fint iaf! =) tur att man kan variera sig, nu tvingas man ju nästan! =)

Imorn planerar jag att göra ett nytt försök med att springa! Nu ska det gå bättre!

Annars har vi haft traditionell onsdagsmiddag här hemma... Var min tur att laga till de andra. De fick stekt rostbiff med ädelost på, skivad potatis i ugn och sallad och verkade nöjda. =)

Motion: Styrketräning Rygg & Biceps: 3 x chins med hjälp 25-30 kg, 3 x latsdrag 49-47,5 kg, 3 x scottcurl +7,5 kg, 3 x rodd 50-47,5 kg, 3 x skivstångsrodd 29,5 kg, 3 x koncentratioscurl ropset 8-6 kg, 2 x bamsecurl, 3 x ryggresningar

Äntligen ett bra gympass!!!

Där satt den! Äntligen fick jag till ett bra gympass med hyfsade vikter, bra kontakt och bra känsla. Jippie! Som jag har väntat! och jag som funderade på att skippa träningen idag... tur att jag inte gjorde det! =) började med axlar osm gick jättebra. Sen så skulle jag köra framsida låt eftersom jag skippade det i fredags, men jag var tveksam... fast när det var upptaget där jag skulle köra baksidan av axlarna så var det bara att hoppa in i benpressen istället. Jag har ju fegat på i den bra länge i och med att det inte känts så bra... men idag kändes det bra och jag kunde ta någolunda vikter, men körde ändå inte svintungt... men det tog kan jag säga... och kunde köra lite tyngre i bensparken också än på sistonde... nice nice! =) Nu är jag riktigt taggad igen! =)

Så härligt när det går bra med träningen!!!! nu skulle jag vilja att det syns också! Jag vill ha mer axelmuskler!!! men men... det kommer väl.

Motion: Styrketräning Axlar & framsida ben: 3 x hantelpress 13 kg, 3 x lyft åt sidan i cabe 7,5 kg, 3 x framåtlyft med skivstång 12 kg, 3 x sidolyft i maskin 10 kg, 4 x benpress 200 kg, 4 x benspark 56 kg, 4 x hög rodd 50 kg

Gone fishin'

Drog och fiskade i fredags eftermiddag... och kom hem nu nyss! Himla härlig helg! Vi har fiskat, ätit och druckit gott och umgotts. Igår gjorde vi hemmagjorda fiskbullar på de gäddor vi hade fångat och det var supergott! Det hade man inte kunnat tro om gädda inte!

Nu har jag precis kommit hem från en promenad och ska lägga mig och ta ett efterlängtat bad. i fredags blev det ett styrketräningspass med bröst, baksida lår, vader och mage... och det gick bra! =) imorn är det nya tag!

Ännu tyngre och ännu segare i spåret...

Om det var jobigt att springa i tisdags, var det nog ingenting mot vad det var idag... Så otroligt segt, och tungt och sjuuukt jobbigt. Det kändes som om mina ben var fulla med bly och mina lungor var nästintill obefintliga... och så var väl motivationen eller tankeverksamheten inte helt på topp heller i och med att jag inte kunde motivera mig tillräckligt för att springa hela vägen. 5 km är ju egenltigen inte särskilt långt, men idag kändes det totalt omöjligt. hur kan det komma sig att jag för drygt ett år sen sprang en mil utan att ta ut mig helt och hållet? Idag blev det i alla fall 6 gåpauser, visserligen väldigt korta, men ändå... Men samtidigt är jag glad att jag tog mig ut och tog mig igenom, för hur ska man annars kunna bli bättre på nånting? kämpa på är vad jag ska göra! all the way!

Motion: Springa 5 km

Blev både promenad och träning idag

Så mycket motion som det blivit idag var det nog länge sen sist det blev. Både promenad och träning. Kors i taket! Riktigt skönt var det i alla fall att gå en sväng.

