Diverse krämpor och andra skavanker...

Jajamensan, godiset och alla mackorna som jag åt igårkväll gjorde att jag hade tillräckligt med energi för att springa imorse. Första kilometern kändes ganska jobbig, kändes nästan som att jag sprang i uppförsbacke men det släppte efter ett tag... Körde på med samma taktik som förra gången, dvs att höja med 0,2 km/h för varje kilometer... Dock gav jag mig när jag nådde 11,5. Sprang på så i 5 km och sen så sprang jag 3 km i lugnare tempo. Riktigt skönt!

Dock så har jag börjat få ont i benen nu. Det gör ont på insida av vaderna när jag ska börja springa och även nu efteråt. Det är inte benhinneinflammation för det vet jag preciiiis hur det känns. Det känns snarare som att det är själva benet/skelettet som gör ont. Frågade de på gymet och de trodde att jag satte i foten konstigt och behövde bättre skor/skoinlägg och borde uppsöka löplabbet... Ja, det tål att tänkas på... så länge så härdar jag ut...

Jag har även fått värsta skavet av min sportbh. Precis under armhålan, ovanför kanten till sportbhn... och jag får det bara när jag springer. Antagligen så är de väl kanske i minsta laget nu när jag gått upp lite. Jag gillar ju när det sitter stenhårt, men kanske är det fööör hårt nu? Har haft det rätt länge... Preparerar med helosan hela tiden och det blir bättre emellanåt, men sen så blir det värre när jag springer... Funderar på att sätta dit ett plåster nästa gång... tanken på att köpa nya sportbhar har även slagit mig, men de som jag har nu är så bra och jag tror att om det bara får chansen att läka ut så är problemet ur världen sen... Ja, aldrig kan det vara perfekt... som tur är så går det ju rätt bra att springa nu! =)

Motion: Springa 8 km

Kommentarer
Postat av: Ebba

Irriterande med skavsår där.. =/ Har i princip alltid utslag osv under armarna. Jävligt irriterande och ingenting hjälper. Spelar ingen roll om jag rakar eller inte.. Orkar inte gå till läkaren igen heller, får alltid penicillin att äta men så fort kuren är slut så kommer dom ju tillbaka. Ibland är det så illa att jag knappt kan ha armen nere för att det gör så ont, haha.



Duktigt sprungit av dig =)

2010-03-04 @ 11:43:53
URL: http://ebbastraningsblogg.blogspot.com
Postat av: Vas

Se upp så du inte övertränar, det är inget kul.

2010-03-04 @ 14:36:22
Postat av: Johanna

Vas: hur märker man det då?

2010-03-04 @ 14:47:59
URL: http://inshape.blogg.se/
Postat av: Vas

Ganska många symptomer för det och svårt att fastställa egentligen. Men några symptomer kan vara trött, seg, koncentrationssvårigheter, smärtor/skador, minskad träningsmotivation, dåligt träningsresultat etc. Googla på överträning + symptomer så kommer du hitta en hel del.



Tog egentligen upp det mest för att du verkar träna riktigt hårt (ibland morgon och kväll) i samband med att du nämner träningssvackor ganska ofta.



När jag känner att jag hamnar i/närmar mig en svacka så kör jag en återhämtningsperiod i en eller någon vecka, beroende på hur jag känner mig, med väldigt lätt träning i hel/halvkropps-split.



Vila ska inte underskattas :)

2010-03-04 @ 15:55:43
Postat av: Emma

Kan tänka mig att det kan vara som Vas säger! Blev så då och då för mig när jag körde mycket karate och trappträning i Vås förut. Man bryter ner för mycket utan att det hinner återhämta sig. Känns som man aldrig kommer "framåt" i träningen, o det gör man ju faktiskt inte då heller XD



2010-03-04 @ 18:01:21
URL: http://fitmyself.blogg.se/
Postat av: Johanna

Vas & Emma: iof så känns det som att träningen går riktigt bra just nu... ökar lite hela tiden i styrketräningen och springer snabbare än nånsin... dock har jag aldrig sprungit så här mycket (2 ggr i veckan) nånsin i mitt liv innan så kan ju va därför om jag har felaktiga skor... Googlade och tyckte inte de andra symptomen stämde in på mig heller... men bara därför har jag utövat noll aktivitet (fast i datastolen) resten av dagen! =)

2010-03-04 @ 21:31:40
URL: http://inshape,blogg.se
Postat av: Anna

Aj! Ont med skavsår! Har du ingen gammal t-shirt som du kan klippa sönder och lägga lite tyg mellan?

2010-03-05 @ 08:56:12
URL: http://metrobloggen.se/annoula
Postat av: Ousa

Så fort man ökar och träningen går bättre, då är de extra viktigt att vila. Det brukar en löparvän till mig alltid säga åt mig så fort jag känner den där glädjen. "VILA". För enligt han är de alltid då risken för skador och överträning är som störst. :/

2010-03-05 @ 09:16:46
URL: http://www.metrobloggen.se/correr
Postat av: Cecilia

Bra sprungit!:) Haha jag har exakt samma problem! Har fått ont på insidan av vaderna trots att jag stretchar framsida av smalbenen innan jag springer. Jag har också fått skavsår under sportbehån....men du kanske som jag tar i med armarna också när du springer? Men tillbaka till problemet med vaderna....har fått ont i hälsenan också men stretchar både före o efter. Fast man kanske ska uppsöka löplabbet ändå. Lycka till , hoppas de försvinner!

2010-03-05 @ 21:51:08
URL: http://ijastrong.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0