Marklyft för (nästan) hela slanten...

Marklyftför hela slanten... Ja, det var planen när jag gick till gymmet idag. Marklyft och den hade jag inte bestämt nått mer. Beroende på hur det gick så kanske det bara skulle bli marklyft och inget mer eller så skulle det endast bli nått enstaka marklyft och sen massa andra övningar istället. Vad blev det tillslut då? Jo, det blev en himla massa marklyft, men även en del andra övningar så man kan väl säga att det blev nånstans i mitten. =)
 
Trots att jag har styrketränat så pass länge så har jag faktikt kört marklyft förvånandsvärt lite. Enda gången är under ett fåtal veckorn förra sommaren så jag fick order om det av min dåvarande coach. Utan någon vidare teknikgenomgång så tröttnade jag rätt snabbt... Nu har jag däremot gett mig den på att bli en hejare på marklyft (bland annat) så det är bara att nöta. Nöta, nöta och nöta lite mer. Tanken idag var att gå in och bara köra. Trappa upp tlls jag inte orkade mer och hitta ett läge där jag kunde "arbeta". Det gick faktiskt förvånandsvärt bra. Klart över förväntan. Jag hann upp till 100 kg innan det tog stopp och sen växlade jag ner igen och "tränade" på både 80 och 70 kg. Inte särskilt starkt, men jag ser det lite om min första gång och är väldigt nöjd med den. Det kan bara bli bättre nu. =)
 
1 x 6 80 kg
1 x 3 90 kg
1 x 0 100 kg
1 x 3 90 kg
3 x 4 80 kg
4 x 6 70 kg
 
Sen var jag bra slut kan jag lova. Ingen mjukstart här inte. Det kändes riktigt bra och jag tycker faktiskt att jag fick till det rätt bra. Tummen upp. Sen fyllde jag på med lite andra övningar. Lätt rodd, men jag var trött i ländryggen (no shit!) så tog slut där först så var väl ingen höjdare egentligen. Testade på en för mig ny maskin för latsen också... den tog faktikt riktigt bra. Att köra med båda händerna funkade inte... då kröp sig krampen i handen på, men om jag körde med en arm i taget så gick det utmärkt... Kan nog bli ett återbesök. Jag skulle köra chins också, men tydligen har vi ingen hjälpmaskin för det på mitt gym så jag höll på mecka ett tag innan jag gav upp. Hur som helst, jag är helt klart nöjd! =)
 
Dagens träning:
11 x marklyft
3 x skivstångsrodd 40 g
3 x kettlebellsrodd 24kg
3 x enarmslats i maskin 55 kg
3 x smala latsdrag 45 kg
3 x pullovers

Kommentarer
Postat av: Emma s

Grymt ju! Maxa 100 på "första" passet är ju bra starkt! Du kommer klättra som en tok efter att ha tränat lite :D

Svar: Nu klarade jag iof inte 100 men snart så. :)
Johanna

2012-07-04 @ 22:59:03
URL: http://fitmyself.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0