Träningen vet jag inte ritkigt hur det gick egentligem... Ett sånt där odefinierbart pass... Inte bra och inte dåligt. Jag var svag i vissa grejer och stark i andra. Vissa saker tog direkt och andra knappt alls... tokigt! jag är i alla fall glad att jag ökade på vikten lite i scottcurlen och det gick bra. Sen så tog chinsen rätt bra också. Puttade på lite med foten sista repsen och då blev jag riktigt trött! nice nice!!! Körde riktigt många på den istället för att byta till latsdrag sen för det är en övning då jag sällan får kramp i handen! och nån kramp orkade jag inte med idag. Min träningsmotivation börjar komma tillbaka nu... Nu är dte väl bara att vänta in att det ska gå bra också... Fast det kan jag ju göra nått åt... slita lite mer helt enkelt! =)

Motion: promenad 45 min
Styrketräning Rygg & Biceps: 8 x chins med hjälp, 4 x rodd 45 kg, 3 x enarmsrodd i maskin 21-17,5 kg, scottcurl, +7,5-5 kg, 3 x ryggresningar 5-2 kg i superset med 3 x cablecurl (5-7 låga, sen höga, sen hela), 3 x ländryggsmaskin

Tidig kvällspromenad...


Tungt och segt i spåret

Idag blev det en oplanerad löptur. Jag hade tänkt gå till gymet och träna lite, men sen när jag väl skulle iväg så kom jag på att det var precis lagom länge sen jag hade ätit för att springa, härligt väder och mycket välbehövligt... så det fick bli en löptur. Eller löptur är egentligen fel ord. Släptur är väl mer rättvisande. Jag segade mig runt och tungt och trögt gick det. Så himla jobbigt!!! men jag sprang 2 varv i alla fall och gick bar aen gång i typ 100 m. Var kanske inte världens bästa tempo, men jag är himla glad att jag tog mig iväg. Som sagt, strategin just nu är ju att härda ut och vänta på bättre tider... Eller vänta kanske är fel ord, härda ut så att det blir bättre tider! Då får man räkna med dåliga och tunga pass! =) men gud vad skönt det var efteråt, och fortfarande förresten! =) Nu blir det plugg!

Motion: Springa 5 km

Det är bara till att ta sig i kragen!

Fy! Jag är verkligen inne i en dålig fas med träningen just nu. Jag är inte alls särskilt motiverad och när jag väl tränar så går det inge vidare... i och för sig är det kanske inte så konstigt i och med att det hela senvintern, våren och till stor del även sommaren har gått jättebra. I vilket fall som helst så är det trååååkigt! Eller själva träningen är ju inte trist, en just att ta sig dit och att det går så kasst... men men... nån gång måste det ju vända så det är bara att härda ut så länge. Känner mig dessutom betydligt svagare nu efter min segdragna förkylning också vilket är trist. Borde börja röra mig lite mer annars också. Några promenader har ju aldrig dödat nån och jag gillar dem ju, och framför allt så gillar min rygg dem! Vill även springa lite för att få upp konditionen. Allt känns som om det är kört i botten just nu!

Men idag har jag i alla fall tränat. Axlar och triceps. Fick lite ont i vänsteraxeln, men det kan jag få ibland. Så körde bara övningar som kändes bra så klart! =) Axlarna fick jag i alla fall rätt bra kontakt med, men det fick jag inte med triceps. triceps som brukar va världens lättaste muskelgrupp att få kontakt med ju! men men... Bättre lycka nästa gång!

Idag är nog första dan på några veckor som jag inte käkat massor med godis också. Igår var det iof inte massor heller, då var det "bara" en 200 gr chokladkaka. Idag har jag inte käkat nått alls och det är nog så som det får bli på veckorna i fortsättningen om jag inte ska se ut som en julgris snart. Haham de flesta brukar gå upp när de åker till föräldrarna... men jag gjorde inte det den här gången, däremot har jag nog gått upp närmre 3 kg sen jag kom hem därifrån (3 veckor sen). Bra jobbat Johanna!

