Tji fick jag...

... som trodde att jag skulle kunna springa 2 ggr i veckan helt problemfritt. Idag innan lunch var det dax för veckans första (vecka 2 med det här upplägget) löppass. Det blåste halvstorm ute och regnade stup i ett, men jag begav mig ut i alla fall. Redan efter 100 meter så började det göra ont i benhinnan på ena benet, men jag sprang vidare ia lla fall. Det kanske bara skulle göra lite ont i början, men gå över sen. En del (ungefär halva) sträckan är på grus/mjukare underlag och halva är på asfalt så när jag kom bort till gruset så kändes det bättre och jag kände ingenting i benen, men sen på vägen hem igen så fick jag ont i båda benhinnorna och nu har det gjort ont ett litet tag efteråt också. Poop! Det innebär nog att det inte blir nått mer löppass den här veckan, men jag ska i alla fall stå fast vid 2 st konditionspass i veckan. Nästa får helt enkelt bli på crosstrainern eller nån annan maskin.

Till passet då... Det gick faktiskt bra! Jag hade väldigt låga förväntningar för jag kände mig hungrig, seg i kroppen och ville inte alls. Men jag kom i alla fall ut och sprang vilket var målet. Sprang rätt sakta och det kändes faktiskt bra. Inte en tillstymmelse till håll ens en gång och benen rullade bara på. Sen "gav jag upp" och gick en liten sträcka på den sista låååånga och sega backen när jag nästan var hemma, mest för att jag var mentalt inställd på det tror jag. Summa summarum: 5,2 km sprungna. Jag är nöjd. Mycket nöjd! =)

Kommentarer
Postat av: Ida

Vill tipsa om några smågrejer man kan testa om man har problem med benhinnorna; strecha både baksida och framsida av underbenet (framsidan svårare men det går), massera vad och skenben (går ju enkelt att göra själv) samt använd stödstrumpor när du känner av dem. Kanske inte nödvändigtvis när du springer men efter en löptur! :)

2010-08-24 @ 16:41:39
URL: http://idapariktigt.blogspot.com/
Postat av: Petra

Fasiken så frustrerande för dig med dina benhinnor. När ska de börja bli snälla mot dig?



Går du på behandling? Det gjorde jag under min friidrottstid när jag fick besvär. En sommar hade jag benhinneinflammation och det var inget kul alls. Fick springa på gräsmattan barfota i lugnt tempo medan mina träningskompisar sprang med sina spikskor på löparbanan.



Krya på dig!

2010-08-24 @ 17:21:11
URL: http://metrobloggen.se/petrakardell
Postat av: emma s

Du får nog lägga ner den där idén om att "det kommer nog gå över bara jag kör lite hårdare", verkar ju sällan vara så ;) Bra jobbat i alla fall! :D

2010-08-24 @ 18:05:22
URL: http://fitmyself.blogg.se/
Postat av: Emelie

Ajdå! Du får ta det lite lungt såhär i början. Crossen är nog bra, inte så kul men det brukar gå :)

2010-08-24 @ 19:15:32
URL: http://metrobloggen.se/emelieullberg

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0