Mitt bu och bä om crossfit...

Jag provade ju som sagt på crossfit igår. Jag kan väl säga att jag var väl inte helt positivt inställd från första början och inte heller på mitt bästa humör... men testade gjorde jag i alla fall. Så här tyckte jag...
 
Positivt:
+ Allsidig träning, både konditions- och styrkekrävande.
+ Lättsamt och du slipper tänka själv eftersom det alltid finns en WOD. Man kan ju så klart göra egna workouts också, men som jag förstod det så följer man oftast de pulicerade.
+ Du känner lätt att du blir bättre vilket är inspirerande
+ Medryckande och roligt
 
Negativt:
- Sekt-käslan som var STOR. Man ska vara på ett speciellt sätt, träna på ett speciellt sätt, äta på ett speciellt sätt. Alla är "upplysta" och har äntligen förstått att crossfit är the shit. Känns väldigt överdrivet.
- Trashtalket om alla andra träningsformer. I alla fall vår instruktör pratade ner både styrketräning, löpning, ja det mesta rejält... Gilla gärna det du håller på med, men kan du inte berätta varför det är så bra utan att prata ner annat så känns det inte riktigt rätt eller proffsigt.
- Stor skaderisk när allt ska gå så fort och man ska bli så pass utmattad men ändå fortsätta.
- "Den gyllene medelvägen", man blir inte riktigt bra på nått, men lite bra på mycket.
 
Nu har jag försökt skriva listan hyfsat objektivt. Skulle jag lägga till mina personliga preferenser skulle den negativa listan vara betydligt längre eftersom jag helt enkelt inte gillar den typen av träning. Jag gillar mer precisionsträning, som styrketräning, dressyr etc. Jag kan däremot verkligen förstå att folk tycker att det är roligt och ger mycket. Som jag ser det så är crossfit till största del förbränningsträning. Det är väldigt intensivt och du blir helt slut.
 
Jag kommer inte att bli medlem på crossfitgymmet. Det ligger helt enkelt inte i linje med mina mål. Jag vill bygga muskler. Det gör jag inte genom att köra crossfit. Det gör jag genom att köra tuuungt på gymmet. Punkt slut. John däremot ska bli medlem och blanda in crossfiten med sin vanliga gymträning. Om jag skulle köra crossfit så skulle det antagligen vara under diet som hjälp i kampen mot fettet. Nu har jag inget behov av det. Men det finns det helt klart andra som har för efterfrågan är verkligen stor på crossfit just nu. De klarar sig bra utan mig. =)

Kommentarer
Postat av: Jennie

Du tänker precis som jag när det gäller crossfit, jag håller mig till min styrketräning. Jag stör mig på att crossfit bl.a. tycker att "den gyllene medelvägen" är optimalt, att det är något positivt. Jag tycker att det då varken blir hackat eller malet, jag delar upp och kör styrketräning för sig och konditionsträning för sig. Men å andra sidan har nog du inte en helt vanlig syn på hur mycket muskler man ska ha som tjej heller, så många har säkert nytta av crossfit. :)

Svar: Jag tror absolut att många har nytta av crossfit. Jag tycker att det är en jättebra träningsform men den passar inte mig. =) Träna hårt!
Johanna

2012-07-09 @ 09:17:02
URL: http://alskatraning.wordpress.com
Postat av: SuperSHEro

Håller helt med dig. Särskilt den där "sektkänslan" har jag svårt för. Och skaderisken. Bygger man upp styrka och teknik först så kan man pusha gränserna sen. Inte tvärtom.
Allsidig träning är nog bäst, löpning, styrketräning, crossfit whatever.. så länge man är lycklig med det man gör och kroppen hel.

Svar: Bra sagt!
Johanna

2012-07-17 @ 19:13:55
URL: http://supershero.shapemeup.se

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0