Motion: Styrketräning Axlar & triceps: 4 x axelpress 13-11 kg, 3 x pushdown 45 kg i superset med 3 x sidolyft med cable, 3 x sidolyft i maskin 10 kg, 3 x frenchpress 22 kg, 3 x hantel bakom huvvet 6 kg, 2 x baksida i pecdec svinlätt 14 kg, 2 x liggande baksida i cc 25 kg, 2 x hög rodd 45 kg

I väntan på träningsvärken...

Blev träning idag. hade tänkt träna igår, men tiden bara gick och sen var gymet stängt. Konstigt! =) Ben blev det idag i alla fall... och så klämde jag in några set biceps också bara för att. Benen kändes riktigt bra. Fick bra kontakt och sånt, men jag är rätt svag där nu känns det som. Men det ordnar sig nog snabbt bara jag kör kontinuerligt! I helgen hoppas jag på träningsverk. =) Det här var veckans andra och sista träningspass. I helgen har jag besök (igen) så då ska jag roa mig emd att åka karuseller (igen XD), gå på bio och umgås!!! Sen nästa veckan blir det massa träning igen! Hörs då!

Motion: Styrketräning Ben & Biceps: 4 x benpress 160 kg, 4 x vadpress 106-70 kg, 3 x scottcurl + 5 kg, 3 x utfallsgång med hantlar á 9 kg, 3 x enbensbenspark 21 kg, 3 x liggande lårcurl 35 kg, 2 x sittande lårcurl 63 kg, 3 x liggande bicepscurl mot pannan

Man ska veta sin plats här i världen tydligen...

In the beginning God created the universe. All subsequent projects
have been of lesser significance.
Anynomous

Mkt härligt inledande citat i vår kursbok i kursen Project Management på avancerad nivå. Tvåa på listan är av "mest lyckade projekt" ligger Noas Ark. Mkt seriös början som inger totalt förtroende för boken! Humorn är total! Jag dör! Då vet man vad man har att överträffa!XD


Tillbaka på gymet!

idag blev det träning... fast det tog emot rätt mycket när jag skulle gå dit. Jag har väl vänjt mig vid den här förslappade livsstilen helt enkelt... men det får det va slut på. Det är knepigt. Först så kryper det riktigt i kroppen och man vill bara röra på sig, men sen efetr ett tag så går det över och då vill man helst inte röra på sig alls... men rört på mig har jag gjort i alla fall. Det blev lite gymmande. Lätt och lugnt, och jag kände mig svag, klen och otränad... precis som man brukar göra. Nu väntar jag mig några dagar att "härda ut" innan det vanliga suget och känslan kommer tillbaka. Nu rä dte bara att hoppas att sjukan är över så det här inte framkallade mer sjuka... Nu är jag less på att vara småsjuk!

Så träningen då... Det gick faktiskt ungefär tvärtom mot vad det brukar. Det var chins och latsdraget somjag fick den bästa kontakten med och roddgrejerna den sämsta... Kul med omväxling! =) och ländryggen fick sig en rejäl omgång också. Den där maskinen jag hittat är riktigt bra! =) Värsta mördarmaskinen för ländryggen! Superduper!!!!!! =)

Motion: Styrketräning Rygg & Mage: 5 min crosstrainer, 3 x chins med hjälp, 3 x latsdrag 40 kg, 3 x rodd 40 kg, 3 x enarmsrossmaskin 14 kg, 3 x rygglyft, 3 x ländryggsmaskin, 3 x situps/magövning

Det här med att vara sjuk - IGEN...

Jag får nog lite smått äta upp mina ord angående det där med att vara sjuk... Jag rä fortfarande inte bra. Var ju och tränade i onsdags kväll, och sen dess har jag blivit mer krasslig. Jag tror att jag har lunginflammation, men ingen annan verkar tro det. Känns mig i alla fall inte fit for fight för att träna, men inte sjukt nog för att vila eller nått sånt... med andra ord den mest irritersamma sortens sjuka... Man får inte vila helt och inte träna alls.

Jag brukar tänka att det finns två approach att ta när man känner en sjukdom komma krypandes eller funderar på om man kan träna eller inte:
  1. Vila och hoppas att du slipper bli väldigt sjuk.
  2. Gå och träna så att du blir rejält sjuk (och kan undvika det här jobbiga stadiet jag är i nu) så att du kan få det överstökat nån gång och snabbare bli frisk.
Normalt sett så brukar jag tycka att man ska följa approach nummer 2, men den här gången har det inte blivit så och nu får jag dras med den här långa segdragna småsjukan istället. I helgen har jag haft besök så jag har inte haft tid att träna mig rejält sjuk... Iof så vet jag inte om min lilla teori fungerar så här efter sjukdomen, den är mest till innan man blivit sjuk för att antingen undvika eller ge det hela en skjuts... Nu är jag ju redan där... så jag antar att det blir vila ett tag till... Man blir ju lite lätt knäpp av det här. Har inte tränat på en och en halv vecka (förra onsdagen räknas inte)... men snart kan jag väl ändå fåva frisk och fit for fight?

Girl on a mission - Shoe shopping

Igår var jag a girl on a mission. Här om dan när jag skulle träna råkade jag dra sönder mina träningsskor. Hällorna, eller vad de kallas på skor, gick sönder så nu måste jag antingen ha de knutna hela vägenupp (vilket jag hatar) eller väldigt långt ner (vilket kanske inte heller är nån hit om man ska springa). Jag var helt enkelt tvungen att ha nya träningsskor. Eftersom jag och roomien hade en inplanerad shoppingdag så passade det ju utmärkt. Tyvärr så har jag ju begränsad budget så det var tvunget att va ett par hyfsat "billiga" (vilket typ inte existerar i träningsskovärlden) som skulle passa både löpning och styrketräning. Tror vi besökte nästan alla sportaffärer i stan. Utbudet på skor under tusenlappen är begränsat!

Nu till saken, när vi var inne på Intersport blev både jag och roomien helt chockade och faktiskt riktigt irriterade. Färgskalan på skorna var till 80% rosa och några enstaka röda. Sen var resten babyblå. Det fanns ETT par som inte hade nån fjollig färg. Vill man ha rosa skor bara för att man är tjej? NEJ NEJ NEJ! Rosa är säkert fint på de som tycker om den färgen, men jag skulle aldrig i hela mitt liv ta på mig ett par rosa skor eller ett rosa klädesplagg för den delen. NEVER EVER! Jag hatar rosa. Det är illa nog att det är rosa mellan fingrarna på mina träningshandskar, men det var verkligen de enda som var bra (suuuperbra) och jag var tvungen att tänka till läänge innan jag köpte dem. Något mer rosa-aktigt kommer INTE in i min garderob, varken klädes- eller skogarderob! Jag vill inte behöva spy varje gång jag sa ta på mig dojorna, vilket effekten av ett par skor med rosa detaljer hade blivit.

Tillslut blev det ändå de skorna utan fjollig färg. Ett par svarta med silvriga detaljer. Jag har alltid velat haft ett par svarta skor, men inte hittat några bra tidigare så är hyfsat nöjd. Dock är jag inte lika nöjd med att vi var tvungna att åka kollektivtrafiken långt bort over water för att få tag på rätt storlek eftersom affären inte kunde be den andra is amma kedja skicka dem eller beställa dem i min storlek, men det är en annan historia. Service mindedness är tydligen ett utrotningshotat begrepp inom större delen av handelsvärlden idag. Nu har jag mina skor och träningen kan fortsätta... Dock tror jag nästan jag är lite småkrasslig...

Onsdag - friskförklarar mig själv =)

Det blev träning idag, men lugn/lätt träning. Kändes inte som om det var nån bra idé att ta ut sig helt och hållet. det blev benträning idag och trots att jag inte körde fullt ut så blev jag toksvettig. Kanske kan bero på att ben alltid är jobbigt och att jag inte kört det ordentligt sen mitten av juli eller nått... Benpressen tog faktiskt rätt bra på de sista seten trots att det var lätta vikter. Jag kan nog räkna med träningsvärk imorn! =) Mår inte sämre nu heller så jag kan nog friskförklaras hel toch hållet. Är bara lite småsnorig.

Körde några dips i alldeles i början också. Hade ju förträngt mitt mål om att klara 20 st innan sommaren helt och hållet. Jag klarade i alla fall nästan 15 st idag, sååå nära... kom fram en gubbe sen som tyckte att jag var bra på dips så det var ju kul. Jag var stark och gjorde djupa och bra! Får nog ta och träna lite så jag når de där 20 nån gång! =)

Motion: Styrketräning Ben: 14 st dips, 4 x 20+ benpress 140 kg, 3 x liggande bencurl, 3 x utfallsgång med hantlar 7 kg i superset med 3 x stående vadpress 97 kg, 3 x sittande bencurl 63kg, 3 x benspark 42 kg

Det här med att vara sjuk...

... jag tror faktiskt på allvar att man blir mindre sjuk om man tränar. Jag känner mig faktiskt aldrig riktigt toksjuk nu för tiden. Jag blir visserligen sjuk lite då och då, men inte särskilt ofta som jag tycker att jag borde kunna bli... och det räcker oftast med några dagars vila varav en-två dagars riktig sjuka och de andra bara krasslighet. mår aldrig så där riktigt dåligt eller blir så där riktigt sjuk som jag tycker att jag brukar ha kunnat bli "förr i tiden" (ta i trä). jag är helt övertygad om att det är tack vare en hyfsat vältränad kropp som på så sätt även blir motståndståligare. Tack och lov! =) Jag känner mig förresten myyycket bättre nu. Var ute på en liten promenad imorse och tror eventuellt att det kan bli ett träningspass imorn.


Istället för att träna får jag shoppa... =)


Kanske en träningskompis rikare?

Idag är jag trött som bara den, ont i skallen, ont ihalsen och lite snorig. Illa, illa... och det beror faktiskt INTE på att gårdagen innehöll en hel del vinpimplande utan mer troligt är väl att jag håller på bli sjuk eller åtminstonde krasslig. Gårdagen var i alla fall rolig! Först en lugn dag i soffan, så när som på en promenad med roomien. Skulle ha tränat ben, men hade ont i halsen så det uteblev. Bara promenaden kändes jobbig nog... Sen så hade vi fest här hemma och det kom riktigt många. Himla skoj! och sen utgång på några ställen här i stan. Niiiice!

Hittade mig troligtvis även en träningskompis igår. Blev en liten diskussion i köket om mitt proteinpulver (bauta-hinkarna som inte går in nånstans) och en klasskompis behöver tydligen lite disciplin för att träna regelbundet så han ska väl haka på mig... Skoj skoj! =)

Dagens obligatoriska pizza är redan förtärd och nu väntar en dag i soffan med några filmer och en godispåse! Riktigt härligt ska det bli! Sooo long suckers! =)

Vildag

Det blev aldrig nån träning idag. Eftersom jag körde styrketräningen igår så hade jag tänkt springa en liten sväng, men det har varit värsta superstormen ute hela dan så jag har hållt mig inne istället... Har dessutom haft ont i huvudet och lite smått i halsen hela dan och känt migt rött och hängig så det var nog lika bra att det inte blev någon springtur. Kom iof på efter ett litet tag att jag kunde springa inne på gymet, men då hade jag redan ätit massa så var tvungen att vänta några timmar och då blev det aldrig av. Har istället blivit att läsa igenom 3 vetenskapliga artiklar, laga god mat och slöa. Nu ska jag och roomiesarna strax iväg och se på bio. Inglorious Basterds... tror den är riktigt bra faktiskt!

Mycket träning idag!

Efter en lång fika på stan idag så stack vi ut och sprang hela familjen (roomies). Rätt skoj att springa tillsammans och det gick bra också. Vi körde på i ett ganska sakta tempo som passade perfekt. Sprang bort till ett spår här i närheten. Efter ett varv droppade första roomien av, efter andra droppade den andra (hon skulle träna annat ikväll så ville inte ta ut sig) och jag sprang själv ett sista varv lite snabbare. Idag gick jag ingenting och allting kändes bra! Att vi lyckades tima vår tur till precis innan regnet började var ju också bra.

Nu ikväll har jag varit till gymet också. Mycket träning idag! Så här i efterhand hade jag lika gärna kunnat "spara" det passet tills imorn, men nu blev det av idag istället. Bröst, baksida axlar och ländrygg. Det gick både bra och dåligt. Bröst gick uselt. Jag var så svag att det var pinsamt. 40 kg bänkpress brukar kännas som en behaglig vikt för mig, men det var riktigt tungt och jag fick med nöd och näppe upp 8 reps i första setet och sen minskade det med en rep i varje set. Jag som hade tänkt börja höja vikterna där får nog tänka om... De andra bröstövningarna gick också uselt... men sen kom den bra delen. Baksida axlar tog jättebra och likaså ländryggen. Brukar bara köra rygglyft, men körde nån maskin idag också som tog som bara den! Bra det! Ska fortsätta med den! En stark ländrygg vill man ju ha så klart! =)

Nu har jag sett på film och mår faktiskt lite si så där... Min mage gör ont och är uppblåst, jag är trött och slut... Ska bli sköt att sova om ett tag! Hoppas på bättre tider imorn!=)

Motion: Springa 6 km
Styrketräning Bröst, baksida axlar & ländrygg: 3 x bänkpress 40 kg, 3 x sned bänk i smith 26 kg, 3 x sned hantelpress 12 kg, 3 x liggande baksida i cablecross, 3 x baksida med cable, 3 x rygglyft 4-0 kg, 3 x ryggmaskin

Är det höjden av lathet?

Är det höjden av lathet när man inte orkar gå och köpa proteinpulver 10-15 min bort utan väljer att det ska skickas så man får hämta ut det på närmaste mataffär istället? Näääää, jag skyller på att jag har mycket att göra och att det är jobbigt att släpa på 6 kg proteinpulver i not-so-convenient-sized-hinkar(att jaggick förbi där både igår och idag har inte med saken att göra). Jag har i alla fall bytt proteinpulver nu. Eftersom mitt tog slut efter typ 2 portioner uppe i Jämtland (lite dåligt planerat) så fick jag snylta på brorsans istället. Han var snäll nog att lämna en halv hink när han flyttade också så jag skulle ha lite. =) I alla fall så blev det sånt som jag beställde nu... Det är inte lika gott som mitt förra, men högre proteinhalt skulle jag tro och bäst av allt är det billigare!!!! Nackdelarna är de dumma hinkarna som inte kommer in i vårat kosttillskottsskåp och att affären ligger 5-10 min längre bort än den förra!!!

VS.         


Tisdag - träning utan motivation

Dagen började med en härlig, men ack så seg, promenad... eller först frukost och lite slöande vid datorn. Jag kan inte sova någe länge på mornarna nu vilket är väldigt irriterande. men men, jag hade ju gott om tid imorse då i alla fall... Var hräligt att va ute, men segt att gå. Hade liksom ingen ork i kroppen riktigt och hade gett mig ut på en ganska lång sväng. Men det var skönt när det var över i alla fall! =)

Sen blev det kvällsträning. Jag segade på ut i det sista. Hadeplaner på att gå och köpa godis istället, men när roomien skulle med till gymet så blev det träning istället. Blev ett pass, men inte så mycket mer än så. Gick ju okej, men inget särskilt alls. Jag gjorde mitt och sen gick jag hem helt enkelt. Armar och mage. Kände mig rätt svag i triceps, men fick okej kontakt...

Motion: promenad 70 min
Styrketräning Armar & Mage: 3 x skivstångscurl 24,5-22 kg, 3 x liggande curl mot pannan, 2 x bamsecurl, 3 x pushdown 45, 3 x frenchpress 22 kg, 2 x rep över huvudet, 3 x situps, 2 x magmaskin

RSS 2.0